Yπερχρεωμένοι αυτόχειρες, του Γιώργου Στάμκου

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Στο κενό βούτηξαν ένας 50χρονος μουσικός μαζί με την 90χρονη μητέρα του, από τον 5ο όροφο του σπιτιού όπου διέμεναν στην συμβολή των οδών Ακομινάτου και Παλαιολόγου στην πλατεία Βάθη. Όπως είχε γράψει ο άντρας σε γνωστή ιστοσελίδα, η μητέρα του αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και παρά το γεγονός ότι κατείχαν μεγάλη ακίνητη περιουσία, δεν είχαν ρευστό. Ακολουθεί η επιστολή στο site stixoi.info

Λέγομαι Αντώνιος Περρής. Εδώ και 20 χρόνια φροντίζω την 90 χρονών Μητἐρα μου(την γεροντοκομώ). Τώρα τα 3- 4 χρόνια έχει πάθει Αλτζχάϊμερ και τελευταία την πιάνουν και κρίσεις σχιζοφρένειας και έχει κι᾽ άλλα προβλήματα υγείας, Και τα γηροκομεία δεν δέχονται τὀσο επιβαρυμένους ασθενείς.

Το πρὀβλημα είναι ότι δεν είχα προβλέψει να έχω αρκετό ρευστό στο λογαριασμό μου, διότι έπιασε ξαφνικά η οικονομική κρίση. Παρόλο που έχω αρκετή περιουσία, και τα πουλώ όλα όσο όσο τόσο καιρό, έχω μείνει χωρίς ρευστό(χρήματα) και δέν έχουμε πια να φάμε, κι´η πιστωτική μου κάρτα με 22% επιτόκιο γεμάτη κι´ας δανείζονται με 1%, κι´άλλα έξοδα που τρέχουν. Ζω πια συνέχεια μιά ζωή δράμα.

2) Τώρα τελευταία δυστυχώς έχω νέα σοβαρότατα δικά μου προβλήματα υγείας.
Δεν έχω καμμία λύση μπρος μου. Περιουσία αρκετή αλλά ρευστό καθόλου, οπότε χωρίς φαγητό τι γίνεται ? Μήπως ξέρει κανείς καμμία λύση.
Ισχυροί της γης γιά την οικονομική κρίση που δημιουργήσατε θέλετε κρέμασμα
και σας είναι λίγο.

Μη μείνει απ´ αυτούς κανείς.
1) Τον κόσμο αυτό αν θες να φτιάξεις
πρέπει ν΄αλλάξεις τη δομή,
πρωτού λόγω της απραξίας μας
μας αφανίσει η παρακμή,
μας κυβερνούν οι λωποδύτες,
οι τραπεζίτες κι´ οι αγιογδύτες
κι´ όλοι τους οι υποτακτικοί.

R. Δίχως έλεος λοιπόν, δίχως οίκτο,
κτύπα τους πριν αφανιστείς,
γιατί αλλιώς μεσ´ στη μιζέρια
και μεσ´ στο άδικο θα ζεις,
δίχως έλεος λοιπόν, δίχως οίκτο,
μη μείνει απ´ αυτούς κανείς.

2) Λέει η εντολή ου αυτοκτονήσεις,
μα κατ´ ανάγκη αυτοκτονείς,
χτύπα τους πριν σε αφανίσουν,
εγκληματείς που αδρανείς,
της ηθικής μας απραξίας
όπως και της νωθρότητάς μας
πια ας μην είμαστ´ ασθενείς.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
...
δίχως έλεος λοιπόν, δίχως οίκτο,
...
.

:(Είν' ανθρωπίνως δυνατό,πράγματι, να δείξεις έλεος στην παγκάλεια κρεατολιπόμαζα, αν δεν έχεις Θεό;

κτύπα τους πριν αφανιστείς,
γιατί αλλιώς μεσ´ στη μιζέρια
και μεσ´ στο άδικο θα ζεις,
δίχως έλεος λοιπόν, δίχως οίκτο,
μη μείνει απ´ αυτούς κανείς.
:hmm::hmm::hmm:Και είναι αρκετοί ακόμη, ρε γαμώτο!:P Τι Αντωνάκηδες, τι Γιώργηδες, τι Θοδωρήδες, εσμός σκατοπαραγωγών κηφήνων!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

νυχτολούλουδο

Δραστήριο μέλος

Ο νυχτολούλουδο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Ίσθμια (Κόρινθος). Έχει γράψει 453 μηνύματα.
πραγματικα δεν ξερω αν ειναι καλο να αναδημοσιευουμε αυτοκτονιες,οι οποιες πυροδοτηθηκαν απο την οικονομικη κριση,με την εννοια οτι μπορει να ακολουθησει ντομινο...:(
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

maniavas

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Μάνια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών, επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 316 μηνύματα.
Με τρομάζουν αυτά που γίνονται δεν ξέρω τι να πω πραγματικά λυπάμαι. Δεν ξέρω αν υπάρχει λύση αλλά είμαι σίγουρη ότι δεν είναι αυτή
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

love_angel

Επιφανές μέλος

Η vik-vik! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών, επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Αρφαρά (Μεσσηνία). Έχει γράψει 11,721 μηνύματα.
Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου: Οι «αυτοκτονίες του ΔΝΤ» είναι εδώ!!

Μάρτυρες ενός τραγικού φαινομένου είμαστε καθημερινά. Απελπισμένοι συνάνθρωποί μας αποφασίζουν να δώσουν τέλος στη ζωή τους.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη δραματική αύξηση των αυτοκτονιών, που συνδέεται με την οικονομική κρίση και την «εκτίναξη» της ανεργίας.

Μάλιστα το εν λόγω φαινόμενο φέρει τον όρο «οι αυτοκτονίες του ΔΝΤ» και έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του στη Νότια Κορέα στα τέλη της δεκαετίας του ’90.

Σε έρευνα του Κέμπριτζ για τις ευρωπαϊκές χώρες έως και το 2009 περιελήφθησαν η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Ουγγαρία και η Ρουμανία που εντάχθηκαν σε προγράμματα του ΔΝΤ. Από την έρευνα προκύπτει ότι, αφού σημείωσαν άνοδο τα ποσοστά της ανεργίας το 2008 αυξήθηκαν και οι αυτοκτονίες.

Στην Ελλάδα, και κυρίως στην Αττική, οι αυτοκτονίες και οι απόπειρες αυτοκτονίας παρουσιάζουν σημαντική αύξηση σε σχέση με το 2009.

Ειδικότερα, άνοδος της ανεργίας κατά 3% συνδεόταν με αύξηση στις αυτοκτονίες κατά 4,45% για τις ηλικίες κάτω των 65 ετών.

Οι ψυχιατρικές υποδομές συρρικνώνονται

Πολλές από αυτές τις αυτοκτονίες, που σημειώνονται στη χώρα μας, θα μπορούσαν να προληφθούν με την ενίσχυση των ψυχιατρικών υποδομών. Δυστυχώς όμως συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Αντί να ενισχύονται, υπόκεινται σε δραματικές περικοπές.

Στο Λεκανοπέδιο Αττικής όπου καταγράφεται ο μεγαλύτερος αριθμός αυτοκτονιών, αλλά και ανέργων, οι περικοπές σε ψυχιατρικές κλινικές που μπορούν να βοηθήσουν ώστε να μην πάρει το φαινόμενο διαστάσεις επιδημίας φτάνουν το 30%.

«Στην Ελλάδα έχει παρατηρηθεί σημαντική αύξηση στις αυτοκτονίες (τετελεσμένες και απόπειρες) από το 2009, ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα» επισημαίνει ο Αλέξανδρος Κεντικελένης από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.

Ο διευθυντής της Β' Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Αττικό Νοσοκομείο Ευάγγελος Λύκουρας δηλώνει στην εφημερίδα ότι βάσει ιατροδικαστικών δεδομένων, «οι αυτοκτονίες και οι απόπειρες αυτοκτονίας στο Λεκανοπέδιο έχουν αυξηθεί πάνω από 20%: από 158 περιστατικά το 2009 φτάσαμε στα 178 το 2010 και στα 198 το 2011».

Σύμφωνα με τον κ. Λύκουρα, αυτή η τέτοιου μεγέθους αύξηση των ποσοστών θα έπρεπε να συνοδεύεται από ενίσχυση του προσωπικού των κλινικών.

Αντ’ αυτού, «τα 5 ιατρεία που λειτουργούν θα μειωθούν από το φθινόπωρο σε 3 λόγω έλλειψης προσωπικού». Προβλήματα, εξαιτίας περικοπών στη χρηματοδότηση σε ποσοστό 30% αντιμετωπίζει και το Αιγινήτειο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,797 μηνύματα.
Αγρότης προς ΥπΟικ: «Θα γίνω φονιάς σας, όχι αυτόχειρας»

Φονιάς παρά... αυτόχειρας προτιμά να γίνει ο πρώην μηχανικός και νυν αγρότης Νίκος Αρετούλης που κατοικεί στη Ρίζα της Ιεράπετρας που πριν από λίγες ημέρες παρέλαβε το... μπιλιετάκι της εφορίας που τον έβγαλε από τα ρούχα του.
Ούτε λίγο ούτε πολύ βάση του εκκαθαριστικού του σημειώματος, το κράτος τον καλεί να πληρώσει αναλογικά το ¼ του πενιχρού εισοδήματός του που είναι μόλις 2000 ευρώ.

Απέστειλε λοιπόν τόσο στο Υπουργείο Οικονομικών όσο και στη ΔΟΥ Ιεράπετρας ένα πρωτότυπο υπόμνημα με το οποίο αναλύει για ποιους λόγους ο ίδιος δεν πρόκειται να πληρώσει ούτε ευρώ για τα χαράτσια της φετινής χρονιάς.
Η επιστολή του, η οποία δημοσιεύτηκε και στην εφημερίδα Το Ποντίκι αναφέρει τα εξής:

"ΥΠΟΜΝΗΜΑ – ΔΗΛΩΣΗ

Προς το υπουργείο Οικονομικών, ΔΟΥ Ιεράπετρας
Του φορολογούμενου πολίτη Αρετούλη Γ. Νικολάου, κατοίκου του Δ.Δ. Ρίζας του Δήμου Ιεράπετρας.

Εις το εκκαθαριστικό σημείωμα που μου αποστείλατε «προσάπτεται» τεκμαρτό εισόδημα 8.863 ευρώ, ποσό το οποίο εγώ ποτέ δεν είδα κι ούτε θέλησα να αποκτήσω.

1.Για την οικία μου, αντικειμενικής αξίας 13.653,68 ευρώ (ΕΤΑΚ 10.8.2010), ευρισκόμενη στον οικισμό Πανακιανά του Δ.Δ. Ρίζας του Δήμου Ιεράπετρας, χωρίς καν ηλεκτροδότηση, θεωρείται τεκμαρτό εισόδημα 4.080 ευρώ, περίπου το 1/3 της αξίας της, τη στιγμή που πολύ καλύτερα σπίτια τα βρίσκει κανείς στην περιοχή μας με μόλις 150 ευρώ τον μήνα ενοίκιο (1.800/έτος).

2.Θεωρείτε τεκμαρτό εισόδημα διαβίωσης 3.000 ευρώ. Δυστυχώς για σας, λόγω της αντικαταναλωτικής και οικολογικής ιδεολογίας και τρόπου ζωής που έχω επιλέξει από το 1995, εγώ και η σύντροφός μου (2 άτομα) επιζήσαμε με μόλις 2.126,5 ευρώ για ένα ολόκληρο έτος, συμπεριλαμβανομένων και των εξόδων της βενζίνης του αυτοκινήτου μου, που χρησιμοποιώ κυρίως για τις αγροτικές εργασίες μου. Δηλαδή ζητάτε για φόρο το 1/4 του ετήσιου εισοδήματος επιβίωσής μου!!!

3.Όσο για το αυτοκίνητό μου, μοντέλο '91 και κυβισμού 750 κ.εκ., με έξοδα ασφάλισης – τελών κυκλοφορίας 300 ευρώ και συντήρηση από εμένα τον ίδιο (ως πρώην μηχανικός), θεωρείτε τεκμαρτό εισόδημα 2.000 ευρώ.
Κατόπιν όλων αυτών που ανέλυσα παραπάνω και επικαλούμενος το τελευταίο άρθρο του Συντάγματος, δηλώνω τα εξής:

α) Μεταξύ της επιλογής να μην τρώω για τρεις (3) μήνες και να πληρώσω τον φόρο που ζητάτε, θα προτιμήσω να μην πληρώσω ούτε ένα ευρώ.
β) Μεταξύ της επιλογής να γίνω αυτόχειρας ή φονιάς, θα προτιμήσω να γίνω φονέας σας.
γ) Αν δεν έχετε κάνει κάποιο λάθος με αυτό το εκκαθαριστικό που μου αποστείλατε, τότε είστε αχρείοι και απατεώνες και κλέφτες.

7.7.2012
Άνευ ουδεμίας εκτίμησης
Ν. Αρετούλης"
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ψαραδέλλη

Διάσημο μέλος

Η Ψαραδέλλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,030 μηνύματα.

:(
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Dark_kronos

Επιφανές μέλος

Ο Rognan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η και μας γράφει απο Ισπανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 20,660 μηνύματα.
Αραγε ποσοι θα επρεπε να ειχανε ηδη στειλει μια παρομοια επιστολη;
Και αραγε μετα απο ποσες τετοιες επιστολες θα ταρακουνιθουν κεφαλια και καρεκλες;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ρόζα Νέρα Flamingo

Δραστήριο μέλος

Η Ρόζα Νέρα Flamingo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ανταρτικό (Φλώρινα). Έχει γράψει 780 μηνύματα.
μακαρι να ταρακουνιοντουσαν με επιστολες
μακαρι και εγω με ενα γραμμα να αλλαζα τον κοσμο...:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ψαραδέλλη

Διάσημο μέλος

Η Ψαραδέλλη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,030 μηνύματα.
Ρε παιδια σημερα καθως περπατουσα με σταματησε ενας συμπαθεστατος παππουλης (δε μου φαινοταν για psycho) και μου λεει:

-Πως σου φαινομαι;
-Οριστε; του λεω
-Πως σου φαινομαι; Σου φαινομαι καλα;
Μηπως δειχνω λιγο ταλαιπωρημενος;Λιγο αρρωστος;
-Μια χαρα μου φαινεστε...(τι να του ελεγα;;;; )
-Εχω πολυ αγχος τον τελευταιο καιρο γι αυτο ρωταω.
Δεν ξερω τι να κανω...
-Ε ολοι εχουμε αγχος. Δεν ειστε και ο μονος. Ψυχραιμια.

Μου χαμογελασε και εφυγα.

Do you think, what am i thinking?

Μην πει κανεις οτι μου εκανε καμακι, γιατι δεν τον ειδα και πολυ καλα τον ανθρωπο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ciela

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ciela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,758 μηνύματα.
Πηγή
ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΑΥΤΟΧΕΙΡΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ... ΑΝΕΡΓΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ.

Συντάχθηκε απο τον/την Kagkelaria Στις 03 Σεπτεμβρίου 2012 - 16:13.

Κρεμασμένος σε μια πορτοκαλιά, στο πατρικό του σπίτι βρέθηκε 44χρονος μαθηματικός σήμερα στο Μεσολόγγι. Ο αυτόχειρας άφησε σημείωμα και επικαλείται οικονομικούς λόγους.
Ο άτυχος άνδρας, το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν πολύ προβληματισμένος, αφού ήταν άνεργος. Από εκεί και πέρα όμως, δεν περίμενε κανείς πως θα έπαιρνε την απόφαση να βάλει τέλος στην ζωή του.
Αυτό έγινε σήμερα, όταν πήγε στο πατρικό του σπίτι, έδεσε ένα καλώδιο σε μια πορτοκαλιά το πέρασε στο λαιμό του και στην συνέχεια κρεμάστηκε. Έτσι τον βρήκαν οι δικοί του, που άρχισαν να ανησυχούν για την απουσία του. Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress, ο 44χρονος άφησε σημείωμα, όπου ζητά συγγνώμη από τους οικείους του και επικαλείται οικονομικούς λόγους, που όπως γράφει, τον οδήγησαν στην πράξη του. Ο 44χρονος ήταν παντρεμένος και είχε μια ανήλικη κόρη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Μάξιμος

Διάσημο μέλος

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Σκηνοθέτης. Έχει γράψει 3,804 μηνύματα.
ΠΑΣΟΚ - υπερχρεωμένα νοικοκυριά και οι απορίες μας...
Πιστεύετε ότι πραγματικά το ΠΑΣΟΚ, εργαζόταν πάνω στο θέμα της υπερχρέωσης;
Αν ναι, γιατί δεν το είχε καταθέσει μαζί με το πρόσφατο νομοσχέδιο;
Θέλει να μας κάνει να πιστέψουμε ότι δεν συμμετέχει στην κυβέρνηση σωστά;
Μήπως θέλει στην προσπάθεια του να αλλάξει προφίλ, να φορέσει προβιά προβάτου, ενώ ως σήμερα μας έχει κρεμάσει στο τσιγκέλι να μας γδάρουν φορτώνοντας μας το τεραστίων διαστάσεων χρέος;

Η μήπως να μας τραβήξει την προσοχή από την ένοχη επικαιρότητα τοποθετώντας ακόμα ένα καρότο μπροστά στα μάτια μας;

Υ.Γ. αργήσαμε, αλλά σας μάθαμε κύριε ΠΑΣΟΚ συμπεριλαμβανομένων και των άλλων δύο κυρίων. Μη σας ξεχάσω κιόλας!!!:(:( :mad:

Σημείωση:
Το παρόν μήνυμα προέρχεται από το συγχωνευμένο θέμα "
ΠΑΣΟΚ - υπερχρεωμένα νοικοκυριά και οι απορίες μας..."
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,797 μηνύματα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

boss.

Δραστήριο μέλος

Ο boss. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Οδηγός ταξί και μας γράφει απο Μύκονος (Κυκλάδες). Έχει γράψει 784 μηνύματα.

HeadHunteR1988 πριν από 21 ώρες
ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΣΥΝΤΡΟΦΕ! REST IN PEACE!
Απάντηση · 37


αυτο ειναι το καλυτερο σχολιο
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top