×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,813 μέλη και 2,441,741 μηνύματα σε 76,732 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 272 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Η ζάχαρη μας γερνάει;

anna_33

Νεοφερμένος

H anna_33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 44 ετών . Έχει γράψει 58 μηνύματα.

H anna_33 έγραψε: στις 10:57, 26-09-08:

#1
Καλημέρα σε όλη την παρέα. Μόλις διάβασα ένα άρθρο σύμφωνα με το οποίο η ζάχαρη όχι μόνο παχαίνει αλλά συμβάλλει και στην πρόωρη γήρανση..
Κουφό;;;;

Απόσπασμα από το άρθρο:
Πως; Εξαιτίας μιας διαδικασίας που ονομάζεται γλυκοζυλίωση κατά την οποία η ζάχαρη στο αίμα προσκολλάται στις πρωτεΐνες και σχηματίζονται νέα επιβλαβή μόρια που ονομάζονται AGEs. Όσο περισσότερη ζάχαρη λαμβάνουμε τόσο περισσότερα τέτοια νέα μόρια αναπτύσσονται. Τι κάνουν όμως τα AGEs; Διασπούν το κολλαγόνο και την ελαστίνη, παράγοντες ζωτικούς για την υγεία και τη φρεσκάδα του δέρματος. Οι 2 αυτοί παράγοντες χάνουν την ελαστικότητά τους και γίνονται εύθραυστοι. Αυτό οδηγεί στη χαλάρωση του δέρματος και στις ρυτίδες.


Τα αποτελέσματα αρχίζουν να γίνονται εμφανή μετά τα 35 χρόνια ζωής του ανθρώπου και γίνονται όλο και πιο έντονα με την πάροδο του χρόνου. Έχει υπολογισθεί ότι το 50% της γήρανσης οφείλεται στη διαδικασία της γλυκοζυλίωσης σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην British Journal of Dermatology.

Πέρα από την καταστροφή του, η ζάχαρη επηρεάζει και με άλλον τρόπο το κολλαγόνο: Αλλάζει τον τύπο του που έχουμε στο δέρμα μας, παράγοντας που καθορίζει τη σφρυγηλότητα του δέρματος. Οι πιο συχνοί τύποι του κολλαγόνου στο ανθρώπινο δέρμα είναι οι τύποι Ι, ΙΙ και ΙΙΙ με τον τελευταίο τύπο να είναι ο πιο σταθερός και με τη μεγαλύτερη διάρκεια. Η γλυκοζυλίωση μετατρέπει τον τύπο κολλαγόνου ΙΙΙ σε τύπο κολλαγόνου Ι που είναι ο πιο ασταθής και ευαίσθητος. Όταν γίνει αυτό το δέρμα γίνεται πιο ευαίσθητο και πιο αδύναμο.

Τέλος, τα μόρια AGEs, εκτός από όλα τα παραπάνω, προκαλούν την αδράνεια των φυσικών αντιοξειδωτικών ενζύμων του σώματός μας κάνοντάς μας πιο ευπαθείς στην ηλιακή ακτινοβολία και συνεπώς διευκολύνοντας τη φωτογήρανση.

Άντε να δούμε τι άλλο θα πρέπει να κόψουμε...
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

H Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 12,565 μηνύματα.

H Γίδι υπό τις διαταγές της Μπριάμ έγραψε: στις 11:22, 26-09-08:

#2
Ποια είναι η πηγή σου?
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

anna_33

Νεοφερμένος

H anna_33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 44 ετών . Έχει γράψει 58 μηνύματα.

H anna_33 έγραψε: στις 11:25, 26-09-08:

#3
Οι πηγές του άρθου είναι
Archives of Dermatology, University of Michigan Health System

και το διάβασα στο www.mylook.gr
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

H Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 12,565 μηνύματα.

H Γίδι υπό τις διαταγές της Μπριάμ έγραψε: στις 11:30, 26-09-08:

#4
Ενδιαφέρον το βρίσκω, αλλα όχι ανησυχητικό. Αν δεις, στις συμβουλές λέει:
Μείωση της καθημερινής λήψης ζάχαρης στο 10% του συνόλου των θερμίδων που λαμβάνουμε ημερησίως
Aρα τουλάχιστον 45 γραμμάρια το κάνουν το κακό (170 Kcal), δηλαδή 11-12 κουταλάκια. Ελπίζω έτσι κι αλλιώς να τρώμε λιγότερη.

E, ελπίζω να θέλαμε έτσι κι αλλιώς να προσέξουμε πόση ζάχαρη τρώμε. Ανέκαθεν αρκούσαν ένα με δυο κουταλάκια και λίγα γλυκα. ;
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

anna_33

Νεοφερμένος

H anna_33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 44 ετών . Έχει γράψει 58 μηνύματα.

H anna_33 έγραψε: στις 11:44, 26-09-08:

#5
Μην ξεχνάς όμως ότι η ζάχαρη που λαμβάνουμε κάθε ημέρα δεν προέρχεται μονο από την καθαρή ζάχαρη που βάζουμε στον καφέ μας. Πολλές τροφές και φρούτα έχουν επίσης. Οπότε μάλλον θα είναι πολύ δύσκολο να την υπολογίσουμε ακριβώς...
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

H Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 12,565 μηνύματα.

H Γίδι υπό τις διαταγές της Μπριάμ έγραψε: στις 12:34, 26-09-08:

#6
Δυστυχώς είναι αρκετά ασαφές αν το άρθρο αναφέρεται σε όλα τα σάκχαρα (που δε νομίζω) ή μόνο στη χημικά παρασκευασμένη ζάχαρη, από το ζαχαροκάλαμο.
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

anna_33

Νεοφερμένος

H anna_33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 44 ετών . Έχει γράψει 58 μηνύματα.

H anna_33 έγραψε: στις 14:08, 26-09-08:

#7
Σωστό κι αυτό...

Αλλά νομίζω ότι μάλλον θα πρόκειται για όλη την ποσότητα ζάχαρης που λαμβάνουμε.
Μέχρι και από το καρπούζι για παράδειγμα!

Λέω εγώ τώρα...
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

prime

Διάσημο Μέλος

H prime αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 41 ετών . Έχει γράψει 1,019 μηνύματα.

H prime έγραψε: στις 14:51, 26-09-08:

#8
ελπίζω να μην αληθεύει.

έχω φάει πολλή σοκολάτα στη ζωή μου και δεν προτίθεμαι να την κόψω.

ποιος το φανταζόταν...sachertorte και ρυτίδα?
5
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

H Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 12,565 μηνύματα.

H Γίδι υπό τις διαταγές της Μπριάμ έγραψε: στις 16:06, 26-09-08:

#9
Νομίζω ότι αν η μονάδα μέτρησής μας είναι ολόκληρη η Sacherτούρτα, θα έχουμε κι άλλα προβλήματα να λύσουμε πριν τις ρυτίδες!
4
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

chrisss

Δραστήριο Μέλος

H chrisss αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 219 μηνύματα.

H chrisss γεια χαρα! έγραψε: στις 02:26, 30-03-10:

#10
ναι ειναι αληθεια ........η ζαχαρη μας γερναει....αλλα μη σκατε...και αλλα πραγματα μας γερνανε....επισης κανεις δε ξερει ποτε θα την κανει απο το ματαιο τουτο κοσμο οποτε γιατι να στερηθεις???.......εκτος αν εισαι η βισση ή η βανδη.......

εδω ο αλλος εκανε τζογκινγκ στην παραλια και του εσκασε ενα αεροπλανο στην πλατη τι να λεμε τωρα........
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

ΔΕΣΠΟΙΝΑ Μ. (Δέσποινα)

Εκκολαπτόμενο Μέλος

H Δέσποινα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Καβάλα (Καβάλα). Έχει γράψει 140 μηνύματα.

H ΔΕΣΠΟΙΝΑ Μ. We found love in a hopeless place!!!!!!! έγραψε: στις 14:16, 02-06-12:

#11
Αν η ζάχαρη γερνούσε τώρα θα πρέπει να δείχνω γριά...
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

christinelle

Διακεκριμένο μέλος

H christinelle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Ελευσίνα (Αττική). Έχει γράψει 1,793 μηνύματα.

H christinelle δεν είχε τι να κάνει και έγραψε: στις 14:21, 02-06-12:

#12
Δεν ισχύει, ο πατέρας μου τρώει πάρα πολλά γλυκά και παρόλο που έχουμε 28 χρόνια διαφορά, δεν είναι λίγες οι φορές που με περνάνε για γυναίκα του και απορούν "πότε πρόλαβε και έκανε τόσο μεγάλα παιδιά".
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Αεράτος

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Ο Αεράτος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 107 μηνύματα.

O Αεράτος Come with me για να την βρεις <3 έγραψε: στις 14:25, 02-06-12:

#13
Εμένα πάντως με κάνει χαρούμενο...
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Rempeskes

Επιφανές Μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Hair stylist . Έχει γράψει 5,659 μηνύματα.

O Rempeskes έγραψε: στις 16:07, 02-06-12:

#14
Αρχική Δημοσίευση από christinelle
Δεν ισχύει, ο πατέρας μου τρώει πάρα πολλά γλυκά και παρόλο που έχουμε 28 χρόνια διαφορά, δεν είναι λίγες οι φορές που με περνάνε για γυναίκα του

εχμ, χμχμ,
αφτο δεν μας λέει
ότι μικροδείχνει ότι φαδερ σου
αλλά μάλλον
ότι μεγαλοδείχνεις εσύ
3
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

christinelle

Διακεκριμένο μέλος

H christinelle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Ελευσίνα (Αττική). Έχει γράψει 1,793 μηνύματα.

H christinelle δεν είχε τι να κάνει και έγραψε: στις 19:24, 02-06-12:

#15
To ότι συνέχεια του την πέφτουν γυναίκες (ΚΑΙ αντρες παρακαλω) από 25-35 τι δείχνει?
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

mindcircus

Επιφανές Μέλος

H mindcircus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μηχανικός αεροσκαφών . Έχει γράψει 4,623 μηνύματα.

H mindcircus Open Mind, Open Heart έγραψε: στις 20:39, 02-06-12:

#16
Βρε τον μπαμπά πέραση! Μια χαρά τον βρίσκω!
Καλά βρίσκω λιγάκι υπερβολή όλ'αυτά τ'αρθρα. Τα διαβάζω ρε παιδί μου αλλά δεν τα κάνω και εικόνισμα. Οκευ αυτο μας γερνάει, το άλλο μας κάνει νέους, το ένα έτσι και τ'αλλο γιουβέτσι. Κι αλλωστε σκοπός είναι να 'σαι υγιής, τωρα αμα μεγαλοδείχνεις ή μικροδείχνεις σιγά. Σημασία μέσα σου πως αισθάνεσαι έχει
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,230 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε: στις 20:41, 02-06-12:

#17
Πάντως πλέον υπάρχει και η Στέβια. Δεν την έχω δοκιμάσει ακόμη, αλλά θεωρώ πως είναι το απόλυτο υποκατάστατο αυτή τη στιγμή.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Rempeskes

Επιφανές Μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Hair stylist . Έχει γράψει 5,659 μηνύματα.

O Rempeskes έγραψε: στις 23:25, 02-06-12:

#18
Αρχική Δημοσίευση από christinelle
To ότι συνέχεια του την πέφτουν γυναίκες (ΚΑΙ αντρες παρακαλω) από 25-35 τι δείχνει?

...λαθος επιλογή
καρριέρας;....
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

parafernalia (Νίκος)

Επιφανές Μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,394 μηνύματα.

O parafernalia έγραψε: στις 22:13, 03-06-12:

#19
Είναι λίγο αστείο αυτό το θρεντ. Αν σκεφτείς ότι όλοι οι υδατάνθρακες (πολυσακχαρίτες) που καταναλώνουμε διασπώνται απ' τον οργανισμό σε γλυκόζη που σχηματίζει μόρια γλυκογόνου για να αποθηκεύσει ενέργεια, το πεπρωμένο φυγή αδύνατον. Μη σας φαίνεται περίεργο, είτε φάμε ζάχαρη είτε όχι, είμαστε καταδικασμένοι να γεράσουμε!
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Oralee (Κωνσταντίνα)

Τιμώμενο Μέλος

H Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 39 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 8,690 μηνύματα.

H Oralee living, laughing and loving, έγραψε: στις 23:15, 03-06-12:

#20
Απλώς η ζάχαρη, ειδικά η λευκή, έχει υποστεί πολύ μεγάλη επεξεργασια για να έχει την μορφή που έχει και γι αυτό θεωρείται επιβλαβής. Αποδεδειγμένα η ζάχαρη επίσης μειώνει την λειτουργία του εγκεφάλου, οπότε γενικά αν κάποιος μπορεί να αποφύγει την καθημερινή της χρήση ή να προτιμά στέβια που είπε πιο πάνω και η Ισι, θα ζήσει οπωσδήποτε καλύτερα
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια