• Σας ενημερώνουμε ότι η κατηγορία δεν αντικαθιστά σε καμία περίπτωση την επίσκεψη σας σε επαγγελματία ιατρό.

    Το σύνολο του περιεχομένου της κατηγορίας αυτής, όπως κείμενα, γραφικά, εικόνες, πληροφορίες που λαμβάνονται από δικαιούχους διαφήμισης, είναι καθαρά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν προορίζεται να είναι υποκατάστατο για την επαγγελματική ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή θεραπεία. Δεν αποτελεί υποκατάστατο ιατρικής εξέτασης, ούτε αντικαθιστά την ανάγκη για υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματία ιατρό. Πάντοτε να ζητάτε τη συμβουλή του ιατρού σας πριν πάρετε οποιαδήποτε συνταγή ή φάρμακο. Μόνο ο ιατρός σας μπορεί να σας δώσει συμβουλές για το τι είναι ασφαλές και αποτελεσματικό για σας.

Η ζάχαρη μας γερνάει;

anna_33

Νεοφερμένος

Η anna_33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 58 μηνύματα.
Καλημέρα σε όλη την παρέα. Μόλις διάβασα ένα άρθρο σύμφωνα με το οποίο η ζάχαρη όχι μόνο παχαίνει αλλά συμβάλλει και στην πρόωρη γήρανση..
Κουφό;;;;

Απόσπασμα από το άρθρο:
Πως; Εξαιτίας μιας διαδικασίας που ονομάζεται γλυκοζυλίωση κατά την οποία η ζάχαρη στο αίμα προσκολλάται στις πρωτεΐνες και σχηματίζονται νέα επιβλαβή μόρια που ονομάζονται AGEs. Όσο περισσότερη ζάχαρη λαμβάνουμε τόσο περισσότερα τέτοια νέα μόρια αναπτύσσονται. Τι κάνουν όμως τα AGEs; Διασπούν το κολλαγόνο και την ελαστίνη, παράγοντες ζωτικούς για την υγεία και τη φρεσκάδα του δέρματος. Οι 2 αυτοί παράγοντες χάνουν την ελαστικότητά τους και γίνονται εύθραυστοι. Αυτό οδηγεί στη χαλάρωση του δέρματος και στις ρυτίδες.


Τα αποτελέσματα αρχίζουν να γίνονται εμφανή μετά τα 35 χρόνια ζωής του ανθρώπου και γίνονται όλο και πιο έντονα με την πάροδο του χρόνου. Έχει υπολογισθεί ότι το 50% της γήρανσης οφείλεται στη διαδικασία της γλυκοζυλίωσης σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην British Journal of Dermatology.

Πέρα από την καταστροφή του, η ζάχαρη επηρεάζει και με άλλον τρόπο το κολλαγόνο: Αλλάζει τον τύπο του που έχουμε στο δέρμα μας, παράγοντας που καθορίζει τη σφρυγηλότητα του δέρματος. Οι πιο συχνοί τύποι του κολλαγόνου στο ανθρώπινο δέρμα είναι οι τύποι Ι, ΙΙ και ΙΙΙ με τον τελευταίο τύπο να είναι ο πιο σταθερός και με τη μεγαλύτερη διάρκεια. Η γλυκοζυλίωση μετατρέπει τον τύπο κολλαγόνου ΙΙΙ σε τύπο κολλαγόνου Ι που είναι ο πιο ασταθής και ευαίσθητος. Όταν γίνει αυτό το δέρμα γίνεται πιο ευαίσθητο και πιο αδύναμο.

Τέλος, τα μόρια AGEs, εκτός από όλα τα παραπάνω, προκαλούν την αδράνεια των φυσικών αντιοξειδωτικών ενζύμων του σώματός μας κάνοντάς μας πιο ευπαθείς στην ηλιακή ακτινοβολία και συνεπώς διευκολύνοντας τη φωτογήρανση.

Άντε να δούμε τι άλλο θα πρέπει να κόψουμε...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Η Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 22,554 μηνύματα.
Ποια είναι η πηγή σου?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

anna_33

Νεοφερμένος

Η anna_33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 58 μηνύματα.
Οι πηγές του άρθου είναι
Archives of Dermatology, University of Michigan Health System

και το διάβασα στο www.mylook.gr
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Η Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 22,554 μηνύματα.
Ενδιαφέρον το βρίσκω, αλλα όχι ανησυχητικό. Αν δεις, στις συμβουλές λέει:
Μείωση της καθημερινής λήψης ζάχαρης στο 10% του συνόλου των θερμίδων που λαμβάνουμε ημερησίως
Aρα τουλάχιστον 45 γραμμάρια το κάνουν το κακό (170 Kcal), δηλαδή 11-12 κουταλάκια. Ελπίζω έτσι κι αλλιώς να τρώμε λιγότερη. ;)

E, ελπίζω να θέλαμε έτσι κι αλλιώς να προσέξουμε πόση ζάχαρη τρώμε. Ανέκαθεν αρκούσαν ένα με δυο κουταλάκια και λίγα γλυκα. ;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

anna_33

Νεοφερμένος

Η anna_33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 58 μηνύματα.
Μην ξεχνάς όμως ότι η ζάχαρη που λαμβάνουμε κάθε ημέρα δεν προέρχεται μονο από την καθαρή ζάχαρη που βάζουμε στον καφέ μας. Πολλές τροφές και φρούτα έχουν επίσης. Οπότε μάλλον θα είναι πολύ δύσκολο να την υπολογίσουμε ακριβώς...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Η Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 22,554 μηνύματα.
Δυστυχώς είναι αρκετά ασαφές αν το άρθρο αναφέρεται σε όλα τα σάκχαρα (που δε νομίζω) ή μόνο στη χημικά παρασκευασμένη ζάχαρη, από το ζαχαροκάλαμο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

anna_33

Νεοφερμένος

Η anna_33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 58 μηνύματα.
Σωστό κι αυτό...

Αλλά νομίζω ότι μάλλον θα πρόκειται για όλη την ποσότητα ζάχαρης που λαμβάνουμε.
Μέχρι και από το καρπούζι για παράδειγμα!

Λέω εγώ τώρα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

prime

Πολύ δραστήριο μέλος

Η prime αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,680 μηνύματα.
ελπίζω να μην αληθεύει.

έχω φάει πολλή σοκολάτα στη ζωή μου και δεν προτίθεμαι να την κόψω.

ποιος το φανταζόταν...sachertorte και ρυτίδα?:mad:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Η Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 22,554 μηνύματα.
Νομίζω ότι αν η μονάδα μέτρησής μας είναι ολόκληρη η Sacherτούρτα, θα έχουμε κι άλλα προβλήματα να λύσουμε πριν τις ρυτίδες! :P ;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

chrisss

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η chrisss αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 221 μηνύματα.
ναι ειναι αληθεια ........η ζαχαρη μας γερναει....αλλα μη σκατε...και αλλα πραγματα μας γερνανε....επισης κανεις δε ξερει ποτε θα την κανει απο το ματαιο τουτο κοσμο οποτε γιατι να στερηθεις???.......εκτος αν εισαι η βισση ή η βανδη.......

εδω ο αλλος εκανε τζογκινγκ στην παραλια και του εσκασε ενα αεροπλανο στην πλατη τι να λεμε τωρα........
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ΔΕΣΠΟΙΝΑ Μ.

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Δέσποινα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια και μας γράφει απο Καβάλα (Καβάλα). Έχει γράψει 324 μηνύματα.
Αν η ζάχαρη γερνούσε τώρα θα πρέπει να δείχνω γριά...:D:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

christinelle

Πολύ δραστήριο μέλος

Η christinelle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Ελευσίνα (Αττική). Έχει γράψει 1,873 μηνύματα.
Δεν ισχύει, ο πατέρας μου τρώει πάρα πολλά γλυκά και παρόλο που έχουμε 28 χρόνια διαφορά, δεν είναι λίγες οι φορές που με περνάνε για γυναίκα του και απορούν "πότε πρόλαβε και έκανε τόσο μεγάλα παιδιά".
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αεράτος

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Αεράτος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαθητής/τρια. Έχει γράψει 122 μηνύματα.
Εμένα πάντως με κάνει χαρούμενο... :D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rempeskes

Επιφανές μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Hair stylist. Έχει γράψει 8,045 μηνύματα.
Δεν ισχύει, ο πατέρας μου τρώει πάρα πολλά γλυκά και παρόλο που έχουμε 28 χρόνια διαφορά, δεν είναι λίγες οι φορές που με περνάνε για γυναίκα του


εχμ, χμχμ,
αφτο δεν μας λέει
ότι μικροδείχνει ότι φαδερ σου
αλλά μάλλον
ότι μεγαλοδείχνεις εσύ
:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

christinelle

Πολύ δραστήριο μέλος

Η christinelle αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Ιδιωτικός υπάλληλος και μας γράφει απο Ελευσίνα (Αττική). Έχει γράψει 1,873 μηνύματα.
To ότι συνέχεια του την πέφτουν γυναίκες (ΚΑΙ αντρες παρακαλω) από 25-35 τι δείχνει?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

mindcircus

Περιβόητο μέλος

Η mindcircus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Μηχανικός αεροσκαφών και μας γράφει απο Σουηδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 5,956 μηνύματα.
Βρε τον μπαμπά πέραση! :D Μια χαρά τον βρίσκω!
Καλά βρίσκω λιγάκι υπερβολή όλ'αυτά τ'αρθρα. Τα διαβάζω ρε παιδί μου αλλά δεν τα κάνω και εικόνισμα. Οκευ αυτο μας γερνάει, το άλλο μας κάνει νέους, το ένα έτσι και τ'αλλο γιουβέτσι. Κι αλλωστε σκοπός είναι να 'σαι υγιής, τωρα αμα μεγαλοδείχνεις ή μικροδείχνεις σιγά. Σημασία μέσα σου πως αισθάνεσαι έχει
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Πάντως πλέον υπάρχει και η Στέβια. Δεν την έχω δοκιμάσει ακόμη, αλλά θεωρώ πως είναι το απόλυτο υποκατάστατο αυτή τη στιγμή. :D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rempeskes

Επιφανές μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Hair stylist. Έχει γράψει 8,045 μηνύματα.
To ότι συνέχεια του την πέφτουν γυναίκες (ΚΑΙ αντρες παρακαλω) από 25-35 τι δείχνει?


...λαθος επιλογή
καρριέρας;.... :worry:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

parafernalia

Περιβόητο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,800 μηνύματα.
Είναι λίγο αστείο αυτό το θρεντ. Αν σκεφτείς ότι όλοι οι υδατάνθρακες (πολυσακχαρίτες) που καταναλώνουμε διασπώνται απ' τον οργανισμό σε γλυκόζη που σχηματίζει μόρια γλυκογόνου για να αποθηκεύσει ενέργεια, το πεπρωμένο φυγή αδύνατον. Μη σας φαίνεται περίεργο, είτε φάμε ζάχαρη είτε όχι, είμαστε καταδικασμένοι να γεράσουμε! :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Oralee

Τιμώμενο Μέλος

Η Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και μας γράφει απο Γλυφάδα (Αττική). Έχει γράψει 15,765 μηνύματα.
Απλώς η ζάχαρη, ειδικά η λευκή, έχει υποστεί πολύ μεγάλη επεξεργασια για να έχει την μορφή που έχει και γι αυτό θεωρείται επιβλαβής. Αποδεδειγμένα η ζάχαρη επίσης μειώνει την λειτουργία του εγκεφάλου, οπότε γενικά αν κάποιος μπορεί να αποφύγει την καθημερινή της χρήση ή να προτιμά στέβια που είπε πιο πάνω και η Ισι, θα ζήσει οπωσδήποτε καλύτερα :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top