Σεισμός στην Ιταλία

Resident Evil

Διακεκριμένο μέλος

Η Resident Evil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 7,959 μηνύματα.
και τώρα που τα συντρίμια "έκατσαν", οι νεκροί "αναπαύονται" και οι ρυθμοί επιστρέφουν (οι πληγές μάλλον χρειάζονται πολύ περισσότερο για να επουλωθούν βέβαια...) μάλλον φτάνει η ώρα των ευθυνών...

Έκθεση ''φωτιά'' για ακατάλληλα κτίρια στην Άκουιλα



Αναστάτωση έχει προκαλέσει στην Ιταλία η είδηση, πως έκθεση της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Ιταλίας είχε προειδοποιήσει από το 1999 τις Αρχές της επαρχίας Αμπρούτσο ότι πολλές δεκάδες δημόσια κτίρια ήταν ιδιαίτερα ευάλωτα στους σεισμούς.
Η συγκεκριμένη λεπτομερής έκθεση, που αφορούσε σε επτά περιοχές της Νότιας Ιταλίας και συντάχθηκε πριν από δέκα χρόνια από τον Φράνκο Μπαρμπέρι, αρχηγό της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας τότε, επέτρεψε να γίνουν πραγματογνωμοσύνες σε 42.106 δημόσια κτίρια, όπως επισημαίνουν οι εφημερίδες "La Stampa" και "Il Corriere della Sera".

Στην έκθεση τονίζεται πως συνολικά 171 σχολικά κτίρια κρίθηκαν ιδιαίτερα ευάλωτα σε σεισμούς.

Ύστερα από τον πρόσφατο σεισμό στην Άκουιλα, το 80% των σχολικών κτιρίων κρίθηκαν ακατοίκητα από τους ειδικούς. Επίσης, άλλα κτίρια της πόλης, όπως η Νομαρχία, το Ωδείο και η Βιβλιοθήκη, που τότε είχαν χαρακτηριστεί ως "υψηλού ή μεσαίου βαθμού κινδύνου", κατέρρευσαν ή υπέστησαν σημαντικές ζημιές μετά από τον σεισμό της 6ης Απριλίου.

Τέλος, τα στοιχεία της έκθεσης έδειχναν πως 550 κτίρια που είχαν οικοδομηθεί με πέτρες ή τούβλα βρίσκονταν σε κακή κατάσταση και θα ήταν δύσκολο να αντισταθούν στους σεισμούς.

Τα στοιχεία της έκθεσης καταχωρήθηκαν τότε στη βάση δεδομένων της περιοχής Αμπρούτσο, οι Αρχές της οποίας έστειλαν ειδικούς, που ολοκλήρωσαν τις μελέτες τους το 2007. Από τότε, όμως, δεν έχει γίνει τίποτε, υπογραμμίζει η "Il Corriere della Sera".
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
    • *
  • Φορτώνει...
Top