×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,806 μέλη και 2,441,392 μηνύματα σε 76,720 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 238 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Ληγμένα Τρόφιμα: Νομιμοποιούν την πώλησή τους

exc

Επιφανές Μέλος

Ο exc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,805 μηνύματα.

O exc ☭★ CCCP έγραψε: στις 04:00, 18-10-12:

#1
Δεν ξέρω αν έχετε ακούσει για αυτή τη νέα ξεφτίλα που προωθείται από την ΕΕ στην Ελλάδα (δεν ξέρω τι γίνεται σε άλλες χώρες) για την νομιμοποίηση της πώλησης ληγμένων τροφίμων σε χαμηλότερες τιμές...
Πρόκειται πραγματικά για την απόλυτη ξεφτίλα: παρουσιάζουν ως επιλογή των φτωχών νοικοκυριών να αγοράζουν ληγμένα τρόφιμα για να κάνουν οικονομία, ενώ ταυτόχρονα θα κινδυνεύει η υγεία τους.
Πραγματικά είναι κάτι που δείχνει με πολύ απτό τρόπο τη σαπίλα του επικρατούντος οικονομικού συστήματος. Υπάρχει τόση πρόοδος στην επιστήμη και στην τεχνολογία, υπάρχει τόσος πλούτος στον πλανήτη, υπάρχουν τόσες παραγωγικές δυνάμεις και τόσο ισχυρό ανθρώπινο δυναμικό και καταλήγουμε να πεινάμε ή να κατευθυνόμαστε σε προϊόντα ληγμένα θέτωντας σε κίνδυνο την υγεία μας.
Δεν είναι επιλογή του λαού που θα τα αγοράσει τα ληγμένα, είναι επιβολή και ανάγκη.

***

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ - ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ
Δίνουν στο λαό ληγμένα τρόφιμα
Ο εξαναγκασμός στην κατανάλωση ληγμένων τροφίμων με μειωμένες τιμές, προβάλλεται ως «επιλογή» για τα φτωχά λαϊκά στρώματα
Την κατανάλωση ληγμένων τροφίμων, («περασμένης χρονολογίας ελάχιστης διατηρησιμότητας») με εγγυητές της υγείας των λαϊκών οικογενειών τα ...σούπερ μάρκετ και τις ανθηρές οικονομικά βιομηχανίες τροφίμων, επιτρέπει από χτες η κυβέρνηση, με μια ρύθμιση που θεωρητικά αφορά το σύνολο του πληθυσμού, απευθύνεται όμως στα θύματα της απάνθρωπης πολιτικής της, από τα οποία στερεί κάθε μέρα όλο και περισσότερο τη δυνατότητα να επιβιώσουν αξιοπρεπώς. Η πολιτική ενίσχυσης της «ανταγωνιστικότητας» των επιχειρήσεων αγνοεί απροκάλυπτα πλέον τους κινδύνους για την ανθρώπινη ζωή, κάτι που τελικά χαρακτηρίζει και το σύνολο της ασκούμενης φιλομονοπωλιακής πολιτικής. Η ανατροπή της είναι πλέον ζήτημα ζωής και θανάτου και για τους πιο διστακτικούς, με τη λαϊκή εξουσία και οικονομία να προβάλλουν ως μοναδική προϋπόθεση φιλολαϊκών εξελίξεων.
Με την ενεργοποίηση, από χτες, της διάταξης που συμπεριλαμβάνεται στους «Νέους Κανόνες Διακίνησης/ Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών» (ΔΙΕΠΠΥ):«επιτρέπεται η διάθεση τροφίμων περασμένης χρονολογίας ελάχιστης διατηρησιμότητας, πλην όσων προσδιορίζονται από την κείμενη νομοθεσία ως ευαλοίωτα, με τον όρο ότι αυτά θα πωλούνται σαφώς διαχωρισμένα από τα άλλα τρόφιμα και σε πινακίδα που θα αναρτάται σε αυτά, θα αναγράφεται, με κεφαλαία γράμματα, η φράση ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ». Ο χρόνος περασμένης διατηρησιμότητας κυμαίνεται από μία βδομάδα μέχρι τρεις μήνες. Ακόμη, «την αποκλειστική ευθύνη, στις περιπτώσεις αυτές, για την καλή υγιεινή κατάσταση των προϊόντων φέρει ο πωλητής», τα μεγάλα και μικρά σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα πώλησης τροφίμων.
Η κυβέρνηση εμφανίζεται να προσφέρει διέξοδο στο οικονομικό πρόβλημα που προκύπτει από την πολιτική που εφαρμόζει. Είναι ενδεικτικό ότι είχε προηγηθεί ανάλογη ρύθμιση σχετικά με τη λειτουργία των «κοινωνικών παντοπωλείων», τα οποία εμφανίστηκαν με την εξέλιξη της κρίσης. Χτες, όμως, έφτασε σε νέα όρια τον εμπαιγμό προς τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Με ανακοίνωσή του, το υπουργείο Ανάπτυξης υποστηρίζει ότι ανάλογη διάταξη υπήρχε και στον παλιό αγορανομικό κώδικα και ότι η μόνη προσθήκη «είναι η υποχρέωση του πωλητή να πωλεί αυτά τα προϊόντα όχι στις ίδιες, όπως συνέβαινε, αλλά σε χαμηλότερες τιμές από τα υπόλοιπα». Με δεδομένο ότι κανείς δεν θα επέλεγε ένα ληγμένο τρόφιμο, εάν η τιμή του ήταν ίδια με ένα μη ληγμένο, αυτό που κάνει η κυβέρνηση, ακόμη κι αν αληθεύει ο ισχυρισμός της, είναι να διευκολύνει βιομήχανους και σούπερ μάρκετ να πουλήσουν τα ληγμένα προϊόντα! Κι αυτό το παρουσιάζει ως αποκατάσταση κάποιου είδους ...αδικίας σε βάρος των καταναλωτών!
Με αυτούς τους κωμικοτραγικούς χειρισμούς, η κυβέρνηση προωθεί μια πρακτική που απ' ό,τι φαίνεται επιβάλλεται και σε άλλες χώρες της ΕΕ: επιτρέπει στις μεγάλες βιομηχανίες τροφίμων να ξεφορτωθούν ληγμένα τρόφιμα, αυξάνοντας σημαντικά τα κέρδη τους και βοηθά τα σούπερ μάρκετ να αυξήσουν τους τζίρους τους, αδιαφορώντας για τη «διατροφική βόμβα» που ενεργοποιεί. Η διάταξη είναι πιθανό να πολλαπλασιάσει τις ήδη πολλές παραβάσεις υγειονομικού και άλλου χαρακτήρα που εντοπίζονται από τον ΕΦΕΤ, ενώ σε κάθε περίπτωση, ακόμη και σήμερα τα όρια λήξης των προϊόντων και οι ουσίες διατήρησης των τροφίμων, αποτελούν πρώτα απ' όλα υπόθεση των ίδιων των παραγωγών και πωλητών.
***

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Εμπορεύονται τη σαπίλα τους
Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για την πώληση ληγμένων τροφίμων στα σούπερ μάρκετ:
«Η πώληση ληγμένων τροφίμων αποτελεί μια νοσηρή έμπνευση ανάλογη της σήψης που βρίσκεται το καπιταλιστικό σύστημα το οποίο λειτουργεί με σκοπό το κέρδος. Νομιμοποιούν την τροφή απ' τα σκουπίδια και την αξιοποιούν προς όφελος των σούπερ μάρκετ και των βιομηχανιών τροφίμων που κερδίζουν διπλά, καθώς θα έχουν και όφελος, αντί να έχουν κόστος από την απόσυρση και την καταστροφή των αδιάθετων προϊόντων τους. Είναι αθλιότητα να εμφανίζουν την αξιοποίηση της εξαθλίωσης ως μέτρο για την αντιμετώπισή της! Και όμως αυτή είναι η επίσημη πολιτική της ΕΕ. Πρόκειται για προσαρμογή σε ευρωπαϊκή οδηγία που ήδη εφαρμόζεται και σε άλλα κράτη - μέλη.
Αυτή η ενέργεια είναι επικίνδυνη για την υγεία των λαϊκών οικογενειών που δοκιμάζονται από την ανεργία και τη φτώχεια και αναγκαστικά θα προσφύγουν σε τέτοια τρόφιμα. Τα τρόφιμα που θα μένουν στα ράφια ακόμα και τρεις μήνες μετά τη λήξη τους, θα είναι κυριολεκτικά διατροφικές βόμβες, καθώς είναι παντελώς ανεξέλεγκτος ο τρόπος παραγωγής, φύλαξης και συντήρησής τους. Πολύ περισσότερο που, τόσο τις ημερομηνίες λήξης όσο και τις ουσίες για τη συντήρηση των τροφίμων, τις καθορίζουν αυθαίρετα οι ίδιες οι εταιρείες, ενώ οι δημόσιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι ανεπαρκείς και με περιορισμένα κριτήρια ελέγχου. Αντί για χαλασμένα τρόφιμα επί πληρωμή ή με φιλανθρωπία σε ανέργους και φτωχές οικογένειες, το εργατικό λαϊκό κίνημα πρέπει να διεκδικήσει πιο αποφασιστικά, δυναμικά, επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους και ουσιαστικά μέτρα προστασίας, κρατική διανομή τροφίμων στις οικογένειες και στα σχολεία όλων των βασικών προϊόντων, κατάργηση της φορολογίας στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
Η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να αποδεχτούν να ζήσουν αυτοί και τα παιδιά τους στο όριο της εξαθλίωσης και της επιβίωσης, όταν ο πλούτος που παράγουν είναι ασύγκριτος με κάθε άλλη εποχή, όταν η χώρα μας έχει τις δυνατότητες να εξασφαλίσει και τη διατροφή του λαού και να κάνει εξαγωγές αγροτικών, κτηνοτροφικών προϊόντων, όταν έχει ισχυρή βιομηχανία τροφίμων. Η ανάγκη του λαού για ασφαλή, υγιεινά και φθηνά τρόφιμα επιβάλλει κοινωνικοποίηση όλων των μεγάλων επιχειρήσεων και της γης, λειτουργία παραγωγικών συνεταιρισμών της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς, κρατικό εμπόριο, αποδέσμευση από την ΕΕ και λαϊκή εξουσία».
3
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

yperoxi

Πολύ δραστήριο μέλος

H yperoxi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 465 μηνύματα.

H yperoxi Wake up, rise up έγραψε: στις 08:20, 18-10-12:

#2
Έγω το έχω ήδη ακούσει και είναι ακριβώς όπως το λες: ΞΕΦΤΙΛΑ!!!!!!!!
Ίσως η λέξη ξεφτίλα να μην αρκεί καν για να περιγράψει την απέραντη και άνευ προηγουμένου σαπίλας του παρόντος κοινωνικοοικονομικού και πολτικού συστήματος. Γιατί πραγματικά είναι σάπιο απ' τα θεμέλιά του!

Αλλά είδες???? Οι επιχειρήσεις (βλ. σούπερ μάρκετ) θα κάνουν και κέρδος εις βάρος της υγείας του κόσμου! Μιλάμε για πολύ άγριο νεοφιλελευθερισμό πλέον!

Πραγματικά, η Ελλάδα έχει καταντήσει η χώρα των σάπιων προιόντων που πωλούνται νόμιμα, των ανθρώπων που ψάχνουν στα σκουπίδια - άστεγων, των αυτοκτονούντων, των συσσιτίων, της νούμερο 1 βρεφικής θνησιμότητας στην Ευρώπη κλπ άλλα ωραία. Μα πόση ξεφτίλα πια?
Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι έχει κι άλλη. Έχει περιθώριο η χώρα πριν ακόμα χτυπήσει πάτο. Και θα χτυπήσει, αν δεν αλλάξουν δραστικά τα πράγματα.
5
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

stefanos... (Στεφανος)

Περιβόητο Μέλος

Ο Στεφανος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 21 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 973 μηνύματα.

O stefanos... το καλό παιδί έγραψε: στις 08:29, 18-10-12:

#3
ΑΙΣΧΟΣ!
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Backdrop

Πολύ δραστήριο μέλος

H Backdrop αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Ρωσία (Ευρωπαϊκή Ρωσία). Έχει γράψει 477 μηνύματα.

H Backdrop έγραψε: στις 11:03, 18-10-12:

#4
Όταν το άκουσα σοκαρίστηκα... Είναι ξευτίλα να δινεις στον άλλον την επίλογη του χαλασμένου, μειώνεις τον ίδιο σου τον λαό!
Ένιωσα λες και ήμουν σε εμπόλεμη ΄ζωνη...
Να δούμε μέχρι που θα τραβήξει αυτό το πράγμα!
Ο κόσμος δεν έχει δουλειές και το κράτος όπως φαίνεται το ενισχυεί... Τα πολιτικά συμφέροντα ενισχύουν την φτώχια
Να δούμε τι θα γίνει όταν τελικά ο κόσμος θα ξεκινήσει να ξυπνάει...
Πρέπει να ξεκινήσουμε να κάνουμε κάτι!!!!
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Gilda

Τιμώμενο Μέλος

H Gilda αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,878 μηνύματα.

H Gilda Ας διάβαζες να πέρναγες.. έγραψε: στις 12:13, 18-10-12:

#5
Κι ο τίτλος του θέματος πρέπει να μετονομαστεί "ξεφτίλα", γιατί μόνο αυτό είναι, ξεφτίλα.
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Rempeskes

Επιφανές Μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Hair stylist . Έχει γράψει 5,659 μηνύματα.

O Rempeskes έγραψε: στις 12:31, 18-10-12:

#6

ωραιο αβαταρ μεγάλε
9
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Άγγελος

Επιφανές Μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 34 ετών , επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 9,648 μηνύματα.

O Άγγελος έγραψε: στις 12:46, 18-10-12:

#7
δικιο εχετε
ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ
γιατι να μην γραφουν απλα ληγμενα τροφιμα?
ντρεπονται να το γραψουν?
γιατι δεν λενε τα πραγματα με το ονομα τους?ακους εκει διατηρησιμοτητα..
αλλα ειπα αρχικα
αν δεν ειναι στα γαλατα κρεατα που χαλανε ,και ειναι ζυμαρικα πχ κλπ τροφιμα χωρις νερο που δεν χαλανε πρακτικα..
λεω αντε..

αλλα ερχονται και χειροτερα..
Σε «απελευθέρωση» της διάρκειας ζωής του «φρέσκου γάλακτος» προσανατολίζεται η κυβέρνηση. Στο τραπέζι των συζητήσεων μεταξύ των υπουργείων Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάργηση του περιορισμού των 5 ημερών που ισχύει σήμερα βάσει προεδρικού διατάγματος του 1999 για το παστεριωμένο γάλα, προκειμένου να αυξηθεί ο ανταγωνισμός και να μειωθούν οι τιμές.Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα», πηγές του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων λένε ότι ο υπουργός Αθ. Τσαυτάρης εμφανίζεται διατεθειμένος να εξετάσει το θέμα της επιμήκυνσης της διάρκειας ζωής στο παστεριωμένο γάλα, καθώς το υπουργείο του έχει αυτή την αρμοδιότητα και βρίσκεται σε συνεργασία με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Αθ. Σκορδά, ο οποίος έθεσε πρώτος το θέμα εκτιμώντας ότι η απελευθέρωση θα μπορούσε να ρίξει τις τιμές, καθώς η Ελλάδα είναι η ακριβότερη χώρα σε γαλακτοκομικά προϊόντα στην Ευρώπη.

Στην Ελλάδα, φρέσκο θεωρείται το γάλα που έχει διάρκεια ζωής 5 ημέρες. Σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης η διάρκεια ζωής του γάλακτος διαμορφώνεται κατά μέσο όρο σε 9 ημέρες (Γερμανία, Ολλανδία, Βρετανία κ.α.). Από το 2006 έως σήμερα αρκετές φορές το συγκεκριμένο θέμα τέθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο διαφωνούσε με αποτέλεσμα να μην προχωρά το μέτρο.
σε ολη τη βορεια ευρωπη λογω κρυυο δεν χαλανε τα τροφιμα

εδω το καλοκαιρι χαλαει το φρεσκο γαλα και πριν την ημερομηνια ακομη-το εχω παθει-
και θα τολμησουν να αυξησουν τις μερες?

αν αλλαξουν την παστεριωση μονο

αλλιως θα εχουμε δηλητηριασεις..


εχουμε ξεφυγει τελειως!
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

ελλόγιμος λαγός

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Ο ελλόγιμος λαγός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 38 ετών . Έχει γράψει 118 μηνύματα.

O ελλόγιμος λαγός έγραψε: στις 13:15, 18-10-12:

#8
Αρχική Δημοσίευση από ΚΚΕ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Εμπορεύονται τη σαπίλα μας
Κι εγώ διαφωνώ, θα έπρεπε να διανέμονται δωρεάν.

Μόνο που αρκετοί κοιμούνται ακόμα τον ύπνο του δικαίου, και δικαίως, αφού ελπίζουν πως το κουκουε θα σώσει τη χώρα με την εφαρμογή της λαϊκής εξουσίας.
Η όλη υπόθεση όπως έχει εξελιχθεί είναι πια χαμένο παιγνίδι, αυτοί που κινούν τα νήματα, έχουν προβλέψει όλες τις πιθανές και απίθανες εξελίξεις, απόδειξη το γεγονός ότι όχι μόνο δεν κάνουν πίσω αλλά σπρώχνουν περισσότερο.

Που θα καταλήξουμε; Λυπάμαι που το λέω αλλά πολύ σύντομα δεν θα έχετε ούτε την πολυτέλεια να ....τσακώνεστε στα forums, γι αυτό δώστε τα όλα όσο προλαβαίνετε ακόμα!

Aυτό που "έφαγε" την Ελλάδα δεν είναι άλλο από τον εσωτερικό εχθρό, που με την ψευδοκουλτούρα, τη δήθεν προοδευτικότητα του όλοι οι λαοί ενωμένοι, τσακίστε το κεφάλαιο και άλλες γραφικές θεωρίες δεν άφησαν ποτέ την χώρα να αναπτυχθεί, μέσα από τα δοτά σωματεία, τους δοσίλογους εργατοπατέρες, και γενικότερα την άποψη του...αφού δεν μπορώ να έχω όσα κι εσύ, θα πολεμήσω και τα δικά σου!

Αυτό ήταν ανέκαθεν το φανερό και καμουφλαρισμένο κουκουε, και αυτό στην ουσία μας έφερε στα...ληγμένα τρόφιμα, πολύύύύ καιρό πριν, τώρα φαίνονται τα αποτελέσματα και τσιρίζουν ως συνήθως, γιατί είναι το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά!

Α, και η συγκέντρωση ηλεκτρονικών ψήφων, το μόνο βήμα "προόδου" από την ίδρυση του! Αμήν!

ΥΓ να μια (ληγμένη) τομάτα λαϊκής αντεπίθεσης!
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ελλόγιμος λαγός : 18-10-12 στις 13:22.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Monte Cristo (Mad Max)

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Mad Max αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 487 μηνύματα.

O Monte Cristo είδε φως, μπήκε, και έγραψε: στις 20:24, 18-10-12:

#9
Δυό σκέψεις:
1. Τώρα που ένα προϊόν θα προσφέρεται σε δύο τιμές (ανάλογα αν είναι ληγμένο ή όχι) τι εμποδίζει τα μάρκετ να αυξάνουν σιγά σιγά την τιμή του προϊόντος που δεν έχει λήξει; Θα μας λένε σε λίγο: "Θες φρέσκο κύριε; Θα πληρώσεις παραπάνω, αλλιώς αν δεν έχεις φάε ληγμένα"
2. Πως θα διασφαλίσουν οι φωστήρες, ότι οι διάφοροι επιχειρηματίες της εστίασης, δεν θα χρησιμοποιούν αυτά τα πολύ φθηνά προϊόντα στα φαγητά που ετοιμάζουν? Δηλαδή, οι ταβέρνες, τα εστιατόρια κλπ ωφελούνται από αυτό, αφού θα αγοράζουν στο 1/3 της τιμής και θα πουλάνε το ίδιο όπως πριν. Μπορούν να τους ελέγξουν αυτούς οι φωστήρες, ή θα περιμένουν καταγγελίες για δηλητηριάσεις πρώτα;

ΥΓ. Διαβάζω από πολλούς ότι υπάρχουν τρόφιμα που πρακτικά δεν χαλάνε. Τότε γιατι την έχουν βάλει την ημερομηνία λήξης στην συσκευασία; Για μόστρα;
Και ποιος είναι αυτός εκεί στην κυβέρνηση που μπορεί και κρίνει ότι ΟΛΑ τα προϊόντα που έχουν Ημ.ληξης της μορφής "μέρα και μηνα", αντέχουν μία εβδομάδα παραπάνω; Πως το διαπίστωσαν αυτό;
5
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

exc

Επιφανές Μέλος

Ο exc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,805 μηνύματα.

O exc ☭★ CCCP έγραψε: στις 09:55, 19-10-12:

#10
Με αφορμή το ποστ του λαγού, θέλω να επαναφέρω και το θέμα προς ενημέρωση όσων δεν το ξέρουν.

Δεν ξέρω πώς το βλέπεις εσύ λαγέ, αλλά και οι υπόλοιποι, αλλά δεν νομίζω πως πρέπει να είσαι κομμουνιστής ή αριστερός ή αναρχικός ή οτιδήποτε σχετικό, για να νιώσεις απέχθεια για το ότι δίνουν στον λαό ληγμένα. Το ποστ σου είναι αν όχι ηλίθιο και ανούσιο, τουλάχιστον άκαιρο και εκτός θέματος.
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

ελλόγιμος λαγός

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Ο ελλόγιμος λαγός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 38 ετών . Έχει γράψει 118 μηνύματα.

O ελλόγιμος λαγός έγραψε: στις 19:25, 19-10-12:

#11
Αρχική Δημοσίευση από exc
αλλά δεν νομίζω πως πρέπει να είσαι κομμουνιστής ή αριστερός ή αναρχικός ή οτιδήποτε σχετικό, για να νιώσεις απέχθεια για το ότι δίνουν στον λαό ληγμένα.
Tότε βγάλε την κομματική ταυτότητα και πόσταρε καθαρά και μόνο για το θέμα των τροφίμων, γιατί εσύ με αφορμή τα ληγμένα, και με δεδομένο την ίδια κατάσταση που βρίσκεται το (ληγμένο) κώμμα σου μας πέταξες στη μάπα πάλι το ΚΚΕ

Αρχική Δημοσίευση από exc
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ....Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για ....
Βαράτε βιολιτζήδες

Αρχική Δημοσίευση από exc
Το ποστ σου είναι αν όχι ηλίθιο και ανούσιο, τουλάχιστον άκαιρο και εκτός θέματος.
Aπό την ματιά του ΚΚΕ ίσως, όπως και να έχει όμως ούτε σε 10 ζωές θα καταφέρεις να κάνεις posts σαν τα δικά μου, και δεν το εννοώ όπως φαντάζεσαι και είσαι έτοιμος να... με αποκαλέσεις "ψωνιο" αλλά με το ότι λειτουργείς μέσα στα κουτάκια που σου έχει επιβάλλει το κώμμα!

Στρατιώτης exc.....ΠΡΡΡΡΡΡΡΟΟΟΟΣΧΗ!!!!

ΥΓ ανάπαυση...
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ελλόγιμος λαγός : 19-10-12 στις 19:44.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

maniavas (Μάνια)

Δραστήριο Μέλος

H Μάνια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών , επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 290 μηνύματα.

H maniavas έγραψε: στις 21:29, 19-10-12:

#12
Ο καθηγητής βιολογίας στο σχολείο μας είπε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την κατανάλωση αυτών των προϊόντων και επίσης μας είπε ότι στην Αυστρία που είχε πάει το καλοκαίρι επειδή εκεί είναι η κόρη του υπήρχαν αυτά τα προϊόντα στο σουπερμάρκετ και τα διαφήμιζαν στην τηλεόραση και μας είπε ότι υπάρχει διαφορά στο ανάλωση έως και ανάλωση κατά προτίμηση εως
προσωπικά δεν ξέρω αν θα αγόραζα μου φαίνεται περίεργο...
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

DreamsRevenge

Επιφανές Μέλος

H DreamsRevenge αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,241 μηνύματα.

H DreamsRevenge sans toit, ni loi έγραψε: στις 22:01, 19-10-12:

#13
Θυμάμαι ότι παλιότερα, όταν πρωτοβγήκαν τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας στα σούπερ μάρκετ, δεν τα πλησιάζαμε γιατί υποτίθεται ότι ξέραμε την ποιότητα των επώνυμων προϊόντων και αγνοούσαμε = φοβόμασταν την "ανώνυμη" ποιότητα των προϊόντων αυτών.

Εδώ και 1-2 χρόνια, η αγορά των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας αυξάνεται αλματωδώς λόγω των τιμών και μάλιστα κάποια σούπερ μάρκετ προωθούν δικές τους σειρές προϊόντων υποτίθεται περισσότερο ελεγμένων κι επιλεγμένων.

Σήμερα, πέφτει άλλο ένα ταμπού. Ξέρουμε π.χ. ότι τα μακαρόνια, το ρύζι, το αλεύρι, οι κρέμες σε σκόνη ίσως, δεν αλλοιώνονται στον πρώτο ή το δεύτερο μήνα από την τελική ημερομηνία της "κατά προτίμηση" ανάλωσης.

Για κάποιους που σε άλλες συνθήκες θα έψαχναν στα ντουλάπια που βάζουν τα σούπερ μάρκετ τις επιστροφές προϊόντων, ίσως είναι μία λύση (μέσα στην ανείπωτη ανικανότητα του κράτους να αποτρέψει εν τη γενέσει του αυτό το φαινόμενο), ωστόσο, είναι πράγματι σημαντικό να ελεγχθεί αυστηρά η διάθεση αυτών των προϊόντων και κυρίως να γίνει επιτέλους κάτι με τις τιμές των κανονικών
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

exc

Επιφανές Μέλος

Ο exc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,805 μηνύματα.

O exc ☭★ CCCP έγραψε: στις 00:50, 20-10-12:

#14
Αρχική Δημοσίευση από ελλόγιμος λαγός
Tότε βγάλε την κομματική ταυτότητα και πόσταρε καθαρά και μόνο για το θέμα των τροφίμων, γιατί εσύ με αφορμή τα ληγμένα, και με δεδομένο την ίδια κατάσταση που βρίσκεται το (ληγμένο) κώμμα σου μας πέταξες στη μάπα πάλι το ΚΚΕ
Σε ενοχλεί κούνελε;
Άνοιξα το θέμα, αναφέροντας το γεγονός και σχολιάζοντας, παρέθεσα ένα ενημερωτικό άρθρο από τον Ριζοσπάστη και μία ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ με την οποία συμφωνώ απόλυτα.
Σόρρυ λαγέ, αλλά εγώ το ΚΚΕ εμπιστεύομαι και τον Ριζοσπάστη θεωρώ αξιόπιστη πηγή. Εσύ αν θέλεις, μπορείς να εμπιστεύεσαι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, να διαβάζεις Το Βήμα και να βλέπεις Mega και Σκαϊ.

@DreamsRevenge:
Δηλαδή είναι απλά ένα θέμα ταμπού;
Πώς καθορίζονταν μέχρι στιγμής οι ημερομηνίες λήξης; Μήπως δεν εξαντλούσαν ήδη όλο το χρονικό διάστημα που τα προϊόντα θα ήταν απολύτως ασφαλή; Ένα μήνα μετά από την ημερομηνία λήξης τα τρόφιμα (μακαρόνια, ρύζια κλπ) έχουν πολύ μεγάλη πιθανότητα να είναι αλλοιωμένα, αλλά σου λένε τώρα πάρε τα και διακινδύνευσε το αν θέλεις να φας.
Και επιμένω σε μία τέτοια εποχή που ζούμε με τέτοια επιστημονική και τεχνολογική πρόοδο ικανή να καλύψει τις ανάγκες όλου του πλανήτη σε υγιή τρόφιμα, γιατί πρέπει να δεχόμαστε κάτι τέτοιο; Γιατί να ρίχνουμε συνεχώς τα standars μας για το καλό κάποιων άλλων; Γιατί, βέβαια, τα σούπερ μάρκετ πάλι κερδισμένα θα βγουν, αφού προϊόντα που θα απέσυραν τώρα θα τα πωλούν!...
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη exc : 20-10-12 στις 01:04.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

morphine

Δραστήριο Μέλος

H morphine αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 265 μηνύματα.

H morphine έγραψε: στις 05:05, 20-10-12:

#15
Πηγη ο,τι του φανει του λωλοστεφανη...

Πουθενα στην Ευρωπη δε γινεται αυτο. Πουλανε σε χαμηλοτερες τιμες τα προιοντα που πλησιαζει η ημερομηνια ληξης τους και οχι αυτα που εχουν ληξει. Και καλα κανουν, να μη παει χαμενη η παραγωγη.

Τσεκ γιουρ φακτς νεξτ ταιμ πριν σπειρεις τον πανικοσπορο σου.
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

exc

Επιφανές Μέλος

Ο exc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,805 μηνύματα.

O exc ☭★ CCCP έγραψε: στις 08:04, 20-10-12:

#16
Αρχική Δημοσίευση από morphine
Πηγη ο,τι του φανει του λωλοστεφανη...

Πουθενα στην Ευρωπη δε γινεται αυτο. Πουλανε σε χαμηλοτερες τιμες τα προιοντα που πλησιαζει η ημερομηνια ληξης τους και οχι αυτα που εχουν ληξει. Και καλα κανουν, να μη παει χαμενη η παραγωγη.

Τσεκ γιουρ φακτς νεξτ ταιμ πριν σπειρεις τον πανικοσπορο σου.
Ψάξε και στο google λίγο πριν πεις τη μαλακία σου. Δε σου κάνει ο Ριζοσπάστης;
Πάρε και άρθρα από «έγκυρα» καθεστωτικά μέσα:
http://www.skai.gr/news/greece/artic...souper-market/
http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=479646 (2η παράγραφος)

Έπιασε τόπο τώρα ο πανικός που έσπειρα; Ή μήπως θα ένιωθες καλύτερα αν δεν ήξερες τι συμβαίνει γύρω σου;
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

ελλόγιμος λαγός

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Ο ελλόγιμος λαγός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 38 ετών . Έχει γράψει 118 μηνύματα.

O ελλόγιμος λαγός έγραψε: στις 08:31, 20-10-12:

#17
Tι να με ενοχλεί, που πρώτα βγάζεις τη σημαία με το σφυροδρέπανο και μετά στρίβεις από τη γωνία; Δε κόβεις και το λαιμό σου αν σου κάνει κέφι, δεκάρα δεν δίνω.
Το ανέφερα μόνο να σου αποδείξω ότι η "τοποθέτηση" μου ήταν ...συνέχεια της δική σου, που από την τακτική συνήθεια να σχολιάζεις τα πάντα σε σχέση με το κώμμα, είχες ήδη ξεχάσει μιας και λειτουργείς σαν ρομποτάκι, επομένως ή είναι και οι δυο ηλίθιες ή απόλυτα εύστοχη, διαλέγεις και παίρνεις !

Σχετικά τώρα με τα "ληγμένα", δεν σε υποχρεώνει κανένας να τα αγοράσεις, όπως δεν σε υποχρέωσε κανείς να πληρώσεις για να δεις το...coprus, αν σου λέει κάτι αυτό

Εσύ και όλο το ΚΚΕ να συνεχίσετε να αγοράζετε τα κανονικά!
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ελλόγιμος λαγός : 20-10-12 στις 08:42.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

yperoxi

Πολύ δραστήριο μέλος

H yperoxi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 33 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 465 μηνύματα.

H yperoxi Wake up, rise up έγραψε: στις 08:53, 20-10-12:

#18
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η συγκεκριμένη συζήτηση εστιάζει στα κομματικά (ποιος είναι ΚΚΕ κ γιατί κλπ) και όχι σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα όσο το ότι θα πωλούνται σάπια προιόντα! Το πρόβλημα δεν πρέπει να είναι οι πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός (αν κ εξαιρώ όσους ψήφισαν τα 3 κόμματα της συγκυβέρνησης - ηθικούς αυτουργούς της κατάστασης στη χώρα) αλλά τα προβλήματα που έχουν ξεσπάσει σ' αυτή τη χώρα...
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

christinelle

Διακεκριμένο μέλος

H christinelle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Ελευσίνα (Αττική). Έχει γράψει 1,793 μηνύματα.

H christinelle δεν είχε τι να κάνει και έγραψε: στις 11:59, 20-10-12:

#19
Το ότι πέρασε λίγο η ημερομηνία λήξης δεν σημαίνει πως είναι σάπια. Μου έχει τύχει να φάω όσπρια, αλεύρι, μακαρόνια, γιαούρτι, μπισκότα και πολλά άλλα που τυπικά είχαν λήξει και ποτέ δεν έπαθα τίποτα. Μέχρι και η γέυση ίδια είναι. Αυτές οι ημερομηνίες μπαίνουν για να δείξουν μέχρι πότε μένει σίγουρα φρέσκο ένα προιόν, όχι πότε σαπίζει.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Rempeskes

Επιφανές Μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Hair stylist . Έχει γράψει 5,659 μηνύματα.

O Rempeskes έγραψε: στις 12:01, 20-10-12:

#20
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η συγκεκριμένη συζήτηση εστιάζει στα κομματικά
το κκε ταιριαζει με ολα σε αυτη τη χωρα...
______________________________________________
ποτέ δεν έπαθα τίποτα.
νταξ ναι, εχει ενα δικιο εδω η νελ, στα εστιατορια και τα ντελιβερυ πιστευετε τα ληγμένα τα πετούν;
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια