×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 68,373 μέλη και 2,454,744 μηνύματα σε 77,793 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 476 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Γλυκά του κουταλιού

Xaris SSSS

Διακεκριμένο μέλος

Ο Xaris SSSS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 22 ετών . Έχει γράψει 1,952 μηνύματα.

O Xaris SSSS έγραψε: στις 17:50, 26-10-15:

#21
Πρώτα λουκουμάδες, τώρα γλυκά του κουταλιού. Έχεις βαλθεί ρε Δία να μας ρίξεις στην αμαρτία?
Προσωπικά προτιμώ φράουλα, κεράσι και βερίκοκο. Θα ήθελα να δοκιμάσω όμως και καρπούζι.
4
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Dias

Επιφανές Μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 26 ετών και επαγγέλεται Φυσικός . Έχει γράψει 7,473 μηνύματα.

O Dias έγραψε: στις 19:12, 26-10-15:

#22
Αρχική Δημοσίευση από kleop
Το κουφετο τι ειναι ακριβως;
Το γλυκό κουφέτο είναι σαν τα δημοτικά τραγούδια: έχει παραλλαγές. Στη Σαντορίνη γίνεται από αμύγδαλα και μέλι (πρώτη εικόνα), ενώ στη Μήλο περιέχει επιπλέον κομμάτια κολοκύθας (δεύτερη εικόνα). Είναι παραδοσιακό Κυκλαδίτικο γλυκό και έχει πάρει το όνομά του από το ότι παλιά συνήθιζαν να το κερνάνε μόνον σε γάμους και αρραβώνες. Τώρα όμως έχει γίνει ...τουριστική ατραξιόν.

2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

lkjhgfdsa

Διάσημο Μέλος

Ο lkjhgfdsa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 39 ετών και επαγγέλεται Τραπεζικός υπάλληλος . Έχει γράψει 694 μηνύματα.

O lkjhgfdsa Live Long and Prosper. έγραψε: στις 20:25, 26-10-15:

#23
Αρχική Δημοσίευση από Dias

- ½ κιλό ζάχαρη (προτιμώ την ακατέργαστη και στις μαρμελάδες)

Λέμε να το τολμήσουμε...
Το οποίο, οσονούπω, θα γίνει το επόμενό σου θέμα, φαντάζομαι.

Πάντως, δε ξέρω για το πορτοκάλι που λες, αλλά εγώ θυμάμαι σίγουρα ότι η μάνα μου βάζει μέσα ξύλο κανέλας και γαρύφαλλο στο σταφύλι.
3
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Guest 545651

Guest

Έχει γράψει n/a μηνύματα.

O Guest 545651 έγραψε: στις 10:47, 27-10-15:

#24
Αρχική Δημοσίευση από Stelios1997
Τρελαίνομαι για τα γλυκόπικρα.Συνεπώς προτιμώ καρύδι,νερατζάκι και περγαμόντο.Δεν λέω όχι σε βύσσινο,βερίκοκο,σταφύλι,κεράσι και συκαλάκι.Απεχθάνομαι την φράπα.
φραπα?δεν ξερω καν τι ειναι! :p
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Dias

Επιφανές Μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 26 ετών και επαγγέλεται Φυσικός . Έχει γράψει 7,473 μηνύματα.

O Dias έγραψε: στις 12:29, 27-10-15:

#25
Αρχική Δημοσίευση από powerful_girl
φραπα?δεν ξερω καν τι ειναι! :p
Από την wikipedia:
Η φράπα (Citrus grandis ή Citrus Maxima) είναι κοινή ονομασία αειθαλούς καρποφόρου δέντρου και του καρπού του, τού γένους Κίτρος, που ανήκει στα ρυτoειδή. Η προέλευση της είναι από τη Νοτιοανατολική Ασία όπως τα περισσότερα εσπεριδοειδή. Θεωρείται πολύ πιθανό ότι το γκρέιπ-φρουτ προέρχεται από μετάλλαξη της φράπας. Η φράπα είναι δέντρο ζωηρό, ορθόκλαδο με μαλακό ξύλο και ευαίσθητο στο ψύχος. Ο φλοιός έχει μέτριο πάχος και λεία επιφάνεια. Οι καρποί της φράπας είναι υπερμεγέθεις, χρώματος κίτρινου με πλούσιο άρωμα. Χρησιμοποιείται ευρέως στη ζαχαροπλαστική για τη δημιουργία γλυκών.

1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Guest 545651

Guest

Έχει γράψει n/a μηνύματα.

O Guest 545651 έγραψε: στις 14:41, 27-10-15:

#26
Αρχική Δημοσίευση από Dias
Από την wikipedia:
Η φράπα (Citrus grandis ή Citrus Maxima) είναι κοινή ονομασία αειθαλούς καρποφόρου δέντρου και του καρπού του, τού γένους Κίτρος, που ανήκει στα ρυτoειδή. Η προέλευση της είναι από τη Νοτιοανατολική Ασία όπως τα περισσότερα εσπεριδοειδή. Θεωρείται πολύ πιθανό ότι το γκρέιπ-φρουτ προέρχεται από μετάλλαξη της φράπας. Η φράπα είναι δέντρο ζωηρό, ορθόκλαδο με μαλακό ξύλο και ευαίσθητο στο ψύχος. Ο φλοιός έχει μέτριο πάχος και λεία επιφάνεια. Οι καρποί της φράπας είναι υπερμεγέθεις, χρώματος κίτρινου με πλούσιο άρωμα. Χρησιμοποιείται ευρέως στη ζαχαροπλαστική για τη δημιουργία γλυκών.

περιεργο μου ακουγεται...εχεις δοκιμασει? η καποιος αλλος?
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Dias

Επιφανές Μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 26 ετών και επαγγέλεται Φυσικός . Έχει γράψει 7,473 μηνύματα.

O Dias έγραψε: στις 21:34, 01-11-15:

#27
Για να μην έχετε αγωνία, το γλυκό σταφύλι έγινε, πέτυχε και ...φαγώθηκε.

5
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

BLUE SEA (Τέσα Ηλιού)

Διακεκριμένο μέλος

H Τέσα Ηλιού αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 1,603 μηνύματα.

H BLUE SEA Μπαμπά μου,θα ζεις πάντα στην καρδιά μου έγραψε: στις 23:30, 01-03-16:

#28
[QUOTE=Dias;4225472]
Το γλυκό κουφέτο είναι σαν τα δημοτικά τραγούδια: έχει παραλλαγές. Στη Σαντορίνη γίνεται από αμύγδαλα και μέλι (πρώτη εικόνα), ενώ στη Μήλο περιέχει επιπλέον κομμάτια κολοκύθας (δεύτερη εικόνα).
[QUOTE]

Υγιεινά φαίνοται, όπως τα περιγράφεις. Εγώ έχω να προτείνω περγαμόντο με αγάβη (υποκατάστατο ζάχαρης παραγόμενο από κακτοειδές φυτό) και σύκο με μούστο αντί για ζάχαρη. Εξαιρετικό είναι επίσης και το ροδάκινο με στέβια. Περιττή λοιπόν η λευκή ζάχαρη.
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

mindcircus

Επιφανές Μέλος

H mindcircus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μηχανικός αεροσκαφών . Έχει γράψει 4,623 μηνύματα.

H mindcircus Open Mind, Open Heart έγραψε: στις 00:11, 02-03-16:

#29
Εμενα μου αρεσουν και τα φτιαχνω αλλα πλεον οχι πολυ συχνα γιατι δεν κανει και συνεχεια!
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

athinouli

Δραστήριο Μέλος

H athinouli αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 278 μηνύματα.

H athinouli :) έγραψε: στις 16:53, 06-03-16:

#30
εμενα προσωπικα δεν με πολυαρεσουν.. περα απο το κερασακι βεβαια..
παρολαυτα αν τυχει θα φαω προς τιμην της θυμισης της γιαγιουλας μου που εκανε πολλα ειδη πολλες φορες τον χρονο οταν ημουν παιδι.. και ετσι επειδη κρατω την γλυκια της ανάμνηση ολο και θα φαω λιγακι..
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Zilda

Περιβόητο Μέλος

H Zilda αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 903 μηνύματα.

H Zilda έγραψε: στις 23:01, 18-01-19:

#31
Γενικά αγαπω τα γλυκα αλλά για λόγους υγείας τα έχω κόψει όλα. Όλα μα όλα. Ζάχαρη δεν τρώω.
Ωστόσο, γιατρός μου πρότεινε για να μην πέφτει το σάκχαρο να τρώω γλυκο του κουταλιού. Είναι λέει το πιο «υγιεινό» γλυκο.

Μ αρέσουν όλα τα γλυκα του κουταλιού αλλά στο κλασικό κερασάκι και στο σταφύλι έχω αδυναμία. Το βάζω και πάνω στο ψωμί με βούτυρο
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια