×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,804 μέλη και 2,441,242 μηνύματα σε 76,719 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 267 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Τι κράτος θέλω τελικά

akritas

Δραστήριο Μέλος

Ο akritas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 231 μηνύματα.

O akritas έγραψε: στις 11:08, 07-07-12:

#1
Είναι μία ερώτηση που πρέπει να απαντήσει κάθε σκεπτόμενος πολίτης, ο οποίος σέβεται τους νόμους του κράτους.

ΘΕΛΩ λοιπόν ένα κράτος επενδυτή όπως λέει ο Κέυνς, ένα κράτος ρυθμιστή, εγγυητή του κοινωνικού συμβολαίου και της δημοκρατίας όπως λένε οι Κρούγκμαν, Αγκιόν και Ρουλέ, ένα κράτος εθνικο-κοινωνικό-δίκαιο όπως λέει το Σύνταγμά μας. Η βασική του στήριξη θα είναι στο ανθρώπινο κεφάλαιο, στις νέες ιδέες, στην καινοτομία, στην πράσινη οικονομία, στην προστασία του κλίματος για να μειωθεί η ανεργία και να υπάρξει ανάπτυξη.

Κάποιοι θα πουν ποια πράσινη οικονομία;
Όποιος έχει ζήσει στο εξωτερικό, γνωρίζει πολύ καλά ότι η διαχείριση απορριμμάτων, πραγματικά ηχοθερμαντικά σπίτια και διαμερίσματα είναι μερικά από αυτά που αναδεικνύουν την πράσινη οικονομία.

Θα απαιτήσω ευέλικτη ασφάλεια ως μέτρο προστασίας των ατόμων από τις αρνητικές επιπτώσεις της απώλειας εργασίας. Δεν γίνεται στον 21ο αιώνα να ψηφίζονται αποικιακοί εργατικοί νόμοι όπως ο πρόσφατος.

Όπως και θα απαιτήσω ένα κράτος που να έχει σύνορα και όχι να είναι ξέφραγο αμπέλι. Ένα κράτος που να προστατεύει τους νόμιμους πολίτες και όχι τους άννομους.

Θα ήθελα ένα προοδευτικό και σταθερό φορολογικό σύστημα, χωρίς φοροαπαλλαγές, που θα επιτρέπει τη μείωση των ανισοτήτων. Δεν γίνεται σε ένα κράτος να πληρώνουν φόρους μόνο οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Όπως δεν γίνεται ένα κράτος που κυκλοφορούν τόσα SUVκαι μερσεντές να δηλώνουν εισόδημα πάνω από 100 χιλιάδες λιγότεροι και από όσους χωράει ένα γήπεδο ποδοσφάιρου.

Ζητώ ένα κράτος θεμελιωμένο στη δημοκρατία και στην ελευθερία δράσης.
Επιδιώκω ένα κράτος με ανάπτυξη όπου η καινοτομία να επιτρέπει να υποχωρούν συνεχώς τα όρια του εφικτού, χάρη στην ανακάλυψη νέων πηγών ενέργειας και νέων παραγωγικών διαδικασιών που καθιστούν δυνατή την εξοικονόμηση της χρήσης των υφιστάμενων πηγών. Ένα κράτος με στρατηγική διακυβέρνησης ως προς τον τρόπο που παρέχει τη στήριξή του, αλλά και το πώς χειρίζεται τους θεσμούς και τους τομείς δραστηριοτήτων που ευεργετούνται από το δημόσιο χρήμα. Η δημοκρατία, τα μέσα ενημέρωσης και η αξιολόγηση των δημόσιων πολιτικών πρέπει να διαδραματίσουν ουσιαστικό ρόλο.

Ξέρω είναι ουτοπικό, αλλά σαν πολίτης ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΛΕΨΑ, ούτε ΕΦΑΓΑ, αλλά μόνο ΠΛΗΡΩΝΩ και απαιτώ αυτό το κράτος. Διότι πιστεύω σε μια κοινωνία σχετικής ισότητας, που στηρίζεται σε θεσμούς οι οποίοι περιορίζουν τα άκρα και του πλούτου και της φτώχειας. Διότι πιστεύω στη δημοκρατία, στα πολιτικά δικαιώματα και στο κράτος δικαίου. Αυτό με καθιστά φιλελεύθερο και είμαι υπερήφανος γι' αυτό.

http://akritas-history-of-makedonia....blog-post.html
1
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Jeanjean (John)

Δραστήριο Μέλος

Ο John αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 25 ετών . Έχει γράψει 172 μηνύματα.

O Jeanjean Το πάθος κάνει τον κόσμο να γυρίζει. έγραψε: στις 04:53, 13-08-12:

#2
Μπερδεύεις πολλές έννοιες με αποτέλεσμα στο τέλος να μην βγαίνει νόημα.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Rempeskes

Επιφανές Μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Hair stylist . Έχει γράψει 5,659 μηνύματα.

O Rempeskes έγραψε: στις 05:19, 13-08-12:

#3
όρια στον πλουτο και στη φτωχεια;

τι ειναι αφτα τα κομμουνιστικά πρωι πρωι;
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε: στις 17:26, 24-02-16:

#4
Ένα κράτος, που να είναι ικανό για να αντιμετωπίσει το μέλλον, όπως φαίνεται παρακάτω
Ένα άρθρο του Jacques Attali για τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία. Ο εβραϊκής καταγωγής Αλγερινός οικονομολόγος, που σπούδασε κι έκανε καριέρα στη Γαλλία, σύμβουλος όλων των τελευταίων προέδρων της Γαλλίας και πρώτος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, γράφει:
“ Η απίστευτη τραγωδία που συνέβη στον ουρανό της Ουκρανίας μας ωθεί να σκεφτούμε για το μέλλον του κόσμου.Το δράμα της πτήσης MH 17 των μαλαισιανών αερογραμμών επιβεβαιώνει ότι το χειρότερο σενάριο είναι πιθανό: ένας κόσμος χωρίς κανόνες, χωρίς αστυνομία, με επικεφαλής συμμορίες ή εγκληματίες. Και αυτό μπορεί να συμβεί στην καρδιά της Ευρώπης, ενώ όλοι πιστεύαμε ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. Ένας κόσμος χωρίς Κράτος που θα μοιάζει με τη Σομαλία, χώρα χωρίς Κράτος για πάνω από 20 χρόνια.Η Σομαλοποίηση είναι η εφιαλτική εκδοχή της παγκοσμιοποίησης, όταν η τελευταία εφαρμόζεται χωρίς κανόνες δικαίου, χωρίς αστυνομία και χωρίς δικαιοσύνη.Αυτό ακριβώς συμβαίνει σήμερα σε μια περιοχή που πιστεύαμε απρόβλητη γιατί βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης: Στην Ουκρανία, όπου αντίπαλες συμμορίες συγκρούονται χωρίς ούτε το ουκρανικό Κράτος, ούτε οι διεθνείς οργανισμοί -από τον ΟΑΣΕ ως την Berd, από το Συμβούλιο της Ευρώπης ως το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων – μπορούν να αντιδράσουν.Η κατάρριψη ενός επιβατικού αεροπλάνου από πύραυλο δείχνει ότι η Σομαλοποίηση και η αναρχία δεν έχουν όρια. Αφού πρώτα εφαρμόστηκε στη θάλασσα, έξω από τις ακτές της Σομαλίας, τώρα εφαρμόζεται στον ουρανό, πάνω από την Ουκρανία.Στο εξής θα φοβόμαστε ότι κανένα αεροπλάνο της γραμμής δεν μπορεί να είναι ασφαλές σε κανένα σημείο του κόσμου.Και πρώτα πρώτα στα αεροδρόμια της Αφρικής, όπου αφθονούν οι πύραυλοι εδάφους-αέρος. Αυτές οι θανάσιμες βολές θα μπορούν να γίνονται από ένα διπλανό σπίτι σε κάθε αεροπλάνο που πλησιάζει. Αυτό αν γίνει έστω και μια φορά, η παγκόσμια οικονομία θα έχει δεχθεί ένα τρομερό χτύπημα. Χτύπημα όχι μόνο για τους κατασκευαστές αεροπλάνων, για τις αεροπορικές εταιρείες αλλά και για όλα τα είδη εμπορίου υψηλής αξίας, σε όλες τις συναλλαγές, σε όλο τον τουρισμό -είδη που δεν υπάρχουν χωρίς αεροπορική μεταφορά.Και τίποτα δεν θα αλλάξει όσο οι λογικοί άνθρωποι σκέφτονται ότι οι εγκληματίες και οι φανατικοί υπακούουν στους ίδιους κανόνες με αυτούς. Όσο πιστεύουν ότι μπορούν να τους πωλούν, να τους εμπιστεύονται και να αφήνουν στα χέρια τους ισχυρά θανατηφόρα όπλα. Αυτό θυμίζει τον Γκάντι ο οποίος τον Ιούλιο 1939 και τον Δεκέμβριο του 1940 έγραψε στον Αδόλφο Χίτλερ και του ζήτησε να φανεί λογικός. Αν συμπεριφερόμαστε με τις μαφίες και τα τρομοκρατικά κινήματα σαν να επρόκειτο για λογικούς ανθρώπους, τότε ο κόσμος μας θα γίνει σύντομα αβίωτος.Πρέπει επειγόντως να εξάγουμε μερικά συμπεράσματα και να αναλάβουμε κάποιες δράσεις. Προϋποθέτουν μια πλανητική κινητοποίηση των μεγάλων χωρών. Και είναι υλοποιήσιμες.

Πρέπει να υιοθετηθεί μια εξαιρετικά αυστηρή και πλανητική οριοθέτηση των αεροπορικών διαδρομών, η οποία θα επιβληθεί σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες. Είναι τρελό να μπορούμε να το κάνουμε για το ποδόσφαιρο και όχι για την ασφάλεια των πτήσεων.
Να ξεκινήσει μια μεγάλη καμπάνια, πολιτική, οικονομική, στρατιωτική, για να φύγουν από τα χέρια ιδιωτών όλοι οι πύραυλοι εδάφους-αέρος που βρίσκονται ανά τον κόσμο. Το κάνουμε με επιτυχία για άλλα οπλικά συστήματα.
Να καταδικάσουμε κάθε χώρα που πουλάει τέτοια όπλα σε αυτονιστικά κινήματα και σε ιδιώτες εμπόρους όπλων.
Να ενισχύσουμε τους θεσμούς -από τον ΟΑΣΑ ως την BERD, το Συμβούλιο της Ευρώπης- οι οποίοι αφούν όλους τους Ευρωπαίους, δηλαδή τα κράτη μέλη της Ένωσης αλλά και τους Τούρκους, τους Ρώσους και τους Ουκρανούς.
Να δημιουργήσουμε μια σοβαρή οργάνωση για την ασφάλεια στην Ευρώπη, η οποία θα ενώνει όλες αυτές τις χώρες, η οποία δεν θα συνδέεται με τις ΗΠΑ γιατί έχει διαφορετικά συμφέροντα.
Ξέρω, για μια ακόμη φορά, ότι τίποτα από αυτά δεν θα γίνει. Εκτός και αν γίνει, ως συνήθως, μετά την καταστροφή και όχι την ώρα που πρέπει.
Το άρθρο του Jacques Attali δημοσιεύεται ταυτόχρονα σε πολλά έντυπα της Γαλλίας.Σε άλλο άρθρο του ο Jacques Attali είχε γράψει «Μην κοροϊδεύετε, το Game of Τhrones είναι ο κόσμος που έρχεται», όπου εξηγούσε ότι το Game of Thrones περιγράφει τον κόσμο που έρχεται μετά το τέλος της Αμερικανικής Αυτοκρατορίας,έναν νέο θεαματικό Μεσαίωνα όπου καμία εξουσία δεν είναι σταθερή και όπου όλα επιτρέπονται, γράφει σε ένα κείμενο ο Ζακ Αταλί. [Πηγή: iefimerida.gr]
Picture

Ξέρει πολύ καλά ότι τίποτα από αυτά δεν θα γίνουν, γιατί τα αεροπλάνα δεν γίνεται να περιοριστούν, πρέπει να πετούν παντού και να ψεκάζουν. Μάλιστα εδώ συζητούν να καταργήσουν ακόμα και τους αεροδιαδρόμους για… οικονομία στα καύσιμα!Επίσης ξέρει πολύ καλά ότι για να επιβάλεις μια ‘λύση’, πρώτα δημιουργείς το πρόβλημα. Τεχνική χειραγώγησης νούμερο 2. Άρα το χάος που έχει δημιουργηθεί (και όχι από μόνο του) στην Ουκρανία, καλό είναι να το μεγιστοποιούμε λέγοντας ΚΑΝΕΙΣ δεν θα μπαίνει πλέον σε αεροπλάνα! Μπα; Δηλαδή, το Αθήνα – Λονδίνο κινδυνεύει; Από ποιον;Επίσης ξέρει πολύ καλά ότι η Σομαλία δεν έτυχε – πέτυχε! Την έχουν αφήσει επίτηδες στην τύχη της, μάλλον… στην ατυχία της. Αυτός ο ΟΗΕ τελικά δεν είναι ικανός για τίποτα; Τότε γιατί δεν το κλείνουν το μαγαζί;Επίσης αυτό που ΔΕΝ ξέρει καθόλου και δεν λέει λέξη, είναι η γενοκτονία που συντελείται στην Παλαιστίνη. Ναι. Παλαιστίνη την λένε και όχι Λωρίδα της Γάζας. Αλλά αυτό δεν το σχολιάζει γιατί δεν του το επιτρέπει ούτε η εβραϊκή του καταγωγή, ούτε η σιωνιστική του ταυτότητα.
Το βιβλίο με τις «προφητείες» του Jacques Attali για την Νέα Παγκόσμια Τάξη

Το βιβλίο με τις «προφητείες» του Jacques Attali για την Νέα Παγκόσμια Τάξη

Picture

Με αφορμή την είδηση της χρηματοδότησης της νομιμοποίησης της μαριχουάνας στις ΗΠΑ από τον Ουγγρο-Εβραίο μεγαλοεπενδυτή «φιλάνθρωπο» Τζορτζ Σόρος, πρέπει να θυμηθούμε ότι η νομιμοποίηση των ναρκωτικών ήταν μία από τις ‘προβλέψεις’ του βιβλίου του 2006, “A Brief History of The Future” («Μία Σύντομη Ιστορία του Μέλλοντος») του Γαλλο-Εβραίου Jacques Atali, ενός βιβλίου που ο Henry Kissinger είχε χαρακτηρίσει «λαμπρό και προκλητικό … και δύσκολο να το απορρίψεις».Αναφέρει στο συγκεκριμένο κομμάτι το βιβλίο: «Τα ναρκωτικά θα πρέπει να νομιμοποιηθούν για να γίνουμε μουδιασμένοι μέσα στην αυξανόμενη παράνοια γύρω μας», έγραψε στο βιβλίο του ο Atali.«Το αλκοόλ, η κάνναβη, το όπιο, η μορφίνη, η ηρωίνη, η κοκαΐνη, τα συνθετικά προϊόντα (αμφεταμίνες, μεταμφεταμίνες, έκσταση), χημικά, βιολογικά, ή ηλεκτρονικά ναρκωτικά που διανέμονται από “αυτο – επισκευαστές”, θα γίνουν καταναλωτικά προϊόντα σε έναν κόσμο χωρίς το νόμο της αστυνομίας, της οποίας τα κύρια θύματα θα είναι οι infranomads». (Infranomads = υπο-νομάδες = οι φτωχοί του κόσμου).Αλλά ας ρίξουμε μια ματιά στο «Μια Σύντομη Ιστορία του Μέλλοντος» που περιγράφει την ατζέντα της ελίτ για τον 21ο αιώνα.
Ποιος ακριβώς είναι και πρεσβεύει ο κος Jacques Attali που τον προβάλουν όλοι;
Πρόσφατα στο Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Κογκρέσο δήλωσε ότι ο εβραϊκός πληθυσμός παγκοσμίως θα πρέπει να ανέλθει στα 200 εκατομμύρια. Είναι ένας τεχνοκράτης υψηλού επιπέδου που εργάζεται για την ολοκλήρωση της Νέας Παγκόσμιας Τάξης. Έχει δηλώσει μάλιστα, ότι η Ιερουσαλήμ θα μπορούσε να γίνει η πρωτεύουσα της Νέας Παγκόσμιας Τάξης:
Οι δηλώσεις του στο παρακάτω βίντεο για την Παλαιστίνη είναι παλαιότερες, σημερινές δεν υπάρχουν, σχολιάζει την κρίση στην Ουκρανία μόνο. Εδώ δηλώνει ότι για να γίνει πρωτεύουσα η Ιερουσαλήμ χρειάζεται πρώτα να υπάρχει “ειρήνη” στην περιοχή, με τον ένα ή άλλο τρόπο…


Το 1991 ίδρυσε στο Λονδίνο την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (European Bank for Reconstruction and Development) της οποίας υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος από το 1991 έως το 1993. Είναι επίσης η αιτία της μεταρρύθμισης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, γνωστή ως LMD, που σχεδιάστηκε για να φέρει όλες τις ευρωπαϊκές βαθμίδες εκπαίδευσης στην ίδια γραμμή.Ο Attali είναι επίσης ο ιδρυτής και πρόεδρος της PlaNet Finance, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης διεθνούς αλληλεγγύης, με ειδίκευση στην ανάπτυξη της μικροχρηματοδότησης και πρόεδρος της Α&Α, διεθνούς συμβουλευτικής εταιρείας στρατηγικής. Χρονικογράφος στην εφημερίδα L’Express, συγγραφέας πενήντα βιβλίων, έχοντας πουλήσει πάνω από 6 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο (στην Ελλάδα στις εκδόσεις Λιβάνη). Στα βιβλία περιλαμβάνεται η βιογραφία του Γερμανο-Εβραίου τραπεζίτη Siegmund Warburg (1902 – 1982).Έχει γράψει επίσης ένα ξεχωριστό άρθρο για τον Καρλ Μαρξ, υποστηρίζοντας ότι ο Μαρξ ήταν ένας ‘ελεύθερος marketeer’ (επιχειρηματίας) που ευνόησε τον καπιταλισμό, ως ένα σκαλοπάτι προς το κομμουνιστικό του ιδεώδες και προέβλεψε την παγκοσμιοποίηση όπως τη γνωρίζουμε σήμερα (δηλ. τη Νέα Παγκόσμια Τάξη).
«Μια Σύντομη Ιστορία του Μέλλοντος»

Στο «Μια Σύντομη Ιστορία του Μέλλοντος» ο Attali προβλέπει ότι αυτός ο αιώνας θα ξεδιπλωθεί μέσα από τρεις διαφορετικές φράσεις.1 .Υπερ- αυτοκρατορία (Super-empire): Μια εποχή της ιδιωτικοποίησης, όπου θα κυβερνούν οι εταιρείες. Γράφει: «το κεφάλαιο θα απαλλαγεί επιτέλους από κάθε τι που το απειλεί -συμπεριλαμβανομένων των εθνικών κρατών, τα οποία σταδιακά θα διαλυθούν». Ο νόμος των “αγορών” θα αποτελέσει το μόνο αναγνωρισμένο παγκόσμιο δίκαιο. Ένα σύστημα εξουσίας του οποίου οι «δομές παραμένουν ασαφείς, αλλά ο στόχος του είναι παγκόσμιος».2. Υπερ-συγκρούση (Hyperconflict): Η υπερ-αυτοκρατορία θα συρρικνωθεί και θα υπάρξει μια περίοδος παγκόσμιου χάους. Ξεκινώντας περίπου από το 2030, ο Attali προβλέπει«καταστρεπτικούς πολέμους, όπου έθνη, θρησκευτικές ομάδες, τρομοκρατικές οντοτήτες και πειρατές της ελεύθερης αγοράς θα στρέφονται ο ένας εναντίον του άλλου».3. Υπερ-δημοκρατία (Hyperdemocracy) (έτος 2060): Έχοντας εξαντληθεί από τους πολέμους και τις κοινωνικές αναταραχές «η παγκόσμια κοινότητα θα υποδεχτεί με “ανοιχτές αγκάλες” τη δημιουργία μιας δημοκρατικής παγκόσμιας κυβέρνησης». Θα είναι ένα κολεκτιβιστικό σύστημα, όπου ο καθένας θα εργάζεται για το «κοινό καλό». [Με πληροφορίες από: ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ]
Τα πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών κατά λέξη στο βιβλίο του

Οι “προβλέψεις του” είναι πανομοιότυπες με τα ‘εργαλεία’ για τη διάλυση των δυτικών κοινωνιών ακριβώς όπως εμφανίζονται στα πρωτόκολλα: Σεξουαλική απελευθέρωση πάσης μορφής, κατάργηση της οικογένειας, διασκέδαση μέχρι αποβλάκωσης (τεχνική χειραγώγησης νούμερο 1), μια κουλτούρα διαμορφωμένη και χειραγωγούμενη από τα media θα δημιουργήσει έναν εγωκεντρικό πληθυσμό που «θα εμπιστεύεται μόνο τον εαυτό του», cyber sex «ο κόσμος δεν θα είναι τίποτα περισσότερο από μια αντιπαράθεση μοναχικοτήτων και η αγάπη μια αντιπαράθεση αυνανισμών» για μείωση κι έλεγχο αναπαραγωγής: στο μέλλον, η κοινωνία «θα προχωρήσει τόσο πολύ ώστε θα διαχωρίσει την αναπαραγωγή και τη σεξουαλικότητα. Η σεξουαλικότητα θα είναι το βασίλειο της ευχαρίστησης και η αναπαραγωγή των μηχανών». Συνεχής παρακολούθηση των πολιτών μέσω της τεχνολογίας: ο Attali δίνει την εικόνα μιας κοινωνίας που βρίσκεται υπό συνεχή παρακολούθηση που φαντάζει την κομμουνιστική Στάζι «ερασιτέχνες». Αντικατάσταση ανθρώπων με ρομπότ, τσιπάκια πάσης φύσεως και φυσικά, δεν παραλείπει το μεγάλο όπλο της παγκοσμιοποίησης, τη μετανάστευση: Οι μεταναστευτικές ροές θα επεκταθούν και θα κατακλύσουν τα εθνικά κράτη. Όποια χώρα αντιστέκεται θα βουλιάζει οικονομικά: «Ακόμα περισσότερες μάζες θα ρίξουν τις πύλες της Δύσης. Θα αριθμούν εκατοντάδες χιλιάδες κάθε μήνα. Ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σε εκατομμύρια και μετά σε δεκάδες εκατομμύρια».Μετά περνά στις συρράξεις και τις γενοκτονίες με πολλά υπέρ-όπλα, ενώ γύρω στο 2030, ο Attali βλέπει να ξεκινάει μια υπερ-σύγκρουση, σε μια περίοδο τρομακτικής βίας και αναταραχών, εκ των οποίων θα προκύψει μια υπερ-δημοκρατία, μια παγκόσμια κοινοτική κυβέρνηση (‘one-world communitarian government’), περίπου το 2060.Φυσικά, όλο αυτό το διάστημα, υπάρχει απόλυτος έλεγχος της τροφής κι επιβολή “συγκεκριμένου” τρόπου διατροφής…Για λαμπρό φινάλε του βιβλίου του, ο Attali λέει ότι η hyperdemocracy θα είναι μια παγκόσμια κυβέρνηση που θα διοικείται από τον ΟΗΕ (το έχει επιβεβαιώσει και ο Μπρεζίνσκι αυτό) η οποία θα αναπτύξει την ιδέα ενός «κοινό καλού» προς ανθρώπους και περιβάλλον -βλέπε Ατζέντα 21-, με τη σταδιακή απαξίωση και υποτίμηση του ανθρώπου: «Τέλος, στην τελική φάση της εξέλιξης, θα μπορούμε να παρακολουθήσουμε μια υπερ-νοημοσύνη (hyperintelligence) διαβίωσης, της οποίας η ανθρωπότητα δεν θα είναι παρά ένα απειροελάχιστο στοιχείο». «Η μοναδική ιστορία του Homo sapiens sapiens θα έχει έρθει στην ολοκλήρωση».Ο Attali τέλος, πιστεύει ότι η όλη αντίσταση στην επερχόμενη παγκόσμια τάξη είναι μάταιη, καθώς δεν θα υπάρχει κάποιο άλλο προτεινόμενο σύστημα – κάτι που ήδη έχει αρχίσει να διαφαίνεται. «Οι περισσότεροι δεν θα έχουν να προτείνουν κανένα υποκατάστατο σύστημα… εκτός από ελάχιστους που θα προτείνουν την επιστροφή στη θεοκρατία», με ό,τι συνεπάγεται γι’ αυτό η λέξη “θεοκρατία”…
Έχουμε μια μεγάλη απορία:
Όταν μια τέτοια προσωπικότητα, αποδεκτή και “αναγνωρισμένη” από καθεστώτα και ΜΜΕ, γράφει ΤΙΣ ΙΔΙΕΣ μελλοντολογίες και προβλέψεις για την εξέλιξη της παγκόσμιας Ιστορίας και ανθρωπότητας που γράφουμε κι εμείς, γιατί σ’ εμάς μπαίνει η ταμπέλα του συνωμοσιολόγου, ενώ στον ίδιο η ιδιότητα του σπουδαίου οικονομολόγου και αναλυτή;Απλά… ρωτάμε….
και να μην κοστίζει, όσο το σημερινό στη χώρα μας!
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Γκρινιάρης Gkrr (Κωνσταντίνος)

Διάσημο Μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 21 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Φλώρινα (Φλώρινα). Έχει γράψει 762 μηνύματα.

O Γκρινιάρης Gkrr Losing all hope, was freedom! έγραψε: στις 17:50, 25-02-16:

#5
Μόνο εγώ μικρός είχα φτιάξει την δική μου χώρα?! Η οποία ήταν μόνο το δωμάτιό μου για την ακρίβεια
Θυμάμαι είχα κάνει σημαία, εθνόσημο, εθνικό ύμνο, είχα σχεδιάσει πως θα ήταν η πλατεία της Πρωτεύουσας κλπ κλπ, πολύ πλάκα

Τώρα, πως πραγματικά θέλω να είναι το κράτος, πιστεύω λίγο πολύ το ίδια θέλουμε...
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

PeterTheGreat (Staphylococcus aureus)

Διάσημο Μέλος

Ο Staphylococcus aureus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 892 μηνύματα.

O PeterTheGreat έγραψε: στις 19:10, 25-02-16:

#6
Κανένα.

Όμως για συμβιβασμό, θα δεχτώ και ένα κράτος μικρό, λιτό και απέριττο, με όσο δυνατόν λιγότερες εξουσίες και μικρότερες αρμοδιότητες. Το κράτος αυτό θα είχε ως κεντρικό άξονα την καταστολή της βίας και την προστασία της περιουσίας (αστυνομία), την άμυνα από εξωτερικούς εχθρούς (στρατός) και την διευθέτηση διαφωνιών (δικαστήρια). Ιδανικά οι νόμοι του θα συνοψίζονταν σε μία σελίδα, εξασφαλίζοντας την σχεδόν απόλυτη ελευθερία του ατόμου εφόσον αυτό δεν ασκεί βία σε άλλους. Πέρα από τους βασικούς πυλώνες, θα υπήρχε πολύ μικρή νομοθετική δραστηριότητα που κυρίως θα ήταν διευκρινιστική πάνω στο σύνταγμα.

Όλα τα υπόλοιπα τα αφήνουμε στην αγορά, και έτσι δεν απαιτείται μεγάλη χρηματοδότηση μέσω φόρων (οι οποίοι θα ήταν σε κάθε περίπτωση ένα 'flat tax' σταθερού ποσοστού στο εισόδημα για όλους, πχ. 5%). Έτσι οι επιχειρήσεις μπορούν πιο εύκολα να είναι κερδοφόρες και επικροτείται η επιχειρηματικότητα.

Μα, οι φτωχοί?
Αφού σαν κοινωνία θεωρούμε ότι οι φτωχοί και αδύναμοι χρειάζονται βοήθεια, τότε προφανώς θα συνεχίσουν να λειτουργούν εθελοντικές οργανώσεις και η φιλανθρωπία. Όμως κανείς δεν αναγκάζεται με την βία να πληρώσει για τα λάθη των άλλων αν δεν θέλει, καθώς κάτι τέτοιο θα καθιστούσε των φορολογούμενο έμμεσα δούλο.

Ισότητα???
Το κράτος δεν θα έχει την ισχύ να εφαρμόσει καμία τεχνητή ανισότητα. Λευκοί, μαύροι, άντρες, γυναίκες, χριστιανοί, άθεοι, ετεροφυλόφιλοι, ομοφυλόφιλοι, κοντοί, ψηλοί, ξανθοί και πρασινομάλληδες έχουν την ίδια αντιμετώπιση από το κράτος και είναι ελεύθεροι να ζήσουν την ζωή τους όπως αυτοί θέλουν, εφόσον δεν ασκούν βία σε άλλους. Προφανώς το κράτος δεν μπορεί να αλλάξει την σκέψη των ανθρώπων, οι οποίοι είναι επίσης ελεύθεροι να διαφωνούν με τις επιλογές των άλλων, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν μπορούν να ασκήσουν βία σε αυτούς.

Εκπαίδευση?
Η εκπαίδευση είναι μία επένδυση, και ο καθένας (γονιός) αποφασίζει πως θέλει να επενδύσει τον χρόνο του (παιδιού του) και τα χρήματά του, τα οποία δεν θα χάνει σε φορολογία. Επειδή τα σχολεία έχουν κίνητρο να προσελκύσουν μαθητές (και τους γονείς τους), θα διατηρούν υψηλό επίπεδο διδασκαλίας και έχουν κάθε λόγο να δίνουν υποτροφίες.
2
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

libre

Διάσημο Μέλος

Ο libre αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 665 μηνύματα.

O libre έγραψε: στις 21:40, 25-02-16:

#7
Τα νεα κράτη ειναι Goldman Sachs, Google, Monsanto κλπ. Θα περασουμε καλά, μην ανησυχειτε. Νερο στο μυλο τους κουβαλατε ολοι οι ακρατικοι.
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Johnny15 (Γιάννης)

Επιφανές Μέλος

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,910 μηνύματα.

O Johnny15 έγραψε: στις 03:12, 26-02-16:

#8
Αρχική Δημοσίευση από PeterTheGreat
Μα, οι φτωχοί?
Αφού σαν κοινωνία θεωρούμε ότι οι φτωχοί και αδύναμοι χρειάζονται βοήθεια, τότε προφανώς θα συνεχίσουν να λειτουργούν εθελοντικές οργανώσεις και η φιλανθρωπία. Όμως κανείς δεν αναγκάζεται με την βία να πληρώσει για τα λάθη των άλλων αν δεν θέλει, καθώς κάτι τέτοιο θα καθιστούσε των φορολογούμενο έμμεσα δούλο.
Δεν μπορείς να καταλάβεις ότι αυτό που λες δεν ισχύει; Ένας φτωχός δεν είναι απαραίτητο να έχει κάνει λάθη για να είναι φτωχός, απλώς γεννήθηκε φτωχός και δεν είχε τις ίδιες συνθήκες και ευκαιρίες να εξελιχθεί με κάποιον που έχει τα λεφτά του μπαμπά να τον στηρίζουν. Στην πρότασή σου φαίνεται μάλλον πως κάθε φτωχός φταίει που είναι φτωχός. Μέγα βλακεία δηλαδή.

Δες αυτό.

Και πιο κάτω λες για ιδιωτικά σχολεία... καταλαβαίνεις ότι αυτό φέρνει άδικη κοινωνία όπου μόνο συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες θα μπορούν να μορφωθούν;
4
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

vassilis498

Επιφανές Μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 5,785 μηνύματα.

O vassilis498 έγραψε: στις 06:01, 26-02-16:

#9
Αφού σαν κοινωνία θεωρούμε ότι οι φτωχοί και αδύναμοι χρειάζονται βοήθεια, τότε προφανώς θα συνεχίσουν να λειτουργούν εθελοντικές οργανώσεις και η φιλανθρωπία.
Όμως κανείς δεν αναγκάζεται με την βία να πληρώσει για τα λάθη των άλλων
Λευκοί, μαύροι, άντρες, γυναίκες, χριστιανοί, άθεοι, ετεροφυλόφιλοι, ομοφυλόφιλοι, κοντοί, ψηλοί, ξανθοί και πρασινομάλληδες έχουν την ίδια αντιμετώπιση από το κράτος και είναι ελεύθεροι να ζήσουν την ζωή τους όπως αυτοί θέλουν, εφόσον δεν ασκούν βία σε άλλους.
Προφανώς το κράτος δεν μπορεί να αλλάξει την σκέψη των ανθρώπων,
said noone ever

τα bold δικά μου
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε: στις 10:59, 26-02-16:

#10
Αρχική Δημοσίευση από PeterTheGreat
Κανένα.

Όμως για συμβιβασμό, θα δεχτώ και ένα κράτος μικρό,...
Ο "συμβιβασμός", θα οδηγήσει την ανθρωπότητα σε καταστάσεις αρχαιότερες της εποχής των σπηλαίων και της πτωματοφαγείας... Με εξαίρεση ίσως τους τότε...Εξωγήινους!

ΥΓ: Είναι μελετημένο, ότι ο κανιβαλισμός των αρουραίων στους υπονόμους των πόλεων συντελείται, είτε λόγω υπερπληθυσμού είτε όταν οι άνθρωποι ρίχνουν λιγότερα σκουπίδια σ' αυτούς!
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

hack3r

Επιφανές Μέλος

Ο hack3r αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 29 ετών , επαγγέλεται Μηχανικός λογισμικού και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,661 μηνύματα.

O hack3r έγραψε: στις 17:39, 26-02-16:

#11
Αρχική Δημοσίευση από Johnny15
Δεν μπορείς να καταλάβεις ότι αυτό που λες δεν ισχύει; Ένας φτωχός δεν είναι απαραίτητο να έχει κάνει λάθη για να είναι φτωχός, απλώς γεννήθηκε φτωχός και δεν είχε τις ίδιες συνθήκες και ευκαιρίες να εξελιχθεί με κάποιον που έχει τα λεφτά του μπαμπά να τον στηρίζουν. Στην πρότασή σου φαίνεται μάλλον πως κάθε φτωχός φταίει που είναι φτωχός. Μέγα βλακεία δηλαδή.

Δες αυτό.

Και πιο κάτω λες για ιδιωτικά σχολεία... καταλαβαίνεις ότι αυτό φέρνει άδικη κοινωνία όπου μόνο συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες θα μπορούν να μορφωθούν;
Συγκινητικό το κόμικ που παρέθεσες και φυσικά πολιτικά ορθό (ο αδικημένος από την κοινωνία χαρακτήρας είναι γυναίκα ή μαύρος, ενώ αυτός που τα βρήκε όλα έτοιμα λευκός άνδρας ). Σε όλο το κόμικ διακρίνεται ένας πλήρης ντετερμινισμός με ότι αυτό συνεπάγεται, σήμα κατατεθέν της liberal (αριστερής) πολιτικής ιδεολογίας. Αλλά ας τα πάρουμε απ'την αρχή.

Το κόμικ παρουσιάζει τις ζωές δύο παιδιών του Richard που γεννήθηκε σε εύπορη οικογένεια και της Paula που γεννήθηκε σε φτωχή οικογένεια, με αποτέλεσμα ο Richard να καταλήξει εύπορος και η Paula φτωχή. Το κόμικ αυτό είναι ένα από τα καλύτερα δείγματα αριστερής προπαγάνδας που έχω δει μέχρι στιγμής, μπράβο στον καλλιτέχνη.

Η βασική διαφορά του Richard και της Paula δεν είναι ότι οι γονείς του πρώτου έχουν λεφτά ενώ της δεύτερης δεν έχουν. Όχι αυτή είναι μια πολύ επιφανειακή προσέγγιση. Η βασική τους διαφορά είναι πως ο Ρίτσαρντ έχει υπεύθυνους γονείς με άνω του μέσου όρου IQ ενώ η Πάολα το αντίθετο, και αυτό είναι απόλυτα εμφανές σε οποιονδήποτε διαβάσει αυτό το κόμικ και χρησιμοποιεί τη λογική για να το ερμηνεύσει και όχι το συναίσθημα.

Καταρχάς οι γονείς την Παόλα είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν δύο δουλειές για να τα βγάλουν πέρα. Με άλλα λόγια ζούνε στην Αμερική, δουλεύουν 16 ώρες τη μέρα ο καθένας, αλλά δεν έχουν χρήματα ούτε για θέρμανση στο σπίτι... Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν τελειώσει ούτε το γυμνάσιο ο καθένας, διότι ακόμη και με το βασικό μισθό μπορείς να έχεις μια πολύ άνετη ζωή, ιδιαίτερα αφού στο σπίτι τους μπαίνουν 4 βασικοί μισθοί + όλες οι κρατικές παροχές. Οι γονείς της με άλλα λόγια είναι τόσο χαμηλής αξίας άτομα στην αγορά εργασίας που είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν όλη μέρα για ένα κομμάτι ψωμί. Παρόλα αυτά θεώρησαν απολύτως φυσικό να κάνουν ένα παιδί, κι ας μην είχαν τις προϋποθέσεις για να το μεγαλώσουν. Στην συνέχεια οι γονείς του Ρίτσαρντ που κάνανε καλύτερες επιλογές στη ζωή τους, έχουν περισσότερα χρήματα που τους επιτρέπουν να ασχολούνται με το παιδί τους, αντί να το παρκάρουν μπροστά στην ΤV όπως η Πάολα. Ο Ρίτσαρντ πάει σε ιδιωτικό σχολείο ενώ η Πάολα σε δημόσιο όπου η δασκάλα κοιμάται (και καλά φταίει το ότι το σχολείο της Πάολα είναι underfunded). Και με τα πολλά ο Ρίτσαρντ έχει μια εύκολη ζωή ενώ η Πάολα μια δύσκολη.

Εσύ όταν διαβάζεις αυτό το κόμικ βλέπεις την κοινωνική αδικία, του πλούτου και της φτώχειας. Εγώ όταν το διαβάζω βλέπω ένα τόνο λανθασμένων αποφάσεων που πήραν οι γονείς της Πάολα και κατέληξαν εκεί που είναι. Δουλεύουν dead end jobs, δεν επενδύουν τίποτα, δεν αποταμιεύουν, παραμελούν το παιδί τους κτλ κτλ κτλ. Όλα αυτά είναι επιλογές. Κάποιοι άνθρωποι έχουν την νοημοσύνη να καταλάβουν πως όταν επενδύεις και δουλεύεις το μέλλον σου γίνεται καλύτερο. Άλλοι πάλι ζούνε για το σήμερα και δεν μπορούν να προγραματήσουν τη ζωή τους ούτε καν σε βάθος εβδομάδας. Οι πρώτοι καταλήγουν να είναι οι γονείς του Ρίτσαρντ, οι δεύτεροι της Πάολα.

Όσα λεφτά και να δόσεις στους δεύτερους το αποτέλεσμα δεν θα αλλάξει. Πολύ πολύ να σταματήσει τη δουλειά η μάνα της Πάολα και να παρκάρει κι αυτή δίπλα στην TV. Οι κρατικές παροχές έχουν κλείσει αιώνα και η φτώχεια ακόμη ακμάζει. Η ουσία όμως είναι μία. Υπάρχουν άνθρωποι που όταν η ζωή τους είναι σκατά, την ευθύνη την ρίχνουν πρώτα στον εαυτό τους, και υπάρχουν άνθρωποι που όταν η ζωή τους είναι σκατά, φταίει ο γείτονας που είναι πλούσιος. Οι πρώτοι όσο φτωχοί και να γεννήθηκαν θα αποκτήσουν χρήματα και θα κάνουν μια καλή ζωή διότι μάθανε από μικροί να βρίσκουν λύσεις σε προβλήματα. Οι δεύτεροι είναι καταδικασμένοι στην ανικανότητα και σε μια ζωή μετριότητας και φθόνου όπου η μόνη τους φιλοδοξία είναι πως θα βάλουν το κράτος να τους δώσει ένα μερίδιο από την δουλειά και τον κόπο των άλλων.

Η αριστερά δεν είναι τίποτα το ριζοσπαστικό. Απλά έχει πείσει όλους του ανεύθυνους της κοινωνίας πως για την τύχη τους δεν φταίνε αυτοί αλλά όλοι οι άλλοι, ενώ παράλληλα τους υπόσχεται τζάμπα χρήμα γιατί το αξίζουν. Είναι αναμενόμενο να υπάρχει σοσιαλιστική έξαρση σε παγκόσμιο επίπεδο λοιπόν. Ο αριστερός πιστεύει πως είναι 150 κιλά όχι γιατί τρώει κάθε μέρα 4 πιτόγυρα, αλλά γιατί ο γείτονας του κάνει γυμναστική. Επίσης μόλις χρειαστεί μπαλονάκι στα 35 θεωρεί πως ο γείτονάς του πρέπει να πληρώσει για το μπαλονάκι. Είναι η λογική της ανευθυνότητας και του παραλόγου, που θα καταστρέψει όλες τις ανεπτυγμένες κοινωνίες.
2
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

PeterTheGreat (Staphylococcus aureus)

Διάσημο Μέλος

Ο Staphylococcus aureus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 892 μηνύματα.

O PeterTheGreat έγραψε: στις 18:04, 26-02-16:

#12
Αρχική Δημοσίευση από libre
Τα νεα κράτη ειναι Goldman Sachs, Google, Monsanto κλπ. Θα περασουμε καλά, μην ανησυχειτε. Νερο στο μυλο τους κουβαλατε ολοι οι ακρατικοι.
Επειδή τα 'δημοκρατικά' κράτη είναι 'εξαιρετικά', 'αποτελεσματικά', 'σέβονται τα χρήματα του φορολογούμενου' και 'δεν ασκούν βία'.

Αρχική Δημοσίευση από Johnny15
Δεν μπορείς να καταλάβεις ότι αυτό που λες δεν ισχύει; Ένας φτωχός δεν είναι απαραίτητο να έχει κάνει λάθη για να είναι φτωχός, απλώς γεννήθηκε φτωχός και δεν είχε τις ίδιες συνθήκες και ευκαιρίες να εξελιχθεί με κάποιον που έχει τα λεφτά του μπαμπά να τον στηρίζουν. Στην πρότασή σου φαίνεται μάλλον πως κάθε φτωχός φταίει που είναι φτωχός. Μέγα βλακεία δηλαδή.

Δες αυτό.

Και πιο κάτω λες για ιδιωτικά σχολεία... καταλαβαίνεις ότι αυτό φέρνει άδικη κοινωνία όπου μόνο συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες θα μπορούν να μορφωθούν;
Δεν είπα ότι όλοι οι φτωχοί είναι φτωχοί από δικό τους λάθος, αλλά όντως τώρα που το ξαναδιαβάζω φάνηκε έτσι από την ροή του κειμένου. Όντως πιστεύω ότι το να γεννηθεί κάποιος σε φτωχή οικογένεια είναι αρνητικός παράγοντας στην ανάπτυξή του, αλλά η οικογένεια αυτή δεν έγινε φτωχή από το πουθενά. Αν και καταλαβαίνω τα προβλήματα που έχουν τα άτομα σε φτωχές οικογένειες, δεν μπορώ να δικαιολογήσω σε καμία περίπτωση την κλοπή από αυτόν που έχει για να δώσω σε αυτόν που δεν έχει.

Έχουμε δύο περιπτώσεις: είτε η πλειοψηφία των ανθρώπων θέλει να βοηθήσει τους άπορους, είτε δεν θέλει.
1) Αν η πλειοψηφία των ανθρώπων θέλει να βοηθήσει, τότε προφανώς και θα το κάνει εθελοντικά, χωρίς να χρειάζεται την απειλή των όπλων. Άρα δεν χρειάζεται κρατική παρέμβαση.
2) Αν η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν θέλει να βοηθήσει, τότε οποιαδήποτε κυβερνητική πρωτοβουλία πάνω στο θέμα είναι αντιδημοκρατική και άρα άκυρη.

Σε κάθε περίπτωση η κρατική παρέμβαση είναι είτε αχρείαστη είτε άκυρη, αλλά πάντα είναι ανήθικη, επειδή περιλαμβάνει την κλοπή δια της βίας.

Για τα ιδιωτικά σχολεία, διαφωνώ. Το ίδιο επιχείρημα που ισχύει για τα παραπάνω ισχύει και εδώ: αν σαν πλειοψηφία θεωρούμε ότι η μόρφωση είναι σημαντική για όλους, τότε θα δώσουμε εθελοντικά κονδύλια για την δημιουργία δωρεάν σχολείων, μπορούν να αναλάβουν φιλανθρωπικά ιδρύματα, εταιρείες για λόγους δημοσίων σχέσεων, κλπ. Επίσης η συνεχής πρόοδος της τεχνολογίας και η αυτοματοποίηση οδηγεί στην αύξηση των αναγκών για εκπαιδευμένο, υψηλής εξειδίκευσης προσωπικό, και άρα προωθείται η δημιουργία σχολείων ακόμα και αν αυτά δεν είναι από μόνα τους επικερδή.

Αυτή την στιγμή έχουμε το παράλογο του να πληρώνουν όλοι με την βία για κάτι που δεν χρησιμοποιούν όλοι, βλέπε δημόσια υγεία, παιδεία, κλπ.

Για το κόμικ απάντησε ο Ξεχασμένος, δεν έχω κάτι να προσθέσω.

Αρχική Δημοσίευση από Νωεύς
Ο "συμβιβασμός", θα οδηγήσει την ανθρωπότητα σε καταστάσεις αρχαιότερες της εποχής των σπηλαίων και της πτωματοφαγείας... Με εξαίρεση ίσως τους τότε...Εξωγήινους!

ΥΓ: Είναι μελετημένο, ότι ο κανιβαλισμός των αρουραίων στους υπονόμους των πόλεων συντελείται, είτε λόγω υπερπληθυσμού είτε όταν οι άνθρωποι ρίχνουν λιγότερα σκουπίδια σ' αυτούς!
Δεν βλέπω κανένα επιχείρημα, είτε λογικό είτε ηθικό.
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

libre

Διάσημο Μέλος

Ο libre αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 665 μηνύματα.

O libre έγραψε: στις 22:17, 26-02-16:

#13
Ωραιες οι φιλελευθερες θεωριες, αλλα αμα θελετε να δειτε πώς ειναι χωρις προνοια πατε κανενα ταξιδι στην Ταυλανδη. Νομιζετε μερικοι οτι το να κοπει η προνοια θα αναγκασει ολους τους ανθρωπους να ανασκουμπωθουν. Αυτο αληθευει μονο για λιγους, οι υπολοιποι θα βρουν λυσεις μιζεριας, διοτι παιζει ρολο και το IQ, το οποιο δεν μπορεις να το εξαναγκασεις να παει παραπερα απο οσο μπορει να δουλεψει. Οταν μαλιστα θεωρειτε οτι ουτε η παιδεια πρεπει να ειναι υποχρεωτικη, τα πραγματα χειροτερευουν. Πραφανως εχετε γατζωθει στη σκεψη του «δεν φταιω, δεν πληρωνω», αδυνατωντας να καταλαβετε το γενικο πλαισιο το οποιο θα δημιουργηθει και στο οποιο η ζωη σας θα ειναι αβιωτη. Μη διαβαζετε τοσα βιβλια, σκεφτειτε απλα οτι αν εφαρμοζονταν οι φιλελευθερες ιδεες σας, απλα θα ειχατε ενα πιο φουσκωμενο πορτοφολι εν μεσω μιας μαζας αθλιων και θα υποφερατε απο τη διαρκη κοινωνικη παρενοχληση, εφοσον οι συναλλαγες σας δεν θα ηταν επι ισοις οροις, αλλα κατα κανονα ο μιζερος παντα θα κοιτουσε να σας τη φερει για να βγαλει κατι παραπανω ή να σας εκδικηθει απο ζηλοφθονια.

Υπο αυτες τις συνθηκες, ισως καταλαβαινατε οτι δεν πληρωνουμε παντα επι εμπορικοις οροις, δηλαδη για να αποκτησουμε αυτο που θελουμε, αλλα και για να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο. Οι βυζαντινοι με μια υπερχιλιετη αυτοκρατορια πληρωναν γειτονες για να εχουν την ησυχια τους. Κι ερχονται τωρα κατι θεωρητικοι φιλοσοφοι και νομιζουν οτι με την καταργηση της προνοιας και κυριως του κρατους θα εξασφαλισουν την προσωπικη ελευθερια (αυτο δεν ειναι ο φιλελευθερισμος; ). Κουνια που τους κουναγε. Αν ζουσανε στην Κυανη Ακτη (στην κυριως ζωνη) και ειχανε λεφτα, θα πληρωναν τα διαφορα μαφιοζικα κυκλωματα για να τους αφησουν ησυχους και δεν θα μιλαγαν κιολας, γιατι θα φοβοντουσαν για τη ζωη τους. Δηλαδη η ευτυχια σου εξαρταται και απο το γενικο contexte. Αλλά το να λες θεωριες που ουδεποτε θα εφαρμοστουν ειναι ευκολο.

Τι νομιζετε οτι ειναι η προνοια, μονο φιλανθρωπια; Αν εισαι φιλανθρωπος οκ, αλλα και να μην εισαι πρεπει να καταλαβαινεις οτι η κοινωνια ειναι διαρκεις προστριβες ισχυροτερων κι ασθενεστερων. Οι ισχυροτεροι εκμεταλλευονται και οι ασθενεστεροι εκβιαζουν. Η προνοια ειναι και παραχωρηση για να μην στα κανουν γης μαδιαμ.
4
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

hack3r

Επιφανές Μέλος

Ο hack3r αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 29 ετών , επαγγέλεται Μηχανικός λογισμικού και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,661 μηνύματα.

O hack3r έγραψε: στις 01:15, 27-02-16:

#14
Αρχική Δημοσίευση από libre
Ωραιες οι φιλελευθερες θεωριες, αλλα αμα θελετε να δειτε πώς ειναι χωρις προνοια πατε κανενα ταξιδι στην Ταυλανδη. Νομιζετε μερικοι οτι το να κοπει η προνοια θα αναγκασει ολους τους ανθρωπους να ανασκουμπωθουν. Αυτο αληθευει μονο για λιγους, οι υπολοιποι θα βρουν λυσεις μιζεριας, διοτι παιζει ρολο και το IQ, το οποιο δεν μπορεις να το εξαναγκασεις να παει παραπερα απο οσο μπορει να δουλεψει. Μη διαβαζετε τοσα βιβλια, σκεφτειτε απλα οτι αν εφαρμοζονταν οι φιλελευθερες ιδεες σας, απλα θα ειχατε ενα πιο φουσκωμενο πορτοφολι εν μεσω μιας μαζας αθλιων και θα υποφερατε απο τη διαρκη κοινωνικη παρενοχληση, εφοσον οι συναλλαγες σας δεν θα ηταν επι ισοις οροις, αλλα κατα κανονα ο μιζερος παντα θα κοιτουσε να σας τη φερει για να βγαλει κατι παραπανω ή να σας εκδικηθει απο ζηλοφθονια.
Ξανά το επιχείρημα της αποκάλυψης? Θα καταστραφεί ο κόσμος αν υπάρξει ελεύθερη αγορά, και οι μάζες δεν θα έχουν να φάνε. Η ιστορία libre έχει ήδη καταρρίψει τη θέση σου. Δες την Αμερική και την Αγγλία του 19ου αιώνα που ήταν ότι πιο κοντά έχει υπάρξει ποτέ σε ελεύθερη αγορά, κυρίως διότι οι κρατικές εξουσίες της Ευρώπης ήταν παράλυτες μετά τους Ναπολεόντειους πολέμους. Το βιοτικό επίπεδο των φτωχών εκτινάχθηκε στα ύψη την περίοδο αυτή, τόσο από άποψη τεχνολογίας όσο και χρημάτων. Στην Αμερική οι γιατροί έπρεπε να κάνουν και δεύτερο επάγγελμα για να επιβιώσουν, διότι υπήρχε τόσο μεγάλη ιατρική παροχή που υπερκάλυπτε ακόμη και την ζήτηση από τα χαμηλά στρώματα. Είχαμε πολέμους? Όχι. Είχαμε φτώχεια? Όχι. Μορφώνονταν οι φτωχοί? Θεαματικά περισσότερο από τον 18 αιώνα. Όλα αυτά μέχρι που ανέκαμψαν οι κρατικές εξουσίες και οδηγηθήκαμε στους παγκόσμιους πολέμους και τον κομουνισμό.

Αρχική Δημοσίευση από libre
Υπο αυτες τις συνθηκες, ισως καταλαβαινατε οτι δεν πληρωνουμε παντα επι εμπορικοις οροις, δηλαδη για να αποκτησουμε αυτο που θελουμε, αλλα και για να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο. Οι βυζαντινοι με μια υπερχιλιετη αυτοκρατορια πληρωναν γειτονες για να εχουν την ησυχια τους. Κι ερχονται τωρα κατι θεωρητικοι φιλοσοφοι και νομιζουν οτι με την καταργηση της προνοιας και κυριως του κρατους θα εξασφαλισουν την προσωπικη ελευθερια (αυτο δεν ειναι ο φιλελευθερισμος; ). Κουνια που τους κουναγε. Αν ζουσανε στην Κυανη Ακτη (στην κυριως ζωνη) και ειχανε λεφτα, θα πληρωναν τα διαφορα μαφιοζικα κυκλωματα για να τους αφησουν ησυχους και δεν θα μιλαγαν κιολας, γιατι θα φοβοντουσαν για τη ζωη τους. Δηλαδη η ευτυχια σου εξαρταται και απο το γενικο contexte. Αλλά το να λες θεωριες που ουδεποτε θα εφαρμοστουν ειναι ευκολο.
Ενώ τώρα ας πούμε το έγκλημα είναι ανύπαρκτο. Κανένας μαγαζάτορας δεν χρειάζεται να πληρώνει μαφιόζους και όλοι κοιμούνται με ανοιχτές τις πόρτες διότι η αστυνομία περιπολεί συνεχώς. Το κράτος δεν πρόκειται ποτέ να πατάξει το έγκλημα, καθώς το έγκλημα τροφοδοτεί με τη σειρά του την κρατική εξουσία. Πρέπει να κάνεις τον πολίτη να φοβάται για τη ζωή του για να του πουλήσεις προστασία.

Η ελεύθερη αγορά μηδενίζει το έγκλημα γιατί το πολύ απλά το κάνει οικονομικά ασύμφορο. Το έγκλημα είναι κερδοφόρο διότι οι τρεις βασικοί πυλώνες του, όπλα, ναρκωτικά, πορνεία είναι παράνομοι, με αποτέλεσμα να μειώνεται η προσφορά ενώ υπάρχει μεγάλη ζήτηση. Θα ήθελα να δω πως θα κατάφερνε ένας μαφιόζος να εξοπλίσει τους μπράβους του και να λαδώσει την αστυνομία όταν η τιμή της κοκαΐνης που πουλά, έπεφτε στο ένα δέκατο της τωρινής. Μεγαλύτερος βόθρος από το κρατικό τρίπτυχο έγκλημα - αστυνομία - δικαιοσύνη δεν υπάρχει στη Γη. Ίσως να υπάρχει τώρα που το σκέφτομαι, είναι το κρατικό τρίπτυχο οπλοβιομηχανίες - πόλεμοι - ενέργεια.
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Alejandro che 7 (Αλέξανδρος)

Διακεκριμένο μέλος

Ο Αλέξανδρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 1,707 μηνύματα.

O Alejandro che 7 έγραψε: στις 02:27, 27-02-16:

#15
Αρχική Δημοσίευση από Ξεχασμένος
Ξανά το επιχείρημα της αποκάλυψης? Θα καταστραφεί ο κόσμος αν υπάρξει ελεύθερη αγορά, και οι μάζες δεν θα έχουν να φάνε. Η ιστορία libre έχει ήδη καταρρίψει τη θέση σου. Δες την Αμερική και την Αγγλία του 19ου αιώνα που ήταν ότι πιο κοντά έχει υπάρξει ποτέ σε ελεύθερη αγορά, κυρίως διότι οι κρατικές εξουσίες της Ευρώπης ήταν παράλυτες μετά τους Ναπολεόντειους πολέμους. Το βιοτικό επίπεδο των φτωχών εκτινάχθηκε στα ύψη την περίοδο αυτή, τόσο από άποψη τεχνολογίας όσο και χρημάτων. Στην Αμερική οι γιατροί έπρεπε να κάνουν και δεύτερο επάγγελμα για να επιβιώσουν, διότι υπήρχε τόσο μεγάλη ιατρική παροχή που υπερκάλυπτε ακόμη και την ζήτηση από τα χαμηλά στρώματα. Είχαμε πολέμους? Όχι. Είχαμε φτώχεια? Όχι. Μορφώνονταν οι φτωχοί? Θεαματικά περισσότερο από τον 18 αιώνα. Όλα αυτά μέχρι που ανέκαμψαν οι κρατικές εξουσίες και οδηγηθήκαμε στους παγκόσμιους πολέμους και τον κομουνισμό.
Τώρα αστειεύεσαι προφανώς. Η φτώχεια όχι απλώς υπήρχε αλλά έφτανε στα επίπεδα της εξαθλίωσης. Μηδενικά εργασιακά δικαιώματα, ενώ παιδική εργασία-εκμετάλλευση της γυναίκας κορυφώθηκαν. Οι δυσθεώρητες ταξικές ανισότητες δημιούργησαν ένα κλίμα ηθικής κατάπτωσης, μίσους, σνομπισμού και κοινωνικής πόλωσης. Ήδη ο Ντίκενς, ο Ουγκώ και ο Άντερσεν περιέγραφαν στα αφηγήματα τους την πείνα, την αδικία και τον πόνο που βίωναν με τον πιο βάναυσο τρόπο τα φτωχά λαικά στρώματα.

http://provocateur.gr/archive/1053/o...en-perase-pote

Δεν υπήρχαν πόλεμοι; Ο 19ος ήταν η εποχή της αποικιοποίησης, η εποχή που ο ιμπεριαλισμός έκανε την πρώτη του εμφάνιση. Οι Μεγάλες Δυνάμεις απλά διάλεγαν τα θύματα ανάμεσα στους αδύναμους και έξω από τον ευρωπαϊκό κόσμο.

Οι παγκόσμιοι πόλεμοι ήταν αποτέλεσμα της όξυνσης των διεθνών ανταγωνισμών των άρχουσων τάξεων(κυβερνήσεις-μεγάλα αφεντικά) λόγω της αυξημένης καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Η Οκτωβριανή επανάσταση ήταν γέννημα θρέμμα της αφύπνισης του προλεταριάτου και της αντίδρασης στις σχέσεις εκμετάλλευσεις που διαμόρφωνε η αστική τάξη από τότε που κατέλαβε την εξουσία σε συνεργασία στην ουσία με τα υπολείμματα της φεουδαρχίας.
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

libre

Διάσημο Μέλος

Ο libre αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 665 μηνύματα.

O libre έγραψε: στις 03:48, 27-02-16:

#16
Αρχική Δημοσίευση από Ξεχασμένος
Η ιστορία libre έχει ήδη καταρρίψει τη θέση σου. Δες την Αμερική και την Αγγλία του 19ου αιώνα που ήταν ότι πιο κοντά έχει υπάρξει ποτέ σε ελεύθερη αγορά, κυρίως διότι οι κρατικές εξουσίες της Ευρώπης ήταν παράλυτες μετά τους Ναπολεόντειους πολέμους. Το βιοτικό επίπεδο των φτωχών εκτινάχθηκε στα ύψη την περίοδο αυτή, τόσο από άποψη τεχνολογίας όσο και χρημάτων. Στην Αμερική οι γιατροί έπρεπε να κάνουν και δεύτερο επάγγελμα για να επιβιώσουν, διότι υπήρχε τόσο μεγάλη ιατρική παροχή που υπερκάλυπτε ακόμη και την ζήτηση από τα χαμηλά στρώματα. Είχαμε πολέμους? Όχι. Είχαμε φτώχεια? Όχι. Μορφώνονταν οι φτωχοί? Θεαματικά περισσότερο από τον 18 αιώνα. Όλα αυτά μέχρι που ανέκαμψαν οι κρατικές εξουσίες και οδηγηθήκαμε στους παγκόσμιους πολέμους και τον κομουνισμό.
Δεν ξερω τι ιστορια διαβαζεις, αλλά αυτά μονο με ανεκδοτο μοιαζουν. Ο 19ος αι. ηταν καλυτερος απο τον 18ο για συγκεκριμμενους λογους. Οι ΗΠΑ βρηκαν αφορμη το 1846 και προσαρτησαν με πολεμο το μισο Μεξικο, ενω γενικα το Φαρ Ουεστ ηταν υπο ανακαλυψη ακομα. Αγγλια και Γαλλια εκμεταλλευονταν αποικιες. Ειχε ξεκινησει και η βιομηχανικη επανασταση. Προφανως αυτα ηταν νεες ευκαιριες που ευνοησαν τους τολμηρους και γενικοτερα τους λαους αυτων των κρατων με αποτελεσμα αν ανεβει το βιοτικο επιπεδο καπως, αλλα οχι ολων βεβαιως. Η εξαθλιωση για τους πολλους υπηρχε και μονο με αγωνες οπου εξασφαλιστηκε καποια υποτυπωδης κρατικη προνοια (βασικα εργατικα δικαιωματα) εγινε πιο ανθρωπινη η ζωη.

Ενώ τώρα ας πούμε το έγκλημα είναι ανύπαρκτο. Κανένας μαγαζάτορας δεν χρειάζεται να πληρώνει μαφιόζους και όλοι κοιμούνται με ανοιχτές τις πόρτες διότι η αστυνομία περιπολεί συνεχώς. Το κράτος δεν πρόκειται ποτέ να πατάξει το έγκλημα, καθώς το έγκλημα τροφοδοτεί με τη σειρά του την κρατική εξουσία. Πρέπει να κάνεις τον πολίτη να φοβάται για τη ζωή του για να του πουλήσεις προστασία.
Μην το πας εκει που θες, οι μαφιες υπαρχουν παντου. Το νοημα αυτων που ειχα γραψει ειναι οτι οσοι φωναζουν «δεν πληρωνω για αλλους» θα πληρωναν και θα ελεγαν κι ενα τραγουδι για να γλυτωσουν μια επικινδυνη παρενοχληση. Αλλα βλεπεις ζουμε σε κρατη που εχουν και μια βασικη προστασια πχ αστυνομια και κανουμε τους μαγκες, επειδη δεν καταλαβαινουμε ποσο φαρ ουεστ κατασταση θα ειχαμε χωρις κρατος. Αν δεν ειχες κρατος, απλα θα οπλοφορουσες καθε μερα. Και βεβαια μεχρι τωρα δεν μας εχεις πει πώς ακριβως θα εφαρμοστει αυτη η ακρατικη κοινωνια που ευαγγελιζεσαι. Ετσι στα αοριστα με κοινη θεληση ολων ε;
Και βασικα τα κρατικα προβληματα που μας παρουσιαζεις εχουν να κανουν με ενα συγκεκριμμενο κρατος που λεγεται Ελλαδα, κι αν το εθετες ετσι θα σε καταλαβαινα. Διοτι ουσιαστικα προκειται για ενα πολιτευμα τυπου «Αριστοκρατια της Βενετιας» αφου εναλασσονται οι ιδιες οικογενειες στην εξουσια. Ειναι ενα κρατος με ληστρικους φορους, υποτυπωδη προνοια κι εχθρικο προς τον πολιτη. Το θεμα δεν ειναι να κοπει η προνοια, αλλα ακριβως το αντιθετο,να ενισχυθει, διοτι τα προβληματα προκυπτουν επειδη δεν υπαρχει προνοια της προκοπης κι ο κοσμος αισθανεται αφενος ανασφαλης κι αφετερου αδικημενος που πληρωνει πολλα στο κρατος. Εγω δεν εχω το ιδιο προβλημα εδω που ζω. Το γαλλικο κρατος, σε γενικες γραμμες, εκτελει καλα το ρολο του. Οπως καταλαβαινεις οι αποψεις εχουν να κανουν αναλογα με την κατασταση.
3
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

hack3r

Επιφανές Μέλος

Ο hack3r αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 29 ετών , επαγγέλεται Μηχανικός λογισμικού και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,661 μηνύματα.

O hack3r έγραψε: στις 19:18, 27-02-16:

#17
Αρχική Δημοσίευση από libre
Δεν ξερω τι ιστορια διαβαζεις, αλλά αυτά μονο με ανεκδοτο μοιαζουν. Ο 19ος αι. ηταν καλυτερος απο τον 18ο για συγκεκριμμενους λογους. Οι ΗΠΑ βρηκαν αφορμη το 1846 και προσαρτησαν με πολεμο το μισο Μεξικο, ενω γενικα το Φαρ Ουεστ ηταν υπο ανακαλυψη ακομα. Αγγλια και Γαλλια εκμεταλλευονταν αποικιες. Ειχε ξεκινησει και η βιομηχανικη επανασταση. Προφανως αυτα ηταν νεες ευκαιριες που ευνοησαν τους τολμηρους και γενικοτερα τους λαους αυτων των κρατων με αποτελεσμα αν ανεβει το βιοτικο επιπεδο καπως, αλλα οχι ολων βεβαιως. Η εξαθλιωση για τους πολλους υπηρχε και μονο με αγωνες οπου εξασφαλιστηκε καποια υποτυπωδης κρατικη προνοια (βασικα εργατικα δικαιωματα) εγινε πιο ανθρωπινη η ζωη.
Ο πόλεμος στο Μεξικό, ο ιμπεριαλισμός και η αποικιοκρατία όλα ήταν ενέργειες κρατών. Δεν έχουν καμία σχέση με ελεύθερη αγορά. Τα δικαιώματα των εργαζομένων πηγάζουν από την υψηλή παραγωγικότητα, όχι από τους αγώνες. Μετά τη βιομηχανική επανάσταση που άρχισε να αναπτύσσεται ο καπιταλισμός η παραγωγή εκτινάχθηκε στα ύψη, με αποτέλεσμα να αυξηθεί το βιοτικό επίπεδο και οι συνθήκες εργασίας, λόγω του ανταγωνισμού μεταξύ των εργοδοτών. Πήγαινε να δουλέψεις στο Μπαγλαντές σήμερα και ζήτα τα εργασιακά στάνταρ της Γαλλίας και της Αμερικής και αν βρεις δουλειά τρύπα μου τη μύτη. Για να έχεις δικαιώματα και καλές εργασιακές συνθήκες σαν εργαζόμενος πρέπει ο εργοδότης να μπορεί να στα δώσει, δηλαδή να υπάρχει αυξημένη παραγωγικότητα. Αν δεν υπάρχει αυτό κάνε όσους αγώνες και απεργίες θες, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να αυξήσεις την ανεργία.

Αρχική Δημοσίευση από libre
Μην το πας εκει που θες, οι μαφιες υπαρχουν παντου. Το νοημα αυτων που ειχα γραψει ειναι οτι οσοι φωναζουν «δεν πληρωνω για αλλους» θα πληρωναν και θα ελεγαν κι ενα τραγουδι για να γλυτωσουν μια επικινδυνη παρενοχληση. Αλλα βλεπεις ζουμε σε κρατη που εχουν και μια βασικη προστασια πχ αστυνομια και κανουμε τους μαγκες, επειδη δεν καταλαβαινουμε ποσο φαρ ουεστ κατασταση θα ειχαμε χωρις κρατος. Αν δεν ειχες κρατος, απλα θα οπλοφορουσες καθε μερα. Και βεβαια μεχρι τωρα δεν μας εχεις πει πώς ακριβως θα εφαρμοστει αυτη η ακρατικη κοινωνια που ευαγγελιζεσαι. Ετσι στα αοριστα με κοινη θεληση ολων ε;
Ναι ενώ σε μια κοινωνία δίχως κράτος δεν γίνεται να υπάρχει αστυνομία που προστατεύει τους πολίτες... Προφανώς και όταν ο άλλος σου βάλει το μαχαίρι στο λαιμό θα πληρώσεις για να σώσεις τη ζωή σου. Δεν ξέρω πως διαφέρει βέβαια αυτό που λες από το κράτος σήμερα. Τουλάχιστο τον τοπικό μαφιόζο μπορείς να τον αντιμετωπίσεις με αρκετούς τρόπους. Το κράτος δεν μπορείς. Για το πως θα εφαρμοστεί η ακρατική κοινωνία έχω γράψει σε άλλο νήμα.

Αρχική Δημοσίευση από libre
Και βασικα τα κρατικα προβληματα που μας παρουσιαζεις εχουν να κανουν με ενα συγκεκριμμενο κρατος που λεγεται Ελλαδα, κι αν το εθετες ετσι θα σε καταλαβαινα. Διοτι ουσιαστικα προκειται για ενα πολιτευμα τυπου «Αριστοκρατια της Βενετιας» αφου εναλασσονται οι ιδιες οικογενειες στην εξουσια. Ειναι ενα κρατος με ληστρικους φορους, υποτυπωδη προνοια κι εχθρικο προς τον πολιτη. Το θεμα δεν ειναι να κοπει η προνοια, αλλα ακριβως το αντιθετο,να ενισχυθει, διοτι τα προβληματα προκυπτουν επειδη δεν υπαρχει προνοια της προκοπης κι ο κοσμος αισθανεται αφενος ανασφαλης κι αφετερου αδικημενος που πληρωνει πολλα στο κρατος. Εγω δεν εχω το ιδιο προβλημα εδω που ζω. Το γαλλικο κρατος, σε γενικες γραμμες, εκτελει καλα το ρολο του. Οπως καταλαβαινεις οι αποψεις εχουν να κανουν αναλογα με την κατασταση.
Δεν έχει καμία σημασία αν μιλάμε για την Ελλάδα ή τη Γαλλία, καθώς η βάση όλων των κρατών είναι ακριβώς η ίδια. Απλά η Ελλάδα τυγχάνει να είναι πιο σάπια χώρα από τη Γαλλία, η οποία σαπίζει κι αυτή επίσης σιγά σιγά. Η Γαλλία δεν είναι η χώρα με το 10% μουσουλμάνων που έχουν φτιάξει γκέτο μέσα στην ίδια τη χώρα που δεν μπαίνει ούτε η αστυνομία? Αυτοί οι ίδιοι μουσουλμάνοι που ζούνε στα γκέτο αυτά με το νόμο της σαρίας ξέρεις από που πληρώνονται? Από το Γαλλικό κράτος πρόνοιας, ως μειονότητες και ασθενείς τάξεις. Ή μήπως να μιλήσουμε για τα Σκανδιναβικά κράτη, τον "Σοσιαλιστικό παράδεισο?". Τα σκανδιναβικά κράτη έχουν βαριά 20-30 χρόνια ζωής ακόμη μέχρι να καταρρεύσουν τελείως όπως η Ελλάδα. Ήδη έχουν αρχίσει να βυθίζονται στο χρέος για να πληρώσουν για το κράτος πρόνοιας, όπως έχει κάνει και η Γαλλία. Για τις ΗΠΑ δεν μιλάμε καν.
Το σοσιαλιστικό μοντέλο θα καταρρεύσει πολύ σύντομα γιατί πολύ απλά δεν βγαίνουν τα νούμερα. Τα μαθηματικά δεν λένε ψέματα.
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Ανώνυμος Αλκοολικός

Επιφανές Μέλος

Ο Ανώνυμος Αλκοολικός αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πετράλωνα (Αττική). Έχει γράψει 3,770 μηνύματα.

O Ανώνυμος Αλκοολικός έγραψε: στις 22:37, 27-02-16:

#18
Αρχική Δημοσίευση από Ξεχασμένος
Ο πόλεμος στο Μεξικό, ο ιμπεριαλισμός και η αποικιοκρατία όλα ήταν ενέργειες κρατών. Δεν έχουν καμία σχέση με ελεύθερη αγορά. Τα δικαιώματα των εργαζομένων πηγάζουν από την υψηλή παραγωγικότητα, όχι από τους αγώνες. Μετά τη βιομηχανική επανάσταση που άρχισε να αναπτύσσεται ο καπιταλισμός η παραγωγή εκτινάχθηκε στα ύψη, με αποτέλεσμα να αυξηθεί το βιοτικό επίπεδο και οι συνθήκες εργασίας, λόγω του ανταγωνισμού μεταξύ των εργοδοτών. Πήγαινε να δουλέψεις στο Μπαγλαντές σήμερα και ζήτα τα εργασιακά στάνταρ της Γαλλίας και της Αμερικής και αν βρεις δουλειά τρύπα μου τη μύτη. Για να έχεις δικαιώματα και καλές εργασιακές συνθήκες σαν εργαζόμενος πρέπει ο εργοδότης να μπορεί να στα δώσει, δηλαδή να υπάρχει αυξημένη παραγωγικότητα. Αν δεν υπάρχει αυτό κάνε όσους αγώνες και απεργίες θες, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να αυξήσεις την ανεργία.Ναι ενώ σε μια κοινωνία δίχως κράτος δεν γίνεται να υπάρχει αστυνομία που προστατεύει τους πολίτες... Προφανώς και όταν ο άλλος σου βάλει το μαχαίρι στο λαιμό θα πληρώσεις για να σώσεις τη ζωή σου. Δεν ξέρω πως διαφέρει βέβαια αυτό που λες από το κράτος σήμερα. Τουλάχιστο τον τοπικό μαφιόζο μπορείς να τον αντιμετωπίσεις με αρκετούς τρόπους. Το κράτος δεν μπορείς. Για το πως θα εφαρμοστεί η ακρατική κοινωνία έχω γράψει σε άλλο νήμα.Δεν έχει καμία σημασία αν μιλάμε για την Ελλάδα ή τη Γαλλία, καθώς η βάση όλων των κρατών είναι ακριβώς η ίδια. Απλά η Ελλάδα τυγχάνει να είναι πιο σάπια χώρα από τη Γαλλία, η οποία σαπίζει κι αυτή επίσης σιγά σιγά. Η Γαλλία δεν είναι η χώρα με το 10% μουσουλμάνων που έχουν φτιάξει γκέτο μέσα στην ίδια τη χώρα που δεν μπαίνει ούτε η αστυνομία? Αυτοί οι ίδιοι μουσουλμάνοι που ζούνε στα γκέτο αυτά με το νόμο της σαρίας ξέρεις από που πληρώνονται? Από το Γαλλικό κράτος πρόνοιας, ως μειονότητες και ασθενείς τάξεις. Ή μήπως να μιλήσουμε για τα Σκανδιναβικά κράτη, τον "Σοσιαλιστικό παράδεισο?". Τα σκανδιναβικά κράτη έχουν βαριά 20-30 χρόνια ζωής ακόμη μέχρι να καταρρεύσουν τελείως όπως η Ελλάδα. Ήδη έχουν αρχίσει να βυθίζονται στο χρέος για να πληρώσουν για το κράτος πρόνοιας, όπως έχει κάνει και η Γαλλία. Για τις ΗΠΑ δεν μιλάμε καν.
Το σοσιαλιστικό μοντέλο θα καταρρεύσει πολύ σύντομα γιατί πολύ απλά δεν βγαίνουν τα νούμερα. Τα μαθηματικά δεν λένε ψέματα.
Το σοσιαλδημοκρατικά κράτη (του ρικαρντο) υπάρχουν πάνω από 1 αιώνα πότε θα πέσουν δηλαδή
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

libre

Διάσημο Μέλος

Ο libre αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 665 μηνύματα.

O libre έγραψε: στις 00:15, 28-02-16:

#19
Αρχική Δημοσίευση από Ξεχασμένος
Για το πως θα εφαρμοστεί η ακρατική κοινωνία έχω γράψει σε άλλο νήμα.
Σε αυτό; https://www.e-steki.gr/showthread.php?t=163668

Ολη σου η συλλογιστικη στηριζεται σε μια ουτοπια. Δεν μπορει να κανει κανεις λογικη συζητηση μαζι σου. Δεν εχεις καμμια απολυτως επαφη με την πραγματικοτητα και δεν γνωριζεις στο ελαχιστο απο ανθρωπινη ψυχολογια.
Μπορεις να συζητας με διαφορους daydreamers ακρατικες κοινωνιες κι αλλα αστεια. Για μενα το διαλειμμα τελειωσε.
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

hack3r

Επιφανές Μέλος

Ο hack3r αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 29 ετών , επαγγέλεται Μηχανικός λογισμικού και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,661 μηνύματα.

O hack3r έγραψε: στις 03:20, 28-02-16:

#20
Αρχική Δημοσίευση από libre
Σε αυτό; https://www.e-steki.gr/showthread.php?t=163668

Ολη σου η συλλογιστικη στηριζεται σε μια ουτοπια. Δεν μπορει να κανει κανεις λογικη συζητηση μαζι σου. Δεν εχεις καμμια απολυτως επαφη με την πραγματικοτητα και δεν γνωριζεις στο ελαχιστο απο ανθρωπινη ψυχολογια.
Μπορεις να συζητας με διαφορους daydreamers ακρατικες κοινωνιες κι αλλα αστεια. Για μενα το διαλειμμα τελειωσε.
Not an argument.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

 • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
   
 • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
  Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

 • Παρόμοια Θέματα
  • Κομματικό κράτος εναντίον έρευνας - Από nPb
   Το θέμα έχει λάβει 0 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Ειδήσεις & Επικαιρότητα.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 10-10-14 στις 02:52.
  • Κράτος: ένα πρόσωπο ή μια εξουσία; - Από Eileen
   Το θέμα έχει λάβει 16 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Πολιτική - Κοινωνικά θέματα.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 13-07-10 στις 23:24.
  • Κράτος και Εκκλησία - Από Eileen
   Το θέμα έχει λάβει 3 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Νεανικά θέματα.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 13-04-10 στις 22:05.
  • Η Κρήτη Ξεχωριστό κράτος - Από michael92
   Το θέμα έχει λάβει 17 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Νεανικά θέματα.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 11-09-08 στις 16:54.
  • Κράτος και Microsoft - Από O'Zorgnax
   Το θέμα έχει λάβει 42 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Microsoft.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 08-02-06 στις 22:30.
 • Προηγούμενο Θέμα Επόμενο Θέμα