×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,803 μέλη και 2,441,128 μηνύματα σε 76,704 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 137 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Πορτοκαλόπιτα!

kit-kat

Διακεκριμένο μέλος

H kit-kat αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 1,502 μηνύματα.

H kit-kat έγραψε: στις 21:02, 03-12-12:

#1
Σε όποιον αρέσουν τα πορτοκάλια, αυτη η συνταγη ειναι υπέροχη!!
επισης όποιοι δεν τρωνε πορτοκάλια τα οποία ειναι και πλούσια σε βιταμίνη c και ανεβάζουν και τον αιματοκρίτη, αυτο το γλυκό ίσως τους αλλάξει γνώμη καθώς ειναι πολυ ωραιο.
εγω δεν ετρωγα πορτοκάλια και η μαμα μου το χειμώνα μου έφτιαχνε συνέχεια πορτοκαλόπιτα και την τσάκιζα . τωρα έχω μαθει και φτιαχνω και εγώ.

τα υλικά που θα χρειαστουμε ειναι τα εξής

-1 πακέτο φύλλο κρούστας
-1 ποτήρι νερού καλαμποκέλαιο
-1 ποτήρι νερού ζάχαρη
-1 ποτήρι νερό
-2 βανίλιες
-1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
-1 κεσεδάκι γιαούρτι 2 %
-ξύσμα ενός πορτοκαλιού

για το σιρόπι:

-1 ποτήρι νερού ζάχαρη
-2 ποτήρια νερό
-ξύσμα ενός πορτοκαλιού



εκτελεση

βαζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Ρίχνουμε το καλαμποκέλαιο, το γιαούρτι, τις βανίλιες, τη ζάχαρη, το νερό, το μπέικιν πάουντερ και κατόπιν το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Παίρνουμε τα φύλλα ένα-ένα, τα «μαδάμε» σε μικρά κομματάκια και τα ρίχνουμε μέσα στο μείγμα μας. Χρησιμοποιούμε όλο το πακέτο. Ανακατεύουμε το μείγμα με τα χέρια και το απλώνουμε στο βουτυρωμένο ταψί μας. Το βάζουμε στο αερόθερμο να ψηθεί για 30 – 40’ στους 180 βαθμούς. Μετά, βράζουμε για πέντε έξι λεπτά το νερό, τη ζάχαρη και το ξύσμα του πορτοκαλιού και περιχύνουμε το γλυκό μας.

Η πορτοκαλόπιτα αυτή δε χρειάζεται αλεύρι. Το μυστικό της είναι ότι "δένει" με τα θρυμματισμένα φύλλα κρούστας.
Συνημένες Εικόνες
 
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Θάλεια

Επιφανές Μέλος

H Θάλεια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,788 μηνύματα.

H Θάλεια έγραψε: στις 21:12, 03-12-12:

#2
Αχ την κάνει η μαμά μου και είναι τέλεια!!!

Εμ, χυμό πορτοκαλιού δεν βάζεις; Μόνο ξύσμα χρησιμοποιείς;
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Πατρεύς (Πέτρος)

Επιφανές Μέλος

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 2,714 μηνύματα.

O Πατρεύς με φόβο και πάθος έγραψε: στις 21:23, 03-12-12:

#3
Ἔχω δοκιμάσει τὸ συγκεκριμένο γλυκό ἀκριβῶς μὲ αὐτὴν τὴ συνταγή. Μπορῶ νὰ πῶ ὅτι μοῦ φάνηκε ἀδιάφορο. Δὲν μπορῶ νὰ πῶ ὅτι καίγομαι νὰ τὸ ξαναδοκιμάσω. Τώρα βέβαια, γοῦστα εἶναι αὐτά.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

kit-kat

Διακεκριμένο μέλος

H kit-kat αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 1,502 μηνύματα.

H kit-kat έγραψε: στις 21:24, 03-12-12:

#4
Αρχική Δημοσίευση από Θάλεια
Αχ την κάνει η μαμά μου και είναι τέλεια!!!

Εμ, χυμό πορτοκαλιού δεν βάζεις; Μόνο ξύσμα χρησιμοποιείς;
μπορεις αντι για νερο να βαζεις χυμο πορτοκαλι αλλα μετα ειναι πολυ πολυ πορτοκαλι, οτι θες βάζεις απο τα δυο..αναλογα το ποσο σαρεσει το πορτοκαλι.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

prinCess.

Επιφανές Μέλος

H prinCess. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών , επαγγέλεται Fashion designer και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5,857 μηνύματα.

H prinCess. έγραψε: στις 16:00, 04-12-12:

#5
Δε μ' αρέσει καθόλου το πορτοκάλι, αλλά έχω φάει αυτό το γλυκό από μια γνωστή και είναι πολύ ωραίο ξέρωγω.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Boom

Επιφανές Μέλος

Ο Boom αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 7,131 μηνύματα.

O Boom έγραψε: στις 17:47, 04-12-12:

#6
Αρχική Δημοσίευση από prinCess.
Δε μ' αρέσει καθόλου το πορτοκάλι, αλλά έχω φάει αυτό το γλυκό από μια γνωστή και είναι πολύ ωραίο ξέρωγω.
Ξες εσύ.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Angelique.

Επιφανές Μέλος

H Angelique. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 26 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 5,652 μηνύματα.

H Angelique. Kalinka ★. *. • ○ ° ★☾★ °:. *. • ○ ° ★☾ έγραψε: στις 17:50, 04-12-12:

#7
@kit-kat ευχαριστούμε για τη συνταγή. Προσωπικά θα την δοκιμάσω σύντομα. ^^
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Δαλιδά (Cortana)

Επιφανές Μέλος

H Cortana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Σεφ . Έχει γράψει 4,213 μηνύματα.

H Δαλιδά έγραψε: στις 21:38, 08-12-12:

#8
Κιτ η συνταγή είναι όντως πολύ καλή Εγώ στη δική μου βάζω και σάρκα από 3 βρασμένα πορτοκάλια την οποία έχω λιώσει μαζί με χυμό.

Θα συμφωνήσω με τον Πατρέα, ενώ σε πολλούς αρέσει, και μένα η πορτοκαλόπιτα μού φαίνεται βαριά και λιγουριαστική.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος