×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,804 μέλη και 2,441,248 μηνύματα σε 76,720 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 187 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Κριτσίνια Σφολιάτας

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,230 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε: στις 00:00, 14-05-12:

#1
Εξαιρετικά απλή και εύκολη συνταγή που γίνεται μέσα σε 30' αρκεί να έχεις 1-2 σφολιάτες στο ψυγείο σου.



Υλικά:
1 πακέτο σφολιάτα (συνήθως έχουν μέσα 2 φύλλα)

τυρί τριμμένο
σάλτσα ντομάτας ή κέτσαπ
ζαμπόν
πάστα ελιάς
άνηθο
ελάχιστο γάλα

(Δεν χρειάζονται ΟΛΑ τα παραπάνω. Αν έχετε μόνο τυρί, ή μόνο πάστα ελιάς, πάλι μπορείτε να φτιάξετε τέλεια κριτσίνια)
Το καλό με αυτή τη συνταγή, είναι που σηκώνει πολύ αυτοσχεδιασμό.


Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  Sticks-for-WEB-2.jpg
Εμφανίσεις:  2147
Μέγεθος:  391,1 KB

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 με 200 βαθμούς.
Βγάζουμε τη σφολιάτα από το ψυγείο την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για να μη σπάσει καθώς θα την ξεδιπλώσουμε. Το προστατευτικό πλαστικό δεν το αφαιρούμε από τη σφολιάτα, διότι θα μας επιτρέψει αργότερα να τη χειριστούμε με ευκολία.
Ανοίγουμε το ένα φύλλο σε επίπεδη επιφάνεια και αλείφουμε το μισό με πάστα ελιάς ή σάλτσα ντομάτας (ξεχασμένη από κάποια μακαρονάδα) ή κέτσαπ ή ό,τι άλλο θέλουμε (π.χ. σοκολάτα).
πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο ή με άνηθο ή με ό,τι άλλο θέλουμε (π.χ. αμύγδαλα αν βάλαμε σοκολάτα)
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και λεπτές λωρίδες ζαμπόν.
Ανασηκώνουμε με τη βοήθεια του πλαστικού καλύμματος, το κομμάτι της σφολιάτας που έμεινε κενό και το απλώνουμε πάνω από αυτό που γεμίσαμε έτσι ώστε να το καλύψει. Πιέζουμε ελαφρά να κολλήσει το ένα στο άλλο.
Με ένα μαχαίρι, ή με το εργαλείο που κόβουμε την πίτσα, τεμαχίζουμε τη σφολιάτα σε λεπτές λωρίδες περίπου 1-2 εκατοστών.
Βουτυρώνουμε μια λαμαρίνα, πιάνουμε μία-μία λωρίδα, την στρίβουμε ελαφρά και την τοποθετούμε μέσα στη λαμαρίνα.
Όταν τελειώσουμε βρέχουμε τις στριμμένες λωρίδες με λίγο γάλα.
Ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να μοσχομυρίσουν.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα τσακίζουμε! (...αν δεν κάνουμε δίαιτα. Αλλιώς τα τσακίζει η οικογένεια )

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  Sticks-for-WEB-3.jpg
Εμφανίσεις:  147
Μέγεθος:  483,3 KB
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  Sticks-for-WEB.jpg
Εμφανίσεις:  6112
Μέγεθος:  406,8 KB  
10
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

love_angel (vik-vik!)

Επιφανές Μέλος

H vik-vik! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών , επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Αρφαρά (Μεσσηνία). Έχει γράψει 4,568 μηνύματα.

H love_angel is addicted to love!♥ έγραψε: στις 01:05, 14-05-12:

#2
Γιατί μου το κάνες αυτό? Κάνω δίαιτα, και όχι τίποτα άλλο σήμερα έφαγα μοσχαρίσια μπριζόλα που είναι αηδία.

Εντάξει, μπορούμε να κάνουμε οφθαλμόλουτρο!
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,230 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε: στις 01:09, 14-05-12:

#3
Άσε ρε κι εγώ έχω 3 εβδομάδες τώρα που κάνω δίαιτα τις καθημερινές και το Σ/Κ κάτι τυχαίνει και τρώω περισσότερο. 3 κιλάκια έχουν μείνει να χάσω και είμαι όλο στο πάνω-κάτω.
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,230 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε: στις 12:45, 23-05-12:

#4
Σήμερα είναι που θα με μισήσεις love... Σου έχω την εκδοχή με σοκολάτα:
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  Chocolate-rolls-for-webs.jpg
Εμφανίσεις:  95
Μέγεθος:  226,0 KB

Θα χρειαστείτε:

1 πακέτο σφολιάτα
1 ή 2 σακουλάκια με σταγόνες σοκολάτας
2 κ.σ. βούτυρο
1/2 ποτήρι γάλα εβαπορέ
Φουντούκια ή αμύγδαλα ψιλοκομμένα
Κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση:

Σε μπεν μαρί, λιώνουμε τη σοκολάτα και την ανακατεύουμε με το βούτυρο και το γάλα ώσπου να γίνει μια υδαρής κρέμα.
Απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Ανοίγουμε τη σφολιάτα και αλείφουμε με την κρέμα σοκολάτα. Όταν κρυώσει ελαφρά και πήξει, αλείφεται ευκολότερα. Πασπαλίζουμε με ό,τι ξηρό καρπό θέλουμε, κατά προτίμηση φουντούκια ή αμύγδαλα. Πασπαλίζουμε ελαφρά και με λίγη κανέλα.
Πιάνουμε έπειτα προσεκτικά από τη μια άκρη και τυλίγουμε τη σφολιάτα σε ρολό. Με κοφτερό μαχαίρι, κόβουμε σε λεπτές φέτες και τοποθετούμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (180-200 βαθμούς) για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  Chocolate-rolls-for-web.jpg
Εμφανίσεις:  93
Μέγεθος:  363,1 KB
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος