Η Ιταλία στο εδώλιο για τους σταυρούς στις μαθητικές αίθουσες

jrot6

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο jrot6 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 43 ετών, επαγγέλεται Αεροσυνοδός και μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,535 μηνύματα.
Εάν υποθέσουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών είναι χριστιανοί, δεν θα έπρεπε σε μια δημοκρατία, όπου ισχύει ο κανόνας της αντιπροσωπευτικότητας και ο σεβασμός της βούλησης της πλειοψηφίας (εδώ θεωρείται θεμιτό το 43% να κυβερνά το υπόλοιπο 57%), να γίνει σεβαστή η βούλησή τους να βλέπουν το σταυρό πάνω απ' τα κεφάλια τους; Με προβληματίζει ιδιαίτερα το γεγονός ότι η απόφαση του ΕΔΑΔ (αλήθεια ρε, λέτε η Εδάδ να κρύβεται πίσω απ' αυτήν τη σκοτεινή συνωμοσία; Καθ' όσον τη γνωρίζω, δεν θα μου φαινόταν καθόλου παράξενο:clapup:) στηρίχθηκε στην υπόθεση ότι τα αλλόθρησκα παιδιά θα στεναχωρούντο λόγω της θέας του σταυρού, ενώ αγνόησε το γεγονός ότι τα χριστιανά παιδιά θα στεναχωρούντο από την απόσυρση του αγαπημένου τους συμβόλου.

Εγω δεν θυμαμαι σαν μαθητης στο σχολειο να εχω καμια βουληση να υπαρχει η εικονα πανω απο τον πινακα..Αυτο που θυμαμαι ειναι να λεω οτι ειμαι χριστιανος επειδη ετσι εμαθα και να κανω ολες τις τελετουργιες μηχανικα (σταυρο,θεια κοινωνια κλπ)..

Το θεμα δεν ειναι αν θα στεναχωρηθουν οι μεν ή οι δε..Το θεμα ειναι αν εχει λογο υπαρξης ενα θρησκευτικο συμβολο μεσα στην ταξη..

Η μόνη αποδεκτή πίστη στην κοινωνία της παγκοσμιοποίησης είναι η λατρεία του χρήματος και του οικονομικού ανταγωνισμού. Θα μας "απελευθερώσουν" από όλες τις θρησκείες, για να μας υποδουλώσουν στη δική τους...

Ενω τωρα που υπαρχουν οι διαφορες θρησκειες δεν υπαρχει πιστη στο χρημα????:hmm:
Ποιοι ειναι αυτοι που θα μας "απελευθερωσουν" οπως λες απο τις θρησκειες για να μας υποδουλωσουν στη δικη τους? Ετσι οπως το λες φανταζει σαν να υπαρχει ενα σκοτεινο κεντρο που παιρνει αυτες τις αποφασεις..

Αλλα ακομα και να υπαρχει,εγω πιο ευκολο βρισκω το να κανεις οτι θελεις ανθρωπους που ειναι φανατισμενους με τη θρησκεια παρα ανθρωπους που εχουν ανοιξει λιγο το μυαλο τους και θεωρουν οτι η θρησκεια του καθενος ειναι προσωπικη του αποφαση και δεν θα πρεπει να μπλεκεται με το κρατος,το εθνος και την παιδεια..

Υπερβολές και ανοησίες οι οποίες ωστόσο συμβαίνουν στον πραγματικό κόσμο και όχι στην φαντασία μας. Μια παιδεία χωρίς θρησκεία, προετοιμάζει τον πολίτη για την είσοδό του σε μια κοινωνία χωρίς θρησκεία. Κάνω λάθος;

Μια παιδεια χωρις θρησκεια δεν κανει τα παιδακια να πιστευουν μια θρησκεια χωρις να ξερουν το γιατι,οπως γινεται τοσα χρονια..
Αφηνει τον ανθρωπο οταν φτασει σε μια ηλικια και γουσταρει να ψαχτει στο θεμα της θρησκειας να το κανει μοναχος του..
Εγω δεν βλεπω αρνητικα μια κοινωνια χωρις θρησκεια..Ισα ισα.. Αλλα εφοσον υπαρχουν ανθρωποι που πιστευουν σε καποιες θρησκειες εννοειτε οτι το σεβομαι..Απλα να κρατανε τη θρησκεια για το σπιτι τους και τους λατρευτικους τους χωρους..

Τοσο περιεργο ειναι αυτο???:hmm:

Αρκετοί μας λέτε ότι ΔΕΝ θα συμβούν όλα αυτά, χωρίς όμως να παραθέτετε ούτε ένα επιχείρημα που να στηρίζει την πίστη σας αυτή. Ωστόσο, τα περί του αντιθέτου στοιχεία όλο και μαζεύονται. Απαγόρευση της μαντήλας (και επακόλουθη δολοφονία γυναίκας που φορούσε μαντήλα, όπως είχαμε συζητήσει στον Σχολιασμό Ειδήσεων). Απαγόρευση του σταυρού (σήμερα από τα σχολεία, αύριο από πού αλλού; ). Συζήτηση περί απαγόρευσης του σφυροδρέπανου. Κατάργηση του στολισμού των Χριστουγέννων στο Λονδίνο (άραγε στην Ιαπωνία που γιορτάζουν τα Χριστούγεννα είναι χριστιανοί; ). Καταδίκη ανθρώπων για θρησκευτική συζήτηση (μην γράφετε στο Θεολογικό φόρουμ, κινδυνεύετε με βαρύτατα πρόστιμα. Εγώ, ο Νωέας και ο Έποτε πάμε για το Γεντί Κουλέ:hehe:). Κάλυψη ενός σταυρού με πλακάτ, επειδή λέει απαγορεύεται η ανάρτηση θρησκευτικών συμβόλων σε δημόσιους χώρους (άραγε οι σταυροί των εκκλησιών δεν βρίσκονται "προκλητικά" σε δημόσια θέα; Πόσο μακριά είναι αυτή η απόφαση από την απαγόρευση κι εκείνων των σταυρών; ). Αφαίρεση των αιματηρών γεγονότων από τα βιβλία ιστορίας. Και τα σύννεφα ολοένα και πυκνώνουν.

Με βάση λοιπόν ποια στοιχεία εσείς μας καθησυχάζετε;:hmm:

Αντε εμεις κοιμομαστε τον υπνο του δικαιου και νομιζουμε οτι δεν παιζει τιποτα περιεργο πισω απο ολα αυτα..

Θελεις μηπως να μας βοηθησεις και να μας πεις τι στα αληθεια συμβαινει? Ολες αυτες οι αποφασεις δλδ ειναι απο τους ιδιους? Οι οποιοι ειναι ποιοι? Και τι εχουν ως στοχο?


Αυτό μου θυμίζει όσους ενοχλούνται από την παρουσία gay στην τηλεόραση, φοβούμενοι μην το παιδί τους επηρεαστεί και θελήσει να γίνει gay από μίμηση. Όποτε όμως παρουσιάζεται μια τέτοια άποψη μέσα στο φόρουμ η πλειοψηφία την κατακεραυνώνει. Εδώ για ποιο λόγο ακριβώς την υποστηρίζει;

Τι σχεση εχει η παρουσια gay στην tv με την παρουσια ενος θρησκευτικου συμβολου στο σχολειο????:hmm:

Παραδόξως, αυτά τα επιχειρήματα χρησιμοποίησαν τα κομμουνιστικά καθεστώτα, καταργώντας κάθε μορφή δημόσιας θρησκευτικής εκδήλωσης και οποιαδήποτε συμμετοχή του κράτους σε θρησκευτικά δρώμενα. Ωστόσο αυτό όχι μόνο θεωρήθηκε ως καταπίεση, αλλά όταν μετά από 70 χρόνια το καθεστώς της ΕΣΣΔ κατέρρευσε, οι άνθρωποι ένιωσαν την ανάγκη να ασκήσουν και πάλι δημόσια τη θρησκεία τους.

Μα ηταν καταπιεση..Γιατι ακριβως καταργησανε καθε μορφη θρησκευτικης εκδηλωσης και ολους τους τοπους λατρειας..

Απο την αρχη του θεματος εγω δεν ειδα καποιον που ηταν υπερ της αποφασης του ΕΔΕΔ να λεει να απαγορευτει καποια θρησκεια..Αυτο που λεει ειναι για το θρησκευτικο συμβολο σε χωρο παιδειας..(αντε να δω ποσες φορες θα το ξαναπω αυτο..)Τοσο δυσκολο ειναι να το κατανοηστε??

Δεν ζήτησαν όμως οι Έλληνες μετανάστες την κατάργηση της Ημέρας των Ευχαριστιών για να μη νιώθουν μειονεκτικά επειδή δεν σημαίνει τίποτε γι' αυτούς. Ας τα διατηρούν, δεν με χαλάει. Πειράζει να διατηρούμε κι εμείς τα δικά μας μέσα στη χώρα μας ή θα μας καταδικάσει η Εδάδ;:D

Μα δεν ζητησε καποιος αλλοθρησκος να απαγορευτει το πασχα,τα χριστουγεννα,τα θεοφανεια και εγω δεν ξερω ποια αλλη γιορτη..

Ζητησε στο χωρο της παιδιας να μην υπαρχει ο σταυρος..

Εδώ θα διαφωνήσω. Ετυμολογικά η λέξη "ανεξιθρησκεία" σημαίνει την ανοχή απέναντι στις διάφορες θρησκευτικές πεποιθήσεις. Η κατάργηση συμβόλων, εκτός απ' το ότι είναι μία πράξη που στρέφεται εναντίον του συλλογικού υποσυνείδητου, τείνει προς την κατάργηση των θρησκειών και όχι προς την ανοχή προς αυτές.

Ρε χαος πλακα με κανεις? Πραγματικα δεν καταλαβαινεις οτι δεν κατεργησε κανεις το σταυρο??Παρα μονο απαγορευτηκε να υπαρχει στις αιθουσες??

Αν βγουνε αυριο και κατεργησουν γενικα το σταυρο η τη θρησκεια ειμαι μαζι σου στο οτι ειναι ενα φασιστικο μετρο..

Αλλα εφοσον η ειδηση ειναι αλλη,τα επιχειρηματα σου δεν μπορει να στηριζονται σε υποθεσεις..

Και να σε ρωτησω και κατι? Δλδ εσυ συμφωνεις με την παρουσια της εικονας του χριστου μεσα στις αιθουσες μας?>??


Εγώ πάλι, εάν κατέστην ικανός σήμερα να κατασκευάσω ένα Θεολογικό φόρουμ και να γράφω με αξιώσεις εκεί, το οφείλω ΚΑΙ στο μάθημα των θρησκευτικών, το οποίο μου παρείχε τις πρώτες βασικές αρχές Θεολογίας, με τον ίδιο τρόπο που ήρθα σ' επαφή με την Ιστορία ή τη Λογοτεχνία. Εξέφραζα πάντοτε αντίθετη ή αιρετική άποψη κατά την ώρα του μαθήματος και πάντοτε οι θεολόγοι μου έβαζαν 20, ακριβώς επειδή είχα άποψη κι ενδιαφερόμουν. Δεν θυμάμαι να με καταπίεσε κανείς θρησκευτικά. Γράμματα μου έμαθαν οι άνθρωποι...

Τουλάχιστον έτσι μου δόθηκε η δυνατότητα να έρθω σ' επαφή με την κίνηση του να κάνω το σταυρό μου, να την αμφισβητήσω και όταν κατόπιν μελετώντας βαθύτερα έμαθα την ενεργειακή σημασία της, ως κίνηση δύναμης, να την υιοθετήσω. Εάν δεν μου έδιναν αυτή τη δυνατότητα, κάτι θα είχα χάσει. Μάλλον έτσι θα γινόμουν κι εγώ ο "κανόνας"...

Μαλλον επεσες σε καλους θεολογους..Και οχι σαν τον παπα που ειχαμε εμεις σε ολο το γυμνασιο..

Δεν θα ηταν ομως καλυτερα στο σχολειο τα θρησκευτικα να ηταν ενα μαθημα οπως η φιλοσοφια στο οποιο να αναλυονται οι βασικες αρχες καθε θρησκειας και να γινεται ελευθερη συζητηση μεσα στην ταξη??

Ααα..τωρα ειδα οτι πιο κατω λες αυτο ακριβως..

Οποτε συμφωνουμε στο πως επρεπε να ειναι το μαθημα στα σχολεια.. Το θρησκευτικο συμβολο στον τοιχο της αιθουσας γιατι το θελεις???

Αναρωτιέμαι: Πότε θα βρεθεί ένα δικαστήριο που θα επιβάλει την αποκαθήλωση της εικόνας του Κεμάλ Ατατούρκ από κάθε δημόσιο κτήριο στην Τουρκία; Μάλλον όμως οι αντιφρονούντες ενοχλούνται περισσότερο από τις φυλακίσεις, τις διώξεις, τους βασανισμούς και τις εκτελέσεις, παρά από την φωτογραφία του καθαυτή...

Ο κεμαλ ατατουρκ δεν ειναι θρησκευτικο συμβολο..Ηταν ενας πολιτικος..Αυτη ειναι η πρωτη διαφορα..Η δευτερη ειναι οτι ενα ευρωπαικο δικαστηριο δεν μπορει να επιβαλει κατι σε μια χωρα που δεν ειναι μελος στην Ε.Ε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

zanin

Διάσημο μέλος

Η zanin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 37 ετών και μας γράφει απο Ηράκλειο (Αττική). Έχει γράψει 2,838 μηνύματα.
καλη μου να μην στεναχωριεσαι αν καποιος εχει αντιθετες αποψεις απο σενα. ευτυχως να λες που δεν εχουμε ολοι τις ιδιες αποψεις γιατι αλλιως ο διαλογος δεν θα ειχε νοημα στη ζωη μας.

τωρα στο θεμα μας. τα παιδια οταν ειναι στο σχολειο δηλ. δεν θα πρεπε να διδασκονται θρησκευτικα? αυτο δεν συμβαλει στην αγωγη και την μορφωση τους? εξου και στα θρησκευτικα διδασκονται και για ολες τις θρησκειες και τις θεωρειες τους.
εγω καταλαβα οτι το θεμα μας ειναι η παρουσια του σταυρου ως συμβολο στα σχολεια και οχι η διαπαιδαγωγηση των παιδιων στα θρησκευτικα θεματα.. :confused:

δεν ξέρω αν θυμάσαι τα θρησκευτικά στο σχολείο... αλλά ζήτημα ήταν να κάνανε μόνο 2 μαθήματα το χρόνο στο λύκειο για τις άλλες θρησκείες...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

moonlight

Διάσημο μέλος

Η moonlight αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,767 μηνύματα.
ξερω θετικοτατα οτι διδασκονται αυτα. :) αλλα οπως ειπαμε μαλλον δεν ειναι το θεμα αυτο..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
Εγώ μόνο για τον σταυρό μίλησα, κατά τα άλλα η σημασία του συμβόλου είναι ύψιστη και σαφώς μη διαπραγματεύσιμη. "Τεντόπανο" ούτε για αστείο δεν θα την χαρακτήριζα.

Εάν όμως αφαιρούσες τον σταυρό, θα χανόταν ταυτόχρονα και η αξία του συμβόλου, οπότε θα τη χαρακτήριζαν άλλοι ως τεντόπανο και μάλιστα όχι γι' αστείο.

Να λατρεύουμε όλοι μαζί υποχρεωτικά, δεν το βλέπω, αν πάλι οι λατρεύοντες τα ξόανα είχαν κόσμια και νομιμόφρονα συμπεριφορά, θα υπήρχε πρόβλημα αν ασκούσαν σ' ένα κατάλληλο χώρο τα θρησκευτικά τους καθήκοντα?
Αυτό δεν θα με πείραζε ούτε κι εμένα. Εγώ αναφέρθηκα στη δική σου νύξη περί δικαιωμάτων κάποιας θρησκείας στη χώρα μας, λόγω ιστορικής παλαιότητος. Αλήθεια, εσύ ως Δωδεκαθεΐστρια (πράγμα που απλά υποθέτω από τα γραφόμενά σου, διόρθωσέ με εάν λανθάνω), αντιμετωπίζεις πρόβλημα να ασκήσεις τη λατρεία σου και τα θρησκευτικά σου καθήκοντα σε ιδιωτικό χώρο ή σε κάποιο βουνό, όπως ο Όλυμπος; Σε εμποδίζει κανείς;

Όσο για το "νεκρής θρησκείας" επιχειρηματολογείς βάσει κάποιων κριτηρίων και δικαίως από την πλευρά σου, επέτρεψε μου ωστόσο να είμαι επιφυλακτική με τη σειρά μου απέναντι στη ζωντάνια μιας θρησκείας που πόρρω απέχει των διδασκαλιών του ιδρυτή της δέσμια ούσα της κοσμικής, συνυφασμένης με την εξουσία εκδήλωσης της όπου αποφάσεις π.χ. οικουμενικών συνόδων του απώτερου παρελθόντος ή εγκύκλιοι του ποντίφηκα (ενός ανθρώπου μόνο δηλ.) αντιμετωπίζονται ως θέσφατα και κανόνες απαραβίαστοι...
Από την πλευρά μου; Γνωρίζεις εσύ ποια είναι αυτή;:confused: Γιατί κι εγώ έχω την εντύπωση ότι η θρησκεία στην οποία αναφέρεσαι είναι ημιθανής, ακριβώς λόγω της απομάκρυνσής της από τη διδασκαλία του ιδρυτή της και των εγκλημάτων εναντίον του σώματος αλλά και του πνεύματατος των ανθρώπων, στα οποία έχει υποπέσει· θα έπρεπε όμως να προκρίνω αντ' αυτής κάποια ήδη νεκρή και θαμμένη;


"Θρησκευτικά προνομιούχος"? Θεωρώ προνόμιο ότι μπορώ να αναζητώ, να διαβάζω, να συζητώ και να προβληματίζομαι χωρίς να διώκωμαι γι αυτό.
Είναι ή δεν είναι οι γιορτές που γιορτάζει σύσσωμος ο Ελληνισμός, τα Χριστούγεννα, τα Θεοφάνεια, η Αποκριά, το Πάσχα και ο Δεκαπενταύγουστος, αρχαίες γιορτές τις οποίες η Χριστιανική επιβολή δεν κατάφερε να ξεριζώσει, οπότε αναγκάστηκε να υιοθετήσει; Έχεις ακούσει ποτέ για την ιστορία της πηγής της Αγίας Κόρης στον Όλυμπο και τις προσπάθειες του "χριστιανικού" ποιμνείου να εντάξουν έναν πρώην ναό της Δήμητρας και της Περσεφόνης στο ορθόδοξο εορτολόγιο, χρησιμοποιώντας μύθους οι οποίοι περιλαμβάνουν ακόμη και δρυάδες;:eek:

Όσο για τη διδασκαλία, μέχρι σήμερα η ελληνική εκπαιδευτική πράξη έχει καταφέρει να ακυρώσει και να καταστήσει από αδιάφορα έως απωθητικά πλείστα όσα αντικείμενα, μεταξύ αυτών και την αρχαία ελληνική σκέψη και γραμματεία.
Πρόσεξε, ό,τι πεις θα χρησιμοποιηθεί εναντίον σου...:devil:

Και φυσικά μπορείς να γελάς με τους "τύπους με χλαμύδες" (αντιπαρέρχομαι την ειρωνία αναγνωρίζοντας το δικαίωμα σου ακόμα και σε αυτήν τη διατύπωση των απόψεων σου, αλλά δε μπορώ να μην την επισημάνω, συγνώμη) όσο φυσικά θα μπορώ κι εγώ να γελάω, ή μάλλον να θλίβομαι στην εικόνα της προκλητικής πολυτέλειας αμφίων, σκευών και οικοδομημάτων, ενώπιον βυζαντινών ή βυζαντινιζόντων τελετουργικών με ποιός ξέρει πόσες και ποιές επιρροές, που έχουν προ καιρού απωλέσει την πρόσβαση στην καρδιά και τη νόηση των λίγων εκείνων που τα παρακολουθούν χωρίς πλέον να κατανοούν ή να αισθάνονται ο,τιδήποτε, ενώπιον της κο-σμι-κό-τα-της συμπεριφοράς των ταγών της χριστιανοσύνης και των θεσμών που δημιούργησαν. (... αλήθεια και το ράσο ως ένδυμα έχει τη δική του ιστορία με τις ανατροπές της... https://www.sporeas.com/to_raso_kai_h_istoriaTou.html )
Πραγματικά τα χρυσοποίκιλτα ράσα των ημετέρων τράγων, εε.. συγνώμη ταγών της εκκλησίας, είναι πράγματι κατά τη γνώμη μου ιδιαίτερα πομπώδη και τελικώς αστεία. Ωστόσο, φρονώ ότι δεν μπορούμε να είμαστε περισσότερο γελοίοι απ' αυτούς που κοροϊδεύουμε, έτσι δεν είναι; Δυστυχώς οι Αρχαιολάτρες έχουν υποπέσει στο μέγιστο αμάρτημα της κακογουστιάς και της γραφικότητας.

Θα σου συνιστούσα λοιπόν να μην αντιπαρέλθεις καθόλου την ειρωνεία, την οποία ορθώς επισημαίνεις, αφού ως λάτρις της Ελληνικής Παιδείας θα έπρεπε να γνωρίζεις τη φιλοσοφική και ρητορική της αξία ως εργαλείο του λόγου. Πολύ δε περισσότερο που αυτή δεν απευθυνόταν προς εσένα, αλλά προς όποιον "έχει καταφέρει να ακυρώσει και να καταστήσει από αδιάφορα έως απωθητικά πλείστα όσα αντικείμενα, μεταξύ αυτών και την αρχαία ελληνική σκέψη", κατά τη δική σου διατύπωση. Ο εξευτελισμός του Ελληνικού πνεύματος από πλείστα όσα ψώνια, είναι κάτι που με απωθεί έντονα, ελπίζω να συμφωνείς κι εσύ μαζί μου...

Ναι, ίσως και να υπάρχει το παραδέχομαι, δεν είναι δύσκολο να εξιδανικεύσει κανείς κάτι που του είναι τόσο προσφιλές... Άλλωστε νομίζω ότι αυτό ενδεχομένως να συμβαίνει και από την άλλη πλευρά, σωστά?;) Αν αντιπαραβάλλουμε όμως την καταδίκη και εκτέλεση του ενός (αν και) Σωκράτη με τις εκατόμβες των πνευματικών ανθρώπων που θυσιάστηκαν από την χριστιανική εκκλησία από τη στιγμή που αυτή προσεταιρίστηκε την κοσμική εξουσία?
Κατ' αρχήν, ο συμψηφισμός εγκλημάτων δεν θεωρείται ως κάτι το πρέπον. Το σχόλιό μου ωστόσο πήγαινε προς το δικό σου, ότι οι Αρχαίες κοινωνίες δεν διακυβερνώντο με βάση θρησκευτικά πρότυπα, αλλά μόνο με βάση το πνεύμα και τη φιλοσοφία. Τι έχεις να πεις για το "Κυλώνειο Άγος"; Δεν ήταν θρησκευτικοί οι λόγοι που κατέληξαν στην εκτέλεση των "δραστών"; Επίσης το Μαντείο των Δελφών, δεν ήταν θρησκευτικός οργανισμός με τεράστια επιρροή και δύναμη στον Αρχαίο Κόσμο; Οι "θεοί" (δηλαδή το ιερατείο) αποφαίνονταν και οι Πόλεις υπάκουαν, σωστά;

Ακόμη, οι νόμοι του Λυκούργου δεν είχαν επενδυθεί με την έγκριση και τις ευλογίες του θεού Απόλλωνα (πάλι μέσω του Μαντείου των Δελφών), προκειμένου να στηρίξουν την πολιτική μεταρρύθμιση που δόμησε τη στρατοκρατική Σπάρτη;

Οι αρχαίοι κυβερνήτες δεν ώμνυαν στους θεούς;

Παρατηρώ από την απάντησή σου ότι μάλλον απευθύνεσαι σε κάποιον χριστιανό, παρά σε μένα προσωπικά. Πολλές φορές έχω την αίσθηση ότι οι συνομιλητές μου δεν διαβάζουν τα κείμενά μου με σκοπό να κατανοήσουν τις απόψεις μου, αλλά με σκοπό να με κατατάξουν κάτω από την προσφορότερη ταμπελίτσα που έχουν πρόχειρη...:/:

Ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ υπήρξε πολιτικός ηγέτης που αναμόρφωσε και ουσιαστικά δημιούργησε το σύγχρονο τουρκικό κράτος δίνοντας του χαρακτηριστικά κοσμικότητας πρωτοποριακά για την εποχή και τον γεωγραφικό του χώρο. (που εμείς κάποια δεν τα έχουμε ακόμα). Να θυμίσω ότι επί εποχής του θεσπίστηκε η ισότητα των δύο φύλων και οι γυναίκες μπορούσαν να εκλεγούν σε δημόσια αξιώματα ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 1930? Σε μουσουλμανική χώρα έτσι? Και ο πολιτικός γάμος (ως ένωση δύο πολιτών παράγουσα έννομα αποτελέσματα) έγινε υποχρεωτικός επίσης. Σαφώς και για εμάς τους Έλληνες αποτελεί το κόκκινο πανί λόγω των σφαγών αλλά, η πολιτική ιστορία της εποχής είναι αρκετά περίπλοκη για να αναλύεται σε αναρτήσεις που θα έπρεπε να είναι συνοπτικές και σύντομες. Το γεγονός ότι ακόμα και η αρνητική αναφορά σε αυτόν επιφέρει κυρώσεις στην Τουρκία είναι απλά ένα δείγμα το δρόμου που έχει να διανύσει ακόμα η χώρα αυτή...
Ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ ήταν ο ιδρυτής του μακροβιότερου φασιστικού καθεστώτος στην "Ευρώπη", το οποίο έχει μείνει ανέγγιχτο, αφού εξυπηρετούσε τα συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων. Δεν ήταν σφαγέας μόνο των Ελλήνων. Ακόμη και σήμερα το καθεστώς συνεχίζει τους διωγμούς, την καταπίεση, τους βασανισμούς και τις φυλακίσεις, με την ύποπτη ανοχή των κατά τ' άλλα ευαίσθητων επί των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" Ευρωπαίων. Με αυτό το καθεστώς διαπραγματεύεται η Ε.Ε. προκειμένου να γίνει η Τουρκία συνδεδεμένο και αργότερα πλήρες μέλος. Αυτό είναι ένα δείγμα του πόσο δρόμο έχει να κάνει η "Ευρωπαϊκή Οικογένεια" από την υποκρισία στον αληθινό ανθρωπισμό.

Το θεμα δεν ειναι αν θα στεναχωρηθουν οι μεν ή οι δε..Το θεμα ειναι αν εχει λογο υπαρξης ενα θρησκευτικο συμβολο μεσα στην ταξη..

Κι όμως, η απόφαση στηριζόταν στο εάν θα στεναχωριούνται τα αλλόθρησκα παιδιά, στη θέα του σταυρού. Αυτό σχολίασα εδώ. Όσο γι' αυτό που λες, ασχολήθηκα παρακάτω.

Ενω τωρα που υπαρχουν οι διαφορες θρησκειες δεν υπαρχει πιστη στο χρημα????:hmm:
Ποιοι ειναι αυτοι που θα μας "απελευθερωσουν" οπως λες απο τις θρησκειες για να μας υποδουλωσουν στη δικη τους? Ετσι οπως το λες φανταζει σαν να υπαρχει ενα σκοτεινο κεντρο που παιρνει αυτες τις αποφασεις..
Ε, ναι ο Παντοδύναμος Θεός του χρήματος είναι καιρός να διώξει όλους τους κατώτερους αυτού θεούς και να καταλάβει τη θέση που του ανήκει: Αυτήν του Παντοκράτορα!

Όσο για τα σκοτεινά κέντρα: Η έκφραση "Νέα Παγκόσμια Τάξη" σου λέει τίποτε; Η ολοκλήρωση της παγκοσμιοποίησης καταλήγει νομοτελειακά σε παγκόσμια κυβέρνηση. Δεν υπάρχει λες κάποιο κέντρο που θα κυβερνά σ' αυτήν; Δεν υπάρχει λες κανένας που να σύρει τις εξελίξεις προς αυτήν την κατεύθυνση;

Αλλα ακομα και να υπαρχει,εγω πιο ευκολο βρισκω το να κανεις οτι θελεις ανθρωπους που ειναι φανατισμενους με τη θρησκεια παρα ανθρωπους που εχουν ανοιξει λιγο το μυαλο τους και θεωρουν οτι η θρησκεια του καθενος ειναι προσωπικη του αποφαση και δεν θα πρεπει να μπλεκεται με το κρατος,το εθνος και την παιδεια..
Γιατί συγχέεις το να έχει κανείς θρησκεία, η οποία μάλιστα να εμποτίζει την κοινωνία, απαραίτητα με το θρησκευτικό φανατισμό; Λίγο μονόπλευρο το βρίσκω αυτό. Δεν αναγνωρίζεις κοινωνικές λειτουργίες στη θρησκεία, δεν αναγνωρίζεις τη σημασία της στη συνοχή ενός έθνους;

Μια παιδεια χωρις θρησκεια δεν κανει τα παιδακια να πιστευουν μια θρησκεια χωρις να ξερουν το γιατι,οπως γινεται τοσα χρονια..
Άρα ο δρόμος είναι να την καταργήσουμε, κατά τη λογική του "Πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι" ή το να φτάσουμε να πιστεύουν σε κάτι γνωρίζοντας ακριβώς το "γιατί"; Επίσης, θεωρείς ότι είναι καλύτερα να μην πιστεύουμε σε κάτι, χωρίς και πάλι να γνωρίζουμε γιατί δεν πιστεύουμε; Διότι μια παιδεία χωρίς θρησκεία, μοιραία καταλήγει σε αυτό ακριβώς.

Αφηνει τον ανθρωπο οταν φτασει σε μια ηλικια και γουσταρει να ψαχτει στο θεμα της θρησκειας να το κανει μοναχος του..
Η άγνοια περί θρησκείας γενικά, δεν επιτρέπει την ελεύθερη επιλογή μάλλον.

Εγω δεν βλεπω αρνητικα μια κοινωνια χωρις θρησκεια..Ισα ισα.. Αλλα εφοσον υπαρχουν ανθρωποι που πιστευουν σε καποιες θρησκειες εννοειτε οτι το σεβομαι..Απλα να κρατανε τη θρησκεια για το σπιτι τους και τους λατρευτικους τους χωρους..
Ο σταυρός μέσα στο σχολείο σημαίνει: "Μάθετε όλοι, πως σε τούτη τη χώρα η πλειοψηφία πιστεύει στο Χριστιανισμό και πως η εθνική μας ταυτότητα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με αυτόν". Το ότι εσένα σου αρέσει μια κοινωνία χωρίς θρησκεία, δεν σημαίνει ότι αρέσει και στους υπόλοιπους. Ωστόσο σε αυτό το σημείο παραδέχεσαι τη βασική μου νύξη: Πράγματι λοιπόν, μια παιδεία χωρίς θρησκεία καταλήγει σε μια κοινωνία χωρίς θρησκεία, άσχετα εάν αυτό το θεωρεί κάποιος θετικό ή όχι. Ποιος είναι λοιπόν αυτός ο διεθνής οργανισμός που θα επιβάλει στην Ιταλία ή στην Ελλάδα να γίνουν κοινωνίες χωρίς θρησκεία, ερήμην των λαών τους;

Περαιτέρω, σκοπεύω ν' ανοίξω νέο θέμα περί μιας κοινωνίας χωρίς θρησκεία, οπότε μάλλον θα τα πούμε εκεί...

Αντε εμεις κοιμομαστε τον υπνο του δικαιου και νομιζουμε οτι δεν παιζει τιποτα περιεργο πισω απο ολα αυτα.. Θελεις μηπως να μας βοηθησεις και να μας πεις τι στα αληθεια συμβαινει? Ολες αυτες οι αποφασεις δλδ ειναι απο τους ιδιους? Οι οποιοι ειναι ποιοι? Και τι εχουν ως στοχο?
Έχω ήδη απαντήσει, οπότε επαναλαμβάνω: Η Νέα Παγκόσμια Τάξη. Ο Χίτλερ ήταν απλώς οδοντόπαστα...:D:P

Τι σχεση εχει η παρουσια gay στην tv με την παρουσια ενος θρησκευτικου συμβολου στο σχολειο????:hmm:
Ήταν μάλλον δύσκολη η συνεπαγωγή μου, οπότε ας ξαναπροσπαθήσω: Το κοινό στον τρόπο σκέψης στις δύο περιπτώσεις είναι το εξής: "Το παιδί μου θα δει τους gay και θα γίνει κι εκείνο gay μέσω της μίμησης". "Το παιδί μου θα δει το σταυρό και θα γίνει χριστιανός λόγω της μίμησης" (τουλάχιστον αυτό είχε γράψει ο Γκαντέμης στον οποίον απαντούσα). Δεν βλέπεις τώρα τη σχέση;:hmm:

Μα ηταν καταπιεση..Γιατι ακριβως καταργησανε καθε μορφη θρησκευτικης εκδηλωσης και ολους τους τοπους λατρειας..

Απο την αρχη του θεματος εγω δεν ειδα καποιον που ηταν υπερ της αποφασης του ΕΔΕΔ να λεει να απαγορευτει καποια θρησκεια..Αυτο που λεει ειναι για το θρησκευτικο συμβολο σε χωρο παιδειας..(αντε να δω ποσες φορες θα το ξαναπω αυτο..)Τοσο δυσκολο ειναι να το κατανοηστε??
Μάλλον εσείς δυσκολεύεστε να κατανοήσετε (αλήθεια ρε Σταύρο, γιατί μιλάμε στον πληθυντικό:lol:) ότι ενώ ένα ένα τα περιστατικά φαίνονται αθώα, εάν κανείς τα μαζέψει και κοιτάξει το δάσος κι όχι το δέντρο, φαίνεται μια αναπόφευκτη τάση να επιβληθεί τελικώς απαγόρευση κάθε μορφής θρησκευτικότητας, ιστορικότητας και πολιτιστικής διαφορετικότητας, η οποία εξυπηρετεί τους θιασώτες του "Θαυμαστού Καινούριου Κόσμου". Το καθεστώς αυτό έχει προβλεφτεί εδώ και σχεδόν έναν αιώνα, όπως μπορείς να διαβάσεις και στα κείμενα των σοφών της Σιών (διάβασε το βιβλίο πριν με πεις συνωμοσιολόγο και τότε θα μπορούμε να συζητήσουμε βαθύτερα). Έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε για την επιβολή ενός τέτοιου καθεστώτος με τη σταδιακή μέθοδο της σαλαμοποίησης. Κατανοητόν;

Μα δεν ζητησε καποιος αλλοθρησκος να απαγορευτει το πασχα,τα χριστουγεννα,τα θεοφανεια και εγω δεν ξερω ποια αλλη γιορτη..
Κι αν κάποιος αύριο απευθυνθεί στο ΕΔΑΔ και ζητήσει να καταργηθούν επειδή ο ίδιος ενοχλείται και καταπιέζεται, η απόφαση την οποία συζητάμε δεν θ' αποτελεί δεδικασμένο; Δεν υπάρχει ευθεία αναλογία μεταξύ των δύο περιπτώσεων; Θα θεωρήσεις και σε κείνη την περίπτωση ότι πρόκειται για μια δημοκρατική απόφαση;

Ρε χαος πλακα με κανεις? Πραγματικα δεν καταλαβαινεις οτι δεν κατεργησε κανεις το σταυρο??Παρα μονο απαγορευτηκε να υπαρχει στις αιθουσες??

Αν βγουνε αυριο και κατεργησουν γενικα το σταυρο η τη θρησκεια ειμαι μαζι σου στο οτι ειναι ενα φασιστικο μετρο..

Αλλα εφοσον η ειδηση ειναι αλλη,τα επιχειρηματα σου δεν μπορει να στηριζονται σε υποθεσεις..
Απάντησα σ' αυτό παραπάνω. Η μέθοδος του σαλαμιού: Φέτα φέτα!! Κάλλιον το προλαμβάνειν του θεραπεύειν λοιπόν κι ας δούμε λίγο την τάση που σηματοδοτούν τα συλλεχθέντα στοιχεία. Βάλε τα σ' ένα σύστημα αξόνων να δεις κατά πού τραβούν, εγώ τι άλλο να πω; Πάντως και το ότι δεν πρόκειται να συμβούν αυτά τα πράγματα, αποτελεί επίσης μια αστήρικτη υπόθεση.

Και να σε ρωτησω και κατι? Δλδ εσυ συμφωνεις με την παρουσια της εικονας του χριστου μεσα στις αιθουσες μας?>??
Όχι ρε φίλε, αλλά είναι κάτι πιο βαθύ που με λερώνει. Αυτά που αποφασίζονται για μένα, χωρίς εμένα ...πώς να το πω;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fantasmenos

Τιμώμενο Μέλος

Η Διαταραγμένη Προσωπικότητα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Θεολόγος και μας γράφει απο Μαυροβούνιο (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,026 μηνύματα.
Να απαντήσω σε μερικά σημεία στο ποστ σου αν και δεν απευθύνεται σε εμένα

Όχι ρε φίλε, αλλά είναι κάτι πιο βαθύ που με λερώνει. Αυτά που αποφασίζονται για μένα, χωρίς εμένα ...πώς να το πω;

Και πως θα αποφασίσεις εσύ; Νομίζεις ότι ρωτήθηκαν οι πολίτες αν ήθελαν να μπει ο σταυρός ή η εικόνα σε όλα τα σχολεία εξ αρχής; Κάποιοι το αποφάσισαν και το βρήκες όπως είναι.

Να γίνει δημοψήφισμα για αυτό το ζήτημα; Μα το 84% των Ιταλών επηρεασμένο από τον Σίλβιο και τα ΜΜΕ νομίζει ότι θα του καταργήσουν και τις εκκλησίες και διαφωνεί με την απόφαση.

Γιατί συγχέεις το να έχει κανείς θρησκεία, η οποία μάλιστα να εμποτίζει την κοινωνία, απαραίτητα με το θρησκευτικό φανατισμό; Λίγο μονόπλευρο το βρίσκω αυτό. Δεν αναγνωρίζεις κοινωνικές λειτουργίες στη θρησκεία, δεν αναγνωρίζεις τη σημασία της στη συνοχή ενός έθνους;

Ναι! Τα πιστεύω αυτά που λες! Αλλά μπορούν να γίνουν (και γίνονται) και εκτός του εκπαιδευτικού συστήματος, στο σπίτι, στα κατηχητικά, στις λειτουργίες κτλ κτλ Στο σχολείο τα παιδιά πρέπει να μορφώνονται και όχι να προσηλυτίζονται

Ο σταυρός μέσα στο σχολείο σημαίνει: "Μάθετε όλοι, πως σε τούτη τη χώρα η πλειοψηφία πιστεύει στο Χριστιανισμό και πως η εθνική μας ταυτότητα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με αυτόν". Το ότι εσένα σου αρέσει μια κοινωνία χωρίς θρησκεία, δεν σημαίνει ότι αρέσει και στους υπόλοιπους. Ωστόσο σε αυτό το σημείο παραδέχεσαι τη βασική μου νύξη: Πράγματι λοιπόν, μια παιδεία χωρίς θρησκεία καταλήγει σε μια κοινωνία χωρίς θρησκεία, άσχετα εάν αυτό το θεωρεί κάποιος θετικό ή όχι. Ποιος είναι λοιπόν αυτός ο διεθνής οργανισμός που θα επιβάλει στην Ιταλία ή στην Ελλάδα να γίνουν κοινωνίες χωρίς θρησκεία, ερήμην των λαών τους;

Κανείς δεν μιλάει για κιοινωνίες χωρίς θρησκεία! Γιατί συνεχίζεται να εκλαμβάνεται η απουσία του σταυρού από το σχολείο σαν καταδίκη της θρησκείας; Ε δεν είναι έτσι. Η κοινωνία δεν είναι μόνο το σχολείο, και η παιδεία είναι αγαθό το οποίο είναι δυνατό να αποκτηθεί και με άλλους τρόπους πλην του σχολείου! Μια κοινωνία χωρίς θρησκεία σημαίνει ότι δεν θα είχε εκκλησίες, κληρικούς και πιστούς. Βλέπεις κάτι τέτοιο να συμβαίνει έστω και στο ελάχιστο;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

jrot6

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο jrot6 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 43 ετών, επαγγέλεται Αεροσυνοδός και μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,535 μηνύματα.
Ε, ναι ο Παντοδύναμος Θεός του χρήματος είναι καιρός να διώξει όλους τους κατώτερους αυτού θεούς και να καταλάβει τη θέση που του ανήκει: Αυτήν του Παντοκράτορα!

Όσο για τα σκοτεινά κέντρα: Η έκφραση "Νέα Παγκόσμια Τάξη" σου λέει τίποτε; Η ολοκλήρωση της παγκοσμιοποίησης καταλήγει νομοτελειακά σε παγκόσμια κυβέρνηση. Δεν υπάρχει λες κάποιο κέντρο που θα κυβερνά σ' αυτήν; Δεν υπάρχει λες κανένας που να σύρει τις εξελίξεις προς αυτήν την κατεύθυνση;

Ναι μου λεει για συνομοσιες απο αυτες που υπαρχουν σε ολες τις εποχες αλλα τελευταια πουλανε πολυ στη χωρα μας..

Παγκοσμια διακυβερνηση? Πως θα γινει αυτο? Θα δεχτει πχ η Αμερικη να μοιραστει την πρωτια της στον ελεγχο του κοσμου?

Δεν θα αντισταθουν με πολεμο διαφορες χωρες?

Με συγχωρεις παντως..Εσυ απο ενα γεγονος που ειναι οτι ενα οργανο της Ε.Ε., της οποιας μελος ειναι η Ελλαδα και εκπροσωπειται μαλιστα σε αυτο το θεσμο με ενα δικαστη αποφασισε οτι ο σταυρος δεν εχει κανενα λογο υπαρξης στις αιθουσες πηγες σε παγκοσμια διακυβερνηση και σκοτεινα κεντρα..

Με συγχωρεις αλλα η λογικη μου και ο ορθολογισμος μου δεν μου επιτρεπουν να πιστευω σε συνομοσιες..Μπορει απλα να ειμαι οι κοιμησμενος της υποθεσης..

Γιατί συγχέεις το να έχει κανείς θρησκεία, η οποία μάλιστα να εμποτίζει την κοινωνία, απαραίτητα με το θρησκευτικό φανατισμό; Λίγο μονόπλευρο το βρίσκω αυτό. Δεν αναγνωρίζεις κοινωνικές λειτουργίες στη θρησκεία, δεν αναγνωρίζεις τη σημασία της στη συνοχή ενός έθνους;

Να εχει οτι θρησκεια θελει ο καθενας..Να μην βοηθαει ομως και η πολιτεια στο να βγαινουν χριστιανοι..Εγω θα προτιμουσα μια κυβερνηση που θα εβγαζε τα παιδια μου απο το σχολειο σκεφτομενα οντα..Και επισης θρησκευτικος φανατισμος δεν ειναι που μια ειδηση για το σταυρο στις αιθουσες κανει τον αλλον να ουρλιαζει για απαγορευση της θρησκειας??

Ο σταυρός μέσα στο σχολείο σημαίνει: "Μάθετε όλοι, πως σε τούτη τη χώρα η πλειοψηφία πιστεύει στο Χριστιανισμό και πως η εθνική μας ταυτότητα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με αυτόν". Το ότι εσένα σου αρέσει μια κοινωνία χωρίς θρησκεία, δεν σημαίνει ότι αρέσει και στους υπόλοιπους. Ωστόσο σε αυτό το σημείο παραδέχεσαι τη βασική μου νύξη: Πράγματι λοιπόν, μια παιδεία χωρίς θρησκεία καταλήγει σε μια κοινωνία χωρίς θρησκεία, άσχετα εάν αυτό το θεωρεί κάποιος θετικό ή όχι. Ποιος είναι λοιπόν αυτός ο διεθνής οργανισμός που θα επιβάλει στην Ιταλία ή στην Ελλάδα να γίνουν κοινωνίες χωρίς θρησκεία, ερήμην των λαών τους;

Θα το μαθουν οπως προσαρμοζονται στην κοινωνια..Εγω αν πηγαινα σε μια μουσλουλμανικη χωρα πχ θα με χαλουσε στο σχολειο να εχω τον αλαχ..

Μα δεν ειπα εγω οτι αρεσει και στους υπολοιπους.. Μιλησα εγω για μια παιδεια χωρις θρησκεια? Για μενα το συμβολο δεν πρεπει να υπαρχει και το μαθημα των θρησκευτικων να ειναι σαν το μαθημα της φιλοσοφιας..Γενικα για ολες τις θρησκειες ετσι ωστε το παιδι να μπορει να επιλεξει τη θρησκεια του..

Επειδη βγηκε ο σταυρος απο τα σχολεια η ιταλια εγινε μια κοινωνια χωρις θρησκεια??:worry:

Ήταν μάλλον δύσκολη η συνεπαγωγή μου, οπότε ας ξαναπροσπαθήσω: Το κοινό στον τρόπο σκέψης στις δύο περιπτώσεις είναι το εξής: "Το παιδί μου θα δει τους gay και θα γίνει κι εκείνο gay μέσω της μίμησης". "Το παιδί μου θα δει το σταυρό και θα γίνει χριστιανός λόγω της μίμησης" (τουλάχιστον αυτό είχε γράψει ο Γκαντέμης στον οποίον απαντούσα). Δεν βλέπεις τώρα τη σχέση;:hmm:

Οχι γιατι τι θεμα του σταυρου δεν ειναι θεμα μιμητισμου..Συνδιαζεται με το μαθημα των θρησκευτικων για ποσα χρονια στα οποια αναφερονται σε 2 μαθηματα οι υπολοιπες θρησκειες..

Μάλλον εσείς δυσκολεύεστε να κατανοήσετε (αλήθεια ρε Σταύρο, γιατί μιλάμε στον πληθυντικό:lol:) ότι ενώ ένα ένα τα περιστατικά φαίνονται αθώα, εάν κανείς τα μαζέψει και κοιτάξει το δάσος κι όχι το δέντρο, φαίνεται μια αναπόφευκτη τάση να επιβληθεί τελικώς απαγόρευση κάθε μορφής θρησκευτικότητας, ιστορικότητας και πολιτιστικής διαφορετικότητας, η οποία εξυπηρετεί τους θιασώτες του "Θαυμαστού Καινούριου Κόσμου". Το καθεστώς αυτό έχει προβλεφτεί εδώ και σχεδόν έναν αιώνα, όπως μπορείς να διαβάσεις και στα κείμενα των σοφών της Σιών (διάβασε το βιβλίο πριν με πεις συνωμοσιολόγο και τότε θα μπορούμε να συζητήσουμε βαθύτερα). Έχουμε κάθε λόγο να ανησυχούμε για την επιβολή ενός τέτοιου καθεστώτος με τη σταδιακή μέθοδο της σαλαμοποίησης. Κατανοητόν;

Οπως δεν νιωθω την αναγκη να φαω τον ελευθερο μου χρονο διαβαζωντας για την αστεροσκοπια για να την αποριψω,ετσι δεν μπορω να χασω φαια ουσια και χρονο με ενα τετοιο θεμα..

Απάντησα σ' αυτό παραπάνω. Η μέθοδος του σαλαμιού: Φέτα φέτα!! Κάλλιον το προλαμβάνειν του θεραπεύειν λοιπόν κι ας δούμε λίγο την τάση που σηματοδοτούν τα συλλεχθέντα στοιχεία. Βάλε τα σ' ένα σύστημα αξόνων να δεις κατά πού τραβούν, εγώ τι άλλο να πω; Πάντως και το ότι δεν πρόκειται να συμβούν αυτά τα πράγματα, αποτελεί επίσης μια αστήρικτη υπόθεση.

Ναι που στηριζεται στη λογικη και οχι σε συνομοσιες και φαντασματα..

Όχι ρε φίλε, αλλά είναι κάτι πιο βαθύ που με λερώνει. Αυτά που αποφασίζονται για μένα, χωρίς εμένα ...πώς να το πω;

Ολους μας λερωνει αυτο..Αλλα ο σταυρος στα σχολεια εχει το μικροτερο βαρος και τιμημα απο ολα τα αλλα που αποφασιζονται για εμας χωρις εμας..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 15,765 μηνύματα.
Δεν έχω διαβάσει όλο το θέμα, με όσα διάβασα πάντως έχω απορήσει με τον συναισθηματισμό που διακατέχει ορισμένες απόψεις. Το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν λειτουργεί συναισθηματικά πάντως και ο νόμος δεν μπορεί να λειτουργεί συναισθηματικά ή με βάση τις όποιες πλειοψηφίες. Θεωρώ απολύτως φυσιολογικό να αφαιρεθούν θρησκευτικά σύμβολα από τις τάξεις των σχολείων κι αυτό διότι απλούστατα η παιδεία δεν μπορεί να έχει σχέση με την θρησκεία σε τέτοιο επίπεδο, δεν πάει να είναι το 99% του πληθυσμού της συγκεκριμένης θρησκείας ή όχι.
Δημοκρατία δεν σημαίνει "η πλειοψηφία νικάει την μειοψηφία". Δημοκρατία σημαίνει πως ακόμα κι όταν ανήκω στην μειοψηφία, η πλειοψηφία δεν μου τρίβει την διαφορετική της πεποίθηση στη μούρη!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mittenwald

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Mittenwald αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 58 ετών, επαγγέλεται Καθηγητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 812 μηνύματα.
Σουρπράιζ:

https://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1072503&lngDtrID=245

08/11/09 12:55 Παρά την απόφαση του ΕΔΑΔ
Υπέρ της παρουσίας του σταυρού στις σχολικές τάξεις το 84% των Ιτάλων

Ρώμη
Στην Ιταλία το 84% των πολιτών τάσσεται υπέρ της παρουσίας του σταυρού στις σχολικές αίθουσες, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε πέντε ημέρες μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την κατάργησή του. Στην ερώτηση αν ο σταυρός πρέπει αν εκτίθεται στις σχολικές αίθουσες, το 84% των ερωτηθέντων απάντησε θετικά και το 14% αρνητικά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που δημοσιεύονται την Κυριακή στην Corriere della Sera.
Μεταξύ εκείνων που δεν πηγαίνουν ποτέ στην εκκλησία, το 68% τάσσεται υπέρ της παρουσίας του σταυρού. Το ποσοστό είναι 86% για όσους εκκλησιάζονται πολλές φορές τον χρόνο και 93% για όσους εκκλησιάζονται «τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα».
Σύμφωνα με τον πολιτειολόγο Ρενάτο Μανχάιμερ, η σημαντικότερη ομάδα πολιτών θεωρεί ότι ο σταυρός αποτελεί σύμβολο που υπενθυμίζει τις πολιτιστικές και κοινωνικές παραδόσεις της χώρας, χωρίς να αρνούνται «τη θρησκευτική του σημασία».
Πριν από πέντε ημέρες το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε την παρουσία του σταυρού στις σχολικές αίθουσες αντίθετη με το δικαίωμα των γονέων να αναθρέψουν τα παιδιά τους σύμφωνα με τις πεποιθήσεις του και με τις θρησκευτικές ελευθερίες των παιδιών.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό


Τέτοια ποσοστά, ούτε στην Ελλάδα δεν παίρνουν οι "Χριστιανοταλιμπάν". :D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 15,765 μηνύματα.
E καλά, η έκπληξη θα ήταν να συμφωνούσαν με το μέτρο. Είναι όπως είχε γίνει εδώ με τις ταυτότητες και το θρήσκευμα (άλλος θρησκευτικός παροξυσμός!) :D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
Ναι μου λεει για συνομοσιες απο αυτες που υπαρχουν σε ολες τις εποχες αλλα τελευταια πουλανε πολυ στη χωρα μας..

Παγκοσμια διακυβερνηση? Πως θα γινει αυτο? Θα δεχτει πχ η Αμερικη να μοιραστει την πρωτια της στον ελεγχο του κοσμου?

Δεν θα αντισταθουν με πολεμο διαφορες χωρες?

Με συγχωρεις παντως..Εσυ απο ενα γεγονος που ειναι οτι ενα οργανο της Ε.Ε., της οποιας μελος ειναι η Ελλαδα και εκπροσωπειται μαλιστα σε αυτο το θεσμο με ενα δικαστη αποφασισε οτι ο σταυρος δεν εχει κανενα λογο υπαρξης στις αιθουσες πηγες σε παγκοσμια διακυβερνηση και σκοτεινα κεντρα..

Με συγχωρεις αλλα η λογικη μου και ο ορθολογισμος μου δεν μου επιτρεπουν να πιστευω σε συνομοσιες..Μπορει απλα να ειμαι οι κοιμησμενος της υποθεσης..

Ο ορθολογισμός σου σε βάζει να παραδέχεσαι στην αρχή της παραγράφου ότι συνωμοσίες υπήρχαν σε όλες τις εποχές και να τελειώνεις την ίδια παράγραφο με την παραδοχή ότι δεν σου επιτρέπεται να τις πιστεύεις. Fair enough...



Να εχει οτι θρησκεια θελει ο καθενας..Να μην βοηθαει ομως και η πολιτεια στο να βγαινουν χριστιανοι..Εγω θα προτιμουσα μια κυβερνηση που θα εβγαζε τα παιδια μου απο το σχολειο σκεφτομενα οντα..Και επισης θρησκευτικος φανατισμος δεν ειναι που μια ειδηση για το σταυρο στις αιθουσες κανει τον αλλον να ουρλιαζει για απαγορευση της θρησκειας??

Δεν είδα κανέναν να ουρλιάζει εδώ μέσα, όμως εάν αναφέρεσαι σε μένα, βρήκες λάθος άτομο. Δεν είμαι καν χριστιανός! Nice try though...


Μα δεν ειπα εγω οτι αρεσει και στους υπολοιπους.. Μιλησα εγω για μια παιδεια χωρις θρησκεια?

Κι όμως για κοινωνία χωρίς θρησκεία μίλησες:

Εγω δεν βλεπω αρνητικα μια κοινωνια χωρις θρησκεια..Ισα ισα.. Αλλα εφοσον υπαρχουν ανθρωποι που πιστευουν σε καποιες θρησκειες εννοειτε οτι το σεβομαι..Απλα να κρατανε τη θρησκεια για το σπιτι τους και τους λατρευτικους τους χωρους..


Οχι γιατι τι θεμα του σταυρου δεν ειναι θεμα μιμητισμου..Συνδιαζεται με το μαθημα των θρησκευτικων για ποσα χρονια στα οποια αναφερονται σε 2 μαθηματα οι υπολοιπες θρησκειες..

Εγώ στον Γκαντέμη απαντούσα. Ας απαντήσει εκείνος, που ξέρει τι έγραψε, τι άλλο να πω;



Οπως δεν νιωθω την αναγκη να φαω τον ελευθερο μου χρονο διαβαζωντας για την αστεροσκοπια για να την αποριψω,ετσι δεν μπορω να χασω φαια ουσια και χρονο με ενα τετοιο θεμα..

Δεν ξέρω ποια είναι η αστεροσκοπία στην οποία αναφέρεσαι, όμως παρατηρώ ότι χρησιμοποιείς τη φαιά σου ουσία για να απορρίψεις χωρίς ν' ασχοληθείς ή κατ' ελάχιστον να γνωρίζεις ένα θέμα...

Ναι που στηριζεται στη λογικη και οχι σε συνομοσιες και φαντασματα..

Λογική ωστόσο που απέφυγες συστηματικά να εκθέσεις. Η στείρα απαξίωση των επιχειρημάτων κάποιου, δεν αποτελεί αντεπιχείρημα...

Ολους μας λερωνει αυτο..Αλλα ο σταυρος στα σχολεια εχει το μικροτερο βαρος και τιμημα απο ολα τα αλλα που αποφασιζονται για εμας χωρις εμας..

Δεν υπάρχει ισχυρότερο χτύπημα για μια θρησκεία, από το ν' αποκαθηλώσεις τα σύμβολά της.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Great Chaos

Περιβόητο μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 56 ετών, επαγγέλεται Συγγραφέας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,911 μηνύματα.
Θεωρώ απολύτως φυσιολογικό να αφαιρεθούν θρησκευτικά σύμβολα από τις τάξεις των σχολείων κι αυτό διότι απλούστατα η παιδεία δεν μπορεί να έχει σχέση με την θρησκεία σε τέτοιο επίπεδο, δεν πάει να είναι το 99% του πληθυσμού της συγκεκριμένης θρησκείας ή όχι.
Δημοκρατία δεν σημαίνει "η πλειοψηφία νικάει την μειοψηφία". Δημοκρατία σημαίνει πως ακόμα κι όταν ανήκω στην μειοψηφία, η πλειοψηφία δεν μου τρίβει την διαφορετική της πεποίθηση στη μούρη!

Δηλαδή επειδή εσύ πιστεύεις ότι η παιδεία δεν μπορεί να έχει σχέση με τη θρησκεία, αυτό σημαίνει πως πρέπει η δική σου γνώμη να επιβληθεί στο 99% (κατά το παράδειγμά σου) ή το 84% κατά τις δημοσκοπήσεις στην Ιταλία, που πιστεύει το ακριβώς αντίθετο; Είναι αυτό δημοκρατική αντίληψη; Πολύ ωραία βαδίζομεν κυρίες και κύριοι!!

Μπορεί δηλαδή η μειοψηφία να τρίβει τη δική της αντίληψη στη μούρη της συντριπτικής πλειοψηφίας; Στις δημοκρατίες, οι μειοψηφίες πρέπει να γίνονται σεβαστές και να μην δέχονται διώξεις για τη διαφορετικότητά τους. Να τους αναγνωρίζονται ΙΣΑ δικαιώματα με αυτά της πλειοψηφίας. Το να επιβάλουν την άποψή τους στην πλειοψηφία, δεν αποτελεί δημοκρατική διαδικασία, κάπου τα έχετε μπερδέψει νομίζω...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mittenwald

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Mittenwald αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 58 ετών, επαγγέλεται Καθηγητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 812 μηνύματα.
Το να επιβάλουν την άποψή τους στην πλειοψηφία, δεν αποτελεί δημοκρατική διαδικασία, κάπου τα έχετε μπερδέψει νομίζω...
Ίσως λόγω απόλυτης σιγουριάς περί του δίκαιου των πεποιθήσεων τους.
Δείγμα κι ότι η αντι-θρησκεία αποτελεί ένα είδος θρησκείας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Obscura

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Obscura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,515 μηνύματα.
"Αυτοί" (ας τους πούμε άρχουσα τάξη που χαρακτηρίζεται από αδράνεια όπως την ορίζει η φυσική) θέλουν να πατάξουν κάθε είδους διαφορετικότητα γιατί οι ομοιόμορφες μάζες ελέγχονται καλύτερα ή μήπως θέλουν να οξύνουν τις διαφορές (εθνικές, θρησκευτικές κτλ) δημιουργώντας ένα κλίμα συνεχούς απειλής για να μην μπορεί να υπάρχει ταξική αλληλεγγύη μεταξύ των λαών; :hmm:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νωεύς

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Άγιο Πνεύμα (Σέρρες). Έχει γράψει 5,713 μηνύματα.
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Julius Caesar

Νεοφερμένος

Ο Julius Caesar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 47 ετών, επαγγέλεται Τοπογράφος μηχανικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 62 μηνύματα.
Κυρίες και κύριοι, πολύ ωραία η συζήτηση. Οι ισλαμιστές όμως (που πυρήνες τους υπάρχουν και στην Ελλάδα πλέον https://www.blogger.com/comment.g?blogID=37430256&postID=4882143813810594364 ) δε θα περιοριστούν σε postings και συζητήσεις στο e-steki αν νιώθουν ότι τα συμβολά τους αποκαθαίρονται, υβρίζονται ή ένα ΕΔΑΔ τα απαγορεύει από τα ιεροδιδασκαλεία τους...
Ας κοιτάμε το δάσος και όχι το δέντρο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

jrot6

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο jrot6 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 43 ετών, επαγγέλεται Αεροσυνοδός και μας γράφει απο Βόρεια Μακεδονία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,535 μηνύματα.
H πηγη σου ειναι ο στοχος? Καλα μιλαμε για αντικειμενικοτητα στο φουλ..:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Julius Caesar

Νεοφερμένος

Ο Julius Caesar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 47 ετών, επαγγέλεται Τοπογράφος μηχανικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 62 μηνύματα.
jrot6:
1) Aν διάβασες καλά, την είδηση την αναμεταδίδει ο "Στόχος" από την Ιταλική "Corirere Della Sera". Δεν έκανες τον κόπο όμως να το διαβάσεις. Δεν πειράζει.

2) Έχω μάθει πολύ περισσότερες αλήθειες από το "Στόχο" και τη "Βαβυλωνία" παρά από την "Ελευθεροτυπία", τα "Νέα" και την "Καθημερινή".
Μη φανατίζεσαι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fantasmenos

Τιμώμενο Μέλος

Η Διαταραγμένη Προσωπικότητα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Θεολόγος και μας γράφει απο Μαυροβούνιο (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,026 μηνύματα.
Δηλαδή επειδή εσύ πιστεύεις ότι η παιδεία δεν μπορεί να έχει σχέση με τη θρησκεία, αυτό σημαίνει πως πρέπει η δική σου γνώμη να επιβληθεί στο 99% (κατά το παράδειγμά σου) ή το 84% κατά τις δημοσκοπήσεις στην Ιταλία, που πιστεύει το ακριβώς αντίθετο; Είναι αυτό δημοκρατική αντίληψη; Πολύ ωραία βαδίζομεν κυρίες και κύριοι!!

Μπορεί δηλαδή η μειοψηφία να τρίβει τη δική της αντίληψη στη μούρη της συντριπτικής πλειοψηφίας; Στις δημοκρατίες, οι μειοψηφίες πρέπει να γίνονται σεβαστές και να μην δέχονται διώξεις για τη διαφορετικότητά τους. Να τους αναγνωρίζονται ΙΣΑ δικαιώματα με αυτά της πλειοψηφίας. Το να επιβάλουν την άποψή τους στην πλειοψηφία, δεν αποτελεί δημοκρατική διαδικασία, κάπου τα έχετε μπερδέψει νομίζω...

Δεν είναι μόνο ένα το επιχείρημα περί υποστήριξης του μέτρου (να διαχωριστεί η παιδεία από την θρησκεία και μακροπρόθεσμα κράτος εκκλησία) αλλά υπάρχει και ένα δεύτερο το οποίο αναφέρεις και εσύ ο ίδιος:

οι μειοψηφίες πρέπει να γίνονται σεβαστές και να μην δέχονται διώξεις για τη διαφορετικότητά τους. Να τους αναγνωρίζονται ΙΣΑ δικαιώματα με αυτά της πλειοψηφίας.

Το μέτρο έχει αυτό τον σκοπό, να μην νιώθουν τα παιδιά ότι είναι διαφορετικά-απορριπτέα από τον σχολικό χώρο. Αν κυριαρχεί ένα σύμβολο τα υπόλοιπα άτομα θα αισθάνονται διαφορετικά και αξιακά κατώτερα (ενώ πρέπει να αισθάνονται διαφορετικά και αξιακά ίσα). Και δεν έχει σημασία που είναι 84%. Αν ήταν 51% τι διαφορά θα είχε; Δεν έχει σημασία αν η μειοψηφία είναι ένας ή 10 εκατομύρια
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 52 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Το μέτρο έχει αυτό τον σκοπό, να μην νιώθουν τα παιδιά ότι είναι διαφορετικά-απορριπτέα από τον σχολικό χώρο. Αν κυριαρχεί ένα σύμβολο τα υπόλοιπα άτομα θα αισθάνονται διαφορετικά και αξιακά κατώτερα (ενώ πρέπει να αισθάνονται διαφορετικά και αξιακά ίσα).

Έστω ότι ήμουν Ιταλίδα μαθήτρια και έστω ότι ήμουν και Χριστιανή. Από την επόμενη ημέρα της αποκαθήλωσης του σταυρού της τάξης, θα πήγαινα στο σχολείο με τον σταυρό μου κρεμασμένο στο λαιμό μου και θα ενθάρρυνα και όλους τους Χριστιανούς συμμαθητές μου να κάνουν το ίδιο.
Αν τα ποσοστά της δημοσκόπησης είναι σωστά, η τάξη θα γέμιζε με παιδιά που θα έφεραν σταυρούς.
Για να μη θυμηθώ τις σκανταλιές των μαθητικών μου χρόνων και σου πω, πως το πιθανότερο είναι να σκαρφαλώναμε και να χρωματίζαμε ένα σταυρό με κιμωλία... :P
Για να μην σου πω, επίσης, ότι ο σταυρός που μέχρι σήμερα περνούσε απαρατήρητος στις αίθουσες, τώρα ξαφνικά θα αποκτήσει αξία με την απουσία του...

Αναρωτιέμαι πώς θα νιώθουν από εδώ και πέρα τα παιδιά άλλων πνευματικών πίστεων και πόσο τελικά θα βοηθήσει αυτή η απόφαση στην ομαλή και ισότιμη ένταξή ΟΛΩΝ των παιδιών στο σχολικό περιβάλλον... :hmm:

... η ειρωνεία μάλιστα είναι πως μετά από τόσα χρόνια κρεμασμένοι, οι σταυροί θα έχουν αφήσει ευδιάκριτο χνάρι στον τοίχο, που θα θυμίζει σε όλους τι κρεμόταν εκεί πέρα...

Αλήθεια τη θα γίνει με τον δημόσιο λειτουργό a.k.a. δάσκαλο/καθηγητή που τυχών είναι Χριστιανός; Θα του επιτρέψουμε να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του ή μήπως να τον καθαιρέσουμε κι αυτόν, ως δημόσιο κίνδυνο; :hmm:

Η πολιτικώς ορθή απόφαση ενός δικαστηρίου που οφείλει -όπως γράφτηκε- να μην έχει κανένα συναισθηματισμό, προσκρούει εύλογα στην απλότητα και το συναισθηματισμό της καθημερινότητας...

Μακάρι να έφτανε η αποκαθήλωση ενός συμβόλου για να νιώσει και να ΕΙΝΑΙ μια μειονότητα αξιακά ισότιμη και κοινωνικά αποδεκτή... Μάλλον όμως δεν λύνεται έτσι το πρόβλημα και μάλλον "αυτούς" δεν τους ενδιαφέρει αυτό.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

fantasmenos

Τιμώμενο Μέλος

Η Διαταραγμένη Προσωπικότητα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Θεολόγος και μας γράφει απο Μαυροβούνιο (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,026 μηνύματα.
Μακάρι να έφτανε η αποκαθήλωση ενός συμβόλου για να νιώσει και να ΕΙΝΑΙ μια μειονότητα αξιακά ισότιμη και κοινωνικά αποδεκτή... Μάλλον όμως δεν λύνεται έτσι το πρόβλημα και μάλλον "αυτούς" δεν τους ενδιαφέρει αυτό.

Και πως λύνεται; Θα μου πεις με την ατομική προσπάθεια του καθενός αλλά αν ήταν μόνο αυτός ο τρόπος τότε τα αυτά που αναφέρεις από την αντίδραση που θα προκαλούνταν στα χριστιανόπαιδα δεν θα ευσταθούσε. Κανένας άνθρωπος που σέβεται την πίστη του άλλου δεν θα φορούσε τεράστιο σταυρό μόνο και μόνο για να αποδείξει (σε ποιον; ) ότι είναι χριστιανός. Οπότε καλό είναι μερικές φορές η πολιτεία να επεμβαίνει (και αν δεν μπορεί να επέμβει η φασίζουσα κυβέρνηση του Σίλβιο) ας το κάνει κάποιο άλλο όργανο...

Αλήθεια τη θα γίνει με τον δημόσιο λειτουργό a.k.a. δάσκαλο/καθηγητή που τυχών είναι Χριστιανός; Θα του επιτρέψουμε να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του ή μήπως να τον καθαιρέσουμε κι αυτόν, ως δημόσιο κίνδυνο; :hmm:

Εγώ ρωτάω κάτι άλλο. Έναν μουσουλμάνο καθηγητή πρέπει να τον απολύσουν από τα χριστιανικά σχολεία; Αφού το σχολείο είναι χριστιανικό (έχει και λογότυπο) τι δουλειά έχει ένας μουσουλμάνος καθηγητής φυσικής; Τι ακριβώς βγήκε από την δικιά μου ερώτηση; Τίποτα, απλώς μια επιφανειακή επαγωγή. Συγχώρεσε με, αλλά και η δικιά σου ερώτηση είναι τέτοιου περιεχομένου. Το λέω τελευταία φορά είναι λάθος να τραβάμε κάτι από τα μαλλιά και να λέμε τι ΜΠΟΡΕΙ να γίνει στο μέλλον, είναι καθαρός συντηρητισμός
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top