O Dreamweaver έγραψε: στις 23:50, 21-05-19:

Αρχική Δημοσίευση από Gate4
Δεν θα κάτσουμε να λύσουμε τώρα το δικαστικό σύστημα της Ελλάδας ξέρω και ξέρεις ότι λειτουργεί σε αισχρό βαθμό με αναβολές και η παρατημένη παίζει να μη βρει το δίκαιο της ποτέ (εφόσον δεν την αφήνεις να κάνει έκτρωση). Εναλλακτικά παίζει και να μη της περισσεύουν να χρυσοπληρώσει δικηγόρους ειδικά αν έχει και ένα παιδί να φέρει στον κόσμο και δεν της περισσεύει μία. Να μη πιάσουμε τι έξοδα έχει η έγκυος για να είναι ασφαλής παίζει να μη σε περνάνε καν από το μυαλό. Ξαναλέω πως ακόμα και σε πατεράδες που τους επιβλήθηκε διατροφή μετά από διαζύγια δεν την δίνουν τακτικά ή δεν δίνουν τίποτα και κανείς δεν τους πιάνει από το αυτί. Άπειρες περιπτώσεις. Όπως επίσης και με την απαγόρευση της έκτρωσης δεν σώζεις τα έμβρυα αλλά μένεις με νεκρές γυναίκες (για της οποίες δεν θα νοιαστεί κανείς), παιδιά πεταμένα σε ευφάνταστα σημεία (ακάλυπτους, τουαλέτες, κάδους) ή θα καταλήξουν σε ιδρύματα στα οποία ω θεοί κατά μεγάλο ποσοστό είναι χάλια και η κακοποίηση πάει σύννεφο.
Υπάρχει λόγος που επιτρέπεται η έκτρωση μέχρι ένα συγκεκριμένο σημείο και αυτό είναι ότι όντως είναι ένα ασχημάτιστο μάτσο κύτταρα (εν δυνάμει άνθρωπος) ούτε λίγο ολοκληρωμένος αντίθετα με εσένα και εμένα. Πλιζ μη παίζεις με τις λέξεις δεν έχει νόημα. Αν θες να το πάμε win-win θα πρέπει το ζευγάρι να αποφασίζει μαζί για το αν θα κρατήσει το παιδί κατά τη γνώμη μου αυτό είναι το σωστό. Όχι ο κάθε τρίτος άσχετος όμως. Δεν γίνεται να κατακρίνεις τη γυναίκα που αποφάσισε να κάνει έκτρωση γιατί είναι συνείδηση ότι δεν μπορεί να το μεγαλώσει γιατί "δεν έχει εξουσία σε κάτι που μεγαλώνει μέσα της" και να δεχόμαστε να κάνει κάποιος άλλος κουμάντο στη μήτρα της. Το πιο λογικό είναι να αποφασίζουν άντρας και γυναίκα μαζί. Το να απαγορεύεται η έκτρωση συνολικά είναι εγκληματικό και απαράδεκτο.

Δεν παιζω με λογια οσον αφορα τα κυτταρα, θελω να εχω μια consistent εφαρμογη κανονων. Αν ξεκινουσαμε μια κουβεντα απο το μηδεν, χωρις το σημειο αναφορας να ειναι η εκτρωση ουσιαστικα ολοι θα συμφωνουσαν οτι το εμβρυο ειναι ανθρωπος με δικαιωματα, αλλα επειδη θελουμε να υπαρχει η επιλογη της εκτρωσης παμε πισω και παιζουμε με το τι ειναι ανθρωπος για να μην μην εχουμε ηθικα και νομικα θεματα. Ορια του ποτε ξεκινα η ζωη ή ορισμοι τι ειναι ανθρωπος που ξεκινουν ηδη με το συμπερασμα μπορουν να κοβουν και αλλους που δεν ειναι εμβρυα, πχ στον πρωτο χτυπο της καρδιας, και γενικα το θεμα ειναι πολυ πιο πολυπλοκο απο επικινδυνο απο τον τροπο που χρησιμοποιειται στο Pro-choice narrative. Επισης, το θεωρω χαζο να το συζηταμε οταν ταυτοχρονα χτυπιομαστε για τα δικαιωματα των ζωων και αλλες τετοιοες αηδιες.
Τα υπολοιπα που μου λες με την απαγορευση της εκτρωσης, αφενος δεν εχουν σχεση με ο,τι εχω πει, αφετερου ειναι "people will die" συναισθηματικα πυροτεχνηματα, που ουτε με συγκινουν, ουτε με φρικαρουν, περισσοτερο με αποθαρρυνουν να συνεχισω σοβαρα την κουβεντα.
Αρχική Δημοσίευση από hack3r
Η έκτρωση θα πρέπει να είναι νόμιμη καθώς αν δεν είναι απλά θα γίνει με τους γνωστούς παράνομους και επικίνδυνους τρόπους που γινόταν παλαιότερα. Επί της ευκαιρίας, αυτή είναι και η βάση του επιχειρήματος για τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών, οπότε όσοι είστε υπέρ του ενός και κατά του άλλου είστε τουλάχιστο διαλεκτικά ανειλικρινείς.