Aναζήτηση κοινωνικής βοήθειας

Angelos_htmlportal

Νεοφερμένος

Ο Angelos_htmlportal αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 25 μηνύματα.
ρε παιδια εσεις τι λετε,,μπορει να δωσει καποιος απο αλλη ομαδα αιματος?:mad:
οχι...

ζητηθηκε συγκεκριμενη ομαδα... και ειναι και λιγο σπανια..

Μισελ αν γινεται η ενοτητα να κλειδωθει!
ευχαριστω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

crazyhelen

Διάσημο μέλος

Η crazyhelen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,771 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από Angelos_htmlportal:
ρε παιδια εσεις τι λετε,,μπορει να δωσει καποιος απο αλλη ομαδα αιματος?:mad:
οχι...

Είναι γνωστό, ότι όσοι είναι εθελοντές αιμοδότες, δίνουν αίμα ανεξάρτητα απ'την ομάδα τους, διότι τα νοσοκομεία ανταλλάζουν τις ομάδες ανάλογα με την υπάρχουσα ανάγκη.
Όταν πηγαίνεις να δώσεις αίμα για κάποιον συγκεκριμένο άτομο, δεν σημαίνει ότι το αίμα το δικό σου θα χρησιμοποιηθεί άμεσα στον ίδιο ασθενή, αλλά πιθανό να ανταλλαχθεί με την αντίστοιχη ομάδα αίματος που χρειάζεται.
Στην παρούσα φάση, ίσως επειδή η ανάγκη είναι πολύ μεγάλη και η ομάδα πολύ σπάνια (συνήθως αυτή η ομάδα παρουσιάζει έλλειψη) να μην υπάρχουν αποθέματα ρέζους αρνητικού και να κάνουν έκλιση ΜΟΝΟ για την συγκεκριμένη ομάδα. Σε γενικές γραμμές πάντως, οποιαδήποτε ομάδα αίματος είναι δεκτή.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γιώργος

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 30,791 μηνύματα.
Η παρακάτω ανακοίνωση είναι από άλλο forum.


Ανοίγω το θέμα στο "Υγεία-Ιατρική", αν θεωρείτε πως πρέπει να πάει αλλού μετακινείστε το. :)

Η κ ΚΑΜΗΛΑΡΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και έχει ΑΜΕΣΗ ανάγκη για 3 φιάλες αίμα
Α1 rhezus αρνητικό. ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ παρακαλείται να βοηθήσει. Όποιος δει αυτό το μήνυμα ας αναζητήσει παρακαλώ, μέσω γνωστών καθώς η ανάγκη είναι άμεση, μέχρι την Κυριακή πρέπει να έχουν βρεθεί.

ΚΑΜΗΛΑΡΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

Παρακαλώ για τυχόν εξελίξεις εποικινωνήστε μαζί μου στο denaxasvag@hotmail.com
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Felix!

Νεοφερμένος

Ο Felix! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 42 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 7 μηνύματα.
ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΑΙΜΑ
Ο συνάνθρωπος μας Δημήτρης Χουρμουζιάδης χρειάζεται επειγόντως αίμα!

Χρειάζονται 50 φιάλες αίμα μηδέν αρνητικό (0-).

Επειδή τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και η κατάσταση του Δημήτρη κρίσιμη θα παρακαλούσαμε όσους έχουν ομάδα αίματος 0- (μηδέν αρνητικό) και μπορούν να δώσουν αίμα να περάσουν από ένα από όλα τα νοσοκομεία της χώρας δίνοντας το όνομα και το νοσοκομείο στο οποίο πάει το αίμα για τον Δημήτρη Χουρμουζιάδη στο Παπανικολάου Θεσσαλονίκης.

Πρέπει να μαζευτούν πάνω από 50 φιάλες αίματος και οι φίλοι και οικογένεια έχουν μαζέψει μόλις 8. Κάντε ένα repost, πείτε το στους φίλους σας, ίσως κάποιος να μπορεί να τον σώσει.

Ο Δημήτρης ήδη σας ευχαριστεί όλους ακόμη και αν βρίσκεται σε κώμα αυτή τη στιγμή.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

dalcfu

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η dalcfu αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 44 ετών. Έχει γράψει 218 μηνύματα.
Μόλις τώρα διάβασα το θέμα αυτό και θα ήθελα να μάθω αν τελικά πήγαν όλα καλά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

[V]

Νεοφερμένος

Ο [V] αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 103 μηνύματα.
Βρηκα αυτο σε αλλο φορουμ και το γραφω και δω. Αν ξερει καποιος κατι... Θα μπορουσε να εχει συμβει στον καθενα μας.

Αργυρης Πασπάλας
Καλήσπερα σε όλους, θέλω να ζήτησω μια χάρη... να προωθήσετε το παρακάτώ μήνυμα σε όσους ξέρετε :

Στις 13 αύγουστου το απόγευμα 3 με 5, μέταξυ 78ου Και79ου χιλιομέτρου στην εθνική οδό Αθηνων - Λάμιας έγινε ένα θανατήφορο τρόχαιο ατύχημα με ένα πράσινο lancia delta και ένα μαυρό yamaha fazer, σε αύτο το ατύχημα σκοτώθηκε ο όδηγος της μηχάνης, ο άδελφος μου... Κωνστάντινος Πασπάλας, 30 ετών. έπισης άπο ότι με έχουν ενημέρωσει άπο την τρόχαια δεν ύπαρχει κανένας μάρτυρας. Ολοι έχετε άδελφια και μπορείται να με καταλάβέτε. Το κινήτο μου είναι 6979206490 Και το email μου argyris_paspalas@yahoo.gr εάν ύπαρχει κάποιος που να ξέρει το ότιδηποτε σας παράκαλω ας επικοινώνησει μαζί μου, άπλα θέλω να μαθώ...

Σας ευχαριστώ πολύ

Και σας ευχαριστώ ακόμα πιο πολύ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

borat

Επιφανές μέλος

Ο Γιάννης.- αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 40 ετών, επαγγέλεται Μαθηματικός και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 15,323 μηνύματα.
Eλπίζω να βρεθεί κάποιος να σε βοηθήσει.

Λυπάμαι πολύ για την απώλεια σου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 15,765 μηνύματα.
Χρησιμοποιηθήκαν τελικά δέκα μονάδες αίμα και πέντε πλάσμα, εκ των οποίων έχω καταφέρει να βρω να επιστραφούν μόνο οι τρεις. Από Δευτέρα λογικά θα σταλούν κι άλλες από κάτι γνωστούς (εγώ δυστυχώς δεν μπορώ να δώσω λόγω στίγματος), αλλά επειδή λείπουν αρκετές και δεν θέλω να μείνουν έτσι, αν κάποιος μπορεί ας στείλει κάτι. Στο όνομα Αποστολόπουλος Ιωάννης τις δίνει, νοσηλευόταν στον Ερυθρό Σταυρό (σε οποιοδήποτε νοσοκομείο τις δίνει, απλά ας αναφέρει το νοσοκομείο επειδή πρόκειται για πολύ κοινό όνομα). Κρίμα θα είναι να λείψουν από κάποιον.. Ευχαριστώ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Corpse Bride

Διακεκριμένο μέλος

Η Corpse Bride αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6,595 μηνύματα.
(Δεν ξερω που να το γραψω, εδω μου φαινεται πιο καταλληλο αλλα μετακινηστε το οπου πιστευετε)

Μου ηρθε σημερα αυτο το μαιλ και το βρηκα ενδιαφερον:


15 Oκτωβρίου, Παγκόσμια μέρα λευκού μπαστουνιού

Στις 15 Οκτωβρίου, κάθε χρόνο, είναι η παγκόσμια ημέρα του Λευκού Μπαστουνιού:
Το λευκό μπαστούνι, είναι το τεχνικό βοήθημα που χρησιμοποιούν τα άτομα με πρόβλημα όρασης για να εντοπίζουν και να αποφεύγουν τα εμπόδια στην πορεία τους, στην προσπάθεια τους να κινούνται μόνοι, ανεξάρτητοι και με ασφάλεια.
Δεν βλέπω, βλέπεις όμως εσύ: Θέλεις να με βοηθήσεις;;; Τότε, διάβασε τα παρακάτω και να ξέρεις πως αν κάτι θυμάσαι απ'αυτά όταν κάπου, κάποτε, τυχαία ή για κάποιο λόγο με συναντήσεις, θα με κάνεις να νιώσω άνετα, δίνοντας μου αυτό ακριβώς που χρειάζομαι.
-----------------------

Όταν με συναντήσεις μπορείς να με βοηθήσεις αν θυμηθείς τα παρακάτω:
1. μόνο εμείς οι τυφλοί κρατάμε λευκό μπαστούνι και αυτό για να περπατάμε με ασφάλεια, όχι για να ξεχωρίζουμε, να παίζουμε, να μας δείχνουν ή να ζητιανεύουμε.
2. είμαι ένας συνηθισμένος άνθρωπος αλλά τυφλός. Μη με μεταχειρίζεσαι σαν παιδάκι. Μεγαλώνω, παίζω, τρέχω, διαβάζω, γράφω, σπουδάζω, δουλεύω, παθιάζομαι, κλαίω, γελάω, ερωτεύομαι, θυμώνω, «σερφάρω», κάνω chat,.,όπως ΕΣΥ!
3. πιο εύκολα θα περπατήσω μαζί σου, παρά με το μπαστούνι ή με το σκύλο μου. Όμως, μη με πιάνεις από τον ώμο ή απ'το μπράτσο. άσε με να πιάσω εγώ το δικό σου μπράτσο: Έτσι θα νιώθω (=θα ξέρω) πότε σταματάς, πότε στρίβεις, πότε ανεβαίνεις ή κατεβαίνεις.
4. Μη ρωτάς τον συνοδό μου: «Πώς τον λένε;», «Τι θέλει να ψωνίσει;», «Ποιο φαγητό του αρέσει;», «Που θέλει να πάει;», «Πώς γράφει και διαβάζει;», «Πώς μπορεί;»,. Ρώτησε εμένα, ξέρω και εγώ να σου απαντήσω! Χρησιμοποίησε τον κανονικό τόνο της φωνής σου, όπως μιλάς στους άλλους μίλα και σε εμένα.
5. Μην αποφεύγεις τις λέξεις «βλέπω», «κοιτάζω», «τυφλός» κλπ., τις μεταχειρίζομαι και εγώ. Βλέπω με τα χέρια μου: βλέπω για μένα= αγγίζω, ακούω, μυρίζω, καταλαβαίνω, αισθάνομαι.
6. Σύστησε με στους άλλους, ακόμη και στα παιδιά. Θέλω να γνωρίσω ποιος είναι στην τάξη ή στο δωμάτιο μαζί μου. Μίλησε μου όταν μπαίνεις. Πες μου πως φεύγεις: με φέρνεις σε μεγάλη αμηχανία αν μ'αφήνεις να μιλάω με κάποιον που δεν είναι κοντά μου.
7. Οδήγησε το χέρι μου σε μια καρέκλα. Πες μου που είναι η πόρτα στο δωμάτιο, το αποχωρητήριο, το παράθυρο κλπ. Και αν υπάρχουν εμπόδια ή πράγματα στο πάτωμα. Δε θέλω να κάνω ζημιές, γιατί μπορώ να μην κάνω ζημιές.
8. Βοήθησε με διακριτικά στο τραπέζι και πες μου για το φαγητό στο πιάτο μου. Χρησιμοποίησε το πιάτο μου σαν «ρολόι» και πες μου σε ποια «ώρα» είναι το κάθε είδος του φαγητού μου, π.χ «Το κρέας σου είναι στο Έξι».
Κοίτα το ποτήρι μου να είναι δίπλα στο πιάτο μου και πες μου αν είναι στο δεξί ή στο αριστερό μου χέρι, για να το.»δω» και εγώ όταν το χρειαστώ.
9. Μου αρέσουν οι αθλητικές εκδηλώσεις, το θέατρο και ο κινηματογράφος, φτάνει να με βοηθάς να καταλαβαίνω τι γίνεται διαβάζοντας/περιγράφοντας μου όσα δεν μπορώ να δω.
10. Μου αρέσουν οι εκδρομές και τα πάρτι. Πάρε με στην παρέα σου και γνώρισε με στους καλεσμένους σου.
11. Ξέρω να συμπεριφέρομαι. Αν υστερώ σε κάτι βοήθησε με. Δε θέλω τον οίκτο σου αλλά τη φιλία σου! Μη μιλάς για τη «θαυματουργό αντίληψη» των τυφλών. Μην ξεχνάς ότι όσα έμαθα είναι αποτέλεσμα σκληρής προσπάθειας και εργασίας.
12. Αν είσαι περίεργος θα μιλήσω μαζί σου για το πρόβλημα μου αλλά όχι μόνο γι'αυτό, γιατί για μένα είναι μια παλιά ιστορία! Έχω τόσα άλλα ενδιαφέροντα, χόμπι και απορίες όπως και εσύ!

Δώσε τώρα άλλα δύο λεπτά απ'τον χρόνο σου και προώθησε αυτό το email στους γνωστούς σου, στους φίλους σου.
Σε δύο λεπτά, ενημερώνεις σωστά, για μια ζωή!!!
Για παραπάνω πληροφορίες, απορίες, σχόλια, κουβέντα, στείλε μου ένα email στο evavgoul@otenet.gr και πες μου, ότι θες. Μη διστάσεις, μη ντραπείς και ας μην γνωριζόμαστε. Αν μάθεις κάνεις την αρχή! Και η αρχή είναι το ήμισυ του παντός!!!
Βαγγέλης Αυγουλάς
3οετής φοιτητής της Νομικής Σχολής Αθηνών,
Μέλος της Διεθνούς οργάνωσης για νέους με προβλήματα όρασης VIEWS (Visually Impaired Education and Work Support)
Μέλος της Επιτροπής Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εδάδ

Διάσημο μέλος

Η Εδάδ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,958 μηνύματα.
Σωστό το πιδι που το έγραψε.
Είμαστε ρατσιστές τι να κάνουμε!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 15,765 μηνύματα.
Το συγκεκριμένο παιδί το ξέρω προσωπικά, είναι φοβερό τυπάκι :)
Να πάτε και στο Μουσείο Αφής αν θέλετε είναι Αθηνάς 17 και Δοϊράνης, Καλλιθέα, ενώ αν κάποιος έχει διάθεση για εθελοντική εργασία οπωσδήποτε την χρειάζονται στον Φάρο Τυφλών της Ελλάδος (www.fte.org.gr).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

prime

Πολύ δραστήριο μέλος

Η prime αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,680 μηνύματα.
εγώ συμμετέχω εδώ :https://www.redcross.gr/

στο σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών.

Προτείνω ανεπιφύλακτα σε όποιον έχει χρόνο και διάθεση να πάει.

Μαθαίνεις πάρα πολλά για α΄βοήθειες και πολλά μαθήματα τα κάνουν γιατροί.
Συμμετοχές σε αποστολές, υγειονομικές καλύψεις και διάφορες εκδηλώσεις πχ από έρευνα αγνοουμένων μέχρι και συναυλίες.

Όποιος δεν έχει χρόνο μπορεί να παρακολουθήσει 20ωρα μαθήματα α' βοηθειών σε πολίτες που διοργανώνονται στα επιμέρους τμήματα ανά την Ελλάδα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Obscura

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Obscura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,515 μηνύματα.
Σωστό το πιδι που το έγραψε.
Είμαστε ρατσιστές τι να κάνουμε!

Περισσότερο αμηχανία θα το έλεγα και φόβος να μην προσβάλουμε τον άνθρωπο, φόβος που σε σημείο υπερβολής φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 15,765 μηνύματα.
Aν ποτέ θελήσετε να βοηθήσετε τυφλό στον δρόμο πάντως μη τον πιάσετε από το χέρι. Δώστε του το δικό σας να σας ακολουθήσει - αλλιώς νιώθουν πως τους τραβολογάς. :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Heptamer

Δραστήριο μέλος

Ο Heptamer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 688 μηνύματα.
κ.κ. Στεκιώτες,

ζητώ συγνώμη που e-ισβάλλω τοσο απότομα και με τέτοιο θεμα,αλλα δυστυχώς οι εξελίξεις πολλες φορές μας προσπερνουν και πρεπει να τρεξουμε ξοπίσω τους...

Αν οι διαχειριστές / συντονιστές κρινουν πως το θεμα ανήκει σε αλλη κατηγορία,παρακαλώ οπως το μεταφέρουν εκεί που του πρέπει.

Υπαρχει άμεση αναγκη αίματος (10 φιάλες) για τον πατέρα στενής μου φίλης,ο οποιος θα υποβληθει νωρις αυριο το πρωι σε χειρουργική επεμβαση στο Αττικό νοσοκομείο Χαϊδαρίου.

Το όνομα του ασθενούς ειναι [...].

( το αιμα μπορει να δοθει σε οποιοδηποτε νοσοκομειο αναφεροντας οτι αφορα το παραπανω ατομο).

Δυστυχώς,ενημερώθηκα πριν απο λίγο για το γεγονός και οι γιατροί εχουν καταστήσει σαφές πως δεν θα προχωρήσουν στην επέμβαση,εαν δεν συγκεντρωθούν τουλαχιστον οκτώ φιάλες αίματος!!!

Ο ασθενης εχει ομαδα Ο αρνητικό,αλλα θα γίνει δεκτό αίμα απο οποιαδηποτε ομάδα.

[...]

Σας ευχαριστω!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 15,765 μηνύματα.
Δεν μπορούν να ΜΗΝ προχωρήσουν στην επέμβαση. Κατά τα άλλα δυστυχώς δεν μπορώ να βοηθήσω, δεν μπορώ να δώσω αίμα. Καλή επιτυχία στο χειρούργειο και καλή ανάρρωση.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Heptamer

Δραστήριο μέλος

Ο Heptamer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 688 μηνύματα.
Δε γνωριζω λεπτομέρειες,καθως και εαν μπορουν οντως να αρνηθουν την επέμβαση.

Ενδεχομενως,κατι τετοιο εχει σκοπο να λειτουργει ψαρωτικά / πιεστικα προς τους συγγενεις,προκειμενου να αναπληρωθει το αιμα που θα δαπανηθει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Μελιώ

Δραστήριο μέλος

Η -Το Νου Σου Στην- Αμέλεια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 695 μηνύματα.
Καταρχήν να ευχηθώ γρήγορη ανάρρωση και το πιο σημαντικό όλων ,με αισιοδοξία και χιούμορ αντιμετωπίζει κανείς και τα πιο σοβαρότερα προβλήματα υγείας τρου στόρι ;)

Στο θέμα σου τωρα , 10 μπουκάλες είναι πολλές , άρα πρόκειται για σοβαρό χειρουργείο που μου κάνει εντύπωση γιατί δεν γίνεται άμεσα και το προγραμματίζουν για αύριο .
Όπως σου είπε και η Κωνσταντίνα δεν μπορούν να αρνηθούν την επέμβαση για κανένα λόγο , και επίσης το αίμα μπορεί να συγκεντρωθεί και μετά το πέρας της εγχείρησης .
Επειδή ξέρω σε περίπτωση δικού μου ανθρώπου που χρειάστηκε πολλές φιάλες όπως καταλαβαίνεις οι συγγενείς και οι γνωστοί που μπορούσαν να δώσουν δεν έφταναν , η λύση στην οποία κατέφυγαμε ήταν να μπει ένας συγγενής σε ένα μπιλιαρδάδικο και να πει : Δίνω τόσα για κάθε μπουκάλα αίμα που θα δώσετε .... και όπως ήταν αναμενόμενο βρέθηκε αίμα ταχύτατα.
Ακούγεται άθλιο ? Τρελό ? Μπορεί ... αλλά όταν βλέπεις δικό σου άνθρωπο να πεθαίνει μπορεί να κάνεις τα πάντα , ακόμα κι αυτό ,ειδικά σε ένα κράτος πρόνοιας που δεν έχει καταφέρει να περάσει στους πολίτες του το αυτονόητο ,τη δωρεάν αιμοδοσία από όλους για όλους ( για να μη μιλήσω για δωρεά οργάνων και παει αλλού το θέμα ) .

Όπως και να έχει εύχομαι περαστικά και υπομονή στους συγγενείς .
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 15,765 μηνύματα.
Την εγχείριση ΘΑ την κάνουν (ή θα βρεθούν στης φυλακής τα σίδερα) είτε βρεθεί αίμα είτε όχι. Όταν μου ζήτησαν αίμα για το χειρουργείο του πατέρα μου, δεν μπόρεσα ποτέ να το καλύψω εξ ολοκλήρου, αν και το προσπάθησα όσο μπορούσα. Δεν δημιουργήθηκε ποτέ κανένα θέμα.
Κατά τα άλλα μου κάνει φοβερή εντύπωση που λες πως ζήτησαν το αίμα από πριν. Πως ακριβώς ξέρουν πόσο ακριβώς χρειάζεται; Και τι είναι το αίμα; Προκαταβολή για αμάξι;..

Τέλος πάντων, εύχομαι περαστικά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

C.M.

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η C.M. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 286 μηνύματα.
Δε γνωριζω λεπτομέρειες,καθως και εαν μπορουν οντως να αρνηθουν την επέμβαση.

Ενδεχομενως,κατι τετοιο εχει σκοπο να λειτουργει ψαρωτικά / πιεστικα προς τους συγγενεις,προκειμενου να αναπληρωθει το αιμα που θα δαπανηθει.


Ούτε αυτό μπορούν να το κάνουν.

Ούτε εγώ αναπλήρωσα ακόμα όλο το αίμα που χρειάστηκε...

Τέτοιες ανακοινώσεις επείγουσας φύσης γίνονται συνήθως όταν δεν υπάρχει απόθεμα στις τράπεζες, κι αυτό όπως λειτουργεί ο θεσμός της αιμοδοσίας σήμερα συμβαίνει όταν πρόκειται όχι τόσο συνηθισμένη ομάδα αίματος...

Εύχομαι να πάνε όλα καλά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top