×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,811 μέλη και 2,441,720 μηνύματα σε 76,731 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 301 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Mousse au chocolat spéciale

Δαλιδά (Cortana)

Επιφανές Μέλος

H Cortana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Σεφ . Έχει γράψει 4,213 μηνύματα.

H Δαλιδά έγραψε: στις 03:26, 16-08-12:

#1
Δοκιμασμένη συνταγή για την απόλυτη μους σοκολάτας. Είναι πανεύκολη και χρειάζεται μόνο 2 ωρίτσες στο ψυγείο
Για 3-4 άτομα (ανάλογα πόσο τρώτε)
Υλικά

2 αυγά (χωρισμένα τα ασπράδια από τους κρόκους)
250 γρ σοκολάτα τουλάχιστον 70% κακάο
250 ml κρέμα γάλακτος (όχι light, 35% λιπαρά)
50 γρ ζάχαρη

Εκτέλεση

1. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος ώσπου να πήξει (αν το κάνετε στο μίξερ χειρός μπορεί να χρειαστεί λίγη περισσότερη ώρα.
Στο μεταξύ, λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί.

2. Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε με το μίξερ τους 2 κρόκους μαζί με τη ζάχαρη ώσπου να φύγει το έντονο χρώμα του κρόκου(περίπου 5-6 λεπτάκια). Στο μίγμα κρόκου- ζάχαρης ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε δυνατά. Στη συνέχεια προσθέτουμε την χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά.

3. Σε ένα τρίτο μπωλάκι φτιάχνουμε μια σφιχτή μαρέγκα, χτυπώντας τα 2 ασπράδια. Ρίχνουμε τη μαρέγκα στο υπόλοιπο μίγμα και ανακατεύουμε προσεκτικά και με απαλές κινήσεις με ένα κουτάλι ή σπάτουλα (δεν βάζουμε μίξερ εδώ).

Ρίχνουμε σε μικρά μπωλ ή ποτήρια και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες.


Η μους αυτή είναι ιδιαίτερα πλούσια, γι αυτό συνίσταται να χρησιμοποιήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερη και πιο πικρή σοκολάτα.

Bon Appétit
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  IMG_2221.JPG
Εμφανίσεις:  84
Μέγεθος:  1,78 MB  
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Δαλιδά : 16-08-12 στις 03:48.

Joaquín

Περιβόητο Μέλος

Ο Joaquín αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 24 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 1,382 μηνύματα.

O Joaquín έγραψε: στις 03:43, 16-08-12:

#2
2μιση η ώρα τα χαράματα, στο μυαλό μιας γυναίκας.Voila!
1
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

gregory, nub

Επιφανές Μέλος

Ο gregory, nub αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 23 ετών , επαγγέλεται Λέκτορας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 2,490 μηνύματα.

O gregory, nub έγραψε: στις 05:16, 16-08-12:

#3
Πωωωω μ έκανες να λιγουρεύομαι γλυκό πρωινιάτικα.
Πάω να κάνω ζεστή σοκολάτα
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

catherine1994

Διάσημο Μέλος

H catherine1994 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών . Έχει γράψει 739 μηνύματα.

H catherine1994 έγραψε: στις 15:48, 16-08-12:

#4
tsoufou εχεις βαλθει να μας παχυνεις μου φαινεται !
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

amy001

Περιβόητο Μέλος

H amy001 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 907 μηνύματα.

H amy001 We lose ourselves in the things we love έγραψε: στις 15:56, 16-08-12:

#5
ωωωω!!!!!
θα την φτιάξω και θα πω εντυπώσεις!!
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Δαλιδά (Cortana)

Επιφανές Μέλος

H Cortana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Σεφ . Έχει γράψει 4,213 μηνύματα.

H Δαλιδά έγραψε: στις 16:25, 16-08-12:

#6
Αρχική Δημοσίευση από catherine1994
tsoufou εχεις βαλθει να μας παχυνεις μου φαινεται !
Μα γιατί μου το λένε αυτό πολλοί τελευταία ; Η ειρωνία είναι ότι πλέον δεν έχω που να τα δώσω, σοκολατόπιτες, μπισκότα, τούρτες
Έχω αρχίσει και τα μοιράζω στα μικρά της γειτονιάς που παίζουν απέξω


Αρχική Δημοσίευση από amy001
ωωωω!!!!!
θα την φτιάξω και θα πω εντυπώσεις!!
Εννοείται πως θέλω feedback !
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

catherine1994

Διάσημο Μέλος

H catherine1994 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών . Έχει γράψει 739 μηνύματα.

H catherine1994 έγραψε: στις 16:54, 16-08-12:

#7
Αρχική Δημοσίευση από tsoufou
Μα γιατί μου το λένε αυτό πολλοί τελευταία ; Η ειρωνία είναι ότι πλέον δεν έχω που να τα δώσω, σοκολατόπιτες, μπισκότα, τούρτες
Έχω αρχίσει και τα μοιράζω στα μικρά της γειτονιάς που παίζουν απέξω
Διοτι δεν εφταναν οι φωτογραφιες γλυκων στο προφιλ σου, δινεις και συνταγες τωρα
Οταν φαγωθουν τα γλυκα απο χθες, θα την κανω και εγω την μους
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Δαλιδά (Cortana)

Επιφανές Μέλος

H Cortana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Σεφ . Έχει γράψει 4,213 μηνύματα.

H Δαλιδά έγραψε: στις 16:56, 16-08-12:

#8
Αρχική Δημοσίευση από catherine1994
Διοτι δεν εφταναν οι φωτογραφιες γλυκων στο προφιλ σου, δινεις και συνταγες τωρα
Οταν φαγωθουν τα γλυκα απο χθες, θα την κανω και εγω την μους
χαχα ε είπα να μην είμαι εγωίστρια, να δίνω και αλλού τα μυστικά μου
Να την κάνεις, βγαίνει καταπληκτική
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Pequeño

Τιμώμενο Μέλος

H Pequeño αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,746 μηνύματα.

H Pequeño έγραψε: στις 17:05, 16-08-12:

#9
Αχ τι ωραίοοοοοο:D
Να κάνω μια ερώτηση; :worry:
Κολλάει να βάλω μέσα σπασμένα καρύδια;
Φοβάμαι μη "καθίσουν" στο πάτο όμως :/:
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Δαλιδά (Cortana)

Επιφανές Μέλος

H Cortana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Σεφ . Έχει γράψει 4,213 μηνύματα.

H Δαλιδά έγραψε: στις 22:37, 16-08-12:

#10
Αρχική Δημοσίευση από ZoeXal
Αχ τι ωραίοοοοοο
Να κάνω μια ερώτηση;
Κολλάει να βάλω μέσα σπασμένα καρύδια;
Φοβάμαι μη "καθίσουν" στο πάτο όμως
Δε νομίζω να πετύχει αν τα ρίξεις και τα ανακατέψεις, ίσως από πάνω ; Δηλαδή εκεί στο μισάωρο που την έχεις βάλει στο ψυγείο, να ρίξεις από πάνω ψιλοκομμένα. Να σου πω την αλήθεια, επειδή και μένα μου αρέσουν τα καρύδια, όταν την τρως δεν νιώθεις την ανάγκη τους
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

dimitris001 (Δημήτρης)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 24 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 7,137 μηνύματα.

O dimitris001 έγραψε: στις 22:55, 16-08-12:

#11
φαίνεται πολύ νόστιμη η μους.....αλλά να ρωτήσω κάτι...???
όλες τις μους που έχω δει/διαβασει περιέχουν αυγά τα οποία δεν ψήνονται....άρα δεν υπάρχει περίπτωση για σαλμονέλα ή κάποια δηλητηρίαση..??
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Δαλιδά (Cortana)

Επιφανές Μέλος

H Cortana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Σεφ . Έχει γράψει 4,213 μηνύματα.

H Δαλιδά έγραψε: στις 23:50, 16-08-12:

#12
Αρχική Δημοσίευση από dimitris001
φαίνεται πολύ νόστιμη η μους.....αλλά να ρωτήσω κάτι...???
όλες τις μους που έχω δει/διαβασει περιέχουν αυγά τα οποία δεν ψήνονται....άρα δεν υπάρχει περίπτωση για σαλμονέλα ή κάποια δηλητηρίαση..??
Ε άμα το σκεφτείς έτσι, τότε δε θα τρώγαμε καμία κρέμα/γέμιση κλπ Ούτε μους ούτε τιραμισού
Αν είσαι τυχερός και ξέρεις την προέλευση των αυγών σου, αν είναι δηλαδή σπιτίσια, τόσο το καλύτερο. Όμως να σου πω την αλήθεια, περισσότερα κρούσματα υπάρχουν από μισοψημένα κοτόπουλα ή άψητους γύρους παρά από τη μους που θα κάνεις στο σπίτι.

It's up to you. Υπάρχουν μους όμως που χρησιμοποιείς βρασμένο ασπράδι. Έχω μία συνταγή, θα την ανεβάσω.
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

mindcircus

Επιφανές Μέλος

H mindcircus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μηχανικός αεροσκαφών . Έχει γράψει 4,623 μηνύματα.

H mindcircus Open Mind, Open Heart έγραψε: στις 02:26, 17-08-12:

#13
Θελω μια τετοια τώρα.
Τωρα θέλω. Τωρα.

3
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

mindcircus

Επιφανές Μέλος

H mindcircus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μηχανικός αεροσκαφών . Έχει γράψει 4,623 μηνύματα.

H mindcircus Open Mind, Open Heart έγραψε: στις 02:43, 17-08-12:

#14
***

Μολις εφτιαξα μια μους εμποριου που τη χτυπας με γαλα, εριξα μεσα σιροπι καραμελα και το εβαλα σε χωνακι παγωτου. Μεγαλη απολαυση κι ανακουφιση μετα απαυτο το θρεντ που επεσε το ματι μου!

Μακαρι να ειχα τα υλικα να εφτιαχνα αυτη του θρεντ! Παντως θα τη φτιαξω, πολυ.. ''γεματη'' μου φαινεται... και... θελω να τη δοκιμασω!

Δεν ειμαι γλυκατζου. Αλλα ειμαι πολυ της σοκολατας!
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

catherine1994

Διάσημο Μέλος

H catherine1994 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών . Έχει γράψει 739 μηνύματα.

H catherine1994 έγραψε: στις 03:30, 17-08-12:

#15
Αρχική Δημοσίευση από ZoeXal
Αχ τι ωραίοοοοοο
Να κάνω μια ερώτηση;
Κολλάει να βάλω μέσα σπασμένα καρύδια;
Φοβάμαι μη "καθίσουν" στο πάτο όμως
Αρχική Δημοσίευση από tsoufou
Δε νομίζω να πετύχει αν τα ρίξεις και τα ανακατέψεις, ίσως από πάνω ; Δηλαδή εκεί στο μισάωρο που την έχεις βάλει στο ψυγείο, να ρίξεις από πάνω ψιλοκομμένα. Να σου πω την αλήθεια, επειδή και μένα μου αρέσουν τα καρύδια, όταν την τρως δεν νιώθεις την ανάγκη τους
Η tsoufou εχει δικαιο Ζωη. Μην αλλαξεις τη συνταγη, πολυ πιθανο να μη σου πετυχει.
Ο Παρλιαρος εχει πει οτι σε συνταγη ζαχαροπλαστικης μπορουμε να αλλαξουμε μονο τους ξηρους καρπους και τη διακοσμηση (ή κατι τετοιο τελως παντων, δε θυμαμαι)
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Δαλιδά (Cortana)

Επιφανές Μέλος

H Cortana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Σεφ . Έχει γράψει 4,213 μηνύματα.

H Δαλιδά έγραψε: στις 03:46, 17-08-12:

#16
Αρχική Δημοσίευση από catherine1994
Η tsoufou εχει δικαιο Ζωη. Μην αλλαξεις τη συνταγη, πολυ πιθανο να μη σου πετυχει.
Ο Παρλιαρος εχει πει οτι σε συνταγη ζαχαροπλαστικης μπορουμε να αλλαξουμε μονο τους ξηρους καρπους και τη διακοσμηση (ή κατι τετοιο τελως παντων, δε θυμαμαι)
Ναι μόνο που οι συνταγές του Παρλιάρου δεν βγαίνουν! Trusted πράγματα!
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

DrHouse (intelligentsia)

Επιφανές Μέλος

Ο intelligentsia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Λέκτορας . Έχει γράψει 3,368 μηνύματα.

O DrHouse Ψάξε με,θα με βρείς στους εφτιάλτες σου. έγραψε: στις 03:49, 17-08-12:

#17
Μαρεσε,την διεπει μια απλοτητα

Θα την κανω σημερα και θα πω εντυπωσεις.
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

catherine1994

Διάσημο Μέλος

H catherine1994 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών . Έχει γράψει 739 μηνύματα.

H catherine1994 έγραψε: στις 03:55, 17-08-12:

#18
Αρχική Δημοσίευση από tsoufou
Ναι μόνο που οι συνταγές του Παρλιάρου δεν βγαίνουν! Trusted πράγματα!
Δεν εχω κανει συνταγη του αλλα πιστευω οτι εχει δικαιο...
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Δαλιδά (Cortana)

Επιφανές Μέλος

H Cortana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Σεφ . Έχει γράψει 4,213 μηνύματα.

H Δαλιδά έγραψε: στις 03:57, 17-08-12:

#19
Όσες έχω κάνει, δεν βγαίνει καμία. Πάντα κάτι λείπει. Τυχαίο ;
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

catherine1994

Διάσημο Μέλος

H catherine1994 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών . Έχει γράψει 739 μηνύματα.

H catherine1994 έγραψε: στις 04:04, 17-08-12:

#20
Αρχική Δημοσίευση από tsoufou
Όσες έχω κάνει, δεν βγαίνει καμία. Πάντα κάτι λείπει. Τυχαίο ;
Και φαινονται τοσο νοστιμα τα γλυκα του
Να μην επιχειρησω συνταγη του δηλαδη
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια