×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,794 μέλη και 2,440,657 μηνύματα σε 76,687 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 343 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

ΕΝ.Α.: Πρόβα για το κύριο Χ.Α., ευκαιρίες για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

iJohnnyCash (Panayotis Yannakas)

Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Επιχειρηματίας . Έχει γράψει 17,207 μηνύματα.

O iJohnnyCash έγραψε: στις 15:25, 24-02-08:

#1
Πέμπτη 21/2/08, ξεκίνησε η λειτουργία της Εναλλακτικής Αγοράς του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Ο Σ. Καπράλος, πρόεδρος του Χρηματιστηρίου, στον χαιρετισμό του κατά την διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε ανέφερε ότι είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την ΕΧ.ΑΕ και επίσης δήλωσε ότι «αναγνωρίζουμε τους κινδύνους που εμπεριέχει, ενημερώνουμε τους επενδυτές για αυτούς, αλλά, παράλληλα, την αντιμετωπίζουμε σαν ένα 'φυτώριο' εταιρειών για την Κύρια Αγορά του Χ.Α. Η Epsilon Net είναι μια από τις πλέον δυναμικές επιχειρήσεις της χώρας μας και ελπίζουμε ότι τα κεφάλαια που θα αντλήσει από το Χ.Α. θα τη βοηθήσουν να αναπτυχθεί περαιτέρω τόσο στην ΕΝ.Α. όσο και αργότερα στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου μας»

Αν και η Εναλλακτική Αγορά δεν είναι Ελληνική πρωτοτυπία, συγκεκριμένα αντίστοιχες αγορές λειτουργούν χρόνια με ιδιαίτερη επιτυχία σε Αγορές του εξωτερικού, πρόκειται για μια αγορά αυξημένου ρίσκου μιας και τα χαλαρά κριτήρια ένταξης των εταιριών αυξάνουν και άλλο της πιθανότητες για μεγάλα «σκαμπανεβάσματα» στην πορεία ανάπτυξης τους.

Ο σχεδιασμός της Αγοράς έχει σαν κυρίως μέριμνα την ευελιξία και απευθύνεται, μέσω των χαλαρών κριτηρίων και χαμηλών χρεώσεων, σε μικρομεσαίες αναπτυσσόμενες εταιρίες που επιθυμούν μια διευκόλυνση στην αναζήτησης εναλλακτικών κεφαλαίων. Ωστόσο ο σχεδιασμός της αγοράς προσφέρει και μια πολύ σημαντική εμπειρία από την Ελληνική Κεφαλαιαγορά στις εταιρίες που θα ενταχθούν και σίγουρα θα αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο στην ενδεχόμενη μετάβαση στην κύρια αγορά του Χ.Α.

Η εταιρία που επιθυμεί να ενταχθεί στην αγορά απλά καταθέτει τα δικαιολογητικά μέσω μια εταιρίας συμβούλων που όχι μόνο θα την κατευθύνει αλλά βρίσκεται δίπλα της τουλάχιστον για τα δύο επόμενα χρόνια. Το Χ.Α έχει δημιουργήσει μια επιτροπή, η οποία εξετάζει τις αιτήσεις. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται οι εταιρίες που θα εισαχθούν θα είναι πραγματικά αξιόλογες και με συγκεκριμένο πλάνο ανάπτυξης.

Το κόστος διαπραγμάτευσης εισαγωγής ανέρχεται στα ?11.500 και απαιτείται από την εταιρία, μεταξύ άλλων, να έχει, τουλάχιστον , κεφάλαιο ύψους 1 εκατ. ευρώ, αλλά και να έχει δημοσιεύσει οικονομικές καταστάσεις για τουλάχιστον δύο χρήσεις πριν από την έγκριση διαπραγμάτευσης, ενώ δίνεται και δυνατότητα εισαγωγής και με μία οικονομική χρήση, κατόπιν επαρκούς τεκμηρίωσης από τον σύμβουλο εισαγωγής. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρία μπορεί να έχει και ζημιογόνες χρήσεις, αλλά εφόσον υπάρχουν, οι ζημίες δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν το 50% των ιδίων κεφαλαίων.

Μέχρι στιγμής έχουν ενταχθεί πέντε και περισσότερες από δέκα δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον σύμφωνα με ΑΧΕΠΕΥ και Τράπεζες. Μερικές από τις εταιρίες που έχουν ενταχθεί είναι η Epsilon Net, η Mediterra (γνωστή από τα καταστήματα Mastiha Shop) και η Envitec.
3
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια