×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,245 μέλη και 2,424,575 μηνύματα σε 75,705 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 415 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Το Λαμόγι και η λαμογιά

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε: στις 00:45, 07-07-08:

#1
Το Λαμόγι και η λαμογιά

(Επιστημονική προσέγγιση ενός θανάσιμου θεσμών τε και αξιών φαινομένου)

(Πρώτο δελτίο)
1.- Εισαγωγή και προϊδεασμός

Για τη Λάμια, παραπέμπεται κανείς στην ελληνική ιστορία και μυθολογία. Εδώ γίνεται λόγος για το μοναχοπαίδι της, το πασίγνωστο πια χάρη στην «παγκοσμιοποίησή»(του) Λαμόγι.
Σε γενικές γραμμές η Λάμια είχε υπόψη της, μόνον μία αλήθεια: γνώριζε αφʼ εαυτού της, ότι ήταν φορέας άπειρων και απεριόριστων επιθυμιών. Αυτήν ήθελε να δώσει αρχικά ο Δίας για σύζυγο στον Επιμηθέα, αλλά ήταν και πολύ άσχημη, οπότε προτίμησε να του στείλει κάτι ανάλογό της, την Πανδώρα. Εκείνη αντίθετα θα είχε μαζί της το κουτί, που θα περιείχε ακριβώς, όλες τις ικανοποιήσεις των άπειρων επιθυμιών.
Τη γνώση λοιπόν αυτή την ανακάλυψαν κάποιοι «σοφοί» του 18ου μΧ αιώνα («Ιλλουμινάτοι», «ελευθερόφρονες» και παρόμοιοι «ουμανιστές») και την καθιέρωσαν ως θεμελιώδες αξίωμα της λεγόμενης «οικονομικής επιστήμης». Κατά συνέπεια, η Λάμια μπορεί να θεωρηθεί και ιστορικά, ως προγιαγιά εκείνων των «σοφών» του 18ου μΧ αιώνα και των (πνευματικών) παιδιών («Οικονομολόγων», «Κεφαλαιοκρατών και, προπάντων, «Τραπεζιτών»!) που ξεπετάχθηκαν από την ιστορία στο προσκήνιό της, καθʼ όλη τη διάρκεια των δύο επόμενων αιώνων. Στο DNA εκείνων των ανθρώπων(, το δίχως άλλο και στο βαθμό που ήταν «όνομα και πράγμα»(original), θα πρέπει να υπάρχει ένας (τουλάχιστον!) «κρίκος»(αλυσίδας), χαρακτηριστικά διαφορετικός από τους κανονικούς «κρίκους» του ανθρώπινου DNA!
Το Λαμόγι γενικά χαρακτηρίζεται( κι αυτό) από την τριαδικότητα της όψης του. Όταν το γεννάει ο Φόρος, γίνεται Τελώνης: διαχειριστής «λεγεώνας τελωνίων»(επιθυμιών δηαλαδή). Όταν μαθαίνει τα κατορθώματα του Ερμή (με τις αγελάδες του Απόλλωνα) γίνεται «Κερδοσκόπος». Και τέλος, όταν μαθαίνει κι ότι ο προπαππούς του, γκόμενος της αθάνατης Λάμιας κατά τη μέσα της 2ης π.Χ. χιλιετίας στη Βαβυλώνα(μάλλον), ήταν ο Μαμμωνάς, το ρίχνει πέρα δώθε στο γλείψιμο και, τελικά, γίνεται ###8230;Τραπεζίτης(λαϊκά, «Τοκογλύφος»).
Το τρισυπόστατο του Λαμογιου###8230;.(συνεχίζεται)
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Νωεύς : 07-07-08 στις 10:16.
2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε: στις 10:16, 07-07-08:

#2
(2ο Δελτίο)
Το τρισυπόστατο του Λαμογιού, σε ρεαλιστική βάση( όπως λέμε, «αντικειμενικά»). Βρίσκεται ακριβώς στον αντίποδα της ευαγγελισθείσας και δογματοποιηθείσας από τους («νόμιμους» κι αρματωμένους) Χριστιανούς της ρωμαϊκής εξουσίας «Αγίας Τριάδας». Σʼ εκείνη, ως γνωστό( έχουμε Πατέρα, Υιό κι Άγιο Πνεύμα, ενώ στο DNA του Λαμογιού άφησε τη στάμπα του και κατʼ αντιστοιχία, το τριαδικό «χρήμα, σεξ και υπόλοιπες επιθυμίες».
Υπήρξε, είνʼ αλήθεια, μεγάλη «μετάλλαξη»[1] της αλήθειας με το πέρασμα των χρόνων και των αιώνων. Γιʼ αυτό εξάλλου, εκείνοι που τους γίνεται σαράκι να την βρουν, πάντα αποτελούν μία οικτρή μειοψηφία. Τι την ήθελε κι εκείνη την Επιστολή του ο Παύλος «Προς Ρωμαίους»; Επέφερε τέτοια δυσπιστία στους (λαϊκούς) ανθρώπους απέναντι στους όποιας μορφής (και περιεχομένου) διανοούμενους, που κατέληξαν σωρηδόν να γίνουν «πιστοί» του και να δημιουργήσουν κοτζάμ Θρησκεία: μόνον αυτή μπορεί να υποσχεθεί ικανοποίηση «άπειρων επιθυμιών»! Έτσι σήμερα, μετά από δύο χιλιετίες σκότους και φωτός (εναλλάξ), να φθάσουμε στο σημείο να πιστεύουμε όλο και περισσότερο τα διαψευσμένα, παρά τις διαψεύσεις. Όπως γίνεται λόγου χάρη με τα UFO στην Αμερική και με την Πολιτική στη «μετα-τουρκική Ελλάδα»(1828-2004 μ.Χ.).
Χάρη στον Παύλο, Ρωμαίοι και λοιποί Ευρωπαίοι θα μάθαιναν, ότι η Θρησκεία, μπορεί να υπολείπεται (κατά τι») της αλήθειας, αλλά υπερβαίνει, και τις Αυτοκρατορίες. Χάρη όμως στον Απερχόμενο( Τζ. Μπους), τώρα στις μέρες μας, θα επαληθευόταν το ###8230;γραπτό του. Το πετρελαιοκίνητο αυτό Λαμόγι, διάδοχος του «Υδροχοϊστή»(!) Μπίλυ (Κλίντον) υπήρξε ο Νεκροθάφτης (απλά) του δολοφονημένου εν ψυχρώ και οριστικά Διεθνούς Δικαίου(ΟΗΕ , δηλαδή!), το 1999 στο Βελιγράδι με «βόμβες Πλουτωνίου» και στην Άγκυρα, με «Αναθεώρηση των Αρχών» του ΝΑΤΟ: στην Νέα Αυτοκρατορία, θα ανήκουν όλα τα Έθνη!
Το αν ζούμε ήδη στη νέα αυτήν Αυτοκρατορία, ενδιαφέρον έχει για το μελλοντικό «Επίλοιπον» ανθρώπων, που θα έχει μία κάποια περιέργεια, για την «ιστορία των προγόνων» του:οικτρότατη μειοψηφία (και κατʼ ευχήν), η βασιμότερη πρόβλεψη σήμερα! Όμως το ό,τι η Αυτοκρατορία αυτή πάσχει από παγκόσμια λαμογιά, όποιος δεν το αναγνώρισε ακόμη, να κόψει αμέσως το «σκόνη γάλα»!
Όλως παραδόξως όμως, κι όπως συχνά πυκνά το κάνει η ιστορία στους ανθρώπους κατά τις τελευταίες χιλιετίες, στα μέσα του 19ου (μΧ) αιώνα, εμφανίστηκαν και «δύο Χιώτες», ο Μαρξ κι ο Ένγκελς να σκανδαλίζουν, σκανδαλίζοντες και σκανδαλιζόμενους, με το «κουφό» τους. Και τι είπαν δηλαδή οι άνθρωποι; Την απλούστερη αλήθεια (της εποχής τους): μπορεί κάποιοι να έχουν άπειρες επιθυμίες, αλλά ο μισθωτός Εργάτης θα έχει πάντα στο κούτελο του ζωγραφισμένη μία, το «Μισθό» του.( Και τότε, στο κούτελο των ανέργων, δύσκολα ξεχώριζε κανείς τη ζωγραφιά έστω μίας επιθυμίας!).
Φάνηκε, πως το αιρετικό εκείνο δίδυμο της «ευρωπαϊκής σκέψης(«Γερμανο-Εβραίος» ο ένας, «Άγγλος» ο άλλος), ή είχε συνειδητά απαρνηθεί τον (μεταλλαγμένο) «κρίκο» τους(«Οικονομολόγος» γαρ ο πρώτος, «Βιομήχανος» ο δεύτερος) ή ήτανε ###8230;συνεπείς Χριστιανοί! Ό,τι κι αν συνέτρεχε όμως, ένα είναι βέβαιο: γνώριζαν σίγουρα, ότι κι ο Ιησούς Χριστός είχε πει: «Ζητήστε πρώτα τη Βασιλεία του Θεού και ###8230;όλʼ αυτά θα σας παρασχεθούν»!

[1] Προς Ρωμ. Α΄, 25 τ.σ.
2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε: στις 11:03, 07-07-08:

#3
(3ο δελτίο)

Ένα από τα πιο συνεπή πνευματικά παιδιά του μεγάλου Ντοστογιέφσκι, Ο Νικόλαος Μπερδιάεφ, «πρων Μαρξιστής» και Υπουργός Παιδείας της πρώτης Κομμουνιστικής Κυβέρνησης στη Ρωσία και, κατοπινά, υπαρξιστής φιλόσοφος και «κριτικός θιασώτης» του «Ανατολικού Χριστιανισμού»(«Ορθοδοξίας»), είχε καταλήξει στο(τελικό) συμπέρασμα, ότι το «σοβιετικό καθεστώς» δεν ήταν παρά η πολιτική συνέπεια του αιρετικού στοιχείου, που άφησε η διάσπαση του Οικουμενικού Χριστιανισμού, σε «Δύση» και «Ανατολή». Καταλήγοντας έτσι στη χαρακτηριστική (όσο και προφητική) απόφανση, ότι «έτσι τελικά, το πνεύμα των Χριστιανών επέστρεψε στην πνευματικότητα της παλιάς διαθήκης»(στο «γάλα», που έλεγε κι ο Παύλος, στους ..Κορίνθιους!).
Το Λαμόγι, αθάνατο και διαχρονικό όσο κι η μάνα του, είναι ουδέτερο, φύλου, φυλής, φωτός(χρώματος), φάσης(της ιστορίας) και ###8230;φιλίας. Το ξύπνημα που έκανε από το 1989(με την «νέα τάξη πραγμάτων» του), δείχνει σʼ όλο τον κόσμο, πως θα είναι, οσονούπω, το «Μέγα Κριτήριο»###8230;μίας καλοστημένης «Αποκάλυψης». Όπου, το «βδέλυγμα» θα το λένε και τότε, «διαφθορά».
Η λαμογιά συνεπώς είναι φαινόμενο, φυσικό μεν ως γονιδιακή διαφοροποίηση(ή «μετάλλαξη», μετα-φυσικό δε, ως προερχόμενη από «μυθικό κρίκο», που μπορεί να λειτουργήσει, μόνον σε ανθρώπινη «αλυσίδα»(του DNA, φυσικά!). Στη γήινη πραγματικότητα βέβαια σήμερα γνωρίζουμε, ότι εκτός απʼ τα ανθρωπόμορφα λαμόγια(όπως λένε οι γραφές, «τελώνια»!), παντοφάγα είναι και τα σκουλήκια, αλλά εδώ ενδιαφέρον έχει, η «υγεία» μόνον των ανθρώπων.
Σαν φυσικό φαινόμενο, δε μπορεί βέβαια να θεωρηθεί «πάθος», «αρρώστια» και παρόμοια «ηθικά». Η Φύση δεν παθιάζει ποτές της και για κανένα «Είδος» της. Στη μεταφυσική της όμως διάσταση, η λαμογιά εκλαμβάνεται πάντα, ως αιτία «φθοράς»(φυσικής) και αιτιατό «διαφθοράς»(ανθρώπινης). Κατά βάση, από το 18ο αιώνα και μετά, λένε κάποιοι, το «ζήτημα είναι φιλοσοφικό». Στη συνέχεια γίνεται «ιδεολογικό» και στο τέλος μένει («για τον λαό»), το «ηθικό». Από εκεί και μετά, ###8230;η «εκδίκηση ανήκει στο Θεό»!
Η ακαδημαϊκή αυτή επιτυχία της «ευρωπαϊκής σκέψης», να προάγει τη θεωρητική προσέγγιση της «λαμιακής παράδοσης», στο βάθρο της επιστημοσύνης και δε της «εφηρμοσμένης», είχε σα συνέπεια, όχι μόνον βέβαια την επανίδρυση (από της στάχτες της πάλαι ποτέ ρωμαϊκής αυτοκρατορίας!) της Ελλάδας και του Ισραήλ (δύο κατʼ εξοχήν προ-ρωμαϊκούς «άγιους τόπους»!), αλλά και την προαγωγή της λεγόμενης «Ψυχολογίας» («Ψυχιατρικής» και παρόμοια). Από εκεί και μετά, ακόμη και ο άνθρωπος, γίνεται «υλικό»( εξ ου και «μάζες»!), για το «σκουλήκι της» κάθε «περιέργειας»(ψευδώνυμο της επιθυμίας).
2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε: στις 21:19, 14-07-08:

#4
"Optimi corruptio pessima"?[Το ανώτερο διαφθείρει το κατώτερο];
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

iJohnnyCash (Panayotis Yannakas)

Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Επιχειρηματίας . Έχει γράψει 15,938 μηνύματα.

O iJohnnyCash έγραψε: στις 21:45, 14-07-08:

#5
H διαφθορά βρίσκετε εκεί που η επιτυχία δεν έχει σχέση με το εγώ.

Όσοι πιστεύουν ότι δεν μπορούν να επιτύχουν με θεμιτά μέσα ή έχουν επιτύχει με μη θεμιτά μέσα θεωρούν ότι η διαφθορά είναι η μοναδική σκάλα ...
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε: στις 07:47, 15-07-08:

#6
Αρχική Δημοσίευση από Exposed_Bone
H διαφθορά βρίσκετε εκεί που η επιτυχία δεν έχει σχέση με το εγώ.

Όσοι πιστεύουν ότι δεν μπορούν να επιτύχουν με θεμιτά μέσα ή έχουν επιτύχει με μη θεμιτά μέσα θεωρούν ότι η διαφθορά είναι η μοναδική σκάλα ...
Οι λαοί δεν έχουν παρά τις κυβερνήσεις που τους αξίζουν. Εάν οι ίδιοι είναι διεφθαρμένοι, δεν μπορούν να περιμένουν να κυβερνώνται με τιμιότητα. Η διαφθορά σε μία συγκεκριμένη Κοινωνία, δεν μπορεί παρά να υποθάλπτεται από θεσμικές υστερήσεις ή πολιτισμικές καθυστερήσεις. Η "Μεταπολίτευση", για παράδειγμα, στη χώρα μας, βρίθει τέτοιων περιπτώσεων!
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε: στις 13:03, 16-02-11:

#7
Αρχική Δημοσίευση από Νωεύς
... Η "Μεταπολίτευση", για παράδειγμα, στη χώρα μας, βρίθει τέτοιων περιπτώσεων!
Καλά, ο Τσουκάτος, λέει τα έδωσε στο κόμμα, αλλά ο παρακοιμώμενος του Άκη, σε ποιον τα έδινε;
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος