Όνειρα που "βγαίνουν": Προφητικά ή συμπτώσεις;

Τα όνειρα είναι...

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 52)
  • Προφητικά

    Ψήφοι: 13 25.0%
  • Συμπτώσεις

    Ψήφοι: 18 34.6%
  • Ο κουμπάκιας δεν κοιμάται ποτέ :P

    Ψήφοι: 12 23.1%
  • Δεν σχετίζονται με το μέλλον αλλά αποτελούν ανεκπλήρωτες επιθυμίες

    Ψήφοι: 9 17.3%

Lost_Prophet

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Lost_Prophet αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 170 μηνύματα.
Γεια σας! Είμαι νέος μέλος εδώ και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες εμπειρίες από την εφηβεία μου. Θα μπω αμέσως στο ψητό!:) Στην ηλικία των 13 άρχισα να βλέπω κάποια όνειρα, στην αρχή τα αγνοούσα τελείως μέχρι που άρχισαν να βγαίνουν με μαθηματική λεπτομέρεια ήταν τόσο αληθινά όσο και στα όνειρα μου π.χ. στην ηλικία των 14-15 είχα δει μια ημέρα μια κοπέλα από την γειτονία μου να κάνει σκέιτ ενώ καθόμουν με τον κολλητό μου σε ένα πεζοδρόμιο σε μια στιγμή εγώ σταμάτησα να προσέχω τον φίλο μου και κοιτούσα την κοπέλα η κοπέλα έχασε ξαφνικά την ισορροπία της και έπεσε (όλα αυτά έγιναν στο όνειρο), το πρωί που ξύπνησα το ήξερα ότι θα γίνει το ένιωθα και ενώ θα μπορούσα να μη πάω πήγα μόνο και μόνο για να δείξω στον κολλητό μου που δεν με πίστευε ότι μπορώ να προβλέπω κάποια γεγονότα, κατεβαίνοντας κάτω λοιπόν εκεί που καθόμασταν του εξιστόρησα αυτό που θα συνέβαινε σε λίγα λεπτά και του είχα πει να κοιτάξει προσεχτικά στο 3ο βήμα ότι τότε θα χάσει την ισορροπία της και θα πέσει, όπως κι έγινε βέβαια! Δεν με πίστεψε μιλούσε για συμπτώσεις! Τώρα θα σας πω άλλη μια εμπειρία που είχα αλλά αυτή την φορά στην ηλικία των 16-17 είχα τουλάχιστον ένα χρόνο να δω τέτοια όνειρα μόνο που αυτό ήταν πιο τρομαχτικό, κοιμόμουν πολύ βαριά εκείνο το βράδυ και προσπαθούσα να δω κάποιο όνειρο αυτή την φορά εσκεμμένα! Το όνειρο άρχιζε με ένα σπίτι εγώ προχωρούσα μέσα στο σπίτι με σχετική άνεση αλλά άυλος δεν με έβλεπα σαν σώμα... μετά από λίγο μπήκε μια γυναίκα και το σπίτι της άρχισε να παίρνει φωτιά δεν πρόσεξα την αιτία αλλά σιγά σιγά απομακρυνόμουν από το παράθυρο του σπιτιού χωρίς να υπάρχει ύλη από κάτω δηλαδή αιωρούμουν στον αέρα και τότε την είδα να καίγεται μπροστά μου.. τραυματική εμπειρία πραγματικά!!!:/: Το πρωί που ξύπνησα το διηγήθηκα στην μητέρα μου και μου είπε ότι λένε οι περισσότερες μανάδες μη τα πιστεύεις κ.λπ. εγώ πάλι το ένιωθα ότι δεν ήταν απλά ένα όνειρο! Ανοίγοντας λοιπόν την τηλεόραση στις ειδήσεις ακούσαμε κι εγώ και η μητέρα μου ότι κάποια γυναίκα κάηκε ζωντανή μέσα στο σπίτι της!!! Από τότε δεν ξαναείδα κάποιο τέτοιου είδους προφητικό όνειρο. Η αλήθεια είναι ότι είχα προσευχηθεί για να μην ξαναδώ κάτι τέτοιο αλλά μετά από αρκετό καιρό.. γιατί είμαι 20 πλέον.. αρχίζει να μου λείπει αυτή η αίσθηση της "γνώσεις" που είχα... :/:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

wolfe4ever

Διάσημο μέλος

Η wolfe4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,217 μηνύματα.
ημουν αναμεσα στο 1ο και στο τελευταιο...εβαλα το τελευταιο μα πιστευω πως και τα δυο ειναι αληθεια...εχω δει πολλα ονειρα που εχουν πραγματοποιηθει μα και τοσα αλλα που ξερω οτι αποτελουν ανεκπληρωτες επιθυμιες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

love_angel

Επιφανές μέλος

Η vik-vik! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών, επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Αρφαρά (Μεσσηνία). Έχει γράψει 11,721 μηνύματα.
πριν 3 χρονια ο 17χρονος τοτε ξαδερφος μου ειχε ατυχημα με τη μηχανη και πεθανε.
επι 3 βραδια πριν το συμβαν εβλεπε τον ηλιο να δυει πανω απο το σπιτι του. :/:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Lost_Prophet

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Lost_Prophet αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 170 μηνύματα.
Πριν λίγες εβδομάδες είδα μια συζήτηση περί του θέματος αυτού και άκουσα ότι αυτοί που μπορούν να δουν παρόμοια όνειρα που βγαίνουν αργότερα αληθινά τα βλέπουν άτομα που το μυαλό τους είναι περισσότερο χαρισματικό στα τις %. Δηλαδή υπάρχουν απεριόριστες δυνατότητες για τον άνθρωπο... το ότι δεν έχουμε καταφέρει να χρησιμοποιήσουμε το μυαλό μας στο μέγιστο δυνατό βαθμό (είναι αυτό που πολλοί λένε ότι ούτε το ένα τοις εκατό δεν χρησιμοποιούμε από τις δυνατότητες που έχουμε) οφείλεται στο ότι δεν έχουμε ακόμη εξερευνήσει και μάθει πολλά για τον εγκέφαλό μας και τον τρόπο που εργάζεται.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Dreamer_SW

Διάσημο μέλος

Η Dreamer_SW αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,832 μηνύματα.
Πάντως σήμερα είδα ότι γινόνταν τρομοκρατική επίθεση έξω από σπίτι μου με ένα αυτοκίνητο να σκοτώνει πεζούς παρασύροντάς τους και μετά έτρεχα να ανεβώ σπίτι μου , και ήταν κλέφτης μέσα σε αυτό, μετά ξύπνησα. Ο ονειροκρίτης αυτό που είδα βγάζει ότι είναι ενδεικτικό της πίεσης στο εργασιακό περιβάλλον, η οποία συνήθως προέρχεται από ξαφνικές και παράλογες απαιτήσεις ....


Τελευταία βλέπω όνειρα με πολύ ένταση, υποσυνείδητα είναι όλα !! :confused:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

RafAspa94

Περιβόητο μέλος

Η RafAspa94 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Καθηγητής/τρια. Έχει γράψει 4,733 μηνύματα.
Παιδιά θα σας διηγηθώ την δική μου περίπτωση η οποία έγινε πέρυσι το καλοκαίρι . 17 Αυγούστου 2017 , τελευταία μέρα των διακοπών στο νησί . Θα φεύγαμε πρωί για Πειραιά με το καράβι . Γενικά είχα πολύ ανήσυχο ύπνο . Για να μην μακρηγορώ , βλέπω στον ύπνο μου , ότι ήμουν εγώ με τον πατέρα μου στο αμάξι . Ξαφνικά εκεί που καθόμουν στο πίσω κάθισμα , κάθεται δίπλα μου μια ηλικιωμένη μαυροφορεμένη γυναίκα . Μου λέει , είσαι καλό παιδί Ραφαέλα , έχουν δίκιο που στο λένε , βγαίνει από το αμάξι , και το στραπατσαρισμένο καπό το επισκευάζει και έδειχνε σαν καινούργιο...χτυπάει το ξυπνητήρι , σηκώνομαι έντρομη , δεν λέω τίποτα για να μην βγει το από το όνειρο , ετοιμαζόμαστε και ξεκινάμε να βγούμε από το χωριό . Με το που βγαίνουμε από το χωριό , στη στροφή , τυφλώνει ο ήλιος τον πατέρα μου χάνει την πορεία του αμαξιού , βγαίνουμε στο αντίθετο ρεύμα και τρακάρουμε με μετωπική....είχαμε Άγιο ομολογώ να πω...αυτή η μέρα , όσα χρόνια και να περάσουν , θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό μου....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 19,979 μηνύματα.
Βγαίνουν τα ονειρα πιστευω και εγω αν οχι ολα κάποια σιγουρα βγαινουν.



Πέρυσι που ειχα κάτι φασαριες με έναν που ειχα κάνει ένα συμβόλαιο(αστικές διαφορές) έβλεπα το καλοκαιρι ολο άσχημα ονειρα. Καλα βεβαια περιμενα τις συγκρουσεις γιατι ηταν γενικα ένας δικομανης και αδιαπραγμάτευτος κακός άνθρωπος (δεν τον ήξερα εξαρχής βεβαια για να πάρω μέτρα), τέσπα για να μπω στο θέμα 2 ηταν τα ονειρα που θυμαμαι χαρακτηριστικά το ένα ήταν τέλη ιουνίου βρισκόμουν μέσα σε ενα φέρι μποτ και ξαφνικά οπως κοιτάζω την πλώρη πέφτουμε σε ενα φοβερο κύμα το οποίο σηκώθηκε και κάλυψε το καράβι αλλα δεν ήρθε ουτε σταγονα σε μένα και το καράβι δεν έπαθε τιποτα. Τοτε βρισκομουν σε άδεια μακρυά στην Αθήνα και μάλιστα εκεινη τη μέρα ήμουν στο σπιτι του κολητου εντάξει του το ειπα οτι ξέρω που αναφέρεται το ονειρο συμφώνησε και αυτος οτι θα υπάρξουν φασαριες ξανά και οντως αυτο ήταν. Μάλιστα μου ειπε χαρακτηριστικά οτι οταν πέφτεις σε μλκες μη περιμενεις ησυχια.



Δεύτερο ονειρο 2 μήνες περιπου μετά τέλος Αυγουστου ενα ακομα κακο ονειρο αυτη τη φορά πιο εντονο απο το πρώτο. Ημουν βράδυ σε μια τοποθεσια ηταν λιγο αφιλοξενα βεβαια. Και ξαφνικά βλέπω να έρχονται προς το μέρος μου τρεις μαυροφορεμένες αρνητικές οντότητες. Κάτι σαν μάγοι με μαύρα. Εκεινη τη στιγμή σηκώθηκα στον αέρα και πηγαινα προς τα πάνω και έφευγα απο εκεινο το αρνητικο σημείο δεν μπορεσαν να με ακουμπησουν γιατι με πλησιαζαν συνεχώς τη στιγμή που έφευγα ο ένας απο αυτους μου έκανε την γνωστη χειρονομια με το δάχτυλο. Μετά απο κανα μήνα μου ήρθε μια αγωγή απο τον συγκεκριμενο. Την οποια εν τέλει κέρδισα.



Οι 3 αυτες αρνητικές οντότητες ήταν καταρχην ο αντίδικος. Μετά το τσιράκι ο μάρτυρας του (ο οποιος ειχε πει πως δεν θα ασχοληθει και οτι ο άλλος ειναι τρελος αλλα τελικα τιποτα δεν ειναι τυχαιο οταν δεν φοράς παντελονια μέχρι και η γυναικα του τον παράτησε γιατι άραγε) και τέλος ο συνηγορος υπεράσπισης ο οποιος στο δικαστηριο οταν κλήθηκε να μιλήσει ο δικος μου μάρτυρας ειρωνευοτανε και κουνουσε το κεφάλι διακριτικά βεβαια για να μη δώσει στοχο και στον δικαστή. Απο αυτες τις κινήσεις φάνηκε ποσο θλιβερος ήταν ο συνηγορος, ο δικος μου δικηγορος τον ισοπέδωσε χωρις ιδιαιτερη δυσκολια! Αυτος ηταν ένα παιδαρέλι 30 χρονων και εγω ειχα φέρει δικηγορο εμπειρο που ειχε ασχοληθει και με μεγάλες ποινικές υποθέσεις.

Τωρα το συμβολαιο αυτο έχει ληξει και τι ωραια δεν θα τον ξαναδώ ποτέ έχασε κιολας.Τέλος καλο ολα καλά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

methexys

Τιμώμενο Μέλος

Η methexys αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Αρχιτέκτονας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 9,088 μηνύματα.
Βγαίνουν τα ονειρα πιστευω και εγω αν οχι ολα κάποια σιγουρα βγαινουν.



Πέρυσι που ειχα κάτι φασαριες με έναν που ειχα κάνει ένα συμβόλαιο(αστικές διαφορές) έβλεπα το καλοκαιρι ολο άσχημα ονειρα. Καλα βεβαια περιμενα τις συγκρουσεις γιατι ηταν γενικα ένας δικομανης και αδιαπραγμάτευτος κακός άνθρωπος (δεν τον ήξερα εξαρχής βεβαια για να πάρω μέτρα), τέσπα για να μπω στο θέμα 2 ηταν τα ονειρα που θυμαμαι χαρακτηριστικά το ένα ήταν τέλη ιουνίου βρισκόμουν μέσα σε ενα φέρι μποτ και ξαφνικά οπως κοιτάζω την πλώρη πέφτουμε σε ενα φοβερο κύμα το οποίο σηκώθηκε και κάλυψε το καράβι αλλα δεν ήρθε ουτε σταγονα σε μένα και το καράβι δεν έπαθε τιποτα.
Τοτε βρισκομουν σε άδεια μακρυά στην Αθήνα και μάλιστα εκεινη τη μέρα ήμουν στο σπιτι του κολητου εντάξει του το ειπα οτι ξέρω που αναφέρεται το ονειρο συμφώνησε και αυτος οτι θα υπάρξουν φασαριες ξανά και οντως αυτο ήταν. Μάλιστα μου ειπε χαρακτηριστικά οτι οταν πέφτεις σε μλκες μη περιμενεις ησυχια.



Δεύτερο ονειρο 2 μήνες περιπου μετά τέλος Αυγουστου ενα ακομα κακο ονειρο αυτη τη φορά πιο εντονο απο το πρώτο. Ημουν βράδυ σε μια τοποθεσια ηταν λιγο αφιλοξενα βεβαια. Και ξαφνικά βλέπω να έρχονται προς το μέρος μου τρεις μαυροφορεμένες αρνητικές οντότητες. Κάτι σαν μάγοι με μαύρα. Εκεινη τη στιγμή σηκώθηκα στον αέρα και πηγαινα προς τα πάνω και έφευγα απο εκεινο το αρνητικο σημείο δεν μπορεσαν να με ακουμπησουν γιατι με πλησιαζαν συνεχώς τη στιγμή που έφευγα ο ένας απο αυτους μου έκανε την γνωστη χειρονομια με το δάχτυλο. Μετά απο κανα μήνα μου ήρθε μια αγωγή απο τον συγκεκριμενο. Την οποια εν τέλει κέρδισα.



Οι 3 αυτες αρνητικές οντότητες ήταν καταρχην ο αντίδικος. Μετά το τσιράκι ο μάρτυρας του (ο οποιος ειχε πει πως δεν θα ασχοληθει και οτι ο άλλος ειναι τρελος αλλα τελικα τιποτα δεν ειναι τυχαιο οταν δεν φοράς παντελονια μέχρι και η γυναικα του τον παράτησε γιατι άραγε) και τέλος ο συνηγορος υπεράσπισης ο οποιος στο δικαστηριο οταν κλήθηκε να μιλήσει ο δικος μου μάρτυρας ειρωνευοτανε και κουνουσε το κεφάλι διακριτικά βεβαια για να μη δώσει στοχο και στον δικαστή. Απο αυτες τις κινήσεις φάνηκε ποσο θλιβερος ήταν ο συνηγορος, ο δικος μου δικηγορος τον ισοπέδωσε χωρις ιδιαιτερη δυσκολια! Αυτος ηταν ένα παιδαρέλι 30 χρονων και εγω ειχα φέρει δικηγορο εμπειρο που ειχε ασχοληθει και με μεγάλες ποινικές υποθέσεις.

Τωρα το συμβολαιο αυτο έχει ληξει και τι ωραια δεν θα τον ξαναδώ ποτέ έχασε κιολας.Τέλος καλο ολα καλά.
Σου έχει γίνει εφιάλτης αυτό το δικαστήριο, πρέπει να ηρεμήσεις :hehe:
Προφητικά δεν ξέρω αλλά σίγουρα δείχνουν την ψυχολογία μας εκείνη την περίοδο. Πχ και εγώ βλέπω όνειρα με τεράστια κύματα αρκετες φορές. Είναι ο φόβος μου γενικά και κάθε φορά που ειμαι αγχωμένη ή δεν ειμαι τόσο καλά τέλος πάντων, βλέπω τέτοια όνειρα. Όπως επίσης βλέπω ασανσέρ να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν και να μην σταματάνε. Όλα θέμα ψυχολογίας είναι :P Α,μια φορά είχα ξεχάσει τον κωδικό από το κινητό μου και όσο και να προσπαθούσα, δεν μπορουσα να τον θυμηθώ με τίποτα. Ε και μετά από δυο βραδια τον είδα στον ύπνο μου :lol: Το υποσυνείδητο έκανε την δουλειά του :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Devil

Επιφανές μέλος

Ο Devil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 19,979 μηνύματα.
Σου έχει γίνει εφιάλτης αυτό το δικαστήριο, πρέπει να ηρεμήσεις :hehe:
Προφητικά δεν ξέρω αλλά σίγουρα δείχνουν την ψυχολογία μας εκείνη την περίοδο. Πχ και εγώ βλέπω όνειρα με τεράστια κύματα αρκετες φορές. Είναι ο φόβος μου γενικά και κάθε φορά που ειμαι αγχωμένη ή δεν ειμαι τόσο καλά τέλος πάντων, βλέπω τέτοια όνειρα. Όπως επίσης βλέπω ασανσέρ να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν και να μην σταματάνε. Όλα θέμα ψυχολογίας είναι :P Α,μια φορά είχα ξεχάσει τον κωδικό από το κινητό μου και όσο και να προσπαθούσα, δεν μπορουσα να τον θυμηθώ με τίποτα. Ε και μετά από δυο βραδια τον είδα στον ύπνο μου :lol: Το υποσυνείδητο έκανε την δουλειά του :P


Στον άλλον έγινε εφιάλτης οχι σε μένα. Που ηταν και σιγουρος οτι θα κερδισει και απειλουσε με κοσμο-μάρτυρες απο το χωριουδάκι του αλλα ο Αθηναιος αν και εκτος έδρας δεν μάσησε! Το κορυφαιο ηταν που ο δικηγορος σε κάποια φάση ο δικος μου του λέει "Αφηστε σε μενα τι κάνω λάθος και τι οχι και απαντηστε σε αυτα που σας ρωτάω αν ξέρετε αν δεν ξέρετε πειτε δεν ξέρω" και λέει αυτος "Μου επιτιθεστε" και πετάγεται η δικαστης και λεει δεν ειναι επιθετικος ερωτησεις σας κανει και δεν θα κρινετε τις ερωτήσεις! Εγινε και ευαισθητος ξαφνικά! Οταν έστελνε το δικογραφο δεν ηταν ομως :loltooth: :loltooth: ποσο γελοιος πρέπει να εισαι για να εγειρεις αγωγή και μετα να παριστανεις και τον μισο κακομοιρο ;;; απο εκει καταλαβαινει κανεις οτι κάποιοι ειναι ντυμένοι προβατα ενω ειναι λύκοι κατα βάθος.


τεσπα εγω ήξερα οτι αυτα τα ονειρα ειχαν να κάνουν με τον εχθρο που ειχα. Ηξερα οτι οποτε δω τέτοιο ονειρο θα έχω οχληση ειτε απο την αστυνομια που πηγαινε και κλαιγοτανε και έλεγε ψέμματα ειτε απο τον ιδιο θα έχουμε μανούρες και οντως ειχαμε. Του τραβηξα και μια καταγγελια στην ΔΕΗ έγινε χαμος ήθελε πολεμο και τον ειχε οποτε έκανε βλακεια ερχοταν και η απάντηση μετα απο λιγο :loltooth: τέσπα περασμένα ξεχασμένα. Πάντως τα ονειρα βγαινουν ειδικα άν έχετε εχθρους στην δουλειά ή αλλου και δειτε κάποιο ονειρο να ειστε προσεκτικοι την επομενη μέρα. Θα χρειαστει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

ultraviolence

Τιμώμενο Μέλος

Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μουσικός και μας γράφει απο Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 13,777 μηνύματα.
Βλέπω ένα συγκεκριμένο όνειρο, εδώ και 4-5 χρόνια, τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα. Είμαι σε ένα δάσος κι τρέχω, ακούγοντας μουσική απ'τα ακουστικά. Τρέχω-τρέχω, περνάω διάφορα όμορφα τοπία κι όταν φθάνω σε έναν καταρράκτη αρχίζει να βρέχει και να να σκοτεινιάζει. Nιώθω μόνος, ανυπεράσπιστος και κρυώνω. Γυρίζω πίσω μου και συνειδητοποιώ ότι με κυνηγούν κάτι άντρες(?), σαν nazgul. Προσπαθώ να ξεφύγω αλλά πάντα με πιάνουν κι με σκοτώνουν, με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά.
Θεωρώ προφητικά τα όνειρα, αλλά ως τώρα δεν μου έκαναν βίζιτα τα wannabe nazguls. :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dreamer_SW

Διάσημο μέλος

Η Dreamer_SW αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,832 μηνύματα.
Βλέπω ένα συγκεκριμένο όνειρο, εδώ και 4-5 χρόνια, τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα. Είμαι σε ένα δάσος κι τρέχω, ακούγοντας μουσική απ'τα ακουστικά. Τρέχω-τρέχω, περνάω διάφορα όμορφα τοπία κι όταν φθάνω σε έναν καταρράκτη αρχίζει να βρέχει και να να σκοτεινιάζει. Nιώθω μόνος, ανυπεράσπιστος και κρυώνω. Γυρίζω πίσω μου και συνειδητοποιώ ότι με κυνηγούν κάτι άντρες(?), σαν nazgul. Προσπαθώ να ξεφύγω αλλά πάντα με πιάνουν κι με σκοτώνουν, με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά. Θεωρώ προφητικά τα όνειρα, αλλά ως τώρα δεν μου έκαναν βίζιτα τα wannabe nazguls. :P

7 πράγματα που δε γνωρίζαμε (έως τώρα) για τα όνειρα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Vold

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Vold αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1,629 μηνύματα.
Εγώ πάντως χθες είδα ότι ήμουν παίκτης του Fortnite και βγήκα πρώτος με έναν φίλο ή αδερφό, δε θυμάμαι :loltooth:
(Ακόμη να τα καταφέρω βέβαια)

Προφανώς τα όνειρα μας δεν είναι τίποτα παραπάνω από την προέκταση των σκέψεων μας, των ανησυχιών μας και γενικά το οτιδήποτε μας συμβαίνει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Aleksa

Τιμώμενο Μέλος

Η Aleksa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 19,575 μηνύματα.
Τα όνειρα τα χωρίζω σε 3 βασικές κατηγορίες:
1. "Ψυχολογικά": Φόβοι, επιθυμίες, απωθημένα... Ο Φρόιντ τα είχε χαρακτηρήσει ως "Η βασιλική οδός προς το υποσυνείδητο".
2. Εφιάλτες: Τις περισσότερες φορές εμπίπτουν στην πρώτη κατηγορία, ιδιαίτερα αν είναι επαναλαμβανόμενοι, αλλά ενδέχεται να ανήκουν και στην τρίτη κατηγορία, που είναι τα
3. Προφητικά (ναι υπάρχουν) που μας δείχνουν το άμεσο ή το απώτερο μέλλον, είτε με σύμβολα (διαφορετικά για κάθε άνθρωπο), είτε με γεγονότα που πρόκειται να συμβούν(ελαφρώς παραλλαγμένα, αλλά αληθοφανή).
Η επιστήμη και κατά συνέπειαν οι ορθολογιστές απορρίπτουν αυτή την τελευταία κατηγορία, εντάσσοντας τα όλα στην πρώτη. Ίσως γιατί αδυνατούν προς το παρόν να τα εξηγήσουν. Όμως πιστεύω κάποτε θα συμβεί κι αυτό (πόσα πράγματα στο παλαιό παρελθόν φάνταζαν μαγικά και σήμερα έχουν χάσει το μυστήριο που τα περιέβαλλε; ) Π.χ. μια πρόχειρη εξήγηση θα ήταν οτι ο χρόνος είναι κάτι πλασματικό (ίσως και αυτό που αποκαλούμε "πραγματικότητα" το ίδιο), παρόν, παρελθόν και μέλλον είναι ένα και το αυτό και ορισμένες φορές, ορισμένα άτομα με ορισμένες συνθήκες να αποκτούν την δυνατότητα να σπάνε το "φράγμα" του συμβατικού χρόνου.



Καλή σας νύχτα και... όνειρα γλυκά
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,062 μηνύματα.
Τα ονειρα μπορουν σιγουρα να επηρεαστουν απο την ψυχολογια μας και να δουμε τους λεγομενους εφιαλτες,η γενικα κατι που μας απασχολει ιδιαιτερα οταν ειμαστε ξυπνιοι αλλα προφανως και δεν υπαρχουν προφητικα ονειρα.Ακομα και εαν εχει συμβει κατι περιεργο σε ονειρο και εχει βγει πραγματικοτητα αποτελει ξεκαθαρα μια συμπτωση. Νομιζω οτι στο μυαλο του ανθρωπου υπαρχουν πολλες προκαταληψεις που τον εμποδιζουν να καταλαβει ορισμενα πραγματα για τα οποια η στατιστικη μπορει να δωσει απαντησεις και να αποδειξει οτι προκειται απλα για δεδομενα και καταστασεις που προκυπτουν συνεχως,απλα αγνοουμε να παρατηρησουμε. Δυστυχως εχουμε το κακο σαν ειδος να κοιταμε την περιπτωση και εαν μας ικανοποιει να δεχομαστε οτι ειναι μοναδικη,αλλα κατι τετοιο ειναι λαθος.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Aleksa

Τιμώμενο Μέλος

Η Aleksa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 19,575 μηνύματα.
Ακομα και εαν εχει συμβει κατι περιεργο σε ονειρο και εχει βγει πραγματικοτητα αποτελει ξεκαθαρα μια συμπτωση.
Κι όμως...Οι επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις, παύουν να είναι συμπτώσεις (ή, τουλάχιστον, χρειάζονται μια περαιτέρω διερεύνηση πριν προβούμε σε αφορισμούς).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

meetmeinmontauk

Τιμώμενο Μέλος

Η meetmeinmontauk αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 11,788 μηνύματα.
https://thebrain.mcgill.ca/flash/d/d_11/d_11_p/d_11_p_cyc/d_11_p_cyc.html#3
αφήνω αυτό εδώ για όσους πιστεύουν ότι τα όνειρα είναι κάτι παραπάνω από απλά παιχνίδια του εγκεφάλου :P
Scientists are learning more and more about the conditions for the occurrence of dreams and about their intrinsic characteristics, but not about their purpose. In fact, we still know almost nothing about the functions that dreams serve, and there are almost as many hypotheses about why people dream as there are scientists doing dream research.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Angelique.

Διακεκριμένο μέλος

Η Angelique. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 7,200 μηνύματα.
Eγώ δεν θα έλεγα πως βλέπω ακριβώς "προφητικά όνειρα".
Βλέπω όνειρα όμως που συμβαίνουν την ίδια στιγμή και κυρίως σε άτομα που νιώθω πιο κοντά μου ή έχουμε μια συναισθηματική σύνδεση.
Ας πούμε μπορεί να δώ ότι έχουν πάθει κάτι με την υγεία τους ή ότι θέλουν να μιλήσουμε πχ και μετά όντως όταν ξυπνάω και τους λέω τι είδα στο όνειρο μου, διασταυρώνω ότι ισχύει.
Βέβαια οι strong soul connections είναι λίγες στη ζωή μου επομένως δεν βλέπω καθημερινά τέτοια όνειρα. :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,062 μηνύματα.
Κι όμως...Οι επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις, παύουν να είναι συμπτώσεις (ή, τουλάχιστον, χρειάζονται μια περαιτέρω διερεύνηση πριν προβούμε σε αφορισμούς).


Εαν βλεπεις οτι πεφτεις απο τον γκρεμο για μηνες σε ονειρο προφανως και δεν ειναι τοσο συμπτωση :hehe: .
Σημαινει οτι κατι σε εχει επηρεασει απιστευτα και μεταφραζεται ετσι στον εγκεφαλο σου.Μπορει να ειναι η ιδια η φοβια των γκρεμων η του υψομετρου οταν εισαι ξυπνια η κατι αλλο. Γενικα τα ονειρα τις περισσοτερες φορες δεν εχουν λογικη συνοχη,και αποτελουν διαφορες σκεψεις που συνδεεονται με εναν φρακενσταιν τροπο.Γι'αυτο τον λογο μπορεις να δεις ορισμενες φορες τα πιο ακυρα πραγματα και να απορεις.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

odytheology

Νεοφερμένος

Ο Menandros αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Αθλητής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 108 μηνύματα.
Η αλήθεια για τα όνειρα είναι πολύ σύνθετη. Θα έλεγα ότι όσοι πιστεύουν στο υπερφυσικό μπορούν να δικαιολογήσουν και να κατανοήσουν τα αίτια ενός ονείρου. Από την άλλη πλευρά ένας ξεκάθαρα ρεαλιστής και ορθολογιστής θα τα αντιμετωπίσει με διαφορετικό τρόπο. Π.χ. Αναφέρθηκε παραπάνω ένα όνειρο που επαναλαμβάνεται εδώ και χρόνια σε ένα άτομο του φόρουμ (ελπίζω να μην είναι τρολ χαχα) ότι ένα άτομο τρέχει σε ένα δάσος ενώ τον κυνηγάν και θέλουν να τον σκοτώσουν οι Nazgul. Ένας που πιστεύει στο υπερφυσικό κατά πάσα πιθανότητα θα το αιτιολογήσει ως έναν κακό οιωνό ή κάτι σατανικό που τον καταδιώκει. Ένας ορθολογιστής απλά θα κόψει το πολύ lord of the rings.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Aleksa

Τιμώμενο Μέλος

Η Aleksa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 19,575 μηνύματα.
Εαν βλεπεις οτι πεφτεις απο τον γκρεμο για μηνες σε ονειρο προφανως και δεν ειναι τοσο συμπτωση :hehe: .
Σημαινει οτι κατι σε εχει επηρεασει απιστευτα και μεταφραζεται ετσι στον εγκεφαλο σου.Μπορει να ειναι η ιδια η φοβια των γκρεμων η του υψομετρου οταν εισαι ξυπνια η κατι αλλο. Γενικα τα ονειρα τις περισσοτερες φορες δεν εχουν λογικη συνοχη,και αποτελουν διαφορες σκεψεις που συνδεεονται με εναν φρακενσταιν τροπο.Γι'αυτο τον λογο μπορεις να δεις ορισμενες φορες τα πιο ακυρα πραγματα και να απορεις.

Αυτό σωστό που λες, σε ότι αφορά τους εφιάλτες που είναι καθαρά ψυχολογικό το θέμα.

Όμως εγώ αναφερόμουν και στα λεγόμενα "προφητικά" όνειρα που βγαίνουν αληθινά πολύ περισσότερες φορές απ'όσες θα δικαιολογούσε ο όρος "σύμπτωση".
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top