×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,802 μέλη και 2,440,984 μηνύματα σε 76,702 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 176 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Μεταρρυθμίζομαι και τρελαίνομαι!

Γ.Αγαλιώτης

Νεοφερμένος

Ο Γ.Αγαλιώτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 54 ετών , επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 3 μηνύματα.

O Γ.Αγαλιώτης έγραψε: στις 14:46, 11-12-13:

#1
Μας ζητούν τρελά πράγματα! Δήλωση κυβερνητικού αξιωματούχου για τις απαιτήσεις της τρόϊκας κατά τη τελευταία αξιολόγηση.

Μας ζητούν να κλείσουμε ζημιογόνες επιχειρήσεις και οργανισμούς του δημοσίου που είναι στρατηγικής σημασίας. Μας ζητούν επιπλέον μέτρα(φορολογικά και μη) και απολύσεις στο Δημόσιο τομέα.

Μα το κυριότερο και πιο τρελό, μας ζητούν μεταρρυθμίσεις με αντάλλαγμα την εκταμίευση χρημάτων.

Αλλά απλά λογαριάζουν χωρίς το ξενοδόχο.

Γιατί εμείς οι «Ελληνάρες» που από φέτος θα καταφέρουμε να έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα στο προϋπολογισμό μας και άρα να είμαστε αυτάρκεις(κούνια που μας κούναγε),αντιστεκόμαστε. Θέτουμε «κόκκινες γραμμές» άμυνας στους «επάρατους και ανάλγητους» ξένους δανειστές αναφωνώντας «Μολών λαβέ» ή επί το λαϊκότερον «όχι άλλα μέτρα».

Γιατί εμείς από τη πλευρά μας και μέσα σε τέσσερα χρόνια έχουμε κάνει τα πάντα για να μεταρρυθμίσουμε αυτό το μεταπολιτευτικό «τέρας» που λέγεται «Ελληνικό Δημόσιο» το οποίο λόγω του υπέρογκου χρέους του, δεκαετίες τώρα κόντεψε να βουλιάξει όλη τη χώρα.

Και όταν λέω τα έχουμε κάνει όλα, εννοώ όλα.

Από πού να αρχίσω και που να τελειώσω.

Τους 250.000 υπαλλήλους του, τους κάναμε 1.200.000 και τώρα που τέλειωσαν τα δανεικά και δε μπορούμε πλέον να τους πληρώνουμε, τους προσφέρουμε «τιμητική αποστρατεία» και παχυλή σύνταξη με νέα δανεικά στα 50 και 55 χρόνια.

Φορολογήσαμε και φορολογούμε ότι κινείται, ότι πετάει και ότι υπάρχει ή δημιουργεί, ενώ σε λίγο θα φορολογήσουμε και ότι ή όσους κάθονται ακίνητοι, έτσι για τιμωρία και παραδειγματισμό!

Φορολογήσαμε και φορολογούμε σε τέτοια έκταση και με τόση μανία που καταφέραμε μέσα σε τέσσερα χρόνια να έχουμε ολόκληρη στρατιά ανέργων χωρίς «στρατάρχη» και να διώξουμε σχεδόν όλους όσους ακόμα επιχειρούν στη χώρα ή τυγχάνει να έχουν περιουσία. Αλλά και για αυτούς τους εναπομείναντες, ακόμα δεν έχουμε εφαρμόσει τη τελεσίδικη απόφαση «δις εις θάνατον», η οποία όμως είναι γνωστή και ανακοινωμένη εδώ και χρόνια.

Δώσαμε και εξακολουθούμε να δίνουμε μισθούς και συντάξεις και μπόνους σε «τυφλούς» που βλέπουν, σε «ανάπηρους» που χαίρουν «άκρας υγείας», σε «επίορκους» και «κηφήνες», σε σαραντάρηδες ακάματους, σε «άγαμες θυγατέρες» και «συνδικαληστές», σε εργαζόμενους σε υπηρεσίες χωρίς αντικείμενο και ένα σωρό άλλους «πολιτικούς πελάτες» μας. Κριτήριο μας; Μα να είναι «ημέτεροι» και να μας επανεκλέγουν όταν τους το ζητούμε «ανεξαρτήτως πολιτικής απόχρωσης».

Το 75%-25% (κόψιμο δημοσίων δαπανών vs μέτρα) του πρώτου μνημονίου, το κάναμε με την ανοχή σας 50%-50%, λίγο αργότερα 40%-60% και τώρα 25%-75% εφαρμόζοντας τα περιβόητα «ισοδύναμα μέτρα»(μετάφραση στη καθομιλουμένη= φορολογία μέχρι θανάτου).

Καταφέραμε να ρίξουμε στον «καιάδα» σχεδόν το σύνολο των καταθέσεων των πολιτών και των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων ενώ τώρα ετοιμαζόμαστε για τη τελική λύση, η οποία περιλαμβάνει και τη δήμευση των πάγιων (ακόμα και των ανενεργών) περιουσιακών στοιχείων των «κατεχόντων» δημιουργώντας μέχρι στιγμής 1.500.000 νεόπτωχους Έλληνες και έπεται συνέχεια.

Και αντί το «Διευθυντήριο των Βρυξελλών και λοιπόν δανειστών» να σεβαστεί τους κόπους μας, έρχεται τώρα με θράσος χιλίων καρδιναλίων και μας ζητά και μεταρρυθμίσεις!

Να διώξουμε το «αίμα» μας(τους πελάτες μας) κλείνοντας στρατηγικούς οργανισμούς που δε παράγουν τίποτε παρά μόνον ελλείμματα ή να βρούμε «ισοδύναμα».

Έ λοιπόν όχι κύριοι! Δε θα σας περάσει. Εδώ υπάρχει η έσχατη κόκκινη γραμμή!

Μας ζητάτε να μεταρρυθμιστούμε με το ζόρι. Και μαζί με αυτά μας στέλνετε και διεθνή «ραπόρτα» για δήθεν 550 νόμους που αφορούν φόρους και τέλη που πρέπει να καταργήσουμε για να έχουμε φθηνότερα προϊόντα και να είμαστε ανταγωνιστικοί.

Θα μας υπαγορεύσετε δηλαδή και πως θα το κάνουμε!

Λες και εμείς δε ξέρουμε. Εμείς που έχουμε νόμους για την «εφαρμογή των νόμων» και νομοθετούμε καθημερινά εγκυκλίους για τους νόμους για την εφαρμογή των νόμων.

Έχετε βαλθεί να μας μεταρρυθμίσετε και να μας τρελάνετε!

Σας πληροφορούμε λοιπόν πως εμείς είμαστε υπερήφανοι που είμαστε Έλληνες και θα κάνουμε του κεφαλιού μας. Κι αν δε σας αρέσει κάντε όπως νομίζετε, μόνο μη μας κόψετε τα δανεικά γιατί τότε θα εκλέξουμε άλλη πολιτική ηγεσία που «σκίζει μνημόνια»(όπως λέμε καλσόν) και τότε θα δείτε τι θα πάθετε εσείς και η Ευρώπη σας!

Ζητείστε μας ότι άλλο θέλετε όχι όμως μεταρρυθμίσεις γιατί τρελαινόμαστε.

Μεταρρυθμίζομαι και τρελαίνομαι λέμε!!!!!!!!!!
1
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

gaspar

Επιφανές Μέλος

Ο gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,356 μηνύματα.

O gaspar ΕΠΙΚΡΑΤΕΕΙΝ Η ΑΠΟΛΛΥΣΘΑΙ έγραψε: στις 19:26, 11-12-13:

#2
αν ειχαμε λιγη αξιοπρεπεια ως κράτος, δεν θα υπακούγαμε καμια τρόικα και κανέναν δανειστή.
αυτα που μας λένε τώρα θα τα κάναμε μόνοι, πρίν την κρίση και μάλιστα x2.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Red Hot Chili L

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Ο Red Hot Chili L αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 50 ετών . Έχει γράψει 129 μηνύματα.

O Red Hot Chili L έγραψε: στις 19:37, 11-12-13:

#3
Ναι, φυσικά, άλλωστε ποιος λαός δε θέλει να φτωχύνει ώστε μια δράκα καλοθρεμένων κοιλαράδων να διπλασιάσει και να τριπλασιάσει την ήδη κολοσσιαία περιουσία του? Μεταρρυθμίστε μας κι αφήστε μας

Αντε, ένα αρθράκι που με απλά και κατανοητά λόγια επεξηγεί τι ακριβώς είναι αυτές οι "μεταρρυθμίσεις" που τόσο λατρεύουν τα νεοφίλια του Ντουνιά.


"Μεταρρυθμίσες" και "Ανταγωνιστικότητα"


Δύο είναι οι λέξεις- "κλειδιά" της σύγχρονης οικονομικής πραγματικότητας. Οι λέξεις αυτές, που θα τις ακούτε συνεχώς τα τελευταία χρόνια από τους "γκουρού" της οικονομίας, από τους κοινοτικούς αξιωματούχους, από τους τροϊκανούς, από τα "παπαγαλάκια" των οικονομικών (και όχι μόνο) μίντια, είναι οι εξής: "Ανταγωνιστικότητα" και "μεταρρυθμίσεις".
Οι δεύτερες παρουσιάζονται ως προϋπόθεση για την πρώτη. Και οι δύο έννοιες αποτελούν δίδυμο που "δε σπάει". Δε γίνεται να έχεις "ανταγωνιστικότητα" δίχως "μεταρρυθμίσεις" και αν δεν κάνεις "μεταρρυθμίσεις" δε θα έχεις "ανταγωνιστικότητα".

Μια και οι δύο λέξεις έχουν "θετική" χροιά (όπως λ.χ. και η λέξη "φιλελεύθερος") στην καθομιλουμένη, αλλά στην οικονομία (όπως και η λέξη "φιλελεύθερος") είναι πολύ... κακά πράγματα, για τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου, να εξηγήσω λίγο τι εννοούν οι νεοφιλελεύθεροι "γκουρού" με τις λέξεις αυτές.

"Ανταγωνιστικότητα" λοιπόν σημαίνει ότι η Χ χώρα, για να είναι "ανταγωνιστική", θα πρέπει να ικανοποιεί κάποια κριτήρια. Θα πρέπει να έχει ανύπαρκτο ή έστω αναιμικό κοινωνικό κράτος, θα πρέπει να έχει εκχωρήσει όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας, ακόμη και τα θεωρούμενα ως "στοιχειώδη αγαθά", σε επιχειρηματίες που θα κερδοσκοπούν σε αυτά. Το Δημόσιο θα πρέπει να είναι εξαιρετικά μικρό και κατά κύριο λόγο να ασχολείται με τη δημόσια τάξη, το στρατό και να κάνει τον "τροχονόμο" στην οικονομία. Η "ανταγωνιστική" χώρα θα πρέπει να φορολογεί τους πολίτες της επαρκώς (έως πολύ), αλλά όχι το πλουσιότερο 10%, αφού αυτοί "παράγουν πλούτο", οπότε φορολογούμε το υπόλοιπο 90%, τους κατά τεκμήριο φτωχότερους. Θα πρέπει να έχει χαμηλές αμοιβές και ανύπαρκτα εργασιακά δικαιώματα, ώστε οι επιχειρήσεις να απολαμβάνουν τα αγαθά μιας πλήρως "απελευθερωμένης" (το πρόβλημα με τις λέξεις στα οικονομικά, που σας έλεγα) αγοράς εργασίας. Με τον τρόπο αυτό, οι επιχειρηματίες της χώρας αυτής θα βρίσκονται σε καλύτερη θέση από τους αντίστοιχους επιχειρηματίες μιας άλλης χώρας και θα είναι "ανταγωνιστικοί". Αυτό σημαίνει "ανταγωνιστικότητα".

"Μεταρρυθμίσεις" είναι η διαδικασία με την οποία φτάνουμε στο παραπάνω αποτέλεσμα. Δηλαδή, μεταρρυθμίσεις είναι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των δημόσιων επιχειρήσεων, η εξαφάνιση των εργασιακών δικαιωμάτων και η δημιουργία στρατιών ανέργων ώστε να μπορούν να "ψωνίζουν" εξαιρετικά φθηνή εργατική δύναμη οι επιχειρήσεις. Μεταρρυθμίσεις είναι να μην υπάρχει κανένας περιορισμός στην εκμετάλλευση του εργαζόμενου από τον εργοδότη, να μειωθούν έως... εξαφάνισης οι φόροι στις επιχειρήσεις ώστε να φορολογούνται μόνο τα φυσικά πρόσωπα (όσα δεν μπορούν να "φορτώσουν" περιουσιακά στοιχεία και δαπάνες σε εταιρείες, για να είμαστε ακριβείς) και κυρίως οι μεσαίες και χαμηλές τάξεις. Μεταρρυθμίσεις είναι να περιοριστούν η δημόσια παιδεία και η δημόσια υγεία σε δραστικό βαθμό, ούτως ώστε να εξυπηρετούν μόνο τους άπορους και όσους δεν έχουν καμία άλλη δυνατότητα, και βαθμιαία και οι δύο αυτοί τομείς να περάσουν στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Μεταρρυθμίσεις επίσης είναι η διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και η βαθμιαία υποκατάστασή της με τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Όλες αυτές είναι οι "μεταρρυθμίσεις".

Όπως αντιλαμβάνεστε, η Ελλάδα βρίσκεται σε πορεία "ανάκτησης της ανταγωνιστικότητάς" της, κάνοντας μπόλικες "μεταρρυθμίσεις". Όταν ανακτήσουμε την "ανταγωνιστικότητα" μας (δηλαδή, όταν θα 'χουν ξεπουληθεί τα πάντα κι οι μισθοί θα βρίσκονται ένα "κλικ" πάνω απ' αυτούς της Βουλγαρίας και τα εργασιακά δικαιώματα σε επίπεδο... Α' Παγκοσμίου Πολέμου), τότε βεβαίως κάποιες άλλες χώρες θα κάνουν ακόμη μεγαλύτερες περικοπές, θα καταστήσουν τους εργαζομένους τους ακόμη χειρότερα ανδράποδα, θα δώσουν ακόμη μεγαλύτερα κίνητρα για προσέλκυση κεφαλαίων και θα αρχίσει ένας νέος κύκλος "μεταρρυθμίσεων" ώστε να ανακτηθεί ξανά η χαμένη "ανταγωνιστικότητα".
Και αυτό το γαϊτανάκι θα συνεχιστεί έως ότου η Ελλάδα (αλλά και όλη η γη, εδώ που τα λέμε) επανέλθει σε επίπεδο κοινωνικών και οικονομικών σχέσεων στο 19ο αιώνα ή έως ότου ο κόσμος συνειδητοποιήσει τι του κάνουν και ξεσηκωθεί και έχουμε μια επανάληψη των γεγονότων του πρώτου μισού του 20ού αιώνα.
Διότι η "ανταγωνιστικότητα" των ολίγων είναι η πλήρης εξαθλίωση των πολλών.
Το άρθρο είναι από εδώ http://www.neakriti.gr/?page=newsdet...090842&srv=275
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

gaspar

Επιφανές Μέλος

Ο gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,356 μηνύματα.

O gaspar ΕΠΙΚΡΑΤΕΕΙΝ Η ΑΠΟΛΛΥΣΘΑΙ έγραψε: στις 20:06, 11-12-13:

#4
ειχα την εντύπωση οτι η ''σοβιετοποίηση'' της ελληνικής οικονομίας στις δεκαετίες 80-90 ευθύνεται για την σημερινή κατάσταση.

αρκετα με τους δημαγωγούς λαοπλάνους αριστεροκουλτουριάριδες πασόκους με ζιβαγκο
δοκιμάστηκε, απέτυχε, ξεχάσαμε το καζανακι.
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

gaspar

Επιφανές Μέλος

Ο gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,356 μηνύματα.

O gaspar ΕΠΙΚΡΑΤΕΕΙΝ Η ΑΠΟΛΛΥΣΘΑΙ έγραψε: στις 20:39, 11-12-13:

#5
ο βρικόλακας δεν μπορούσε να πέσει πιο μέσα τελικά..
ιστορικά δικαιώνεται απολυτα
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Red Hot Chili L

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Ο Red Hot Chili L αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 50 ετών . Έχει γράψει 129 μηνύματα.

O Red Hot Chili L έγραψε: στις 21:06, 11-12-13:

#6
Αρχική Δημοσίευση από gaspar
ειχα την εντύπωση οτι η ''σοβιετοποίηση'' της ελληνικής οικονομίας στις δεκαετίες 80-90 ευθύνεται για την σημερινή κατάσταση.

αρκετα με τους δημαγωγούς λαοπλάνους αριστεροκουλτουριάριδες πασόκους με ζιβαγκο
δοκιμάστηκε, απέτυχε, ξεχάσαμε το καζανακι.

σοβιετική η ελληνική οικονομία? μάλιστα. Να υποθέσω ότι τα δισεκατομμύριο των βαρδινογιανναίων, του Μπόμπολα, των Λάτσηδων, του Κόκκαλη, των διαφόρων Μαρινάκηδων και των λοιπών φρούτων του δέντρου που βγάζει Έλληνες καπιταλιστές είναι στην πραγματικότητα σοβιετικά ρούβλια, ε?

Ρεσείς, να τα λέτε στα παιδάκια αυτά τα σαχλαμαρίστικα, που σας πιστεύουν. Να τα λέτε σε μας και να περιμένετε να μην ακούσετε μπινελίκια, πολύ πάει.

Μια οικονομία 100% καπιταλιστική θα μας τη βγαλουν "σοβιετική" για να καλύψουν τις πομπές τους. Ναι, και στην Ισπανία και την Ιταλία και τη Γαλλία και την Πορτογαλία και την Ολλανδία, όλοι αυτοί σοβιετικοί ήταν. Και οι Γερμανοί, σοβιετικοί κι αυτοί.
1
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

gaspar

Επιφανές Μέλος

Ο gaspar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,356 μηνύματα.

O gaspar ΕΠΙΚΡΑΤΕΕΙΝ Η ΑΠΟΛΛΥΣΘΑΙ έγραψε: στις 21:40, 11-12-13:

#7
Αρχική Δημοσίευση από Red Hot Chili L
Μια οικονομία 100% καπιταλιστική θα μας τη βγαλουν "σοβιετική" για να καλύψουν τις πομπές τους. Ναι, και στην Ισπανία και την Ιταλία και τη Γαλλία και την Πορτογαλία και την Ολλανδία, όλοι αυτοί σοβιετικοί ήταν. Και οι Γερμανοί, σοβιετικοί κι αυτοί.
100% καπιταλιστική η ελλάδα?

η κρίση στις άλλες χώρες καμία σχέση δν έχει με την ελληνική ολική χρεωκοπία.
η ιταλία η γερμανία η ισπανια η ολλανδία και η γερμανία που αναφέρεις που ακριβώς κολλάνε? χρεωκόπησαν κ δεν το έμαθα?
η μόνη χώρα που είχε το ίδιο πρόβλημα με την ελλάδα ήταν η πορτογαλία.κ η οποία επιστρέφει στις αγορες στις αρχες του 14..
1
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

vassilis498

Επιφανές Μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 5,785 μηνύματα.

O vassilis498 έγραψε: στις 22:16, 11-12-13:

#8
όπως σε εμάς κάθε χρόνο λένε πως " το 20(χ+1) ( όπου 20χ τωρινό έτος ) θα είναι έτος ανάκαμψης"

έχουμε πήξει στην ανάκαμψη λέμε.

btw όπως κι αν το φαντάζεστε στην Ελλάδα είχαμε πάντα καπιταλισμό. Εκτός κι αν επιβλήθηκε ποτέ άλλο πολίτευμα και δε το θυμάμαι. Το μόνο που αλλάζει πάντα είναι οι κυβερνήσεις ( δηλαδή οι διαθέσεις των εκδοτών ) και οι οικονομικές πολιτικές.

Αλλά υποθέτω το να πετάμε ξέμπαρκες λέξεις όπως σοβιετοποίηση, κρατικοδίετη οικονομία, πασοκρατία, προσδίδουν έναν στόμφο στο μύνημά μας και μας κάνει να φαινόμαστε ρεαλιστές που βλέπουν πέρα από το προφανές ε;
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη vassilis498 : 11-12-13 στις 22:22.
3
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος