×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,815 μέλη και 2,441,800 μηνύματα σε 76,734 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 275 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Περί του Ηλεκτρομαγνητικού Πνεύματος

Δεσμώτης

Επιφανές Μέλος

Ο Δεσμώτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 3,563 μηνύματα.

O Δεσμώτης έγραψε: στις 17:13, 10-08-08:

#1
Ξέρουμε πραγματικά, τί είναι ο ηλεκτρισμός;
Lama Anagarika Govinda, Γερμανός Θιβετιανός Βουδιστής

Τη στιγμή που διαβάζεις αυτό το μήνυμα, περνούν από μέσα σου χιλιάδες πληροφορίες. Όταν λέω "από μέσα σου", δεν εννοώ το νου σου, αλλά το κορμί σου. Τα κύτταρα του μυαλού σου, ως και το σημείο που τοποθετείς το εγώ σου, τα διαπερνά ένας τεράστιος πλούτος πληροφοριών.
Δεκάδες τραγούδια, χιλιάδες λέξεις που ανταλάσσουν κάποιοι άνθρωποι ποθ δεν γνώρισες και δεν θα γνωρίσεις ίσως ποτέ, κωδικοποιημένα μηνύματα που ίσως σε αφορούν, ίσως όχι. Αλλά εσύ δεν τα ακούς, γιατί τα αυτιά σου ακούν μόνο τις δονήσεις του άερα και όχι του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου - της ραδιοφωνικής ακτινοβολίας - που είναι παντού γύρω σου και σε διαπερνά.
Τί άραγε είναι ο θαυμαστός ηλεκτρομαγνητισμός;
Ο άνθρωπος είναι μια έκφραση αυτής της δύναμης. Γεννήθηκες, επειδή τα κύτταρα σου μπήκαν σε μια συγκεκριμένη θέση, σε ένα προϋπολογισμένο πλέγμα κβαντικών πιθανοτήτων που λέγονται άτομα. Το μυαλό σου συνδέεται με ολόκληρο το κορμί σου. Τα μάτια σου βλέπουν χρώματα, καθώς και το ηλεκτρικό φως που πέφτει πάνω στην οθόνη του pc σου.
Νιώσε το κορμί σου. Πώς μεταφέρεται στο κέντρο του κεφαλιού σου η πληροφορία πως το σώμα σου είναι εδώ;
Τα πάντα είναι ηλεκτρικά. Αυτό δεν είναι ακριβώς αλήθεια, ταυτόχρονα όμως είναι γιατί τα "πάντα" είναι ηλεκτρικά ερεθίσματα που ενεργοποιούν τα εγκεφαλικά σου κύτταρα και "αντιλαμβάνεσαι".
Η ηλεκτρική ενέργεια είναι ένα απο τα μυστικά της δημιουργίας του σύμπαντος. Δεν εφευρέθηκε απ'τον Ελευθεροτέκτοντα Βενιαμίν Φραγκλίνο και το χαρταετό που ύψωσε το 1752, ούτε από τους λάτρεις του Δία - του Θεού του Κεραυνού - ούτε από τους αλχημιστές που ισχυρίζονταν πως κατάφεραν να αποστάξουν την "αλχημική φλόγα".

Όλοι αυτοί μαζί με τους σημερνούς επιστήμονες του ηλεκτρομαγνητισμού έχτισαν διάφορες θεωρίες για να καταφέρουν να τον καταλάβου και ίσως να τον υποτάξουν και να τον ελέγξουν. Τελικά κατάφεραν να καταλάβουν τα περισσότερα καπρίτσια του και να τα εκμεταλλευτούν, αλλά κανείς δεν γνωρίζει την πραγματική του φύση. Αν νομίζετε πως είναι μικρές μπαλίτσες που έχουν ζωγραφισμένο επάνω τους ενα "+" ή ένα "-" και τρέχουν μέσα σε σιδερένια σωληνάκια, είστε πολύ γελασμένοι! Ο ηλεκτρισμός είναι ύλη, κύματα, ενέργεια, φορτίο, κατάσταση, δόνηση και - το σημαντικότερο - είναι πάντα εδώ αλλά και πάνα άπιαστος. Είναι μια μαγική ενέργεια.
Δεν είναι παράξενο λοιπόν πως την εποχή που ο Φραγκλίνος "άρπαξε τη λάμψη της αστραπής από τον ουρανό και το σκήπτρο απ΄τους δυνάστες" - όπως έγραψε ένας Γάλλος ποιητής αναφερόμενος ταυτόχρονα και στην απελευθέρωση της Αμερικής από τους Άγγλους, η οποία ίσως δεν θα είχε συμβεί ποτέ, αν δεν υπήρχε ο Φραγκλίνος -, τα μυστικά του ηλεκτρισμού και του μαγνητισμού ήταν το αντικείμενο της έρευνας μάγων και φιλοσόφων.

Την ίδια στιγμή που ο Φραγκλίνος πετούσε τον περίφημο χαρταετό του σε κάποιο αμερικάνικο λόφο κι ο Μέσμερ στην Ευρώπη διατύπωνε τη θεωρία του "ζωϊκού μαγνητισμού", ο Μοραβιανός μοναχός Προκώφ Ντίβιτς (Prokov Divich), ανακάλυπτε πρώτος το αλεξικέραυνο - αν και κατοχυρώθηκε στον Φραγκλίνο - αλλά το θεωρούσε απλώς σαν βήμα για την κατανόηση της ανθρώπινης ψυχής. Ο ηλεκτρισμός έμοιαζε πολύ με αυτόν τον παράξενο κάτοικο του ανθρώπινου κορμιού.

....συνεχίζεται
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Δεσμώτης : 10-08-08 στις 17:37.
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Δεσμώτης

Επιφανές Μέλος

Ο Δεσμώτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 3,563 μηνύματα.

O Δεσμώτης έγραψε: στις 22:48, 10-08-08:

#2
Η ψυχή είναι κάτι που αντιλαμβανόμαστε πλέον σαν ενέργεια, επηρεασμένοι ίσως από τη φύση του ηλεκτρισμού. Αλλά η κατανόηση του ηλεκτρισμού δεν μας βοήθησε -τουλάχιστον μέχρι στιγμής- να συλλάβουμε και το "ρευστό" που φαίνεται να κυκλοφορεί μέσα στο εγώ μας.

Με έναν παράξενο όμως τρόπο, άλλαξε τον τρόπο ζωής μας και επηρέασε την πνευματική και μαγική αναζήτηση.
Η ανάγκη ύπαρξης και επίκλησης δαιμόνων και αγγέλων για να επιτευχθούν οι μαγικές πράξεις σταμάτησε να υπάρχει, όταν ορίσαμε τελικά την ψυχή μας σαν ένα είδος ενέργειας που -σαν την ηλεκτρική- μπορούσαμε να ελέγξουμε με "μηχανισμούς".

Το 1777 ο Γερμανός Φ.Αντον Μέσμερ θεράπευσε στο Παρίσι τη Μαρία Τερέζα Παραντί και προκάλεσε σάλο γύρω από το όνομα του. Δημιούργησε μια θεραπευτική θεωρία, αυτήν του "ζωικού μαγνητισμού", με την οποία θεράπευσε πλήθος ανθρώπων. Συνέδεε κάδους "μαγνητισμένους" από αυτόν με σιδερένεις ράβδους, τις οποίες κρατούσαν οι ασθενείς του και μετέφερε έτσι -πάντα σύμφωνα με παρευρισκόμενους της εποχής- τη ζωική ενέργεια που απαιτούσαν τα σώματα των ασθενών για να γίνουν καλά.

Οι ασθενείς του όχι μόνο θεραπεύονταν, αλλά ένοιωθαν τη ροή της ενέργειας αυτής στο σώμα τους, σαν τσιμπήματα, δονήσεις και κύματα. Ο Μέσμερ έγραψε πάνω σ'αυτό: "Όλα τα σώματα είναι -όπως ο μαγνήτης- ικανά να μεταδώσουν αυτην τη μαγνητική αρχή (το ζωικό μαγνητισμό). Το υγρό αυτό διαπερνά τα πάντα και μπορεί να συγκεντρωθεί και να αποθηκευτεί, όπως το ηλεκτρικό υγρό (και) να δρα από απόσταση.
Η παράξενη τεχνολογία του Μέσμερ γρήγορα θεωρήθηκε τσαρλατανισμός, αλλά η μαγνητική θεώρηση της ψυχής, εισέβαλλε στην ψυχική έρευνα επηρεάζοντάς την βαθιά. Η θεραπεία των ασθενών του αποδόθηκε τελικά στην υποβολή -στην οποία θα αναφερθώ αργότερα, ίσως σε κάποιο άλλο τόπικ- αλλά ακόμα δεν είμαστε σίγουροι για το τι συνέβαινε ακριβώς.

Η θεωρία του "ζωικού μαγνητισμού" οδήγησε τελικά στην αντιμετώπιση της ψυχής σαν ένα είδος ενέργειας, που την υιοθέτησαν τελικά όλοι -ακόμα και οι σημερινοί υλιστές, μιλώντας για την ψυχική τους κατάσταση, χρησιμοποιούν εκφράσεις όπως "νιώθω άδειος, έχασα ενέργεια, αποθηκεύω ενέργεια".
Η επιστημονική σκέψη της εποχής εκείνης, αναγνώρισε την ομοιότητα της ψυχής με τον μαγνητισμό και τον ηλεκτρισμό. Ο πραγματικός εφευρέτης του αλεξικέραυνου, Π.Ντίβιτς δεν προχώρησε τελικά στη δημιουργία μιας ηλεκτρικής θεωρίας, γιατί απλά θεωρούσε τον ηλεκτρισμό σαν μια πνευματική δύναμη και ένα θεολογικό, ουσιαστικά, ζήτημα.
Δεν ήταν μόνος του σ'αυτήν τη θεώρηση. Ένας μεγάλος κύκλος θεολόγων της εποχής εκείνης, είδε στον ηλεκτρισμό την Anima mundi, "την ψυχή του κόσμου".
Ο Έτινγκερ, ο Τόλαντ και ο Γούλστον βρήκαν στον ηλεκτρισμό και το μαγνητισμό τον τρόπο να εκπληρώσουν την αλχημική επιδίωξη της "πνευματοποίησης της Φύσης". Θεώρησαν ότι ο ηλεκτρισμός είναι το φως που δημιούργησε ο Θεός, την πρώτη (ή κάποια) μέρα της Δημιουργίας.

Η παραπάνω άποψη διαπέρασε όλη τη νόηση της εποχής...

Τι σκέψεις κάνετε για τον ηλεκτρομαγνητισμό και τη σύνδεση του με την ύπαρξη ψυχής; Γίνονται δεκτές κι απόψεις σχετικές με τους νόμους του Κιρκώφ και Ομ μέχρι και για τα ηλεκτροφόρα σαλάχια
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια