Νομιμοποίηση των μαλακών ναρκωτικών;

Είστε υπέρ ή κατα της αποποινικοποίησης των "Μαλακών ναρκωτικών";

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 234)
  • Υπέρ

    Ψήφοι: 108 46.2%
  • Κατά

    Ψήφοι: 118 50.4%
  • Δε ξέρω/δεν απαντώ

    Ψήφοι: 8 3.4%

lugar

Πολύ δραστήριο μέλος

Η lugar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 58 ετών. Έχει γράψει 846 μηνύματα.
Ευρωπαϊκό Κέντρο Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας
Η κατανόηση των χρόνιων επιδράσεων της χρήσης κάνναβης είναι αρκετά δύσκολη υπόθεση, μεταξύ άλλων και γιατί είναι δύσκολο να γίνει διάκριση μεταξύ των επιδράσεων της κάνναβης και των επιδράσεων της χρόνιας χρήσης άλλων παράνομων ναρκωτικών, καπνού και αλκοόλ. Ωστόσο, στις βασικές ανησυχίες στον τομέα αυτό περιλαμβάνονται ο αυξημένος κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου των πνευμόνων και άλλων ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος καθώς και σύνδεση με την ανάπτυξη μακροχρόνιων προβλημάτων ψυχικής υγείας, συμπεριλαμβανομένων της κατάθλιψης, της ψύχωσης και της σχιζοφρένειας.
Ένα πρόσθετο πρόβλημα που προκαλεί η χρόνια χρήση είναι η πιθανή εκδήλωση εξαρτημένης συμπεριφοράς. Σε επισκόπηση που διατίθεται επί γραμμής, ερευνάται ο βαθμός στον οποίο αποδεδειγμένα η χρήση κάνναβης αποτελεί παράγοντα κινδύνου, αιτία, ή απλώς συνδέεται με πιο περίπλοκη σχέση με τα προβλήματα αυτά.

Με συγχωρείς που στο λέω αλλά αυτό το κείμενο δεν λέει τίποτε απολύτως. Δεν κάνει καμμία σύγκριση με άλλες ουσίες (ώστε να απαντά στο ερώτημα σκληρά/μαλακά), δεν κάνει καμία αναφορά στη διαφορά χρήσης / καταχρησης (χρόνια χρήση είναι και ένα τσιγαριλίκι κάθε Σάββατο βράδυ για 30 χρόνια - τι ακριβώς σου προκαλεί αυτό? - σαν προγραμματισμένο sex οικογενειάρχη ακούγεται και όμως είναι εφικτό), μοιάζει απλά ένα κείμενο γραφειοκρατών με χίλια εάν που θέλει να αφήσει αρνητική χρειά χωρις να πάρει το ρίσκο να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία γιατί δεν τα έχει (αν αυτό αφορά μόνον την παραπομπή σου δεν το ξέρω αφού δεν έχω το ολοκληρωμένο κείμενο)

Η απαντηση σου......
[FONT=courier new,courier]Η νομιμοποίηση δε θα χτυπήσει τους εμπόρους, όπως δε χτυπήθηκαν η παράνομη πορνεία, το παράνομο εμπόριο αλκοόλ και το παράνομο εμπόριο όπλων. Τέτοιες απόψεις μόνον κακό κάνουν σε χρήστες, που προσπαθούν να απεξαρτηθούν.[/FONT] [FONT=courier new,courier]
Η χρήση και η εξάρτηση από τα ναρκωτικά είναι αποτέλεσμα των κάθε είδους κοινωνικών αντιθέσεων και της συνακόλουθης καταπίεσης μεγάλων στρωμάτων πληθυσμού. Προβάλλονται ως "λύση" και "διέξοδος", όμως οδηγούν στην αλλοτρίωση.
[/FONT]
[FONT=courier new,courier] Νομιμοποίηση της χρήσης σημαίνει νομιμοποίηση των αιτιών, που προωθούν τη χρήση.[/FONT]

[FONT=courier new,courier]- Ένα άτομο χρησιμοποιεί τα ναρκωτικά, για να ξεφύγει από την κοινωνική πραγματικότητα, που καραδοκεί να το συνθλίψει. Για να αντέξει το αδιέξοδο μιας παρακμιακής κοινωνίας. Η εξάρτηση από τα ναρκωτικά είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο κρίσης, που παράγεται από τη βασική αντίθεση κεφαλαίου - εργασίας. Από αυτήν την άποψη, η εξάρτηση - με τα σημερινά χαρακτηριστικά - είναι αποτέλεσμα του ίδιου του καπιταλισμού και, κατά συνέπεια, φαινόμενο των δύο τελευταίων αιώνων, περίπου.
[/FONT]

[FONT=courier new,courier]Οι ίδιες κοινωνικο-οικονομικές αιτίες δημιουργούν επίσης όλες εκείνες τις συνθήκες ανάπτυξης μιας "κουλτούρας της παρακμής", που προβάλλει - μεταξύ άλλων - την ανάγκη της "φυγής" - ως "μόδα" και "τρόπο ζωής" - από την καπιταλιστική κοινωνία.[/FONT]
Εγώ να συμφωνήσω σε όλα αυτά περί καπιταλιστικής κοινωνίας ... στις αντιθέσεις ... στην κουλτούρα της παρακμής... να συμφωνήσω επίσης ότι τα ναρκωτικά είναι εδώ για να πιάσουν την ομάδα της κοινωνίας που δεν "έπιασε" το star και ο Alter... Αλλά σαν αντίδραση σε αυτό βρίσκεις την απαγόρευση του χασίς? Όχι ας πούμε την κοινωνικοποίηση, την παιδεία, την ενημέρωση ... ή ακόμα και την καταστολή όταν ο άλλος πχ. οδηγεί υπό την επίρρεια οποιασδήποτε ουσίας.
Και τα πρεζόνια του κουμουνισμού? Υπάρχει κοινωνία χωρίς αντιθέσεις, χωρίς περιθωριοποίηση, χωρίς "μαύρα πρόβατα"? Υπάρχει ζωή χωρίς αντιθέσεις, χωρίς προβλήματα, χωρίς πόνο? Έχουν λυθεί τα υπαρξιακά ζητήματα και δεν με ενημέρωσε κανείς εμένα?
Όχι δεν θέλω το παιδί μου να έχει ανάγκη ουσίες για να χαλαρώνει, να βλέπει πιο σφαιρικά την ζωή, να μην φοβάται να εκφράσει τα σώψυχά του. Όλα αυτά μπορούν να γίνουν χωρίς βοήθεια αν πιστεύει στον εαυτό του. Αλλά δεν θα τσουβαλιάσω την χρήση με την κατάχρηση και το χασίς με την ηρωϊνη.

Είναι λοιπόν μια άποψη που συμμερίζομαι .....είναι μια άποψη από ανθρώπους που γνωρίζουν καλύτερα από σένα , αλλά και από μένα περί ναρκωτικών και εξαρτήσεων.
Είναι κάποιοι άνθρωποι που αποφάσισαν να κάνουν κάτι όχι και τόσο εύκολο....όπως να γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι αλλά μια ''δουλειά'' αρκετά ψυχοφθόρα....άρα λυπάμαι που δεν συμμερίζομαι την δική σου άποψη που την βρίσκω αρκετά επιδερμική.
Λυπάμαι που θα ακούσω με μεγαλύτερη προσοχή τέτοιους ανθρώπους που ασχολούνται και βοηθούν στην απεξάρτηση.
Λυπάμαι επίσης που θα ακούσω με περισσότερη προσοχή ανθρώπους που είναι στην απεξάρτηση και το παλεύουν κάθε μέρα.
Λυπάμαι που θα συμφωνήσω με όλους αυτούς τους ανθρώπους ,γιατί όλοι αυτοί δεν βλέπουν το θέμα ναρκωτικά επιδερμικά εύκολα διαχωρίζοντας τα σε μαλακά και σκληρά ή εκλογικεύοντας το.
Δεν απαξιώνω την γνώμη κανενός αλλά το ότι εγώ γνωρίζω κοινωνικούς πότες και ο θεραπευτής δουλεύει σε κοινότητα απεξάρτησης κάτι λέει για την γνώμη του. Η γνώμη του βασίζεται σε εξαρτημένα άτομα, σε άτομα που τα αδιέξοδα τους τους έφτασαν στην εξάρτηση και δουλεύει με πρεζόνια. Προσπαθώ να φανταστώ εξαρτημένο από το χασίς να προσπαθεί να βρει θέση στον ΟΚΑΝΑ ή σε οποιαδήποτε μονάδα απεξάρτησης. Θα τον πάρουν? ΟΧΙ. Γιατί? Γιατί η ηρωϊνη σκοτώνει, σκοτώνει σήμερα άντε το πολύ αύριο, δεν σκοτώνει ύστερα από 20 χρόνια ΚΑΤΑΧΡΗΣΗΣ από αναπνευστικά προβλήματα. Και μόνο αυτό κάτι λέει για την διαφορά σκληρών/ μαλακών ναρκωτικών και για το αν οι κοινότητες απεξάρτησης δέχονται τον διαχωρισμό.
Ξέρεις κάτι.....όλα αυτά δεν μπορούν να μελετηθούν....τα ζεις....τα βιώνεις ...περνάνε μέσα σου.
Οι ΑΛΛΟΙ όπως τους λες είναι άνθρωποι που γνωρίζω ...που τους έχω δει να δίνουν μάχες...
Έχω δει τι μπορεί να κάνουν τα ναρκωτικά σε ανθρώπους και έχω μάθει λοιπόν ότι δεν μπορώ να τα ξέρω όλα.....αλλά και επί του θέματος. Υπάρχουν άνθρωποι που αντιμετωπίζουν την εξάρτηση κάθε μέρα και φυσικά έχουν απόλυτο δίκιο που επιμένουν στον μη διαχωρισμό των ναρκωτικών και την νομιμοποίηση τους.
Το γιατί το κάνουν αυτό? δεν θα το βρεις ούτε εσύ ούτε κανείς μας σε μελέτες επιστημονικές ή μη.
Ειλικρινά σε ρωτάω αν κάποιος "θελήσει" να "φτιαχτεί" γιατί δεν τα βγάζει πέρα πόσες ουσίες πωλούμενες στα super market, στα περίπτερα και στα φαρμακεία μπορεί να βρει? Βερνίκια παπουτσιών, αλκοόλ, οινόπνευμα, κολώνιες, σιρόπια για το βήχα. Αυτά είναι όσα μπορώ να σκεφτώ εγώ, η παντελώς άσχετη με τα ναρκωτικά, αλλά εθισμένη καπνίστρια, και κοινωνική πότης αλκοόλ. (Αν μιλήσουμε και απλώς για εξάρτηση χωρίς εμφανές φτιάξιμο βάλε και τον καφέ, τις σοκολάτες, τα αλμυρά.) Ένας που ψάχνεται δεν θα βρει τουλάχιστον τα διπλά? Το χασίς μας μάρανε και η ποινικοποίηση της χρήσης του.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DrStrangelove

Περιβόητο μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 5,311 μηνύματα.
Συνέντευξη ψυχίατρου Κλεάνθη Γρίβα για το θέμα. Δείτε το (όσοι αντέξετε τον Χατζηνικολάου).

Η ευρωπαική έκθεση στα Πολύ μαλακά ναρκωτικά κατατάσει τον καφέ, το κακάο και το τσάι !!!
Από αυτό και μόνο όμως θεωρείτε σοβαρή αυτή την έκθεση ; Σε λίγο θα μας πουν ότι μαλακό ναρκωτικό είναι και το να τρως τα νύχια σου. Γιατί ο Independent ζήτησε συγνώμη, θα μπορούσαμε να έχουμε πληροφόρηση ;

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

stavros_

Δραστήριο μέλος

Ο mpampis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Βάρη (Αττική). Έχει γράψει 646 μηνύματα.
Το πειραμα της Ολλανδιας εδειξε οτι η αποποινικοποιηση, στατιστικα, εχει μικρη επιδραση στην μειωση της χρησης. https://en.wikipedia.org/wiki/Drug_policy_of_the_Netherlands
Στη Μεγαλη Βρετανια στις 26/1/09 η κανναβη θα θεωρειται πλεον Class B (απο Class C), δηλαδή επικυνδινη ναρκωτικη ουσια.
https://www.homeoffice.gov.uk/drugs/drugs-law/cannabis-reclassification/
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

pepper ann7365

Νεοφερμένος

Η Ελένη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 15 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 35 μηνύματα.
Το πειραμα της Ολλανδιας εδειξε οτι η αποποινικοποιηση, στατιστικα, εχει μικρη επιδραση στην μειωση της χρησης.

Το ζητούμενο της νομιμοποιήσης δεν είναι να μειωθεί η χρήση. Είναι να δωθεί δικαίωμα σε όποιον θέλει ή σε όποιον χρειάζεται να μπορεί να παίρνει μια ουσία, χωρίς να θεωρείται εγκληματίας, καθώς και για να μπορέσει να υπάρξει έλεγχος του εμπορίου.

Η ευρωπαική έκθεση στα Πολύ μαλακά ναρκωτικά κατατάσει τον καφέ, το κακάο και το τσάι !!!
Από αυτό και μόνο όμως θεωρείτε σοβαρή αυτή την έκθεση ; Σε λίγο θα μας πουν ότι μαλακό ναρκωτικό είναι και το να τρως τα νύχια σου.

Οι ουσίες αυτές προκαλούν σημαντικές σωματικές αντιδράσεις. Και μπορούν να γίνουν εξάρτηση υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Πολλοί καταθλιπτικοί άνθρωποι πίνουν από το πρωί μέχρι το βράδυ αυτά που ανέφερες, και δε μπορούν να νιώσουν "καλά" χωρίς αυτά. Όλα περιέχουν καφείνη. Μπορεί να σου φαίνεται χαζό, αλλά έχω περάσει ένα χρόνο απ τη ζωή μου πίνοντας πάνω από ένα λίτρο καφέ τη μέρα. Η καφείνη έχει την ίδια επίδραση όπως ένα ελαφρύ αντικαταθλιπτικό, απλώς κρατάει ελάχιστα και ρίχνει αμέσως την ψυχολογία, σε ακόμα χειρότερο σημείο από αυτό που ήταν, με αποτέλεσμα να χρειάζεται διαρκώς δόση για να παραμένει κάποιος στο πρώτο στάδιο. Δεν είναι η ίδια εθιστική, αλλά μπορεί να γίνει από ψυχολογικούς λόγους. Και φυσικά είναι και βλαβερή όταν δεν είναι απλώς ένα φλιτζανάκι την ημέρα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

negative

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο negative αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 398 μηνύματα.
Με συγχωρείς που στο λέω αλλά αυτό το κείμενο δεν λέει τίποτε απολύτως. Δεν κάνει καμμία σύγκριση με άλλες ουσίες (ώστε να απαντά στο ερώτημα σκληρά/μαλακά), δεν κάνει καμία αναφορά στη διαφορά χρήσης / καταχρησης (χρόνια χρήση είναι και ένα τσιγαριλίκι κάθε Σάββατο βράδυ για 30 χρόνια - τι ακριβώς σου προκαλεί αυτό? - σαν προγραμματισμένο sex οικογενειάρχη ακούγεται και όμως είναι εφικτό), μοιάζει απλά ένα κείμενο γραφειοκρατών με χίλια εάν που θέλει να αφήσει αρνητική χρειά χωρις να πάρει το ρίσκο να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία γιατί δεν τα έχει (αν αυτό αφορά μόνον την παραπομπή σου δεν το ξέρω αφού δεν έχω το ολοκληρωμένο κείμενο)
Αυτό το κείμενο λέει απλά ότι το τσιγαριλίκι συνδέετε με ψυχικές ασθένειες.....και θα με συγχωρέσεις αλλά μου το έχουν μοιραστεί.δεν χρειάστηκε να ανατρέξω σε επιστημονικές μελέτες για να συμφωνήσω.Για μένα δεν μπορεί να είναι ένα ναρκωτικό μαλακό όταν συνδέετε με τέτοιου είδους ασθένειες.Η χρόνια χρήση έχει να κάνει και με αυτό που λέγετε όριο.....όταν δηλαδή κάποιος περάσει αυτήν την γραμμή.
Ο κάθε ανθρωπος εχει ενα δικο του οριο τον δικο του χρονο στο εαν και ποτε και πως θα περασει στην εξαρτηση.
Η σύγκριση με άλλες ουσίες είναι άσκοπη....το κάθε ναρκωτικό είναι ένα διαφορετικό ναρκωτικό αλλά η αιτία παραμένει πάντα ίδια.
Εγώ να συμφωνήσω σε όλα αυτά περί καπιταλιστικής κοινωνίας ... στις αντιθέσεις ... στην κουλτούρα της παρακμής... να συμφωνήσω επίσης ότι τα ναρκωτικά είναι εδώ για να πιάσουν την ομάδα της κοινωνίας που δεν "έπιασε" το star και ο Alter... Αλλά σαν αντίδραση σε αυτό βρίσκεις την απαγόρευση του χασίς? Όχι ας πούμε την κοινωνικοποίηση, την παιδεία, την ενημέρωση ... ή ακόμα και την καταστολή όταν ο άλλος πχ. οδηγεί υπό την επίρρεια οποιασδήποτε ουσίας.
Και τα πρεζόνια του κουμουνισμού? Υπάρχει κοινωνία χωρίς αντιθέσεις, χωρίς περιθωριοποίηση, χωρίς "μαύρα πρόβατα"? Υπάρχει ζωή χωρίς αντιθέσεις, χωρίς προβλήματα, χωρίς πόνο? Έχουν λυθεί τα υπαρξιακά ζητήματα και δεν με ενημέρωσε κανείς εμένα?
Όχι δεν θέλω το παιδί μου να έχει ανάγκη ουσίες για να χαλαρώνει, να βλέπει πιο σφαιρικά την ζωή, να μην φοβάται να εκφράσει τα σώψυχά του. Όλα αυτά μπορούν να γίνουν χωρίς βοήθεια αν πιστεύει στον εαυτό του. Αλλά δεν θα τσουβαλιάσω την χρήση με την κατάχρηση και το χασίς με την ηρωϊνη.


Δεν απαξιώνω την γνώμη κανενός αλλά το ότι εγώ γνωρίζω κοινωνικούς πότες και ο θεραπευτής δουλεύει σε κοινότητα απεξάρτησης κάτι λέει για την γνώμη του. Η γνώμη του βασίζεται σε εξαρτημένα άτομα, σε άτομα που τα αδιέξοδα τους τους έφτασαν στην εξάρτηση και δουλεύει με πρεζόνια. Προσπαθώ να φανταστώ εξαρτημένο από το χασίς να προσπαθεί να βρει θέση στον ΟΚΑΝΑ ή σε οποιαδήποτε μονάδα απεξάρτησης. Θα τον πάρουν? ΟΧΙ. Γιατί? Γιατί η ηρωϊνη σκοτώνει, σκοτώνει σήμερα άντε το πολύ αύριο, δεν σκοτώνει ύστερα από 20 χρόνια ΚΑΤΑΧΡΗΣΗΣ από αναπνευστικά προβλήματα. Και μόνο αυτό κάτι λέει για την διαφορά σκληρών/ μαλακών ναρκωτικών και για το αν οι κοινότητες απεξάρτησης δέχονται τον διαχωρισμό.
Το ελεύθερο εμπόριο χασίς τι ακριβώς θα προσφέρει?θα βγάλουνε λεφτά κάποιοι?Θα μπορούμε να μαστουρώνουμε ελεύθερα χωρίς την ενοχή του παράνομου?Δεν είμαι εξαρτημένος και ούτε θα γίνω ποτέ με ένα ναρκωτικό που το κράτος το θεωρεί μαλακό και νόμιμο?
Αν λοιπόν το αλκοόλ δεν είναι ένα μαλακό ναρκωτικό γιατί μπορεί να το βρει ο οποιοσδήποτε σε οποιαδήποτε κάβα ή super?
Η τόση ευκολία έχει βοηθήσει στην μείωση του αλκοολισμού?
Το γεγονός ότι κάποτε οι νεοέλληνες στην παρέα θεωρούσαν μαγκιά(το κάνουν μέχρι και σήμερα) να είναι κάποιος γερό ποτήρι βοήθησε κάπου?ή μήπως αυτό ως γεγονός σημαίνει απλά ότι οι περισσότεροι πάσχουν από άγνοια?
Όσοι λοιπόν σηκώσουν το πρώτο ποτήρι δεν σημαίνει αυτόματα ότι και θα εθιστούν αλλά είναι τέλειος διαφορετικό να γνωρίζει κάποιος το τι μπορεί να κάνει ένα ναρκωτικό σαν το αλκοόλ από το να βρίσκετε σε πλήρη άγνοια.
Σημασία λοιπόν δεν έχει εάν η φύση του ναρκωτικού μπορεί να εθίσει κάποιον γρήγορα η ποιο αργά αλλά ότι μπορεί να σε κάνει να νοσήσεις....
Ο εξαρτημένος λοιπόν δεν είναι εγκληματίας αλλά άρρωστος.
Υποτροπή κάποιου εξαρτημένου μπορεί να θεωρηθεί και η χρήση κάνναβις......αυτό κάτι λέει..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

negative

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο negative αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 398 μηνύματα.
Ειλικρινά σε ρωτάω αν κάποιος "θελήσει" να "φτιαχτεί" γιατί δεν τα βγάζει πέρα πόσες ουσίες πωλούμενες στα super market, στα περίπτερα και στα φαρμακεία μπορεί να βρει? Βερνίκια παπουτσιών, αλκοόλ, οινόπνευμα, κολώνιες, σιρόπια για το βήχα. Αυτά είναι όσα μπορώ να σκεφτώ εγώ, η παντελώς άσχετη με τα ναρκωτικά, αλλά εθισμένη καπνίστρια, και κοινωνική πότης αλκοόλ. (Αν μιλήσουμε και απλώς για εξάρτηση χωρίς εμφανές φτιάξιμο βάλε και τον καφέ, τις σοκολάτες, τα αλμυρά.) Ένας που ψάχνεται δεν θα βρει τουλάχιστον τα διπλά? Το χασίς μας μάρανε και η ποινικοποίηση της χρήσης του.
Δεν μπορώ να ξέρω την ακριβή ψυχολογία ενός τέτοιου εξαρτημένου.Αλλά μπορώ να σου πω ότι άνθρωποι που νοσούν έχουν καταφύγει και σε τέτοιες λύσεις στην στέρηση τους.
Εγώ λοιπόν ως εξαρτημένος καπνιστής μπορώ να σου πω ότι έγινα καπνιστής μιμούμενος τον πάτερα μου.....
Καλύτερα να μην μιλήσουμε για αλμυρά κτλ π γιατί ανοίγουμε ένα άλλο θέμα και άλλη εξάρτηση....την εξάρτηση των υπερφάγων.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

stavros_

Δραστήριο μέλος

Ο mpampis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Βάρη (Αττική). Έχει γράψει 646 μηνύματα.
Το ζητούμενο της νομιμοποιήσης δεν είναι να μειωθεί η χρήση. Είναι να δωθεί δικαίωμα σε όποιον θέλει ή σε όποιον χρειάζεται να μπορεί να παίρνει μια ουσία, χωρίς να θεωρείται εγκληματίας, καθώς και για να μπορέσει να υπάρξει έλεγχος του εμπορίου.
Αυτό είναι δικό σου ζητούμενο? Διότι στόχος του Ολλανδικού πειράματος, είναι και η μείωση. Κι όταν λες έλεγχος εμπορίου τι εννοείς? Στην Ολλανδία, κανείς δεν ελέγχει από που προμηθεύονται τα κοφι σοπς κάνναβη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

pepper ann7365

Νεοφερμένος

Η Ελένη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 15 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 35 μηνύματα.
Negative, αρνεισαι πεισματικα να κανεις διαχωρισμο μεταξύ χρήσης και εξάρτησης.
Είπες και μόνος σου ότι τέτοια προβλήματα μπορεί να έχουν μόνο όσοι ξεπερνούν τα όρια, κι απ την άλλη λες ότι δεν έχει σχέση το αν ένα ναρκωτικό εθίζει κάποιον γρήγορα ή πιο αργά. Αυτό συμβαίνει με ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ναρκωτικά ή όχι. Με το φαγητό, με τον ύπνο, με την καθαριότητα, με την σωματική κόπωση, με, με, με. Αν το παρακάνεις σε βλάπτει. Να τα απαγορέψουμε όλα επειδή σε κάνουν να νοσείς υπό συνθήκες;;;;;

Δεν υπάρχει καμία έρευνα που να λέει ότι με ένα τσιγαριλίκι μια στο τόσο παθαίνει κανείς ψυχολογικά προβλήματα. Ούτε ότι με ένα ποτηράκι κρασί μια στο τόσο είναι κανείς αλκοολικός και μεθύστακας.

Τώρα τα περι νεοέλληνα και αλκοόλ, θα έπρεπε να σου λένε ότι το πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας δεν είναι η νομιμοποίηση ή όχι μιας ουσίας, καθότι ούτε η απαγόρευση μειώνει ουσιαστικά τα προβλήματα της κατάχρησης.

Το "η αιτία παραμένει η ίδια, ενώ το κάθε ναρκωτικό είναι διαφορετικό" κτλ, είναι πράγματα στα οποία σου έχουν απαντήσει από πάνω πολλοί, αλλά δε δίνεις καμία αναλυτικότερη απάντηση, απλώς επαναλαμβάνεσαι. Εμένα όλα αυτά μου ακούγονται σαν αποστηθισμένες απόψεις, που τις μαθαίνουμε γιατί είναι και καλά ηθικές. Πέραν του ότι αντιφάσκεις, όταν μιλάς για το αλκοόλ και λες ότι είναι διαφορετικό αν ξέρεις τι κάνεις και τι θα σου κάνει το αλκοόλ αν περάσεις τα όρια. Αν αυτό είναι το πρόβλημα (λες και δεν ξέρει κανένας τι παθαίνει όταν μεθάει), τότε αρκεί να ενημερώνουμε για να λυθεί ο αλκοολισμός δια παντώς. Αλλά αφού όπως είδες και στο βιντεο το αλκοόλ θεωρείτε ναρκωτικό, και σκληρότερο της κάνναβης, γιατί δεν μας προτείνεις να το απαγορέψουμε κι αυτό εντελώς;; Γιατί κάνεις διάκριση λέγοντας ότι δεν σημαίνει αυτόματο εθισμό το να το καταναλώνεις, ενώ για άλλα πράγματα (που προφανώς δεν έχεις δοκιμάσει, ενώ αλκοόλ πιθανότατα θα έχεις) λες ότι πρέπει να απαγορευτούν ενώ έχουν ακόμα λιγότερες πιθανότητες και βλαβερές συνέπειες;;;

Όσον αφορά το ελεύθερο εμπόριο, έγραψα παραπάνω το τι θα προσφέρει. Θα προσφέρει μια λιγότερο φασιστική νομοθεσία για όλους, και θα προσφέρει δυνατότητα ελέγχου σε ένα εμπόριο που έβγαζε μαύρο χρήμα ( το οποίο θα πάψει να είναι μαύρο ). Το αν εσένα σε ενοχλεί να "μαστουρώνει" με χόρτο ο διπλανός σου, πρόβλημά σου, γιατί ο διπλανός σου δεν κάνει κάτι που να σε επηρεάζει. Εσύ ας μην πάρεις κανένα ναρκωτικό, δε σε ανάγκασε κανείς. Όπως εγω επιλέγω να μην πίνω και να μην καπνίζω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

pepper ann7365

Νεοφερμένος

Η Ελένη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 15 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 35 μηνύματα.
Αυτό είναι δικό σου ζητούμενο? Διότι στόχος του Ολλανδικού πειράματος, είναι και η μείωση. Κι όταν λες έλεγχος εμπορίου τι εννοείς? Στην Ολλανδία, κανείς δεν ελέγχει από που προμηθεύονται τα κοφι σοπς κάνναβη.

Το σύστημα της Ολλανδία μπορεί να έγινε για όποιους λόγους έγινε, και αυτή τη στιγμή πράγματι αποτυγχάνει να ελέγξει την προμήθεια, αλλά αυτό είναι από δική τους έλλειψη οργάνωσης και κατάλληλης νομοθεσίας.
Αυτό που λέω δεν είναι το "δικό" μου ζητούμενο, είναι απλώς η εφαρμογή της ιδέας που λέγεται ανθρώπινα δικαιώματα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

stavros_

Δραστήριο μέλος

Ο mpampis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ζωγράφος και μας γράφει απο Βάρη (Αττική). Έχει γράψει 646 μηνύματα.
Τα ατομικά δικαιώματα είναι κατώτερα των δικαιωμάτων των πολλών, της ομαλής κοινωνικής ζωής. Όταν έχει αποδειχθεί οτι η αύξηση χρήσης, οδηγεί στην αύξηση της εγκληματικότητας, τότε ξεφεύγοντας από τα στενά ατομικά δικαιώματα, θα πρέπει να λάβουμε υπ'όψη μας και την κοινωνία σαν σύνολο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

pepper ann7365

Νεοφερμένος

Η Ελένη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 15 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 35 μηνύματα.
Μάλλον δεν διάβασες τα προηγούμενα που έγραψα. Τι έγκλημα ακριβώς διαπράττει κάποιος που καταναλώνει χόρτο; Τι έγκλημα κάνει αυτός που το διακινεί, αν το κάνει ελεγχόμενα από κυβερνητικούς οργανισμούς και πληρώνει φόρους;
Αύξηση χρήσης τίνος πράγματος; Και που έχει αποδειχτεί; Στην Ολλανδία παρατηρήθηκε σαφής αύξησης; Γιατί εμείς δε το είδαμε;
Μήπως γιατί ούτως ή άλλως οι Ολλανδοί έχουν πολύ καλύτερη αίσθηση του τι σημαίνει νομοταγής και σωστός πολίτης, και αποδεικνύουν καθημερινά ότι δε χρειάζεται να σε έχουν συνεχώς δεμένο από ένα λουράκι και να σου λένε "μη αυτό" "μη το άλλο";
Τα υπόλοιπα είναι σπασμωδικές κινήσεις κυβερνήσεων για να διορθώσουν τα αδιόρθωτα και να κερδίσουν καμιά συντιρητική ψήφο παραπάνω λέγοντας "να κι εμείς κάναμε κάτι για τα ναρκωτικά" (βλ. Αγγλία).

Η αντίληψη ότι προκαλούν εγκληματικότητα είναι εκτός τόπου και χρόνου. Η μόνη εγκληματικότητα που "προκαλούν" είναι η καταπάτηση των νόμων περί χρήσης και διακίνησης. Κανένας δεν λήστεψε ψιλικατζίδικα ούτε έδειρε κανέναν, ούτε δολοφόνησε κανέναν για λίγο χόρτο ή να για να βρουν λεφτά να πάρουν.. μανιτάρια. Το κάνουν για ηρωίνη όμως. Ούτε λες να απαγορέψουν το αλκοόλ επειδή κάποιοι αλκοολικοί δέρνουν τις γυναίκες και τα παιδιά τους, επειδή υπάρχουν άπειροι άλλοι χρήστες που δε βλάπτουν κανέναν. Κι εδώ έρχεται για άλλη μια φορά ο διαχωρισμός ελαφρυών και βαριών ναρκωτικών.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

negative

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο negative αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 398 μηνύματα.
Negative, αρνεισαι πεισματικα να κανεις διαχωρισμο μεταξύ χρήσης και εξάρτησης.
Είπες και μόνος σου ότι τέτοια προβλήματα μπορεί να έχουν μόνο όσοι ξεπερνούν τα όρια, κι απ την άλλη λες ότι δεν έχει σχέση το αν ένα ναρκωτικό εθίζει κάποιον γρήγορα ή πιο αργά. Αυτό συμβαίνει με ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ναρκωτικά ή όχι. Με το φαγητό, με τον ύπνο, με την καθαριότητα, με την σωματική κόπωση, με, με, με. Αν το παρακάνεις σε βλάπτει. Να τα απαγορέψουμε όλα επειδή σε κάνουν να νοσείς υπό συνθήκες;;;;;

Δεν υπάρχει καμία έρευνα που να λέει ότι με ένα τσιγαριλίκι μια στο τόσο παθαίνει κανείς ψυχολογικά προβλήματα. Ούτε ότι με ένα ποτηράκι κρασί μια στο τόσο είναι κανείς αλκοολικός και μεθύστακας.

Τώρα τα περι νεοέλληνα και αλκοόλ, θα έπρεπε να σου λένε ότι το πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας δεν είναι η νομιμοποίηση ή όχι μιας ουσίας, καθότι ούτε η απαγόρευση μειώνει ουσιαστικά τα προβλήματα της κατάχρησης.

Το "η αιτία παραμένει η ίδια, ενώ το κάθε ναρκωτικό είναι διαφορετικό" κτλ, είναι πράγματα στα οποία σου έχουν απαντήσει από πάνω πολλοί, αλλά δε δίνεις καμία αναλυτικότερη απάντηση, απλώς επαναλαμβάνεσαι. Εμένα όλα αυτά μου ακούγονται σαν αποστηθισμένες απόψεις, που τις μαθαίνουμε γιατί είναι και καλά ηθικές. Πέραν του ότι αντιφάσκεις, όταν μιλάς για το αλκοόλ και λες ότι είναι διαφορετικό αν ξέρεις τι κάνεις και τι θα σου κάνει το αλκοόλ αν περάσεις τα όρια. Αν αυτό είναι το πρόβλημα (λες και δεν ξέρει κανένας τι παθαίνει όταν μεθάει), τότε αρκεί να ενημερώνουμε για να λυθεί ο αλκοολισμός δια παντώς. Αλλά αφού όπως είδες και στο βιντεο το αλκοόλ θεωρείτε ναρκωτικό, και σκληρότερο της κάνναβης, γιατί δεν μας προτείνεις να το απαγορέψουμε κι αυτό εντελώς;; Γιατί κάνεις διάκριση λέγοντας ότι δεν σημαίνει αυτόματο εθισμό το να το καταναλώνεις, ενώ για άλλα πράγματα (που προφανώς δεν έχεις δοκιμάσει, ενώ αλκοόλ πιθανότατα θα έχεις) λες ότι πρέπει να απαγορευτούν ενώ έχουν ακόμα λιγότερες πιθανότητες και βλαβερές συνέπειες;;;

Όσον αφορά το ελεύθερο εμπόριο, έγραψα παραπάνω το τι θα προσφέρει. Θα προσφέρει μια λιγότερο φασιστική νομοθεσία για όλους, και θα προσφέρει δυνατότητα ελέγχου σε ένα εμπόριο που έβγαζε μαύρο χρήμα ( το οποίο θα πάψει να είναι μαύρο ). Το αν εσένα σε ενοχλεί να "μαστουρώνει" με χόρτο ο διπλανός σου, πρόβλημά σου, γιατί ο διπλανός σου δεν κάνει κάτι που να σε επηρεάζει. Εσύ ας μην πάρεις κανένα ναρκωτικό, δε σε ανάγκασε κανείς. Όπως εγω επιλέγω να μην πίνω και να μην καπνίζω.
Μόνο που εδώ μιλάμε για ναρκωτικά....και όχι για το τι μπορεί να σε εθίσει γενικώς....σοκολάτα φαγητό κτλπ.
Το αλκοόλ το αναφέρω ως νόμιμο και ελεύθερο ναρκωτικό αν και όχι μαλακό με τα δικά σας δεδομένα, αν και θα έπρεπε γιατί έχει άλλους ρυθμούς ποιο αργούς όπως το χασίς.
Τούτη λοιπόν η ελευθεριότητα δεν ξέρω εάν οδηγεί κάπου..για αυτό φέρνω αυτό το ναρκωτικό ως παράδειγμα για το γεγονός ότι είναι κοινωνικά αποδεχτό.
Εγώ λοιπόν προσωπικά δεν βρίσκω καμία ελευθερία στο γεγονός ότι προβάλλονται διαφημίσεις κάποιου αλκοόλ από την τηλεόραση πχ πλασάροντας το ως ένα προϊόν που χρησιμοποιώντας το σε κάνει να διαφέρεις να ξεχωρίζεις από το υπόλοιπο σύνολο δίνοντας σου την απάτη της αυτοεκτίμησης και σιγουριάς προς τον εαυτό σου.Σου προσθέτει συν στην προσωπικότητα σου δηλαδή.....μάλλον σαν πλύση εγκεφάλου μου κάνει αυτό και όχι σαν ελευθερία.
Σίγουρα ο καθένας έχει το δικαίωμα να ορίσει το σώμα και την ψυχή του όπως θέλει.....αλλά ας έχει πριν μια ουσιαστική ενημέρωση ελευθερία και όχι την ψευδαίσθηση αυτής.
Να απαγορευτούν λοιπόν να ναρκωτικά όχι γιατί έτσι θα εξαφανιστούν αλλά για να μην υπαρχουν με την συγκατάθεση κανενός κρατικού φορέα , και να αλλάξουμε τις συνθήκες....γιατί αυτές τις κάνουμε εμείς , γιατί ,εάν θες, όλοι έχουμε ευθύνη.
Έχω μιλήσει για την διαφορά κοινωνικού πότη από του εθισμένου.Υπάρχουν και τα δυο λοιπόν γιατί αυτή είναι η φύση του συγκεκριμένου ναρκωτικού.Όμως ο αλκοολισμός δεν παύει είναι αρρώστια προοδευτική και θανατηφόρα .....ας μην το αμελούμε λοιπόν και ας προνοήσουμε και για αυτή την περίπτωση για το καλό του συνόλου.
Ο καθένας μας έχει το δικαίωμα και την ευθύνη των πράξεων μας αλλά ένα κράτος έχει την υποχρέωση να προστατεύει τον πολίτη πρώτα από όλα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

pepper ann7365

Νεοφερμένος

Η Ελένη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 15 ετών, επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 35 μηνύματα.
Δεν υπάρχει μόνο "κοινωνικός" και "εθισμένος" πότης. Μπορεί εγώ να θέλω να μυρίζω μαρκαδοράκια, γιατί μου μυρίζουν ωραία πχ. Έτσι επειδή γουστάρω ρε παιδί. Όπως εσύ μπορεί να καπνίζεις σπίτι σου. Απ τη στιγμή που δεν κάνω κακό σε κανέναν άλλον γιατί να μου απαγορέψει ξαφνικά το κράτος να το κάνω; Και το αν διαφημίσεις είναι παραπλανητικές, αυτό δεν έχει να κάνει με την ίδια την ουσία, αλλά αποτελεί άλλο πρόβλημα νομοθεσίας και ελέγχου, και δεν επιρεάζει μόνο τη διανομή ουσιών...
Το κράτος που χρειάζεται να βάζει απαγορέψεις για να "προστατέψει" τους πολίτες του δείχνει απλώς ένα κράτος που αδυνατεί να προσφέρει σωστή παιδεία σε όλους. Δεν κάνουμε μια βλακεία για να καλύψουμε την άλλη.

Εσένα σου απαγορεύει κανείς αυτή τη στιγμή να καπνίζεις; να βάλεις το χέρι σου στην πρίζα; Θα έπρεπε νομίζεις να υπάρχει σχετική νομοθεσία που να απαγορεύει κάθετί περισσότερο ή λιγότερο βλαβερό;

Δεν αρκεί η σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση γενικότερα;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εδάδ

Διάσημο μέλος

Η Εδάδ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,958 μηνύματα.
και η απόλυτη "ελευθερια" πάντως δεν είναι λύση στα πάντα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fantasmenos

Τιμώμενο Μέλος

Η Διαταραγμένη Προσωπικότητα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Θεολόγος και μας γράφει απο Μαυροβούνιο (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,026 μηνύματα.
Απ τη στιγμή που δεν κάνω κακό σε κανέναν άλλον γιατί να μου απαγορέψει ξαφνικά το κράτος να το κάνω;

Ο καθένας μας έχει το δικαίωμα και την ευθύνη των πράξεων μας αλλά ένα κράτος έχει την υποχρέωση να προστατεύει τον πολίτη πρώτα από όλα.

Μοιάζει με τον νόμο της Μεγάλης Βρετανίας πριν κάποιους αιώνες. Η αυτοκτονία απαγορευόταν. Αν κάποιος αποτύγχανε να αυτοκτονήσει, τον κρεμούσαν για παραδειγματισμό. :P

Δεν καταλαβαίνεις ότι δεν υφίσταται προστασία με το βούρδουλα. Το κράτος έχει πείσει ότι το χασίς είναι το ίδιο πράγμα με την ηρωίνη. Αρκετοί το πιστεύουν αυτό αφού τιμωρείται με τον ίδιο τρόπο.

Κατά τα άλλα σε σχέση με την εγκληματικότητα, ληστές είναι οι εθισμένοι στα σκληρά ναρκωτικά όπως η ηρωίνη και το κάνουν γιατί είναι εντελώς εθισμένοι και ανίκανοι να εργαστούν. Είναι και αυτό μια διαφορά μεταξύ σκληρών και μαλακών ναρκωτικών. Το ότι ένας κλέφτης μπορεί να καπνίζει και χόρτο δεν σημαίνει ότι αυτό τον οδήγησε στην κλοπή...

Πάντως αναρωτιέμαι γιατί είμαστε τόσο αρνητικοί στην αποποινικοποίηση. Η συμφόρηση στις φυλακές είναι εν μέρει προιόν της αυστηρότητας του νόμου πάνω σε αυτό ενώ στην νεολαία είναι κοινώς αποδεκτό και μάλιστα από ότι κατάλαβα δεν είναι κοινώς αποδεκτό σήμερα αλλά και παλαιότερα. Δεν είναι τυχαίο ότι σχεδόν παντού απαγορεύονται τα ναρκωτικά αλλά παντού ανθεί σαν φαινόμενο η χρήση. Και είναι και δικαίωμα του καθενός να κάνει ότι θέλει με τον εαυτό του εφόσον δεν προκαλεί προβλήματα στον άλλο. Και επειδή θα έχεις ένσταση σε αυτό, δεν προκαλεί προβλήματα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

negative

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο negative αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 398 μηνύματα.
Δεν υπάρχει μόνο "κοινωνικός" και "εθισμένος" πότης. Μπορεί εγώ να θέλω να μυρίζω μαρκαδοράκια, γιατί μου μυρίζουν ωραία πχ. Έτσι επειδή γουστάρω ρε παιδί. Όπως εσύ μπορεί να καπνίζεις σπίτι σου. Απ τη στιγμή που δεν κάνω κακό σε κανέναν άλλον γιατί να μου απαγορέψει ξαφνικά το κράτος να το κάνω; Και το αν διαφημίσεις είναι παραπλανητικές, αυτό δεν έχει να κάνει με την ίδια την ουσία, αλλά αποτελεί άλλο πρόβλημα νομοθεσίας και ελέγχου, και δεν επιρεάζει μόνο τη διανομή ουσιών...
Το κράτος που χρειάζεται να βάζει απαγορέψεις για να "προστατέψει" τους πολίτες του δείχνει απλώς ένα κράτος που αδυνατεί να προσφέρει σωστή παιδεία σε όλους. Δεν κάνουμε μια βλακεία για να καλύψουμε την άλλη.

Εσένα σου απαγορεύει κανείς αυτή τη στιγμή να καπνίζεις; να βάλεις το χέρι σου στην πρίζα; Θα έπρεπε νομίζεις να υπάρχει σχετική νομοθεσία που να απαγορεύει κάθετί περισσότερο ή λιγότερο βλαβερό;

Δεν αρκεί η σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση γενικότερα;
Είναι ποτέ δυνατόν να ζητάς από το κράτος μια σωστή ουσιαστική παιδεία και ενημέρωση αλλά από την άλλη να του ζητάς να κάνει νόμιμα τα ναρκωτικά όπως το αλκοόλ αφήνοντας και επιτρέποντας στην κάθε φίρμα ποτού να προβάλει τέτοιες διαφημίσεις.....πιείτε για να γίνετε ξεχωριστοί????παρανοείς???
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

negative

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο negative αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 398 μηνύματα.
Δεν καταλαβαίνεις ότι δεν υφίσταται προστασία με το βούρδουλα. Το κράτος έχει πείσει ότι το χασίς είναι το ίδιο πράγμα με την ηρωίνη. Αρκετοί το πιστεύουν αυτό αφού τιμωρείται με τον ίδιο τρόπο.
Βούρδουλας είναι να μην επιτρέπει ένα κράτος να κάνει νόμιμους πολίτες τους εμπόρους του όποιου ναρκωτικού????????
Ενδιαφέρουσα η άποψη που δίνεις στην λέξη βούρδουλας!!!!!.......:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fantasmenos

Τιμώμενο Μέλος

Η Διαταραγμένη Προσωπικότητα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Θεολόγος και μας γράφει απο Μαυροβούνιο (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,026 μηνύματα.
Βούρδουλας είναι να μην επιτρέπει ένα κράτος να κάνει νόμιμους πολίτες τους εμπόρους του όποιου ναρκωτικού????????
Ενδιαφέρουσα η άποψη που δίνεις στην λέξη βούρδουλας!!!!!.......:)

Βούρδουλας είναι να τρως 2-12 χρόνια επειδή έκανες μπάφο
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

negative

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο negative αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 398 μηνύματα.
Έτσι αντιλαμβάνεσαι την ποινικοποίηση?Εγώ πάντως αναφέρομαι στους έμπορους....όχι στους χρήστες.....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Lorien

Περιβόητο μέλος

Ο Lorien αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5,880 μηνύματα.
Τα ατομικά δικαιώματα είναι κατώτερα των δικαιωμάτων των πολλών, της ομαλής κοινωνικής ζωής. Όταν έχει αποδειχθεί οτι η αύξηση χρήσης, οδηγεί στην αύξηση της εγκληματικότητας, τότε ξεφεύγοντας από τα στενά ατομικά δικαιώματα, θα πρέπει να λάβουμε υπ'όψη μας και την κοινωνία σαν σύνολο.
Συγνωμη αλλά :

1. εχουμε καποια ερευνα οτι η αυξηση χρησης αμεσα αυξανει την εγκληματικοτητα ; Γιατι αν δεν ειναι αμεση η σχεση, τοτε η εγκληματικοτητα μπορει να μειωθει με άλλους παραγοντες οι οποιοι επισης νοσουν.
2. Αν η αυξηση χρησης οποιασδηποτε ουσιας τετοιας, αυξανει την εγκληματικοτητα αμεσα, τοτε , το να μιλαμε για τη μαριχουανα και να μη μιλαμε για το αλκοολ και ολα τα αλλα, ειναι σα να καιγεται το δασος και μεις να φωναζουμε για τα πουρναρια.

Ναι να συμφωνησουμε ολοι αν θελετε, οτι ολα αυτα δεν χρειαζονται. Να συμφωνησουμε οτι πρεπει να διορθωθουν ενα σωρο αλλοι παραγοντες που θωρακιζουν τον καθενα να μην παει καν στις ουσιες αυτες. Ισως οι κινησεις περι κανναβης να μην ειναι εκεινο που θα πρεπε να ασχολειται ο κοσμος, δεκτο. Αλλά το οτι ασχολουνται με αυτο, αντι για παιδεια, καλλιεργεια,φτωχια,ψυχολογικα προβληματα κλπ, δε θα πρεπει να μας ωθει να τα βαζουμε ολα στο ιδιο καζανι.

Οπως ειπωθηκε ηδη, με την ιδια λογικη, και οσοι υψωνουν τη γροθια κατα της κανναβης θα επρεπε να ειχαν κατεβει στους δρομους κατα του τσιγαρου και του ποτου χρονια τωρα.

Annual Causes of Death in the United States


Tobacco 435,0001
Poor Diet and Physical Inactivity 365,0001
Alcohol 85,000
Microbial Agents 75,000
Toxic Agents 55,000
Motor Vehicle Crashes 26,347
Adverse Reactions to Prescription Drugs 32,000
Suicide 30,622
Incidents Involving Firearms 29,000
Homicide 20,308
Sexual Behaviors 20,000
All Illicit Drug Use, Direct and Indirect 17,000
Non-Steroidal Anti-Inflammatory Drugs Such As Aspirin 7,600
Marijuana 0

Kαι θελετε να ξεκινησουμε αποτο τελευταιο της λιστας ;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top