×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,815 μέλη και 2,441,795 μηνύματα σε 76,735 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 263 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Τα ψεύδη των αντικομμουνιστών

Mittenwald

Διάσημο Μέλος

Ο Mittenwald αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 53 ετών , επαγγέλεται Καθηγητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 807 μηνύματα.

O Mittenwald Merlinus Sum Qui Me Tangit Turbat Mundum έγραψε: στις 20:18, 10-02-13:

#1
Αρχική Δημοσίευση από exc

Ο Αντικομμουνισμός στην Ιστοριογραφία (Ι): ο “λιμός της Ουκρανίας”
ΠΗΓΗ: http://erodotos.wordpress.com/2008/1...odomor-gkikas/

Αλλά ας δούμε άλλη μια "αντικομμουνιστική προπαγάνδα":

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%86%CE%B1%CE%B3%CE%AE_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%9A%CE%B1%CF%84%CF%8D%CE%BD

Σφαγή του Κατύν (γερμανικά: Massaker von Katyn, πολωνικά: zbrodnia katyńska, ρωσικά: Катынский расстрел) ονομάζεται το έγκλημα των μαζικών εκτελέσεων χιλιάδων Πολωνών αξιωματικών, αστυνομικών, διανοούμενων, πολιτικών κρατουμένων και αιχμαλώτων πολέμου, που διαπράχθηκε από τη μυστική αστυνομία Λαϊκό Κομισαριάτο Εσωτερικών Υποθέσεων (γνωστότερο από τα αρχικά NKVD ως Νι-Κα-Βε-Ντε) της Ε.Σ.Σ.Δ.[1][2][3] κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, και συγκεκριμένα από τις αρχές Απριλίου μέχρι τα τέλη Μαΐου του 1940.
Σε απόσταση περίπου 500 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Πολωνίας, εντός του Ρωσικού εδάφους, παρά το δάσος του Κατύν, που βρίσκεται 6,5 χλμ. από την ομώνυμη πόλη, θανατώθηκαν κατά χιλιάδες, κρατούμενοι από το στρατόπεδο συγκεντρώσεως του Κοζέλσκ. Ομοίως και σε άλλες περιοχές, εκτελέστηκαν κρατούμενοι των στρατοπέδων του Οστασκόφ και του Στάρομπελσκ, καθώς και από φυλακές της δυτικής Λευκορωσίας και δυτικής Ουκρανίας[4]. Το γεγονός της σφαγής επηρέασε βαθιά τις σχέσεις Πολωνίας και Σοβιετικής Ένωσης για αρκετά χρόνια[1]. Εκτιμάται πως ο αριθμός των θυμάτων έφτασε περίπου τις 22.000[5][6]. Η πρώτη δημόσια αναφορά στο γεγονός της σφαγής του Κατύν έγινε στις 11 Απριλίου του 1943 μετά από ανακοίνωση αρχών της Ναζιστικής Γερμανίας περί της ανακάλυψης ομαδικού τάφου στο Σμολένσκ[7]. Η Σοβιετική Ένωση αρνήθηκε οποιαδήποτε ευθύνη, επιρρίπτοντας τη στη Ναζιστική Γερμανία μέχρι το 1990, όταν επισήμως αναγνώρισε και καταδίκασε το έγκλημα εκ μέρους της NKVD[8][9], όπως και μεταγενέστερες προσπάθειες συγκάλυψής του[10]. Το 2008 τα ρωσικά δικαστήρια προχώρησαν σε αποχαρακτηρισμό των σχετικών σοβιετικών αρχείων και το 2010 η Ρωσία αναγνώρισε πως η σφαγή του Κατύν διαπράχθηκε με εντολή του Ιωσήφ Στάλιν και της σοβιετικής ηγεσίας[1]. Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσίας υποστηρίζει και σήμερα πως υπεύθυνη για τη σφαγή είναι η Ναζιστική Γερμανία, ενώ η Ρωσική κυβέρνηση, πέραν της αποδοχής των συμβάντων, απέφυγε να αποδεχτεί τον χαρακτηρισμό της γενοκτονίας ή των εγκλημάτων πολέμου για τα γεγονότα.
Αν και δεν διασώζεται κανένα έγγραφο που να μαρτυρά το κίνητρο του Στάλιν για την απόφαση της μαζικής εκτέλεσης των κρατουμένων, ισχυρή θεωρείται η άποψη μεταξύ Ρώσων και Πολωνών ιστορικών πως την έλαβε, έστω εν μέρει, διότι συνιστούσαν μια ελίτ μελλοντικών ηγετών υπέρ μιας ανεξάρτητης Πολωνίας[11][12].Το κείμενο της πρότασης του Λαβρέντι Μπέρια προς τον Ιωσήφ Στάλιν για την μαζική εκτέλεση Πολωνών αξιωματικών
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη DreamsRevenge : 14-02-13 στις 18:24. Αιτία: Η παρούσα ανάρτηση μεταφέρθηκε από το θέμα "Ο μεγάλος λιμός (Σοβιετική Ένωση, 1932-1933)"
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

exc

Επιφανές Μέλος

Ο exc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,805 μηνύματα.

O exc ☭★ CCCP έγραψε: στις 20:24, 10-02-13:

#2
Ο αντικομμουνισμός στην ιστοριογραφία (ΙΙ): Κατίν
ΠΗΓΗ: http://erodotos.wordpress.com/2009/01/19/katin/
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη DreamsRevenge : 14-02-13 στις 18:25. Αιτία: Η παρούσα ανάρτηση μεταφέρθηκε από το θέμα "Ο μεγάλος λιμός (Σοβιετική Ένωση, 1932-1933)"
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Mittenwald

Διάσημο Μέλος

Ο Mittenwald αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 53 ετών , επαγγέλεται Καθηγητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 807 μηνύματα.

O Mittenwald Merlinus Sum Qui Me Tangit Turbat Mundum έγραψε: στις 20:42, 10-02-13:

#3
Η επίσημη εκδοχή της αλήθειας

Ενώ η Σοβιετική Ένωση αρνιόταν ανέκαθεν κάθε συσχέτιση με τις μαζικές αυτές εκτελέσεις, το 1990 ανακοίνωσε ότι πράγματι διαπράχθηκαν από τους ίδιους τους Σοβιετικούς και ομολόγησε την όλη προσπάθεια να αποσιωπηθεί η αλήθεια επί πενήντα χρόνια[31]. Έρευνες που πραγματοποιήθηκαν μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, από τη Ρωσία πλέον, απέδειξαν ότι η ευθύνη βαρύνει εξ ολοκλήρου τη σοβιετική πλευρά. Παρόλα αυτά οι ρωσικές αρχές δεν χαρακτήρισαν το γεγονός ξεκάθαρα ως έγκλημα πολέμου ή γενοκτονία. Έτσι, δεν κινήθηκαν νομικές διαδικασίες κατά τυχόν επιζώντων υπαιτίων, όπως απαίτησε η πολωνική κυβέρνηση.[εκκρεμεί παραπομπή] Σύμφωνα με τους απογόνους των θυμάτων, προστάτευσαν τους δράστες με το επιχείρημα πως ήταν πλέον νεκροί[32]
Αντίγραφα από τα έγγραφα στα οποία στηρίζεται η επίσημη εκδοχή[33] παρουσιάστηκαν επίσημα το 1992 από τον Ρώσο πρόεδρο Μπορίς Γέλτσιν στον Πολωνό ομόλογό του Λεχ Βαλέσα, και είναι τα εξής:
  • Ένα κείμενο του Μπέρια στο οποίο πρότεινε την εκτέλεση 25.700 Πολωνών και φέρει υπογραφή και του Ιωσήφ Στάλιν.[34]
  • Ένα απόσπασμα από τη διαταγή του Πολιτικού Γραφείου (Πολίτμπιρο) για την εκτέλεση.
  • Ένα σημείωμα του επικεφαλής της Κα-Γκε-Μπε, Σελέπιν, προς τον Νικίτα Χρουστσόφ, σχετικά με την εκτέλεση 21.857 Πολωνών και την ανάγκη καταστροφής των σχετικών εγγράφων.
Ο αριθμός των θυμάτων, κατά ρωσική δικαστική απόφαση του 2005, ανήλθε στους 1.803 εκτελεσθέντες, ενώ ο συνολικό αριθμός εκτιμάται γενικά στις 22.000, από τους οποίους οι 8.000 αξιωματικοί.[33] Τα θύματα θανατώθηκαν στο δάσος Κατύν στη Ρωσία, στις φυλακές Καλίνιν (στο Τβερ) και Χάρκοβο και σε διάφορα άλλα μέρη. Οι Πολωνοί αξιωματικοί είχαν αιχμαλωτιστεί κατά τη διάρκεια της σοβιετικής εισβολής στην Πολωνία το 1939, ενώ οι υπόλοιποι, επίσης Πολωνοί υπήκοοι, αιχμαλωτίσθηκαν με τις κατηγορίες ότι υπήρξαν πράκτορες, πολιτοφύλακες, δολιοφθορείς, μεγαλογαιοκτήμονες, εργοστασιάρχες, ιερείς και αξιωματούχοι. Πολλοί από τους αυτούς ήταν εξέχοντα μέλη της εβραϊκής, ουκρανικής, γεωργιανής και λευκορωσικής κοινότητας της Πολωνίας[εκκρεμεί παραπομπή].
Η σφαγή του Κατύν αναφέρεται στην μαζική θανάτωση Πολωνών υπηκόων, που διαπράχθηκε όχι μόνο στο δάσος του Κατύν, αλλά και σε άλλες τοποθεσίες της σοβιετικής επικράτειας, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν κάτω από τις διαταγές του Ιωσήφ Στάλιν, βάσει πρότασης του σοβιετικού Υπουργείου Εσωτερικών[εκκρεμεί παραπομπή].
Το 2010, η ρωσική Κάτω Βουλή (Δούμα) εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο επιρρίπτει την ευθύνη της διαταγής για τη σφαγή στο Κατύν, στον ίδιο τον Στάλιν και σε άλλους Ρώσους αξιωματούχους. Το ψήφισμα καταψηφίστηκε από την κομμουνιστική μειοψηφία.[33]


http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%...84%CF%8D%CE%BD
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη DreamsRevenge : 14-02-13 στις 18:25. Αιτία: Η παρούσα ανάρτηση μεταφέρθηκε από το θέμα "Ο μεγάλος λιμός (Σοβιετική Ένωση, 1932-1933)"
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Mittenwald

Διάσημο Μέλος

Ο Mittenwald αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 53 ετών , επαγγέλεται Καθηγητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 807 μηνύματα.

O Mittenwald Merlinus Sum Qui Me Tangit Turbat Mundum έγραψε: στις 21:56, 10-02-13:

#4
Αρχική Δημοσίευση από exc
Ο αντικομμουνισμός στην ιστοριογραφία (ΙΙ): Κατίν
ΠΗΓΗ: http://erodotos.wordpress.com/2009/01/19/katin/
http://allotriosi.wordpress.com/2009/02/05/mukhin/

Ένας Ρώσος Λιακόπουλος πηγή των Σταλινικών για το Κατύν (ΚΚΕ κ.α.)

Δεν θα ασχοληθώ με το γεγονός του Κατύν αυτό καθεαυτό ούτε με τους εκατέρωθεν ισχυρισμούς.

Απλώς θα παρουσιάσω μια πτυχή του όλου ζητήματος που ο Ριζοσπάστης και όλοι οι σταλινικοί είναι κάπως απρόθυμοι να παρουσιάσουν ή δεν γνωρίζουν.
Ο λόγος για την αξιοπιστία και το ποιόν της κύριας πηγής των ισχυρισμών τους : o κύριος Mukhin

Η κύρια πηγή για τους ισχυρισμούς των σταλινικών (ΚΚΕ και λοιπών) είναι ένας Ρώσος δημοσιογράφος, πλέον και πολιτικός(κάθε άλλο παρά ιστορικός), με το όνομα Μουχιν.
Αν δείτε όλα τα άρθρα του Ριζοσπάστη αναφέρονται στον Μούχιν ή στον σταλινικό (σε βαθμό πώρωσης) καθηγητή Grover Furr που με τη σειρά του παραθέτει τον πρώτο.
Ο Mukhin είναι μεταλλειολόγος μηχανικός και δουλεύει πλέον ως κύριος εκδότης μιας εφημερίδας (Duel http://www.duel.ru/ ). Η εφημερίδα του αναφέρεται σαν ιδιαίτερα δημοφιλής σε εθνικιστές και αντισημίτες αν και δεν λείπουν και άρθρα για τον Στάλιν. Ο ίδιος δεν είναι φυσικά μαρξιστής αλλά είναι φιλοσταλινικός.
Έγινε γνωστός όταν εξέδωσε το βιβλίο “Катынский детектив” το 1995 στο οποίο ισχυριζόταν ότι η σφαγή του Κατύν δεν ήταν έργο των Σοβιετικών και ότι τα ντοκουμέντα μετά την περεστρόϊκα ήταν πειραγμένα. Έχει γράψει και νέα βιβλία πάνω στο θέμα.
Μεταξύ των άλλων επιτευγμάτων του ήταν (διευκρινίζω ότι δεν κάνω πλάκα):
-Μια συλλογή άρθρων που ισχυρίζεται ότι ο Χίτλερ ήταν το μεγαλύτερο στρατιωτικό μυαλό που υπήρξε ποτέ και έχασε στον πόλεμο γιατί αντιμετώπισε τον Στάλιν που ήταν ακόμα μεγαλύτερο μυαλό απ’ αυτόν.

-Ένα βιβλίο που αποδεικνύει ότι οι Αμερικάνοι αστροναύτες δεν προσγειώθηκαν στο φεγγάρι και όλα τα ευρήματα τους από τη σελήνη ήταν πλαστά.

-Ένα βιβλίο που αποδεικνύει ότι οι θεωρίες του Λυσένκο ήταν σωστές

-Ένα βιβλίο που αποδεικνύει ότι ο Μπόρις Γέλτσιν πέθανε το 1996 και αντικαταστάθηκε με το δίδυμο του αδερφό.

-Ένα βιβλίο που αποδεικνύει ότι ο Στάλιν δολοφονήθηκε το 1953 ως αποτέλεσμα μιας εβραϊκής συνωμοσίας της οποίας ηγούνταν ο Χρουτσώφ.Δεν παραλείπει επίσης να εγείρει ερωτήματα για το ολοκαύτωμα των Εβραίων. Προφανώς από τις ενδελεχείς έρευνες του δεν έμεινε παραπονεμένη (πως θα μπορούσε άλλωστε ; ) και η 9/11.
Να αναφερθεί ότι η εφημερίδα του υπέστη δίωξη βάσει του νόμου περί εξτρεμισμού (τέτοιου είδους διώξεις δεν είναι σπάνιες στη Ρωσία, και φυσικά δεν έχουν θύματα μόνο γελοίες περιπτώσεις σαν τον Mukhin) όταν το 2007 έγραψε ότι η Ρωσία κυβερνιέται από Εβραίους (χρησιμοποίησε ένα ρώσικο ιδιωματισμό που είναι υποτιμητικός) που σκοπό έχουν να συνεχίσουν την κυριαρχία τους στους Ρώσους σκλάβους. Τελικώς αθώωθηκε το Φλεβάρη του 2008.
Αν ρωτήσετε τον ίδιο τον σταλινικό καθηγητή (που έβγαλε και πρόσφατα βιβλίο στα Ρωσικά για το 20ο συνέδριο και τις ψευδείς κατ’ αυτόν κατηγορίες) θα σας πληροφορήσει ότι όντως ο Mukhin, έχει μερικές τρελές ιδέες και έχει βγάλει ανοησίες αλλά έχει και μερική καλή έρευνα. Όποιος κατάλαβε κατάλαβε. Τον Furr θα τον βρείτε στο internet πολύ εύκολα, είναι ιδιαίτερος φαν του μέσου. Ο ίδιος δήλωσε ότι όταν ο εκδότης του είδε τις αναφορές στον Mukhin του είπε , ανεπιτυχώς όμως, να τις αφαιρέσει γιατί θα δεχτεί κριτική μόνο και μόνο που αναφέρει το όνομα του. Ακόμα και Ρώσοι φιλοσταλινικοί θεωρούν τον Mukhin μπουρδολόγο.
Για την περίπτωση Furr μπορείτε να δείτε την σελίδα του :
http://chss.montclair.edu/english/furr/
Επίσης μπορείτε να δείτε τη σταλινική αγγλική σελίδα που ασχολείται με το ζήτημα και βασίζεται στο βιβλίο του Mukhin :
http://www.geocities.com/redcomrades/katyn.html
Έχει μεταφραστεί και σχολιαστεί και εδώ :
http://athens.indymedia.org/front.ph...141403&lang=el

Εν ολίγοις η πηγή του Ριζοσπάστη και των σταλινικών είναι ένας συνωμοσιολόγος δημοσιογράφος που διακατέχεται από : μεγαλορωσικό σωβινισμό, αντισημιτισμό (όχι απλά αντισιωνισμό) και φιλοσταλινισμό.
Καθόλου παράξενο αν αναλογιστεί κανείς την περίπτωση Ζουγκάνωφ στη σημερινή Ρωσία.
Για μεταφράσεις από Ρωσικά :
http://babelfish.yahoo.com/
Το λήμμα στη Ρωσικη wikipedia :
http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%...B2%D0%B8%D1%87
Αρκετά πράγματα μπορείτε να βρείτε σε φόρουμ (ιστορικού ή μη περιεχομένου) και από Ρώσους στα αγγλικά για το πόσο γελοίος θεωρείται από στοιχειωδώς σοβαρούς άνθρωπους.
http://www.patriotica.ru/authors/muhin.html
http://www.sovnarkom.ru/BOOKS/MUHIN/cd_muhin.htm
Σελίδα με πολλά στοιχεία για τον Mukhin:
http://www.mukhin.ucoz.ru/
Έχει και βιντεάκι για Στάλιν :
http://www.mukhin.ucoz.ru/board/

Ο Ριζοσπάστης για το Κατύν :
Πέμπτη 5 Φλεβάρη 2009
Από τη στήλη του γνωστού Μπογιόπουλου (το πρώτο URL) :
http://www.rizospastis.gr/page.do?pu...31&direction=1
http://www1.rizospastis.gr/wwwengine...23&direction=1
Η στήλη του Μπογιόπουλου παραπέμπει στα εξαιρετικά όπως λέει άρθρα :
(Κυριακή 16 Μάρτη 2008) http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=4459057&publDate=16/3/2008
Του Αναστάση Γκίκα συνεργάτη του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ
Που αναπαράγει τον Furr που αναπαράγει τον Mukhin κλπ. κλπ.
(Κυριακή 29 Μάη 2005) http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=2869651&publDate=29/5/2005
Του Γιούρι ΣΛΟΜΠΟΤΚΙΝ* Ο Γιούρι Σλομπότκιν είναι νομικός, στέλεχος του ΚΕΚΡ και πρώην βουλευτής του
Που αναπαράγει πάλι τον Mukhin στην ουσία :
“Η «εργασία πάνω στα λάθη» απαίτησε πολύ χρόνο και συνοδεύτηκε με την απόρριψη πολλών προηγούμενων ισχυρισμών τους. Ειδικά άσχημα έγιναν γι’ αυτούς τα πράγματα μετά από την εμφάνιση το 1995 του μικρού σε όγκο, αλλά γεμάτου από γεγονότα βιβλίου του Γ. Μούχιν «Η έρευνα για το Κατίν» “

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη DreamsRevenge : 14-02-13 στις 18:25. Αιτία: Η παρούσα ανάρτηση μεταφέρθηκε από το θέμα "Ο μεγάλος λιμός (Σοβιετική Ένωση, 1932-1933)"
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

exc

Επιφανές Μέλος

Ο exc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,805 μηνύματα.

O exc ☭★ CCCP έγραψε: στις 23:52, 12-02-13:

#5
Σε αυτό το θέμα λέω να μαζέψουμε άρθρα που ανατρέπουν την αντικομμουνιστική προπαγάνδα/παραχάραξη της ιστορίας (ελληνικής και διεθνούς) που έχει γίνει ή επιχειρείται από αστούς, ναζί, φασίστες και άλλους.

«Άνθρακες ο θησαυρός» και το «δεύτερο Κατίν»...
ΠΗΓΗ: http://www.902.gr/eidisi/istoriaideo...-deytero-katin

Το 2011 στον οικισμό «Βαλ» κοντά στο Βολόντιμιρ-Βόλιν της Δυτικής Ουκρανίας άρχισαν ανασκαφές σε μια σειρά τάφους, που έως τότε αποδίδονταν στους Σοβιετικούς ως αποτέλεσμα των «μαζικών εκτελέσεων πολιτικών κρατουμένων» στην αυγή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Οι ανασκαφές πραγματοποιήθηκαν από Πολωνούς αρχαιολόγους έπειτα από αίτημα της «Επιτροπής Διαφύλαξης της Μνήμης του Αγώνα και του Μαρτυρίου» στα πλαίσια της «ανάδειξης» των «εγκλημάτων» του «σταλινισμού» (βλέπε κομμουνισμού). Το θέμα έλαβε ευρεία κάλυψη από τα ΜΜΕ, τόσο της Πολωνίας όσο και της Ουκρανίας, τα οποία έκαναν λόγο για ένα «δεύτερο Κατίν».

***

Κατίν: Από τον Γκαίμπελς στους κινηματογράφους
Η διαχρονικότητα ενός ψέματος

«Εδωσα οδηγίες να γίνει η ευρύτερη δυνατή εκμετάλλευση αυτού του προπαγανδιστικού υλικού. Θα μπορέσουμε να επιζήσουμε με αυτό για μια-δυο βδομάδες» (Τζ. Γκαίμπελς για το Κατίν, «Απομνημονεύματα», 14 Απριλίου 1943)1.
«Αισθήματα έκπληξης και μετάνοιας θα νιώσουν εκείνοι οι οποίοι, ενώ γνωρίζουν τόσο καλά την υπουλότητα και ιδιοφυΐα της προπαγανδιστικής μηχανής του Γκαίμπελς, πέφτουν θύματα της παγίδας που η ίδια έστησε» («The Times», 28 Απριλίου 1943, αντιδρώντας στην αβίαστη και άμεση υιοθέτηση της ναζιστικής προπαγάνδας από την εξόριστη πολωνική κυβέρνηση του Λονδίνου).
«Υπολογίζουμε το ενδεχόμενο να πάμε την αντισοβιετική καμπάνια πολύ μακριά, αλλά αισθανόμαστε ότι δεν πρέπει να χάσουμε την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε τη Γενική Συνέλευση (του ΟΗΕ) για ένα τόσο πολύτιμο προπαγανδιστικό σκοπό. Μπορούμε να αναδείξουμε τη σφαγή στο Κατίν...» (Ντοκουμέντα του US Department of State / Foreign Relations of the United States, «Σχέσεις ΗΠΑ-ΟΗΕ», τόμος ΙΙΙ, 1952-1954, σελ. 13).

Του Αναστάση Γκίκα
συνεργάτη του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ του ΚΚΕ
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

DreamsRevenge

Επιφανές Μέλος

H DreamsRevenge αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,241 μηνύματα.

H DreamsRevenge sans toit, ni loi έγραψε: στις 18:46, 14-02-13:

#6
Σημείωση:

Στο θέμα αυτό μεταφέρθηκαν τα άρθρα που πραγματεύονται τα γεγονότα του Katyn και οι σχετικές αναρτήσεις από το θέμα "Ο μεγάλος λιμός (Σοβιετική Ένωση, 1932-1933)" ώστε να είναι συγκεντρωμένα και να διευκολυνθεί η συζήτηση γύρω από αυτά, αλλά και γύρω από άλλες πιθανόν πηγές που μπορούν να παρατεθούν σχετικά με γεγονότα που ενδεχομένως απετέλεσαν αντικείμενο εκμετάλλευσης.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

olga_serb

Δραστήριο Μέλος

H olga_serb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Καλαμάτα (Μεσσηνία). Έχει γράψει 220 μηνύματα.

H olga_serb έγραψε: στις 19:25, 14-02-13:

#7
Ποιος είσαι εσύ Mittenwald? .... δεξιός, ακρδεξιός ή απλά αντικομμουνιστής
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

fmarulezkd

Διάσημο Μέλος

Ο fmarulezkd αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 27 ετών και μας γράφει απο Σουηδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 687 μηνύματα.

O fmarulezkd έγραψε: στις 19:57, 14-02-13:

#8
Συναρπαστικό.
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Mittenwald

Διάσημο Μέλος

Ο Mittenwald αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 53 ετών , επαγγέλεται Καθηγητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 807 μηνύματα.

O Mittenwald Merlinus Sum Qui Me Tangit Turbat Mundum έγραψε: στις 20:00, 14-02-13:

#9
Kαι μ'αρέσει που είστε σίγουροι για τα "ψεύδη των αντικομμουνιστών".
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Aliona

Δραστήριο Μέλος

H Aliona αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 325 μηνύματα.

H Aliona έγραψε: στις 22:41, 14-02-13:

#10
Wtf?
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Mittenwald

Διάσημο Μέλος

Ο Mittenwald αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 53 ετών , επαγγέλεται Καθηγητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 807 μηνύματα.

O Mittenwald Merlinus Sum Qui Me Tangit Turbat Mundum έγραψε: στις 02:39, 15-02-13:

#11

Επιτέλους, ο κόσμος αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι Χίτλερ και Στάλιν ήταν ο ίδιος λύκος με άλλη ιδεολογία.
Άλλο ένα ψέμμα των "αντικομμουνιστών".
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Mittenwald

Διάσημο Μέλος

Ο Mittenwald αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 53 ετών , επαγγέλεται Καθηγητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 807 μηνύματα.

O Mittenwald Merlinus Sum Qui Me Tangit Turbat Mundum έγραψε: στις 02:45, 15-02-13:

#12
Κι όσοι θέλετε, διαβάστε για την NKVD, τα αντίστοιχα των SS σοβιετικά τάγματα.
http://en.wikipedia.org/wiki/NKVD
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

olga_serb

Δραστήριο Μέλος

H olga_serb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Καλαμάτα (Μεσσηνία). Έχει γράψει 220 μηνύματα.

H olga_serb έγραψε: στις 14:27, 15-02-13:

#13
Συγχαρητήρια Mittenwald!
Ανακάλυψες και πάλι την Αμερική!
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος