×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,799 μέλη και 2,440,899 μηνύματα σε 76,697 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 162 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Κάπνισμα κι εγκυμοσύνη

parafernalia (Νίκος)

Επιφανές Μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,394 μηνύματα.

O parafernalia έγραψε: στις 15:58, 24-06-12:

#1
Ανοίγω αυτό το θέμα μιας και δεν το βρήκα κάπου αλλού αυτούσιο.

Η δική μου θέση είναι κάθετη. Το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Δυστυχώς γι' αυτή την άποψη έχω πολλές φορές κατηγορηθεί από γυναίκες φίλες ότι είμαι απόλυτος μέχρι και φασίστας. Μία μάλιστα μου έλεγε ότι αν μπορούσα να ανοίξω τους φούρνους του Άουσβιτς και να βάλω μέσα τις γυναίκες καπνίστριες, θα το έκανα με ευχαρίστηση!

Το αξιοπερίεργο είναι ότι πέρα απ' την ημιμάθεια της μορφής "έλα μωρέ, ένα τσιγαράκι την ημέρα δεν βλάπτει" δείχνει περισσότερο να ενοχλεί αυτή η απολυτότητα της αντίθετης θέσης από την πιθανότητα να είναι αληθινή! Είναι κάτι που δεν μπορώ να το εξηγήσω λογικά. Σαν να προτιμάς να περιχαρακώσεις ψυχολογικά το υπαρξιακό σου Εγώ απ' το να δεχτείς ότι ρισκάρεις τη ζωή του παιδιού σου.

Είναι οι ίδιες γυναίκες που πριν μερικά χρόνια σε επίσημες μελέτες προκαλούσαν 70.000 εκτρώσεις σε ένα μόνο χρόνο; Φανταστείτε τι γίνεται στην εποχή της κρίσης που ζούμε. Κι αν η έκτρωση είναι τελικά μια συνειδητή επιλογή που αντιβαίνει ένα θρησκευτικό νόμο, η ανευθυνότητα της εθισμένης καπνίστριας μάνας είναι έγκλημα ενάντια στην ίδια την κοινωνία. Τραβηγμένο; Απόλυτος δεν είμαι εγώ, είναι η ίδια η επιστήμη. Ας δούμε λίγο τα στοιχεία...

Ο καπνός του τσιγάρου περιέχει τουλάχιστον 4000 τοξικές ουσίες, όπως νικοτίνη, νιτροζαμίνη, μονοξείδιο του άνθρακα, υδροκυάνιο, κάδμιο, μόλυβδο, σελήνιο και αρσενικό, που όλα μεταφέρονται με την κυκλοφορία του αίματος της μητέρας μέσω του πλακούντα στο έμβρυο.

Το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θεωρείται ότι ευθύνεται για το 20-30% των παιδιών που γεννιούνται με χαμηλό βάρος, για το 14% των πρόωρων τοκετών και το 10% των νεογνικών θανάτων. Επίσης, σχετίζεται με την ανάπτυξη άσθματος στα νεογνά και στα μικρά παιδιά. Η νικοτίνη και το μονοξείδιο του άνθρακα που εισπνέουν οι καπνίστριες, φτάνει στο μωρό διά μέσω του πλακούντα και εμποδίζει τις θρεπτικές ουσίες να φτάσουν στο έμβρυο, ενώ περιορίζει το ποσοστό του οξυγόνου που παίρνει το έμβρυο.

Ένα τσιγαράκι μωρέ πόσο να βλάψει; Η επιστήμη λέει ότι κάθε τζούρα της μάνας, είναι τζούρα και του εμβρύου. Σκεφτείτε πόσο βρωμερό μας φάνηκε σε όλους το πρώτο μας τσιγάρο. Τα δηλητήρια του τσιγάρου περνούν μέσω του πλακούντα στο παιδί και εμποδίζουν το έμβρυο να πάρει τις απαραίτητες ουσίες και το οξυγόνο που χρειάζεται για να αναπτυχθεί σωστά. Έτσι, κινδυνεύει να γεννηθεί με μικρό βάρος. Μπορεί φυσικά το παιδί κατά τύχη να γεννηθεί υγιέστατο αλλά πάντα φαινομενικά.

Αυτό γιατί, έχει αυξημένο κίνδυνο να τα "κακαρώσει" μέσα στον πρώτο χρόνο. Το πνευμονάκι του είναι λίγο πιο μικρούλι και βρωμούτσικο με αποτέλεσμα μεγαλώνοντας να αυξάνεται έντονα η προδιάθεση για αναπνευστικά προβλήματα. Τα μωρά έχουν μικρούς πνεύμονες και αεροφόρους οδούς και μπορεί εύκολα να γεμίσουν από αέρα που περιέχει καπνό. Αυτός δυσκολεύει το παιδί να αναπνεύσει. Γενικά, τα παιδιά των καπνιστριών παρουσιάζουν εύκολα βήχα, ωτίτιδες και κρυολογούν πιο εύκολα.

Το χειρότερο όμως είναι ότι οι δάσκαλοι παραπονιούνται για τραγική αύξηση των μαθησιακών δυσκολιών στα παιδιά, κάτι που δεν μπορεί να εξηγηθεί μόνο με κοινωνικοπολιτικούς όρους. Φταίει η μόλυνση του περιβάλλοντος; Φταίνε οι θεριακλήδες μανάδες; Μελέτες έχουν δείξει ότι τα παιδιά καπνιστριών έχουν πιθανότητα να μην είναι γρήγορα στην εκμάθηση, να έχουν μικρότερο ύψος, ενώ έχουν περισσότερες πιθανότητες να καπνίσουν όταν μεγαλώσουν, αφού έχουν δοκιμάσει νικοτίνη από την εμβρυϊκή τους ηλικία!

Η λίστα
Χαμηλό βάρος γέννησης: δυο φορές μεγαλύτερη πιθανότητα για βάρος γέννησης μικρότερο από 2500γρ, με συμμετρική βραδύτητα ανάπτυξης.
Αποβολή του εμβρύου, αυτόματες εκτρώσεις.
Συγγενείς ανωμαλίες, όπως λαγώχειλο και λυκόστομα, δυσμορφία δακτύλων.
Μικρή περίμετρο της κεφαλής του νεογνού.
Αυξημένη συχνότητα ενδομήτριου θανάτου.
Αυξημένη συχνότητα αποκόλλησης πλακούντα.
Πρόωρη ρήξη υμένων.
Προδρομικό πλακούντα.
Εξωμήτριο εγκυμοσύνη.
Σύνδρομο αιφνίδιου νεογνικοί θανάτου.
Αυξημένη πιθανότητα παθήσεων του αναπνευστικού συστήματος, άσθματος και ανεπαρκούς ανάπτυξης πνευμόνων.
Σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής.
Μαθησιακές δυσκολίες.

Χέσε μέσα δηλαδή. Ζούμε σε έναν παράλογο κόσμο και αντί να κάνουμε ότι περνάει απ' το χέρι μας να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας, βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας. Θα μου πείτε, είσαι απόλυτος, υπάρχουν ένα σωρό λόγοι να δημιουργηθούν προβλήματα στα παιδιά, δεν μπορεί να ποινικοποιήσουμε αυτή την κακιά συνήθεια για τα πάντα. Ό,τι όμως και να μου πει κάποιος, άλλο πράγμα να σε προδώσει ένα λάθος της φύσης ή κάτι που γίνεται έξω απ' τη συνείδησή σου και τελείως διαφορετικό να γνωρίζεις την αιτία και τις συνέπειες.
Πηγές: 1, 2

Κι ένα θρεντ για τις επίδοξες καπνίστριες μανάδες. Hope it helps!

christinelle

Διακεκριμένο μέλος

H christinelle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Ελευσίνα (Αττική). Έχει γράψει 1,793 μηνύματα.

H christinelle δεν είχε τι να κάνει και έγραψε: στις 17:11, 24-06-12:

#2
Σε έχω παρατηρήσει και σε άλλα θέματα και φαίνεται να μισείς υπερβολικά τους καπνιστές. Γιατί τέτοια απέχθεια βρε, τι σου κάναμε?
Στο θέμα τώρα, η εγκυμοσύνη είναι για μένα ο μόνος λόγος που έχω πει θα το κόψω μαχαίρι και φαντάζομαι θα γίνω σαν κι εσένα. Εχω σκοπό να μην επιτρέπω καν σε ανθρώπους να καπνίζουν στο μπαλκόνι, αν καθόμαστε έξω και είναι κοντά μου. Ομως υπάρχει και η άποψη ότι οι βλαβερές ουσίες του τσιγάρου παραμένουν για μήνες ή χρόνια στον οργανισμό από την στιγμή που το κόβεις. Δηλαδή το ιδανικό είναι να κοπεί το κάπνισμα πολύ πριν την σύλληψη και από τους δύο γονείς (πράγμα αρκετά ανέφικτο σε πολλές περιπτώσεις).
Το άλλο που έχω παρατηρήσει είναι ότι πολλοί "τοπ" γιατροί επιτρέπουν 0.5mg νικοτίνης την ημέρα (5 extra-light τσιγάρα) καθόλη την διάρκεια την κύησης. Ξέρω πολλές κοπέλες που κάπνιζαν μέχρι και στο μαιευτήριο λίγο μετά τη γέννα. Δεν είμαι γιατρός, αλλά σίγουρα δεν θα το έκανα γιατί ποτέ δεν ξέρεις (έτσι κι αλλιώς το μωρό θα εκτεθεί σε κινδύνους και βλαβερές ουσίες όσο κι αν προσέχεις, οπότε καλύτερα να αποφεύγεις αυτά που μπορείς να αποφύγεις).
Ομως από την άλλη, βλέπω τόσες που βάφουν μαλλιά, πίνουν καθημερινά καφέ και λίγο μπύρα/κρασί που και που, καπνίζουν, χρησιμοποιούν συνεχώς βλαβερά χημικά (λακ, χλωρίνη, αζαξ, κλπ), δεν θηλάζουν και τόσα άλλα και τα παιδιά βγαίνουν μια χαρά. Νιώθω μνησικακία για κάτι τέτοιες που το παίρνουν τόσο χαλαρά και όλα τους πάνε τέλεια, ενώ άλλες προσέχουν και την σκιά τους και τελικά βγάζουν λιγότερο υγιή παιδιά ή έχουν δυσκολότερη γέννα και εγκυμοσύνη.
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

love_angel (vik-vik!)

Επιφανές Μέλος

H vik-vik! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών , επαγγέλεται Ηθοποιός και μας γράφει απο Αρφαρά (Μεσσηνία). Έχει γράψει 4,568 μηνύματα.

H love_angel is addicted to love!♥ έγραψε: στις 18:21, 24-06-12:

#3
Εγώ δεν καπνίζω (πλέον) και ακόμα και αν κάπνιζα δεν θα ήθελα με τίποτα να καπνίζω την περίοδο που θα ήμουν έγκυος.

Πάντως η μαμά μου από το άγχος της να μην καπνίζει, όταν ήταν έγκυος σε εμένα, κάπνιζε περισσότερο απότι παλιά.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

parafernalia (Νίκος)

Επιφανές Μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,394 μηνύματα.

O parafernalia έγραψε: στις 20:58, 24-06-12:

#4
Αρχική Δημοσίευση από christinelle
Σε έχω παρατηρήσει και σε άλλα θέματα και φαίνεται να μισείς υπερβολικά τους καπνιστές. Γιατί τέτοια απέχθεια βρε, τι σου κάναμε?
Δεν ξέρω σε τι "άλλα" θέματα με έχεις παρατηρήσει αλλά το να παίρνει κανείς ξεκάθαρη θέση απέναντι στην ανευθυνότητα δεν είναι μίσος.

Αρχική Δημοσίευση από christinelle
Δηλαδή το ιδανικό είναι να κοπεί το κάπνισμα πολύ πριν την σύλληψη και από τους δύο γονείς (πράγμα αρκετά ανέφικτο σε πολλές περιπτώσεις).
Το διάστημα αυτό προσδιορίζεται σε τουλάχιστον 3-4 μήνες.

Αρχική Δημοσίευση από christinelle
Το άλλο που έχω παρατηρήσει είναι ότι πολλοί "τοπ" γιατροί επιτρέπουν 0.5mg νικοτίνης την ημέρα (5 extra-light τσιγάρα) καθόλη την διάρκεια την κύησης. Ξέρω πολλές κοπέλες που κάπνιζαν μέχρι και στο μαιευτήριο λίγο μετά τη γέννα.
Για σκέψου λίγο λογικά. Είναι δυνατόν απ' την μια να σου συνιστούν να κόψεις το τσιγάρο 3-4 μήνες πριν τη σύλληψη κι απ' την άλλη να σου επιτρέπουν 5 extra-light τσιγαράκια; Ο λόγος που θα επέτρεπε ένας γιατρός κάτι τέτοιο είναι καθαρά για να αποτρέψει την βλάχα μάνα απ' το να κατεβάζει πακέτα. Σου λέει, αφού δεν μπορείς να το κόψεις, τουλάχιστον να το περιορίσεις σε κάποια όρια.

Αρχική Δημοσίευση από christinelle
Ομως από την άλλη, βλέπω τόσες που βάφουν μαλλιά, πίνουν καθημερινά καφέ και λίγο μπύρα/κρασί που και που, καπνίζουν, χρησιμοποιούν συνεχώς βλαβερά χημικά (λακ, χλωρίνη, αζαξ, κλπ), δεν θηλάζουν και τόσα άλλα και τα παιδιά βγαίνουν μια χαρά.
Η απάντηση σε αυτό είναι ότι τα συμπτώματα δεν εμφανίζονται αμέσως και τις περισσότερες φορές δεν αποδίδονται οι ευθύνες στην πραγματική τους διάσταση. Αν π.χ. το παιδί μεγαλώσει, πάει στο σχολείο και στα 5-6 διαγνωστεί ADHD, δεν θα ενδιαφέρει κανέναν το αίτιο αφού μόνο θλίψη θα προκαλέσει. Το βγαίνουν "μια χαρά" δεν είναι εύκολα μετρήσιμο και τα συμπτώματα είναι μάλλον χαοτικά. Μπορεί να καπνίζει στριφτά μέχρι τον τοκετό και να είναι τυχερή, μπορεί να καπνίσει 1 μόνο στους εννιά μήνες και να πάθει αποκόλληση. Το ερώτημα είναι, επιτρέπεις στον εαυτό σου να παίζει ζάρια με την υγεία του παιδιού σου;

Αρχική Δημοσίευση από christinelle
Νιώθω μνησικακία για κάτι τέτοιες που το παίρνουν τόσο χαλαρά και όλα τους πάνε τέλεια, ενώ άλλες προσέχουν και την σκιά τους και τελικά βγάζουν λιγότερο υγιή παιδιά ή έχουν δυσκολότερη γέννα και εγκυμοσύνη.
Τουλάχιστον οι μάνες που προσπάθησαν και προδόθηκαν απ' τα γονίδια δεν έχουν λόγους να νιώθουν τύψεις με τη συνείδησή τους. Το να βασανίζεται όμως μια αθώα ψυχή λίγο ή πολύ επειδή οι γονείς του επέδειξαν ανευθυνότητα νομίζω ότι είναι και ανήθικο και κοινωνικά παρασιτικό.

Ίσως και να βολεύει κάποιους. Αργόστροφοι μαθητές, ιδανικοί ψηφοφόροι!
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

mindcircus

Επιφανές Μέλος

H mindcircus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μηχανικός αεροσκαφών . Έχει γράψει 4,623 μηνύματα.

H mindcircus Open Mind, Open Heart έγραψε: στις 23:09, 24-06-12:

#5
Με βρισκεις απολυτως συμφωνη και καθετη στο κομματι αυτο, παροτι καπνιστρια κανονικοτατη και χρόνια. Εγω εχω καθε δικαιωμα να καιω τα σωθικα μου, ενα μωρακι δε μου φταιει σε τιποτα. Κι οχι μονο διακοπη κατα τη διαρκεια, αλλα και διακοπη 6 μηνες πριν- αν ειναι εφικτο- και επειτα (μετα τη γεννα) εντελως καθολη τη διαρκεια του θηλασμου. Καλο θα ειναι να κοπει δια παντος μετα, αλλα αν θελησει μια γυναικα να επιστρεψει στο καπνισμα οσο μεγαλωνει το μωρο, ας το κανει χωρις να καπνιζει μεσα στο σπιτι και σε χωρους που κινειται το παιδι.

* Παιδια, σκεφτομαι σοβαρα απο Φθινοπωρο να κοψω το τσιγαρο... Οχι, δεν προτιθεμαι να γινω μανα αλλα να... εχει αρχισει να μου τη δινει. Σκεφτομαι ειπα, ε? Δεν ειπα θα το κανω. Ειπα, σκεφτομαι. Και δε χρειαζεται να το αναλυσουμε, ''δεν ειμαι ετοιμη'' Απλα το λεω, οκ? Αντε. Σε μενα το λεω το αντε. Κι οκευ το ειπα αλλα δε σημαινει και κατι. Εγω ειμ αυτη που ωρυομαι πως οταν κανεις κατι το κανεις σωστα και μεχρι τελους. Γι'αυτο αν θα κανω κατι, θα το κανω σωστα κι ως τελους. Αλλα τωρα προς το παρον το σκεφτομαι. Δεν ειπα ''αποφασισα''. Γιατι αν πω ''αποφασισα'' πρεπει να ειμαι ανταξια οσων λεω. Καλα σκαω.
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Speedy

Διάσημο Μέλος

Ο Speedy αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Αγρίνιο (Αιτωλο/νία). Έχει γράψει 656 μηνύματα.

O Speedy έγραψε: στις 00:03, 25-06-12:

#6
Αρχική Δημοσίευση από love_angel
Πάντως η μαμά μου από το άγχος της να μην καπνίζει, όταν ήταν έγκυος σε εμένα, κάπνιζε περισσότερο απότι παλιά.
Και ειδού το αποτελεσμά..

Και η δική μου κάπνιζε..
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

yperoxi

Πολύ δραστήριο μέλος

H yperoxi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 465 μηνύματα.

H yperoxi Wake up, rise up έγραψε: στις 02:05, 25-06-12:

#7
Εγώ δεν νομίζω ότι θα έκοβα το κάπνισμα σε περίπτωση εγκυμοσύνης.....
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη venividivici : 04-07-12 στις 22:24. Αιτία: split μέρους τουpost για μεταφορά του σε άλλο θέμα και yperoxi 25-06-12 στις 04:47.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

mindcircus

Επιφανές Μέλος

H mindcircus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μηχανικός αεροσκαφών . Έχει γράψει 4,623 μηνύματα.

H mindcircus Open Mind, Open Heart έγραψε: στις 04:39, 25-06-12:

#8
Αρχική Δημοσίευση από yperoxi
Εγώ δεν νομίζω ότι θα έκοβα το κάπνισμα σε περίπτωση εγγυμοσύνης.....
Και γιατί όχι αν επιτρέπεται; Και μια ερώτηση σε όσες έχουν την παραπάνω άποψη, για να καταλάβω πως σκεφτεστε- δεν παω ν'ασκησω κριτική. Και καλά εσείς, δε θέλετε. Το καταννοώ, το ασπάζομαι, το σέβομαι, το δέχομαι. Κι εγω που καπνίζω, κακό σε μενα κάνω. Ξερω πολύ καλά πως είναι να μην αντέχεις χωρίς αυτό το μαραφέτι κάθε λίγο και λιγάκι, πώς είναι να εξαρτάσαι απο μια μ@λακία που σε τίποτα καλό δεν κάνει. Αλλά το μωρό που θα δέχεται όλον τον καρκίνο μέσα του δεν το υπολογίζετε; Θα εισπνεύσει και θα γευτεί τα χίλια μύρια κακά μόλις βγει απο την κοιλιά, πρέπει να κάνει την αρχή απο τα σωθικά της μάνας του;
Ορισμένα πράγματα δεν τα καταλαβαίνω πραγματικά. Γενικά πιστεύω πως όταν αποφασίσει μια γυναίκα να γίνει μητέρα, βάζει σε τελευταία μοίρα τον εαυτό της. Προτεραιότητα το μωρό και για το καλό του μωρού είναι ανεπίτρεπτο να μην προσπαθήσει να αποβάλλει όλες τις κακές συνήθειες, κι όταν λέμε όλες, εννοούμε όλες! Τσιγάρα, ποτά, ξενύχτια, διατροφή και τελοσπάντων να κάνει ο,τιδήποτε θα έχει θετική επιρροή πάνω στο μωρό κι έπειτα παιδάκι, ακόμα κι αν κάποια είναι δύσκολα για εκείνη, ακόμα κι αν κάποια τα αισθάνεται ως ανυπέρβλητα! Με θέληση κι αγάπη για ένα πλασματάκι που έρχεται στον κόσμο, πιστεύω, δηλαδή είμαι σίγουρη οτι μπορεί!
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη mindcircus : 25-06-12 στις 04:49.
3
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

yperoxi

Πολύ δραστήριο μέλος

H yperoxi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 465 μηνύματα.

H yperoxi Wake up, rise up έγραψε: στις 05:44, 25-06-12:

#9
Mindcircus κατανοώ ότι έχεις δίκιο στα όσα λες αλλά το θεωρώ πολύ δύσκολο να το έκοβα εντελώς.....Τα νεύρα θα ξεπερνούσαν κάθε όριο αν με καταλαβαίνεις...
Δεύτερον, γνωρίζοντας τον εαυτό μου, και ξέρω ότι ακούγεται πολύ άσχημο, πολύ δύσκολα θα έβαζα σε 2η μοίρα τον εαυτό μου. Όχι ότι δεν θα υπολόγιζα το παιδί αλλά πιστεύω ότι θα έδινα προτεραιότητα στον εαυτό μου...Δυστυχώς
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Resident Evil

Επιφανές Μέλος

H Resident Evil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,656 μηνύματα.

H Resident Evil (δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλευεται) έγραψε: στις 11:15, 25-06-12:

#10
Αρχική Δημοσίευση από parafernalia
Για σκέψου λίγο λογικά. Είναι δυνατόν απ' την μια να σου συνιστούν να κόψεις το τσιγάρο 3-4 μήνες πριν τη σύλληψη κι απ' την άλλη να σου επιτρέπουν 5 extra-light τσιγαράκια; Ο λόγος που θα επέτρεπε ένας γιατρός κάτι τέτοιο είναι καθαρά για να αποτρέψει την βλάχα μάνα απ' το να κατεβάζει πακέτα. Σου λέει, αφού δεν μπορείς να το κόψεις, τουλάχιστον να το περιορίσεις σε κάποια όρια.
βασικά, συμφωνα με τα όσα μου έχουν πει ο λόγος είναι ότι, ειδικά αν είναι "βαριά" καπνίστρια το στερητικό σύνδρομο μπορεί να έχει άσχημες επιπτώσεις σε συνδυασμό με το ούτως ή άλλως "παρτυ" ορμονών που γίνεται.
Αλλά και πάλι, τουλάχιστον από περιπτώσεις 2 φίλων λένε το πολύ ως τον 5ο μήνα.

Μια φίλη μου που έμεινε έγγυος νωρίτερα από ότι υπολόγιζε και δεν το είχε κόψει, μου έλεγε ότι μετά τον πρώτο μήνα δεν ήθελε να το βλέπει μπροστά της και το απέδιδε στους μηχανισμούς προστασίας της φύσης απέναντι στο έμβρυο. Έχω υπόψη μου όμως και μια άλλη η οποία πήγε με το τσιγάρο στο χέρι (σχεδόν) στο μαιευτήριο, ενώ κατά τη διάρκεια της "κομμένης" φάσης της εγγυμοσύνης είχε τσακίσει στην τράκα τον κόσμο όλο.

Προσωπικά έχω ήδη μπει στη διαδικασία να το μειώσω [το 'μαχαίρι' δυστυχώς δεν δούλεψε και κατέληξα μετά από 1 μέρα να καπνίσω 2 πακέτα στην καθισιά μου, tragic i know...]. Αν και δεν προβλέπεται να κάνω παιδί άμεσα (μέσα στους επόμενους 3-4 μήνες δλδ),
αφενός .. μου έχω σπάσει τα νεύρα με την εξάρτηση αφετέρου όταν με το καλό έρθει η ώρα να κάνω παιδί δεν θέλω να το επιβαρύνω ούτε με τα "5 light τσιγάρα", ούτε με τα νέυρα της απεξάρτησης.

Η γνώμη μου γενικά ταυτίζεται με της mind στο θέμα. Οκ, εγώ έκανα τη μλκ και επιβαρυνω τον οργανισμο μου με αυτή τη βλακεία. Το μωράκι δεν φταίει σε τπτ να ξεκινήσει τη ζωή του με "γκολ από τα αποδυτήρια" στο θέμα υγεία εξαιτίας μιας ανώριμης και εγωίστριας μάνας που δεν μπορεί να πειθαρχήσει και να απομακρυνει από κοντά του κάτι τόσο εμφανώς βλαβερό...
6
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

mindcircus

Επιφανές Μέλος

H mindcircus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μηχανικός αεροσκαφών . Έχει γράψει 4,623 μηνύματα.

H mindcircus Open Mind, Open Heart έγραψε: στις 11:25, 25-06-12:

#11
Αρχική Δημοσίευση από yperoxi
Δεύτερον, γνωρίζοντας τον εαυτό μου, και ξέρω ότι ακούγεται πολύ άσχημο, πολύ δύσκολα θα έβαζα σε 2η μοίρα τον εαυτό μου. Όχι ότι δεν θα υπολόγιζα το παιδί αλλά πιστεύω ότι θα έδινα προτεραιότητα στον εαυτό μου...Δυστυχώς
Συγνώμη αλλά κατά τη γνώμη μου και με όλο το σεβασμό προς την κάθε αντίθετη άποψη, θεωρώ μια τέτοια άποψη άκρως λανθάνουσα κι επικίνδυνη. Σαφώς και δεν εννοώ να μην ασχολείσαι με'σένα και την προσωπικότητά σου, αλλά μια γυναίκα όταν αποφασίζει να γίνει μητέρα, τα βάζει όλα στην άκρη και δίνει προβάδισμα στο μωρό για να πάρει τις σωστές βάσεις. Οι προτεραίοτητες καλώς κακώς υφίστανται και θα ήταν σαχλαμάρα και ουτοπία να νομίζουμε πως μπορούμε θεικά να τα έχουμε όλα ρολόι και ισόρροπα, όταν αποφασίζουμε να φέρουμε στον κόσμο έναν άνθρωπο. Σχετικά με τα στερητικά υπάρχει επιστημονική εξήγηση όπως αυτή που μοιράστηκε η Ρεζιντεντ, αλλά όπως και να έχει θεωρώ πώς όταν μια γυναίκα θέλει, μπορεί. Στη συγκεκριμένη περίπτωση των νεύρων που αναφέρεις και στερητικών, τα λαμβάνω απλώς σα μια δικαιολογία προς τον εαυτό σου και κατ'επέκταση προς τους άλλους εφόσον η ουσία βρίσκεται στο ότι δε θέλεις. Με απόλυτη ειλίκρινεια και κάθε σεβασμό η απάντησή μου.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

IreneGr (Ειρήνη)

Πολύ δραστήριο μέλος

H Ειρήνη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 26 ετών και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 541 μηνύματα.

H IreneGr έγραψε: στις 18:19, 30-06-12:

#12
Συμφωνώ απόλυτα με τον parafernalia!
Ποτέ δεν θα ρίσκαρα την ζωή του παιδιού μου πριν ακόμα γεννηθεί.Οι κακές συνήθειες πρέπει να μένουν πίσω σε τέτοιες περιπτώσεις.Μια αθώα ζωούλα αξίζει πολλά περισσότερα από τον εγωισμό,τα καπρίτσια και τα πάθη μας.Δεν καπνίζω, ούτε θα καπνίσω...Αν τύχει όμως μέχρι τότε και καπνίζω , και προσέξω πως δεν είμαι ικανή να κόψω το κάπνισμα σε περίπτωση που μείνω έγκυος,τότε δεν θα είμαι και έτοιμη για μάνα. Πρέπει να παραμερίζουμε τον εαυτό μας και να βάζουμε πάνω απόλα το σπλάχνο μας. Θεωρώ έγκλημα και προτετελεσμένου γεγονότος τα αποτελέσματα σε τέτοιες καταστάσεις. Θέλω να θηλάζω μέχρι να μου τελειώσει το γάλα (που ελπίζω να διαρκέσει χρόνια) και να αφήσω στην άκρη οτιδήποτε μπορεί να βλάψει το παιδί μου.
Μέχρι τα 6 περίπου τα παιδιά δημιουργούν προσωπικότητα, και επηρεάζονται από πολλά ερεθίσματα.Η κύηση έχει την μεγαλύτερη επιρροή στο παιδί,ακόμα και η θλίψη ή η χαρά της μάνας, θα το επηρεάσει στην προσωπικότητα του αργότερα. Ελπίζω οπότε όλες οι μαμάδες πάνω απόλα ναναι χαρούμενες και υγιής
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

gata_eisai

Εκκολαπτόμενο Μέλος

H gata_eisai αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 134 μηνύματα.

H gata_eisai έγραψε: στις 01:39, 17-07-12:

#13
ΕΓΚΛΗΜΑ το καπνισμα κατα την διαρκεια της εγκυμοσυνης..ενα συνειδητοποιημενο ατομο νομιζω πως δεν το κανει αυτο..οι επιπτωσεις ειναι πολλες στο εμβρυο και ειναι τοσο κριμα..μια αθωα ψυχουλα γιατι να γεννηθει με προβληματα που ισως να αναγκαζεται να τα αντιμετωπιζει για ολη του την ζωη;ναι και το ενα τσιγαρο πειραζει..ακομη και το μισο..αν το μωρο της δεν θελει να υποφερει πρεπει να το κοψει μαχαιρι..αλλιως τι αγαπη ειναι αυτη προς το μωρο που θα γεννησει;;
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

wonderfool

Εκκολαπτόμενο Μέλος

H wonderfool αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών . Έχει γράψει 96 μηνύματα.

H wonderfool έγραψε: στις 12:20, 17-07-12:

#14
το τσιγάρο είναι σαν ένας κακός γκόμενος, πέφτεις στα πατώματα θεωρείς πως δεν μπορείς χωρίς αυτό(ν) ενώ ξέρεις ότι σου κάνει κακό, αλλά τελικά μόλις το πάρεις ουσιαστικά απόφαση, απελευθερώνεσαι και νιώθεις απίστευτα καλά με τον εαυτό σου.
Ένα κλικ του μυαλού είναι, όσο μανιώδης καπνιστής κι αν είσαι.. και δεν υπάρχει ούτε στερητικό σύνδρομο, ούτε βάζεις κιλά (δεν έβαλα ούτε γραμμάριο και κάπνιζα 2,5 πακέτα/μέρα).
Και το κυριότερο από τη στιγμή που το αποφάσισα ουσιαστικά, που είπα τέλος, δεν το ξανασκέφτηκα ούτε μια φορά. Πράγμα απίστευτο μιας και ήταν προέκταση του χεριού μου.
Στο βάθος το κίνητρό μου ήταν η δημιουργία οικογένειας στο μέλλον όμως.. ήθελα να έχουν μεσολαβήσει τουλάχιστον 2 χρόνια από τη διακοπή του καπνίσματος από μια πιθανή εγκυμοσύνη.


http://formamag.gr/article.aspx?aid=270559,
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη wonderfool : 17-07-12 στις 12:56.
3
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Αλκίμαχος

Δραστήριο Μέλος

Ο Αλκίμαχος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 33 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 164 μηνύματα.

O Αλκίμαχος Παν μέτρον άνθρωπος έγραψε: στις 21:34, 17-07-12:

#15
Το κάπνισμα κατά την εγκυμοσύνη επηρεάζει μία σειρά από παράγοντες όπως το βάρος γέννησης, η ενδομήτρια ανάπτυξη, ενώ σχετίζεται με την ανάπτυξη άσθματος στα νεογνά (κυρίως λόγο πρόκλησης προωρότητας). Οι ουσίες του τσιγάρου που περνούν στην κυκλοφορία της μαμάς μέσω των πνευμόνων, περνούν και στο έμβρυο μέσω του πλακούντα. Αυτό ίσως εμποδίζει πολλές απαραίτητες ουσίες να περάσουν προς το έμβρυο και μειώνεται και η οξυγόνωση. Χρειάζεται πολύ προσοχή αν μία καπνίστρια θέλει να αποκτήσει παιδί και πρέπει να προηγηθεί προγραμματισμός αρκετό καιρό πριν από κάποιο ειδικό. Η αλήθεια για το τσιγάρο είναι πως έχει σύνδρομο στέρησης αν και ήπιο σε σχέση με άλλες εξαρτησιογόνες ουσίες. Έχει βρεθεί όμως πως η νικοτίνη καταλαμβάνει ορισμένους ειδικούς υποδοχείς στο νευρικό σύστημα αντικαθιστώντας κάποιους χημικούς μεταβιβαστές και αυτό προκαλεί την στέρηση. Στην πραγματικότητα δεν είναι αδύνατον να κόψεις, χρειάζεται να το πιστέψεις και να το θέλεις πολύ. Αν είναι δε να κάνεις παιδί, επιβάλλεται!
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

klara!!

Νεοφερμένος

H klara!! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 26 ετών . Έχει γράψει 42 μηνύματα.

H klara!! έγραψε: στις 23:10, 17-07-12:

#16
δε χωραει ο νους μου τη λογικη μιας γυναικας που ενω εινια εγκυος καπνιζει. δε με ενδιαφερει τι προκαλει στην ιδια κ στην υγεια της και αμα θελει ας καπνιζει και 50 πακετα την ημερα, αλλα οταν εχεις μια ψυχουλα μεσα σου ειναι αμαρτια να το διακινδυνευεις και να του μεταφερεις το δηλητηριο, τετοιες γυναικες ειναι για βρισιμο. αν δεν εισαι αρκετα υπευθυνη ωστε να κοψεις εστω 1 χρονο το καπνισμα για το καλο του παιδιου σου τοτε δεν εισαι καν υπευθνη για το μεγαλωμα του παιδιου.
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Darkness

Περιβόητο Μέλος

H Darkness αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών . Έχει γράψει 1,353 μηνύματα.

H Darkness Για έγραψε: στις 02:05, 03-09-12:

#17
..
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 315308_10151959039425045_249550003_n.jpg
Εμφανίσεις: 226
Μέγεθος: 20,3 KB  
4
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

fullface213

Νεοφερμένος

H fullface213 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3 μηνύματα.

H fullface213 έγραψε: στις 04:07, 10-05-13:

#18
το κάπνισμα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν ειναι καλο διότι άμα καπνίζεις μπορεις να κανεις κακό κι στο παιδί. εγώ πάντως άμα βρεθώ σε τέτοια κατάσταση θα το κοψω(δεν κάνω πολυ το πολυ 2 τσιγάρα τη βδομάδα). εμενα η θεία μου ηταν έγκυος πριν 2 χρονια κι επειδή έκανε περίπου 4 τσιγάρα τη ημερα το παιδί βγήκε νευρικό δηλαδή ήταν πολυ κλαψιαρικο κι τώρα που έχει γίνει 20 μηνών έχει ηρεμήσει και ειναι πολυ ήσυχο παιδί. οποτε η γνώμη μου άμα εισαι εγκυος το τσιγάρο KOMENOOOO!!! κι καλο ειναι να μη το ξαναρχίσεις μετά για το καλο το δικό σου!!!
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη venividivici : 10-05-13 στις 11:03. Αιτία: προσαρμογή στους όρους χρήσης - greeklish
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Hlianna

Δραστήριο Μέλος

H Hlianna αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ζωγράφος (Αττική). Έχει γράψει 241 μηνύματα.

H Hlianna έγραψε: στις 04:54, 10-05-13:

#19
Αρχική Δημοσίευση από fullface213
το κάπνισμα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν ειναι καλο διότι άμα καπνίζεις μπορεις να κανεις κακό κι στο παιδί. εγώ πάντως άμα βρεθώ σε τέτοια κατάσταση θα το κοψω(δεν κάνω πολυ το πολυ 2 τσιγάρα τη βδομάδα). εμενα η θεία μου ηταν έγκυος πριν 2 χρονια κι επειδή έκανε περίπου 4 τσιγάρα τη ημερα το παιδί βγήκε νευρικό δηλαδή ήταν πολυ κλαψιαρικο κι τώρα που έχει γίνει 20 μηνών έχει ηρεμήσει και ειναι πολυ ήσυχο παιδί. οποτε η γνώμη μου άμα εισαι εγκυος το τσιγάρο KOMENOOOO!!! κι καλο ειναι να μη το ξαναρχίσεις μετά για το καλο το δικό σου!!!
Και το βαφτηστηρι μου ετσι ηταν αλλα ηρεμο εγινε μετα τα 8 και η κουμπαρα μου δεν εχει βαλει ποτε τσιγαρο στο στομα της!

Επισης η μαμα μου καπνιζε και στην αδερφη μου και σε μενα και η αδερφη μου δεν ακουστηκε ποτε, εγω παλι ξεσηκωνα το τοπο!

Δεν εχει να κανει λοιπον με το τσιγαρο!
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη venividivici : 10-05-13 στις 11:03. Αιτία: διόρθωση παράθεσης
1
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Engineer

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Ο Engineer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 106 μηνύματα.

O Engineer κάποτε έγραψε: στις 11:41, 10-05-13:

#20
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: kapnisma.jpg
Εμφανίσεις: 264
Μέγεθος: 1,023,8 KB
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

 • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
   
 • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
  Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

 • Παρόμοια Θέματα
  • Προσπερματικά και εγκυμοσύνη - Από Evris7
   Το θέμα έχει λάβει 83 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Έρωτας & Σεξ.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 12-12-17 στις 16:44.
  • Φόβος για εγκυμοσύνη - Από fairyland
   Το θέμα έχει λάβει 21 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Σεξουαλικά προβλήματα και απορίες.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 27-07-17 στις 12:02.
  • Περίοδος και εγκυμοσύνη - Από Κατερίνα ***
   Το θέμα έχει λάβει 36 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Υγεία-Ιατρική.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 31-05-15 στις 00:01.
  • Εγκυμοσύνη και σπέρμα - Από stroumfotragoudw
   Το θέμα έχει λάβει 4 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Έρωτας & Σεξ.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 19-03-10 στις 16:44.
 • Προηγούμενο Θέμα Επόμενο Θέμα