×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,230 μέλη και 2,423,670 μηνύματα σε 75,670 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 408 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

MATLAB Projects: Μικρές και μεγάλες απορίες

paris

Νεοφερμένος

Ο paris αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 32 ετών και μας γράφει απο Ναύπακτος (Αιτωλο/νία). Έχει γράψει 19 μηνύματα.

O paris έγραψε: στις 23:50, 16-10-05:

#1
Γεια σας παιδιά!μήπως ξέρει κάποιος το πρόγραμμα matlab για τα μαθηματικά.θα ήθελα μερικές οδηγίες.ευχαριστώ!
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη iJohnnyCash : 20-03-11 στις 15:06. Αιτία: Αφαίρεση σημείωσης
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

iJohnnyCash (Panayotis Yannakas)

Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Επιχειρηματίας . Έχει γράψει 15,938 μηνύματα.

O iJohnnyCash έγραψε: στις 23:58, 16-10-05:

#2
Θα σου πρότεινα να γράψεις κατευθυνίαν τις απορίες σου έτσι ώστε να όποιος ξέρει να σου απαντήσει αμέσως
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη iJohnnyCash : 20-03-11 στις 15:06. Αιτία: Αφαίρεση σημείωσης
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

giostau

Διάσημο Μέλος

Ο giostau αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 37 ετών . Έχει γράψει 763 μηνύματα.

O giostau έγραψε: στις 00:29, 17-10-05:

#3
Συμφωνώ με τον Exposed...
πες μας καλύτερα τι ακριβώς θες!
Εγώ το δουλεύω το matlab και ίσως μπορέσω να σε βοηθήσω...




edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη iJohnnyCash : 20-03-11 στις 15:07. Αιτία: Αφαίρεση σημείωσης
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

paris

Νεοφερμένος

Ο paris αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 32 ετών και μας γράφει απο Ναύπακτος (Αιτωλο/νία). Έχει γράψει 19 μηνύματα.

O paris έγραψε: στις 00:58, 17-10-05:

#4
Φιλε προσπαθώ να μάθω να λειτουργώ "Vectors" και "Matrices".Ξέρω ότι είναι τα πρώτα στάδια και μπορεί να σου φαίνονται εύκολα,ψάχνω να βρω ο,τι πληροφορίες μπορώ να συλλέξω από internet για τον τρόπο λειτουργίας τους..γενικά αναζητώ πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας του matlab.
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη iJohnnyCash : 20-03-11 στις 15:07. Αιτία: Αφαίρεση σημείωσης
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

giostau

Διάσημο Μέλος

Ο giostau αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 37 ετών . Έχει γράψει 763 μηνύματα.

O giostau έγραψε: στις 01:07, 17-10-05:

#5
Το matlab δουλεύει πίνακες.
Και τα vectors ως πίνακες θα τα βάζεις....

Για να μάθεις να δουλεύεις το matlab δεν υπάρχει καλύτερος οδηγός από το ίδιο το help του!!!
Ανοίγεις το help και ψάχνεις!
Είναι αναλυτικότατο!
Εγώ έτσι έμαθα...

Για ότι δεν βρεις, εδώ είμαστε!!
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη iJohnnyCash : 20-03-11 στις 15:08. Αιτία: Αφαίρεση σημείωσης
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Subject to change (Λία)

Founder

H Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Web developer . Έχει γράψει 9,464 μηνύματα.

H Subject to change έγραψε: στις 08:54, 17-10-05:

#6
Όντως, είναι πολύ χρήσιμο για να δοκιμάσεις αλγόριθμούς για επεξεργασία εικόνας χωρις να χρειάζεται να κάνεις πολλά πράγματα εξ αρχής αλλά πάρα πολύ αργό.
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη iJohnnyCash : 20-03-11 στις 15:08. Αιτία: Αφαίρεση σημείωσης
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

paris

Νεοφερμένος

Ο paris αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 32 ετών και μας γράφει απο Ναύπακτος (Αιτωλο/νία). Έχει γράψει 19 μηνύματα.

O paris έγραψε: στις 19:11, 28-11-05:

#7
Γεια σας παιδιά!
Θα ήθελα αν ξέρετε k μπορείτε να μου στέλνατε ένα Introduction για το fourier ...επειδή αύριο παραδίνω εργασία στο matlab k δεν έχω βρει k πολλές πληροφορίες.
Ευχαριστώ
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Mentos852

Νεοφερμένος

Ο Mentos852 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών . Έχει γράψει 5 μηνύματα.

O Mentos852 έγραψε: στις 08:52, 29-11-05:

#8
Ελπίζω να βοηθήσει..
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: rar Analysi Fourier.rar (18,9 KB, 138 αναγνώσεις)
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

paris

Νεοφερμένος

Ο paris αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 32 ετών και μας γράφει απο Ναύπακτος (Αιτωλο/νία). Έχει γράψει 19 μηνύματα.

O paris έγραψε: στις 09:55, 29-11-05:

#9
Αρχική Δημοσίευση από mentos
Ελπίζω να βοηθήσει..
Φιλε σε ευχαριστώ, να σαι καλά..
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Mentos852

Νεοφερμένος

Ο Mentos852 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών . Έχει γράψει 5 μηνύματα.

O Mentos852 έγραψε: στις 20:56, 29-11-05:

#10
anytime
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

MonaXoS (Δημήτρης Αγοραστός)

Διακεκριμένο μέλος

Ο Δημήτρης Αγοραστός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών και επαγγέλεται Ψυχολόγος . Έχει γράψει 1,527 μηνύματα.

O MonaXoS έγραψε: στις 19:51, 28-12-07:

#11
Λοιπόν... Πρέπει να δουλέψω σε ένα project στο MATLAB στο οποίο μεταξύ άλλων, θα πρέπει να δημιουργήσω ένα γράφημα όπως αυτό που βλέπετε στην συνημμένη εικόνα. Αποφάσισα να το κάνω (ή να δοκιμάσω να το κάνω) χρησιμοποιώντας κυρίως τις εντολές barh και subplot.

Το σκεπτικό είναι να δημιουργήσω δύο διαφορετικά γραφήματα, ένα στην subplot θέση 1 και το άλλο στην 2 (αριστερά και δεξιά) και να τα ενώσω ώστε να φαίνονται ουσιαστικά ως ένα γράφημα.

Τα ερωτήματα που έχω είναι:
1) Πως μπορώ να επεξεργαστώ ένα γράφημα με bars ώστε οι bars να εκτείνονται προς τα αριστερά και όχι προς τα δεξιά, όπως είναι το default; Δηλαδή, θέλω πάλι η μπάρα να ξεκινάει από το μηδέν, αλλά το 1, 2, 3 κτλ να βρίσκεται στα αριστερά του 0 και όχι στα δεξιά (δείτε το αριστερό μέρος της εικόνας που επισυνάπτω).
2) Πως μπορώ να πλησιάσω τα δύο γραφήματα όσο κοντά θέλω; (όπως είπα θέλω να κολλήσω τα δύο γραφήματα ώστε να έχω στο τέλος ένα γράφημα, όπως είναι στην εικόνα). Ξέρω ότι μπορώ να πλησιάσω τα γραφήματα εκ των υστέρων από το σχετικό παράθυρο, αλλά θέλω να τα εμφανίζει αυτόματα κολλημένα...

Ξέρω ότι ίσως μερικά από όσα είπα να μην έγιναν κατανοητά, οπότε αν δεν καταλαβαίνετε κάτι ή αν θέλετε περεταίρω εξηγήσεις/εικόνες κτλ, απλά ρωτήστε με!

Ευχαριστώ όποιον ασχοληθεί
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  Untitled.jpg
Εμφανίσεις:  104
Μέγεθος:  31,4 KB  
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Bill

Διακεκριμένο μέλος

Ο Bill αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,195 μηνύματα.

O Bill έγραψε: στις 00:19, 29-12-07:

#12
Δεν ειμαι σιγουρος αν αυτο γινεται.
Για να πετυχεις αυτο που περιγραφεις θα πρεπει ουσιαστικα να αλλαξεις τους αξονες σου στα subplots.Δηλαδη να φαινονται σαν κατοπτρικα μεταξυ τους.(εψαξα λιγο αλλα δεν βρηκα κατι που να βοηθησει).
Αντίστοιχο με αυτό που θες να φτιάξεις βρηκα σε κάθετη μορφή(σαν ιδέα).εδώ.
Για να τα βαλεις τα bar σου στο ίδιο plot θα μπορουσες να χρησιμοποιεις καποιο συμμετρικό αξονα. ( -3,-2,-1,0,1, 2,3) , ωστε να εχεις σαν αξονα συμμετρίας το 0 για τις εποχες και τα στοιχεια κάθε διάνυσματος να ειναι μοιρασμένα για την καθε εποχη.
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

MonaXoS (Δημήτρης Αγοραστός)

Διακεκριμένο μέλος

Ο Δημήτρης Αγοραστός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών και επαγγέλεται Ψυχολόγος . Έχει γράψει 1,527 μηνύματα.

O MonaXoS έγραψε: στις 14:01, 29-12-07:

#13
Σε ευχαριστώ για την απάντηση και το link. Ίσως μου δώσει καμιά ιδέα

Αυτό που είπες με τους αρνητικούς άξονες το σκέφτηκα και εγώ, κ είναι μια καλή εναλλακτική λύση, αλλά πως στο καλό μπορώ να βάλω τα δύο γραφήματα το ένα δίπλα στο άλλο;
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Bill

Διακεκριμένο μέλος

Ο Bill αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,195 μηνύματα.

O Bill έγραψε: στις 17:07, 29-12-07:

#14
Και με τη subplot να βαλεις δυο γραφήματα το ένα δίπλα στο άλλο θα υπάρχει ενα κενό μεταξύ τους και θα υπαρχουν και οι τιμές των αξόνων ενδιάμεσα τους.
Από όσο έχω ψαξει πάντως δεν βρήκα κατι παρόμοιο και δεν βρηκα πουθενά κάτι ώστε οι άξονες να τεμνονται στην πανω δεξιά γωνία , αντί στην κάτω αριστερά που είναι.(ώστε οι bars να εκτείνονται προς τα αριστερά)
Εναλλακτικά αν έχεις δύο subplots και δειχνει το ενα για το καλοκαίρι και το άλλο για το καλοκαίρι ,υλοποιείται πιο εύκολα.
Για αναπαραστάση των δεδομένων πάντως προτιμώ αυτό που θες να φτιάξεις.
Αν βρω κάτι θα επανέλθω.
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

MonaXoS (Δημήτρης Αγοραστός)

Διακεκριμένο μέλος

Ο Δημήτρης Αγοραστός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών και επαγγέλεται Ψυχολόγος . Έχει γράψει 1,527 μηνύματα.

O MonaXoS έγραψε: στις 19:49, 03-01-08:

#15
Τελικά προς το παρόν είπα να δώσω αρνητικές τιμές στην μία μπάρα που πάει προς τα αριστερά, χρησιμοποιώντας ένα μόνο γράφημα... Πάνω - κάτω δουλεύει...

Αλλά, μήπως ξέρει κανείς πως στο καλό μπορώ να ελέγχω (μέσω κώδικα) τα χρώματα που έχουν οι μπάρες; Θέλω να δημιουργήσω handles για τον έλεγχο των πάντων (από πλευράς εμφάνισης), γι' αυτό ρωτάω

Ιδού ο κώδικας:

%function twobars(height, species, width) %List all handles %-START LIST- %give the width of the bars (AVOID NUMBERS >1) width=0.9; height=5; species=3; %-END LIST- %(height,group of insects) for WINTER x=rand (height,species); x=x*10; x=0-x; %(height,group of insects) for SUMMER y=rand (height,species); y=y*10; %we want to create 2 subplots (WINTER, SUMMER) in a larger plot %here is the outpout for X (=WINTER) barh(x,width); %Here are graph's details (main title, axis titles etc) title ('insect density m^3'); xlabel ('Winter Summer'); ylabel ('Height above ground'); %we have to "HOLD" the first graph Hold on; %here is the outpout for Y (=SUMMER) barh(y,width); hold off;
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Bill

Διακεκριμένο μέλος

Ο Bill αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,195 μηνύματα.

O Bill έγραψε: στις 23:45, 03-01-08:

#16
barh(x,width,'r'); % όπου r βάζεις το χρώμα που θες. r:κοκκινο , y: κιτρινο κ.ο.κ.


και http://www.mathworks.com/access/help...c/ref/bar.html
εχει και για αποχρωσεις.
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Bill : 03-01-08 στις 23:51.
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

MonaXoS (Δημήτρης Αγοραστός)

Διακεκριμένο μέλος

Ο Δημήτρης Αγοραστός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών και επαγγέλεται Ψυχολόγος . Έχει γράψει 1,527 μηνύματα.

O MonaXoS έγραψε: στις 13:23, 04-01-08:

#17
αλλά αν το γράφημα στήνεται βάσει ενός matrix, τι γίνεται με τα χρώματα;

π.χ. στο:
χ=[1 2 3; 5 8 10; 1 8 7]
πως μπορεί η κάθε γραμμή να έχει διαφορετικό χρώμα; Αυτό με προβληματίζει

thx για το ενδιαφέρον!
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Bill

Διακεκριμένο μέλος

Ο Bill αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,195 μηνύματα.

O Bill έγραψε: στις 21:05, 04-01-08:

#18
Το βάζω σαν παραδειγμα για να ειναι πιο κατανοητο.
πχ , με την συναρτηση plot βάζεις τα διανύσματα που θες και μετα το χρώμα που θες να εχει :
Η plot συντασσεται ως plot(x,y,'χρωμα') οποτε για παραπανω γραμμες γινεται

plot(x,y,'c+:',x1,y1,'r+:',x2,y2,'k+:')

Στο ιδιο γράφημα εδω θα υπαρχουν 3 γραμμες που (μια για καθε ζευγος διανυσματων) και κάθε ζευγος θα εχει το δικο του χρωμα.(το + διπλα στο χρωμα δειχνει πως θα εμφανιζεται τα σημεια που "περναει" η γραμμη για καθε ζευγος διανυσματων).

Τωρα αν πας να κανεις το ιδιο με την barh δεν ξερω πως ακριβως θα βγει.
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γιώργος

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,956 μηνύματα.

O Γιώργος Hunt or be Hunted. έγραψε: στις 00:44, 12-01-08:

#19
Άλλαξα λίγο τον τίτλο του θέματος (σόρρυ Μοναχούλη!!! ) για να το κάνω γενικότερο θέμα για απορίες που μπορεί να μας προκύψουν κατά την διεξαγωγή Matlab projects.



Λοιπόν, έχω μια απορία κι εγώ, σχετικά εύκολη, αλλά δεν έχω το χρόνο να την ψάξω, μιας και έχω να τελειώσω σήμερα κι αύριο Σάββατο 2 εργασίες.





Η παραπάνω γραφική (έστω η δεξιά) έχει ένα "γραμμικό" κομμάτι στη μέση. Θέλω να κάνω ελάχιστα τετράγωνα σ' αυτή. Πώς μπορώ να πω στο πρόγραμμα να κάνει ελάχιστα τετράγωνα και πώς μπορώ να του πω να μου "χαράξει" την ευθεία που προσεγγίζει το "γραμμικό" κομμάτι;

(αν δεν καταλάβατε πείτε να ανεβάσω shot)






Υ.γ.: Είμαι n00b στο Matlab.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Bill

Διακεκριμένο μέλος

Ο Bill αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,195 μηνύματα.

O Bill έγραψε: στις 10:44, 12-01-08:

#20
Νομίζω πως κατάλαβα τι εννοεις.(αλλιως ανεβασε screenshot )
Θες κάτι σαν αυτό δηλαδη ώστε να σου προσαρμώσει τα ελάχιστα τετράγωνα σε ευθεία.
Βρήκα κάτι ακόμα.
εδω και εδω (αυτη ειναι η σελίδα του πρωτου κωδικα)


Αν σου λεω βλακειες και καταλαβα λάθος πες το.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Cookie_Monster

Βρείτε παρόμοια