×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,794 μέλη και 2,440,660 μηνύματα σε 76,687 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 336 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Δίκαιο και Διαδίκτυο

Oralee (Κωνσταντίνα)

Τιμώμενο Μέλος

H Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 8,690 μηνύματα.

H Oralee living, laughing and loving, έγραψε: στις 00:11, 28-07-08:

#1
Όχι πως ξέρω πολλά για αυτό, αλλά το βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρον να σας παραθέσω κάποια νομικά στοιχεία σχετικά με το τι ισχύει στο Διαδίκτυο.
Θα ξεκινήσω με θέματα σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία.
Αντιγράφω από το βιβλίο "Δίκαιο του Διαδικτύου" του Θεόδωρου Σιδηρόπουλου, Εκδόσεις Σάκκουλα, 2003:
"Ως εκ τούτου, ο δημιουργός πρωτότυπου πνευματικού δημιουργήματος λόγου, τέχνης ή επιστήμη, που εκφράζεται με οποιαδήποτε μορφή και κυρίως γραπτού κειμένου, μουσικής σύνθεσης, οπτικοακουστικού έργου, φωτογραφίας, εικονογράφησης, μετάφρασης, διασκευής ή προσαρμογής έργου, προγράμματος η/υ, τοπογραφίας προϊόντων ημιαγώγων, βάσης δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων και των πολυμεσικών έργων (multimedia), αλλά και της ίδιας της ιστοσελίδας, εφόσον συνιστά πρωτότυπη σύνθεση πληροφοριών και στοιχείων, προστατεύεται διττά. Από τη μία μεριά του απονέμεται η εξουσία να επιτρέπει ή να απαγορεύει την εγγραφή και αναπαραγωγή του έργου του, την παρουσίαση του στο κοινό, τη μετάφραση, διασκευή ή προσαρμογή του, τη διανομή του πρωτοτύπου ή αντιτύπων του στο κοινό, την εκμίσθωσή και το δημόσιο δανεισμό του, τη δημόσια εκτέλεσή του, τη ραδιοτηλεοπτική του μετάδοση ή αναμετάδοση στο κοινό με ηλεκτρομαγνητικά κύματα, καλώδια ή δορυφόρους, την παρουσίασή του στο κοινό και την εισαγωγή αντιτύπων του, που παρήχθησαν στο εξωτερικό χωρίς τη συναίνεσή του (περιουσιακό δικαίωμα). Ενώ από την άλλη του χορηγούνται τα αποκλειστικά δικαιώματα της δημοσίευσης του έργου του, της αναγνώρισης της πατρότητάς του, του σεβασμού της ακεραιότητάς του, της προσπέλασης και τέλος της υπαναχώρησης από συμβάσεις μεταβίβασης των περιουσιακών του δικαιωμάτων, εφόσον αυτό είναι αναγκαίο για την προστασία της προσωπικότητάς του (ηθικό δικαίωμα).
....
Ο δικαιούχος δικαιώματος πνευματικής ιδιοκτήσιας μπορεί να απαγορεύσει κάθε αναπαραγωγή του έργου που πραγματοποιείται είτε απευθείας στο ίδιο ή σε διαφορετικό μέσο (άμεση αναπαραγωγή), είτε μέσω ενδιάμεσης διαδικασίας (έμμεση αναπαραγωγή). Ως εκ τούτου στην έννοια της αναπαραγωγής εντάσσεται η περίπτωση της φόρτωσης και αποθήκευσης των πνευματικών έργων σε διακομιστή (server), στο σκληρό δίσκο ενος η/υ, καθώς και της αποστολής τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), παρά το ότι εν προκειμένω δεν δημιουργείται ένα ορατό και μόνιμο αντίτυπο, δηλ. ένα υλικό υπόστρωμα.
Κατ' εξαίρεση πάντως επιτρέπεται η πρόβλεψη παρεκκλίσεων από τον ως άνω κανόνα, υπό την προϋπόθεση ότι αφορούν σε ειδικές περιπτώσεις και δεν συνεπάγονται βλάβη στην κανονική εκμετάλλευση του έργου ούτε στα νόμιμα συμφέροντα του δημιουργού.
....
Πέραν τούτου εξαίρεση από τη γενική απαγόρευση της άνευ συναινέσεως αναπαραγωγής παρέχεται και στην περίπτωση της διεξαγωγής της για ιδιωτική χρήση, εξαιρουμένης πάντως της αναπαραγωγής ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων, υπό την προϋπόθεση της καταβολής δίκαιης και εύλογης αμοιβής στον δικαιούχο της πνευματικης ιδιοκτήσιας..
.....
Επιπρόσθετα επιτρέπεται η αναπαραγωγή προστατευόμενων έργων, όταν πραγματοποιείται προς όφελος τυφλών και κωφαλάλων, για σκοπούς δικαστικούς ή διοικητικούς, για λόγους ενημέρωσης και διδασκαλίας, συμπεριλαμβανομένης και της διδασκαλίας από απόσταση μέσω του διαδικτύου (e-learning), καθώς και όταν διεξάγεται από προσιτές στο κοινό βιβλιοθήκες ή αρχεία. Επιτρέπεται επίσης χωρίς περιορισμούς η αναπαραγωγή ή διάθεση δημοσιευμένων άρθρων καθώς και η παράθεση αποσπασμάτων με σκοπό την άσκηση κριτικής ή κατά την επιθεώρηση του τύπου.
.....
Απαγορεύεται η χωρίς την άδεια του δημιουργού απάλειψη ή αλλοίωση οποιασδήποτε πληροφορίας που παρέχεται σε ηλεκτρονική μορφή και αφορά στην ταύτοτητα του έργου, τον δημιουργό, τους όρους ή τις προϋποθέσεις χρήσης του έργου και τους αριθμούς ή κώδικες που αντιπροσωπεύουν τις πληροφορίες αυτές (digital rights management systems)... Με την ρύθμιση αυτή καθίσταται παράνομη και η χωρίς την τήρηση των ως άνω προϋποθέσεων χρήση πλαισίων (frames), μέσω των οποίων αποκαλύπτεται στο χρήστη το περιεχόμενο άλλων ιστοσελίδων, χωρίς να καθίσταται ορατή στον τελευταίο η μετακίνησή του από την ιστοσελίδα αφετηρίας."
Τι μπορεί να κάνει κάποιος που ανακαλύπτει τέτοια προσβολή σε επόμενο ποστ, γιατί βαρέθηκα να πληκτρολογώ
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Oralee : 28-07-08 στις 17:26.
3
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Oralee (Κωνσταντίνα)

Τιμώμενο Μέλος

H Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 8,690 μηνύματα.

H Oralee living, laughing and loving, έγραψε: στις 16:57, 05-08-08:

#2
Ας πούμε τώρα τι μπορεί να κάνει αυτός που ανακαλύπτει προσβολή μέσω Διαδικτύου. Αντιγράφω από το ίδιο βιβλίο:
"Σε κάθε περίπτωση προσβολής δικαιώματος πνευματικής ιδιοκτησίας, συγγενικού δικαιώματος ή του ειδικού δικαιώματος του κατασκευαστή βάσης δεδομένων ο δικαιούχος του μπορεί να αξιώσει την αναγνώριση του δικαιώματός του πάνω στο έργο, το λογισμικό ή την βάση δεδομένων, την άρση της προσβολής και την παράλειψή της στο μέλλον, καθώς και την καταβολή αποζημίωσης για την ανόρθωση της περουσιακής του ζημίας και ηθικής βλάβης, η οποία δεν μπορεί να είναι κατώτερη από το διπλάσιο της κατά νόμο ή συνήθως καταβαλλόμενης αμοιβής για το είδος της εκμετάλλευσης, που έκανε χωρίς άδεια ο υπόχρεος. Η εκδίκαση των σχετικών αγωγών διεξάγεται με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον του κατά τόπο αρμοδίου Μονομελούς Πρωτοδικείου, το οποίο μπορεί να διατάξει την κατάσχεση των παρανόμως αναπαραχθέντων, διασκευασθέντων ή διανεμηθέντων αντιγράφων, καθώς επίσης και των συσκευών, προϊόντων και συστατικών στοιχείων, τα οποία επιτρέπουν ή διευκολύνουν την εξουδετέρωση της προστασίας τυχόν εφαρμοζομένων τεχνολογικών μέτρων. Επιπρόσθετα προβλέπονται και ποινικές κυρώσεις.
Πέραν τούτου προβλέπεται η δυνατότητα λήψης εκ μέρους του δημιουργού ασφαλιστικών μέτρων και κατά των παρόχων υπηρεσίων διαδικτύου, οι υπηρεσίες των οποίων χρησιμοποιούνται από τρίτο για την προσβολή πνευματικού δικαιώματος με αίτημα την απόσυρση ή την απενεργοποίηση της πρόσβασης σε ιστοσελίδες που προσβάλλουν καθ' οιονδήποτε τρόπο τα πνευματικά του δικαιώματα
".
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Lorien

Επιφανές Μέλος

Ο Lorien αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 4,331 μηνύματα.

O Lorien έγραψε: στις 01:16, 06-08-08:

#3
Το σημειο το ζορικο ειναι "τι αποτελει πνευματικη ιδιοκτησια". Καποτε ειχα διαβασει καμποσα περι τραγουδιων κλπ, και ειναι λιγο μπερδεμενα.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Oralee (Κωνσταντίνα)

Τιμώμενο Μέλος

H Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 8,690 μηνύματα.

H Oralee living, laughing and loving, έγραψε: στις 01:30, 06-08-08:

#4
Μπορω να σου παραθεσω τι λέει ο βασικός νόμος περί πνευματικής ιδιοκτησίας αν θες, αλλα άλλη μέρα γιατί σήμερα έβαλα ψεύτικα νύχια κι ακόμα βασανίζομαι
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

 • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
   
 • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
  Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

 • Παρόμοια Θέματα
  • Αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο - Από ἅλς
   Το θέμα έχει λάβει 6 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Νομικά.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 20-08-11 στις 21:57.
  • Για ένα πιο δίκαιο forum - Από iJohnnyCash
   Το θέμα έχει λάβει 1 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Σημαντικές ανακοινώσεις.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 28-09-09 στις 00:31.
  • Δίκαιο - Από ipios
   Το θέμα έχει λάβει 10 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Νομικά.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 14-12-07 στις 23:21.
  • Τουρκικές διεκδικήσεις και Διεθνές Δίκαιο - Από tanos56
   Το θέμα έχει λάβει 31 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Πολιτική - Κοινωνικά θέματα.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 27-08-06 στις 13:00.
 • Προηγούμενο Θέμα Επόμενο Θέμα