×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,803 μέλη και 2,441,144 μηνύματα σε 76,706 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 256 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Αφράτα muffins με καρδιά πραλίνας φουντουκιού

MissKit (Bastet 1/3 ΜΕΤΣ)

Επιφανές Μέλος

H Bastet 1/3 ΜΕΤΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών , επαγγέλεται Μελισσοκόμος και μας γράφει απο Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,160 μηνύματα.

H MissKit έγραψε: στις 20:17, 08-10-12:

#1
Αφράτα muffins με πραλίνας φουντουκιού

Φτιάξαμε που λέτε τα αλμυρά μάφινς, τα ξαναφτιάξαμε, κάναμε μερικά twist, πειραματιστήκαμε αλλά μετά δε θες και κάτι γλυκό;

Για περίπου 8 muffins θα χρειαστούμε
  • 1 αυγό
  • ~ 150γρ αλεύρι up
  • 125γρ βούτυρο
  • 100γρ ζάχαρη
  • 30γρ κακάο
  • 2 κουτ. γλυκού baking powder
  • 4 κουτ. σούπας ρούμι μαύρο
  • 1 κουτ. γλυκού εσάνς βανίλιας
  • 1 κούπα γάλα
  • τρούφα
  • ~ 40γρ σοκολάτα λευκή
  • μερέντα ή οποιαδήποτε άλλη πραλίνα φουντουκιού

Εκτέλεση
  1. Λιώνουμε το βούτυρο και το χτυπάμε με τη ζάχαρη. Χωρίζουμε το ασπράδι από τον κρόκο του αυγού και προσθέτουμε τον δεύτερο στο μίγμα.
  2. Ρίχνουμε το γάλα, το ρούμι και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε.
  3. Σε ένα άλλο σκεύος κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, προσθέτουμε τo baking powder και τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο άλλο μείγμα ανακατεύοντας παράλληλα.
  4. Χτυπάμε το ασπράδι του αυγού και το ρίχνουμε κι αυτό μέσα ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις.
  5. Τώρα κάνουμε party με την τρούφα και τη λευκή σοκολάτα! Ρίχνουμε τόση τρούφα ώστε να διακρίνεται καλά στη ζύμη και ψιλοκόβουμε ή τρίβουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε κι αυτή μέσα. Ανακατεύουμε και πάλι απαλά να πάνε παντού.

    Η ζύμη για τα muffins είναι πλέον έτοιμη. Ώρα να κάνει την είσοδό της η πραλίνα... Παίρνουμε το κουτάλι της σούπας που μετρήσαμε το ρούμι και βάζουμε μια γεμάτη κουταλιά ζύμης στη θήκη του muffin και τη στρώνουμε καλά στον πάτο. Με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε μια γεμάτη κουταλίτσα πραλίνας, τη βάζουμε ακριβώς στο κέντρο και καλύπτουμε με μια κουταλιά της σούπας από τη ζύμη πρώτα κυκλικά γύρω από την πραλίνα και μετά από πάνω.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  Photo0095.jpg
Εμφανίσεις:  211
Μέγεθος:  106,6 KB
  • Μπορείτε να προσθέσετε όποιο άλλο υλικό θέλετε, να τα καλύψετε με γλάσο ή να αφαιρέσετε το κακάο για λευκά muffins ωστόσο πρέπει πάντα να προσπαθείτε να υπολογίζετε τη ζάχαρη για να μη σας βγουν πολύ γλυκά ή πολύ πικρά.
  • Η μερέντα πρέπει να τοποθετηθεί σε τέτοιος βάθος ώστε κατά το φούσκωμα να μη βγει στην επιφάνεια.
  • Η ζύμη δεν πρέπει να είναι υγρή σαν αυτή του κέικ, αλλά όχι και τελείως σφιχτή. Η ποσότητα του αλευριού είναι ενδεικτική.
  • Μη γεμίζετε τις θήκες μέχρι επάνω γιατί τα muffins θα φουσκώσουν και θα υπερχειλίσουν. Αφήστε ένα περιθώριο 0.5 - 1cm.

Σας ζάλισα! Άντε καλή όρεξη.
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη MissKit : 08-10-12 στις 22:09. Αιτία: ...I had to make it clear =$

Angelique.

Επιφανές Μέλος

H Angelique. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 26 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 5,652 μηνύματα.

H Angelique. Kalinka ★. *. • ○ ° ★☾★ °:. *. • ○ ° ★☾ έγραψε: στις 20:21, 08-10-12:

#2
Τέλεια συνταγή!
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Ερινύς (Rin)

Τιμώμενο Μέλος

H Rin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών , επαγγέλεται Παιδίατρος και μας γράφει απο Έδεσσα (Πέλλας). Έχει γράψει 12,219 μηνύματα.

H Ερινύς Ab aeterno. έγραψε: στις 20:27, 08-10-12:

#3

Θα τα δοκιμάσω οπωσδήποτε.
Α ρε Άννα
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Devina

Τιμώμενο Μέλος

H Devina αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 26 ετών . Έχει γράψει 4,037 μηνύματα.

H Devina έγραψε: στις 20:45, 08-10-12:

#4
Πω.

Δηλαδή αφού βάλουμε μια μεγάλη κουταλιά μερέντας στο φορμάκι, βάζουμε από πάνω και μια μικρότερη;
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

MissKit (Bastet 1/3 ΜΕΤΣ)

Επιφανές Μέλος

H Bastet 1/3 ΜΕΤΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών , επαγγέλεται Μελισσοκόμος και μας γράφει απο Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,160 μηνύματα.

H MissKit έγραψε: στις 21:58, 08-10-12:

#5
Αρχική Δημοσίευση από Devina
Πω.

Δηλαδή αφού βάλουμε μια μεγάλη κουταλιά μερέντας στο φορμάκι, βάζουμε από πάνω και μια μικρότερη;
Όχι καλέ! Μεγάλη κουταλιά από τη ζύμη να καλύψει τον πάτο, μια κουταλίτσα του γλυκού μερέντα και μια μεγάλη κουταλιά ζύμη από πάνω. Η κουταλίτσα μερέντας κάθεται στη μέση σαν βουναλάκι και κλείνεται μέσα στη ζύμη έτσι.

Δεν το έγραψα καλά. Πάλι καλά που ρώτησες.
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

_Morticia_

Επιφανές Μέλος

H _Morticia_ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,235 μηνύματα.

H _Morticia_ Mayhem Mistress έγραψε: στις 21:59, 08-10-12:

#6
Ακόμα ένα must-do.
Αχ, καταστροφή.
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Johnnaousa

Επιφανές Μέλος

Ο Johnnaousa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Νάουσα (Ημαθία). Έχει γράψει 13,939 μηνύματα.

O Johnnaousa τα λαθη επαναλαμβανονται έγραψε: στις 22:00, 08-10-12:

#7
λέω και εγώ τι έγινε..
Η αλήθεια είναι πως η πεταλούδα κάνει την διαφορά..
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

MissKit (Bastet 1/3 ΜΕΤΣ)

Επιφανές Μέλος

H Bastet 1/3 ΜΕΤΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών , επαγγέλεται Μελισσοκόμος και μας γράφει απο Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,160 μηνύματα.

H MissKit έγραψε: στις 22:03, 08-10-12:

#8
Μπορείς να μη σπαμμάρεις τη συνταγή μου; Κάτσε φτιάχτη τουλάχιστον να μας πεις πώς... απέτυχε.
2
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Johnnaousa

Επιφανές Μέλος

Ο Johnnaousa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 25 ετών και μας γράφει απο Νάουσα (Ημαθία). Έχει γράψει 13,939 μηνύματα.

O Johnnaousa τα λαθη επαναλαμβανονται έγραψε: στις 22:07, 08-10-12:

#9
Αρχική Δημοσίευση από MissKit
Μπορείς να μη σπαμμάρεις τη συνταγή μου; Κάτσε φτιάχτη τουλάχιστον να μας πεις πώς... απέτυχε.
κάτι μου έρχεται στο μυαλό..θυμάμαι κάτι μισογεμισμένα μαφινς που είχε βγει η σοκολάτα έξω?
Λες να τα είχα κάνει εγώ? Πφφ πάντως είχα ακολουθήσει σωστά την συνταγή
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

MissKit (Bastet 1/3 ΜΕΤΣ)

Επιφανές Μέλος

H Bastet 1/3 ΜΕΤΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών , επαγγέλεται Μελισσοκόμος και μας γράφει απο Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,160 μηνύματα.

H MissKit έγραψε: στις 22:08, 08-10-12:

#10


Απαξιώ! Αν είχες δοκιμάσει, θα ήξερες ότι κι εκείνα ήταν πολύ νόστιμα παρόλες τις προγραμματικές δηλώσεις μου. Εσύ έχασες.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

christinelle

Διακεκριμένο μέλος

H christinelle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Ελευσίνα (Αττική). Έχει γράψει 1,793 μηνύματα.

H christinelle δεν είχε τι να κάνει και έγραψε: στις 22:09, 08-10-12:

#11
Kι εγώ έτσι τα κάνω μόνο που το αβγό το ρίχνω όλο γιατί βαριέμαι. Και αντί για τρούφα βάζω σοκολάτα γάλακτος σε νιφάδες και από ζάχαρη μόνο 2-3 κοφτά κουταλάκια του γλυκού γιατί αμα βάλω παραπάνω μου γλυκίζει υπερβολικά.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Εχέμυθη

Περιβόητο Μέλος

H Εχέμυθη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 1,062 μηνύματα.

H Εχέμυθη who is waiting for the miracle.... έγραψε: στις 22:13, 08-10-12:

#12
Μια μια οι συνταγες γλυκων...φαινονται ολες τοσο υπεροχες που δε ξερουμε ποια να πρωτοδιαλεξουμε ...Αννα φαινονται πεντανοστημα!!
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

MissKit (Bastet 1/3 ΜΕΤΣ)

Επιφανές Μέλος

H Bastet 1/3 ΜΕΤΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών , επαγγέλεται Μελισσοκόμος και μας γράφει απο Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,160 μηνύματα.

H MissKit έγραψε: στις 22:14, 08-10-12:

#13
Αυτό είναι πλέον θέμα γούστου. Εγώ αν βάλω λιγότερη ζάχαρη νομίζω ότι τρώω ψωμάκι.
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

christinelle

Διακεκριμένο μέλος

H christinelle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Ελευσίνα (Αττική). Έχει γράψει 1,793 μηνύματα.

H christinelle δεν είχε τι να κάνει και έγραψε: στις 22:19, 08-10-12:

#14
Καλά, κι εγώ παλιότερα είχα κανόνα η ζάχαρη να είναι η μισή από το αλέυρι! Μετά πήγε στο 1/3, μετά 1/4...τώρα οι 2-3 κουταλιές είναι στο όριο που μου αρέσει. Εδώ μια κουταλιά να έχει ο καφές (μερικές φορές ξεχνιούνται και τον κάνουν λάθος αντί για σκέτο) νιώθω πως πίνω πετιμέζι.
Νομίζω αυτά είναι τα πρώτα σημάδια της γριας...
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Gilda

Τιμώμενο Μέλος

H Gilda αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,878 μηνύματα.

H Gilda Ας διάβαζες να πέρναγες.. έγραψε: στις 14:20, 09-10-12:

#15
Καλά κατάλαβα, θα τα φτιάξω!!!
Αχ γιατί μας κολάζεις?

Δεν κατάλαβα αυτό με την τρούφα.
Δηλαδή πόση τρούφα χρησιμοποιεις εσύ για τα 8 muffins?
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

MissKit (Bastet 1/3 ΜΕΤΣ)

Επιφανές Μέλος

H Bastet 1/3 ΜΕΤΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών , επαγγέλεται Μελισσοκόμος και μας γράφει απο Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,160 μηνύματα.

H MissKit έγραψε: στις 21:55, 09-10-12:

#16
Επειδή αυτά εξαφανίστηκαν ήδη από χθες όταν ξαναφτιάξω (αύριο-μεθαύριο δηλαδή) θα τη ζυγίσω και θα σας πω.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Άγγελος

Επιφανές Μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 34 ετών , επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 9,648 μηνύματα.

O Άγγελος έγραψε: στις 22:25, 09-10-12:

#17
θα τη ζυγίσω και θα σας πω.
την τρούφα ή εσενα αφου τα φαγες?
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

fockos

Επιφανές Μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Ζάκυνθος (Ζάκυνθος). Έχει γράψει 10,672 μηνύματα.

O fockos έγραψε: στις 23:16, 09-10-12:

#18
Πολυ ωραια συνταγή αντί για γάλα (1/2 σκεφτείτε βανίλια) προυποθέτει όμως καλό χτύπημα δίνει άλλη διάσταση στο πιάτο.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

MissKit (Bastet 1/3 ΜΕΤΣ)

Επιφανές Μέλος

H Bastet 1/3 ΜΕΤΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών , επαγγέλεται Μελισσοκόμος και μας γράφει απο Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,160 μηνύματα.

H MissKit έγραψε: στις 00:14, 10-10-12:

#19
Αρχική Δημοσίευση από Άγγελος
την τρούφα ή εσενα αφου τα φαγες?
Δεν είμαι μοναχοφάης βρε Άγγελε! Τα μοίρασα και εξαφανίστηκαν.
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

MissKit (Bastet 1/3 ΜΕΤΣ)

Επιφανές Μέλος

H Bastet 1/3 ΜΕΤΣ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών , επαγγέλεται Μελισσοκόμος και μας γράφει απο Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,160 μηνύματα.

H MissKit έγραψε: στις 15:53, 15-10-12:

#20
Αρχική Δημοσίευση από Gilda
Καλά κατάλαβα, θα τα φτιάξω!!!
Αχ γιατί μας κολάζεις?

Δεν κατάλαβα αυτό με την τρούφα.
Δηλαδή πόση τρούφα χρησιμοποιεις εσύ για τα 8 muffins?
Ήρθα να απαντήσω. Περίπου 20 γραμμάρια βάζω στη ζύμη και λίγη τρούφα έξτρα από πάνω για τη διακόσμηση.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια