×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,815 μέλη και 2,441,797 μηνύματα σε 76,734 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 281 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Πόλεμος και ιμπεριαλισμός στην Ελλάδα

Alejandro Papas (Alive in Illusion)

Επιφανές Μέλος

Ο Alive in Illusion αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Ηθοποιός . Έχει γράψει 2,642 μηνύματα.

O Alejandro Papas Roses in a glass dead and wilted... έγραψε: στις 06:52, 06-06-12:

#1
Γράφτηκε: Μάϊος 1941
Επανεκδόθηκε:Σύνδεσμος "Παντελής Πουλιόπουλος", Αθήνα 1997
Online Έκδοση: Ελληνικό Αρχείο Παντελή Πουλιόπουλου, Μάης 2003
HTML Markup: Αντώνης Μεγρέμης για το Αρχείο των Μαρξιστών στο Internet, 2003

...Ο γερμανικός ιμπεριαλισμός, μετά τη γαλλική κατάρρευση, κυ#ριάρχησε στρατιωτικά στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Η απόλυτη ανάγκη του να καταχτήσει σε σύντομο διάστημα έναν περίγυρο για πρώτες ΰλες, αγροτικά εφόδια καί αγορές έξω από τα όρια της σημερινής γερμανο-κρατούμενης Ευρώπης, κάνει τη σύρραξη με τους Αγγλοαμερικάνους ιμπεριαλιστές στην Αφρική, στην Ασία, στους ωκεανούς καί τους αι#θέρες μια πάλη «Ολοκληρωτική» ζωής ή θανάτου.

Η στρατιωτική αδυναμία του ιταλικού ιμπεριαλισμού του στοίχισε όλη την ανατολική αφρικανική του αυτοκρατορία, σοβαρές ήττες στην ξηρά και στη θάλασσα, και τον έκαμε εξάρτημα της Γερμανίας...

Οι διαδοχικές φάσεις του πολέμου, ιδίως από το Μάη του 1940, μόλο που δεν κερδήθηκαν όλες από τη Γερμανία, έχουνε φέρει ξαφνικά τη βρεττανική αυτοκρατορία δυο φορές σε κίνδυνο (1940: γαλλική κατάρρευση, 1941: η συνεχιζόμενη ακόμα εξόρμηση προς την Αίγυπτο από τη Λιβύη και τη Μεσόγειο, η μάχη του Ατλαντικού και της Μεσογείου). Η δύναμη αντίστασης, η ικανότητα πολεμικής αναπροσαρμογής και προπάντων οι υλικοί πόροι του αγγλοαμερικανικού ιμπεριαλισμού αποδείχτηκαν ανώτεροι από τις προβλέψεις του γερμανικού στρατηγείου. Ο χρόνος δε δουλέυει για το Χίτλερ. Γι' αυτό και τούτος σπεύδει να επιδιώξει στο συντομότερο χρονικό διάστημα μια τελειωτική πολεμική εκκαθάριση με τον αντίπαλο του ξοδεύοντας αφειδώλευτα το έμψυχο και άψυχο υλικό του στις τολμηρότερες επιθέσεις.

Προοπτικές του πολέμου

Η πιθανότητα για "αναδιοργάνωση" οικονομική και πολιτική της ευρωπαϊκής ηπείρου από το γερμανικό χρηματιστικό κεφάλαιο με βάση τη "νέα τάξη" του εθνικοσοσιαλισμού είναι φτηνή προπαγάνδα του Γκέμπελς και φλυαρία καταπτοημένων μικροαστών. Η Ευρώπη είναι σήμερα ένα τεράστιο οπλοστάσιο και πολιορκούμενο φρούριο στα χέρια ενός σιδερόφραχτου ιμπεριαλισμού, μια βάση στην πολεμική του εξόρμηση για τη διαδοχή του βρετανικού ιμπεριαλισμού στην παγκόσμια ηγεμονία. Ενδεχόμενη αποτυχία του Χίτλερ στις εξωευρωπαϊκές εκστρατευτικές του επιχειρήσεις θα οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια στην έκρηξη του ηφαιστείου οικονομικών, κοινωνικών και εθνικών αντιφάσεων που 'χουν συσσωρεύσει οι ως τώρα επιτυχίες του εθνικοσοσιαλισμού στη γηραιά ήπειρο. Αντίθετα, αν o γερμανικός ιμπεριαλισμός μπορούσε να βάλει γερά το πόδι του στις προσβάσεις της Αφρικής καi της Ασίας, o πόλεμος θα 'μπαινε σε νέες ακόμα οξύτερες φάσεις στις δυο αυτές ηπείρους και στους ωκεανούς με την επέμβαση και του Γιαπωνέζου συνεταίρου του Άξονα. Και τότε καμιά γωνιά του κόσμου, παλαιού και νέου, μητροπολιτικού καί αποικιακού, δε θα 'μενε έξω από τον κυκεώνα του οικονομικού ολέθρου και των κοινωνικών ανασταστώσεων. Το κίνημα της κοινωνικής επανάστασης και το συμμαχικό του της αποικιακής εξέγερσης, που θα τερμάτιζαν αυτό τον πόλεμο, θα αγκάλιαζαν ασύγκριτα πλατύτερες μάζες των καταπιεζομένων της υφηλίου από όσες το ανάλογο κίνημα του προηγούμενου παγκόσμιου πολέμου...

Η ιμπεριαλιστική απάτη για τους σκοπούς του πολέμου

Η Κοινωνία των Εθνών στάθηκε σ' όλα της τα χρόνια "κοινωνία των ληστών" που υπερασπίζοντας τη λεία τους από τον πρώτο πόλεμο ετοιμάσανε το σημερινό με τη δημοκρατική-πατσιφιστική απάτη, βοηθημένοι σ' αυτήν από τη διεθνή σοσιαλδημοκρατία, από τη σταλινική διπλωματία με τον "αντιφασιστικό" προσανατολισμό της ως τα 1939 και από τους σοσιαλσωβινιστές πράχτορές τους.

Η αιματηρή αποκάλυψη της απάτης εκείνης φτάνει για να δείξει στους λαούς την αληθινή σημασία που 'χουνε και οι τωρινές υποσχέσεις των Τσώρτσιλ, Ρούσβελτ και των σταλινοσοσιαλιστών λακέδων τους για "δημοκρατικές", "φιλεργατικές" και "αντιφασιστικές" ομοσπονδίες αύριο, για αιώνια ειρήνη κλπ. Σκοπός του αγγλοαμερικανικού ιμπεριαλισμού είναι μια νέα ευρύτερη Κοινωνία των Ληστών, με περισσότερο ή λιγότερο ξεφτισμένο δημοκρατικό διάκοσμο, για το φύλαγμα της αναμενόμενης λείας του πολέμου και για την αποτελεσματικότερη κατάπνιξη της εξέγερσης των προλεταριακών και αποικιακών σκλάβων του καπιταλισμού σ' όλο τον κόσμο. Η "νέα οργάνωση" του κόσμου από τους Άγγλους και Αμερικάνους καπιταλιστές δε θα είταν άλλο τίποτε από μια ανάπαυλα προσωρινή ίσαμε τη νέα παγκόσμια σύρραξη ανάμεσα στους κυρίαρχους του κόσμου. Το ίδιο και μια υποθετική παγκόσμια ηγεμονία από το γερμανικό και ιαπωνικό ιμπεριαλισμό θα άνοιγε για τους λαούς του κόσμου ένα καινούργιο μεσαίωνα κάτω από το ζυγό ωμής καταδυνάστευσης και αχαλίνωτης εκμετάλλευσης των εργαζομένων του κόσμου που θα τη διακόπτανε μόνο νέοι επίσης πολεμικοί σπασμοί ανάμεσα στους νέους κοσμοκράτορες.

Το καθεστώς της καπιταλιστικής κυριαρχίας είναι ανίκανο να ξεπεράσει τις εσωτερικές αντιφάσεις, κοινωνικές και διεθνείς, που ίσα - ίσα τις αναπαράγει σε όλο και μεγαλύτερη κλίμακα κατά το τελευταίο στάδιο της ιμπεριαλιστικής του παρακμής. Η κατάλυση του καθεστώτος αυτού έγινε αναπότρεπτη ιστορική ανάγκη για τη σωτηρία της ανθρωπότητας από το ξανακύλημα στη βαρβαρότητα και την πρόοδο της. Την ειρηνική συνεργασία και αδέλφωση των λαών του κόσμου πάνω από εθνικά, ηπειρωτικά και φυλετικά σύνορα, και τη λογική οργάνωση της παγκόσμιας οικονομίας μόνο η σοσιαλιστική επανάσταση είναι ικανή να τις πραγματοποιήσει. Η εποχή της επανάστασης αυτής άνοιξε με τον πρώτο ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Ο τωρινός είναι ένας ρόγχος της αγωνίας του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος. Η μετατροπή του πολέμου αυτού σε εμφύλιο για την εγκαθίδρυση των Ενωμένων Σοσιαλιστικών Πολιτειών της Ευρώπης και της Παγκόσμιας Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας είναι ο κεντρικός σκοπός που μπαίνει στην ημερήσια διάταξη του ιστορικού κινήματος των εργαζομένων και δυναστευομένων όλου του κόσμου με επικεφαλής την τάξη του έπαναστατικοϋ προλεταριάτου. Η "λύση" που 'δωσε ο εθνικοσοσιαλισμός στο εθνικό ζήτημα για μια σειρά χώρες με το καφτό σίδερο της πολεμικής κατάχτησης είτε είναι εξανδραποδισμός με τη μέθοδο του βίαιου ξερριζώματος των πληθυσμών (ανταλλαγές στη Βαλτική και στην Πολωνία) είτε είναι νέα υποδούλωση εκατομμυρίων αλλοεθνών για τους πρόχειρους πολεμικούς σκοπούς των ιμπεριαλιστών του Άξονα με βίαιες προσαρτήσεις, ψευτοανεξάρτητα κράτη - μαριονέτες κατά το σύστημα των Βερσαλλιών και υπαγωγή περισσοτέρων από πριν εκατομμυρίων εργατοαγροτικών μαζών κάτω από τον εξεθνιστικό και απομυζητικό οδοστρωτήρα των Γερμανών, Ούγγρων, Ιταλών, Βουλγάρων ιμπεριαλιστών συμμοριτών (Τσεχοσλοβακία, Πολωνία, Τρανσυλβανία, Κροατία, Δαλματία, Αλβανία, Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρο). Η κατάσταση αυτή, περιπλέκοντας ακόμη περισσότερο το αρκετά περίπλοκο εθνικό ζήτημα στην Ευρώπη, διατηρείται μόνο με το αίμα και την τρομοκρατία, και προσθέτει και άλλες εκρηκτικές ύλες κάτω από τα πόδια των νέων ηγεμόνων της Ευρώπης. Η ίδια κατάσταση δείχνει σε μικρογραφία ποια τύχη περιμένει και τους αποικιακούς λαούς του κόσμου αν το σημερινό τους ζυγό τόνε διαδεχότανε ο ζυγός του Άξονα.

Η 4η Διεθνής

Η 2η και 3η Διεθνής προδώσανε την υπόθεση του σοσιαλισμού, κυλισμένες στο βούρκο του σοσιαλεθνικισμού και στάθηκαν από τους κυριότερους βοηθούς στην ιδεολογική προετοιμασία και τη διεξαγωγή του νέου πολέμου. Για μια σειρά χρόνια με την εθνικιστική προπαγάνδα του "αντιφασιστικού" πολέμου και την πολιτική της ταξικής συνεργασίας (Λαϊκά Μέτωπα) τα κόμματα τους έκαναν το παν για να ευνουχίσουνε και να διαφθείρουνε τη συνείδηση του παγκόσμιου προλεταριάτου.

Ο κεντρισμός της 2ης Διεθνούς, το λεγόμενο τώρα "Μαρξιστικό Κέντρο", πατροπαράδοτος βοηθός των σοσιαλπροδοτών στη σύγχυση και τον ευνουχισμό των μαζών, συνεχίζει και σήμερα το ρόλο του με την πατσιφιστική, διφορούμενη και δισταχτική στάση του απέναντι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και με την καιροσκοπική του θέση απέναντι στη σοβιετική γραφειοκρατία. Η πρόσφατη επέμβαση του Ανεξάρτητου Έργατικού Κόμματος στη Βουλή των Κοινοτήτων έδειξε ότι οι κεντριστές γίνονται και πάλι, όπως στα 1914-1918, με την πατσιφιστική τους φλυαρία φραγμός στην επαναστατικοποίηση του προλεταριάτου όταν αυτό αρχίζει να απαλλάσσεται με την αιματηρή του πείρα από τις αυταπάτες του εθνικισμού και του σοσιαλσωβινισμού. Η πιο αποφασιστική πάλη κατά των κεντριστών βοηθών της σοσιαλπροδοσίας, που συχνά ντύνονται με αριστερές φράσεις, είναι ολοκληρωτικό μέρος της γενικής πάλης κατά των πραχτόρων του ιμπεριαλισμού μέσα στις προλεταριακές γραμμές. Η ανάγκη της πάλης αυτής γίνεται τόσο πιο επιταχτική όσο περισσότερο πλησιάζει η στιγμή της κατάρρευσης των απατηλών ελπίδων που καλλιεργήσανε ανάμεσα στίς μάζες οι σοσιαλπατριώτες και σοσιαλιμπεριαλιστές. Το ίδιο επιταχτική γίνεται η καταπολέμηση κάθε δισταχτικότητας ή συμφιλιωτισμού απέναντι στον κεντρισμό.

Η νέα επαναστατική Διεθνής, Παγκόσμιο Κόμμα για τη Σοσιαλιστική Επανάσταση-4η Διεθνής, γεννημένη ακριβώς τη στιγμή που ο παγκόσμιος καπιταλισμός αγωνιά και η νέα εξόρμηση του προλεταριάτου ωριμάζει, καλείται να υπερνικήσει με γοργούς ρυθμούς μέσα στη φωτιά του πολέμου και των επαναστάσεων την "κρίση ηγεσίας" που άφησε στην πρωτοπορία του ο εκφυλισμός και της 3ης Διεθνούς. Γονιμοποιώντας την ανεχτίμητη πείρα των εκατό χρόνων του νεώτερου επαναστατικού κοινωνικού κινήματος, η 4η Διεθνής συγκεντρώνει ολοένα πυκνότερες τις φάλαγγες από το πιο εκλεκτό, χαλυβδωμένο και ελπιδοφόρο τμήμα του προλεταριάτου σε όλες τις χώρες και μπαίνει επικεφαλής της κοσμοϊστορικής πάλης για το γκρέμισμα του καπιταλισμού...

(Απόσπασμα από ντοκουμέντο του πυρήνα Ακροναυπλίας της Ε.Ο.Κ.Δ.Ε., γραμμένο το Μάη του 1941)

πηγη

Στις 6 Ιουνίου 1943, ο Παντελής Πουλιόπουλος εκτελέστηκε, μαζί με άλλους 105 κρατούμενους, από τις ιταλικές δυνάμεις κατοχής στο Νεζερό της Λάρισας. Απευθυνόμενος στα ιταλικά προς τους άνδρες του εκτελεστικού αποσπάσματος, τους ζήτησε να επιδείξουν τη διεθνιστική τους αλληλεγγύη και να μην σκοτώσουν αντιφασίστες πατριώτες. Όταν οι περισσότεροι στρατιώτες αρνήθηκαν να πιάσουν τα όπλα, την εκτέλεση ανέλαβαν οι αξιωματικοί.

Σημείωση:
Τα μηνύματα 1 και 2 προέρχονται από το θέμα "Η στιγμή του πολέμου και τα καθήκοντα μας" που μετονομάστηκε σε "Πόλεμος και ιμπεριαλισμός στην Ελλάδα"
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη venividivici : 28-02-13 στις 21:05. Αιτία: προσθήκη σημείωσης λόγω συγχώνευσης θεμάτων
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Πατρεύς (Πέτρος)

Επιφανές Μέλος

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 2,714 μηνύματα.

O Πατρεύς με φόβο και πάθος έγραψε: στις 11:31, 23-09-12:

#2
Νὰ σχολιάσω λίγο αὐτὸ τὸ κείμενο καθὼς γι' αὐτὸ ἀκριβῶς εἶχε γραφθεῖ.

1ον: Μὲ ἐνοχλεῖ ἀπίστευτα ἡ προκλητικὰ χρησιμοποιούμενη δημοτικὴ (βλ. «ἐπιταχτικὰ») ὥστε νὰ δοθῇ τὸ στῖγμα τοῦ «ἀριστερισμοῦ» καὶ στὴ γλῶσσα...

2ον: Εἶναι ἀπίστευτο πῶς σὲ ἕνα κείμενο τὸ ὁποῖο γράφθηκε ἀπὸ κάποιον Ἕλληνα γιὰ τὴν κατάσταση πρὶν τὸν Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο δὲν ἀναφέρεται κἂν ἡ λέξη «Ἑλλάδα» ἢ «Ἕλληνας» ἢ ἔστω κάποιο παράγωγό τους. Ἀντιθέτως, ἀναφέρει τὶς περιφέρειες τῆς Μακεδονίας, τῆς Ἡπείρου καὶ τῆς Θρᾴκης ὑπονοῶντας σαφῶς ὅτι θέλει ἀπόσχισή τους ἀπὸ τὴν Ἑλλάδα.

(Ἡ ἀλήθεια εἶναι βέβαια ὅτι δὲν ἔχω διαβάσει ὅλο τὸ ὑπόλοιπο κείμενο εἴτε αὐτὸ τὸ ὁποῖο ἔχει προηγηθεῖ εἴτε αὐτὸ τὸ ὁποῖο ἕπεται)

Κατὰ τὰ ἄλλα, εἶναι οἱ γνωστὲς τροτσκιστικὲς παρόλες περὶ «παγκόσμιας ἐπανάστασης» καὶ ἡ συνεπακόλουθη ἐμμονὴ σὲ ἕναν ἰδεατὸ διεθνισμό. Τὸ ἀξιοπερίεργο εἶναι ὅτι ἀπὸ τότε μέχρι καὶ σήμερα στὸν ΣΥΡΙΖΑ καὶ στὰ λοιπὰ κόμματα τέτοιου πολιτικοῦ προσανατολισμοῦ, ἡ ὁρολογία εἶναι ἀκριβῶς ἡ ἴδια!
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Mittenwald

Διάσημο Μέλος

Ο Mittenwald αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 53 ετών , επαγγέλεται Καθηγητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 807 μηνύματα.

O Mittenwald Merlinus Sum Qui Me Tangit Turbat Mundum έγραψε: στις 00:57, 27-02-13:

#3
Αν η χώρα δεχθεί στρατιωτική επίθεση και εμπλακεί σε πόλεμο, να αναδείξουμε στην περίπτωση αυτή τις ευθύνες της εγχώριας αστικής τάξης, γιατί η επίθεση αυτή θα αποτελεί τη συνέχεια της πολιτικοοικονομικής διείσδυσης στις αγορές των Βαλκανίων, Παρευξείνιων και χωρών της Β. Αφρικής και της ενεργητικής συμμετοχής στις ΝΑΤΟικές επεμβάσεις σε Ιράκ - Βοσνία - Κόσσοβο - Αφγανιστάν. Να αναδείξουμε ταυτόχρονα ότι η Ελλάδα έχει εξελιχθεί σε ιμπεριαλιστική χώρα. Μικρή αλλά ιμπεριαλιστική. Εξαγωγές κεφαλαίων γίνονται, ελληνικά μονοπώλια υπάρχουν και μάλιστα σε νευραλγικό τομέα, όπως στην Ενέργεια, στρατιωτικές επεμβάσεις στα πλαίσια των ΝΑΤΟ - ΟΗΕ κάνει. Το να χαρακτηριστεί μια χώρα ιμπεριαλιστική δεν είναι μοναδικό κριτήριο το μέγεθός της, πληθυσμιακό, οικονομικό, στρατιωτικό.

http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=7311132

Ακούω τις γνώμες των γνωστικών του ΚΚΕ, και περιέχουν πολύ αντικομμουνισμό, ολίγον ναζισμό, και λίγο εθνικισμό.

Σημείωση:
Τα μηνύματα 3 εως 14 προέρχονται από το θέμα "Ελλάδα και ιμπεριαλισμός".
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη venividivici : 28-02-13 στις 21:00. Αιτία: προσθήκη σημείωσης λόγω συγχώνευσης θεμάτων
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

hack3r

Επιφανές Μέλος

Ο hack3r αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 29 ετών , επαγγέλεται Μηχανικός λογισμικού και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,663 μηνύματα.

O hack3r έγραψε: στις 03:10, 27-02-13:

#4
Από ποιόν θα δεχτούμε επίθεση? Ξεχνάς ότι είμαστε ακόμη στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ, επίθεση εναντίον της Ελλάδας σημαίνει επίθεση εναντίον της ΕΕ και ΗΠΑ. Οι χώρες των Βαλκανίων αλλά και η Τουρκία προσπαθούν να ενταχθούν στην ΕΕ οπότε μάλλον θα έβλαπτε τα συμφέροντά τους. Επίσης γιατί να μας επιτεθούν? Για τα εδάφη μας? Πλέον οι πόλεμοι γίνονται μόνο για φυσικούς πόρους και για λύση οικονομικών αδιεξόδων. Σε κάθε περίπτωση η οποιαδήποτε χώρα έχει περισσότερα να χάση από ένα πόλεμο με την Ελλάδα παρά να κερδίσει. Ότι φυσικούς πόρους έχουμε έτσι κι αλλιώς θα μας τους πάρουν με το μνημόνιο δεν χρειάζεται πόλεμος γι'αυτό.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Ποντικας

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Ο Ποντικας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 25 ετών . Έχει γράψει 72 μηνύματα.

O Ποντικας έγραψε: στις 03:15, 27-02-13:

#5
Η Ελλαδα ιμπεριαλιστικο κρατος και εχει και αποικια στον Αρη, η υπαρξη της οποιας αποκρυπτεται λογω της καταστολης που εφαρμοζουν οι ΜΑΤαρειανοι και η φασιστικη οργανωση της ΑΡ.ΗΣ. .

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΣΤΑ ΑΣΤΡΑ
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Ποντικας : 27-02-13 στις 03:23.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Mittenwald

Διάσημο Μέλος

Ο Mittenwald αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 53 ετών , επαγγέλεται Καθηγητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 807 μηνύματα.

O Mittenwald Merlinus Sum Qui Me Tangit Turbat Mundum έγραψε: στις 13:23, 27-02-13:

#6
Αρχική Δημοσίευση από Ξεχασμένος
Από ποιόν θα δεχτούμε επίθεση? Ξεχνάς ότι είμαστε ακόμη στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ, επίθεση εναντίον της Ελλάδας σημαίνει επίθεση εναντίον της ΕΕ και ΗΠΑ. Οι χώρες των Βαλκανίων αλλά και η Τουρκία προσπαθούν να ενταχθούν στην ΕΕ οπότε μάλλον θα έβλαπτε τα συμφέροντά τους. Επίσης γιατί να μας επιτεθούν? Για τα εδάφη μας? Πλέον οι πόλεμοι γίνονται μόνο για φυσικούς πόρους και για λύση οικονομικών αδιεξόδων. Σε κάθε περίπτωση η οποιαδήποτε χώρα έχει περισσότερα να χάση από ένα πόλεμο με την Ελλάδα παρά να κερδίσει. Ότι φυσικούς πόρους έχουμε έτσι κι αλλιώς θα μας τους πάρουν με το μνημόνιο δεν χρειάζεται πόλεμος γι'αυτό.
Οπότε και, σύμφωνα με τα λεγόμενά σας, μπορεί η Ελλάδα να προβεί σε κατάργηση όλου του στρατού.
Θα μειωθούν έτσι και τα έξοδα του κράτους.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

oneiropagida7

Νεοφερμένος

H oneiropagida7 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών . Έχει γράψει 16 μηνύματα.

H oneiropagida7 έγραψε: στις 14:06, 27-02-13:

#7
Ελλάδα: Τελικά ιμπεριαλιστική ή εξαρτημένη;
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

gaspar

Επιφανές Μέλος

Ο gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,356 μηνύματα.

O gaspar ΕΠΙΚΡΑΤΕΕΙΝ Η ΑΠΟΛΛΥΣΘΑΙ έγραψε: στις 18:05, 27-02-13:

#8
Βενιζελος: ο μεγαλος ιμπεριαλιστης

quiz: ποια πολιτική δύναμη και κόμμα ηταν ενάντια στους ''ιμπεριαλιστικούς'' πολέμους του 1912 κ 1920 στους οποίους κ εναντιώθηκε με καθε μεσο?
bonus: ποια η στάση της κοκκινης ρωσίας στην ελληνική εκστρατεία του 1920?
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

hack3r

Επιφανές Μέλος

Ο hack3r αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 29 ετών , επαγγέλεται Μηχανικός λογισμικού και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,663 μηνύματα.

O hack3r έγραψε: στις 18:10, 27-02-13:

#9
Αρχική Δημοσίευση από Mittenwald
Οπότε και, σύμφωνα με τα λεγόμενά σας, μπορεί η Ελλάδα να προβεί σε κατάργηση όλου του στρατού.
Θα μειωθούν έτσι και τα έξοδα του κράτους.
Του Ελληνικού στρατού σίγουρα. Δε προσφέρει και τίποτα στην κατάσταση που βρίσκεται παρά μόνο έξοδα. Θα μπορούσαμε να έχουμε Ευρωπαϊκό στρατό σαν Ε.Ε.
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

εμμα_τριντεντ

Περιβόητο Μέλος

H εμμα_τριντεντ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,105 μηνύματα.

H εμμα_τριντεντ έγραψε: στις 19:13, 27-02-13:

#10
Αρχική Δημοσίευση από Mittenwald
Οπότε και, σύμφωνα με τα λεγόμενά σας, μπορεί η Ελλάδα να προβεί σε κατάργηση όλου του στρατού.
Θα μειωθούν έτσι και τα έξοδα του κράτους.
ναι.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Mittenwald

Διάσημο Μέλος

Ο Mittenwald αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 53 ετών , επαγγέλεται Καθηγητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 807 μηνύματα.

O Mittenwald Merlinus Sum Qui Me Tangit Turbat Mundum έγραψε: στις 21:04, 27-02-13:

#11
Και αυτό χωρίς να μειώσει η Τουρκία το στρατό της;
Ένα ξερό "ναι" χωρίς την ανάλογη τεκμηρίωση φαίνεται σαν φαντασίωση ή ευσεβή πόθο.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Mittenwald

Διάσημο Μέλος

Ο Mittenwald αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 53 ετών , επαγγέλεται Καθηγητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 807 μηνύματα.

O Mittenwald Merlinus Sum Qui Me Tangit Turbat Mundum έγραψε: στις 21:06, 27-02-13:

#12
Αρχική Δημοσίευση από Ξεχασμένος
Του Ελληνικού στρατού σίγουρα. Δε προσφέρει και τίποτα στην κατάσταση που βρίσκεται παρά μόνο έξοδα. Θα μπορούσαμε να έχουμε Ευρωπαϊκό στρατό σαν Ε.Ε.
Τον οποίο πάλι θα πληρώνει το ελληνικό κράτος.
Δεν καταλαβαίνω. Ειλικρινά.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Xaris SSSS

Διακεκριμένο μέλος

Ο Xaris SSSS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 21 ετών . Έχει γράψει 1,952 μηνύματα.

O Xaris SSSS έγραψε: στις 22:17, 27-02-13:

#13
Αρχική Δημοσίευση από Ξεχασμένος
Του Ελληνικού στρατού σίγουρα. Δε προσφέρει και τίποτα στην κατάσταση που βρίσκεται παρά μόνο έξοδα. Θα μπορούσαμε να έχουμε Ευρωπαϊκό στρατό σαν Ε.Ε.
με την προϋπόθεση να είμαστε στην Ε.Ε φυσικά
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

hack3r

Επιφανές Μέλος

Ο hack3r αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 29 ετών , επαγγέλεται Μηχανικός λογισμικού και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,663 μηνύματα.

O hack3r έγραψε: στις 13:53, 28-02-13:

#14
Αρχική Δημοσίευση από Mittenwald
Τον οποίο πάλι θα πληρώνει το ελληνικό κράτος.
Δεν καταλαβαίνω. Ειλικρινά.
Η διαφορά έγκειται στην αποτελεσματικότητα του στρατεύματος στο αν δηλαδή τα έξοδα πιάνουν τόπο. Το Ελληνικό στράτευμα αυτή τη στιγμή είναι διεφθαρμένο, δυσκίνητο και δυσλειτουργικό από την κορφή ως τα νύχια και όποιος έχει πάει φαντάρος τα ξέρει. Ένα Ευρωπαϊκό στράτευμα δεν θα πληρωνόταν μόνο από την Ελλάδα αλλά από όλη την Ε.Ε. αυτή τη στιγμή πληρώνουμε υπέρογκα ποσά στο στρατό γιατί είμαστε τα σύνορα της Ε.Ε. ενώ το Βέλγιο π.χ. δε πληρώνει τίποτα. καθώς δεν έχει εν δυνάμει εχθρούς.

Σε ένα Ευρωπαϊκό στράτευμα θα υπήρχαν Γάλλοι, Γερμανοί κτλ αξιωματικοί που θα υπηρετούσαν στον Έβρο π.χ. και στην υπόλοιπη Ελλάδα καθώς και Έλληνες αξιωματικοί στη Γαλλία κτλ, μειώνοντας έτσι τη διαφθορά. Ο στρατός θα ήταν στις διαταγές του Ευρωπαϊκού στρατηγείου και όχι του ΓΕΣ και της κάθε μιζαδόρικης εκάστοτε Ελληνικής κυβέρνησης.

Για εξήγησε μου σε τι υπερέχει το παρόν στράτευμα από αυτό που σου περιγράφω?

Αρχική Δημοσίευση από Mittenwald
Και αυτό χωρίς να μειώσει η Τουρκία το στρατό της;
Ένα ξερό "ναι" χωρίς την ανάλογη τεκμηρίωση φαίνεται σαν φαντασίωση ή ευσεβή πόθο.
Πρέπει να καταλάβεις ότι για να γίνει πόλεμος πρέπει να υπάρχει κάποιο κίνητρο. Η Τουρκία δεν πρόκειται να μας επιτεθεί απλά και μόνο γιατί δε γουστάρει την Ελλάδα, τέτοιοι ισχυρισμοί είναι τουλάχιστο αφελείς και προδίδουν άγνοια γεωπολιτικής στρατηγικής. Πες μου τι όφελος θα είχε η Τουρκία να επιτεθεί στην Ελλάδα? Ας υποθέσουμε ότι μπορούν να μας νικήσουν και να μας κατακτήσουν μετά τι(αυτό είναι απλή υπόθεση γιατί ο Τούρκικος στρατός είναι στα ίδια χάλια με τον Ελληνικό)? Το ανατολικό τους μέτωπο ήδη είναι ένα καζάνι που σιγοβράζει, και πλέον θα είχανε μια Ε.Ε εχθρική προς αυτούς, για να μην αναφέρω μια κατεστραμμένη και έτοιμη να επαναστατήσει Ελλάδα υπό την κατοχή τους που θα τους κόστιζε 10 φορές περισσότερα από όσα τους πρόσφερε.

Δεν είναι το στράτευμα που κρατάει την Ελλάδα ακέραιη αυτή τη στιγμή αλλά η διπλωματική της στάση.

Αρχική Δημοσίευση από Xaris SSSS
με την προϋπόθεση να είμαστε στην Ε.Ε φυσικά
Προφανώς, εκτός Ε.Ε. είμαστε μόνοι μας και υπάρχουν πολύ περισσότεροι και ικανότεροι από την Τουρκία που θα μας έκαναν ευχαρίστως ένα προτεκτοράτο τους.
1
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Mittenwald

Διάσημο Μέλος

Ο Mittenwald αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 53 ετών , επαγγέλεται Καθηγητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 807 μηνύματα.

O Mittenwald Merlinus Sum Qui Me Tangit Turbat Mundum έγραψε: στις 22:24, 28-02-13:

#15
Αν νομίζετε ότι στους ξένους στρατούς (και ειδικά στους στρατούς του ΝΑΤΟ) τα πράγματα είναι διαφανή και μη εξαρτώμενα,
είστε τουλάχιστον ρομαντικός.
Απλά δεν ακούμε τίποτα διότι η μίζα και η ρεμούλα είναι απολύτως νόμιμες.

Αρχική Δημοσίευση από Ξεχασμένος
Πρέπει να καταλάβεις ότι για να γίνει πόλεμος πρέπει να υπάρχει κάποιο κίνητρο. Η Τουρκία δεν πρόκειται να μας επιτεθεί απλά και μόνο γιατί δε γουστάρει την Ελλάδα, τέτοιοι ισχυρισμοί είναι τουλάχιστο αφελείς και προδίδουν άγνοια γεωπολιτικής στρατηγικής. Πες μου τι όφελος θα είχε η Τουρκία να επιτεθεί στην Ελλάδα? Ας υποθέσουμε ότι μπορούν να μας νικήσουν και να μας κατακτήσουν μετά τι(αυτό είναι απλή υπόθεση γιατί ο Τούρκικος στρατός είναι στα ίδια χάλια με τον Ελληνικό)? Το ανατολικό τους μέτωπο ήδη είναι ένα καζάνι που σιγοβράζει, και πλέον θα είχανε μια Ε.Ε εχθρική προς αυτούς, για να μην αναφέρω μια κατεστραμμένη και έτοιμη να επαναστατήσει Ελλάδα υπό την κατοχή τους που θα τους κόστιζε 10 φορές περισσότερα από όσα τους πρόσφερε.
Κρατείται για μελλοντική αναφορά.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Μάξιμος

Περιβόητο Μέλος

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Σκηνοθέτης . Έχει γράψει 1,486 μηνύματα.

O Μάξιμος έγραψε: στις 16:08, 09-03-13:

#16
Αρχική Δημοσίευση από Ξεχασμένος
.......................
Σε ένα Ευρωπαϊκό στράτευμα θα υπήρχαν Γάλλοι, Γερμανοί κτλ αξιωματικοί που θα υπηρετούσαν στον Έβρο π.χ. και στην υπόλοιπη Ελλάδα καθώς και Έλληνες αξιωματικοί στη Γαλλία κτλ, μειώνοντας έτσι τη διαφθορά. Ο στρατός θα ήταν στις διαταγές του Ευρωπαϊκού στρατηγείου και όχι του ΓΕΣ και της κάθε μιζαδόρικης εκάστοτε Ελληνικής κυβέρνησης.
Είναι απολύτως προφανές, το γεγονός ότι σου διαφεύγει πλήρως ο ρόλος στην Ελλάδα, των ξένων και φίλιων στρατευμάτων, από το 1821 ως σήμερα.
 • γιατί ευελπιστείς στην ωραιοποίηση αυτού του ρόλου;
 • μήπως τα τρία άτομα (τρόικα) που έρχονται κάπου –κάπου στην χώρα μας, δεν αποτελούν την εμπροσθοφυλακή ενός Ευρωπαϊκού και όχι μόνο Στρατηγείου;
 • μήπως πιστεύεις ότι αυτό που ζεις σήμερα και νοείς ως κρίση, δεν είναι οικονομικός και ανασχεδιασμός του νομικού καθεστώτος της Ευρώπης; (επιστοποιήθη το άνωθεν, από έναν ικανότατο και παράλληλα, μέγιστο ΑρχιΨεύτη, (λεφτά υπάρχουν) που σκοπίμως τον είχαν σκιαγραφήσει ως ελαφρύ).
 • η απάτη και η μίζα, είναι πανάρχαια συστατικά της ανθρώπινης φυλής. Η δε σημερινή εξαπάτηση μας, συντελείται τόσο καλά συγκεκαλυμμένα, ώστε όσες αφορμές και αν βρεις, να μην είσαι σε θέση να την αποκαλύψεις, γιατι αφορά πρωτίστως την δική σου ευημερία. Είσαι και ΕΙΜΑΙ, καλοπερασάκηδες.
Για εξήγησε μου σε τι υπερέχει το παρόν στράτευμα από αυτό που σου περιγράφω?
και όμως υπάρχει κάτι που σου διαφεύγει. Βλέπεις μονίμως τον εφιάλτη και σου διαφεύγει ο Λεωνίδας.
Πρέπει να καταλάβεις ότι για να γίνει πόλεμος πρέπει να υπάρχει κάποιο κίνητρο. Η Τουρκία δεν πρόκειται να μας επιτεθεί ..............
«ποτέ μη λες ποτέ». Και αυτό γιατι δεν είσαι σε θέση να εξετάσεις τις παραμέτρους που υπάρχουν.
Οσο για το κίνητρο, «μπροστά στο επιθυμητό αποτέλεσμα, το κίνητρο είναι το τελευταίο που θα αναζητηθεί και ως κερασάκι κάτι θα βρουν να βάλουν. Ισως πουν και ότι ο Ξεχασμένος αποτελεί την εμπροσθοφυλακή μας, στην προσπάθεια που κάνουμε για να πέσει το ηθικό των γιουνανιστανανθρώπων, που κατοικούν στην αντίπερα όχθη του Αιγαίου ».
Προφανώς, εκτός Ε.Ε. είμαστε μόνοι μας και υπάρχουν πολύ περισσότεροι και ικανότεροι από την Τουρκία που θα μας έκαναν ευχαρίστως ένα προτεκτοράτο τους.
Εδώ θα σε μαλώσω. Και αυτό γιατι ξεχνάς το γεγονός ότι «ανήκομεν εις την δύσιν». Από την Άλωση και εδώ, έχει αρχίσει η προσπάθεια να τιθασεύσουν και χαλιναγωγήσουν τον ποιο απρόβλεπτο λαό.
Εκεί που κοιμάται φτιάχνει Θερμοπύλες.
Εκεί που φαίνεται καλομαθημένος στα αξιώματα του, (Καποδίστριας), βγαίνει μπροστά και τον ακολουθούν και άλλοι τρελοί… ................................................
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Mittenwald

Διάσημο Μέλος

Ο Mittenwald αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 53 ετών , επαγγέλεται Καθηγητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 807 μηνύματα.

O Mittenwald Merlinus Sum Qui Me Tangit Turbat Mundum έγραψε: στις 17:17, 09-03-13:

#17
Μικρά μαθήματα ιστορίας:
Το 1913 ο ελληνικός στρατός κατέλαβε ύστερα απο δύσκολες μάχες τη σιδηροδρομική γραμμή Θεσ/νίκης - Κων/πολης.
Οι "σύμμαχοι" μας Γάλλοι, κάνοντας χρήση των "συμμαχικών" δικαιωμάτων, απαίτησαν και πήραν από την Ελλάδα τη γραμμή...
Η Ελλάδα, αρνούμενη να δεχτεί την κατοχή της γραμμής από ξένες δυνάμεις, θέλησε να βρεθεί μια λύση, ώστε να επανέρθει η γραμμή στην κατοχή της.
Και οι "σύμμαχοί" μας, τη βρήκαν: μας έδωσαν δάνειο ώστε να αγοράσουμε τη γραμμή.
Το οποίο αποπληρώσαμε 70 χρόνια αργότερα...
3
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

hack3r

Επιφανές Μέλος

Ο hack3r αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 29 ετών , επαγγέλεται Μηχανικός λογισμικού και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,663 μηνύματα.

O hack3r έγραψε: στις 18:59, 09-03-13:

#18
Αρχική Δημοσίευση από Μάξιμος
Είναι απολύτως προφανές, το γεγονός ότι σου διαφεύγει πλήρως ο ρόλος στην Ελλάδα, των ξένων και φίλιων στρατευμάτων, από το 1821 ως σήμερα.
 • γιατί ευελπιστείς στην ωραιοποίηση αυτού του ρόλου;
 • μήπως τα τρία άτομα (τρόικα) που έρχονται κάπου –κάπου στην χώρα μας, δεν αποτελούν την εμπροσθοφυλακή ενός Ευρωπαϊκού και όχι μόνο Στρατηγείου;
 • μήπως πιστεύεις ότι αυτό που ζεις σήμερα και νοείς ως κρίση, δεν είναι οικονομικός και ανασχεδιασμός του νομικού καθεστώτος της Ευρώπης; (επιστοποιήθη το άνωθεν, από έναν ικανότατο και παράλληλα, μέγιστο ΑρχιΨεύτη, (λεφτά υπάρχουν) που σκοπίμως τον είχαν σκιαγραφήσει ως ελαφρύ).
 • η απάτη και η μίζα, είναι πανάρχαια συστατικά της ανθρώπινης φυλής. Η δε σημερινή εξαπάτηση μας, συντελείται τόσο καλά συγκεκαλυμμένα, ώστε όσες αφορμές και αν βρεις, να μην είσαι σε θέση να την αποκαλύψεις, γιατι αφορά πρωτίστως την δική σου ευημερία. Είσαι και ΕΙΜΑΙ, καλοπερασάκηδες.
ΤΙ σχέση έχουν τα παραπάνω με αυτό που είπα εγώ? Εγώ μίλησα για ένα Ευρωπαϊκό στρατό στον οποίο θα συμμετέχουν αναλογικά όλα τα κράτη της Ε.Ε. σε έμψυχο και άψυχο υλικό και όχι μόνο η Ελλάδα όπως γίνεται τώρα μόνο και μόνο γιατί είμαστε η παραμεθόριος της Ευρώπης. Ένας τέτοιος στρατός θα ήταν σαφώς μεγαλύτερος πιο ευέλικτος και καλύτερα εξοπλισμένος από το σημερινό. Όσο για τον ΓΑΠ πολύ καλά έκανε. Αυτά ήθελε να ακούσει ο Έλληνας αυτά του είπε. Ο λαός φταίει για την κατάσταση του. Δε ξέρω πόσο έχεις καλοπεράσει εσύ στα 54 σου αλλά εγώ τα τελευταία 6 χρόνια της ζωής μου δε το λες και καλοπέραση.

Αρχική Δημοσίευση από Μάξιμος
και όμως υπάρχει κάτι που σου διαφεύγει. Βλέπεις μονίμως τον εφιάλτη και σου διαφεύγει ο Λεωνίδας.
Ξέρεις πόσοι Εφιάλτες χρειάστηκαν για να σκοτώσουν το Λεωνίδα? Ένας. Και στο σημερινό στράτευμα έχουμε πολλούς.

Αρχική Δημοσίευση από Μάξιμος
«ποτέ μη λες ποτέ». Και αυτό γιατι δεν είσαι σε θέση να εξετάσεις τις παραμέτρους που υπάρχουν.
Οσο για το κίνητρο, «μπροστά στο επιθυμητό αποτέλεσμα, το κίνητρο είναι το τελευταίο που θα αναζητηθεί και ως κερασάκι κάτι θα βρουν να βάλουν. Ισως πουν και ότι ο Ξεχασμένος αποτελεί την εμπροσθοφυλακή μας, στην προσπάθεια που κάνουμε για να πέσει το ηθικό των γιουνανιστανανθρώπων, που κατοικούν στην αντίπερα όχθη του Αιγαίου ».
Μάλλον μπερδεύεις την αφορμή με το κίνητρο. Για εξήγησέ μου όμως πιο θα ήταν το κέρδος της Τουρκίας από ένα τέτοιο πόλεμο υποθέτοντας βέβαια ότι μπορεί να τον νικήσει? Έχεις να πεις κάτι συγκεκριμένο ή αοριστολογίες του τύπου «ποτέ μη λες ποτέ»?

Αρχική Δημοσίευση από Μάξιμος
Εδώ θα σε μαλώσω. Και αυτό γιατι ξεχνάς το γεγονός ότι «ανήκομεν εις την δύσιν». Από την Άλωση και εδώ, έχει αρχίσει η προσπάθεια να τιθασεύσουν και χαλιναγωγήσουν τον ποιο απρόβλεπτο λαό.
Εκεί που κοιμάται φτιάχνει Θερμοπύλες.
Εκεί που φαίνεται καλομαθημένος στα αξιώματα του, (Καποδίστριας), βγαίνει μπροστά και τον ακολουθούν και άλλοι τρελοί… ................................................
Σιγά τον απρόβλεπτο λαό εδώ εγώ στα 13 μου κατάφερα να προβλέψω τα αποτελέσματα των εκλογών για τα επόμενα 10 χρόνια...
Ονειρέψου Θερμοπύλες εσύ, ούτως ή άλλος αυτό κάνει και η Ελλάδα τα τελευταία 50 χρόνια ονειρεύεται μεγαλεία όσο οι άλλοι προχωράνε.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Μάξιμος

Περιβόητο Μέλος

Ο Μάξιμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Σκηνοθέτης . Έχει γράψει 1,486 μηνύματα.

O Μάξιμος έγραψε: στις 01:08, 10-03-13:

#19
Αρχική Δημοσίευση από Ξεχασμένος
........
Μάλλον μπερδεύεις την αφορμή με το κίνητρο. Για εξήγησέ μου όμως πιο θα ήταν το κέρδος της Τουρκίας από ένα τέτοιο πόλεμο υποθέτοντας βέβαια ότι μπορεί να τον νικήσει? Έχεις να πεις κάτι συγκεκριμένο ή αοριστολογίες του τύπου «ποτέ μη λες ποτέ»?
Οταν βλέπεις γύρω σου ασήμαντες αφορμές που αφορούν σε παγκόσμιας κλίμακας γεγονότα, τότε βρίσκεις περισσότερες της μιας απαντήσεις σχετικά με το γιατί η Τουρκία θα μπορούσε να εμπλακεί, όχι απαραίτητα σε γενική σύρραξη με την χώρα μας, αλλά σε μικρής κλίμακας επεισόδιο σε χρόνο "dt".
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

hack3r

Επιφανές Μέλος

Ο hack3r αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 29 ετών , επαγγέλεται Μηχανικός λογισμικού και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,663 μηνύματα.

O hack3r έγραψε: στις 01:27, 10-03-13:

#20
Αρχική Δημοσίευση από Μάξιμος
Οταν βλέπεις γύρω σου ασήμαντες αφορμές που αφορούν σε παγκόσμιας κλίμακας γεγονότα, τότε βρίσκεις περισσότερες της μιας απαντήσεις σχετικά με το γιατί η Τουρκία θα μπορούσε να εμπλακεί, όχι απαραίτητα σε γενική σύρραξη με την χώρα μας, αλλά σε μικρής κλίμακας επεισόδιο σε χρόνο "dt".
Δε μου απαντάς όμως, αοριστολογείς.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

 • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
   
 • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
  Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος