×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,794 μέλη και 2,440,677 μηνύματα σε 76,687 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 342 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Νεαρής ηλικίας καθηγητές: Η λύση στο εκπαιδευτικό σύστημα;

anisixos

Αποκλεισμένος χρήστης

Ο anisixos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 31 ετών . Έχει γράψει 82 μηνύματα.

O anisixos έγραψε: στις 23:38, 26-11-12:

#1
Στη σχολή που πάω όλοι οι καθηγητές μας είναι νεαρής ηλικίας. 30-35 χρονών. Αυτό πρώτη φορά μου συμβαίνει. Από τη δημοτικό μέχρι και τα 24 μου είχα δασκάλους και καθηγητές μεγάλης ηλικίας. Οι καθηγητές στη νέα μου σχολή είναι εξαιρετικοί, ταλαντούχοι και κάνουν άριστα τη δουλειά τους. Είναι τρομερά μεταδοτικοί, δεν κάνουν βαρετό τυποποιημένο μάθημα, λένε μεν την τυποποιημένη θεωρία αλλά με τρόπο που να μη μοιάζει σαν να τη διαβάζουν, μιλάνε μαζί μας, ακούνε πάντα τις απορίες μας, συζητάνε, κάνουν αστεία, κάνουν και χαβαλέ, αλλά πάντα με μέτρο, και όταν πρέπει. Ποτέ δεν ξεφεύγουν. Πάντα κρατάνε ισορροπίες με ιδανικό τρόπο. Γι' αυτό λέω ότι είναι ταλαντούχοι. Δεν είναι ταλαντούχοι επειδή έχουν αποφοιτήσει από κάποιο σπουδαίο πανεπιστήμιο, έχουν κάνει φοβερά μεταπτυχιακά και διδακτορικά και έχουν γράψει ένα σωρό άρθρα σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά και συγγράψει πολλά βιβλία. Αυτά σαφώς είναι πολύ σπουδαία και βαρυσήμαντα έως και απαραίτητα. Αλλά δεν κάνει κανέναν καθηγητή ταλαντούχο σε αυτό που απαιτεί ο ρόλος του. Κανένα διδακτορικό δε σε κάνει καλό καθηγητή. Αυτό ή το 'χεις ή δεν το 'χεις. Και διαπιστώνω ότι οι νεαρής ηλικίας καθηγητές το έχουν περισσότερο. Από τη δική μου εμπειρία τουλάχιστον. Είναι νομίζω καλύτεροι. Δεν ξέρω πού μπορεί να οφείλεται αυτό. Άραγε γενικά η κοινωνία έχει αλλάξει προς το καλύτερο; Η νέα γενιά γενικά διαφέρει σε πολλά από τις παλιές. Ας μην ανοίξουμε τώρα κοινωνιολογική κουβέντα σχετική. Καλά, άμα θέλετε ανοίξτε εσείς. Εγώ πάντως αυτό παρατηρώ και γι' αυτό νομίζω ότι η λύση για καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα είναι να έχουμε νεαρής ηλικίας δασκάλους και καθηγητές. Αν τελικά βλέπουμε οτι οι μεγάλης ηλικίας δεν είναι μεταδοτικοί, δεν κάνουν ελκυστικό μάθημα κτλ, ε τι να τους κάνουμε; Τις γνώσεις πολλοί μπορεί να τις έχουν, το ταλέντο όμως να τις μεταδίδουν λίγοι. Και επαναλαμβάνω από την εμπειρία μου το ταλέντο αυτό το έχουν κατά κύριο λόγο οι νεαρής ηλικίας καθηγητές. Εννοείται βέβαια πως υπάρχουν εξαιρέσεις και στους νεαρής ηλικίας και στους μεγάλης ηλικίας καθηγητές. Αλλά σε όλους τους κανόνες υπάρχουν. Ποιά είναι η άποψη σας;

ΥΓ. Να πω επίσης ότι κάποιοι συμφοιτητές μου απευθύνονται στους καθηγητές μας με το μικρό τους όνομα. Στην αρχή αυτό με ξένισε κάπως. Τελικά όμως γιατί να είναι κακό; Δε λέω καθηγητές και μαθητές να είναι απόλυτα ίσοι. Αλλά ούτε και ο καθηγητής χρειάζεται να έχει τον ρόλο του παντογνώστη, του εξουσιαστή. Πρέπει να υπάρχει μια διάκριση στους δυο ρόλους γιατί αλλιώς δεν επιτυγχάνεται το εκπαιδευτικό έργο. Αλλά είναι πολύ σημαντικό να νιώθει κοντά ο ένας στον άλλον και να υπάρχει μια οικειότητα χωρίς φυσικά να ξεπερνιούνται κάποια όρια. Α, επίσης να πω ότι πάω σε ιδιωτική σχολή αλλά μάλλον αυτό εξυπακούεται.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

prinCess.

Επιφανές Μέλος

H prinCess. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών , επαγγέλεται Fashion designer και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5,856 μηνύματα.

H prinCess. έγραψε: στις 23:53, 26-11-12:

#2
Έλεγα ότι στα ιδιωτικά βρίσκεις και 25χρονους καθηγητές.
Το θέμα είναι αν βλέπονται.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

venividivici

Τιμώμενο Μέλος

H venividivici αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 16,741 μηνύματα.

H venividivici έγραψε: στις 18:06, 29-11-12:

#3
Μεσήλικες οι καθηγητές, νέοι οι δάσκαλοι


Μόνιμοι καθηγητές
Ο νεαρότερος μόνιμος επί δοκιμασία καθηγητής είναι ηλικίας 27 ετών.
Συνολικά, οι εκπαιδευτικοί Μέσης που είναι 30 χρονών και κάτω, δεν υπερβαίνουν τους 26. Η μεγαλύτερη
ηλικιακή ομάδα είναι αυτή των 50-60 ετών, στην οποία ανήκουν 2.257 από τους 5.254 καθηγητές ή ποσοστό
43%. Περίπου 1.400 είναι από 30 μέχρι 49 ετών και άλλοι τόσοι από 30 μέχρι 39. Υπάρχουν, επίσης, 31 διδάσκοντες οι οποίοι ενεργοποίησαν το δικαίωμά τους για παράταση του ορί ου αφυπηρέτησης και βρίσκονται στο 61ο έτος της ηλικίας τους.

Μόνιμοι εκπαιδευτές

Πρόκειται για τους διδάσκοντες της Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Σε αυτή την κατηγορία είναι ακόμα πιο εμφανή τα σημάδια γήρανσης του προσωπικού. Έξι στους δέκα ή ποσοστό 60% εντάσσονται στην ηλικιακή ομάδα των 50 μέ-
χρι 60 ετών και συγκεκριμένα 261 από τους 434. Δεν υπάρχει ούτε ένας εκπαιδευτής κάτω των 31 χρόνων,ενώ πέντε έχουν συμπληρώσει τα 61.
Ποσοστό κάτω του 10% έχει ηλικία από 31 μέχρι 39 ετών και οι υπόλοιποι διανύουν την τέταρτη δεκαετία της ζωής τους.

Μόνιμοι δάσκαλοι

Στην περίπτωση των δασκάλων τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Υπάρχουν 266 μόνιμοι εκπαιδευτικοί που είναι 30 ετών και κάτω, δηλαδή ένας στους δέκα. Συνολικά οι δάσκαλοι ανέρχονται σε 3.832 και από αυτούς το 58% (2.228 ) είναι από 30 έως και 39 ετών. Μόλις οι 147 βρίσκονται στην ηλικιακή ομάδα των 50-59 χρόνων, ενώ οι υπόλοιποι 1.374 είναι από 40 μέχρι 49
ετών. Αξιοσημείωτο το γεγονός πως ούτε ένα δάσκαλος δεν έχει συμπληρώσει το 60ό έτος της ηλικίας τους.

Μόνιμοι νηπιαγωγοί

Από τις 490 νηπιαγωγούς η πλειοψηφία ανήκει στην ηλικιακή ομάδα των 40-49 ετών. Συγκεκριμένα, αποτελούν το 40% που αντιπροσωπεύει 201 άτομα. Από τις υπόλοιπες νηπιαγωγούς, σχεδόν οι μισές είναι από 31 έως 39 ετών και άλλες τόσες από 50
μέχρι 60. Μόνο μια νηπιαγωγός είναι κάτω των 30.

Συμβασιούχοι - έκτακτοι

Η νεαρότερη ομάδα συμβασιούχων είναι αυτή των δασκάλων, καθώς από τους 466 οι 316 είναι κάτω των 30 ετών. Στην Τεχνική Εκπαίδευση υπάρχουν 31 συμβασιούχοι εκ των οποίων ο μικρότερος σε ηλικία είναι 35 και ο μεγαλύτερος 59. Ελαφρώς διαφοροποιημένη είναι η ηλικιακή εικόνα με τους έκτακτους εκπαιδευτές της Τεχνικής: 14 είναι κάτω των 40, έντεκα από 40 μέχρι 49 ετών και άλλοι τόσοι από 50 έως και 59. Προκύπτει λοιπόν, ότι κάποιοι εκπαιδευτικοί θα αφυπηρετήσουν πριν προλάβουν να διοριστούν μόνιμα. Όσον αφορά στους καθηγητές με σύμβαση, από τους 640 οι 26 είναι κάτω των 30 ετών και οι 79 από 50 μέχρι 59. Υπάρχουν, επίσης, 133 έκτακτοι ηλικίας από 25 (ο νεαρότερος καθηγητής) έως και 56 ετών.
Γεγονός που δημιουργηθεί εύλογα ερωτηματικά, του τύπου, γιατί ένας άνθρωπος λίγα χρόνια πριν την αφυπηρέτησή του να αποδεχτεί έκτακτο διορισμό και τι δουλειά έκανε προηγουμένως.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

christinelle

Διακεκριμένο μέλος

H christinelle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Ελευσίνα (Αττική). Έχει γράψει 1,793 μηνύματα.

H christinelle δεν είχε τι να κάνει και έγραψε: στις 18:45, 29-11-12:

#4
Οι νέοι απλά έχουν περισσότερη όρεξη συνήθως. Και οι μεγαλύτεροι μπορούν να έχουν, αλλά αν κρίνω από το ΑΕΙ που πάω, μετριούνται στα δάχτυλα. Οι περισσότεροι έχουν ένα μπλαζέ ύφος ανωτερότητας, είναι ειρωνικοί/εριστικοί ή απλά αγενείς και δείχνουν πως τους ενδιαφέρει περισότερο η καριέρα τους παρά οι φοιτητές.
Δεν πειράζει, αν όλα πάνε καλά, σε λίγο καιρό δεν θα χρειαστεί να τους ξαναδώ ποτέ μου και να μου χαλάσουν την μερα.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια