×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,789 μέλη και 2,440,511 μηνύματα σε 76,681 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 329 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Η τσουφο-μηλόπιτα

Δαλιδά (Cortana)

Επιφανές Μέλος

H Cortana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Σεφ . Έχει γράψει 4,213 μηνύματα.

H Δαλιδά έγραψε: στις 20:06, 06-10-12:

#1
Σήμερα συνειδητοποίησα ότι έχω πολύ καιρό να βάλω συνταγή. Λοιπόν, αυτή η συνταγή είναι ιδιαίτερα σημαντική για μένα. Είναι αυτή που πάει από γενιά σε τσουφογενιά. Είναι η τσουφομηλόπιτα. (Προφανώς )

Εύκολη, δεν παχαίνει τόσο ενώ είναι χαμηλή σε λιπαρά. Επίσης, αν αυτό το γλυκό δεν ρίχνει κάτω τον υποψήφιο γαμπρό τότε σηκωνω ψηλά τα χέρια!Εκτός αν ο καλός σας δεν τρώει φρούτα σε γλυκά (thumbs up )

Υλικά

1 φλιτζάνι ζάχαρη
4 τροφαντά μήλα
4 αυγουλάκια (4 κρόκοι και 4 ασπράδια χωρισμένα)
1μισι φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κοφτή κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
ξύσμα λεμονιού
χυμό μισού λεμονιού
2 βανίλιες ή 1 βανιλέτα φακελάκι
μια υποψία αλατιού (για τη μαρέγκα)

Εκτέλεση

*Αρχίζουμε με προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου. Κόβουμε τα μήλα μισοφέγγαρα.


0. Παίρνουμε μια φόρμα με αφαιρούμενο πάτο ή ένα στρογγυλό ταψάκι (βαθύ και όχι πολύ μεγάλο) και ρίχνουμε ένα κομμάτι βούτυρο (περίπου 2 κουταλιές της σούπας) και 3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρης . Δεν το λιώνουμε πάνω στο ταψί αλλά βάζουμε το ταψί όπως είναι στον καυτό φούρνο. Περιμένουμε μέχρι το βούτυρο να γίνει μπουρμπουλιθρίζον. Βγάζουμε τη φόρμα/ταψί και απλώνουμε μία στρώση μήλα ίσα να καλύψει την επιφάνεια. Το αφήνουμε εκτός φούρνου.

Α. Σε ένα μεσαίο μπωλ χτυπάμε με το μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ασπρίσουν ελαφρώς. Μετά ρίχνουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.
Β. Καθαρίζουμε τα σύρματα του μίξερ () και χτυπάμε σε ένα μικρό μπωλάκι τα ασπράδια με την πρεζούλα αλάτι και κάνουμε μια ωραία σφιχτή μαρέγκα.

Ρίχνουμε το Β (μαρέγκα) μέσα στο Α (μιξ κρόκων-ζάχαρης). Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα απαλά. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μπωλ. Ανακατεύουμε και πάλι απαλά με υπομονή.

Πάμε πάλι στη φόρμα/ταψί. Ρίχνουμε το μισό χυλό πάνω στα μήλα. Παίρνουμε τα υπόλοιπα μήλα και τα απλώνουμε από πάνω. Ρίχνουμε τον άλλο μισό χυλό.

Το βάζουμε στο φούρνο για 50 λεπτά (να το προσέχετε ενδιάμεσα, οι φούρνοι διαφέρουν μεταξύ τους). Μόλις ψηθεί, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το γυρνάμε τούμπα σε μια ωραία φανταχτερή πιατέλα. Και σερβίρουμε.

Ξέρω, θέλετε spoilers. Την έκανα σήμερα το μεσημέρι, τώρα είναι 7, ε έκανε ο μπαμπάς μου μια επιδρομή

Bon appétit !
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  IMG_2299 .jpg
Εμφανίσεις:  108
Μέγεθος:  2,20 MB  
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Δαλιδά : 06-10-12 στις 20:12. Αιτία: μόλις συνειδητοποίησα ότι η συνταγή έχει 4 φάτσες με γλώσσα, can't help it

nikosxdxd (Νίκος)

Επιφανές Μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 24 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,533 μηνύματα.

O nikosxdxd έγραψε: στις 20:09, 06-10-12:

#2
H βανιλια τι ειναι?
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Δαλιδά (Cortana)

Επιφανές Μέλος

H Cortana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Σεφ . Έχει γράψει 4,213 μηνύματα.

H Δαλιδά έγραψε: στις 20:10, 06-10-12:

#3
Άρωμα
Βανίλια σκόνη, αυτός ο μικρός κύλινδρος με το κόκκινο καπάκι που το τραβάς με τα δόντια και ρίχνεις στο γλυκό μια άσπρη σκόνη.
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

kit-kat

Διακεκριμένο μέλος

H kit-kat αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 1,502 μηνύματα.

H kit-kat έγραψε: στις 22:22, 06-10-12:

#4
φαινεται τέλεια!!!!!!!!!!με κολασες βραδιάτικα και τρελένομαι και για μήλα!!!! σίγουρα θα τη δοκιμάσω!!!!!!!!
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Noisette (Φωτεινός Θάλαμος)

Επιφανές Μέλος

H Φωτεινός Θάλαμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Συντάκτης . Έχει γράψει 2,624 μηνύματα.

H Noisette Love is our resistance. έγραψε: στις 22:23, 06-10-12:

#5
Τελικά σήμερα ήταν η μέρα της μηλόπιτας!

Έφτιαξα και εγώ αυτή, ωστόσο δεν μου φούσκωσε τόσο γιατί το μείγμα βγήκε λίγο για το ταψί που την έβαλα. Η γεύση όμως...φοβερή!
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

kit-kat

Διακεκριμένο μέλος

H kit-kat αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 1,502 μηνύματα.

H kit-kat έγραψε: στις 22:26, 06-10-12:

#6
Αρχική Δημοσίευση από Noisette
Τελικά σήμερα ήταν η μέρα της μηλόπιτας!

Έφτιαξα και εγώ αυτή, ωστόσο δεν μου φούσκωσε τόσο γιατί το μείγμα βγήκε λίγο για το ταψί που την έβαλα. Η γεύση όμως...φοβερή!
την έχω φτίαξει και εγώ αυτή και μένα δεν μου φούσκωσε αλλα ναι η γεύση είναι τελεια!
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Noisette (Φωτεινός Θάλαμος)

Επιφανές Μέλος

H Φωτεινός Θάλαμος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Συντάκτης . Έχει γράψει 2,624 μηνύματα.

H Noisette Love is our resistance. έγραψε: στις 22:48, 06-10-12:

#7
Μα μου φάνηκε παράξενο που δεν φούσκωσε γιατί το αλεύρι ήταν απ και είχε επιπλέον μπέικιν! Τι φταίει;;;
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

mourningStar

Νεοφερμένος

Ο mourningStar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 27 μηνύματα.

O mourningStar FACILITATE CELLULAR REVOLUTION έγραψε: στις 23:35, 06-10-12:

#8
Mηπως το χες στο ψυγειο και το βαλες κρυο?
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

christinelle

Διακεκριμένο μέλος

H christinelle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Ελευσίνα (Αττική). Έχει γράψει 1,793 μηνύματα.

H christinelle δεν είχε τι να κάνει και έγραψε: στις 23:52, 06-10-12:

#9
Εγώ συνήθως βάζω μια βανίλια ανα αβγό γιατί αλλιώς μου βρωμάει αβγουλίλα και δεν μπορώ να φάω το γλυκό μου.
4
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Dimitris_Väinämöinen (Δημητρης)

Περιβόητο Μέλος

Ο Δημητρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Δημόσιος υπάλληλος . Έχει γράψει 966 μηνύματα.

O Dimitris_Väinämöinen Όλα είναι ψευδαίσθηση... έγραψε: στις 23:52, 06-10-12:

#10
Αρχική Δημοσίευση από tsoufou
Σήμερα συνειδητοποίησα ότι έχω πολύ καιρό να βάλω συνταγή.
Βασικα μαγειρευεις ΓΑΜΑΤΑ. Μπραβο σου εχεις ταλεντο

ΥΓ οι μυλοπιτες ειναι απο τα αγαπημενα μου γλυκα
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη venividivici : 07-10-12 στις 00:38. Αιτία: προσθήκη spoiler
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Poseidon

Δραστήριο Μέλος

Ο Poseidon αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Αθλητής . Έχει γράψει 339 μηνύματα.

O Poseidon έγραψε: στις 04:32, 07-10-12:

#11
A ρε Σεφβιλ
3
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Θεμιστοπόλος

Περιβόητο Μέλος

Ο Θεμιστοπόλος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 1,027 μηνύματα.

O Θεμιστοπόλος sitting here, thinking, έγραψε: στις 09:50, 07-10-12:

#12
Μας κολάζεις πρωινιάτικα!
Και ξέρεις ότι στα φοιτητόσπιτα δεν υπάρχουν σκεύη για γλυκά...
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

kit-kat

Διακεκριμένο μέλος

H kit-kat αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 1,502 μηνύματα.

H kit-kat έγραψε: στις 11:32, 07-10-12:

#13
Αρχική Δημοσίευση από Noisette
Μα μου φάνηκε παράξενο που δεν φούσκωσε γιατί το αλεύρι ήταν απ και είχε επιπλέον μπέικιν! Τι φταίει;;;
είχα φτίαξει και μια άλλη συνταγή απο την αργυρω και πάλι δε μου φούσκωσε!τη φανουρόπιτα είχα φτίαξει και να φανταστεις έβαλα και παραπάνω μπέκιν αλλα η γευση όπως πάντα άπεχτη!!
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Δαλιδά (Cortana)

Επιφανές Μέλος

H Cortana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Σεφ . Έχει γράψει 4,213 μηνύματα.

H Δαλιδά έγραψε: στις 13:13, 07-10-12:

#14
Αρχική Δημοσίευση από kit-kat
είχα φτίαξει και μια άλλη συνταγή απο την αργυρω και πάλι δε μου φούσκωσε!τη φανουρόπιτα είχα φτίαξει και να φανταστεις έβαλα και παραπάνω μπέκιν αλλα η γευση όπως πάντα άπεχτη!!
Άμα δε φουσκώνει με μπέικιν και αλεύρι απλό, βάλτε και λίγο σόδα μαγειρική και λίγο λεμονάκι χυμό κοντά για να δράσει.
Ε τι στο καλό.

Όσο για τα φοιτητικά σπίτια που δεν έχουν σκεύη, θα ανεβάσω σύντομα και άλλες συνταγές χωρίς μίξερ.
Ταψάκια και φόρμες στο ικέα με 5 ευρώ, μια χαρούλα.
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

gregory, nub

Επιφανές Μέλος

Ο gregory, nub αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 23 ετών , επαγγέλεται Λέκτορας και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 2,490 μηνύματα.

O gregory, nub έγραψε: στις 22:53, 07-10-12:

#15
Τι βλέπω πάλι βραδιάτικα
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Gilda

Τιμώμενο Μέλος

H Gilda αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,878 μηνύματα.

H Gilda Ας διάβαζες να πέρναγες.. έγραψε: στις 14:19, 08-10-12:

#16
Αντί για ζάχαρη μπορούμε να βάλουμε stevia?
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Δαλιδά (Cortana)

Επιφανές Μέλος

H Cortana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Σεφ . Έχει γράψει 4,213 μηνύματα.

H Δαλιδά έγραψε: στις 20:40, 08-10-12:

#17
Αρχική Δημοσίευση από Gilda
Αντί για ζάχαρη μπορούμε να βάλουμε stevia?
Φυσικά. Βέβαια πρέπει να αλλάξεις την αναλογία.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια