×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,241 μέλη και 2,424,249 μηνύματα σε 75,692 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 235 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Η RIAA τρελάθηκε....τα mp3 είναι παράνομα

bisbirikos

Αποκλεισμένος χρήστης

Ο bisbirikos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 47 ετών και επαγγέλεται Μουσικός . Έχει γράψει 678 μηνύματα.

O bisbirikos έγραψε: στις 14:57, 02-01-08:

#1
http://www.washingtonpost.com/wp-dyn...122800693.html

Download Uproar: Record Industry Goes After Personal Use

By Marc Fisher
Washington Post Staff Writer
Sunday, December 30, 2007; Page M05
Μετάφραση από Angie_Ann
Παρά τις περισσότερες από 20.000 μηνύσεις σε fan της μουσικής από τότε που άρχισαν να κατεβάζουν δωρεάν τα τραγούδια από το διαδίκτυο αντί να αγοράζουν τα CD των μουσικών εταιριών, η μουσική βιομηχανία έχει αποτύχει παταγωδώς στο να σταματήσει την μείωση πωλήσεων των δίσκων και την άνθιση της ψηφιακής μουσικής.

Ακόμα, μετά βίας περνά ένας μήνας χωρίς ένα δελτίο ειδήσεων από το λόμπι της βιομηχανίας, όπου η Ένωση Μουσικών Βιομηχανών της Αμερικής, μιλάει για ένα νέο κύμα επιστολών σε σπουδαστές και άλλους όπου η RIIA θα απαιτεί μια συμβιβαστική πληρωμή διαφορετικά θα απειλεί για δικαστικές διαμάχες. Τώρα, στην ασυνήθιστη περίπτωση όπου ο παραλήπτης ένος γράμματος της RIAA στην Αριζόνα πάλεψε στο δικαστήριο αντί να συμβιβαστείγια να αποφύγει τις βαριές νομικές αμοιβές, η μουσική βιομηχανία κάνει ένα ακόμα βήμα εναντίον της διοχέτευσης μουσικών κομμάτιων στο Internet: Στα νομικά έγγραφα τηε ομοσπονδιακής υπόθεσης εναντίον του Jeffrey Howell, άτομο που διατηρούσε συλλογή περίπου 2.000 μουσικών κομματιών στον προσωπικό υπολογιστή του, η μουσική βιομηχανία υποστηρίζει ότι είναι παράνομη για κάποιον που έχει αγοράσει νόμιμα το CD η μεταφορά της μουσικής στον υπολογιστή του.

Ο δικηγόρος της μουσικής βιομηχανίας σε αυτή την υπόθεση, Ira Schwartz, υποστηρίζει στην δικογραφία του νωρίτερα τον ίδιο μήνα ότι τα MP3 αρχεία που έφτιαξε ο Howell στον υπολογιστή του από νόμιμα αγορασμένα CD είναι «μη εγκεκριμένα αντίγραφα» από ηχογραφήσεις με νομικά δικαιώματα.
«Δεν μπορούσα να το πιστέψω όταν το διάβασα» λέει ο Ray Beckerman, ένας νεοϋορκέζος δικηγόρος που αντιπροσωπεύει 6 πελάτες τους οποίους μήνυσε η RIIA. «Η βασική αρχή του νόμου είναι ότι πρέπει να διανείμεις τα πραγματικά φυσικά αντίγραφα για να είσαι ένοχος παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων. Αλλά πρόσφατα, η μουσική βιομηχανία επαναλαμβάνει συνεχώς ότι ακόμη και ένα προσωπικό αντίγραφο στον υπολογιστή είναι μια παραβίαση."
Η σκληρή πολιτική της RIIA είναι σαφής. Στο website της γράφει: "Εάν δημιουργείτε μη εγκεκριμένα αντίγραφα μουσικών ηχογραφήσεων με δικαιώματα, πραγματοποιείτε μια κλοπή. Παραβαίνετε το νόμο και θα μπορούσατε να κρατηθείτε ως υπεύθυνοι για ζημιά χιλιάδων δολαρίων στην εταιρία.

Δεν αστειεύονται. Τον Οκτώβριο, μετά από μια δίκη στη Μινεσότα -- την πρώτη φορά που η μουσική βιομηχανία παρουσίασε υπόθεση σε ομοσπονδιακό δικαστήριο -- ο Jammie Thomas αναγκάστηκενα πληρώσει $220.000 στις μεγάλες μουσικές εταιρίες. Αυτό μοιράζεται σε $9.250 για κάθε ένα από τα 24 τραγούδια που κατηγορήθηκε ότι μοιράστηκε on-line. Η ικανότητα των πελατών να αντιγράφουν τα CD τους στους υπολογιστές τους -- μια πράξη που αποτελεί την καρδιά της ψηφιακής επανάστασης -- έχει μία σκοτεινή νομική βάση, υποστηρίζει η RIAA. Το Web Site RIAA αναφέρει ότι η δημιουργία ενός προσωπικού αντιγράφου ενός CD που αγοράστηκε νόμιμα μπορεί να μην είναι ένα νόμιμο δικαίωμα, αλλά "δεν θα προκαλέσει ανησυχίες," εφ' όσον δεν προωθείτε τη μουσική ή δεν την δανείζετε σε κάποιον.

Φυσικά αυτό ακριβώς κάνουν εκατομμύρια άνθρωποι καθημερινά. Σε μια έρευνα των Los Angeles Times poll, το 69% των ερωτηθέντων εφήβων είπαν ότι το θεωρούν νόμιμο να αντιγράψουν ένα cd τους και να το δώσουν σε ένα φίλο. Η RIAA παράθεσε μια μελέτη που έδειξε ότι περισσότεροι από τους μισούς φοιτητές κατεβάζουν παράνομα μουσική και ταινίες.
Η υπόθεση Howell δεν ήταν η πρώτη φορά που η μουσική βιομηχανία υποστηρίζει ότι η δημιουργία αντιγράφου ενός νομίμως αγορασμένου CD είναι παράνομη. Στη δίκη Tomas της Minnesota ο δικαστικός αντιπρόσωπος της Sony BMG, Jennifer Pariser κατέθεσε ότι ###8220;όταν ένα άτομο αντιγράφει ένα τραγούδι για τον εαυτό του τότε υποθέτω ότι μπορούμε να πούμε ότι έκλεψε ένα τραγούδι###8221; Το να αντιγράφεις ένα τραγούδι που αγόρασες είναι ένας όμορφος τρόπος για να πεις «έκλεψα μόνο ένα τραγούδι»
Όμως οι συνήγοροι των καταναλωτών επισημαίνουν την ύπαρξη μιας σειράς δικαστικών αποφάσεων τις τελευταίες δεκαετίες οι οποίες δεν βρήκαν παράνομη την χρησιμοποίηση του video και άλλων συσκευών για την αντιγραφή τηλεοπτικών προγραμμάτων, δηλαδή την δημιουργία νόμιμων προσωπικών αντιγράφων με σκοπό την ελεύθερη μεταφορά τους.
Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, οι εταιρίες παλιών τεχνολογιών δεν είναι πια η πηγή νεωτερισμών που θα τους επέτρεπε και να επιβιώσουν. Ακόμη και έτσι όμως οι νέες τεχνολογίες συνήθως δεν εξαλείφουν τις παλιότερες κάτι που αποτελεί καλά νέα για τις μουσικές βιομηχανίες, την τηλεόραση, το σινεμά, τις εφημερίδες και τα περιοδικά. Αλλά για να καταφέρουν να επιβιώσουν όλα αυτά θα πρέπει να προσαρμοστούν δημιουργώντας νέα επιχειρηματικά μοντέλα και προσφέροντας νέο και πιο ελκυστικό περιεχόμενο.
Η νομική εκστρατεία της RIAA ενάντια στους καταναλωτές της είναι ένα κλασσικό παράδειγμα μιας εταιρίας παλιάς τεχνολογίες να προσπαθεί να κρατηθεί σε ένα επιχειρηματικό μοντέλο που έχει καταρρεύσει. Έτσι 4 χρόνια αποτυχημένης στρατηγικής έχουν δημιουργήσει μια ολόκληρη αγορά όπου οι άνθρωποι ψάχνουν για να αγοράσουν ανεξάρτητα προϊόντα για να μην σχετίζονται με τις μεγάλες μουσικές βιομηχανίες, όπως λέει και ο Beckerman «Κάθε πρόβλημα που προσπαθούν να λύσουν είναι πλέον μεγαλύτερο από όταν ξεκίνησε»
Η μουσική βιομηχανία θα συνεχίσει να μηνύει «όσους αδιαφορούν για τις χρόνιες προειδοποιήσεις» δήλωσε ο αντιπρόσωπος της RIAA, Jonathan Lamy. «Αυτή δεν είναι η πρώτη επιλογή μας αλλά ένα απαραίτητο κομμάτι της εξίσωσης. Υπάρχουν επιπτώσεις για όσους παραβαίνουν τους νόμους###8221; Και ίσως και για το ότι ανοίξατε τον υπολογιστή σας...


Υστερα απο αυτο, το mp3 player που εχω τι να το κανω?
Να το καψω?
Να το θαψω?
Μηπως αν δεν το καταστρεψω παω φυλακη?
(και χτες ειδα το The Corporation. To προτεινω σε οποιον θελει να δει τι εστι εταιρεια)
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη iJohnnyCash : 08-01-08 στις 19:16. Αιτία: Μετάφραση
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

avenger (Ηλίας)

Νεοφερμένος

Ο Ηλίας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 34 ετών και επαγγέλεται Πωλητής/ρια . Έχει γράψει 14 μηνύματα.

O avenger Shit happens έγραψε: στις 16:15, 02-01-08:

#2
the industry maintains that it is illegal for someone who has legally purchased a CD to transfer that music into his computer.
Ρε τι θα ακούσουμε ακόμα. Είμαι 1 φορά παράνομος αν το κατεβάσω από το διαδίκτυο αλλά είμαι 2 φορές παράνομος αν το αγοράσω?

The industry's own Web site says that making a personal copy of a CD that you bought legitimately may not be a legal right, but it "won't usually raise concerns," as long as you don't give away the music or lend it to anyone.
Από τη μια είναι παράνομο αν το κατεβάσω στον υπολογιστή μου (το cd που με λεφτάκια μου αγόρασα) αλλά εντάξει δε θα με κλείσουν μέσα εκτός και αν το δώσω στη φίλη μου τη Μαρία... Ντοϊνγκ!

Υστερα απο αυτο, το mp3 player που εχω τι να το κανω?
Να το καψω?
Να το θαψω?
Μηπως αν δεν το καταστρεψω παω φυλακη?
Έλα ντε.. τις ίδιες απορίες έχω και εγώ..
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Dark_kronos (Rognan)

Αποκλεισμένος χρήστης

Ο Rognan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 26 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 6,556 μηνύματα.

O Dark_kronos . έγραψε: στις 16:23, 02-01-08:

#3
Και τα κοματια που κατεαζεις νομιμα απο το νετ, που θα τα κατευασεις δλδ; Θα εγραφουν απο μονα τους σε νομιμο cd χωρις να περασουν απο το pc;
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Hunter (Θοδωρής)

Περιβόητο Μέλος

Ο Θοδωρής αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 47 ετών , επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 1,056 μηνύματα.

O Hunter έγραψε: στις 16:25, 02-01-08:

#4
αυτη η νομοθεσια ειναι τοσο μπερδεμενη που ουτε οι ιδιοι δεν ξερουν τι τους γινετε, οτι και να κανουν να σταματησουν την παρανομη διακηνηση δεν προκεται να πιασει τοπο εφοσον δεν χαμηλωνουν την τιμη του CD
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Great Chaos (Όττο)

Επιφανές Μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 50 ετών , επαγγέλεται Παραγωγός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,520 μηνύματα.

O Great Chaos I took a wrong turn in the Freak Parade έγραψε: στις 18:14, 02-01-08:

#5
Μισό λεπτό γιατί πρέπει να συνέλθω πρώτα από τη λιποθυμία και το επακόλουθο τράβηγμα των ξανθών μου κοτσίδων...

Όλοι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί δεν παίζουν mp3; Από πού τα βρήκαν αυτοί;

Η Microsoft δεν κυκλοφορεί λογισμικό για αντιγραφή των cd και μετατροπή των wav αρχείων σε mp3; Μήπως θα τολμήσουν να κάνουν μήνυση και στον Bill Gates;

Τα mp3 players στην αγορά για ποιο λόγο ακριβώς κυκλοφορούν; Νόμιμο να τ' αγοράσεις, παράνομο να τα χρησιμοποιείς;

Τα κενά cd που μάλιστα γράφουν επάνω audio είναι και πάλι νόμιμα να πωλούνται, αλλά παράνομο να χρησιμοποιούνται;

Οι διαφημίσεις εταιρειών κινητής τηλεφωνίας που διαφημίζουν το κατέβασμα mp3 και το πόσα τέτοια χωρά το κινητό, δεν είναι παράνομες;

Οι διαφημίσεις των internet providers που μας λένε πόσο γρήγορα κατεβαίνουν ταινίες και τραγούδια από το διαδίκτυο;

Θάνατος στη μουσική βιομηχανία! Ρυπαίνει την αισθητική μας, περιορίζει το δικαίωμα πρόσβασής μας στα πολιτιστικά αγαθά της κοινωνίας μας, συνεπώς τη μόρφωσή μας και σκοτώνει την ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση και τη μουσική σε βάθος.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Lorien

Επιφανές Μέλος

Ο Lorien αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 4,294 μηνύματα.

O Lorien έγραψε: στις 18:23, 02-01-08:

#6
Οτι να ναι...Αυτοι βλεπουν ρεκορ στις απωλειες και επαθαν ταρακουλο, χτυπανε οπου βρουνε, χωρις να μελετανε καλα το θεμα μαλλον. Να χρεωκοπησεις μια οικογενεια για 24 τραγουδια δλδ, για να παρει 3η Φεραρι ο CO, ειναι αισχρο...
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

iJohnnyCash (Panayotis Yannakas)

Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Επιχειρηματίας . Έχει γράψει 15,938 μηνύματα.

O iJohnnyCash έγραψε: στις 20:29, 02-01-08:

#7
Πολύ απλά (λογικά) εννοούν τα mp3 χωρίς DRM
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Hunter (Θοδωρής)

Περιβόητο Μέλος

Ο Θοδωρής αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 47 ετών , επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 1,056 μηνύματα.

O Hunter έγραψε: στις 20:45, 02-01-08:

#8
Αρχική Δημοσίευση από Great Chaos

Όλοι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί δεν παίζουν mp3; Από πού τα βρήκαν αυτοί;
οι ραδιοφωνικοι σταθμοι αγοραζουν το CD - η τους το δινει η δισκογραφηκη, και αυυτοι το μετατρεπουν σε mp3 format πληρωνωντας βεβαια ενα αντιτιμο στην ΑΕΠΙ ετησιο 1000? και μπορουν να το παιζουν απεριοριστα.

Αρχική Δημοσίευση από Great Chaos
Η Microsoft δεν κυκλοφορεί λογισμικό για αντιγραφή των cd και μετατροπή των wav αρχείων σε mp3; Μήπως θα τολμήσουν να κάνουν μήνυση και στον Bill Gates;
η Microsoft σου δινει μεν την δηνατοτητα να μετατρεψεις αρχεια σε mp3 αλλα δεν ειναι προεπιλεγμενο στον media player, πρεπει να το ψαξεις να το βρεις για να το αλλαξεις. δινει ως προεπιλογη το wma που εχει την δυνατοτητα να προστεθει το DRM και ετσι εχει φυλαγμενη το πισινο της η MS.
Αρχική Δημοσίευση από Great Chaos
Τα mp3 players στην αγορά για ποιο λόγο ακριβώς κυκλοφορούν; Νόμιμο να τ' αγοράσεις, παράνομο να τα χρησιμοποιείς;

Τα κενά cd που μάλιστα γράφουν επάνω audio είναι και πάλι νόμιμα να πωλούνται, αλλά παράνομο να χρησιμοποιούνται;

Οι διαφημίσεις εταιρειών κινητής τηλεφωνίας που διαφημίζουν το κατέβασμα mp3 και το πόσα τέτοια χωρά το κινητό, δεν είναι παράνομες;

Οι διαφημίσεις των internet providers που μας λένε πόσο γρήγορα κατεβαίνουν ταινίες και τραγούδια από το διαδίκτυο;

Θάνατος στη μουσική βιομηχανία! Ρυπαίνει την αισθητική μας, περιορίζει το δικαίωμα πρόσβασής μας στα πολιτιστικά αγαθά της κοινωνίας μας, συνεπώς τη μόρφωσή μας και σκοτώνει την ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση και τη μουσική σε βάθος.
αφου λεω παραπανω οτι η νομοθεσια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ σε ολες της περιπτωσεις, οτι και να κανουν παντα υπαρχει η τρυπα
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Great Chaos (Όττο)

Επιφανές Μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 50 ετών , επαγγέλεται Παραγωγός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,520 μηνύματα.

O Great Chaos I took a wrong turn in the Freak Parade έγραψε: στις 22:15, 02-01-08:

#9
Αρχική Δημοσίευση από Hunter
η Microsoft σου δινει μεν την δηνατοτητα να μετατρεψεις αρχεια σε mp3 αλλα δεν ειναι προεπιλεγμενο στον media player, πρεπει να το ψαξεις να το βρεις για να το αλλαξεις. δινει ως προεπιλογη το wma που εχει την δυνατοτητα να προστεθει το DRM και ετσι εχει φυλαγμενη το πισινο της η MS.
Μετάφραση παρακαλώ!!!

Το Nero όμως; Μέχρι κι εγώ ο πανάσχετος το έχω κάνει...
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

iJohnnyCash (Panayotis Yannakas)

Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Επιχειρηματίας . Έχει γράψει 15,938 μηνύματα.

O iJohnnyCash έγραψε: στις 22:26, 02-01-08:

#10
DRM είναι κάτι σαν ηλεκτρονική κλειδαριά που συνήθως δύσκολα ανοίγει. Αυτή η κλειδαριά συνήθως απαγορεύει την αναπαραγωγή σε περισσότερα από Χ υπολογιστές. Τέτοια μορφή μουσικών αρχείων τα συναντάμε (συνήθως) σε online music store (π.χ. itunes)
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Hunter (Θοδωρής)

Περιβόητο Μέλος

Ο Θοδωρής αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 47 ετών , επαγγέλεται Επιχειρηματίας και μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 1,056 μηνύματα.

O Hunter έγραψε: στις 22:29, 02-01-08:

#11
Αρχική Δημοσίευση από Great Chaos
Μετάφραση παρακαλώ!!!

Το Nero όμως; Μέχρι κι εγώ ο πανάσχετος το έχω κάνει...
την μεταφραση στην εκανε ο Πανος, τωρα για το nero παλι τα ιδια οπως και με το media player, εχει δικο του format που μετατρεπει αρχεια (nero digital) αλλα και παλι με το κατταληλο plugin το κανεις mp3 χωρις μεγαλη δυσκολια
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Great Chaos (Όττο)

Επιφανές Μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 50 ετών , επαγγέλεται Παραγωγός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,520 μηνύματα.

O Great Chaos I took a wrong turn in the Freak Parade έγραψε: στις 23:19, 02-01-08:

#12
Δεν ήξερα ότι ο bisbi μου είχε φορτώσει και το plug in του Nero και νόμιζα ότι έκανα καμία εξυπνάδα λέμε...

Άσχετος δεν είπα;
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,042 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε: στις 09:03, 09-01-08:

#13
08/01/08 17:33

Η Sony BMG τελευταία δισκογραφική που εγκαταλείπει το ψηφιακό κλείδωμα

Έπειτα από τις αντίστοιχες κινήσεις των άλλων μεγάλων δισκογραφικών εταιρειών, ηλεκτρονικό δισκοπωλείο της Sony BMG θα αρχίσει να πουλά μουσική ως αρχεία MP3, χωρίς σύστημα προστασίας κατά της αντιγραφής.

Προς το παρόν, το σχέδιο περιορίζεται στην αμερικανική αγορά και τα άλμπουμ που θα διατίθενται σε φορμά MP3 θα είναι περιορισμένα σε αριθμό. Προκειμένου να κατεβάσουν τα τραγούδια, οι χρήστες της νέας υπηρεσίας Platinum MusicPass θα πρέπει πρώτα να αγοράζουν από συμβατικά καταστήματα μια κάρτα αξίας 12,99 δολαρίων.

Μέχρι σήμερα, η Sony επέμεινε να χρησιμοποιεί DRM (Ψηφιακή Διαχείριση Δικαιωμάτων), λογισμικό που ενσωματώνεται στα τραγούδια και εμποδίζει την αντιγραφή τους. Η τεχνολογία δεν φαίνεται να γίνεται αποδεκτή στην αγορά, καθώς συχνά εμποδίζει τους χρήστες να ακούσουν τη μουσική σε ασύμβατες φορητές συσκευές ή να τη μεταφέρουν σε CD ή σε άλλους υπολογιστές.

Τα αρχεία MP3, αντίθετα, αντιγράφονται ελεύθερα και παίζουν σε όλες τις συσκευές, συμπεριλαμβανομένου του δημοφιλούς iPod.

Τον Δεκέμβριο, η Warner Music συμφώνησε να πουλά μουσική χωρίς DRM στο ηλεκτρονικό δισκοπωλείο του Amazon.com. Είχαν προηγηθεί αντίστοιχες κινήσεις από τις Universal Music Group, την EMI και πολλές ανεξάρτητες δισκογραφικές εταιρείες.

Η Apple έχει δηλώσει ότι θα προτιμούσε να πουλά τραγούδια στο iTunes χωρίς DRM, περιορίζεται όμως από τις απαιτήσεις των δισκογραφικών.
in.gr
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια