×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,788 μέλη και 2,440,499 μηνύματα σε 76,680 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 247 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Δεκεμβριανά 2008;

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε: στις 21:29, 13-12-08:

#1
Δεκεμβριανά 2008, ένα τέλος και μία αρχή ή
Η «συνωμοσία των Νόμων»

Στη χώρα μας, ιδιαίτερα από το Δεκέμβριο 1944 και μέχρι…αύριο, συντελείται μεταξύ άλλων, και μία ιδιότυπη «συνωμοσία νόμων».
Είναι πια παραδεκτό και σχεδόν ομολογημένο, ότι το αίμα που χύθηκε στη μόλις «μετακατοχική Αθήνα» εκείνο το Δεκέμβριο 1944 και κατέληξε στην ιστορία με τα «Δεκεμβριανά», ήταν «αδικοχαμένο». Ήταν «τέτοιο», επειδή οι αειπώποτε «εγγυητές»(κατʼ άλλους, «προστάτες») μας «Άγγλοι», ζητούσαν «εγγυήσεις» από την πρώτη «μετακατοχική Κυβέρνηση» της χώρας μας: «Να υποτάξετε πρώτα, φανερούς ή και αφανείς Μπολσεβίκους, από την Επικράτειά σας! Μόνον έτσι ο Στρατός σας…», θα γίνει (και) «…δικός μας!»!
Ήταν η στρατιωτικό-διπλωματική απάντηση τω «Άγγλων», προς τον Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, όταν εκείνος πήρε την πρωτοβουλία- χωρίς καν να ενημερώσει τα μέλη της «Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας»- να υποσχεθεί την «πλήρη διάθεση των ελληνικών στρατευμάτων» στις «στρατηγικές προτεραιότητες της συμμάχου Αγγλίας».
Η πρωθυπουργική εκείνη «ρήτρα», για «στρατηγικές προτεραιότητες…», θα ήταν ακριβώς το «αδύνατο σημείο» της «Ελληνικής Διπλωματίας», για τα «σαΐνια», τους «Άγγλους». Ως γνωστό, η «βασιλικότερη τέχνη» που αποδίδεται στους «Άγγλους Διπλωμάτες» είναι το «διαίρει και βασίλευε». Δεν τους ήταν λοιπόν καθόλου δύσκολο να βρουν έναν κάποιον τρέμοντα «δοσίλογο της Κατοχής» και να τον οπλίσουν, ακριβώς για να σκοτώσει. Γνώριζαν, οι «Άγγλοι Διπλωμάτες», την ιστορία της χώρας μας, καλύτερα από τους ίδιους τους «Έλληνες». Ο πρώτος «ανώνυμος νεκρός», που ήθελαν απʼ τον «προστατευόμενό» τους, θα είχε για το «μέλλον»(της χώρας), την αυτή αξία, με τον Ιωάννη Καποδίστρια ή, ακόμη, και του Ίωνα Δραγούμη!
Παρά ταύτα, χρειάστηκε ένας χρόνος, για τη θέσπιση του «Αναγκαστικού Νόμου 747/19 Δεκεμβρίου 1945». Με τον «Νόμο» αυτόν, τυπικά και ουσιαστικά, θα άνοιγε για τον «ελληνικό λαό», ένα καινούργιο «Βιβλίο Νόμου», που θα μπορούσε σήμερα κανείς, ένα «Τριτονόμιο», προσθήκη στο …Δευτερονόμιο της Βίβλου.
Με βάση αυτόν τον «εισαγωγικό», της «μεταπολεμικής» μας «εθνικής μοίρας», αναγκαστικό νόμο, το «Ελληνικό Δημόσιο» γινόταν, ο «Εγγυητής» της «Εθνικής Οικονομίας» μας, στο «Εσωτερικό» και το «Εξωτερικό». Χρέος όμως των «Ελλήνων Πολιτικών», θα ήταν να «διαχειρίζονται την κατάσταση», έτσι ώστε, «Εσωτερικό» και «Εξωτερικό», να είναι «ένα και επί τα αυτά», στις «στρατηγικές υποχρεώσεις της χώρας», στους «Συμμάχους» της.
Με κάτι τέτοια, «νόμους» και «ερμηνευτικές νομολογίες» τους, αρχίζει να θολώνει η «πραγματική ζωή» και, κατά συνέπεια, να «γράφεται ιστορία». Ώσπου φθάσαμε στις μέρες μας, που μάλλον για το «Τριτονόμιο» μας, ισχύει το «κεφάλαιο ΚΒ΄, εδάφιο 10»: « …Μη σφραγίσης τους λόγους της προφητείας του βιβλίου τούτου, διότι ο καιρός είναι εγγύς.».
Η «ιστορία» μάλλον( άρχισε να γεμίζει το ποτάμι της, με …μελάνι και αίμα, απʼ τη στιγμή που ο Άρης Βελουχιώτης, ακούγοντας για «συζητήσεις» που προετοίμαζαν τη «Συμφωνία της Βάρκιζας», θυμήθηκε λόγια του Θ. Κολοκοτρώνη και είπε προς συγγενικό του πρόσωπο, κάποια από τις σπάνιες «ιδιωτικές, οικογενειακές στιγμές» του: «Προτιμώ να γίνω εχθρός ακόμη και του Κόμματος, παρά νʼ αποδεχτώ…νταβατζηλίκι εγγλέζικο!».
Ο Θ. Κολοκοτρώνης είχε ξεστομίσει παρόμοια λόγια, όταν, φυγάς στα ιόνια νησιά(1810, Ζάκυνθο), «ελληνόφωνοι νησιώτες» του ζήτησαν να μεσολαβήσει προς τις «Αγγλικές Αρχές», για «εμπορικές εγγυήσεις»: « Προτιμώ δάνειο κατευθείαν απʼ τους Οβριούς, παρά από …εγγλέζα αλεπού!». Παρά ταύτα, λίγα χρόνια αργότερα, ο ίδιος ο Θ. Κολοκοτρώνης, θα χρειαζόταν να «μεσολαβήσει», ώστε να δοθεί «δανεικό υπέρ του Έθνους»( με «εγγύηση» ολόκληρη την Πελοπόννησο!) απʼ τους «Εγγλέζους»( που την τελευταία δόση του την πλήρωσε η ελληνική «Εθνική Οικονομία», μόλις το 1988!). Έτσι λοιπόν, γνώστης καλός της «ιστορίας των Ελλήνων», ο Άρης Βελουχιώτης, θα προτιμούσε την «μερίδα του Ρήγα», ούτε καν του Ιωάννη Καποδίστρια. Και έβαλε τον φίλο και «πρωτοπαλίκαρο» του, να τον τουφεκίσει, παρά να πέσει στα «χέρια της Εθνοφυλακής»(Ιούνιο 1945). Ακόμη και τον Ρήγα( Φεραίο), είχε έρθει «στιγμή», να τον προδώσει «φίλος» του( Δ. Οικονόμου, από την Δ. Μακεδονία)!
Πολλά γράφτηκαν για τον Άρη Βελουχιώτη, και δεν είναι να προσθέτει κανείς κι άλλα. Μένει όμως ακόμη περιθώριο, να ειπωθούν μερικά για το «πολιτικό αισθητήριό» του, που τον οδήγησε, τελικά, στην «αυτοχειρία» του. Μιλάμε βέβαια, στην (απολογητική- απολογιστική) βάση των «κλινικών δεδομένων», που μας παρέχει σήμερα τραγικά επιβεβαιωτικά, η πάντα γαλαντόμα για τέτοια ιστορία.
Ως εντρυφήσας από έφηβος στον «μαρξισμό», γνώριζε κι αρκετά, τα «οικονομικά». Ταυτόχρονα όμως, δεν του ήταν πια δύσκολο να «προφητεύει», ότι το μέλλον της παγκόσμιας πολιτικής, θα ήταν η …Παγκοσμιοποίηση. Κι ο ίδιος το έλεγε «Διεθνισμό», αλλά κατά βάθος προτιμούσε την: «Οικουμένη».
«Μέσα» του, όσο «βαθιά Κομμουνιστής» κι αν πρόλαβε να γίνει, την «Ελλάδα» (του) τη «ζούσε, σα μάνα» του. Την έβλεπε, σαν «το δικαίωμα του δύσμοιρου ελληνικού λαού», για τόσες «κοροϊδίες», τόσους «θεατρινισμούς», τόσες «εξαπατήσεις», «πλεκτάνες», «προδοσίες» και «ποτάμια αδικοχαμένο ελληνικό αίμα»(!), από την «ιστορία» και τους «διερμηνείς» της …Άγγλους!
Σήμερα, ίσως πάλι «σημαίνον των καιρών», να γίνεται η ανοικτή «πολιτική σύγχυση», στον «χώρο της Ελληνικής Αριστεράς». Πίσω από τις εμπρηστικές εξάρσεις, μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, με αφορμή τους… «κουκουλοφόρους», υπάρχει η ειδοποιός διαφορά, μεταξύ της «Παγκόσμιας Διακυβέρνησης» που διαβλέπει (και προτείνει!) ο «Αλέξης Τσίπρας» και την «μη εμπορικοποίηση της εθνικής γης» που διακηρύσσει στο «Εθνικό Κοινοβούλιο» η «Αλέκα Παπαρήγα». Μόνον που και οι «δύο» σήμερα φαντάζουν, σαν σε μνημόσυνο, για τον «μακαρίτη Άρη Βελουχιώτη».
Γιατί ήδη, σαν «λαός», έχουμε πια συνηθίσει να ομολογούμε- με τόση προχειρότητα αλλά και το τόσο ρεαλιστικά!- ότι «η Ελλάδα σκοτώνει τα παιδιά της». Και φαίνεται να «τα σκοτώνει, όσο-όσο», επειδή απλά, μπροστά σε ένα ολοφάνερα «παγκοσμιοποιημένο μέλλον», δεν έχει να «τα» κληροδοτήσει, παρά μόνον χρέη, σε βάρος κι αυτού του ίδιου του «γηπέδου της Επιχείρησης»! Θαρρείς, πως η έσχατη εποχή της παγκόσμιας «διατραπεζικής πραγματικότητας», το Real Estate, αφορά πρωτίστως, το «ελληνικό μέλλον» της Ελλάδας!
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Rempeskes

Επιφανές Μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Hair stylist . Έχει γράψει 5,659 μηνύματα.

O Rempeskes έγραψε: στις 21:37, 13-12-08:

#2
Ο παραλληλισμός μου φαίνεται κάπως ατυχής.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε: στις 21:41, 13-12-08:

#3
Αρχική Δημοσίευση από Rempeskes
Ο παραλληλισμός μου φαίνεται κάπως ατυχής.
Να το συζητήσουμε; Μπορείς να γίνεις λίγο πιο γαλαντόμος στις σχετικές απόψεις σου; Με ενδιαφέρουν διακαώς!
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Γιώργος : 14-12-08 στις 15:19. Αιτία: διόρθωση quote tags
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

GIORGIANNA

Νεοφερμένος

H GIORGIANNA αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 36 ετών και μας γράφει απο Πετράλωνα (Αττική). Έχει γράψει 8 μηνύματα.

H GIORGIANNA έγραψε: στις 03:09, 15-12-08:

#4
καλησπερα
δεν ξερω αν ειναι στο καταλληλο θεμα αλλα δεν ξερω που να ποσταρω...
λοιπον εμαθα οτι :

Στις 16 και 17 Δεκέμβρη
θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου
και θα τεθεί προς έγκριση
η αποκαλούμενη «Εκθεση Σέρκας»
που ψηφίστηκε στην αρμόδια Επιτροπή Απασχόλησης
και Κοινωνικών Υποθέσεων
του Ευρωκοινοβουλίου στις 5 του Νοέμβρη 2008.
Η Εκθεση Σέρκας
- την οποία υπερψήφισαν η ΝΔ,
το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ -
προσπαθεί να εξωραΐσει
και τελικά να επιβάλει τα όσα προβλέπει
σχετικά με την οργάνωση του χρόνου εργασίας
η πρόταση οδηγίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μια οδηγία που συντάχθηκε
μετά την πολιτική συμφωνία
των υπουργών Απασχόλησης της ΕΕ
στη Σύνοδο στις 10 - 11 Ιούνη 2008,
στο Λουξεμβούργο.


Η πρόταση οδηγίας, στην οποία κατέληξαν
οι υπουργοί Απασχόλησης
προβλέπει τα παρακάτω:


Διαχωρίζει το χρόνο εφημερίας
σε «ενεργό» και «ανενεργό» περίοδο.
Η «ενεργός» περίοδος θα λογαριάζεται
ως εργάσιμος χρόνος.

Η «ανενεργός» περίοδος της εφημερίας
(ο εργαζόμενος θα παραμένει σε επιφυλακή
για να προσφέρει τις υπηρεσίες του)
δε θα πληρώνεται, εκτός από την περίπτωση
που η εθνική νομοθεσία
ή οι «κοινωνικοί εταίροι»
αποφασίσουν διαφορετικά.


Διατηρεί τη «ρήτρα αυτοεξαίρεσης» (opt out)
με την οποία ο εργοδότης
μπορεί με ατομικές διαπραγματεύσεις
να απασχολεί τον εργαζόμενο περισσότερες
από 48 - κατά μέσο όρο - ώρες τη βδομάδα.

Με δεδομένο ότι η μόνη υποχρέωση του εργοδότη
είναι να δίνει στον εργαζόμενο
ένα 11ωρο ανάπαυσης στο 24ωρο,
ανάμεσα σε δύο περιόδους εργασίας,
ο εργοδότης θα μπορεί να διαμορφώνει
ωράρια εργασίας που θα ξεπερνούν
τις 65 ώρες εβδομαδιαία (13 ώρες τη μέρα).


Εμμένει στην καθιέρωση
του 12μηνου ως περιόδου αναφοράς για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας.

Δηλαδή, ο εργοδότης θα μπορεί
κατά τη διάρκεια ενός χρόνου
να εναλλάσσει περιόδους υπεραπασχόλησης
και υποαπασχόλησης για τον εργαζόμενο.

Θα μπορεί δηλαδή μέσω της διευθέτησης
να τον ξεζουμίζει για μήνες με 13ωρα τη μέρα,
και το υπόλοιπο διάστημα
να τον υποαπασχολεί ή να του δίνει άδεια,
έχοντας καταργήσει το σταθερό
ημερήσιο χρόνο εργασίας.


εχω την εντυπωση οτι αυτο δεν ειναι και πολυ υπερ μας.
για καλοσκεφτειτε λιγακι
θα μας κανουν κυριολεκτικα οτι θελουν!!!
οποτε θελουν θα δουλευουμε και οποτε θελουν θα καθομαστε!
ειναι λιγακι υπουλο που κανεις δεν το εχει αναφερει!!!
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

 • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
   
 • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
  Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

 • Παρόμοια Θέματα
  • Changeling (2008) - Από iJohnnyCash
   Το θέμα έχει λάβει 2 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Movie Mini Reviews.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 06-09-11 στις 13:57.
  • Taken (2008) - Από Neraida
   Το θέμα έχει λάβει 2 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Movie Mini Reviews.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 08-08-11 στις 10:16.
  • Βάση 2008(90%) - βάση 2008(10%) - Ποια η διαφορά; - Από vaggos7
   Το θέμα έχει λάβει 2 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Αρχείο.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 21-11-08 στις 23:54.
  • Ι.Μ.Ο 2008 - Από georgeb
   Το θέμα έχει λάβει 5 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Θετικές Επιστήμες.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 29-03-08 στις 17:19.
 • Προηγούμενο Θέμα Επόμενο Θέμα