×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,803 μέλη και 2,441,144 μηνύματα σε 76,706 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 265 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Κατεψυγμένα ψάρια...

Gilda

Τιμώμενο Μέλος

H Gilda αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,878 μηνύματα.

H Gilda Ας διάβαζες να πέρναγες.. έγραψε: στις 16:06, 27-12-12:

#1
Αγοράζετε από το σούπερ μάρκετ κατεψυγμένα ψάρια?
Ξέρετε τίποτα αρνητικό για αυτά?

Εγώ τα αγοράζω πάντα νωπά, όμως πρόσεξα ότι τα κατεψυγμένα (τύπου Καλλιμάνη), είναι πολύ οικονομικά.
Αναρρωτιόμουν μήπως έχει κάποιο λάκκο η φάβα...
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

diotima

Αποκλεισμένος χρήστης

Ο diotima αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 1,867 μηνύματα.

O diotima έγραψε: στις 16:09, 27-12-12:

#2
Αρχική Δημοσίευση από Gilda
Αναρρωτιόμουν μήπως έχει κάποιο λάκκο η φάβα...
Ναι
Ειναι κατεψυγμενα και κοστιζουν λιγοτερο διοτι η μεταφορα τους δεν κοστιζει
Βαθυς ο λακκος
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Gilda

Τιμώμενο Μέλος

H Gilda αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,878 μηνύματα.

H Gilda Ας διάβαζες να πέρναγες.. έγραψε: στις 16:19, 27-12-12:

#3
Αυτό δεν το θεωρώ κακό, το ότι η μεταφορά τους δεν κοστίζει.
Κάτι άλλο αρνητικό υπάρχει?
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Sal Paradise

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Sal Paradise αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Πιλότος . Έχει γράψει 454 μηνύματα.

O Sal Paradise - έγραψε: στις 16:22, 27-12-12:

#4
Αρχική Δημοσίευση από Gilda
Αυτό δεν το θεωρώ κακό, το ότι η μεταφορά τους δεν κοστίζει.
Κάτι άλλο αρνητικό υπάρχει?
Ναι.τα κατεψυγμενα ψαρια ειναι(μαλλον ηταν) πολιτικοι προσφυγες απο την αρκτικη.


υ.γ.και τα πιασαν αιχμαλωτα...
3
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Gilda

Τιμώμενο Μέλος

H Gilda αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,878 μηνύματα.

H Gilda Ας διάβαζες να πέρναγες.. έγραψε: στις 16:23, 27-12-12:

#5
Παιδιά κάποιος που να μπορεί να απαντήσει σοβαρά?
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Άγγελος

Επιφανές Μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 34 ετών , επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 9,648 μηνύματα.

O Άγγελος έγραψε: στις 16:34, 27-12-12:

#6
μια χαρα ειναι
αλλά
ειναι ευαισθητα,,και θελουν καλη καταψυξη
αυτα του ωκεανου γαλεοι ξιφιες φετες πχ βακαλαοι κλπ ειναι σταθερα κατεψυγμενα στο καραβι..μολις τα ψαρεψουν.

αλλα μικροτερα ντοπια και αγνωστες εταιριες λιγο να ανεβοκατεβαινει η ψυξη,,παλι τα τρως,,αλλα μπορει να εχουν μια λυρωδια που δεν εχουν τα φρεσκα

εγω παιρνω φρεσκα παντως απο το καρφουρ ιχθυοτροφειου οταν εχει τσιπουρες ,φτηνες,,φρεσκες,,εξαιρετικες και γαλεους

αυτα του καλλιμανη ειναι καλα

το κρεας πχ ειναι αψογο κατεψυγμενο,,ως μη ευαισθητο τοσο,,
αλλα το ψαρι..
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Δαλιδά (Cortana)

Επιφανές Μέλος

H Cortana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Σεφ . Έχει γράψει 4,213 μηνύματα.

H Δαλιδά έγραψε: στις 16:35, 27-12-12:

#7
Να κοιτάς την προέλευσή τους, στα περισσότερα υπάρχει ετικέτα. Να αποφεύγεις τα ψάρια ειρηνικού και ινδικού ωκεανού, καθώς μπορεί να είναι μολυσμένα (ραδιενέργεια κλπ)

Προσωπικά όταν είναι να φτιάξω ψάρια, προτιμώ να πάω στη βαρβάκειο και να πάρω πχ σαρδέλα παρά να πάρω πχ σκουμπρί κατεψυγμένο. Μια φορά είχε αγοράσει η μητέρα μου για σούπα ένα ψάρι από το σουπερμάρκετ, μεγάλο ήταν, δεν θυμάμαι το όνομά του, από το Βιετνάμ και είχαμε πάθει οικογενειακή δηλητηρίαση.

Τώρα για γαρίδες και καλαμάρια αναλόγως την περίσταση. Είναι θέμα γεύσης και θέμα οικονομικής κατάστασης. Οι φρέσκες γαρίδες πχ στη γαριδομακαρονάδα είναι φανταστικές στο να βράζεις τα μακαρόνια στο ζωμό τους, αλλά στις κατεψυγμένες όχι. Όταν χρησιμοποιώ κατεψυγμένα μαλάκια κλπ πάντα τα ζεματάω για 5 λεπτά σε βραστό νερό, πριν τα μαγειρέψω.

Θα συμφωνήσω με τον Άγγελο, τα ψάρια είναι πολύ πιο ευαίσθητα από τα κρέατα (Βέβαια τα κρέατα τα έτοιμα κατεψυγμένα δεν είναι συνήθως κρέατα )
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Δαλιδά : 27-12-12 στις 16:40.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Άγγελος

Επιφανές Μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 34 ετών , επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 9,648 μηνύματα.

O Άγγελος έγραψε: στις 16:39, 27-12-12:

#8
Να αποφεύγεις τα ψάρια ειρηνικού και ινδικού ωκεανού, καθώς μπορεί να είναι μολυσμένα (ραδιενέργεια κλπ)
ναι καλα..
αμα τηαν τοτε θα ημουν πρασινος με φτερα στην πλατη
τεραστιοι ωκεανοι,,

τα μεγαλα ψαρια λενε βασικα γαλεοι ξιφιες που ζουνε πολυ εχουν υδραργυρο παραπανω πχ

τα καλαμαρακια κατεψυγμενα ειναι μια χαρα παλι..αψογα

βασικα θελει μαρκα και οχι αγνωστα μαγαζια με οχι καλα συντηρημενα ψυγεια

εχω φαει απειρα λαυρακια κατεψυγμενα μια χαρα ηταν..αλλα το φρεσκο ψαρι -αν ειναι φρεσκο και οχι σαπιο οποτε ειναι χειροτερο

το καλυτερο παντως ειναι αν βρεις γαυρο φρεσκο και σφιχτο,,φρεσκο..εξαιρετικο

ειναι καλυτερο

αν δεν ξερεις,,και το φρεσκο πιο επικινδυνο ειναι..
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Δαλιδά (Cortana)

Επιφανές Μέλος

H Cortana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Σεφ . Έχει γράψει 4,213 μηνύματα.

H Δαλιδά έγραψε: στις 16:42, 27-12-12:

#9
Αρχική Δημοσίευση από Άγγελος
ναι καλα..
αμα τηαν τοτε θα ημουν πρασινος με φτερα στην πλατη
τεραστιοι ωκεανοι,,

τα μεγαλα ψαρια λενε βασικα γαλεοι ξιφιες που ζουνε πολυ εχουν υδραργυρο παραπανω πχ

τα καλαμαρακια κατεψυγμενα ειναι μια χαρα παλι..αψογα

βασικα θελει μαρκα και οχι αγνωστα μαγαζια με οχι καλα συντηρημενα ψυγεια

εχω φαει απειρα λαυρακια κατεψυγμενα μια χαρα ηταν..αλλα το φρεσκο ψαρι -αν ειναι φρεσκο και οχι σαπιο οποτε ειναι χειροτερο

το καλυτερο παντως ειναι αν βρεις γαυρο φρεσκο και σφιχτο,,φρεσκο..εξαιρετικο

ειναι καλυτερο

αν δεν ξερεις,,και το φρεσκο πιο επικινδυνο ειναι..
Δεν αντιλέγω, αν δεν ξέρεις να διαλέξεις ψάρια υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος Απλά τώρα πχ δε θα πας να πάρεις ψάρι Ιαπωνίας, μετά τα τελευταία που γίνονται εκεί.

Έχω μεγαλώσει σε χωριό με θάλασσα και ψαρεύω χρόνια, ε μου είναι δύσκολο να συγκρίνω το φρέσκο ψάρι με το κατεψυγμένο. Γι'αυτό προτιμώ να περιοριστώ στην Αθήνα στα ψάρια παρά να παίρνω συνέχεια κατεψυγμένα. Άμα θελήσω ψάρι, όπως ξαναείπα πάω στην ψαραγορά. Εκεί βρίσκεις και καλό φρέσκο ψάρι και βρωμόψαρα ω διαλογής
Αλλά προϋπόθεση να ξέρεις από ψάρια.
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Gilda

Τιμώμενο Μέλος

H Gilda αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,878 μηνύματα.

H Gilda Ας διάβαζες να πέρναγες.. έγραψε: στις 16:43, 27-12-12:

#10
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.
Ο Καλλιμάνης καλή εταιρεία δεν είναι?
Αγόρασα σολομό, γλώσσα και πέρκα.
(Γράφει πάνω χωρίς χημικά, πρόσθετα κτλ.).
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Άγγελος

Επιφανές Μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 34 ετών , επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 9,648 μηνύματα.

O Άγγελος έγραψε: στις 16:49, 27-12-12:

#11
ναι,,καλα ειναι αυτα,,
η περκα μαρεσει πολυ ειναι σαν μπριζολα ενα πραγμα..
και τα ιδιωτικης ετικετας καρφουρ πχ καλα ειναι παλι και φθηνοτερα
τι χημικα να γραφουν?

αν ειχε πανω κατω η θρμοκρασια στη μεταφορα ,θα το καταλαβεις στο ξεπαγωμα και καθαρισμα μυρισμα..
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Gilda

Τιμώμενο Μέλος

H Gilda αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,878 μηνύματα.

H Gilda Ας διάβαζες να πέρναγες.. έγραψε: στις 16:52, 27-12-12:

#12
Σήμερα πχ που έφαγα σολομό, μια χαρά βγήκε. Μια χαρά μου φάνηκε δηλαδή, γιατί η νεκροψία θα δείξει..
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Δαλιδά (Cortana)

Επιφανές Μέλος

H Cortana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Σεφ . Έχει γράψει 4,213 μηνύματα.

H Δαλιδά έγραψε: στις 16:53, 27-12-12:

#13
Αρχική Δημοσίευση από Gilda
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.
Ο Καλλιμάνης καλή εταιρεία δεν είναι?
Αγόρασα σολομό, γλώσσα και πέρκα.
(Γράφει πάνω χωρίς χημικά, πρόσθετα κτλ.).
Πάντως ο καλλιμάνης ισχυρίζεται ότι δεν βάζει συντηρητικά.

Λάθος διάβασα, νόμιζα είπες έγραφε συντηρητικά Συντηρητικά έχω δει στα κατεψυγμένα μαλάκια, γαρίδες και μύδια. Τα οποία βέβαια όχι ότι δεν τα τρώμε σε όλα τα υπόλοιπα προϊόντα
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Gilda

Τιμώμενο Μέλος

H Gilda αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,878 μηνύματα.

H Gilda Ας διάβαζες να πέρναγες.. έγραψε: στις 16:54, 27-12-12:

#14
Έτσι γράφει, χωρίς συντηρητικά..
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

diotima

Αποκλεισμένος χρήστης

Ο diotima αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 1,867 μηνύματα.

O diotima έγραψε: στις 17:20, 27-12-12:

#15
Γιλδα το οτι δεν καταλαβαινεις τι σου λεω,δε σημαινει πως δεν απαντω σοβαρα.
Τα κατεψυγμενα σου ερχονται πιο φτηνα επειδη η μεταφορα τους δεν κοστιζει,οσο των νωπων.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Gilda

Τιμώμενο Μέλος

H Gilda αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,878 μηνύματα.

H Gilda Ας διάβαζες να πέρναγες.. έγραψε: στις 17:22, 27-12-12:

#16
Αρχική Δημοσίευση από diotima
Γιλδα το οτι δεν καταλαβαινεις τι σου λεω,δε σημαινει πως δεν απαντω σοβαρα.
Τα κατεψυγμενα σου ερχονται πιο φτηνα επειδη η μεταφορα τους δεν κοστιζει,οσο των νωπων.
Αναφερόμουν σε αυτό το σχόλιο..

Αρχική Δημοσίευση από ReDeM
Ναι.τα κατεψυγμενα ψαρια ειναι(μαλλον ηταν) πολιτικοι προσφυγες απο την αρκτικη.


υ.γ.και τα πιασαν αιχμαλωτα...
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Ηρώ (Μαρούλι)

Διακεκριμένο μέλος

H Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Αρχιτέκτονας . Έχει γράψει 2,163 μηνύματα.

H Ηρώ πλέκει μενεξέδες και έγραψε: στις 17:38, 27-12-12:

#17
Αρχική Δημοσίευση από Gilda
Αυτό δεν το θεωρώ κακό, το ότι η μεταφορά τους δεν κοστίζει.
Κάτι άλλο αρνητικό υπάρχει?
Nαι.
Δεν έχουν καμία σχέση με ψάρι. Φεύγει η έντονη γεύση και μένει κάτι ουδέτερο που φέρνει σε καλαμάρι πχ, αλλά δεν είναι.

Εγώ δεν τα προτιμώ λόγω γεύσης και μόνο
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Gilda

Τιμώμενο Μέλος

H Gilda αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,878 μηνύματα.

H Gilda Ας διάβαζες να πέρναγες.. έγραψε: στις 17:43, 27-12-12:

#18
Το ότι φεύγει η έντονη γεύση, δεν είναι απαρραίτητα κακό.
Εγώ φοβόμουν μήπως τους ρίχνουν τίποτα χημικά κτλ.
(Γιατί συνήθως πάντα κάτι κρύβεται).
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Άγγελος

Επιφανές Μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 34 ετών , επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 9,648 μηνύματα.

O Άγγελος έγραψε: στις 18:36, 27-12-12:

#19
μπαα..
η καταψυξη ειναι φυσικος τροπος συντηρησης
γιατι να ριξουν χημικα?
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος