• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

    Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Ασπαρτάμη: Το γλυκό δηλητήριο

Δεσμώτης

Περιβόητο μέλος

Ο Δεσμώτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 45 ετών. Έχει γράψει 4,605 μηνύματα.
Δεσμωτής
Είναι άσκοπο να χρησιμοποιούμε light προιόντα διότι πολλά απο αυτά αντί να μας αδυνατίζουν μας παχαίνουν Δεν ξέρω αν είδες αυτό.


Καμάρι μου, έχω ενστάσεις για το ότι η ασπαρτάμη είναι δηλητήριο. Όχι για το αν αδυνατίζει ή δεν αδυνατίζει ακόμη κι όταν επίσημοι οργανισμοί ελέγχου κι ασφάλειας τροφίμων συνηγορούν περι του αντιθέτου.

Στη σύγχρονη φυσιολογία των ουσιών, η τοξικότητα έχει λάβει διαστάσεις τέτοιες που αποδυναμώνουν την υποστήριξη σου στα προϊόντα τίγκα στη ζάχαρη.

Τι εννοώ.

Σήμερα, τοξική δε θεωρείται η ουσία αλλά η δόση.
Δηλ.αν καταβροχθίσεις 1 κιλό ζάχαρη σε λιγότερο από μια ώρα μπορεί να πας άκλαφτος.
Και με 1 ppm (part per million) ΗCN να βγείς αλώβητος.

Υπό αυτή την έννοια και συνυπολογιζομένης της δόσης (στην ίδια συγκέντρωση κάποιου αναψυκτικού π.χ.) της ασπαρτάμης σε σύγκριση με τη ζάχαρη, είναι πιο πιθανό στο μέλλον να κάνεις ζάχαρο με 2 κουτάκια συμβατικού αναψυκτικού ημερησίως παρά να πάθεις καρκίνο της ουροδόχου κύστεως από 10 κουτάκια με ασπαρτάμη. (1 κουτάκι 330 ml = 20% κ.ο. ζάχαρη ήτοι 10 κουταλάκια ζάχαρη. Άρα 2 κουτάκια = 20 κουταλάκια ζάχαρης!!!!!! Διανοείσαι; Και όπως θα ξέρεις η ζάχαρη του εμπορίου είναι επίσης συνθετικό σάκχαρο...)


Ένα παιδί καταναλώνει είκοσι κουταλάκια ζάχαρη την ημέρα πίνοντας 2 αναψυκτικά. Μόνο από τα αναψυκτικά. Προσθέστε όλη την υπόλοιπη ζάχαρη που καταναλώνει το μέσο παιδί από τα φαστφουντ, τα "ανθυγιεινά" φαγητά και σνακ.

Και τώρα, ας απορήσουμε μαζί γιατί παρατηρείται επιδημία διαβήτη τύπου 2
. :worry:

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως αναφέρουν στο περιοδικό του Which?, αποτελούν τα δημητριακά KelloggʼsSpecialK, τα οποία, παρά τα καλλίγραμμα μοντέλα που κοσμούν τη συσκευασία του, στην ουσία περιέχουν 3γρ. περισσότερη ζάχαρη ανά 30γρ. συγκριτικά με τα κλασικά Cornflakes της ίδιας εταιρείας.


Εννοείς οτι τα μεν έχουν ασπαρτάμη και τα δε ζάχαρη;
Αν όντως είναι έτσι, πως γίνεται τα πρώτα να έχουν 3 gr παραπάνω ζάχαρη αν υποτίθεται πως έχουν ασπαρτάμη, δηλ είναι sugar free???!!!!

Άσε που οι προτηγανισμένες νιφάδες καλαμποκιού δεν ενδείκνυνται για χρήση ασπαρτάμης λόγω ότι η ασπαρτάμη χάνει τη γλυκύτητα της σε υψηλές θερμοκρασίες, όπως προείπα.

Αν όχι τότε γιατί τα συγκρίνεις; Για ασπαρτάμη μιλάμε ή έχω χάσει κάποια season ? :confused:


Από την άλλη, τα μπισκότα McVitieʼsLightsDigestive αν και περιέχουν λιγότερα λιπαρά από τα McVitieʼsOriginal, διαθέτουν ωστόσο κατά 0.4γρ. περισσότερη ζάχαρη. Συγκεκριμένα, τα Digestiveπεριέχουν 2,9γρ. ανά μπισκότο ενώ τα Originalπεριέχουν 2,5γρ, γεγονός που σημαίνει ότι τα light μπισκότα είναι κατά τέσσερις θερμίδες πιο «βαριά» από τα κανονικά.


Τα light υποτίθεται πως δεν έχουν ζάχαρη.
Άρα πως γίνεται να έχουν παραπάνω ζάχαρη από τα ορίτζιναλ ??????????? Αφού έχουν ασπαρτάμη, όχι ζάχαρη και θερμιδικά κατά πολύ χαμηλότερα από τα original...:hmm:

Τρώμε τόοσες άλλες βλαβερές ουσίες φυτοφάρμακα στα λαχανικα και στα φρουτα και ορμόνες γιατί ΠΙΑ να δηλητηριάζουμε και τον καφέ η το τσάι μας ΕΛΕΟΣ.

Ανοίγεις κεφάλαιο φυτορυθμιστικών ουσιών, λιπασμάτων inhibitors, δε λέω ορμονών γιατί είναι πλέον αδόκιμο και χρησιμοποιούμενος όρος μόνο από άσχετους.

Μάλλον δε γνωρίζεις και πολλά για μαζική παραγωγή και προαπαιτούμενα.

Τι ακριβώς προτείνεις; Παντελή έλλειψη φυτοφαρμάκων, ορμονών, λιπασμάτων;

keyword: Ορθολογισμός.

Όσο για δηλητηριασμό από ασπαρτάμη, αυτό είναι αποκύημα ζωηρής φαντασίας.

Όσο κίνδυνο διατρέχεις να πάθεις sugar poisoning άλλο τόσο κινδυνεύεις κι από ασπαρτάμη.

Ερώτηση: ποιο είναι το ADI για ζάχαρη;

Δεν υπάρχει ΛΟΓΟΣ να τα καταναλώνουμε. Σου λέει το άρθρο παραπάνω ότι τα Mc Vities light εχουν λιγότερα λιπαρά αλλα περισσότερη ζάχαρη απο τα original οπότε ειναι δωρο άδωρο να τα τρώς.

Όχι πάλι Θεέ μου (παραμιλητό)...:wall::wall::wall:

Βρε κουκλί μου, πώς είναι δυνατόν να είναι light και να έχουν περισσότερη ζάχαρη !!!!!!!!!!!!
Με έχεις καταμπουρδουκλώσει..

Έτσι που μιλάς σταματάς τη λογική μου κι ακούω το τρίξιμο του κόσμου. :redface:

Είμαι 100% σίγουρη ότι με όσα λέει το άρθρο του Δεσμωτή συμφωνέις διότι προσεγγίζουν την δική σου άποψη για το θέμα, άσχετα αν είναι απο κάποιο site η όχι.

Μα όλοι έχουμε τις πηγές μας (αν είναι μία το λένε κλεψιά, αν είν' πολλές το λένε έρευνα :D). Δηλ είναι ποτέ δυνατόν να μιλήσω με χημικούς τύπους για ασπαρτάμη χωρίς να το έχω μελετήσει; Παριστάνοντας τον ειδήμονα;

Θα ήμουν μεγάλος ρεζίλας να μπαίνω σε κόπο να δημοσιεύω άποψη για μια οργανική ένωση (τι είναι "L" μορφή, μήπως ξέρεις?) χωρίς να κατέχω βασικές γνώσεις χημείας ή ιδιοτήτων της ένωσης.

Και αναφέρθηκα απλούστατα γιατί αλλιώς θα έμοιαζε με επίδειξη γνώσεων. Σκοπός τι είναι;
Ο κόσμος που γίνεται του λόγου το κτήμα ή ο λόγος που γίνεται κτήμα του κόσμου;

Δεν υπάρχει πλέξιμο απόψεων που εναντιώνονται στη δική σου ούτε σε βλέπει κανείς σαν τη spiderwoman.

Η ζήλια είναι το κυρίαρχο ανθρώπινο συναίσθημα, ιδίως όταν είσαι άνθρωπος χωρίς ιδιότητες.

Δεν χρειάζονται υπερασπίσεις εκεί που το κείμενο λάμπει.

Το παράξενο στο διαδίκτυο είναι πως το κείμενο υπάρχει.
Προσπαθεί το ανθρωπάκι να φτιάξει αρνητική προδιάθεση και στέλνει μερικούς ακόμα αναγνώστες στον “εχθρό” του…

Γι αυτό γελάμε :)

Ωραίο και ενημερωτικό μήνυμα, παρόλα αυτά νομίζω ότι καλό είναι να είμαστε όσο γίνεται επιφυλακτικοί στη χρήση της, γιατί τα επιστημονικά δεδομένα κάθε τόσο αλλάζουν, όπως και υπάρχει ο κίνδυνος να πιέζουν και οι εταιρίες για έγκριση προϊόντων.
Γνώμη εκφράζω.

Προσωπικά δε τα παίρνω από τη Μonsanto. Ούτε έχω τον Ράσμφιλντ συγγενή.

Αλλά ότι τα επιστημονικά δεδομένα αλλάζουν στη περίπτωση της ασπαρτάμης, απλώς θα σήμαινε ότι οι 200 και πλέον επισταμένες επιδημιολογικές μελέτες πάνω στην ασπαρτάμη στις οποίες βασίζεται ο WHO θα πρέπει να έλεγαν ένα κάρο μπαρούφες ώστε να ανατραπούν και να απαγορευθεί η χρήση της...

Βάσει αυτών η ασπαρτάμη έχει καθιερωθεί σαν γλυκαντικό που καταναλώνεται από εκατοντάδες εκατομμύρια καταναλωτές σε όλο τον κόσμο, για περισσότερα από 20 χρόνια και σε όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει υπάρξει καμιά ένδειξη που να οδηγεί σε συσχέτιση ασπαρτάμης και καρκίνου.

[FONT=verdana,arial,helvetica,sans-serif]"Η ασπαρτάμη, που εγκρίθηκε για χρήση στην Ευρώπη το 1983 και από το Αμερικανικό FDA το 1981, είναι ένα από τα πιο διεξοδικά μελετημένα προσθετικά τροφίμων με περισσότερες από 200 επιστημονικές μελέτες που επιβεβαιώνουν την ασφάλειά της. Επιπλέον, η Επιστημονική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα Τρόφιμα, το Αμερικανικό FDA, η Επιτροπή Ειδικών για τα προσθετικά τροφίμων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγειάς, ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) και κανονιστικές αρχές σε περισσότερες από 100 χώρες έχουν ανασκοπήσει τα δεδομένα για την ασπαρτάμη και τη θεωρούν ασφαλή για χρήση".[/FONT]

Όση και πίεση να ασκήσεις, αν μια έρευνα καταδείξει υψηλά επίπεδα τοξικότητας, μιλάμε για ουσία που χρησιμοποιείται σε τσίχλες....ΤΣΙ-ΧΛΕΣ. Την απαγορεύεις γιατί δε σε παίρνει αλλιώς.
Δεν είναι εντομοκτόνο, δεν είναι βερνίκι παπουτσιών. You can see the difference...

επρεπε να το κανουμε μελετη double blind αυτο...

ελεος

Το έλεος λειτουργεί από triple και πάνω. :P


υγ. βασικά μη δίνετε καμία σημασία στο τι γράφω.
Σ'όλη μου τη ζωή ήμουν φίλεργος, φτιάχνοντας στάχτη.
I mean, έπινα light coke, έτρωγα light γλυκίσματα.

Και τώρα προσπαθώ να πειστώ ότι θα τη γλυτώσω.
Υπερασπίζομαι το επερχόμενο καρκινικό μου τέλος.

:/:

Viva l'aspartame. :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

swamps

Δραστήριο μέλος

Η swamps αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 560 μηνύματα.
Δεσμωτής υπάρχουν κάποια προιόντα τα οποία είναι ''light'' περιέχουν όμως ζάχαρη αντί ασπαρτάμη, για αυτά μιλούσα. Δεν έχουν λιπαρά αλλα έχουν ζάχαρη που απο ότι γνωρίζω η ζάχαρη είναι πηγή υδατανθρακων και όχι λίπους. Η ζάχαρη αποθηκεύει το λίπος στο σωμα και δεν επιτρέπει να χάσουμε βάρος.Μάλλον δεν γνωρίζεις ότι άλλο λαιτ σε λίπος και άλλο σε ζάχαρη Δες αυτό αν θές.

Τα light τρόφιμα διακρίνονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες: τα προϊόντα light σε ζάχαρη και τα light σε λίπος. Στην πρώτη κατηγορία έχει αντικατασταθεί η ζάχαρη από διάφορες γλυκαντικές ουσίες από τις οποίες οι πιο γνωστές είναι η σακχαρίνη, η ασπαρτάμη και το ακεσουλφαμικό κάλιο.
Η σακχαρίνη είναι 300 φορές πιο γλυκιά από τη ζάχαρη αλλά κατά καιρούς έχει ενοχοποιηθεί ως καρκινογόνος ουσία.
Η ασπαρτάμη είναι 200 φορές πιο γλυκιά από τη ζάχαρη και είναι η μοναδική που παρασκευάζεται από αμινοξέα και έχει κάποια μικρή θερμιδική αξία. Χρησιμοποιείται σε διάφορα τρόφιμα όπως αναψυκτικά, γλυκά, κρέμες, ζελέ, καραμέλες και γαλακτοκομικά προϊόντα.
Το ακεσουλφαμικό κάλιο έχει επίσης, 200 φορές μεγαλύτερη γλυκαντική ικανότητα από τη ζάχαρη αλλά δε μεταβολίζεται όπως η σακχαρίνη και χρησιμοποιείται σε πολλά προϊόντα.
Η δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνει τρόφιμα που έχουν υποστεί μείωση του λίπους κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας τους. Διακρίνονται σε τρόφιμα ελεύθερου λίπους ή 0% και σε χαμηλής περιεκτικότητας λίπους που περιέχουν λιγότερο από το 25% σε λίπος.
Επίσης, υπάρχει και μια άλλη κατηγορία που τα προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητας σε λίπος είναι αυτά που περιέχουν υποκατάστατα λίπους.
Τα τελευταία χρόνια λόγω της αυξημένης κατανάλωσης των προϊόντων light δημιουργήθηκε και άλλη μια κατηγορία που αφορά τα οινοπνευματώδη προϊόντα που έχουν υποστεί και αυτά μείωση του λίπους κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας τους.
Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι τα light προϊόντα δεν κάνουν θαύματα και απαιτούν προσοχή στην κατανάλωσή τους.
Έχοντας την εντύπωση ότι τα τρόφιμα αυτά δεν περιέχουν αρκετές ή καθόλου θερμίδες μπορεί να οδηγήσει σε υπερκατανάλωση με αποτέλεσμα την αύξηση θερμίδων στο διαιτολόγιό μας από όσες θα παίρναμε με την κατανάλωση μικρότερης ποσότητας των μη διαιτητικών τροφίμων.
https://news.pathfinder.gr/health/features/503489.html - 43k - 43k



p.s Δεσμωτής πριν να χαρακτηρίζεις τους άλλους άσχετους καλό θα είναι να ενημερώνεσαι καλύτερα και να μαθαίνεις πρωτα την διαφορά του light σε ζάχαρη προιόντος και του light σε λίπος.Όσο για αυτό που είπα στον epote μεγάλο παιδί είναι μπορεί να απαντήσει μόνος του και δεν νομίζω να χρειάζεται δικηγόρο. Καλό σου βράδυ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

swamps

Δραστήριο μέλος

Η swamps αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 560 μηνύματα.
πηγες του δεσμοτη = FDA, WHO, κλινικες μελετες σε εγγειρα peer reviewed περιοδικα.

πηγες δικες σου = εεεεε...ενα σαιτ που δεν υπαρχει?

λογος και δομη του δεσμοτη = επιχειρηματολογια με ροη και θεσεις

λογος και δομη δικη σου = συνομοσιολογια

Ξέχασα να σου αναφέρω ότι οι πληροφορίες μου είναι το site της Ελευθεροτυπίας και όχι συνομοσιολογίες και σαχλαμάρες.Προσωπικά εμπιστεύμαι περισσότερο τα site της Ελευθεροτυπιας παρα τα αμερικανικά sites που μας πουλούν ότι γουστάρουν.fda my @@@s
Ο καθηγητής της Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Γεωργίου είναι

κατηγορηματικός:

«Για να μειώσουν οι χημικές εταιρείες το κόστος παραγωγής της δεν χρησιμοποιούν για την κατασκευή της φυσικά αμινοξέα αλλά συνθετικά, όχι πλήρως καθαρά, και ως εκ τούτου περιέχοντα τοξικά υπολείμματα. Η ασπαρτάμη περιέχει 40% ασπαρτικό οξύ, 50% φαινυλαλανίνη και 10% μεθανόλη, η οποία μπορεί μεν να υπάρχει σε φυσικά προϊόντα -π.χ., χυμοί φρούτων, κρασί- αλλά χάνει την τοξικότητά της, διότι συνυπάρχει με το αντίδοτό της, την αιθανόλη, κοινώς αλκοόλη.

»Η μεθανόλη της ασπαρτάμης μετατρέπεται και σε δύο άλλες άκρως τοξικές ουσίες: τη φορμαλδεΰδη και το φορμικό οξύ. Η φορμαλδεΰδη κατατάσσεται στην ίδια κατηγορία τοξικότητας με το υδροκυάνιο και το αρσενικό, μέχρι και για την ταρίχευση των πτωμάτων χρησιμοποιείται».

Προβλήματα στην υγεία

Επισημαίνει επίσης ότι «η ασπαρτάμη είναι ένας από τους πολλούς εμπορικούς μύθους των καταναλωτικών κοινωνιών, ότι δεν είναι διαιτητικό προϊόν, αφού αυξάνει την όρεξη να υπερκαταναλώνουμε θερμιδοφόρους υδατάνθρακες και ότι η φορμαλδεΰδη αποθηκεύεται στο λίπος των ποδιών. Εκείνο που σίγουρα κάνει είναι να καταστρέφει την υγεία μας επιταχύνοντας την εκδήλωση ασθενειών στους διαβητικούς, όπως π.χ. καταρράκτη, αμφιβληστροειδοπάθειες, νευροπάθειες».

*Καταλήγοντας ο Χρ. Γεωργίου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: Αυτή η γλυκαντική ουσία μετατρέπεται σε κοκτέιλ δηλητηρίων επάνω από 24 βαθμούς Κελσίου. Είναι τρομακτικό αν αναλογιστούμε ότι η θερμοκρασία του σώματός μας είναι 37 βαθμοί και ότι πριν τα καταναλώσουμε τα διαιτητικά αναψυκτικά εκτίθενται ακόμη σε θερμοκρασίες 40 έως 45 βαθμών. Πόσο μάλλον αν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή γλυκών με λιγότερες θερμίδες όπως δυστυχώς γίνεται».
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεσμώτης

Περιβόητο μέλος

Ο Δεσμώτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 45 ετών. Έχει γράψει 4,605 μηνύματα.
Δεσμωτής υπάρχουν κάποια προιόντα τα οποία είναι ''light'' περιέχουν όμως ζάχαρη αντί ασπαρτάμη, για αυτά μιλούσα.

Και πάλι πως είναι δυνατόν τα light with less sugar να έχουν περισσότερη ζάχαρη από τα μή light; :confused: (όπως είπες στη περίπτωση των Kellogs-K και McVities Digestive Light)

Και για τη σύγκριση που επιχειρείς φρονώ πως δεν είναι σχετική με το θέμα. Το θέμα είναι η ασπαρτάμη (σε αντιδιαστολή με την ζάχαρη) ήτοι τα light με ασπαρτάμη (μόνο) κι όχι τα light σε ζάχαρη ούτε τα light σε λιπαρά...

Τα (light) προϊόντα με ασπαρτάμη είναι το θέμα και κατά πόσο είναι αυτά βλαπτικά.

Αν όχι, τότε θα σου τραγουδήσω τη Mπαρμπαριά όπως ο ξυλουργός κυνηγάει τους σκίνους.

Γουστάρεις? :redface:

Δεν έχουν λιπαρά αλλα έχουν ζάχαρη που απο ότι γνωρίζω η ζάχαρη είναι πηγή υδατανθρακων και όχι λίπους.

Όλα τα light δεν έχουν ζάχαρη.

Υπάρχουν και light με υποκατάστατα ζάχαρης ή light με λιγότερη ζάχαρη.

Η ζάχαρη αποθηκεύει το λίπος στο σωμα και δεν επιτρέπει να χάσουμε βάρος.Μάλλον δεν γνωρίζεις ότι άλλο λαιτ σε λίπος και άλλο σε ζάχαρη.


Πόθεν; :eek:

Μάλλον ξεθάρρεψε ο χρόνος και μ' απόλυσε καταμεσής των νοημάτων του ασπαρταμικού πελάγους. :stunned:

Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι τα light προϊόντα δεν κάνουν θαύματα και απαιτούν προσοχή στην κατανάλωσή τους.

Είναι επίσης σημαντικό να καταλάβουμε ότι τα ανίδεα που γράφουμε δε μπορούν και δε πρέπει να υποκαταστήσουν την ερευνητική επιστήμη επειδή κυκλοφούν φήμες ότι η τάδε ουσία είναι καρκινογόνος και η δείνα ουσία προκαλεί διόγκωση μαστών και μαλακοπιτουρίαση. :redface:

Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα μιας ουσίας (πχ τοξικότητα) είναι ανιχνεύσιμα και μετρήσιμα με καλά μεθοδευμένα πειράματα.

Όποιος προβαίνει σε "θαυματοποίηση" ουσιών είναι ανενημέρωτος φούφουτος.
Δεν υποστηρίζω ότι τα light είναι βιτρίνες και τα μη light πατημένα θρύψαλλα.

Από την άλλη, θα έπρεπε να τεθεί από τη μεριά σου, μιας και συμβουλεύεις για μια μετριασμένη κατανάλωσή των light, και η σύγχρονη προσοχή σε προϊόντα με μεγάλες συγκεντρώσεις σε υπερθερμιδοφόρα ζάχαρη που δεν έχει μόνο επίπτωση στο μεταβολισμό και την επαύξηση του λίπους αλλά και σε μεγάλο βαθμό στην υγιεινή των δοντιών.

Έχοντας την εντύπωση ότι τα τρόφιμα αυτά δεν περιέχουν αρκετές ή καθόλου θερμίδες μπορεί να οδηγήσει σε υπερκατανάλωση με αποτέλεσμα την αύξηση θερμίδων στο διαιτολόγιό μας από όσες θα παίρναμε με την κατανάλωση μικρότερης ποσότητας των μη διαιτητικών τροφίμων.

Έχοντας την εσφαλμένη εντύπωση.
Μα δε μιλάμε για τον παραμυθιασμένο καταναλωτή.

Το ότι είναι light σε ζάχαρη δε θα πεί ότι θα κάνουν σιλουέτα. Οι θερμίδες δεν αφορούν μόνο στις γλυκαντικές ουσίες αλλά και στο λίπος.
Τι να το κάνω να είναι 0% sugar αλλά με λίπος αλα καβουρμά;

Ξεφεύγουμε, όμως και...ένας χαμένος ελέφαντας αξίζει πάντοτε πιο πολύ από δυο στήθια κοριτσιού που σαλεύουν:confused::hmm::eek:

p.s Δεσμωτής πριν να χαρακτηρίζεις τους άλλους άσχετους καλό θα είναι να ενημερώνεσαι καλύτερα

Όταν τα μάτια των γυναικών θα γίνουν κάρβουνα και σπάσουν οι καρδιές των καστανάδων, όταν ο θερισμός σταματήσει κι αρχίσουν οι ελπίδες των γρύλων...
..τότε κι εγώ θα νανουρίζω τα κρίνα και θα συμπεθεριάσω με τους γλάρους...:hmm:

Εντάξει λοιπόν κορίτσι αμάραντο σα μυγδαλιάς κλωνάρι. Θα ενημερώνομαι καλύτερα. Ή μάλλον θα με ενημερώνεις εσύ.
Αλλά βρε swampaki, πως θα με ενημερώνεις όταν δεν απαντάς σε none of my questions??? :no:

Όταν ρουφάει η κόλαση τον αφρισμένο μόχθο των χειμάρρων ή όταν η χωρίστρα της πιπεριάς γίνεται του βοριά κλωτσοσκούφι τότε θα μου κάνεις φροντιστήριο στη χημεία και το αίμα των ρυακιών θα συμβολίζει το λουλάκι που θα πιω καθώς μου αναλύεις το "γραμμοισοδύναμο" φαινυλαλανίνης. :D


Όσο για αυτό που είπα στον epote μεγάλο παιδί είναι μπορεί να απαντήσει μόνος του και δεν νομίζω να χρειάζεται δικηγόρο. Καλό σου βράδυ.

Ακολούθησα μια συμβουλή ενός φίλου:
Πολλοί μιλούν. Μην τους αφήσεις έτσι στα δύο ποτάμια μόνους τους-δεν ξέρουν τι να κάνουν.

Αν το θές πολύ, όμως μπορώ και να καλπάσω προς τις κρυψώνες του ήλιου. :whistle:
Κατά βάθος, είμαι ζήτημα φωτός που θα'λεγε ο Σεφέρης...;)



Νινίτα. :'(
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fandago

Διακεκριμένο μέλος

Ο Ә□⌂щяңš αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,876 μηνύματα.
Ε ΌΧΙ φίλε μου όταν για κάτι έχουμε και μόνο την υπόνοια ότι είναι βλαβερό δεν το δοκιμάζουμε κάν!
Να υποθέσω ότι δεν έχεις δοκιμάσει τίποτα στη ζωή σου; Γιατί ξέρεις... για ότι και να φας υπάρχει υπόνοια ότι είναι βλαβερό ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ!

Ακόμα και το αλάτι που βάζεις σε κάθε σου φαγητό, έχει υπόνοιες ότι είναι βλαβερό. Το τρως όμως σε καθημερινή βάση. :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

swamps

Δραστήριο μέλος

Η swamps αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 560 μηνύματα.
Να υποθέσω ότι δεν έχεις δοκιμάσει τίποτα στη ζωή σου; Γιατί ξέρεις... για ότι και να φας υπάρχει υπόνοια ότι είναι βλαβερό ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ!

Ακόμα και το αλάτι που βάζεις σε κάθε σου φαγητό, έχει υπόνοιες ότι είναι βλαβερό. Το τρως όμως σε καθημερινή βάση. :)

Μου αρέσει που έβγαλες το συμέρασμα ότι τρώω αλάτι.Ε λοιπόν σε πληροφορώ ότι το αποφεύγω όσο μπορώ.Τώρα θα μου πείς και το νερό που πίνουμε έχει καποια άλατα αλλα αυτό είναι ενα άλλο θέμα.

Δεσμωτή άνθρωπε μου αυτό προσπαθώ να εξηγήσω στα προηγούμενα post ότι κάποια ''light'' προιόντα έχουν περισσότερη ζάχαρη απο ότι τα προιόντα με πλήρη λιπαρά αλλά έχουν λιγότερα λιπαρά.Άλλο το λαιτ σε ζάχαρη και άλλο το λαιτ σε λίπος υπάρχει διαχωρισμός.
Υπάρχουν άνθρωποι που αποφεύγουν τους υδατάνθρακες και κάνουν δίαιτα με λίπος διότι χάνεις γρηγορότερα και καλά βάρος(Δίαιτα Atkins).Τρώνε οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς σε λίπος λουκάνικα, λιπαρο τυρί, αλλαντικά με πλήρη λιπαρά αλλα υδατάνθρακες(ρυζι μακαρόνια πατάτες όχι).
Τέλοσπαντων επειδή όμως ξεφύγαμε πολύ απο το θέμα καλύτερα να μην αναλύσουμε το θέμα με τα λαιτ τροφιμα άλλο.
Αν πρόσεχες τα προηγούμενα post θα έβλεπες ότι δεν υπερεκτιμώ την ζάχαρη ούτε και συμβουλεύω κανέναν να την καταναλώνει σε μεγάλες ποσότητες. Μάλιστα εχω πει ότι καλύτερα να την αποφεύγουμε εντελώς αλλα αν πρέπει οπωσδήποτε να φάμε κάτι γλυκό να προτιμήσουμε μέλι η ζάχαρη σε λογική ποσοτητα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

epote

Διάσημο μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
ειναι αποδεδιγμενο οτι το πολυ νερο μπορει να σκοτωσει.

οι μαραθωνοδρομοι δε εχουν συμβουλες να ΜΗΝ πινουν πολυ νερο οσο τρεχουν γιατι διψουν περισοτερο απο οσο ιδρωνουν και παθαινουν υποκαλιαιμια...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fandago

Διακεκριμένο μέλος

Ο Ә□⌂щяңš αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6,876 μηνύματα.
Μου αρέσει που έβγαλες το συμέρασμα ότι τρώω αλάτι.Ε λοιπόν σε πληροφορώ ότι το αποφεύγω όσο μπορώ.Τώρα θα μου πείς και το νερό που πίνουμε έχει καποια άλατα αλλα αυτό είναι ενα άλλο θέμα.
Μα έχει διαφορά το "το αποφεύγω όσο μπορώ" από το "δεν το δοκιμάζουμε καν". Υπάρχει μια έννοια που λέγεται consistency και καλό είναι να την έχουμε στα λεγόμενα μας :)

Εκτός αν δεχτείς να πεις ότι και την ασπαρτάμη θα την αποφεύγεις όσο μπορείς (το οποίο διαφέρει κατά πολύ από το δηλητήριο) ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

swamps

Δραστήριο μέλος

Η swamps αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 560 μηνύματα.
Μα έχει διαφορά το "το αποφεύγω όσο μπορώ" από το "δεν το δοκιμάζουμε καν". Υπάρχει μια έννοια που λέγεται consistency και καλό είναι να την έχουμε στα λεγόμενα μας :)

Εκτός αν δεχτείς να πεις ότι και την ασπαρτάμη θα την αποφεύγεις όσο μπορείς (το οποίο διαφέρει κατά πολύ από το δηλητήριο) ;)

Βρε fandago
έχεις μια τάση να βλέπεις το δεντρο και να χάνεις το δάσος.Αλάτι τρώω σε μικρές ποσότητες,αναγκαστικά όχι επειδή δεν μπορω να κάνω χωρίς αυτό.Το αλάτι είναι σημαντικό για την ζωή μας αφού είναι απαραίτητο για την υδατική ισορροπία του οργανισμού μας και η έλλειψη του μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο.
Η ασπαρτάμη και οι άλλες γλυκαντικές ουσίες ΔΕΝ είναι απαραίτητες για τον οργανισμό.Την ασπαρτάμη όχι απλως την αποφεύγω αλλα δεν την καταναλώνω καν!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Lorien

Περιβόητο μέλος

Ο Lorien αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5,880 μηνύματα.
Δεν βρηκα εκεινο το αρθρο που ειχα διαβασει παλιαοτερα αλλά βρηκα ενα πολυ ενδιαφερον. Ειναι μια σελιδα με διαφορα λινκς που μπορειτε να ψαχουλεψετε κανοντας κλικ τωρα.

Από τη σελιδα αυτη θα επισημανω προς το παρον το παρακατω :

----------------------------------------------------------------------------------------------
Analysis Shows Nearly 100% of Independent Research Finds Problems With Aspartame

An analysis of peer reviewed medical literature using MEDLINE and other databases was conducted by Ralph G. Walton, MD, Chairman, The Center for Behavioral Medicine, Professor of Clinical Psychiatry, Northeastern Ohio Universities College of Medicine. Dr. Walton analyzed 164 studies which were felt to have relevance to human safety questions. Of those studies, 74 studies had aspartame industry-related sponsorship and 90 were funded without any industry money.

Of the 90 non-industry-sponsored studies, 83 (92%) identified one or more problems with aspartame. Of the 7 studies which did not find a problems, 6 of those studies were conducted by the FDA. Given that a number of FDA officials went to work for the aspartame industry immediately following approval (including the former FDA Commissioner), many consider these studies to be equivalent to industry-sponsored research.

Of the 74 aspartame industry-sponsored studies, all 74 (100%) claimed that no problems were found with aspartame. This is reminiscent of tobacco industry research where it is primarily the tobacco research which never finds problems with the product, but nearly all of the independent studies do find problems.

The 74 aspartame industry-sponsored studies are those which one inveriably sees cited in PR/news reports and reported by organizations funded by Monsanto/Benevia/NutraSweet (e.g., IFIC, ADA). These studies have severe design deficiencies which help to guarantee the "desired" outcomes. These design deficiencies may not be apparent to the inexperienced scientist. Healthcare practitioners and scientists should print out the all of the documents on the Monsanto/NutraSweet Scientific Abuse web page, the Scientific FAQs web page and the Aspartame Toxicity Reaction Report Samples.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Επίσης να σκεφτουμε το εξης : που υπαρχει το μεγαλυτερο οικονομικο συμφερον ; στο εμποριο ζαχαρης ή στο εμποριο των αντικαταστατων ζαχαρης ;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

epote

Διάσημο μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
στο εμποριο ζαχαρης προφανως
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

swamps

Δραστήριο μέλος

Η swamps αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 560 μηνύματα.
στο εμποριο ζαχαρης προφανως


Καταλήγοντας ο Χρ. Γεωργίου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: Αυτή η γλυκαντική ουσία μετατρέπεται σε κοκτέιλ δηλητηρίων επάνω από 24 βαθμούς Κελσίου. Είναι τρομακτικό αν αναλογιστούμε ότι η θερμοκρασία του σώματός μας είναι 37 βαθμοί και ότι πριν τα καταναλώσουμε τα διαιτητικά αναψυκτικά εκτίθενται ακόμη σε θερμοκρασίες 40 έως 45 βαθμών. Πόσο μάλλον αν χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή γλυκών με λιγότερες θερμίδες όπως δυστυχώς γίνεται». ΄
Δεν μου λες epote τα αναψυκτικά(με ασπαρτάμη) που καταναλώνει κάποιος γνωρίζει σε τι θερμοκρασίες έχουν εκτεθεί?Πιστεύεις ότι τα φορτηγά τα οποία μεταφέρουν τα αναψυκτικά έχουν θερμοκρασίες κάτω των 40 βαθμών? Σε πληροφορώ ότι τα αναψυκτικά μεταφέρονται απο φορτηγά χωρίς ψυγείο και εκτίθενται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες ανω των 40 βαθμών.Είναι σε συσκευασίες χάρτινων κουτιών με ναυλον απο επάνω και οι συνθήκες μεταφοράς τους είναι άθλιες.Αυτό και μόνο το γεγονός θα έπρεπε να μας προβληματίσει τουλάχιστον όσο αφορά το θέμα των αναψυκτικών και χυμών με ασπαρτάμη και άλλες γλυκαντικές ουσίες.Κάποιοι άνθρωποι βάζουν ασπαρτάμη σε διάφορα γλυκα, κέικ κ.α και τα ψήνουν στον φουρνο και δεν γνωρίζουν ότι σε θερμοκρασίες ανω των 24 βαθμών η ουσία αυτή μετατρέπεται σε δηλητήριο. Φαντάζεσαι βέβαια σε τι βαθμούς τα ψήνουν 180, 200 κ.τ.λ.και το πρόβλημα δεν σταματάει εκεί. Η θερμοκρασία του σώματος μας είναι 37 βαθμοί και η συγκεκριμένη ουσία είναι επικίνδυνη άνω των 24 βαθμών!Οπότε???Στο σώμα μας μετατρέπεται σε δηλητήριο αφού βρίσκεται σε θερμοκρασίες άνω των 24.
Συμφέροντα έχουν και δυο οι εταιρίες με γλυκαντικά είδη αλλά και οι εταιρίες με ζαχαροειδή αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η ασπαρτάμη είναι αθώα και την πυροβολούν απο παντού.Λέτε πια ακόμα και ο καθηγητής πανεπιστημίου Γεωργίου που τα λέει αυτά να εξυπηρετεί συμφέροντα των εταιριών με προιόντα ζάχαρης? ΔΕΝ νομίζω.
https://www.enet.gr/online/online_p1_text.jsp?dt=06/07/2003&c=112&id=69523944
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Lorien

Περιβόητο μέλος

Ο Lorien αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5,880 μηνύματα.

epote

Διάσημο μέλος

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
wikipedia:

η μεση καταναλωση ζαχαρης (χωρις τη γλυκοζη που ειναι υποπρωιον της και χρησημοποιηται σε απειρα πρωιοντα - το ονομαζομενο corn syrup) ειναι 22κιλα κατ ατομο το χρονο, η παραγωγη ζαχαρης ειναι 129 εκατομμυρια τονοι με μεσο κοστος στα 30 λεπτα το κιλο.

you do the math

(βασικα μονο το πετρελαιο μπορει να συναγωνιστει)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Lorien

Περιβόητο μέλος

Ο Lorien αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5,880 μηνύματα.
Κατα απολυτες τιμες πρεπει να τα σκεφτουμε ; Δλδ αν βγαζει "πολλα" το εμποριο ζαχαρης ; Ή αν βγαζει αρκετα και το εμποριο ζαχαρινης ωστε να μπορει να λαδωσει καμια ερευνα κι αυτο ; Τσεκαρε το λινκ που εδωσα λιγο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
    • *
  • Φορτώνει...
Top