×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,789 μέλη και 2,440,564 μηνύματα σε 76,682 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 165 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Χοτ σοκολάτα με λικέρ βύσσινο

diotima

Αποκλεισμένος χρήστης

Ο diotima αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 1,867 μηνύματα.

O diotima έγραψε: στις 05:35, 30-12-12:

#1
Καλοκαίρι του 2012.Λιάζομαι στην παραλία και αναρωτιέμαι πότε στο διάλο θα έρθει ο χειμώνας γιατί έχω βαρεθεί να πίνω φρέντο,εσπρέσσο γλυκό και θέλω -επιτέλους- να πιω ζεστή σοκολάτα με γεύση βύσιννο.Και εκεί λοιπόν,με χτυπά κατακέφαλα η έμπνευση.
Ιδού το μεγαλείο :

ΛΙΚΕΡ ΒΥΣΣΙΝΟ
1 κιλό βυσσινάκια
1 κιλο ζαχαρίτσα
1 κιλό κονιακάκι ή βοτκίτσα ή τσιπουράκι ή καθαρο οινοπνευματάκι (το αγοραζουμε από το φαρμακείο)
5-6 γαρυφαλλάκια
2 ξυλαράκια κανελίτσας
Ήλιος
Βάζο
Σκουρόχρωμο μπουκάλι
Τούλι (επ'ευκαιρίας,για το χρηστούλη)

ΡΟΦΗΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Κακάο σκόνη
Γαλατάκι
Ζαχαρίτσα (προαιρετική)


Λοιπόμ.Η συταγή για να γίνει,πρέπει να ξεκινήσει από το προηγούμενο καλοκαίρι
Ναι καλοκαίρι.Διαλέξτε μια ζεστή και ηλιολουστη μέρα να ξεκινήσετε τη διαδικασία.Παρτε τα βύσσινά σας και πανω από μια λεκάνη,βγάλτε τα κουκουτσάκια.Τα κουκουτσάκια τα πετάμε αλλού,τη λεκάνη τη βάλαμε γτι θέλουμε τα ζουμάκια που θα βγουν από το φρουτάκι.Παράλληλα φτιάξτε και ένα δροσιστικό μοχιτάκι για να περνά η ώρα ευχάριστα.
Αφού λοιπόμ τα ξεκουκουτσιάσετε όλα,βάλτε τα σε ένα μεγάλο βάζο -μαζι με ό,τι ζουμάκι βγήκε- σε στρώσεις με τη ζάχαρη (βυσσινάκια-ζάχαρη,βυσσινάκια-ζάχαρη,βυσσινάκια-ζάχαρη,βυσσινάκια-ζάχαρη,βυσσινάκια-ζάχαρη,βυσσινάκια-ζάχαρη).Κλέιστε το πώμα με το τούλι και αφήστε το βάζο για 30 μέρες στον ήλιο.Το πρωί έξω,το βράδυ μέσα. (γιου σι γουατ αϊ ντιντ δεαρ
Στις 30 μέρες,βάζετε μέσα το αλκοόλι.Εγώ χρησιμοποιήσα βότκα.Γιαμ-γιαμ.
Ξανα-μανα στον ήλιο.Για άλλες 20 μέρες.Αλλά αυτή τη φορά κλείνετε κανονικά το καπάκι.
Οταν πια φτάσετε στην πεντηκοστή μέρα,σουρώνετε στο περιεχόμενο του βάζου στο μπουκάλι.
Έτοιμο το λικεράκι γιαμ-γιαμ!
Αφου περάσουν 5 μήνες περίπου,και έχει έρθει πια ο χειμώνας,ένα βράδυ που κάνει το κρυάκι του,βάζετε στο μπρίκι λίγο γάλα και το ζεσταίνετε.Προσοχή να είστε από πανω του γιατι το γάλα πιάνει εύκολα.Ρίχνεται στο ζεστό γάλα τη σκόνη κακάο και τη ζάχαρη (εγώ εν βάζω).Το κατεβάζετε από τη φωτιά και χύνετε σε μια κούπα.Προσθέτετε και λίγο λικεράκι,και άντε γειά μας!
6
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

christinelle

Διακεκριμένο μέλος

H christinelle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Ελευσίνα (Αττική). Έχει γράψει 1,793 μηνύματα.

H christinelle δεν είχε τι να κάνει και έγραψε: στις 10:57, 30-12-12:

#2
Δεν βλέπω οδηγίες για μην είναι τα χέρια μας λες και σφάξαμε κόσμο...Εχω παιδικό τράυμα με τα βύσσινα, δεν θέλω να τα ξαναπιάσω ποτέ.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Χριστιάννα ^^ (Ίδιο με το ψεύτικο.)

Διακεκριμένο μέλος

H Ίδιο με το ψεύτικο. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,027 μηνύματα.

H Χριστιάννα ^^ ..όταν βλέπω τον κοσμάκη πάντα θλίβομαι. έγραψε: στις 13:49, 30-12-12:

#3
Ναι, κάτι μου λέει πως για τη dio αυτό είναι από τα καλά της υπόθεσης.
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

diotima

Αποκλεισμένος χρήστης

Ο diotima αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 1,867 μηνύματα.

O diotima έγραψε: στις 13:54, 30-12-12:

#4
Αρχική Δημοσίευση από christinelle
Δεν βλέπω οδηγίες για μην είναι τα χέρια μας λες και σφάξαμε κόσμο...Εχω παιδικό τράυμα με τα βύσσινα, δεν θέλω να τα ξαναπιάσω ποτέ.
Ρε χριστινελε σορρυ,εμας στο χωριο δε μας νοιαζει αν θα χαλασουμε το πεντικιουρ η τη μπλουζα μας

Αρχική Δημοσίευση από Χριστιάννα ^^
Ναι, κάτι μου λέει πως για τη dio αυτό είναι από τα καλά της υπόθεσης.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Pequeño

Τιμώμενο Μέλος

H Pequeño αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,746 μηνύματα.

H Pequeño έγραψε: στις 14:56, 30-12-12:

#5
Εμένα δε με νοιάζει αν λερωθώ, σιγά. Βάζεις μια παλιά μπλούζα, πλένεσαι και με το λάστιχο (να δροσιστούμε, καλοκαιράκι θα είναι) και είσαι οκ.
Το πρόβλημα είναι ότι εδώ που είμαι τα βύσσινα δεν τα βρίσκω εύκολα. Πρέπει να είσαι σε χωριό που υπάρχουν βυσινιές. Πέτυχα μια φορά στη λαική αλλά δε μου γέμισαν το μάτι.
Οπότε μπορώ να το κάνω και με άλλο φρούτο; Πχ κεράσι ας πούμε; Το έχεις δοκιμάσει;
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

diotima

Αποκλεισμένος χρήστης

Ο diotima αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 1,867 μηνύματα.

O diotima έγραψε: στις 14:58, 30-12-12:

#6
Ρε χαζο,φτιαξε λικερ με οποιο φρουτο σου αρεσει
Ολα πανε με τη σοκολατα,αν αυτο ειναι το αγχος σου
Ειδικα το κερασι!
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Pequeño

Τιμώμενο Μέλος

H Pequeño αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,746 μηνύματα.

H Pequeño έγραψε: στις 15:03, 30-12-12:

#7
Σε αυτό κολλάω, για το αν θα ταιριάζει με τη σοκολάτα.
Αλλά και σκέτο το λικερ, μια χαρά κατεβαίνει.



Το μόνο που έμεινε είναι να το θυμηθώ το καλοκαίρι για να το κάνω.
Κάτσε να το γράψουμε και σε χάρτι μη γίνει τίποτα και χαθεί.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

catlin (Βάσια)

Δραστήριο Μέλος

H Βάσια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 26 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ζωγράφος (Αττική). Έχει γράψει 320 μηνύματα.

H catlin έγραψε: στις 15:51, 30-12-12:

#8
Στο λικερ να χρησιμοποιειτε και τα κουκουτσια φρουτων,ροδακινο βερικοκο κτλ
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

vickydask

Δραστήριο Μέλος

H vickydask αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 352 μηνύματα.

H vickydask έγραψε: στις 17:33, 30-12-12:

#9
Αρχική Δημοσίευση από diotima
.Παράλληλα φτιάξτε και ένα δροσιστικό μοχιτάκι για να περνά η ώρα ευχάριστα.
Αρχική Δημοσίευση από diotima
Ρε χριστινελε σορρυ,εμας στο χωριο δε μας νοιαζει αν θα χαλασουμε το πεντικιουρ η τη μπλουζα μας
χαχα ειχατε και στο χωριο σου mojito; ωραια συνταγη. το αλκοολ ταιριαζει πολυ με τη σοκολατα. αν και θα προτιμουσα να ανοιγα ενα ντουλαπι και να το εβρισκα ετοιμο το λικερ
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

dimitris001 (Δημήτρης)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 24 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 7,137 μηνύματα.

O dimitris001 έγραψε: στις 18:01, 30-12-12:

#10
Φαινεται πολυ ωραιο!!

Οφφ: Δεν φτάνει που η diotima ειναι αλκοολικιά,θέλει να μας κάνει και εμας αλκοολικούς!!
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Pequeño

Τιμώμενο Μέλος

H Pequeño αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,746 μηνύματα.

H Pequeño έγραψε: στις 18:11, 30-12-12:

#11
Αρχική Δημοσίευση από catlin
Στο λικερ να χρησιμοποιειτε και τα κουκουτσια φρουτων,ροδακινο βερικοκο κτλ
Ναι, αλλά γιατί;
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

catlin (Βάσια)

Δραστήριο Μέλος

H Βάσια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 26 ετών , επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ζωγράφος (Αττική). Έχει γράψει 320 μηνύματα.

H catlin έγραψε: στις 18:23, 30-12-12:

#12

τα σπας ,πετας τον εξωτερικο φλοιο και βαζεις το εσωτερικο τους σε σκευος μαζι με το αλκοολ.το κλεινεις αεροστεγος και το αφηνεις 2 με 3 μηνες.
δεν χρησιμοποιουνται μονο σε λικερ βερικοκο η ροδακινο.εγω τα ειχα βαλει σε κερασι.

ευκολακι μωρε,σε κανενα χρονο ετοιμο
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Pequeño

Τιμώμενο Μέλος

H Pequeño αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2,746 μηνύματα.

H Pequeño έγραψε: στις 18:29, 30-12-12:

#13
Αρχική Δημοσίευση από catlin

τα σπας ,πετας τον εξωτερικο φλοιο και βαζεις το εσωτερικο τους σε σκευος μαζι με το αλκοολ.το κλεινεις αεροστεγος και το αφηνεις 2 με 3 μηνες.
δεν χρησιμοποιουνται μονο σε λικερ βερικοκο η ροδακινο.εγω τα ειχα βαλει σε κερασι.

ευκολακι μωρε,σε κανενα χρονο ετοιμο
Είπαμε να έχει διαδικασία το λικέρ, αλλά όχι έτσι.
Δεν θα έχω υπομονή εγώ, κάθε τρεις και λίγο θα το ανοίγω, θα το χαλάσω, και θα ησυχάσω.
Άσε, καλύτερα να τα βγάλω όπως λέει η dio. 30 μερούλες αντέχω, μέχρι εκεί.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια