Συζήτηση για τα νέα φορολογικά μέτρα

Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 15,765 μηνύματα.
Αυτό ακριβώς. Έχει στοιχεία εξαρτημένης εργασίας (στις περισσότερες περιπτώσεις δε ΕΙΝΑΙ σχεση εξαρτημένης εργασίας), αλλά ΔΕΝ αμοίβεται ως τέτοια. Δηλαδή παίρνει ο εργαζόμενος 12 και όχι 14 μισθούς, πληρώνει μόνος του την ασφάλειά του κλπ κλπ. Από την άλλη έχει αποκλειστική απασχόληση στο συγκεκριμένο εργοδότη, συγκεκριμένο ωράριο, άδεια κλπ (στοιχεία δηλαδή της εξαρτημένης εργασίας και στις περισσότερες επίσης των περιπτώσεων καλύπτονται από τον εργαζόμενο "πάγιες και διαρκείς ανάγκες", κυρίως στις συμβάσεις έργου του δημοσίου τομέα. Αυτό είναι παράνομο.
Σε περίπτωση ελέγχου από το ΙΚΑ ή σε περίπτωση που ο εργαζόμενος το καταγγείλει κατά πάσα πιθανότητα θα καταφέρει να υπογράψει σύμβαση μισθωτής εργασίας και το ΙΚΑ από την άλλη θα καταλογίσει στον εργοδότη όλες τις ασφαλιστικές εισφορές που αναλογούν!

(Δεν ξέρω συγκεκριμένα για τη δική σου δουλειά, αλλά οι 8 στους 10 γνωστούς μου που εργάζονται και αμοίβονται με... "μπλοκάκι", θα έπρεπε να είναι μισθωτοί.)
Γλυκιά μου αγάπη αν θες μπορώ να σου παραθέσω ολοκληρη νομικη βαση γιατί είναι οντως παρανομο οπως λες, αφου έχω φτιαξει και αγωγές με ακριβως αυτο το θεμα για καθαριστριες που προσέλαβε (και προσλαμβανει) το Δημοσιο με συμβασεις εργου, που στην πραγματικοτητα καλυπτουν παγιες και διαρκεις ανάγκες. :P (πδ 50/2001 ειναι νομιζω :P)

Αλλα δεν εχουν σχέση με μενα. Εγω θεωρητικα αν θελω μπορω να αναλαβω υποθεση εκτος, να εχω δικους μου πελάτες ή να φερω πελατες και να πληρωθω ποσοστό. (Άσε που εχω πεσει σε καλο ανθρωπο και παιρνω 14 μισθους :D) Αρα λογικα δεν εχω θεμα να δηλωσω πως απασχολουμαι μονο σε ενα εργοδοτη, σωστα; :confused:

ΥΓ: Πιθανα να χρειαστω λογιστη για την δηλωση του χρονου. Ξέρει κανείς τα περι δικηγόρων; :redface: Εχω ακουσει πως οι πιο πολλοι λογιστες αποφευγουν τους δικηγόρους. :redface:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Youki

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Youki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,378 μηνύματα.
Γιούκι οι φίλες σου που παίρνουν 7000 ευρώ το χρόνο είναι στο αφορολογητο.
Καγίρα με 8400 όπως λες κι εσύ είσαι στο αφορολόγητο.
Βρε συ κλεφτρα, γιατί το συζητάμε όλο αυτό 3 μέρες κοντά? Γιατί ΔΕΝ είναι πια στο αφορολόγητο!!!

Ξαναγράφω πως μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά.
Το φορολογικό σύστημα δεν είναι δίκαιο, ούτε ολοσωστο.Κανείς δεν ικανοποιείται όταν πρέπει να πληρώσει φόρους.

Αυτό όμως θα πρέπει να το θυμόμαστε όχι μόνο όταν εξαγγέλεται ένα νέο φορολογικό μέτρο.
Η φοροδιαφυγή είναι ένα κύκλωμα που συντηρείται απο όλους μας έστω και άθελα μας.
Πως? Nα μην πιάσουμε τα μεγάλα κεφάλια που παίρνουν ένα κάρο μίζες, κυβερνητικοί και μη.
Ακόμα και όλοι οι υπολοιποι έστω και ότι δηλώνεις όσα παίρνεις μέχρι δεκάρας το ξέρεις πως συντελείς στην φοροδιαφυγή όταν αγοραζεις ο,τιδήποτε χωρίς απόδειξη, κατεβάζεις παράνομα αρχεία απο το ιντερνετ, δεν παίρνεις θεωρημένο απο την εφορία εισητήριο στο κλαμπ(αυτό το αγνοούν οι περισσότεροι), δεν ελέγχεις αν είναι δική σου η απόδειξη στην ταβέρνα/καφέτερεια, κάνεις ιδιαίτερα αδήλωτα, δέχεσαι να μην δηλωθεί όλο το ενοίκιο που πληρώνεις, δουλεύεις χωρίς ένσημα ή δεν σου δηλώνουν τις υπερωρίες, δεν παίρνεις θεωρημένη απόδειξη απο το παρκινγκ και ένα σωρό άλλα που καμμιά φορά δεν είναι και στο χέρι σου να αποφυγεις.
Συμφωνώ απόλυτα με τα παραπάνω. Φταίμε ΚΑΙ εμείς ή αν θες φταίμε ΠΡΟΤΙΣΤΩΣ εμείς.

Όμως... φετος τα δικά μου εισοδήματα (ενα μέρος τουλάχιστον) θα φορολογηθεί με 25% αφού πρώτα αφαιρεθούν λίγες, πραγματικά πολύ λίγες δαπάνες. Από την άλλη τα κέρδη της εταιρείας στην οποία εργάζομαι (και όλων των άλλων μεγαλοεταιρειών) θα φορολογηθούν με τον ίδιο ακριβώς συντελεστή και αφού πρώτα αφαιρεθούν ως δαπάνες άπειρα ποσά. Και ναι, προφανώς αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟ και προφανώς δεν γουστάρω καθόλου να βάλω το χέρι στην τσεπη για να καλύψω το κάθε έλλειμα που προέρχεται από τα τεράστια ποσά που τόσα χρόνια καρπώνονται οι έχοντες την εξουσία.
Ας βάλουν αυτοί το χερι τους στην δικιά τους τσεπούλα και να αφήσουν τη δικιά μου στην ησυχία της.

Εσείς φιτιλιάζεστε γιατί τα βλέπετε απο την μεριά του φορολογούμενου.Το κατανοώ.Και ξαναλέω πως έστω και ηλικιακά ή λόγω του επαγγέλματος που διαλέξατε να είστε στα χλωρά.
Εγώ όμως έχω περάσει έξι χρόνια απο την ζωή μου κρατώντας βιβλία και κάνοντας δηλώσεις μικρών, μικρομεσαίων και ενίοτε λίγο μεγαλύτερων επιχειρήσεων και επιτηδευματιών και έζησα απο πρώτο χέρι την μανία όλων, να το παίξουν έξυπνοι και να βγάλουν απο την μύγα ξύγκι.Κι όταν ερχόταν κανα ΥΠΕΕ ή κάνενας τακτικός έλεγχος κλαίγανε και χτυπιόντουσαν να μην πληρώσουν διαφορές και σώσε με, λες και θα παρανομούσαν αιωνίως χωρίς τιμωρία.
Ωραία λοιπόν ας κοιτάξουν να εξυγιανουν πραγματικά το δημόσιο τομέα, ας πετάξουν από τις θεσούλες τους όλους τους επίορκους εφοριακούς-ελεγκτές κλπ, ας ελεγξουν διεξοδικότατα τα εισοδηματα των υπουργών βουλευτων κλπ, ας βρουν ένα τρόπο να βρουν αυτούς που περνουν μίζες για να δώσουν τα δημόσια έργα στους "δικούς τους" στοιχίζοντάς μας τα τριπλάσια, ας περικοψουν τις άπειρες άσχετες σπατάλες του δημοσίου τομέα (και προφανώς δεν εννοώ τους μισθούς και τα επιδόματα των υπαλλήλων αλλά τα επαγγελματικά ταξιδια/δείπνα, κινητα, αυτοκίνητα κλπ κλπ των...μεγαλοστελεχών και μη των διαφόρων δημ.φορέων), ας φορολογήσουν τα πολυτελή σπιτια, αυτοκίνητα, κοτερα του καθε μεγαλοκαρχαρία, (μη με ρωτήσεις πως, δικιά τους δουλειά είναι, αν δεν μπορούν ας πάνε σπίτια τους) και ας αφήσουν τα δικά μου πενιχρά εισοδηματάκια στην άκρη.
Αλλα αυτό έχει μεγαλύτερο πολιτικό κόστος από ότι αυτό που κάνουν. Γιατί ο κυρ Μπάμπης ο συνταξιούχος, που δεν έχει να φάει, θα τους ξαναψηφίσει, γιατί έλπιζει ότι ο εγγονός του θα διριστεί σε κάποια εφορία. Και αυτή τη νοοτροπια την καλλιεργούν αυτοί πρώτοι. Γιατί τους συμφέρει και τους βολεύει. Για να μπορούν μετά να "ξεσκίζουν" τον κυρ Μπάμπη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kleftra

Διάσημο μέλος

Η Γεωργία-Γωγούλα-Γωγώ...ακούω σε όλες τις παραλλαγές αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
Βρε συ κλεφτρα, γιατί το συζητάμε όλο αυτό 3 μέρες κοντά? Γιατί ΔΕΝ είναι πια στο αφορολόγητο!!!

Μόνο αυτό θα επεξηγήσω.
Η Καγίρα απο όσο μπορώ να γνωρίζω εργάζεται ως δικηγόρος λιγότερο απο χρόνο, οπότε ως εκ των πραγμάτων η ρύθμιση δεν την πιάνει.Ισχύει για πέραν την τριετία.

Οι φίλες σου, που δεν γνωρίζω αλλά υποθέτω εντελώς εμπειρικά με βάση τις αποδοχές αλλα κυριότερα με βάση την φράση "όλα δηλωμένα μέχρι δεκάρας" που αυτό συνήθως συμβαίνει στις συμβάσεις έργου σε έναν εργοδότη ή διαδοχικούς τότε και πάλι αντιμετωπίζονται ως μισθωτές και είναι στο αφορολόγητο.

Εν πάσι περιπτώσι επειδή απεχω απο το επαγγελμα περί τα 3 χρόνια και επειδή τουλάχιστον για την Καγίρα έχω μια ιδέα αν θες περισσότερες λεπτομέρειες γιατί πιθανόν(φυσικά μπορεί να σφάλλω) οι κολλητές σου θα είναι στο αφορολόγητο μπορείς να μου στείλεις πμ.
Δεν το ανέλυσα πριν και δεν το αναλύω και τώρα για να μην κουράζουμε με λεπτομέρειες τους υπόλοιπους.

Κι όλα αυτά που γράφω είναι με βαση τα όσα μέχρι στιγμής έχουν εξαγγελθεί τα οποια φυσικά αύριο μπορει να μην ισχύουν.

Και να συμπληρώσω πως και μένα η δεύτερη παράγραφος σου με βρίσκει σύμφωνη.Η διαφορά όμως είναι πως επιρρίπτω ευθύνες και στον κυρ-Μπάμπη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
Κάτι και κάποιοι σαν τον Αλογοσκούφη και την "Μονη Βατοπεδίου"(Μετόχια κλπ Real Estaite) έκαναν κάποτε( 14 μχ αι) τους Μικρασιάτες Τούρκους και την "Ανατολική Ρώμη", Οθωμανική Αυτοκρατορία! Ή νομίζουμε ότι το "χαράτσι" 'ηταν επαχθέστερο του αλογοσκούφειου Κεφαλικού(φόρου);
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Resident Evil

Διακεκριμένο μέλος

Η Resident Evil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 7,959 μηνύματα.
@kleftra...
Μιας και [δείχνεις να] ξέρεις [γιατί ασχολήθηκες]...

Δεν έχω καμία αμφιβολία για όσα είπες για τις μικρές/μεσαίες επιχειρήσεις (φαντάζομαι ότι αν κάποιες μικρές επιχειρήσεις επιπέδου ψιλικατζίδικο με "στραβοκοιτάνε" επειδή ζητάω πάντα να μου κόψουν απόδειξη, προφανέστατα όταν θα έρχεται η ώρα να δηλώσουν εισοδήματα δεν θα είναι και οι πιο... ειλικρινείς! :P).

Έχω μια απορία όμως. Δλδ, εσύ, που τα έχεις ζήσει αυτά, άρα πιθανά ξέρεις και ... οικονομικά μεγέθη, θεωρείς ότι δλδ θα ιδρώσει το αυτί κανενός από αυτούς άμα αναγκαστει να δώσει 1000? παραπάνω???

Ε, εγώ δεν την πιστεύω αυτή την κοροϊδία... ΕΙδικά με την εξαγγελία του "θα δώσετε και το 50% του επόμενου χρόνου (άρα 1050+525)" σε καμία περίπτωση δεν μου ακούγεται ως μέτρο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής αλλά σα μια .. αρπαχτή, γιατί "πολλά φάγαμε και θέλουμε ρευστό επιεγόντως!"

Και ναι, εγώ [που είμαι στα χλωρά που αναφέρεις], το δηλώνω ευθαρσώς... Ενώ ως τώρα ήμουν νομοταγέστατος πολίτης και δεν έκανα καμία "λαδιά" σκοπεύω να αγοράσω ΟΛΑ όσα μου δικαιολογεί το ελεύθερο επάγγελμα που κάνω ως "απαραίτητα για τη δουλειά μου", καλύπτοντας τις ανάγκες των -μισθωτών- μου φίλων και γνωστών, κόβοντας τα τιμολόγιο στα στοιχεία μου για να κατεβάσω όσο μπορώ το χαράτσι που έρχεται. Και, δεν είμαι η μοναδική που σκέφτεται έτσι δυστυχώς...

Τι καταφέρνει δλδ το μέτρο? Και κάποιους νομοταγείς σαν κι εμάς, να μας ωθεί στην "νόμιμη" φοροδιαφυγή και στην ακόμα μεγαλύτερη οικονομική στενότητα [do the math για τη ζωή με εισόδημα της τάξης των 15.000 το χρόνο], χωρίς (κατά την κρίση μου) να δημιουργεί τόσα προβλήματα σε αυτούς που (υποτίθεται) στοχεύει.

[μετά αναρωτιούνται κάποιοι γιατί οι νέοι μένουν με τους γονείς τους ως τα 40...]
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 15,765 μηνύματα.
Σόρρυ για το οφφ, αλλά μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει ακριβώς τι γίνεται με τα έξοδα; :redface: Δλδ δικαιούμαι να κοβω τιμολόγια για εξοδα παραστάσεως και άλλα έξοδα και αυτά αφαιρούνται από...; (νι ειμαι εντελώς αζχετη :redface:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Buggs

Διάσημο μέλος

Ο Buggs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3,045 μηνύματα.
Και τέλος Κουε αυτός που παίρνει 9.000.000 (ή μάλλον καλύτερα βγάζει γιατί να είναι μισθωτός αποκλείεται) θα πληρώσει 900.000 ευρώ και ναι είναι το ίδιο αναλογικά.

Δεν είναι 35% η φορολόγηση επι κερδών πάνω απο κάποια ευρώ το χρόνο πλέον για τους ανεξάρτητους επαγγελματίες;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kleftra

Διάσημο μέλος

Η Γεωργία-Γωγούλα-Γωγώ...ακούω σε όλες τις παραλλαγές αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
@kleftra...

Έχω μια απορία όμως. Δλδ, εσύ, που τα έχεις ζήσει αυτά, άρα πιθανά ξέρεις και ... οικονομικά μεγέθη, θεωρείς ότι δλδ θα ιδρώσει το αυτί κανενός από αυτούς άμα αναγκαστει να δώσει 1000? παραπάνω???

Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.Η γκρίνια είναι αντιστρόφως ανάλογη με το μέγεθος των κερδών.
Το αυτί τους δεν ιδρώνει απο την έννοια να είναι στο χείλος της καταστροφής, όμως η μεγιστοποίηση του κέρδους ως αυτοσκοπός τους κάνει περισσότερο φειδωλους στην σπαταλή του παραμικρου εξτρα σεντ.
Ναι είναι απορίας άξιο όμως όσο πιο μεγάλη είναι μια επιχείρηση τόσο πιο πολύ προσπαθεί να βγάλει απο την μύγα ξύγκι.
Ενα απλό παράδειγμα(κι όχι το μόνο), δεν είναι τυχαίο πως συμβάσεις ορισμένου χρόνου συναντάς κυρίως σε εταιρείας λίγο παραπάνω της μικρομεσαίας κατηγορίας και μεγάλες καθώς και στο δημόσιο.Όπως επίσης οι ίδιες κατηγορίες είναι που χρωστούν εισφορές στο ΙΚΑ, με το σκεπτικό ότι απο το να πληρώσω πχ.10000 το μήνα ήτοι 140000 περίπου όταν έρθει η ώρα να πάρω ασφαλιστική ενημερότητα θα ζητήσω ρύθμιση και θα πληρώσω 138000 ευρώ.


Καγίρα επειδή ξέχασα να κάνω πολλαπλή παράθεση:P
Ο,τιδήποτε σου γράψω έχει απλά συμβουλευτικό χαρακτήρα όπως λες κι εσύ και σε καμμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αντικαταστήσει το λογιστή σου(κι αν δεν έχεις σε παρακαλώ να αποκτήσεις δεν θα γίνουν κλέφτες οι συνάδελφοι).
Πες μου πλιζ στην εταιρεία αμοίβεσαι με παγια αντιμισθία ή ξεχωριστά απο τον κάθε πελάτη?
Τα ΑΠΥ τα κόβεις εσύ ή η εταιρεία?
Έχεις κάνει έναρξη στην ΔΟΥ(χαζή ερώτηση αλλά ποτέ δεν ξέρεις).
Το ταμείο νομικών το πληρώνεις απευθείας εσύ ή η εταιρεία σου?
Κοινώς δες πλιζ και την σύμβαση σου είσαι ως μισθωτή?
Ακόμα και δεν μπορείς να απαντήσεις σε όλα φοκους στο σημαντικότερο, εκδίδεις εσύ τις ΑΠΥ ή η εταιρεία?

Άσχετο η υπογραφή σου τα σπάει(και το νύχι πολύ σούπερ λεπτομέρεια)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 15,765 μηνύματα.
Σου έρχεται ΠΜ, γιατί μόνο ΑΦΜ δεν ζήτησες :P
(θενκς για το νύχι, είναι ψεύτικο :P)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kleftra

Διάσημο μέλος

Η Γεωργία-Γωγούλα-Γωγώ...ακούω σε όλες τις παραλλαγές αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,359 μηνύματα.
Σου έρχεται ΠΜ, γιατί μόνο ΑΦΜ δεν ζήτησες :P

Απο κεκτημένη ταχύτητα αλλιώς θα το ζήταγα κι αυτό:P:D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Obscura

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Obscura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,515 μηνύματα.
Φορολογικό δώρο σε εφοπλιστές κάνει η κυβέρνηση, την ώρα που ανακοινώνει σκληρά φοροεισπρακτικά μέτρα σε βάρος κατόχων Ι.Χ., κινητών τηλεφώνων και σκαφών αναψυχής. Με τροπολογία που κατέθεσαν το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή οι υπουργοί Οικονομικών και Μεταφορών, θεσπίζεται ειδικό ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς για τους εφοπλιστές, αφού επαναφέρεται η απαλλαγή από το φόρο στη συγκέντρωση κεφαλαίων, συγκεκριμένων εταιρειών που έχουν γραφεία ή υποκαταστήματα στην Ελλάδα.
Ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου μιλώντας την Παρασκευή στον ρ/σ Alpha 98,9 απάντησε στις αντιδράσεις που προκαλεί αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, λέγοντας ότι «είναι κεφάλαια του εξωτερικού και στα κεφάλαια του εξωτερικού ξέρετε, ότι η ναυτιλία πάντοτε και σε όλες τις χώρες έχει ειδική μεταχείριση. Αν δεν το κάνεις αυτό, τότε δεν πρόκειται να έχεις και ναυτιλία. Και η Ελληνική ναυτιλία πάντοτε έτσι λειτούργησε». Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που συνοδεύει την τροπολογία, από την ευνοϊκή αυτή ρύθμιση για τους εφοπλιστές θα υπάρξουν επιπτώσεις στα Δημόσια Ταμεία με επιβάρυνση του Κρατικού προϋπολογισμού.


Πηγή
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Άγγελος

Επιφανές μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 10,408 μηνύματα.
Με τροπολογία που κατέθεσαν το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή οι υπουργοί Οικονομικών και Μεταφορών, θεσπίζεται ειδικό ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς για τους εφοπλιστές, αφού επαναφέρεται η απαλλαγή από το φόρο στη συγκέντρωση κεφαλαίων, συγκεκριμένων εταιρειών που έχουν γραφεία ή υποκαταστήματα στην Ελλάδα.

ΜΜπραβο!ετσι αφηνουν την Αγλια οι εφοπλιστες και θα κανουν τα κεντρικα τους στον Πειραια..και θα δεινουν αρκετο χρημα στο δημοσιο..τοσα χρονια με την αντιθετη πολιτικη,ειχαμε τα περισσοτερα ελληνικα σκαφη με ξενες σημαιες ,αρα πολλα διαφυγοντα εσοδα απο το κρατος...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

borat

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης.- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 15,323 μηνύματα.
Με τροπολογία που κατέθεσαν το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή οι υπουργοί Οικονομικών και Μεταφορών...


Νύχτα γίνοντα οι (βρωμο)δουλειές.:redface:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rempeskes

Επιφανές μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Hair stylist. Έχει γράψει 8,045 μηνύματα.
ΜΜπραβο!ετσι αφηνουν την Αγλια οι εφοπλιστες και θα κανουν τα κεντρικα τους στον Πειραια..και θα δεινουν αρκετο χρημα στο δημοσιο..τοσα χρονια με την αντιθετη πολιτικη,ειχαμε τα περισσοτερα ελληνικα σκαφη με ξενες σημαιες ,αρα πολλα διαφυγοντα εσοδα απο το κρατος...


Κάτσε ρε συ άνχελ. Δηλαδή αν σοβαρολογείς, το βρίσκεις θετικό πως
οι τυπάδες θα νοικιάσουν στον Πειραιά και
θα μας τρώνε τις κενές ώρες στο τεννις κλαμπ της Εκάλης. Και μάλιστα
η φοροελάφρυνση σε σχέση με τα ετήσια κέρδη τους
είναι δυσανάλογα μικρό ποσοστό :confused: ενώ εσυ και εγώ, θα κληθούμε
να σκάσουμε πολύ περισσότερα σε φόρους απο πέρσι, και με τον πληθωρισμό να τρέχει.

Ε τότε τι να το κάνω, αν οι πλούσιοι θα πίνουν τον καφέ τους με τον υπουργό στον πύργο του Πειραιά
και τις φοροελαφρυνσεις κορνιζαρισμένες στον τοίχο
όταν η φορολογία βαρύνει εμένα και εσενα δυσανάλογα με την περιουσία μας; :confused:


Δηλαδή να πληρώνουν οι φτωχοί τους πλούσιους;
είναι λογική αυτή για να πορεύεται η κοινωνία μας;
είναι λογική αυτή για κυβερνόν κομμα;
άσε. απαντάω στον εαυτό μου με την τελευταία ερώτηση.




Να μείνουν εκεί που είναι.
:mad:




υγ.
τα περισσοτερα ελληνικα σκαφη με ξενες σημαιες
λες και παλαιότερα, που ήταν όλοι στον πειραιά,
τα σκάφη είχαν πάντα ελληνικές σημαίες ή μόνο έλληνες πλήρωμα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,800 μηνύματα.
Στα 7 δισεκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι φοροαπαλλαγές της κυβέρνησης μέχρι τώρα....:clapup: Ο Αλμούνια το είπε, όχι εγώ! :P Το που φυσικά....εννοείται. Αν δεν ξέρετε, ρωτήστε εμάς τους μισθωτούς!:redface:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24,043 μηνύματα.
@Rempeske, δηλαδή θα σε χάλαγε το ενδεχόμενο μερικοί εφοπλιστές να έρθουν στην Ελλάδα;

Και να φανταστώ επίσης ότι διαφωνείς με την Κύπρο που έχει αρκετά καλή φορολογία στις εταιρίες που αποτελεί κάτι σαν νόμιμο φορολογικό παράδεισο για την Ελλάδα;

Ξέχασα για έναν τόπο μεγαλύτερη σημασία έχει ... το αυτοκίνητο ... πως θα βγάλουμε το μωρό έξω; Θα τις πούμε μωρό ... έχω μια ΑΕ; Ε δεν λέει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επιμηθέας

Δραστήριο μέλος

Ο Επιμηθέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 553 μηνύματα.
@Rempeske, δηλαδή θα σε χάλαγε το ενδεχόμενο μερικοί εφοπλιστές να έρθουν στην Ελλάδα;

Και να φανταστώ επίσης ότι διαφωνείς με την Κύπρο που έχει αρκετά καλή φορολογία στις εταιρίες που αποτελεί κάτι σαν νόμιμο φορολογικό παράδεισο για την Ελλάδα;

Ξέχασα για έναν τόπο μεγαλύτερη σημασία έχει ... το αυτοκίνητο ... πως θα βγάλουμε το μωρό έξω; Θα τις πούμε μωρό ... έχω μια ΑΕ; Ε δεν λέει.
Παναγιώτη.
Δεν ξέρω για τον Ρεμπ.
Αλλά αν ρώταγες εμένα (που περασα τόσα χρόνια με μεροκάματα πείνας γιά να πετύχουμε τους κ*λ*δείκτες γιά να μπούμε στην ΕΕ και να έχω πάλι μεροκάματο πείνας),
δεν με ενδιαφέρει η εθνικότητα του.
Αν δεν μπορούν οι Έλληνες εργοδότες (που χλαπάκιασαν τόσα και δεν έδωσαν τίποτα) να εξασφαλίσουν το επίπεδο επιβίωσης του Έλληνα εργαζόμενου ας έρθουν ξένοι.:/:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
Μα οι συντελεστές είναι ποσοστά αρά αναλογικά για όλους το ίδιο είναι η αύξηση.

Έτσι ο πλούσιος θα χάσει 10.000 από τους νέους συντελεστές, ενώ ο φτωχός 10

Η αναλογία έχει σημασία, πριν την αναλογικότητα, φίλε ΕΒ, νομίζω...Κάπως έτσι, με φορολογική εθελοτυφλία, κάποτε κάποιοι πχ Παλαιολόγοι και Καντακουζηνοί, κατάφεραν να κάνουν την πλειψηφία των Μικρασιατών, από αδιάφορους Χριστιανούς, ένθερμους Μουσουλμάνους, διδάσκει η ιστορία...

ΥΣ: Εμάς βέβαια, Καραμανλήδες, Παπανδρέοι και Μητσοτάκαιοι, θέλουν να μας κάνουν "Ευρωπαίους, από αγανάκτηση"!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

iJohnnyCash

e-steki.gr Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 24,043 μηνύματα.
@Επιμηθέας

Το πρόβλημα δεν είναι αν θα έρθουν οι ξένοι εργοδότες ή όχι, αλλά ότι έχουμε χάσει και πολλούς Έλληνες εργοδότες με την απαράδεκτη φορολογία ...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
@Επιμηθέας

Το πρόβλημα δεν είναι αν θα έρθουν οι ξένοι εργοδότες ή όχι, αλλά ότι έχουμε χάσει και πολλούς Έλληνες εργοδότες με την απαράδεκτη φορολογία ...

Είναι εξευτελιστικό για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, να νομοθετούνται "περαιτέρω φοροεισπρακτικά μέτρα", με τις ψήφους βουλευτών, που έχουν οφσορ εταιρείες! Δεν νομίζετε;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top