×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,805 μέλη και 2,441,314 μηνύματα σε 76,716 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 350 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Chocolate Chip Cookies

Δαλιδά (Cortana)

Επιφανές Μέλος

H Cortana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Σεφ . Έχει γράψει 4,213 μηνύματα.

H Δαλιδά έγραψε: στις 19:29, 19-08-12:

#1
Ύστερα από επιθυμία μελών... ιδού η συνταγή για τα μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας.

Υλικά

150 γρ ζάχαρη καστανή (και η κανονική λευκή κάνει βέβαια)
120 γρ βούτυρο (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μαργαρίνη, η αρχική συνταγή μαργαρίνη έλεγε αλλά εγώ σιχαίνομαι τα παλιόλαδα που βάζουν μέσα)
200 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές baking powder
1 πρέζα αλάτι
2 αυγουλάκια
200γρ ψιλοκομμένη κουβερτούρα ή σταγόνες κουβερτούρας που υπάρχουν στο εμπόριο έτοιμες

Εκτέλεση

Χτυπάμε ζάχαρη με το βούτυρο σε ένα μπωλ (με μίξερ) και ρίχνουμε 1-1 τα αυγά.
Ανακατεύουμε το baking powder με το αλεύρι και το αλάτι. Το ρίχνουμε και αυτό στο μπωλ με τα βούτυρο+ζάχαρη+αυγά.
Η ζύμη θα κολλάει αρκετά. Ρίχνουμε μέσα τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε με κουτάλι υπομονετικά
Την αφήνουμε για κάνα 20λεπτο-μισάωρο στο ψυγείο.

Με το κουταλάκι του γλυκού τα βάζουμε στο ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτάκι. Αφήστε αρκετούτσικο κενό ανάμεσα γιατί απλώνουν.
Ψήνετε στους 190 βαθμούς στον αέρα για 9-10 λεπτά. Προσοχή αν παραψηθούν θα σκληρύνουν. Μην τα αφήσετε και κάνετε άλλες δουλειές στο μεταξύ γιατί δεν θα βγουν καλά. Το εγγυώμαι Ανάλογα το πάχος μπορεί να χρειαστούν λίγο λιγότερο ή λίγο περισσότερο ψήσιμο.

Η συνταγή (σε 5πλάσια δόση) αυτή έχει ταίσει μια ολόκληρη μοίρα, όταν τα έστελνα στον αδερφό μου στη μονάδα νεοσύλλεκτων.Στο επισκεπτήριο περίμεναν με αγωνία το ταπεράκι

Enjoy
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  user9809_pic6721_1342726040.jpg
Εμφανίσεις:  92
Μέγεθος:  1,91 MB  
10
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Johnnaousa

Επιφανές Μέλος

Ο Johnnaousa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Νάουσα (Ημαθία). Έχει γράψει 13,939 μηνύματα.

O Johnnaousa τα λαθη επαναλαμβανονται έγραψε: στις 19:33, 19-08-12:

#2
Το κάνει επίτηδες για να παθαίνουμε όλοι σοκ!! Μην της μιλάτε
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

dimitris001 (Δημήτρης)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 24 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 7,137 μηνύματα.

O dimitris001 έγραψε: στις 19:52, 19-08-12:

#3
ευχαριστούμε γλυκίτατη tsoufou.....παω να την φτιάξω....
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Άγγελος

Επιφανές Μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 34 ετών , επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 9,648 μηνύματα.

O Άγγελος έγραψε: στις 19:55, 19-08-12:

#4
ωραιο..
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

catherine1994

Διάσημο Μέλος

H catherine1994 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών . Έχει γράψει 739 μηνύματα.

H catherine1994 έγραψε: στις 21:20, 19-08-12:

#5
tsoufou ευχαριστουμε
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

dimitris001 (Δημήτρης)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 24 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 7,137 μηνύματα.

O dimitris001 έγραψε: στις 23:52, 19-08-12:

#6
μου άρεσαν πάρα πολύ.....μόλις έφαγα.....
αλλά νομιζω πως την επόμενη φορά θα βάλω και λίγο αμύγδαλο φιλέ απο πάνω......
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Δαλιδά (Cortana)

Επιφανές Μέλος

H Cortana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Σεφ . Έχει γράψει 4,213 μηνύματα.

H Δαλιδά έγραψε: στις 03:07, 20-08-12:

#7
Μπορείς επίσης να βάλεις και λίγο κανέλα για να είναι πιο spicy. Του πάει.
Για να μην σου καεί μπορείς να βάλεις το φιλέ τα τελευταία 3 λεπτά που είναι στο μεταίχμιο να σφίξουν.
Επίσης, μια παραλλαγή που δοκίμασα ήταν να βάλω 150 γρ αλεύρι και 50 γρ αλεύρι αμυγδάλου (αυτό που βάζουμε στην καπριτσιόζα). Απλά έτσι όπως είναι η συνταγή, τον πρώτο ρόλο τον έχει το βούτυρο που δίνει το τραγανό μπισκότο.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

dimitris001 (Δημήτρης)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 24 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 7,137 μηνύματα.

O dimitris001 έγραψε: στις 17:06, 20-08-12:

#8
Αρχική Δημοσίευση από tsoufou
Μπορείς επίσης να βάλεις και λίγο κανέλα για να είναι πιο spicy. Του πάει.
Για να μην σου καεί μπορείς να βάλεις το φιλέ τα τελευταία 3 λεπτά που είναι στο μεταίχμιο να σφίξουν.
Επίσης, μια παραλλαγή που δοκίμασα ήταν να βάλω 150 γρ αλεύρι και 50 γρ αλεύρι αμυγδάλου (αυτό που βάζουμε στην καπριτσιόζα). Απλά έτσι όπως είναι η συνταγή, τον πρώτο ρόλο τον έχει το βούτυρο που δίνει το τραγανό μπισκότο.
καπριτσιόζα..........???
τι είναι πάλι αυτό.....πρώτη φορά το ακούω.....
πάντως η ζύμη κολλούσε αρκετά και όταν την έβγαλα απο το ψυγείο....και επειδή με το κουταλάκι δυσκολεύτηκα, έβαλα τη ζύμη σε κορνέ και τα μπισκοτάκια βγήκαν στρογγυλά λές και τα έκανε μηχάνημα σε εγροστάσιο
όσον αφορά το βούτυρο...έχεις απόλυτο δίκιο...χθες εγώ έβαλα 150γρ βουτυρο γιατι ήταν κρίμα να αφήσω τα 30 γρ και μου βγήκαν πολύ τραγανιστά....
το πιο περιεργο της συνταγής ειναι οτι δεν εχει γάλα.....


2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Δαλιδά (Cortana)

Επιφανές Μέλος

H Cortana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Σεφ . Έχει γράψει 4,213 μηνύματα.

H Δαλιδά έγραψε: στις 17:38, 20-08-12:

#9
Ναι δεν έχει γάλα!
Η καπριτσιόζα είναι σαν κεικ σοκολάτας απλά αντί για αλεύρι έχει αλεύρι αμυγδάλου είναι το ιταλικό κέικ σοκολάτας
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Άγγελος

Επιφανές Μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 34 ετών , επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 9,648 μηνύματα.

O Άγγελος έγραψε: στις 17:49, 20-08-12:

#10
εχει διαφορα στην υψη το βουτυρο απο τη μαρκαρινη ή το καλαμποκελαιο πχ?
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Δαλιδά (Cortana)

Επιφανές Μέλος

H Cortana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Σεφ . Έχει γράψει 4,213 μηνύματα.

H Δαλιδά έγραψε: στις 18:04, 20-08-12:

#11
Ναι.
Δεν γίνονται τόσο τραγανά και επίσης θα έχουν άλλη γεύση με λάδι.
Η μαργαρίνη με το βούτυρο δεν έχει τεράστια διαφορά στο αποτέλεσμα. Απλά όπως γράφω και στο παραπάνω πόστ, προτιμώ να φάω λίγο λίπος από βούτυρο παρά φυτικό λίπος από τα μουργόλαδα που χρησιμοποιούν στις μαργαρίνες. Εξάλλου αν σκεφτείς ότι με τη συνταγή αυτή βγαίνουν περίπου 2 με 3 ταψιά, η αναλογία βουτύρου σε κάθε μπισκότο είναι πολύ μικρή.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Tina Winchester

Νεοφερμένος

H Tina Winchester αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών . Έχει γράψει 23 μηνύματα.

H Tina Winchester έγραψε: στις 18:35, 20-08-12:

#12
Θα τα δοκιμάσω σίγουρα,αλλά...μια ερώτηση μπορώ να βάλω κανονική ζάχαρη αντί καστανή!
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Δαλιδά (Cortana)

Επιφανές Μέλος

H Cortana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Σεφ . Έχει γράψει 4,213 μηνύματα.

H Δαλιδά έγραψε: στις 01:52, 21-08-12:

#13
Αρχική Δημοσίευση από Tina Winchester
Θα τα δοκιμάσω σίγουρα,αλλά...μια ερώτηση μπορώ να βάλω κανονική ζάχαρη αντί καστανή!
Ναι φυσικά
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Tina Winchester

Νεοφερμένος

H Tina Winchester αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών . Έχει γράψει 23 μηνύματα.

H Tina Winchester έγραψε: στις 12:20, 21-08-12:

#14
Ευχαριστω!
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

aergos

Δραστήριο Μέλος

Ο aergos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 383 μηνύματα.

O aergos έγραψε: στις 00:51, 29-08-12:

#15
Αρχική Δημοσίευση από tsoufou
Ψήνετε στους 190 βαθμούς στον αέρα για 9-10 λεπτά.


Κι αν έχουμε φουρνάκι χωρίς λειτουργία θερμού αέρα;
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

diotima

Αποκλεισμένος χρήστης

Ο diotima αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 1,867 μηνύματα.

O diotima έγραψε: στις 01:00, 29-08-12:

#16
Αρχική Δημοσίευση από aergos


Κι αν έχουμε φουρνάκι χωρίς λειτουργία θερμού αέρα;
Στο φουρνο για λιγη παραπανω ωριτσα.
Ο αερας ψηνει πιο γρηγορα..
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

  • Παρόμοια Θέματα
    • Σοκολατένια cookies με μπανάνα - Από Katerina192
      Το θέμα έχει λάβει 2 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Μαγειρική.
      Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 12-03-14 στις 03:13.
    • Cookies με κακάο και σοκολάτα - Από kit-kat
      Το θέμα έχει λάβει 8 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Μαγειρική.
      Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 17-10-12 στις 14:39.
    • Νόστιμα cookies - Από elenaki92
      Το θέμα έχει λάβει 3 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Μαγειρική.
      Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 05-05-10 στις 12:27.
    • Charlie and the chocolate factory (2005) - Από KoRaKi
      Το θέμα έχει λάβει 20 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Movie Mini Reviews.
      Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 17-12-05 στις 04:08.
  • Προηγούμενο Θέμα Επόμενο Θέμα