×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,799 μέλη και 2,440,900 μηνύματα σε 76,697 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 139 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Mac and Cheese

Δαλιδά (Cortana)

Επιφανές Μέλος

H Cortana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Σεφ . Έχει γράψει 4,213 μηνύματα.

H Δαλιδά έγραψε: στις 20:19, 29-12-12:

#1
Ελπίζω να έχετε όλοι υπέροχες γιορτές! Με τέτοια βροχή που είχε σήμερα, σκέφτηκα να κάνω ένα φαγητάκι που θα μου ανεβάσει τη διάθεση, χωρίς να με κουράσει, αφού πρακτικά... φτιάχνεται μόνο του.

Θα χρειαστείτε:
1 πακέτο (500γρ) μακαρόνι κοραλλάκι (αυτό που είναι σαν boomerang)
300 γρ τυρί cheddar (τσέεενταααρ) τριμμένο στον τρίφτη
50 γρ βούτυρο
3 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
500 ml γάλα κρύο
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο


1. Βράζετε τα μακαρονάκια όπως λένε οι οδηγίες τους. Τα σουρώνετε , τα ξεπλένετε (εξάλλου δε χρειαζόμαστε το άμυλό τους) και τα αφήνετε στην άκρη.

2. Σε μεσαία προς μεγάλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το αλευράκι. Με σύρμα ανακατεύουμε γρήγορα και το αφήνουμε για 2-3 λεπτά να ψηθεί το αλευράκι. Ρίχνουμε το κρύο γάλα και ανακατεύουμε γρήγορα με το σύρμα. Στόχος είναι μια πολύ αραιή μπεσαμέλ. Ρίχνουμε το τριμμένο cheddar (και κρατάμε ένα μέρος ίσα ίσα για να βάλουμε από πάνω ώστε να κάνει κρούστα). Ανακατεύουμε πάλι και ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας. Κατεβάζουμε από τη φωτιά.

3. Ρίχνουμε το μακαρονάκι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά.

4. Σε ένα πυρέξ μεσαίο στρώνουμε το μίγμα και ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο cheddar. Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσαφένιο χρώμα.

Πριν το σερβίρουμε το αφήνουμε κανένα τεταρτάκι να κρυώσει.

TIP : Αν θέλετε μια πιο έντονη γεύση, μπορείτε να ρίξετε και λίγο μπέικον ή ζαμπόν μέσα στην κατσαρόλα μαζί με τα μακαρονάκια.
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  IMG_0223.JPG
Εμφανίσεις:  403
Μέγεθος:  2,00 MB  
9
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Dark_kronos (Rognan)

Επιφανές Μέλος

Ο Rognan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 27 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 13,507 μηνύματα.

O Dark_kronos . έγραψε: στις 01:58, 30-12-12:

#2
Μια πιο απλη εκδοχη:
Θα χρειαστειτε:
Οσο μακαρονια εχετε/θελετε
Οσο τυρι εχετε/θελετε

1)Βραζετε τα μακαρονια
2)Τα τοποθετειτε στο πιατο
3)Προσθετετε τυρι
4)Τα τρωτε
5)Θυμαστε την επομενη φορα να βαλετε και σαλτσα γιατι τελικα το man & cheese δεν ειναι παρα μακαρονια με τυρι, οπως λεει και το ονομα τους!
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος