×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,788 μέλη και 2,440,501 μηνύματα σε 76,680 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 311 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Εξοικονόμηση εθνικών πόρων

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε: στις 10:38, 23-03-14:

#1
Μάθημα λογιστικών θεωρήσεων, στη σχέση αριθμών και ανθρώπων, Το υποθετικό σενάριο μίας χώρας, σαν τη δική μας πχ, (και με όρους και συνθήκες παγκόσμιας αγοράς), ξεκινάει με προαπαιτούμενο την πάγκοινη αναγνώριση, ότι η χώρα πτώχευσε, ως κοινωνία και ως κράτος. Ο ιδιωτισμός και το δημόσιο συμφέρον στη χώρα αυτή, στις συναρτήσεις τους, έχουν άλλοτε μηδενικό κι άλλοτε αρνητικό άθροισμα. Στη λεγόμενη "πραγματική ζωή", κατά τη λεγόμενη "πραγματική οικονομία", οι συνθήκες στη χώρα αυτή, αν θέλει να συνυπάρχει στο παγκόσμιο γίγνεσθαι έτι περαιτέρω, ως "εθνικός πόλος", προστατευόμενος από το διεθνές δίκαιο και τη διεθνή αναγνώριση, θα πρέπει να τη δει "ελληνομαρξιστικά":
- Τι τον θέλει τον (κληρωτό)στρατό, αφού πια με ένα "τέταρτο μνημόνιο"(μπορεί να είναι και μία εκατονταετή διεθνική συνθήκη!)μπορεί να εξασφαλίσει ακόμη και την "εδαφική ακεραιότητά" της;
- Τι τους θέλει τους παντοειδείς μισθωτούς κληρικούς μία χώρα, που αγάπησε περισσότερο το Ευρώ, παρά τις διάφορες εκδοχές του Θεού (της Μεσογείου);
-Τι τους θέλει τους παντοειδείς ένστολους, αφού όλους-έτσι, για να αποτελούμε και έθνος!- μία στολή μας ταιριάζει, μας αξίζει και μπορούμε να φορέσουμε(άνετα!): την "μαοϊκή";

Μέχρι στιγμής μιλάμε, για το κόστος των επί ματαίω θεσμών της συγκεκριμένης και υποτιθέμενης χώρας.Ασύμφορες, όσο και ακατανόητες πολυτέλειες, καιρούς που περνάει σαν τέτοια. Ο μεν ιδιωτισμός της θα είναι επί δεκαετίες "ευπαθής" έναντι του ευρωπαϊκού γερμανισμού, το δε δημόσιο συμφέρον της έγινε προ πολλού ανέκδοτο της μέλλουσας ιστοριογραφίας. Η χώρα αφεαυτής είναι σήμερα ένας συλλογικός προλετάριος, της λεγόμενης "παγκόσμιας αγοράς".Κάποιοι εξ αυτής ελληνώνυμοι,( σήμερα) το παίζουν ακόμη ¨ελληνικά". (Μιλάμε, για τους "Κατασκευαστές" της "Μεταπολίτευσης"!).
(συνεχίζεται)
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε: στις 10:46, 24-03-14:

#2
...Η χώρα αφεαυτής είναι σήμερα ένας συλλογικός προλετάριος, της λεγόμενης "παγκόσμιας αγοράς": μίας αμερικανοκινεζοποιημένης δλδ ανθρωπότητας, που η δημοκρατικότητά της θα διαπαίζεται μεταξύ πάντα δύο "κέντρων", καθότι πλέον η "Δεξιά" θα θυμίζει τον 19ο αιώνα, ενώ η Αριστερά, το "άλλο άκρο", τον 20ο αιώνα. Το νέο ιδεολογικό μοτίβο, μίας ανθρωπότητας ρευστότατης ακριβώς(και πάντα!) ελλείψει ρευστότητας στην Αγορά, θα είναι, από τη μία η "δημοκρατία των κεντροτέτοιων" κι από την άλλη η "θεωρία των δύο άκρων".
Μέσα σ' αυτό το κλίμα, στην χώρα-παράδειγμα και προκειμένου να προαχθεί έτι περαιτέρω το λαϊκό άθλημα της εξοικονόμησης εθνικών πόρων, υπάρχουν και οι λεγόμενοι "αναγκαίοι θεσμοί", διαβαθμισμένοι με την κλίμα της κακίας.
Πρώτες έρχονται όλες οι "δυνάμεις καταστολής": τα ματ και κάποια απ' τα φάρμακα. Με κόστος υπερβολικό, όσο και για υπερπολυτέλεια, σε μία χώρα που η κοινωνία της έχει περιέλθει σε χρόνια καταστολή, ίσως, για "λόγους συναισθηματικούς". Τι έμεινε πια να κατασταλεί στη χώρα αυτή;Το μόνο που μένει μεσίστιο, ίσως(; ) υπάρχει(; ) σε εσώρουχο των εφήβων της(16-18 ετών!).
(συνεχίζεται)
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε: στις 12:44, 30-03-14:

#3
Και υπόψη, ότι μιλάμε για μία χώρα, που για να ξοφλήσει το σπασμένο μάρμαρο, το λεγόμενο "Χρέος", θα πρέπει να δουλεύει δύο χρόνια η κοινωνία της, χωρίς να τρώει από την παραγωγή της(πόσο μάλλον, εισαγώμενα- εκτός κι αν είναι από τον Ερυθρό Σταυρό! ), ούτε κόκο σινάπεως!
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Apep

Αποκλεισμένος χρήστης

Ο Apep αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 106 μηνύματα.

O Apep έγραψε: στις 20:01, 30-03-14:

#4
Αρχική Δημοσίευση από Νωεύς
Τι έμεινε πια να κατασταλεί στη χώρα αυτή;Το μόνο που μένει μεσίστιο, ίσως(; ) υπάρχει(; ) σε εσώρουχο των εφήβων της(16-18 ετών!)
1.5 δις για κάλυψη ομολογιακού δανείου της eurobank υπέγραψαν πρόσφατα ως εγγύηση του Ελληνικού δημοσίου, με όρους να τραβάς τα μαλλιά σου (άνευ αφέσεως και ανέκκλητη)
Σκέψου πόσες τράπεζες έχουμε ακόμα και κάνε τους υπολογισμούς σου.
Και περίμενε το mail από τον ...Χάρη Θεοχάρη, για να καλύψεις τα έξοδα μέσω κάθε μορφής και είδους φόρων!
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια