Είναι ωραίο όταν ανακαλύπτεις την «κακή» μουσική για το σωστό λόγο!

Katerina Kar

Νεοφερμένος

Η Katerina Kar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 10 μηνύματα.
Απόδοση κειμένου του Merrick
Ποιο είναι το πιο σημαντικό τραγούδι της ζωής σου;
Το γιατί είναι το μόνο που μετράει στη μουσική.

Έκανα τυχαία σε γνωστούς και αγνώστους την ερώτηση: «Ποιο είναι το πιο σημαντικό τραγούδι της ζωής σου»;
Για κάποιους αυτή η ερώτηση είναι αδύνατον να απαντηθεί. Για άλλους είναι εύκολο.
Έτσι κι αλλιώς, το τραγούδι δεν ήταν η απάντηση που ήθελα. Αναζητούσα το γιατί.
Ακόμα και η «κακή» μουσική επηρεάζει τους ανθρώπους.

Ανήκω στην κατηγορία «Αλλά δεν έχω μόνο ένα τραγούδι»! Έχω ένα «πιο σημαντικό τραγούδι» για μία σειρά πραγμάτων που συνέβησαν στη ζωή μου όπως το θάνατο του καλύτερου μου φίλου, το ανεβαστικό μου τραγούδι, το πρώτο τραγούδι που με έκανε να αγαπήσω πραγματικά τη μουσική.

Μπορώ να πω ότι ακόμα κι ένα τραγούδι του Justin Bieber ανταποκρίνεται στις περιστάσεις παρόλο που δεν έχω ακούσει ποτέ ούτε ένα τραγούδι του Bieber από μόνος μου. Απερίσκεπτα την αποκαλώ «κακή μουσική», παρόλο που δεν έχω ξοδέψει καθόλου χρόνο να την ακούσω ώστε να ξέρω σίγουρα.

Δεν το πιστεύω ότι θα το πω αυτό, αλλά…
Το ”Baby” είναι ένα από τα πιο σημαντικά τραγούδια στη ζωή μου. Γιατί;

Αγόρασα στην ανιψιά μου ένα iPad για τα Χριστούγεννα πέρυσι. Είχε περάσει καιρός (πολύς καιρός) από τότε που την είχα δει και ήθελα να έχουμε μία ευκαιρία να ειδωθούμε πριν μπω στο τελευταίο χειρουργείο για την καρδιά μου. Αλλά δεν μπορούσα να ταξιδέψω αεροπορικώς.

Γι’ αυτό επικοινωνήσαμε μέσω ίντερνετ. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα, ουρλιάζει στην αδερφή μου: «Θέλω να τραγουδήσω για τον θείο μου! Δυνάμωσέ το! Σε παρακαλώ»!

Για τα επόμενα τρία λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα την παρακολούθησα να τραγουδά και να χορεύει αυτό που νομίζω ήταν το “Baby, Baby, Ooh, baby”. Και τότε χαμογέλασα, γέλασα και κρατήθηκα να μην κλάψω.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που είδα το πρόσωπο της ανιψιάς μου μετά από πολύ καιρό. Επίσης συνάντησα μέσω ίντερνετ και μία άλλη ανιψιά και έναν ανιψιό μου και υπέθεσα πως θα ήμουν νεκρός σε δύο εβδομάδες.
Με πονάει που το λέω, αλλά: «Η μουσική του Justin Bieber επιδρά πάνω μου».

Η μουσική είναι αυτή που επιδρά στους ανθρώπους και όχι τα charts.

Οι προσωπικές μας ιστορίες, οι μοναδικές μας στιγμές και οι δεσμοί με τους καλλιτέχνες, τα άλμπουμ, τα κομμάτια και τα γεγονότα δεν είναι κάτι που μπορούμε να βρούμε στα charts, στις κριτικές ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν είναι τόσο απλό όσο το να μοιράζεσαι ένα link ενός τραγουδιού και να σχολιάζεις «Αυτό είναι καλό»! Ακόμα και το χειρότερο τραγούδι μπορεί να έχει νόημα ζωής για κάποιον. Ακόμα και τα χειρότερα τραγούδια μπορούν να είναι τα πιο διασκεδαστικά.

Το γιατί ακούμε μουσική μπορεί να έχει μεγαλύτερο νόημα από την ίδια τη μουσική.

Ειλικρινά, η μουσική δεν είναι αυτό που μετράει τις περισσότερες φορές. Τι είναι η μουσική άλλωστε; Όταν κοιτάμε πίσω στο παρελθόν και συγκρίνουμε τα ταλέντα των κλασικά-εκπαιδευμένων μουσικών ενάντια στους DJs, είναι δύσκολο να επιχειρηματολογήσουμε βασισμένοι μόνο στις δεξιότητες του καθενός.

Είναι η pop μουσική καλή μουσική ή είναι απλά διασκεδαστική;

Είναι η ηλεκτρονική μουσική η σημερινή σύγχρονη εκδοχή της house μουσικής;

Ποιος είχε περισσότερο ταλέντο ανάμεσα στους υποψηφίους για Grammy «Καλύτερου Άλμπουμ»; Ο Daft Punk, η Sara Bareilles, ο Kendrick Lamar, οι Macklemore & Ryan Lewis ή η Taylor Swift;

Ποιος είχε το καλύτερο άλμπουμ; Ποιανού το άλμπουμ είχε μεγαλύτερη επίδραση στις ζωές των ανθρώπων; Ποιος καλλιτέχνης είχε επίδραση στον κόσμο αλλά δεν είχε την αναγνώριση που θα του άξιζε;

Έχει τίποτα από όλα αυτά σημασία για εσένα αν εσύ ξέρεις το γιατί;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dalian

Περιβόητο μέλος

Η Substrata αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4,822 μηνύματα.
i see a rickroll somewhere in there...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

mindcircus

Περιβόητο μέλος

Η mindcircus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μηχανικός αεροσκαφών και μας γράφει απο Σουηδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 5,956 μηνύματα.
Πάρα πολύ ωραίο κείμενο! Και συμφωνώ απόλυτα!



Edit: εχω κατα καιρούς κολλήσει με διάφορα ειδη μουσικής καθώς και με εκπροσώπους της καθεμιάς. Καθε ενα μου έχει αφήσει κι ένα κατι, μιαν ανάμνηση μιας εποχής. Η μουσική με ζωντανεύει και με κάνει να δημιουργώ. Θα μπορούσα να δώσω τόσα παραδείγματα, αλλά θα περάσω τις εποχές τόσο γρήγορα που θα ζαλιστώ! Πάρα πολύ ωραίο κείμενο ξανά... Μπράβο:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Gate4

Επιφανές μέλος

Η Ηägring αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 25,581 μηνύματα.
Θα συμφωνήσω με το κείμενο. Πολύ ωραίο. :)

Λοιπόν είχα και εγώ παλιότερα την τάση να ξεχωρίζω "καλή" και "κακή" μουσική. Όμως κατάλαβα ότι ουσιαστικά αυτό δεν υπάρχει.
Η μουσική και τα γούστα είναι διαφορετικά για τον καθένα. Το κάθε τραγούδι μπορεί να "μιλήσει" στην καρδιά ενός ανθρώπου για κάποιον ξεχωριστό λόγο που κάποιος άλλος μπορεί να μη καταλαβαίνει. Μπορεί από εκεί που δεν προτιμάμε ένα είδος μουσικής να ακούσουμε ένα κομμάτι αυτού του είδους που θα μας αγγίξει επειδή μας το αφιέρωσε ένα πρόσωπο που αγαπάμε ή γιατί μπορεί να το συνδέσουμε με μια σημαντική στιγμή της ζωής μας, καλή ή κακή.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top