Η επικαιρότητα εν συντομία

fandago

Διακεκριμένο μέλος

Ο Ә□⌂щяңš αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,876 μηνύματα.
Γεννήθηκε πράσινος σκύλος



Ενα κουταβάκι που γεννήθηκε στη Νέα Ορλεάνη πριν από λίγα εικοσιτετράωρα, έχει τραβήξει την προσοχή των κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο. Κι αυτό γιατί είναι...πράσινο. Οι επιστήμονες που εξέτασαν το κουτάβι δήλωσαν ότι συμβαίνει συχνά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ενός ζώου, το αμνιακό υγρό να μπερδεύεται με τον πλακούντα και σε συνδυασμό με το χρώμα της μαμάς του και τις τροφές που εκείνη καταναλώνει, να υπάρχει αυτό το αποτέλεσμα. Το οποίο είναι καθαρά οπτικό.
''Βέβαια το θέαμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό'', δήλωσε η κτηνίατρος από τη Louiziana, Anna Zorrilla που εξέτασε το ζώο, διαβεβαιώνοντας τους πάντες ότι η υγεία του δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο.
Το εκπληκτικό είναι ότι τα υπόλοιπα σκυλάκια που γέννησε η...μαμά είναι κατάλευκα. Οπως κατάλευκο θα γίνει και αυτό σε λίγους μήνες, όταν το χρώμα του θα έχει εξαφανιστεί πλήρως, αφού σταδιακά, το πράσινο θα ξεθωριάσει. Δείτε το σχετικό video στη σελίδα: https://video.wnbc.com/player/?id=249510
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

borat

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης.- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 15,323 μηνύματα.
Ανείπωτη η τραγωδία στην Μιανμάρ


Τεράστιες εκτάσεις στην νοτιοδυτική Μιανμάρ έχουν καλυφθεί από νερά μετά το πέρασμα του κυκλώνα Ναργκίς που στοίχισε την ζωή σε σχεδόν 22.500 ανθρώπους, σύμφωνα με εικόνες που ελήφθησαν από δορυφόρο και δημοσιοποιήθηκαν την Τρίτη.
Στις εικόνες της Νasa που ελήφθησαν την Δευτέρα φαίνεται ένα τμήμα της χώρας και γεωργικές εκτάσεις να έχουν πλήρως πλημμυρίσει στο δέλτα του ποταμού Ιραουάντι, η περιοχή με τις σημαντικότερες ρυζοκαλλιέργειες στην Βιρμανία.
Ο κυκλώνας Ναργκίς έπληξε την νύκτα της Παρασκευής προς το Σάββατο, την περιοχή του δέλτα και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς την Ρανγκούν, την παλιά πρωτεύουσα και την πολυπληθέστερη πόλη της χώρας. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς στέγη.
Στις εικόνες της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας φαίνεται η Ρανγκούν, που έχει πληθυσμό πάνω από έξι εκατομμύρια κατοίκους και το ανατολικό τμήμα του δέλτα να έχουν καλυφθεί από νερό.
Η κρατική τηλεόραση της Μιανμάρ έδειξε εικόνες από τις πληγείσες περιοχές στο δέλτα όπου έχουν παρασυρθεί πλοία, σπίτια έχουν καταστραφεί και τεράστια δένδρα έχουν ξεριζωθεί. Στην πόλη Μπογκαλάι, στο κέντρο του δέλτα του Ιραουάντι, έχει καταστραφεί το 95% των σπιτιών. Στην πόλη αυτή, που έχει πληθυσμό περίπου 190.000 κατοίκους, έχασαν την ζωή τους 10.000 άνθρωποι, σύμφωνα με δήλωση μέλους της κυβέρνησης της Βιρμανίας.
Στην Γενεύη, η υπηρεσία του ΟΗΕ για την πρόληψη των καταστροφών, σε ανακοίνωση της υπογραμμίζει ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικός συναγερμός που θα μπορούσε να συμβάλει ώστε να σωθούν πολλές ανθρώπινες ζωές όταν ο κυκλώνας έπληξε την ασιατική χώρα. Σε δηλώσεις της προς τους δημοσιογράφους η Μπριγκίτε Λεόνι, εκπρόσωπος της Γραμματείας των Ηνωμένων Εθνών για Πρόληψη των Καταστροφών (SIPC) ανέφερε ότι "το σύστημα προληπτικού συναγερμού δεν είχε τεθεί σε λειτουργία". "Τα συστήματα προληπτικού συναγερμού είναι πολύ σημαντικά και μπορεί να σώσουν πολλές ανθρώπινες ζωές", πρόσθεσε.
Ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους κάλεσε την χούντα της Μιανμάρ να δεχθεί αμερικανικές ομάδες διαχείρισης καταστροφών και ανέφερε ότι οι ΗΠΑ είναι διατεθειμένες να «κάνουν πολύ περισσότερα» για να βοηθήσουν μετά τον καταστρεπτικό κυκλώνα. «Το μήνυμά μας είναι προς τους στρατιωτικούς ηγέτες: Αφήστε τις Ηνωμένες Πολιτείες να έλθουν να σας βοηθήσουν, να βοηθήσουν το λαό σας», είπε προς τους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο ο πρόεδρος Μπους.
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια ύψους τριών εκατομμυρίων δολαρίων στη Μιανμάρ που επλήγη από τον ισχυρό κυκλώνα Ναργκίς. Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ντέινα Περίνο δήλωσε ότι τα τρία εκατομμύρια δολάρια προστίθενται στις 250 χιλιάδες δολάρια που δόθηκαν αμέσως για βοήθεια από την αμερικανική πρεσβεία της Μιανμάρ.
Στο Πεκίνο, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα αποστείλει στην Βιρμανία μια πρώτη έκτακτη οικονομική βοήθεια ενός εκατομμυρίου δολαρίων για τα θύματα του κυκλώνα. Ο εκπρόσωπος Κιν Γκανγκ πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος Χου Τζιντάο, ο πρωθυπουργός Ουέν Τζιαμπάο και ο υπουργός Εξωτερικών Γιανγκ Τζιεσί, απέστειλαν τηλεγραφήματα υποστήριξης προς τους βιρμανούς ηγέτες.
Η Ταϊλάνδη και η Ινδία θα αποστείλουν επίσης έκτακτη βοήθεια προς την Μιανμάρ, ενώ ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν δήλωσε ότι "τα Ηνωμένα Έθνη θα κάνουν ότι είναι δυνατό για την αποστολή μίας επείγουσας βοήθειας προς την Μιανμάρ". Βοήθεια προσφέρθηκε να αποστείλει και η Νέα Ζηλανδία αλλά υπό τη προϋπόθεση ότι δεν θα προωθηθεί στους πληγέντες από την κυβέρνηση.
Το κόμμα της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης της Μιανμάρ Αούνγκ Σαν Σου Κι ανακοίνωσε πως είναι "εντελώς απαράδεκτο", μετά την καταστροφή που προκάλεσε ο κυκλώνας Ναργκίς, να πραγματοποιηθεί το συνταγματικό δημοψήφισμα που έχει οργανώσει η χούντα η οποία κυβερνά τη χώρα.
Σύμφωνα με τον Εθνικό Σύνδεσμο για τη Δημοκρατία, το στρατιωτικό καθεστώς θα πρέπει πρώτα, τέσσερις ημέρες μετά την καταστροφή, να προσφέρει σημαντική βοήθεια στους εκατοντάδες χιλιάδες πληγέντες.
Η κρατική τηλεόραση της Μιανμάρ μετέδωσε πως οι στρατιωτικές αρχές αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν το Σάββατο το δημοψήφισμα που είχαν προγραμματίσει για το νέο σύνταγμα. Το ανέβαλαν για τις 24 Μαΐου μόνο σε 47 δήμους της περιοχής του Ιραουάντι και της Ρανγκούν, που επλήγησαν περισσότερο από τον κυκλώνα.









πηγή
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

lugar

Πολύ δραστήριο μέλος

Η lugar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 58 ετών. Έχει γράψει 846 μηνύματα.
Αν ήταν στο ελληνικό δημόσιο αυτή η γυναίκα, θα έβγαζε σύνταξη χωρίς να έχει δουλέψει καθόλου.
Μια χαρά.
-Τι δουλειά κάνετε κυρία μου;
-Κάνω παιδιά....
Συγγνώμη που θα σε ενημερώσω ότι πολλά κράτη θα τις είχαν δώσει τέτοιες παροχές που δεν θα χρειαζόταν να δουλεύει. Για το δημογραφικό τους πολλές χώρες κάνουν πολυ περισσότερα από την Ελλάδα. Και δεν ξέρω πως νομίζεις ότι μπορεί να δουλεύει μια γυναίκα με 17 παιδιά. Δεν είμαι δημόσια υπάλληλος, έχω τρία και τρέχω σαν παλαβή.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

deadhead_pirate

Περιβόητο μέλος

Ο deadhead_pirate αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5,774 μηνύματα.
Συγγνώμη που θα σε ενημερώσω ότι πολλά κράτη θα τις είχαν δώσει τέτοιες παροχές που δεν θα χρειαζόταν να δουλεύει. Για το δημογραφικό τους πολλές χώρες κάνουν πολυ περισσότερα από την Ελλάδα. Και δεν ξέρω πως νομίζεις ότι μπορεί να δουλεύει μια γυναίκα με 17 παιδιά. Δεν είμαι δημόσια υπάλληλος, έχω τρία και τρέχω σαν παλαβή.
Δυστυχώς έχεις ένα δίκαιο. Η Ελλάδα δεν κάνει απολύτως τίποτα για το δημογραφικό της πρόβλημα, τη στιγμή που άλλες χώρες έχουν φροντίσει εδώ και δεκαετίες.
Κατά τα άλλα, εγώ δεν είπα οτι θα πρέπει ντε και καλά να δουλεύει.
Υποθέτω οτι το να κάνει τόσα παιδιά, όπως κι εσύ άλλωστε, αποτελεί συνειδητή επιλογή.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

borat

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης.- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 15,323 μηνύματα.
Απελπιστική η κατάσταση
Δεκάδες χιλιάδες νεκροί και εγκλωβισμένοι από τον φονικό σεισμό στην Κίνα

Τουλάχιστον 13.000 άτομα σκοτώθηκαν, ενώ δεκάδες χιλιάδες έχουν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια από τον πιο καταστροφικό σεισμό των τελευταίων 30 χρόνων στην Κίνα. Ο σεισμός, μεγέθους 7,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έπληξε περισσότερο την νοτιο-ανατολική επαρχία Σετσουάν, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη αγωνιώδεις προσπάθειες διάσωσης.
Το έργο των σωστικών συνεργειών δυσχεραίνεται όμως από τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τις κατολισθήσεις που έχουν σημειωθεί σε πολλές πόλεις, με αποτέλεσμα να μπλοκάρεται η πρόσβαση των διασωστών.
Ο τελευταίος επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για περισσότερους από 13.000 νεκρούς, όμως ο τελικός αριθμός πιστεύεται ότι θα είναι κατά πολύ υψηλότερος.
Μόνο στην πόλη Μιανγιάνγκ, κοντά στο επίκεντρο, περισσότεροι από 19.000 άνθρωποι πιστεύεται ότι είναι θαμμένοι κάτω από ερείπια και μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος 3.629, βάσει της ενημέρωσης του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Xinhua.
Στη γειτονική πόλη Μιανζού 4.800 άτομα -άλλες αναφορές μιλούν για 10.000- βρίσκονται εγκλωβισμένα κάτω από τα συντρίμμια.
Τραγική η κατάσταση και στην πόλη Γιανζιού όπου, σύμφωνα με το Xinhua επέζησαν μόνο 2.000 από τους 12.000 κατοίκους της.
Συνεχώς φτάνουν πληροφορίες για εγκλωβισμένους και αγνοούμενους από την κατάρρευση πολλών κτιρίων στην περιοχή. Την Τρίτη ισχυρός μετασεισμός έπληξε την περιοχή Τσενγκντού.
Μεταξύ των αγνοουμένων βρίσκεται και μια ομάδα 15 Βρετανών τουριστών. Σύμφωνα με τις Αρχές της επαρχίας Σετσουάν οι τουρίστες βρίσκονταν κατά πάσα πιθανότητα στο Ουολόνγκ, την περιοχή όπου βρίσκεται ερευνητικό κέντρο γιγαντιαίων πάντα.
Ανάμεσα στους αγνοούμενους είναι και 1.000 σπουδαστές και καθηγητές, από ένα κολλέγιο της περιφέρειας Μπεϊτσουάν στη Σίτσουάν, το οποίο κατέρρευσε.
Η σφοδρή σεισμική δόνηση προκάλεσε άλλωστε την κατάρρευση τουλάχιστον πέντε σχολικών κτιρίων, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να βρίσκεται θαμμένος κάτω από συντρίμμια άγνωστος αριθμός μαθητών στοιχειώδους και μέσης εκπαίδευσης.



Ο Κινέζος πρόεδρος Χου Zιντάο δήλωσε ότι το έργο της διάσωσης αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης και κάλεσε τις Αρχές της Κίνας σε κάθε επίπεδο να επικεντρωθούν σε αυτές τις προσπάθειες.
Ο πρωθυπουργός της χώρας Ουέν Τσιαμπάο ζήτησε να υπάρξει άμεσα πρόσβαση στις δυσπρόσιτες περιοχές. «Η κατάσταση είναι χειρότερα από ότι πιστεύαμε και χρειαζόμαστε περισσότερα άτομα για να βοηθήσουν».
Επίσης κατέρρευσαν και δύο χημικά εργοστάσια στην περιοχή Σιφάνγκ. Εκατοντάδες υπάλληλοι έχουν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια των εργοστασίων, ενώ χρειάστηκε να απομακρυνθούν από την περιοχή περίπου 6.000 κάτοικοι. Μετά την κατάρρευση των εργοστασίων σημειώθηκε διαρροή 80 τόνων υγρής αμμωνίας στο περιβάλλον.
Στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο έχουν καταρρεύσει κτίρια, δέντρα, έχουν πέσει τηλεφωνικές γραμμές και οι δρόμοι έχουν κλείσει από βράχους που κατέπεσαν.
Τοπικοί αξιωματούχοι κάνουν έκκληση για άμεση παροχή βοήθειας.
Ο κινεζικός Ερυθρός Σταυρός απηύθυνε έκκληση για οικονομική βοήθεια, λέγοντας πως χρειάζεται επειγόντως σκηνές, κουβέρτες, τρόφιμα, πόσιμο νερό και φάρμακα.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Υγείας της χώρας έκανε έκκληση για δωρεές αίματος. «Χρειαζόμαστε επειγόντως αίμα» επισήμανε σε ανακοίνωσή του.
Παρά την καταστροφή, οι αξιωματούχοι της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου διαβεβαιώνουν τους ξένους που σκοπεύουν να επισκεφθούν την Κίνα την περίοδο των Αγώνων ότι η χώρα είναι ασφαλής, παρά τον καταστροφικό σεισμό.



Η στήριξη της διεθνούς κοινότητας
Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας του Αμερικανού προέδρου Τζορτζ Ο.Μπους με τον Κινέζο ομόλογό του ο Λευκός Οίκος ανανκοίνωσε πως θα δοθεί αρχική βοήθεια μισού εκατομμυρίου δολαρίων υπέρ των σεισμοπαθών. Βοήθεια έχουν προσφερθεί να στείλουν η Βρετανία, η Ιαπωνία και η Ταϊβάν.
Ο πρόεδρος της Ταΐβάν Μα Γινγκ Τζέου που πρόκειται να αναλάβει τα καθήκοντά του την προσεχή εβδομάδα δεσμεύτηκε για μια προσέγγιση με το Πεκίνο, εκφράζοντας επίσης την υποστήριξή του στους πληγέντες. «Ζητώ από την κυβέρνηση και ομάδες πολιτών να προσφέρουν τη βοήθεια που η Κίνα έχει ανάγκη» δήλωσε.
Στο μεταξύ από το Νέο Δελχί ο πνευματικός ηγέτης του Θιβέτ Δαλάι Λάμα απέστειλε τα συλλυπητήριά του στη Κίνα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του.

«Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες που πενθούν για τη μεγάλη αυτή τραγωδία και θαυμάζουμε την γρήγορη ανταπόκριση των κινεζικών αρχών στην ανάπτυξη ομάδων διάσωσης προκειμένου να περισωθούν όσοι επέζησαν» ανέφερε ο εκπρόσωπος του Δαλάι Λάμα, ο οποίος αναμένεται να στείλει συλλυπητήριο τηλεγράφημα στον πρόεδρο Χου Zιντάο.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί στη συλλυπητήρια επιστολή που απέστειλε στον ομόλογό του Χου Zιντάο εξέφρασε την υποστήριξη του γαλλικού λαού, της κυβέρνησης και του ιδίου προσωπικά στον κινεζικό λαό μετά τον φονικό σεισμό.
Συλλυπητήρια, αλληλεγγύη και βοήθεια προσέφεραν επίσης το Πακιστάν, οι Φιλιππίνες, η Αυστραλία, ο Καναδάς, χώρες της Λατινικής Αμερικής και η Κένυα.

Χάλια... Το τελευταίο καιρό όλο και χειρότερα συμβαίνουν...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

deadhead_pirate

Περιβόητο μέλος

Ο deadhead_pirate αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5,774 μηνύματα.
Γιατί έχω την αίσθηση οτι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rempeskes

Επιφανές μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Hair stylist. Έχει γράψει 8,045 μηνύματα.
Άκουσα στις ειδήσεις πως μόλυναν το ορυκτέλαιο με φυτικό λάδι (ηλιέλαιο) και θα μας το δώσουν προς κατανάλωση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο :worry:

...κάνα νεώτερον από το φυτικόν μέτωπον?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rempeskes

Επιφανές μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Hair stylist. Έχει γράψει 8,045 μηνύματα.
Απόσπασμα από
τo κείμενο του κκ. Δ. Γαβαλά,
Αξιότιμου Δικαστού,
σε απόφαση σχετικά με προσφυγή του
κκ. Κ. Πλεύρη,
Αξιότιμου Νομικού,
ο οποίος αιτήθηκε την απόσυρση
του βιβλίου "Ζιγκ Ζαγκ στις νερατζιές"
της Ε. Σωτηροπούλου,
Αναξιοτίμου συγγραφέως.


"... Η παιδική λογοτεχνία αναφέρεται στις αγνές παιδικές ψυχές που ο Θεάνθρωπος Χριστός ανέδειξε σε πρότυπο για τους ενληλικες με τη θεϊκή ρήση του 'εάν δεν γίνετε σαν παιδιά, βασιλεία Θεού δεν θα κληρονομήσετε'.

Στις σχολικές βιβλιοθήκες δεν πρέπει να υπάρχουν απλώς λογοτεχνικά βιβλία, αλλά παιδαγωγικά βιβλία, που να συντελούν στην ηθική και πενυματική αγωγή των παιδιών. Το ότι το βιβλίο αυτό έλαβε κάποιο κρατικό βραβείο δεν σημαίνει τίποτε, άλλωστε δεν έλαβε βιβλίο Παιδαγωγικής, αλλά κάποιο βιβλίο που μάλλον δεν τιμά τα μέλη της επιτροπής αυτής. Η χυδαιότητα, η βωμολοχία και η πορνογραφία, δεν πρέπει να βραβεύονται και κυρίως να κοσμούν τις σχολικες βιβλιοθήκες.


Τα σχολικά βιβλία πρέπει να εμπνέουν στα παιδιά την ηθική αγνότητα, την αγάπη για τη θρησκεία και την πατρίδα, απαλλαγμένα όμως από πολιτικές και κομματικές ιδεολογίες και προκαταλήψεις, αφού άλλωστε η θρησκεία αφορά όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως πολιτικών τοποθετήσεων, και η αγάπη για τη πατρίδα δεν κάνει πολιτικές διακρίσεις.

Οι νόμοι υπάρχουν για να προστατεύουν τους ανθρώπους."






 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
Άκουσα στις ειδήσεις πως μόλυναν το ορυκτέλαιο με φυτικό λάδι (ηλιέλαιο) και θα μας το δώσουν προς κατανάλωση με τον ένα ή τον άλλο τρόπο :worry:

...κάνα νεώτερον από το φυτικόν μέτωπον?
:::

...Όπως αποφάνθηκε και ο δικαστής Δ. Γαβαλάς:" Οι νόμοι υπάρχουν για να προστατεύουν τους ανθρώπους"!!! ...και όχι τα αυτοκίνητα:devil::devil::devil:, από το ηλιέλαιο, φίλε Ρεμπεσκέ...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Palladin

Διάσημο μέλος

Η Palladin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,415 μηνύματα.
Κατά έξι μήνες αυξάνεται η άδεια τοκετού (7/5/08 )

Αθήνα 7.5.2008, 18:21
Υπουργική αποφαση με την οποία αυξάνεται κατά έξι μήνες η συνολική άδεια που δικαιούται η εργαζόμενη μητέρα αμέσως μετά τη γέννηση του παιδιού της, υπέγραψε σήμερα η υπουργός Απασχόλησης κ. Φάνη Πάλλη - Πετραλιά (παρατίθεται παρακάτω).

Το μέτρο αυτό, που προβλέπεται από την ασφαλιστική μεταρρύθμιση και χρηματοδοτείται από τον ΟΑΕΔ, θα αφορά και εκείνες τις μητέρες οι οποίες είναι τώρα στη λοχεία ή είναι στην άδεια των 119 ημερών, ενώ περιλαμβάνεται και η περίοδος πριν από τον τοκετό.



Αποφασίζουμε
Καθορίζουμε τις προϋποθέσεις, τη διαδικασία, καθώς και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας, ως εξής:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ – ΔΙΑΡΚΕΙΑ - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
1. Την ειδική άδεια προστασίας της μητρότητας του άρθρου 142 του ν. 3655/08 δικαιούται η μητέρα ασφαλισμένη στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ που απασχολείται σε επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις με σχέση εξαρτημένης εργασίας, ορισμένου ή αορίστου χρόνου, με πλήρη ή μερική απασχόληση.
2. Η άδεια αυτή χορηγείται μετά τη λήξη της άδειας μητρότητας (τοκετού και λοχείας) ή και της ισόχρονης προς το μειωμένο ωράριο αδείας, ως ισχύουν κάθε φορά καθώς επίσης και στις εργαζόμενες που αμέσως μετά τα ανωτέρω διαστήματα κάνουν χρήση ετήσιας κανονικής αδείας, εφόσον αυτό είναι απαραίτητο με βάση της ετήσιες προθεσμίες για τη χορήγησή της.
3. Ως ημερομηνία έναρξης της ειδικής άδειας προστασίας της μητρότητας ορίζεται η επομένη της λήξης των αδειών της προηγουμένης παραγράφου.
4. Δικαιούχοι της ειδικής άδειας προστασίας της μητρότητας είναι και οι εργαζόμενες που κατά τη δημοσίευση του νόμου (3-4-2008 ) βρίσκονταν σε άδεια μητρότητας (τοκετού και λοχείας) ή σε ισόχρονη προς το μειωμένο ωράριο άδεια.
5. Η διάρκεια της ειδικής άδειας προστασίας της μητρότητας ορίζεται σε έξι μήνες. Η εργαζόμενη δύναται, με αμετάκλητη αίτησή της, να κάνει χρήση του συνόλου ή τμήματος αυτής. Επίσης, η εργαζόμενη μπορεί να διακόψει την ειδική άδεια, με έγγραφη συμφωνία του εργοδότη. Στην περίπτωση αυτή, το υπόλοιπο της άδειας δεν μεταφέρεται σε άλλη χρονική περίοδο.
6. Η ανωτέρω άδεια χορηγείται στην εργαζόμενη, έπειτα από αίτησή της στον εργοδότη, τον οποίο οφείλει να προειδοποιήσει εγγράφως ένα μήνα πριν την έναρξη της εν λόγω αδείας. Η προθεσμία αυτή δεν ισχύει για τις εργαζόμενες που κατά τις 3-4-08 διένυαν την άδεια μητρότητας (τοκετού και λοχείας) ή την ισόχρονη προς το μειωμένο ωράριο άδεια και οι οποίες επέστρεψαν ή θα επιστρέψουν στην εργασία τους.
7. Ο χρόνος απουσίας της εργαζόμενης από την εργασία της κατά τη διάρκεια της ειδικής άδειας προστασίας της μητρότητας, λογίζεται ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας για τον υπολογισμό της ετήσιας κανονικής άδειας, της προϋπηρεσίας για τον καθορισμό της αμοιβής και της αποζημίωσης σε περίπτωση απόλυσης αλλά και κάθε δικαιώματος που απορρέει από τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας.


Μαμάδες του φόρουμ ετοιμαστείτε και για δεύτερο:clapup:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

lugar

Πολύ δραστήριο μέλος

Η lugar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 58 ετών. Έχει γράψει 846 μηνύματα.
Κρίμα, τα 'κανα τα παιδιά μου όταν ίσχυε μόνο το 4μηνο για πριν και μετά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Η Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 22,554 μηνύματα.
Καλέ καλό είναι αυτό!!!
Βρε λες να αρχίσω τις τρύπες με καρφίτσα στα προφυλακτικά;; :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rempeskes

Επιφανές μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Hair stylist. Έχει γράψει 8,045 μηνύματα.
Ναι αλλά πρόσεχε ΟΧΙ όταν το έχει φορέσει
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Subject to change

e-steki.gr Founder

Η Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών και επαγγέλεται Web developer. Έχει γράψει 15,891 μηνύματα.
Σιγά το "εντυπωσιακό" θέαμα. Είχε πια μια ελάχιστότατη απόκλιση στο χρώμα το σκυλάκι και το έκαναν θέμα. :rolleyes:
Αν δεν διάβαζα για πράσινο, ούτε που θα το έβλεπα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κακή Επιρροή

Επιφανές μέλος

Η Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 53 ετών και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 17,438 μηνύματα.
Μαμάδες του φόρουμ ετοιμαστείτε και για δεύτερο:clapup:

δυστυχώς υπάρχουν πολλές λούμπες στον ψηφισμένο νόμο που είναι ΚΑΙ ΚΑΛΑ υπερ των μαμάδων και της μητρότητας κλπ κλπ κλπ
αν κάνεις χρήση αυτού του μέτρου το αφεντικό έχει δικαίωμα να σε απολύσει :/:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Η Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 22,554 μηνύματα.
Αλήθεια;;; :worry:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Palladin

Διάσημο μέλος

Η Palladin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,415 μηνύματα.
δυστυχώς υπάρχουν πολλές λούμπες στον ψηφισμένο νόμο που είναι ΚΑΙ ΚΑΛΑ υπερ των μαμάδων και της μητρότητας κλπ κλπ κλπ
αν κάνεις χρήση αυτού του μέτρου το αφεντικό έχει δικαίωμα να σε απολύσει :/:

όου σιτ
καλά μου τα έλεγε ο πατέρας μου δηλαδή
είπα κι εγώ, μήπως βάλανε και κάτι καλό στο ασφαλιστικό, έτσι για ξεκάρφωμα, αλλά μπα...:/:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κακή Επιρροή

Επιφανές μέλος

Η Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 53 ετών και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 17,438 μηνύματα.

όου σιτ
καλά μου τα έλεγε ο πατέρας μου δηλαδή
είπα κι εγώ, μήπως βάλανε και κάτι καλό στο ασφαλιστικό, έτσι για ξεκάρφωμα, αλλά μπα...:/:


ω ναι :/:
επιπλέον ο μισθός που σου δίνουν μηνιαίως είναι απ τον ΟΑΕΔ το φοβερό ποσό των 650 ευρώ... μικτά
αν και αυτό είναι το λιγότερο τελικά γιατί είναι χλωμό το να σε κρατήσει το αφεντικό
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fandago

Διακεκριμένο μέλος

Ο Ә□⌂щяңš αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,876 μηνύματα.
Σιγά το "εντυπωσιακό" θέαμα. Είχε πια μια ελάχιστότατη απόκλιση στο χρώμα το σκυλάκι και το έκαναν θέμα. :rolleyes:
Αν δεν διάβαζα για πράσινο, ούτε που θα το έβλεπα.
Κάποιος θέλει καλύτερη ρύθμιση στην οθόνη του ή να πάει οφθαλμίατρο για να δει μήπως πάσχει από αχρωματοψία (το πράσινο δεν είναι που δεν ξέχωρίζεις; ) :D:P:P

Λοιπόν έλαβα το εξής email με τίτλο "Κόβουν τον Κούλογλου - Έκαναν εκπομπή για τη γενιά των 700? και τους διώχνουν από την ΕΡΤ":

Με επίσημο δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΕΡΤ σήμερα, Δευτέρα 12-5, ανακοινώνει τη λήξη της συνεργασίας της με την εκπομπή "Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα". Αναλυτικά η ΕΡΤ αναφέρει:
«Έπειτα από συνάντηση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ κ. Χρήστου Παναγόπουλου και του Γενικού Διευθυντή Τηλεόρασης, κ. Δημητρίου Γόντικα με τον δημοσιογράφο κ. Στέλιο Κούλογλου, ανακοινώθηκε στον κ. Κούλογλου ότι δεν θα συνεχιστούν στην επόμενη τηλεοπτική σεζόν οι εκπομπές "Θεματική Βραδιά" και "Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα". Η ΕΡΤ ευχαριστεί τον κ. Κούλογλου για τη συνεργασία του.» Στη συνάντηση ο κ. Παναγόπουλος είπε στον κ. Κούλογλου ότι η συνεργασία με την εκπομπή δε θα συνεχιστεί επειδή απλά... «δεν του αρέσει». Το παρασκήνιο της ανακοίνωσης αυτής εξηγεί καλύτερα η επιστολή που
προηγήθηκε και εστάλη από τον Στέλιο Κούλογλου προς το γενικό διευθυντή της
ΕΡΤ:

ΠΡΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ- ΕΡΤ

Kύριε Γόντικα,

Εδώ και ένα μήνα περίπου μάταια προσπαθώ να εξασφαλίσω μια επιστολή από την ΕΡΤ, ώστε να βγάλω δημοσιογραφική βίζα για την Κίνα. Μόλις χθες με ειδοποιήσατε μέσω του κ. Αναστασόπουλου ότι η διοίκηση δεν θέλει να προβάλω εκπομπή για την Κίνα. Για το ντοκιμαντέρ «Από τον Μάο στους Ολυμπιακούς Αγώνες» έχουν γίνει ήδη όλες οι προετοιμασίες (εισιτήρια, διαμονή και εταιρεία παραγωγής στο Πεκίνο), έχει συλλεχθεί αρχειακό υλικό καθώς έχουν
γίνει ήδη συνεντεύξεις, όπως με την βιογράφο του Μάο. Αδυνατώ να πιστέψω ότι υπάρχουν «πολιτικοί λόγοι» για την άρνηση σας, θέλω να ελπίζω ότι πρόκειται για παρεξήγηση και σας ζητάω να με διευκολύνετε, γιατί χωρίς δημοσιογραφική βίζα η έρευνα στην Κίνα γίνεται δυσκολότερη.
Εν τω μεταξύ από διάφορες πηγές μέσα στην ΕΡΤ μαθαίνω ότι η εταιρεία δεν θα ανανεώσει την συνεργασία μαζί μου για την ερχόμενη τηλεοπτική χρονιά. Αυτό μου προκαλεί έκπληξη καθώς είναι γενικώς αποδεκτό ότι και οι δύο εκπομπές που παρουσιάζω δεν υστερούν σε ποιότητα των υπόλοιπων του σταθμού. Από οικονομικής πλευράς είναι αποδοτικές λόγω των πολλών διαφημίσεων (έφτασα να έχω φέτος 16 λεπτά διαφημιστικά σποτ μέσα σε μια ώρα), ενώ και από πλευράς θεαματικότητας (5% Μέσος όρος το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα και 4.1% η Θεματική
Βραδιά, φέτος) ξεπερνούν κατά πολύ το μέσο όρο της ΕΤ-1. Ως αιτία για τη διακοπή της συνεργασίας αναφέρεται το περιεχόμενο των εκπομπών μου και ειδικότερα το γεγονός ότι προγραμμάτισα την προβολή της έρευνας για την γενιά των 700 ευρώ και την ακρίβεια, παρότι η διοίκηση μου ζήτησε να την ματαιώσω. Επειδή σε εκπομπές όπως αυτές που παρουσιάζω ο
προγραμματισμός (ταξίδια, ντοκιμαντέρ κλπ) ξεκινάει από τον Ιούνιο θα ήθελα να με ενημερώσετε το συντομότερο δυνατόν αν θα συνεχισθεί ή όχι η συνεργασία μας.

9-5-2008 Μετά τιμής,
Στέλιος Κούλογλου.


-----------------------------------------
Η ανακοίνωση του Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα στην ιστοσελίδα της
εκπομπής.<https://www.rwf.gr/newanak-new.php?anakinosis_id=75>
Για να εκφράσετε την άποψη σας, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΡΧΣ: www.rwf.gr
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fandago

Διακεκριμένο μέλος

Ο Ә□⌂щяңš αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,876 μηνύματα.
Τον σκότωσε για ένα…σουβλάκι
Πρώην τρόφιμο φυλακών με βεβαρημένο ιστορικό αναζητά η Ασφάλεια Ρεθύμνου ως το δράστη της στυγερής δολοφονίας 21χρονου φοιτητή, σήμερα τα ξημερώματα, στην Κρήτη. Ο 35χρονος που αναζητείται, σκότωσε το νεαρό για ένα…σουβλάκι.
Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 4 και 30 τα ξημερώματα στο λιμάνι του Ρεθύμνου. Ο δράστης έτρωγε εκείνη την ώρα ενώ σε διπλανή παρέα βρισκόταν ο νεαρός ο οποίος απολάμβανε και εκείνος το φαγητό του. Κάποια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός με μια απότομη κίνηση δεν πρόσεξε και έπεσε πάνω στον 35χρονο. Το σουβλάκι που έτρωγε έπεσε στο έδαφος, πράγμα που εκνεύρισε το δράστη. Αμέσως ζήτησε το λόγο από το νεαρό ο οποίος του ανταπάντησε να τον αφήσει ήσυχο. Λόγο στο λόγο οι δυο άνδρες ήρθαν στα χέρια. Κάποια στιγμή ο φοιτητής άρχισε να τρέχει ενώ ο δράστης τον κυνήγησε. Μόλις τον πρόλαβε, τράβηξε μαχαίρι και χωρίς δεύτερη σκέψη το κάρφωσε στην καρδιά του 21χρονου.
Σύμφωνε με πληροφορίες ο δράστης αμέσως μετά έφυγε και εξαφανίστηκε. Ο νεαρός άφησε την τελευταία του πνοή επί τόπου.
Ο δράστης κατάγεται από ένα χωριό μεταξύ Ζωνιανών και Λειβάδια στην ορεινή περιοχή του Μυλοποτάμου, γεγονός που δυσκολεύει το έργο της αναζήτησής του από την αστυνομία. Μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάποιο στοιχείο που να δείχνει ότι δράστης και θύμα είχαν προηγούμενες διαφορές ενώ και από την αστυνομία μιλούν για έγκλημα που έγινε για ασήμαντη αφορμή.
Για ένα σουβλάκι ρε γμτ;:/:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top