×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,805 μέλη και 2,441,312 μηνύματα σε 76,716 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 332 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Κινόα με λαχανικά και σως από γιαούρτι

Oralee (Κωνσταντίνα)

Τιμώμενο Μέλος

H Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 8,690 μηνύματα.

H Oralee living, laughing and loving, έγραψε: στις 17:27, 17-04-12:

#1
Το παρακάτω πιάτο έχει μεν πολλά υλικά, αλλά είναι εύκολο στην παρασκευή του και ιδανικό για χορτοφάγους αφού η κινόα είναι εξαιρετική πηγή φυτικής πρωτείνης, ενώ το σουσάμι είναι γεμάτο σίδηρο. Να μην αναφέρω όλα τα υπόλοιπα λαχανικά, το γιαούρτι, το ταχίνι!

Υλικά:
1/2 κούπα κινόα (θα την βρείτε σε βιολογικά καταστήματα και ίσως σε μεγάλα σουπερμάρκετ)
1 μικρό πράσο
1 καρότο
1 μεγάλο κρεμμυδάκι φρέσκο
1 λεμόνι
ξύσμα από λεμόνι
1 κολοκυθάκι
1 πιπεριά (ό,τι χρώμα θέλετε)
1 κουταλιά σουσάμι
1 γιαούρτι (κατά προτίμηση με χαμηλά λιπαρά)
2 κουταλιές σούπας ταχίνι
1 σκελίδα σκόρδο
λίγο άνηθο φρέσκο για την σως
μαιντανό, σέλινο, δύοσμο (φρέσκα ή αποξηραμένα)
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:


Βάζετε μια κούπα νερό σε μια μικρή κατσαρόλα να βράσει. Μόλις βράσει ρίχνετε το κινόα, χαμηλώνετε την φωτιά και το σκεπάζετε να βράσει μέχρι να πιει όλο το νερό (περίπου δέκα με δεκαπέντε λεπτά). Στο μεταξύ πλένετε το λεμόνι και τρίβετε την εξωτερική του επιφάνεια. Το κόβετε στα δύο και το στίβετε. Τρίβετε το κολοκυθάκι, το καρότο, το πράσο, το σκόρδο και την πιπεριά στον τρίφτη στην χοντρή πλευρά. Ψιλοκόβετε το κρεμμυδάκι και λίγο άνηθο. Προσθέτετε τον μαιντανό, τον δύοσμο, το σέλινο και το σουσάμι. Προσθέτετε τον χυμό από το μισό λεμόνι και αλατοπιπερώνετε κατά βούληση. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και λίγο κάρυ. Μόλις ετοιμαστεί το κινόα, το ρίχνετε στο μείγμα και ανακατεύετε να ενωθούν όλα τα υλικά.

Σε ενα αντικολλητικό τηγάνι ριχνετε το μείγμα και το ψήνετε λίγο σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια - χρειάζεται περίπου δέκα λεπτά. Στο μεταξύ ετοιμάζετε την σως ανακατεύοντας το γιαούρτι με το ταχίνι, τον χυμό μισού λεμονιού, το ξύσμα και λίγο φρεσκοκομμένο άνιθο.
Σερβίρετε και απολαμβάνετε!




Παρότι εγώ το έφαγα όπως το βλέπετε και ξέχασα να βάλω καν λάδι, εσείς μπορείτε να προσθέσετε αν θελετε. Επιπλέον νομίζω πως αυτή είναι μια νόστιμη εναλλακτική για γέμιση σε γεμιστά!

Αν θέλετε να δειτε πιο πολλές φώτο από την παρασκευή του, κάντε κλικ εδω.
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Rempeskes

Επιφανές Μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Hair stylist . Έχει γράψει 5,659 μηνύματα.

O Rempeskes έγραψε: στις 17:38, 17-04-12:

#2
μπηκα με όλη την καλή διάθεση να μάθω για ένα πιάτο χορτοφάγων,
μα η διαφήμιση στα δεξιά μου έκοψε τη χαρά...


Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια