Ας βαθμολογήσουμε την "πρώτη φορά Αριστερά".

Ας βαθμολογήσουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 36)
  • 1

    Ψήφοι: 7 19.4%
  • 2

    Ψήφοι: 5 13.9%
  • 3

    Ψήφοι: 1 2.8%
  • 4

    Ψήφοι: 4 11.1%
  • 5

    Ψήφοι: 2 5.6%
  • 6

    Ψήφοι: 3 8.3%
  • 7

    Ψήφοι: 2 5.6%
  • 8

    Ψήφοι: 1 2.8%
  • 9

    Ψήφοι: 4 11.1%
  • 10

    Ψήφοι: 7 19.4%
  • ΔΞ/ΔΑ

    Ψήφοι: 0 0.0%

Nelliel

Περιβόητο μέλος

Η Nelliel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,061 μηνύματα.
Το βιοτικο επιπεδο της κορεας ειναι να τρωει σκυλους για να επιζησει αγαπητη μου.:clapup:
Βιομηχανια και παραγωγη πρεπει να ειναι ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΚΑΛΗ ΜΟΥ..και οχι των πολυεθνικων,που σημαινει οτι αυτοι παιρνουν τα κερδη και εμεις τον πουλο..ημαρτον καλη μου!:hehe:

Δεν απορω που ψηφιζεις ΣΥΡΙΖΑ γιατι αλλιως θα γνωριζες την αλματωδη αναπτυξη της Ν. Κορεας και δεν θα μου ελεγες για την καταναλωση σκυλων η οποια στην τελικη ειναι δικο τους προβλημα και δεν "κολλαει" καν στο παρον θεμα.

Οι πολυεθνικες που τοσο μισεις φερνουν αναπτυξη και τεχνογνωσια. Δινουν δουλεια στους ανεργους, αφηνουν χρημα μεσω μισθων και φορων στον τοπο και το εργατικο δυναμικο αποκτα τεχνογνωσια (aka αντιγραφουμε και στο μελλον παραγουμε τα δικα μας εξειδικευμενα προιοντα). Οταν οι πολιτες του κρατους εχουν δουλεια και πληρωνονται τοτε αυξανεται η καταναλωση αγαθων, aka ο κοσμος ξοδευει και οταν ο κοσμος ξοδευει το κρατος εισπρατει ΦΠΑ και αν υπαρχει και εγχωρια παραγωγη αγαθων τοτε αναπτυσσεται και αυτη γιατι αυξανεται η ζητηση και επομενως το κρατος εισπρατει ακομα περισσοτερους φορους.

Η δικη μας βιομηχανια τα τελευταια 20 χρονια εχει φυγει στα Βαλκανια. Για ποια εγχωρια παραγωγη μιλαμε λοιπον; Μεχρι και η ΦΑΓΕ μετεφερε την εδρα της στο Λουξεμβουργο αν θυμαμαι καλα. Οι συνδικαλιστες και οι προηγουμενες κυβερνησεις εδιωξαν την βιομηχανια μας και ο ΣΥΡΙΖΑ απλα ριχνει την ταφοπλακα. Για να αρχισεις να παραγεις και παλι, πρεπει η κυβερνηση να δωσει κινητρα, αλλα οταν σου λενε οτι θα τους φορολογισει περισσοτερο θα φυγουν και αυτοι που εχουν απομεινει.

Γιατί τι σε κάνει να νομίζεις πως δεν έχουμε αγροτικό τομέα; Επειδή η ΕΕ μας δίνει ποσόστωση να παράγουμε ό,τι τη συμφέρει αυτήν πάει να πει πως δεν μπορούμε να χαράξουμε τη δική μας αγροτική πολιτική; Ξέρεις αν ο αγρότης αρίσει να πληρώνεται σε υποτιμημένες δραχμές πού θα πάνε οι τιμές; Αυτά είναι μια μεγάλη συζήτηση που προσωπικά βαριέμαι να (ξανά)κάνω, το γεγονός πως υπάρχει μια σεβαστή μερίδα οικονομολόγων που υποστηρίζουν τέτοια σενάρια σημαίνει πως δεν είναι ανοησίες, έχουν όντως βάση. Απλά οκ το συμφέρον για τον καθένα ορίζεται διαφορετικά.
Ο αγροτικος τομεας εχει υποστει μεγαλη ζημια με τις ποσοστωσεις και τις εισαγωγες. Αμφιβαλλω αν ειμαστε πλεον αυταρκεις. Η επιστροφη στην δραχμη για τον φτωχο Ελληνα πολιτη θα ηταν εντελως καταστροφικη. Μπορει να εχουμε τα μεσα να παραγουμε αγαθα, αλλα θα μεσολαβησει ενα αρκετα μεγαλο χρονικο διαστημα μεχρι να ξεκινησει η παραγωγη και να ερθουν τα προιοντα στο σπιτι μας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,842 μηνύματα.
Αν ψάχνεις όλα τα μέτρα που ώθησαν τον κόσμο στη φτώχεια και στην ανεργία I have a big list for you..
Οι μισθωτοί ό,τι κι αν δηλώνουν αυτά είναι και δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν. Στους ελεύθερους επαγγελματίες και στις επιχειρήσεις γίνεται το πάρτυ. Έχεις ιδέα πόσο εύκολο είναι για κάποιον να φανεί πως έκλεισε με ζημία;

Επίσης τεκμήρια δε βλέπω εδώ, τα απέσυραν και δε το πήρα χαμπάρι;

Αυτά με τα ολιγόμηνα προγράμματα ημιαπασχόλησης δεν είναι καινούργια πατέντα, ξεκίνησε ήδη από εποχές Καραμανλή. Τα stage τα ξεχάσατε;
Τα τεκμαρτό εισόδημα είναι κάτι το απαράδεκτο, καθώς κάποιος φορολογείται για εισόδημα που δεν έχει. Δεν έχει καταργηθεί και δεν πρόκειται και επηρεάζει περισσότερο τους χαμηλοεισοδηματίες των κατηγορίων που δεν δικαιούνται αφορολόγητο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο το αφορολόγητο των 12000 δεν εφάρμοσε αλλά φέτος για πρώτη φορά θα φορολογηθούν οι αγρότες χωρίς να δικαιούνται αφορολόγητο.

Τα τελευταία χρόνια οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία από την άλλη εξαιτίας της φορολογίας. Συνεπώς το πάρτυ δεν είναι για όλους. Το μεγαλύτερο πάρτυ γίνεται από αυτούς που δεν δηλώνουν ότι είναι επιχειρηματίες και αυτούς πρέπει να κυνηγήσει σε πρώτη φάση το κράτος.

Δυστυχώς όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις προσπαθούν να μειώσουν την ανεργία πλασματικά με τέτοια προγράμματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ αν και υποστήριζε ότι θα τα καταργήσει ακόμα να το κάνει.

Η εσωτερική στάση πληρωμών έχει ήδη άρχίσει. Όπως πάμε σύντομα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Παπανδρεικό ΠΑΣΟΚ) θα απομυθοποιηθεί και από τους πιο φανατικούς υποστηρικτές της.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
απο την στιγμη που το ασφαλιστικό δεν ειναι βιώσιμο, είτε θα αυξήσεις τα όρια είτε θα μειώσεις τις σύνταξεις, είτε θα αυξήσεις τις εισφορές.
η μέση σύνταξη στην χωρα μας είναι 943 ευρω. αυτο σημαινει οτι πολλοι συνταξιούχοι παίρνουν παραπάνω χρήματα απο κάποιον μεσηλικα που δουλεύει 8ωρο. δεν βρίσκω λόγο αφου τα ταμεία εχουν σοβαρό πρόβλημα, να μην μειωθουν οι μεγάλες συντάξεις και απο τα 1800 να πάει 1000.
θα συνεχίσει να ζει άνετα και με τα 1000 ευρω.

Ξανά: Σε χώρα με υψηλό δείκτη ανεργίας με το να ανεβάζεις τα όρια συνταξιοδότησης ΔΕΝ αποκτάς περισσότερο εργατικό δυναμικό, παρά ανταλλάσσεις νέους με γηραιότερους. Αυτό πέρα από το αν βγαίνουν τα νούμερα ( κάτι το οποίο έπεται imho ).

Να κόψουν από τις υψηλές συντάξεις, συμφωνώ. Αυτή τη στιγμή όμως δεν κόβουν μόνο από τις υψηλές αλλά κι απ' τις χαμηλές.

Ο αγροτικος τομεας εχει υποστει μεγαλη ζημια με τις ποσοστωσεις και τις εισαγωγες. Αμφιβαλλω αν ειμαστε πλεον αυταρκεις. Η επιστροφη στην δραχμη για τον φτωχο Ελληνα πολιτη θα ηταν εντελως καταστροφικη. Μπορει να εχουμε τα μεσα να παραγουμε αγαθα, αλλα θα μεσολαβησει ενα αρκετα μεγαλο χρονικο διαστημα μεχρι να ξεκινησει η παραγωγη και να ερθουν τα προιοντα στο σπιτι μας.
Κι επειδή δηλαδή εκεί που ο άλλος από πορτοκάλια το γύρισε σε ηλιακά πάνελ για να τσεπώσει την επιδότηση πάει να πει πως δεν μπορεί να ξανά φυτέψει; Τι είναι τα φούτα και τα λαχανικά, αυτοκίνητα να τα κατασκευάζουν σε κάθε χώρα κομμάτι κομμάτι και μετά από πολύ επεξεργασία να βγαίνουν στην αγορά; Αν ήθελα να φανώ λίγο λαϊκιστής θα μπορούσα να πω πως από τα λεφτά που θα πήγαιναν σε τοκοχρεωλύσια θα μπορούσαμε να στηρίξουμε την εγχώρια παραγωγή. Αλλά οικονομολόγος δεν ειμαι και για αυτό και δε βρίσκω και πολύ νόημα σε τέτοιου είδους συζητήσεις.

Μιλάς για αυτόν που έχει γονατίσει από την κρίση και δεν έχει λεφτά, γιατί αυτός ο άνθρωπος που δεν έχει πλέον κάτι παραπάνω να χάσει, να πρέπει να ανησυχεί για το τι θα γίνει με μια επιστροφή της δραχμής; Και αυτή τη λογική τη βλέπω να επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά, τέτοια οικονομικά ζητήματα απασχολούν αυτούς που τους αφορούν άμεσα, και έχουν και άποψη για αυτά ( τράπεζες, πολιτικοί, επιχειρηματίες ). Ο μέσος άνθρωπος αυτό που καλείται να κάνει είναι να παρατηρεί πώς εξελίσσεται η ζωή του και να πορεύεται αναλόγως. Τα υπόλοιπα ας τα αφήσουμε για τον Πρετεντέρη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Dr. No

Δραστήριο μέλος

Ο Dr. No αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Άγιος Δημήτριος (Αττική). Έχει γράψει 526 μηνύματα.
προτάσεις δεν θα πω εγω,γιατι δεν έβλεπα άλλο ευκολότερο δρομο πριν τις εκλογές.
απο την στιγμη που η ελλαδα δεν χρεωκόπησε το 10,(τοτε που όντως μπορούσε να κανει ζημια στην ευρωπη) και επέλεξε την ομαλή προσαρμογή, αλλη επιλογή δεν υπήρχε πέρα απο τον δανεισμό απο έξω με όρους
αυτό εκανε και η ιρλανδια και η πορτογαλία και το πέτυχαν μια χαρα. σήμερα είναι ανεξάρτητοι και ωραίοι.

προτάσεις μας είπαν άλλοι και ο λαός τους ακολούθησε τυφλά.. θα σκίζανε μνημόνια μας λέγανε:P θα πετούσαν τους δανειστές εξω..
τωρα θα λουστούν το ψεμα τους και θα πιουν την πικρή αλήθεια γουλια γουλια μέχρι τελικής κολωτουμπας η πτώσης

Οκ άρα η πρότασή σου είναι η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, να ξέρουμε που βαδίζουμε.

Εμένα πάντως από τα 380 της γιαγιάς μου ένα 50άρι το έκοψε ο Σαμαράς, όχι ο Τσίπρας. Δεν είδα η σωτήρια κυβέρνηση ΝΔ ΠΑΣΟΚ 2μισι χρόνια τώρα να κάνει καμία περικοπή σε συντάξεις ΔΕΙτζήδων, στρατιωτικών κτλ των 1800, τις συντάξεις των 400 του ΟΓΑ βέβαια τις κούρεψαν μια χαρά. Το ωραίο είναι πως επί Σαμαρά δεν έλεγες κάτι γι'αυτά τα, ενώ τώρα τα χρησιμοποιείς σαν επιχείρημα.

Βάλε να δεις ελληνοφρένεια, ίδιος ο μπαλούρδος είναι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Didimos

Νεοφερμένος

Ο Didimos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 28 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από prinCess:
Ότι τι; Με τον Σαμαρούλη θα τρώγαμε με χρυσά κουτάλια και θα μας είχε λύσει όλα μας τα προβλήματα; Δε πιάνω το πόιντ σου.
At least they' re trying και ο κόσμος το βλέπει.

Η καλύτερη λύση θα ήταν μια υπερκομματική κυβέρνηση εθνικής ενότητας με πρόσωπα που δεν θα κοίταζαν το εγωιστικό τους συμφέρον αλλά αυτό της χώρας χωρίς Τσίπρα και πολύ περισσότερο χωρίς ούτε Σαμαρά, το σενάριο αυτό το έλεγαν ελάχιστοι τον Δεκέμβριο επειδή έβλεπαν οτι ο Σαμαράς δεν ξεκόλλαγε με τίποτα απο την καρέκλα, το είχε αρνηθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ οπότε αναγκαστικά οδηγηθήκαμε σε εκλογές και σε αυτή την κατάσταση.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Gaspar

Περιβόητο μέλος

Ο Gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,101 μηνύματα.
Οκ άρα η πρότασή σου είναι η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, να ξέρουμε που βαδίζουμε.
βαδίζουμε προς την νίκη
όλα θα πανε καλά
''συριζοανελ''
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dr. No

Δραστήριο μέλος

Ο Dr. No αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Άγιος Δημήτριος (Αττική). Έχει γράψει 526 μηνύματα.
βαδίζουμε προς την νίκη
όλα θα πανε καλά
''συριζοανελ''

Άντε πάλι ή καραβανάδες ή μπάτσους θα βάλεις. Πρωτοτύπησε κι εσύ καμιά φορά. Τέτοια αγάπη για τα δεκανίκια της εξουσίας (αριστερής ή της αγαπημένης σου δεξιάς)? Αλλά σόρρυ ξεχάστηκα, έχετε και επέτειο σήμερα, συνεπώς σε δικαιολογώ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Nelliel

Περιβόητο μέλος

Η Nelliel αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,061 μηνύματα.
Κι επειδή δηλαδή εκεί που ο άλλος από πορτοκάλια το γύρισε σε ηλιακά πάνελ για να τσεπώσει την επιδότηση πάει να πει πως δεν μπορεί να ξανά φυτέψει; Τι είναι τα φούτα και τα λαχανικά, αυτοκίνητα να τα κατασκευάζουν σε κάθε χώρα κομμάτι κομμάτι και μετά από πολύ επεξεργασία να βγαίνουν στην αγορά; Αν ήθελα να φανώ λίγο λαϊκιστής θα μπορούσα να πω πως από τα λεφτά που θα πήγαιναν σε τοκοχρεωλύσια θα μπορούσαμε να στηρίξουμε την εγχώρια παραγωγή. Αλλά οικονομολόγος δεν ειμαι και για αυτό και δε βρίσκω και πολύ νόημα σε τέτοιου είδους συζητήσεις.

Απο τα πανελ στις πορτοκαλιες που παραγουν πορτοκαλια μεσολαβουν minimum 2 χρονια. Δεν παραγεις απο την μια ημερα στην αλλη και αυτο ειναι ουσιαστικα το προβλημα με την επιστροφη στην δραχμη τωρα. Αν δεν αναπτυχθει ο πρωτογενης τομεας και η βιομηχανια πριν επιστρεψουμε στην δραχμη, θα εχουμε προβλημα.

Ενα πολυ καλο αρθρο που διαβασα σημερα το οποιο θα ελεγα οτι δειχνει την ανικανοτητα του ΣΥΡΙΖΑ και ως κυβερνηση αλλα και ως αντιπολιτευση:
[..]Ωστόσο, η λιτότητα δεν ήταν το μόνο «μέσον» που χρησιμοποιήθηκε για την έξοδο της Πορτογαλίας από την κρίση: ιδιαίτερης σημασίας ήταν η αύξηση των εξαγωγών, ιδιαίτερα προς την Αγκόλα και τη Βραζιλία, ενισχύοντας και δημιουργώντας νέους οικονομικούς δεσμούς και με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται στην οικονομική διπλωματία της χώρας. Επίσης, σημαντικό ρόλο έπαιξε και ο τομέας του τουρισμού.
Αντιδράσεις και πολιτική
Η ελληνική «Οδύσσεια», η οποία ακόμα δεν έχει λήξει, χαρακτηρίζεται από έντονη κοινωνική αναταραχή και ασταθές πολιτικό σκηνικό, καθώς από την αυγή της διεθνούς οικονομικής κρίσης και την έλευσή της κρίσης στην Ελλάδα η χώρα μας έχει αλλάξει πέντε κυβερνήσεις, από το 2009 μέχρι σήμερα – έξι, εάν ληφθεί υπόψιν η υπηρεσιακή κυβέρνηση Πικραμμένου. Αυτό δεν ισχύει στην περίπτωση της Πορτογαλίας, η οποία πορεύτηκε μέσα στην κρίση με τις κυβερνήσεις Σόκρατες και Κοέλιου. Όπως επισημαίνει ο κ. Ζαρταλούδης, εκεί έγκειται και η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ της Ελλάδας και της Πορτογαλίας: στο πώς αντιμετωπίστηκε πολιτικά και κοινωνικά η κρίση. «Το βασικό πρόβλημα είναι ότι στην Ελλάδα δεν υπήρχε συναίνεση και ειλικρίνεια του πολιτικού συστήματος προς τους πολίτες. Στην Πορτογαλία ουδείς κατηγόρησε τους ξένους, ουδείς είπε ότι δεν υπάρχει κρίση. Είπαν ότι θα κάνουν ό,τι χρειαστεί. Ό,τι πρέπει να κάνουμε θα το κάνουμε. Τα βασικά κόμματα είπαν ότι θα ανταποκριθούν. Η κυβέρνηση μειοψηφίας των Σοσιαλιστών (Σόκρατες) είπε ότι πρέπει να εφαρμόσει λιτότητα και οι Σοσιαλδημοκράτες τους στήριξαν - εν αντιθέσει με αυτό που συνέβη στην Ελλάδα με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Γιώργο Παπανδρέου. Στο πολιτικό σύστημα υπήρχε ομοψυχία, ότι, ναι, υπάρχουν προβλήματα και άρα κάτι πρέπει να κάνουμε. Και σε επίπεδο δημόσιου λόγου, αλλά και μέσα στη Βουλή υπήρχε υποστήριξη - ακριβώς το αντίθετο με την Ελλάδα. Ως εκ τούτου, στην Πορτογαλία δεν είχαμε τόσο εκτεταμένες ταραχές και πορείες, δεν είχαμε γεγονότα όπως αυτά στη χώρα μας, όπου καιγόταν η Αθήνα, δεν υπήρξε τέτοιας έκτασης κοινωνική σύγκρουση. Αυτό έδωσε μια αίσθηση ασφάλειας στις αγορές και τους θεσμούς, ότι υπάρχει μια δύσκολη κατάσταση μεν, αλλά ότι η χώρα και το πολιτικό σύστημα θα ανταποκριθούν στην κρίση».[...]


https://www.huffingtonpost.gr/2015/0...m=huffpost_homebig&utm_campaign=24MediaWidget
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
Τι σχέση έχει το παραπάνω άρθρο με το ΣΥΡΙΖΑ; Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην εξουσία τόσα χρόνια τώρα; 5 χρόνια έχουν περάσει κι ακόμη είμαστε σε ύφεση, ακόμη υπάρχει ανεργία, και οι μισθοί έχονυ πιάσει πάτο. Τι θέλει να μας πει λοιπόν το άρθρο ότι ο Σαμαράς κι ο Βενιζέλος δεν ήταν αρκετά μνημονιακοί; Μήπως ότι κόμματα όπως το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να ψηφίσουν μειώσεις μισθών και ιδιωτικοποιήσεις; Μήπως πως φταίει ο κόσμος που κάνει απεργίες και διαδηλώσεις επειδή οι κυβερνήσεις του έχουν βάλει το μαχαίρι στο λαιμό; Mindfuck.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
:redface::redface::redface:: ...Δεν πιστεύω τα μάτια μου, με το κατεβατό του ...Τζώνυ!!! Αρχίζω να ντρέπομαι, για τη μέχρι σήμερα συμμετοχή μου στο ...στέκι!

:hmm::hmm::hmm::Ανακαλώ τη συγκεκριμένη μου παρέμβαση, επειδή αναγνωρίζω ότι ενέργησα εν θερμώ! Εξάλλου, ως μετέχων στην αποτυχημένη "γενιά του Πολυτεχνείου" αφενός και ως 4ετής του ΟΑΕΔ αφετέρου, δεν είμαι δα και ενθουσιασμένος με τη μέχρι σήμερα αποτελεσματικότητα της παρούσας κυβέρνησης...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24,043 μηνύματα.
Το ΠΝΠ αποκάλυψε, απογύμνωσε την κυβέρνηση σε όλο την διάσταση της. Ακόμη και σε αυτή την ώρα της Ελλάδα κανένας δεν θέλει να συνεργαστεί με το ΣΥΡΙΖΑ, Δήμοι, ΑΕΙ και περιφέρειες. Φαίνεται είναι άλλο να ψηφίζεις ένα κόμμα, μια άποψη και άλλο να καλείσαι να υπερασπιστείς και να φέρεις εις πέρας μια άποψη. Ίσως φταίει ότι δεν ξέραμε και εμείς τι θέλαμε... Αλήθεια τι θέλαμε; Να μας χωρίσουνε ολόκληρο το χρέος; να μας φτιάξουν εργοστάσια; να μας επισκέπτονται κάθε μέρα εκατομμύρια τουρίστες από όλο το κόσμο; να μας πληρώνουν αυτοί τους δικούς μας δημόσιους υπαλλήλους;

Έπρεπε να συνεργαστεί κάθε αρμόδιος Έλληνας με την ΠΝΠ; Όχι. Καταβάθος δεν τους εμπιστευόμαστε, μάλλον τα παλικάρια τους στείλαμε να κάνουν. Να δούμε και αυτή την εκδοχή. Άλλα κάπου μέσα μας ξέρουμε, ότι η Ελλάδα είναι πια κουρασμένη για κομμουνισμό. Τεράστιες εταιρίες δημοσίου, πολλοί νοματαίοι και λίγη ουσία. Δεν την θέλουμε αυτή την Ελλάδα, την ζήσαμε με τον Ανδρέα...

Όχι δεν έπρεπε, γιατί δεν είναι μια υπολογισμένη πράξη. Σαν τον υιό και πρωταγωνιστή του Requiem for the dream, που απλώς έκλεβε την συμπαθέστατη μητέρα του. Τα χρηματικά διαθέσιμα του οποιοδήποτε συνήθως είναι σε λογαριασμούς εμπορικών τραπεζών. Ξαφνικά θα μεταφερθούν 2 δις από τις τράπεζες που ο απλός πολίτης, ο δάσκαλος, ο αγρότης, ο εστιάτορας έχει το κομπόδεμα του. Από τις τράπεζες που είναι με ένα σωρό μηχανήματα στην ζωή, ELA, ΕΚΤ και ΔΝΤ. Από αύριο στην ατζέντα δεν θα υπάρχει μόνο η αποπληρωμή των repos αλλά και οι ίδιες οι τράπεζες.

Αν αυτό δεν ήταν κάτι μελετημένο, πιθανών ως μέτρο πίεσης για τις πολυπόθητες διαπραγματεύσεις, τότε είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι αυτοί οι διοικητές. Αν δεν μπορείς να συνειδητοποιήσεις ότι τραβώντας, έστω και εξαιρετικά απότομα, το τραπεζομάντιλο θα παρασύρεις και τα πιάτα και ποτήρια τότε είσαι εξαιρετικά κακός οικοδεσπότης και οι υποκλίσεις σου δεν θα σε βοηθήσουν.

CDLDgmBWYAAqB2m.jpg
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Kozi

Νεοφερμένος

Ο Kozi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η. Έχει γράψει 76 μηνύματα.
Ασφαλιστικά μέτρα για δήμευση λογαριασμών της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε η εταιρία Spot Thomson του Δημήτρη Μαύρου για οφειλές του κόμματος, ενώ τράπεζα κατέθεσε κατασχετήριο για απλήρωτα ενοίκια, σύμφωνα με το Press Project. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το κτίριο της Συγγρού ανήκε στην εταιρία του Βωβού που τελικά πτώχευσε (με οφειλές πάνω από 700 εκατ. ευρώ), και εδώ και περίπου 2 χρόνια έχει περάσει στον έλεγχο τράπεζας. Σύμφωνα μάλιστα με παλαιότερο άρθρο του Hot Doc, η ΝΔ φέρεται να μην είχε πληρώσει και το ρεύμα της ΔΕΗ ενώ είχε καταφέρει να μην πληρώνει και το χαράτσι. Το Press Project αναφέρει ότι εδώ και πολλούς μήνες η Νέα Δημοκρατία έχει κηρύξει εσωτερική στάση πληρωμών και οι εργαζόμενοι στο κόμμα παραμένουν απλήρωτοι.


Πηγή: www.lifo.gr
Ο ανθρωπος που ελεγε πως εσωσε τη χωρα απο τη χρεοκοπια δε μπορει να ελεγχει τα οικονομια ουτε του κομματος του και το παιδι του μπομπολα προπαγανδιζει στο e-steki...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Gaspar

Περιβόητο μέλος

Ο Gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,101 μηνύματα.
Άντε πάλι ή καραβανάδες ή μπάτσους θα βάλεις. Πρωτοτύπησε κι εσύ καμιά φορά. Τέτοια αγάπη για τα δεκανίκια της εξουσίας (αριστερής ή της αγαπημένης σου δεξιάς)?
οκ απο εδω και περα θα βάζω μόνο γιατρούς..
αυτος δεν ειναι καποιος τυχαίος καραβανάς..είναι ο υπουργός πληροφοριών του ιρακ το 2003
που ενω οι αμερικανοι είχαν φτάσει ήδη έξω απο την βαγδάτη. έβγαινε στην tv και έλεγε οτι ο ιρακινος στρατος νικαει:P

σε παρόμια κατάσταση αποχαύνωσης βρίσκονται και οι ψηφοφόροι του σύριζα

αλλα είπαμε.. ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ:D
ευτυχως που βγήκε ο αλέξης και έχουμε αξιοπρέπεια!
οι θεσμοι μας παρακαλάνε για έλεος!..δεν αντεχουν αλλη διαπραγμάτευση λενε


καλοφάγωτος
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

unπαικτable

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο unπαικτable αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 963 μηνύματα.
Όποιος θεωρεί ότι ο καπιταλισμός είναι το πρόβλημα της Ελλάδας αυτή τη στιγμή, είναι τουλάχιστον αστοιχείωτος και ανόητος. Η πιο αντιπαραγωγική χώρα της ευρωζώνης με έλλειψη ανάπτυξης ιδιωτικής οικονομίας, τεράστιες φορολογίες στα προϊόντα και τις επιχειρήσεις για να συντηρείται ο δημόσιος τομεάς, φοβερή γραφειοκρατία για οποιαδήποτε ιδιωτική πρωτοβουλία. Πού ζεις;

Υ.Γ: Τώρα υποβαθμίστηκαν τα πανεπιστήμια της χώρας; Έως τώρα η αριστεία ήταν φανερή εν μέσω καταλήψεων, συνθημάτων και πανό σε κάθε τοίχο και αντιδράσεων σε οποιαδήποτε εκδήλωση μπορεί να έβλαπτε την εικόνα της αριστερής ιδεολογίας.

Η παγκοσμια οικονομικη κριση δεν ειναι ελληνικη πατεντα. Προφανως λοιπον ο καπιταλισμος μετα την πτωση του υπαρκτου σοσιαλισμου εχει ξεσαλωσει. Εχει διαλυσει καθε εργασιακη σχεση, εχει δημιουργησει ενα καρο φουσκες που μια-μια σκανε και γενικα δεν μπορεις να πεις οτι κινηθηκε σε λογικα πλαισια. Οταν η συσσωρευση πλουτου στα χερια λιγων καθε χρονο αυξανεται... σορρυ κιολας αλλα... ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ (...ΗΛΙΘΙΕ, οπως ειπε και ο συντροφος Μπογιοπουλος).

ΥΓ: Το ηλιθιε δεν παει προσωπικα και ουτε εχει σκοπο να σε προσβαλλει εσενα και οποιονδηποτε αλλο.


Bonus pic... Επειδη εδω ειναι ΣΥΡΙΖΑ και πρωτη φορα αριστερα...

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Dr. No

Δραστήριο μέλος

Ο Dr. No αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Άγιος Δημήτριος (Αττική). Έχει γράψει 526 μηνύματα.
οκ απο εδω και περα θα βάζω μόνο γιατρούς..
αυτος δεν ειναι καποιος τυχαίος καραβανάς..είναι ο υπουργός πληροφοριών του ιρακ το 2003
που ενω οι αμερικανοι είχαν φτάσει ήδη έξω απο την βαγδάτη. έβγαινε στην tv και έλεγε οτι ο ιρακινος στρατος νικαει:P

σε παρόμια κατάσταση αποχαύνωσης βρίσκονται και οι ψηφοφόροι του σύριζα

αλλα είπαμε.. ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ:D
ευτυχως που βγήκε ο αλέξης και έχουμε αξιοπρέπεια!
οι θεσμοι μας παρακαλάνε για έλεος!..δεν αντεχουν αλλη διαπραγμάτευση λενε


καλοφάγωτος

Μιλάς εσύ για αποχαύνωση, που μπήκες σε μπατσοσχολή για να φας ένα κομμάτι ψωμί με τίμημα να σου κάνουν το μυαλό κιμά. Προσκύνα το Σαμαρούλη σου τώρα και άσε την πολιτική συζήτηση (προπαγάνδα στην περίπτωσή σου). Αλλά μάλλον τα έχεις πάρει για το υπόλοιπο 50% της επιστροφής στους μισθούς του 12', που σού είχαν υποσχεθεί (αυτό σας καίει εσάς και τίποτα άλλο, το έμαθα καλά στο στρατό).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Gaspar

Περιβόητο μέλος

Ο Gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,101 μηνύματα.
Μιλάς εσύ για αποχαύνωση, που μπήκες σε μπατσοσχολή για να φας ένα κομμάτι ψωμί με τίμημα να σου κάνουν το μυαλό κιμά. Προσκύνα το Σαμαρούλη σου τώρα και άσε την πολιτική συζήτηση (προπαγάνδα στην περίπτωσή σου). Αλλά μάλλον τα έχεις πάρει για το υπόλοιπο 50% της επιστροφής στους μισθούς του 12', που σού είχαν υποσχεθεί (αυτό σας καίει εσάς και τίποτα άλλο, το έμαθα καλά στο στρατό).
την αποψη μου για τους μισθούς νομίζω την ξέρεις απο παλιώτερη συζήτηση οταν τα λέγαμε για τις καθαρίστριες του υπουργείου οικονομικών..οταν απο τότε γκρινιαζες με τους ψηλους μισθους των καραβαναδων π θέλανε και άλλα.
και σου είχα πει οτι δεν θεωρώ σωστό ένας γιατρός να παίρνει λιγότερα απο ενα στέλεχος.
..τεσπα προφανώς εχεις κάποιο κόμπλεξ απέναντυ στους ένστολους και στους μισθούς μας γενικα.δεν μπορώ να κάνω κατι.

btw...στο παραλήρημα σου ξέχασες την πυροσβεστική
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24,043 μηνύματα.
Μιλάς εσύ για αποχαύνωση, που μπήκες σε μπατσοσχολή για να φας ένα κομμάτι ψωμί με τίμημα να σου κάνουν το μυαλό κιμά. Προσκύνα το Σαμαρούλη σου τώρα και άσε την πολιτική συζήτηση (προπαγάνδα στην περίπτωσή σου). Αλλά μάλλον τα έχεις πάρει για το υπόλοιπο 50% της επιστροφής στους μισθούς του 12', που σού είχαν υποσχεθεί (αυτό σας καίει εσάς και τίποτα άλλο, το έμαθα καλά στο στρατό).

Λίγο πολύ έτσι είναι ολόκληρος ο Ελληνισμός, αν όντως θέλουμε την χρονική αυτή στιγμή με την πιο τρομερή πόλωση στην κοινωνία να είμαστε τόσο αυστηροί. :)

Κάποιοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ μπας και πάρουν τις αυξηθείς
Κάποιοι γίνονται καθηγητές για να κάθονται 4 μήνες το χρόνο
Κάποιοι γίνονται φοιτητές για να καθυστερήσουν την απάντηση στο ερωτήματα και-εγώ-τι-θα-κάνω;
Κάποιοι πήγαν από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ μόνο και μόνο για επανεκλεγούν
Κάποιοι συμμετέχουν στον αντιμνημονιακό αγώνα με έναν εξαιρετικό επαγγελματισμό...

Πάντως πιο συχνά ακούω από τους αριστερούς μη-μιλάς-εσύ, παρά από δεξιούς... :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Kozi

Νεοφερμένος

Ο Kozi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Άεργος/η. Έχει γράψει 76 μηνύματα.
Λίγο πολύ έτσι είναι ολόκληρος ο Ελληνισμός, αν όντως θέλουμε την χρονική αυτή στιγμή με την πιο τρομερή πόλωση στην κοινωνία να είμαστε τόσο αυστηροί. :)

Κάποιοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ μπας και πάρουν τις αυξηθείς
Κάποιοι γίνονται καθηγητές για να κάθονται 4 μήνες το χρόνο
Κάποιοι γίνονται φοιτητές για να καθυστερήσουν την απάντηση στο ερωτήματα και-εγώ-τι-θα-κάνω;

Κάποιοι πήγαν από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ μόνο και μόνο για επανεκλεγούν
Κάποιοι συμμετέχουν στον αντιμνημονιακό αγώνα με έναν εξαιρετικό επαγγελματισμό...

Πάντως πιο συχνά ακούω από τους αριστερούς μη-μιλάς-εσύ, παρά από δεξιούς... :P
συγνωμη που δε στελνουμε τους καθηγητες εξορια τα καλοκαιρια τα χριστουγεννα και το πασχα για να μη καθονται.
συγνωμη που επιλεξαμε να σπουδασουμε απο το να μας ταιζουν οι γονεις μας.
εχεις κατι αλλο να μας πεις και να τελειωσει εδω το παραληρημα σου παρεξηγημενε καπιταλιστη;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Giorgos216

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,247 μηνύματα.
συγνωμη που δε στελνουμε τους καθηγητες εξορια τα καλοκαιρια τα χριστουγεννα και το πασχα για να μη καθονται.
συγνωμη που επιλεξαμε να σπουδασουμε απο το να μας ταιζουν οι γονεις μας.
εχεις κατι αλλο να μας πεις και να τελειωσει εδω το παραληρημα σου παρεξηγημενε καπιταλιστη;

Κάποιοι είπε, όχι όλοι όσοι έχουν έκαστη ιδιότητα.
Μάθε να διαβάζεις πριν ασκήσεις κριτική σε άνθρωπο, πόσω μάλλον σε ολόκληρο οικονομικό σύστημα.

Και για να θυμηθούμε ποιος μίλησε για εξορία...
μαζεψτε και τους αλλους καπιταλιστες και φυγετε απο δω.

Πού να πάμε όσοι δεν υποστηρίζουμε τη δικτατορία του προλεταριάτου; Εξορία ή στο GULAG;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

eyb0ss

Δραστήριο μέλος

Ο eyb0ss αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 742 μηνύματα.
Πού να πάμε όσοι δεν υποστηρίζουμε τη δικτατορία του προλεταριάτου; Εξορία ή στο GULAG;
Κανένα απ'τα δυο, δουλεύουν για το 1% του πληθυσμού.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 15 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top