Ιταλοί γιατροί στους δρόμους

jrot6

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο jrot6 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 43 ετών, επαγγέλεται Αεροσυνοδός και μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,535 μηνύματα.
Ιταλοί γιατροί διαδήλωσαν την Τρίτη στη Ρώμη διαμαρτυρόμενοι για το αμφιλεγόμενο σχέδιο της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι να άρει την υποχρέωση τήρησης του ιατρικού απορρήτου, ενθαρρύνοντας τους γιατρούς να ενημερώνουν τις Αρχές εάν υποψιάζονται ότι κάποιοι ασθενείς είναι παράνομοι μετανάστες.Στη διάρκεια της κινητοποίησης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της μη κυβερνητικής οργάνωσης Γιατροί χωρίς Σύνορα, οι περίπου 200 μετέχοντες φορούσαν φανελάκια με τυπωμένα συνθήματα όπως «να απαγορευθεί το κάρφωμα - είμαστε γιατροί, δεν είμαστε κατάσκοποι».

«Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο, διότι οι παράνομοι μετανάστες από φόβο δεν θα πηγαίνουν πια στα νοσοκομεία ή σε ένα γιατρό και απομένως θα αποκλεισθούν από το σύστημα υγείας» εξήγησε ο ψυχίατρος Τζιανκάρλο Σαντόνε.

«Ένα πολύ απλό παράδειγμα είναι ότι μία γυναίκα που μόλις γέννησε και δεν έχει τα νόμιμα έγγραφα, δεν θα μπορεί πια ούτε να αναγνωρίσει το ίδιο της το παιδί. Η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει ένα κλίμα φόβου και να αποθαρρύνει την έλευση ξένων» σημειώνει.

«Με αυτό το μέτρο οι ξένοι δεν θα έχουν πια ούτε το δικαίωμα να πεθάνουν στην Ιταλία» υπογραμμίζει με τη σειρά του ο γιατρός Στέφανο Γκουίντι.

Η ιταλική Γερουσία, στο πλαίσιο ενός νομοσχεδίου για την ασφάλεια, υιοθέτησε στις αρχές Φεβρουαρίου μία πρόταση νόμου της λαϊκιστικής και ξενοφοβικής Λέγκας του Βορρά που προβλέπει ακριβώς την άρση του ιατρικού απορρήτου στις περιπτώσεις αυτές.

Το επίμαχο νομοθέτημα συζητείται τώρα και στη Βουλή, όπου θα τεθεί σε ψηφοφορία προκειμένου ένα υιοθετηθεί να καταστεί νόμος του κράτους.
Η άρση του ιατρικού απορρήτου για περιπτώσεις μεταναστών είναι το τελευταίο σε σειρά αμφιλεγόμενων μέτρων στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης που έχει προωθήσει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι μετά την επιστροφή του στην εξουσία τον περασμένο Μάιο.


Πηγή: https://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=996136


Τι γινεται ρε παιδια??Την παλευουμε?Τι νομοι ειναι αυτοι που πανε να περασουν??
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

WhiteDrum

Διάσημο μέλος

Η Κατίγκω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,786 μηνύματα.
Μπερλουσκονομουσολίνι. Ελπίζω οι κινητοποιήσεις να είναι αρκετά δυναμικές ώστε να μην εφαρμοστεί αυτό το παράλογο σχέδιο. Εάν η κυβέρνηση θεωρεί ότι δεν μπορεί να στεγάσει/θρέψει τους μετανάστες (πράγμα που δεν πιστεύω) τότε ας φρόντιζε να είχε πιο οργανωμένες και αποτελεσματικές μεθόδους ένταξής τους στη χώρα τους, νόμιμα και ήσυχα ή καλύτερη φύλαξη συνόρων.
ενθαρρύνοντας τους γιατρούς να ενημερώνουν τις Αρχές εάν υποψιάζονται ότι κάποιοι ασθενείς είναι παράνομοι μετανάστες
Τι "ενθαρρύνοντας", τί αναγκάζοντας για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις. Αν εφαρμοστεί (που το απεύχομαι και δεν νομίζω να γίνει) εκτός από τους ρουφιάνους γιατρούς σίγουρα θα υπάρξει και εκφοβισμός. Αυτό το σχέδιο είναι τουλάχιστον απάνθρωπο και παράλογο. Για να καλύψει τα όποια κενά έχει η χώρα περί εισόδου παράνομων οικονομικών μεταναστών, βρήκε τρόπο εξόντωσής τους. :mad:
Το Πάσχα που θα δω κάτι φίλους Ιταλούς που σδπουδάζουν εκεί Ιατρική θα τους ρωτήσω σχετικά και θα σας γράψω τη γνώμη τους.
Ελπίζω τα δικά μας τα μουσχάρια να μην πάρουν καμιά ιδέα απ τον άλλο τον "Αδόλφο".
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top