×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,806 μέλη και 2,441,392 μηνύματα σε 76,720 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 233 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Έλεγχος του Νου με τη μέθοδο Silva.

Angie_Ann

Διάσημο Μέλος

H Angie_Ann αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 739 μηνύματα.

H Angie_Ann έγραψε: στις 17:18, 22-05-08:

#1
Αρκετοί από εσάς ίσως να έχουν ακούσει για αυτή την μέθοδο. Τελευταία διάβασα ένα βιβλίο σχετικά με αυτήν και αναρωτιόμουν ποια είναι η γνώμη σας αλλά και αν κάποιος από εσάς έχει εξασκήσει αυτού του είδους διαλογισμό ή έχει πάει σε κάποιο σεμινάριο.

Πιστεύετε ότι μια τέτοια μέθοδος μπορεί στ' αλήθεια να μας βοηθήσει στην καθημερινή μας ζωή; Ψάχνοντας ανακάλυψα ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι υποστηρικτές αυτής της μεθόδου και πιστεύουν ότι τους άλλαξε τη ζωή προς το καλύτερο.

Λίγο περιληπτικά κάποια πράγματα για τον Έλεγχο του νου.

Η Μέθοδος Σίλβα, συμπεριλαμβάνει μια σειρά από επιστημονικές τεχνικές που αναπτύσσουν τις έμφυτες ικανότητες του ατόμου, χωρίς όμως να κουράρουν τον οργανισμό. Όποιος κι αν είναι ο δείκτης νοημοσύνης αυτού που εκπαιδεύεται, η ανάπτυξή του ή το πνευματικό του επίπεδο, θα αποκτήσει στο τέλος της διδασκαλίας της μεθόδου μια σημαντική βελτίωση στο μηχανισμό σκέψης. Αυτό θα τον βοηθήσει να λύσει τα προβλήματα της καθημερινής zωής και να βελτιώσει έτσι σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα της ζωής του.

Πώς εφαρμόζεται;

Μεσώ ορισμένων νοητικών ασκήσεων που γίνονται προοδευτικά και προκαλούν χαλάρωση, αυτός που εκπαιδεύεται μαθαίνει να διατηρεί το νου του σε εγρήγορση και να φτάνει σε βαθύτερα επίπεδα συνείδησης (υποσυνείδητο) αναπτύσσοντας μια ικανότητα αυτοελέγχου την οποία διατηρεί και στο μέλλον χωρίς την ανάγκη καθοδήγησης.

Ποιό είναι το επιστημονικό της υπόβαθρο;

Είναι γνωστό ότι ο εγκέφαλος εκπέμπει ηλεκτρικά κύματα σε διαφορετικές συχνότητες, που ονομάζονται: Βήτα, Άλφα, Θήτα, Δέλτα.
Υπάρχει μια σχέση ανάμεσα στην παραγωγή των εγκεφαλικών κυμάτων, των νοητικών καταστάσεων και των δραστηριοτήτων που αναπτύσσει ο άνθρωπος.
Αν λοιπόν το άτομο βρίσκεται σε εγρήγορση νοητική και ενεργεί με τις φυσικές του αισθήσεις, επικρατεί n παραγωγή των κυμάτων Βήτα.
Η συχνότητα ʼλφα, από την άλλη μεριά, είναι χαμηλότερη κατά μία κλίμακα και περισσότερο ενεργητική από την Βήτα (αυτή είναι η πιο ενεργητική παραγωγική και συγχρονισμένη από τις άλλες κι έχει άμεση σχέση με το υποσυνείδητο.
Στο υποσυνείδητο συναντώνται οι δημιουργικές ικανότητες του ατόμου. Η Μέθοδος Σίλβα διδάσκει πώς να
αλλάζουμε την εγκεφαλική συχνότητα, με τρόπο ώστε να μπορούμε να παραμείνουμε ταυτόχρονα σε νοητική εγρήγορση, παράγοντας περισσότερα , κύματα ʼλφα κατά βούληση και να χρησιμοποιούμε τις δυνατότητές μας με περισσότερο πρακτικό τρόπο.

Ποιές ικανότητες σχετίζονται με τα κύματα Άλφα;

Εκτός από την δημιουργικότητα, τα κύματα Άλφα έχουν σχέση με την ικανότητα της χαλάρωσης και της ξεκούρασης, την επιτάχυνση κάποιας θεραπείας, την ηρεμία, την ανάκτηση δυνάμεων (που φυσιολογικά αποκτάμε μέσω του ύπνου και του ονείρου), την ενίσχυση της μνήμης, τη συγκέντρωση, τη φαντασία, τη διαίσθηση, το διαλογισμό και γενικά με όλες τις δραστηριότητες της ανθρώπινης σκέψης.

Πηγή

Ποια η γνώμη σας λοιπόν;
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Subject to change (Λία)

Founder

H Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Web developer . Έχει γράψει 10,258 μηνύματα.

H Subject to change έγραψε: στις 17:33, 22-05-08:

#2
Η μητέρα μου είχε κολλήσει παλιά για ένα διάστημα με αυτή, είχε διαβάσει το βιβλίο, είχε πάει και στα σεμινάρια που έκαναν κλπ και ήταν ενθουσιασμένη. Μακροπρόθεσμα, δεν είδα καμία αλλαγή σε αυτή (αν και δεν την έχω ρωτήσει αν είδε εκείνη τώρα που της έφυγε ο ενθουσιασμός, γενικά μιλάμε για καμιά τετραετία πριν).
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Oralee (Κωνσταντίνα)

Τιμώμενο Μέλος

H Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 8,690 μηνύματα.

H Oralee living, laughing and loving, έγραψε: στις 22:18, 22-05-08:

#3
Είχα ενθουσιαστεί κι εγώ όταν διάβασα το βιβλίο, αλλά τελικά δεν ασχολήθηκα. Ίσως να το κάνω τώρα, μιας και το καινούργιο γραφείο είναι πολύ κοντά στα κεντρικά τους. Γενικά πάντως πιστεύω πολύ στη δύναμη του νου και της ενέργειας και συνεπώς πιστεύω ότι όλα είναι εφικτά.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Κακή Επιρροή (Αναστασία)

Επιφανές Μέλος

H Αναστασία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 10,125 μηνύματα.

H Κακή Επιρροή εχμ... είπε γεια ...κι έγραψε: στις 22:43, 22-05-08:

#4
Αρχική Δημοσίευση από kajira
Είχα ενθουσιαστεί κι εγώ όταν διάβασα το βιβλίο, αλλά τελικά δεν ασχολήθηκα. Ίσως να το κάνω τώρα, μιας και το καινούργιο γραφείο είναι πολύ κοντά στα κεντρικά τους. Γενικά πάντως πιστεύω πολύ στη δύναμη του νου και της ενέργειας και συνεπώς πιστεύω ότι όλα είναι εφικτά.

τότε γιατί δεν μπορείς να τα εφαρμόσεις και πάνω σου και αυτοσαμποτάρεσε?
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Oralee (Κωνσταντίνα)

Τιμώμενο Μέλος

H Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 8,690 μηνύματα.

H Oralee living, laughing and loving, έγραψε: στις 00:48, 23-05-08:

#5
Άλλο αυτό. Εγώ κάνω και ντεκαπάζ και ο εγκέφαλος μου ζορίζεται (ο ποιος; )
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Obscura

Διάσημο Μέλος

H Obscura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 814 μηνύματα.

H Obscura ,προσπαθώντας να πείσει τον εαυτό της, έγραψε: στις 00:14, 13-09-08:

#6
Ασχολήθηκα ολίγον. Δεν είμαι σίγουρη κατά πόσο η θεωρία με τα κύματα είναι επιστημονικά ορθή. Από ότι κατάλαβα, σου μαθαίνει να χαλαρώνεις και πιο συγκεκριμένα να συνδέεις τρεις αριθμούς με το αντίστοιχο στάδιο χαλάρωσης (π.χ. κάθε φορά που σκέπτεσαι τον αριθμό τρία αυτομάτως χαλαρώνει το σώμα σου, δύο περισσότερη χαλάρωση, ένα ακόμα περισσότερη - απλή εξαρτημένη μάθηση). Λογικά η χαλάρωση δεν μπορεί να συνυπάρχει με το άγχος -σε αυτό βασίστηκαν ορισμένες ψυχολογικές τεχνικές για την καταπολέμηση των φοβιών και του άγχους, όπως η συστηματική απευαισθητοποίηση- και κατά γενική ομολογία οι αποφάσεις που παίρνουμε όταν είμαστε ήρεμοι είναι πιο ορθές και η ζωή μας χωρίς άγχος καλύτερη.

Έτσι δεν καταλαβαίνω προς τι όλο το μυστήριο με αυτή τη μέθοδο Σίλβα. Αυτό που μου έκανε εντύπωση βέβαια όταν κατέβασα τα CD τους είναι η πλύση εγκεφάλου που σου κάνουν -μου θύμησε τρόπο πυραμίδας- με το να εκθειάζουν συνεχώς την αποτελεσματικότητα του της μεθόδου -του προιόντος δηλαδή που αγόρασες-. Σταμάτησα την ακρόαση όταν ειπώθηκε κάτι του τύπου: "Κάντε ό,τι σας υπαγορεύω και μην προσπαθήσετε να το αναλύσετε, it just works"... >->
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια