×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,787 μέλη και 2,440,481 μηνύματα σε 76,679 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 138 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Η «κατάρα» της μανίας των αντιβιοτικών

WhiteDrum (Κατίγκω)

Περιβόητο Μέλος

H Κατίγκω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών , επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,172 μηνύματα.

H WhiteDrum έγραψε: στις 11:18, 28-01-09:

#1
Πρωταθλητές στην κατάχρηση αντιβιοτικών

Της Πεννυς Mπουλουτζα
Κοντά στο «τέλος των αντιβιοτικών» βρίσκεται η Ευρώπη. Η υπεκατανάλωση και η κακή χρήση των αντιβιοτικών έχει οδηγήσει στη σταδιακή αχρήστευσή τους εξαιτίας της αντοχής που αναπτύσσουν τα μικρόβια σε αυτά. «Ιδανικοί αυτόχειρες» είναι οι Ελληνες που στην πλειονότητά τους χρησιμοποιούν τα αντιβιοτικά ως «καραμέλες», με αποτέλεσμα να βρίσκονται στην πρώτη θέση στην κατανάλωση των συγκεκριμένων φαρμάκων στην Ευρώπη.
Χαρακτηριστικά είναι τα αποτελέσματα μελετών σύμφωνα με τα οποία επτά στους δέκα Ελληνες έχουν λάβει το τελευταίο εξάμηνο αντιβιοτικό, στις περισσότερες περιπτώσεις χωρίς να χρειάζεται.
Πέντες στους δέκα γονείς έχουν στο σπίτι τους «εφεδρικά» αντιβιοτικά, ενώ οι Ελληνίδες, σε ποσοστό που κυμαίνεται μεταξύ 20% και 40%, χορηγούν αντιβιοτικά στο παιδί τους χωρίς τη συμβουλή γιατρού και για απλά συμπτώματα όπως συνάχι, πονόλαιμο ή βήχα και για τα οποία το αντιβιοτικό δεν χρησιμεύει.
Αλλά και οι παιδίατροι συχνά συνταγογραφούν αντιβιοτικά έπειτα από πιέσεις των γονέων. Είναι ενδεικτικό ότι το 85% των παιδιάτρων δηλώνει ότι οι γονείς πιέζουν για τη χορήγηση αντιβιοτικών και το 65% αυτών παραδέχεται ότι «ενδίδει» σε αυτές τις πιέσεις καθώς σε αντίθετη περίπτωση ο γονέας θα απευθυνθεί σε άλλο γιατρό.
Aντοχή μικροβίων
Το 2008 διακινήθηκαν από τα φαρμακεία, τις φαρμακαποθήκες και τα νοσοκομεία της χώρας μας 40,3 εκατομμύρια κουτιά αντιβιοτικών, ενώ σε ορισμένα ήδη των αντιβιοτικών όπως π.χ. στις κεφαλοσπορίνες, η κατανάλωση στη χώρα μας είναι ακόμα και 100 φορές υψηλότερη σε σχέση με τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης. Το αποτέλεσμα είναι να καταγράφεται υψηλή αντοχή μικροβίων στα αντιβιοτικά που σε περιπτώσεις όπως στον στρεπτόκοκκο ή τον σταφυλόκοκκο παρατηρούνται στο 35%-70% των περιστατικών.
Στην υπερκατανάλωση αντιβιοτικών αναφέρθηκαν χθες ο υφυπουργός Υγείας κ. Γιώργος Παπαγεωργίου, η καθηγήτρια Παθολογίας κ. Ελένη Γιαμαρέλλου, ο πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων κ. Γιάννης Πιερρουτσάκος και ο πρόεδρος του ΕΟΦ κ. Βασ. Κοντοζαμάνης. Οπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Παπαγεωργίου, «βρισκόμαστε μπροστά στον τεράστιο κίνδυνο να επιστρέψει η ανθρωπότητα στην προ των αντιβιοτικών εποχή, όταν απλές λοιμώξεις μπορούσαν να οδηγήσουν στον θάνατο» και πρόσθεσε «κάνουμε έκκληση στους γιατρούς να περιορίσουν τη συνταγογράφηση αντιβιοτικών, στους φαρμακοποιούς να μην τα δίνουν αβίαστα και στους γονείς να μην πιέζουν τον παιδίατρο να γράψει αντιβιοτικά».
Η κ. Γιαμαρέλλου τόνισε ότι και η φαρμακοβιομηχανία θα πρέπει να μην είναι «υπερενεργητική» στο θέμα των αντιβιοτικών και της προώθησής τους. Η καθηγήτρια αναφέρθηκε σʼ ένα ειδικό τεστ ανίχνευσης της ύπαρξης στρεπτόκοκκου, η χρήση του οποίου από τους γιατρούς θα βοηθήσει στη μείωση της άσκοπης χορήγησης αντιβιοτικών.
λινκ

Αυτή η παράνοια με την άσκοπη λήψη αντιβιοτικών με είχε παραξενέψει από παλιά. Ακόμα και στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς όταν πηγαίνω ακούω διάφορους να λένε "Τί;; Πυρρετό και βήχα;Το αντιβιοτικό χ εμένα με είχε κάνει καλά!Πέρνα απ το σπίτι να στο δώσω!" Γιατροί που χορηγούν αντιβιοτικά χωρίς λόγο και ασθενείς που δεν χρειάζονται μια ιατρική γνώμη και πιστεύουν ότι όλα τα αντιβιοτικά κάνουν το ίδιο και συχνά τα πίνουν σαν να ήταν γάλα κακάο.
Τα αντιβιοτικά παρασκευάστηκαν για πρώτη φορά πριν από 50 περίπου χρόνια για να καταπολεμήσουν τις μικροβιακές λοιμώξεις. Μέχρι τότε, πολλές λοιμώξεις ήταν θανατηφόρες.
Σήμερα, μια νέα απειλή εμφανίζεται: Πολλές λοιμώξεις θα μπορούσαν να ξαναγίνουν θανατηφόρες, γιατί τα μικρόβια που τις προκαλούν έχουν γίνει ανθεκτικά στα αντιβιοτικά που χρησιμοποιούμε.
Τα αντιβιοτικά πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο για τις σοβαρές μικροβιακές λοιμώξεις.

Λόγοι
Γιατί οι περισσότερες από τις λοιμώξεις που μας συμβαίνουν (π.χ. οξείες διάρροιες, ωτίτιδες, βρογχίτιδες, ιγμορίτιδες καθώς και ιώσεις με συμπτώματα όπως συνάχι, πονόλαιμος, πόνος στα κόκκαλα και στους μύες, πυρετός), θεραπεύονται από μόνες τους μέσα σε διάστημα μικρότερο ή μεγαλύτερο των τριών ημερών. Έτσι αν κάποιος έχει πάρει ένα αντιβιοτικό για να θεραπευτεί από μια τέτοια λοίμωξη, θα μπορούσε να αποδώσει την θεραπεία του στην χρήση του αντιβιοτικού, ενώ κάτι τέτοιο δεν αληθεύει. Όμως κάπως έτσι γεννήθηκε η ψευδαίσθηση και ο μύθος για τις μαγικές ιδιότητες των αντιβιοτικών.
Γιατί τα αντιβιοτικά δεν θα μας βοηθήσουν στο να γίνουμε πιο γρήγορα καλά. Η άμυνα μας είναι επαρκής για την ίαση της πλειοψηφίας των απλών λοιμώξεων που μας συμβαίνουν. Για παράδειγμα, ένα αντιβιοτικό δεν θα «ρίξει» τον πυρετό πιο γρήγορα.
λινκ

Αλήθεια έχετε παρατηρήσει στο στενό φιλικό σας κύκλο κατάχρηση αντιβιοτικών και παρανόηση της λειτουργίας τους; Είχα δει πριν καιρό σε ένα ντοκυμανταίρ ότι προκαλούν και προβλήματα-διαταραχές στο οικοσύστημα, καθότι η ρίψη τους στα κοινά απορρίματα τα φέρνει σε επαφή με τα μικρόβια του περιβάλλοντος και τα κάνει πιο ανθεκτικά.

ορισμός αντιβιοτικού

Τί πιστέυετε ότι πρέπει να γίνει ώστε να περιοριστεί το πρόβλημα που προκλήθηκε;
5
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Tsipouro

Περιβόητο Μέλος

Ο Tsipouro αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 30 ετών , επαγγέλεται Κτηνίατρος και μας γράφει απο Σουηδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 916 μηνύματα.

O Tsipouro έγραψε: στις 11:29, 28-01-09:

#2
Μια θεία μου έπαιρνε συνεχώς φαρμακευτικά σκευάσματα, από depon μέχρι και ισχυρά αντιβιοτικά ακόμα και για την ελαφρύτερη αδιαθεσία. Ακόμα και για ένα πολύ ελαφρύ κρυολόγημα κατέβαζε μισό κουτί depon και δυστυχώς πέρασε αυτή τη συνήθεια και στα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς της. Αρκετές φορές δε, έπαιρνε τα φάρμακα χωρίς συνταγή γιατρού. Παρ' ότι είχαμε κάνει αρκετές συζητήσεις πάνω στο θέμα αυτόόπου της έλεγα συνοπτικά τα όσα γράφεις κι εσύ στο topic, αυτή πίστευε ότι δεν πρέπει να αφήσει ούτε καν τη παραμικρή ίωση να κάνει τον κύκλο της και να περάσει, καθώς πίστευε ότι μπορεί να χειροτερέψει την κατάσταση της....
Τί πιστέυετε ότι πρέπει να γίνει ώστε να περιοριστεί το πρόβλημα που προκλήθηκε;
Ενημέρωση. Και επειδή ο κόσμος δεν πολυπιστεύει έμας τους μη-ειδικούς, καλό θα ήταν οι γιατροί να αναλάβετε όσο μπορείτε αυτό το βάρος.
3
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

epote

Αποκλεισμένος χρήστης

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,510 μηνύματα.

O epote ) έγραψε: στις 12:01, 28-01-09:

#3
Τί πιστέυετε ότι πρέπει να γίνει ώστε να περιοριστεί το πρόβλημα που προκλήθηκε;
να γινουν οι ελληνες μη βλακες (δεν λεω για εξυπνοι γιατι ζηταω πολλα)

αι επειδή ο κόσμος δεν πολυπιστεύει έμας τους μη-ειδικούς, καλό θα ήταν οι γιατροί να αναλάβετε όσο μπορείτε αυτό το βάρος.
ναι γιατι οι ελληνες ειναι ΒΛΑΚΕΣ. Χαζοι, πως να το πω. Το κλασικο επιχειρημα "μου το ειπε ο γιατρος". Στην ελλαδα γιατρος = θεος
2
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Obscura

Διάσημο Μέλος

H Obscura αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 814 μηνύματα.

H Obscura ,προσπαθώντας να πείσει τον εαυτό της, έγραψε: στις 13:38, 28-01-09:

#4
Οι φαρμακοποιοί γιατί χορηγούν αντιβιοτικά χωρίς συνταγή;
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

gademis (Δημήτρης)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 40 ετών και επαγγέλεται Η.Μ.Μ.Υ. . Έχει γράψει 1,298 μηνύματα.

O gademis "ένα προσωπικό μήνυμα" έγραψε: στις 15:03, 28-01-09:

#5
Τα αντιβιωτικά θα έπρεπε να είναι ελεγχόμενα και να απαγορέυεται η χρήση τους χωρίς την υπόδειξη του γιατρού. Εχω τύχει δυστυχώς να ζήσω στο συγκενικό μου περιβάλλον δύσκολη νοσοκομειακή λοίμοξη και εβλεπα τους γιατρούν να αλλάζουν κάθε 4-5 μέρες το αντιβιοτικό της αγωγής για να δούν μήπως πιάσει. Κατάλαβα τότε οτι το κάθε αντιβιωτικό έχει μεγάλο αλλα περιορισμένο αριθμό "χρήσεων" που είναι κρίμα να τις "χαλάμε" για απλά πράγματα οπως κρυώματα ( η το ακόμα χειρότερο: προληπτική αντιβίωση ) ενώ θα μπορούσαν να βοηθήσουν ή και να σώσουν τη ζωή κάποιου που το έχει πραγματικά ανάγκη. Αυτό το ρόλο παίζουν τα λεγόμενα "νοσοκομειακά αντιβιωτικά" που υποτείθεται δεν τα κυκλοφορούν εκτώς νοσοκομείου για να μην σηκώνουν αντιστάσεις τα μικρόβια.
5
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

xanp (Ξανθή)

Δραστήριο Μέλος

H Ξανθή αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών και επαγγέλεται IT . Έχει γράψει 150 μηνύματα.

H xanp έγραψε: στις 15:15, 28-01-09:

#6
Αρχική Δημοσίευση από WhiteDrum
Τί πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει ώστε να περιοριστεί το πρόβλημα που προκλήθηκε;
Να είναι ελεγχόμενη η αγορά αντιβιοτικών να μη μπορεί να πηγαίνει ο καθένας μας στο φαρμακείο και να παίρνει ένα κουτί να πίνει ασύστολα...Και οπωσδήποτε μη φτάσουμε στο άλλο άκρο όπως εγώ που από την μανία μου μη πάρω αντιβίωση και γενικά φάρμακα ήμουν με έντονο βήχα 3,5 εβδομάδες και γενικά περίμενα να μου περάσει μέχρι που πήγα στο γιατρό επειδή δεν άντεχα άλλο να βήχω τόσο έντονα και μου είπε ότι έχω πνευμονία οπότε και δεν γλίτωσα τα αντιβιοτικά.
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Neraida (Bitch...)

Επιφανές Μέλος

H Bitch... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6,328 μηνύματα.

H Neraida Twisted Mind... έγραψε: στις 15:30, 28-01-09:

#7
Μα ειναι γεγονος οτι σε καθε σπιτι υπαρχει και ενας "γιατρος" με ενα μικρο φαρμακειο γεματο απο αντιβιοτικα, αντιπυρετικα, αναλγητικα και δε συμμαζευεται.
Αυτη η "αμοξιλ" δε κανει θραυση. Την αναγνωριζει και ενα 5ονο παιδι.
Ευτυχως που απο μικρη δυσκολα αρρωσταινα και σε γενικες γραμμες σπανια καταφευγω εστω και σε ντεπον..Τλχ, οταν χρειαστει να παρω, εστω και το ενα αυτο, θα ενεργησει και δε θα χρειαστει να χαπακωθω.

Αρχική Δημοσίευση από WhiteDrum
Τί πιστέυετε ότι πρέπει να γίνει ώστε να περιοριστεί το πρόβλημα που προκλήθηκε;
Ενημερωση βεβαια και να μη διδονται χωρις συνταγη ιατρου...σοου σιμπλ.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

WhiteDrum (Κατίγκω)

Περιβόητο Μέλος

H Κατίγκω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών , επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,172 μηνύματα.

H WhiteDrum έγραψε: στις 17:24, 28-01-09:

#8
Δεν είναι και τόσο απλό όσο θα υπάρχουν συμφέροντα φαρμακευτικών εταιριών και φαρμακοποιών, ούτε όσο ορισμένοι γιατροί λαμβάνουν ποσοστά και διάφορα "δωράκια" με το να χορηγούν αντιβίωση που δεν χρειάζεται.

Και με το περιβάλλον τί θα γίνει; Και δεν υπολογίζουμε καν το κακό που προκαλέσαμε! Τα μικρόβια γίνονται ανθεκτικά στα αντιβιοτικά που έχουν βγει κι έτσι το φάρμακο καταλήγει να είναι δώρο άδωρο!
3
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

D_G (Δημήτρης)

Διακεκριμένο μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,618 μηνύματα.

O D_G έγραψε: στις 17:40, 28-01-09:

#9
Κι εγώ πιστεύω ότι χρειάζεται ενημέρωση και να γίνει πιο αυστηρή από τον νόμο η χορήγηση αντιβιoτικών από τα φαρμακεία χωρίς ρητή συνταγή γιατρού.
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη D_G : 28-01-09 στις 17:54.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

kalypso (lily allen)

Διακεκριμένο μέλος

H lily allen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών , επαγγέλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει απο Μονακό (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,887 μηνύματα.

H kalypso έγραψε: στις 21:11, 28-01-09:

#10
Αρχική Δημοσίευση από WhiteDrum
Δεν είναι και τόσο απλό όσο θα υπάρχουν συμφέροντα φαρμακευτικών εταιριών και φαρμακοποιών, ούτε όσο ορισμένοι γιατροί λαμβάνουν ποσοστά και διάφορα "δωράκια" με το να χορηγούν αντιβίωση που δεν χρειάζεται.

Και με το περιβάλλον τί θα γίνει; Και δεν υπολογίζουμε καν το κακό που προκαλέσαμε! Τα μικρόβια γίνονται ανθεκτικά στα αντιβιοτικά που έχουν βγει κι έτσι το φάρμακο καταλήγει να είναι δώρο άδωρο!
Το χειρότερο είναι, ότι έχουμε μία τάση όταν πηγαίνουμε στο γιατρό να περιμένουμε να μας "δώσει κάτι" για να μας περάσει το όποιο σύμπτωμα...
Αν πηγαίναμε, για παράδειγμα, σε κάποιον παθολόγο επειδή μας έπιασε η ίωση της εποχής με το συνάχι και τον πονόλαιμο και όλα όσα τη συνοδεύουν τέλος πάντων, και εκείνος μας διαβεβαίωνε πως δε χρειάζεται να μας δώσει αντιβίωση και ότι πρέπει να αφήσουμε την ίωση να κάνει τον κύκλο της και να κάτσουμε σπίτι πίνοντας ζεστά- κατα πάσα πιθανότητα θα μας φαινόταν αδαής και ότι δεν κάνει σωστά τη δουλειά του (την οποία εμείς θεωρούμε πως ξέρουμε καλύτερα, αλλά αυτό το αφήνω στην άκρη γιατί το χω σκεφτεί κι εγώ για ορισμένους ). Και στη συνέχεια θα πηγαίναμε σε έναν δεύτερο ή και έναν τρίτο γιατρό, που θα ικανοποιούσε αυτό που εμείς θέλουμε- είτε λόγω μη επαρκούς κατάρτισης ή λανθασμένης διάγνωσης, είτε επειδή δε θέλει να χάσει την πελατεία, θα μας το δινε το φάρμακο. Ε μετά τι να του πεις- αφού εμείς είμαστε στην ουσία που τον φέραμε σε αυτό το σημείο... Και στο κάτω κάτω, γι αυτόν είναι η δουλειά του- θα δώσει το αντιβιοτικό στην γιαγιά γιατί περιμένουν κι άλλοι ασθενείς (λυπηρό, αλλά έτσι φαίνεται πως είναι τα πράγματα ).

Όσο για τη διάθεση από τα φαρμακεία- γνωρίζω από την αδελφή της μητέρας μου, που είναι φαρμακοποιός σε μία σχετικά μεγάλη πόλη ότι όταν έχει διανυκτέρευση πηγαίνουν συνέχεια και ζητάνε depon, ponstan κλπ. Από αυτά ξεκινάει το θέμα, γιατί σου λέει ο άνθρωπος που το παίρνει, αφού το depon είναι φάρμακο και μπορώ να το πάρω μόνος μου από το φαρμακείο, και με ανακουφίζει και δεν έχω πάθει και ποτέ τίποτα, σημαίνει ότι όλα τα φάρμακα είναι καλά- οπότε όσα περισσότερα πάρω, τόσο πιο καλά θα νιώθω. ..
Και είναι φυσικό να το σκέφτεται έτσι, αφού εκείνος δεν γνωρίζει ότι όσο καλό μπορούν να κάνουν τα φάρμακα, άλλο τόσο κακό μπορούν να προκαλέσουν.

Συμφωνώ λοιπόν με Τσιπουράκο και xanp ότι μόνο με ενημέρωση και έλεγχο μπορεί να εξαλειφθεί το φαινόμενο- και τότε δεν θα έχουμε να φοβόμαστε τίποτα.

πς. Ντραμ ίσως αν υπάρχουν ειδικοί χώροι για να πετώνται τα υπολείμματα φαρμάκων κλπ να γίνει η κατάσταση λίγο καλύτερη, μα εδώ δεν μπορούμε να λύσουμε άλλα κι άλλα που μας καίνε. (βλ. πρόστιμα για όλες αυτές τις παράνομες χωματερές στη χώρα μας, από την ΕΕ, και δε συμμαζεύεται)
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Ηρώ (Μαρούλι)

Διακεκριμένο μέλος

H Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Αρχιτέκτονας . Έχει γράψει 2,163 μηνύματα.

H Ηρώ πλέκει μενεξέδες και έγραψε: στις 00:26, 29-01-09:

#11
Αυτό που με χαροποιεί πάντως και το βλέπω πρώτα από το περιβάλλον μου, που όλοι αποφέυγουμε να πάρουμε έστω και ένα παυσίπονο αλλά το παρατηρώ και εδώ, είναι ότι έχουμε επίγνωση του προβλήματος και στην πλειοψηφία μας είμαστε συνειδητοποιημένοι.
Κάτι είναι κι αυτό.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

D_G (Δημήτρης)

Διακεκριμένο μέλος

Ο Δημήτρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,618 μηνύματα.

O D_G έγραψε: στις 00:09, 12-02-09:

#12
Από την Παρασκευή το πρωί είμαι χάλια, περνώ γρίππη.
Προσπάθησα και το κράτησα μέχρι τώρα να μην πάρω αντιβίωση, αν και ήπια 2-3 ασπιρίνες ή depon, αλλά προσπάθησα να μην πάρω αντιβίωση.
Από χθες το πρωί άρχισα να πηγαίνω προς το καλύτερο, και χάρηκα γιατί το θεώρησα σαν νίκη το να μην πάρω ούτε ένα αντιβιωτικό.

Ελα όμως που από σήμερα το πρωί είδα μια νέα επιδείνωση και μπούκωμα στο ένα μου αυτί!

Ελπίζω να κρατήσω και να μην επιδεινωθώ κι άλλο και να μην χρειαστεί τελικά να φθάσω στην έσχατη λύση, την αντιβίωση, γιατί είμαι γενικά αντίθετος όσο είναι αυτό δυνατόν με τα φάρμακα.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

epote

Αποκλεισμένος χρήστης

Ο epote αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,510 μηνύματα.

O epote ) έγραψε: στις 17:37, 12-02-09:

#13
D_G:

Ειναι βακτηριδιακη η λοιμοξη σου? Αν ναι πως το ξερεις?

Μηπως απλα το εικαζεις?

Tα αντιβιοτικα δεν κανουν ΤΙΠΟΤΑ σε ιογενεις λοιμωξεις...
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Rempeskes

Επιφανές Μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Hair stylist . Έχει γράψει 5,659 μηνύματα.

O Rempeskes έγραψε: στις 11:27, 17-02-09:

#14
το θεώρησα σαν νίκη το να μην πάρω ούτε ένα αντιβιωτικό.
+φωνώ, και εγώ δεν παίρνω ποτέ,
πιστεύω πως και τα βακτήρια έχουν δικαίωμα στην ζωή.
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

WhiteDrum (Κατίγκω)

Περιβόητο Μέλος

H Κατίγκω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών , επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,172 μηνύματα.

H WhiteDrum έγραψε: στις 19:32, 26-02-09:

#15
Μετά από μία σάπια μέρα, με απαισιόδοξες σκέψεις και έντονο στρες άκουσα και άλλη πατάτα από "ιατρό" (ντεμέκ). Παίρνω τηλέφωνο για ένα σπυράκι που έβγαλα κοντά σε μία ελιά , ρωτώντας πότε μπορώ να κλέισω ραντεβού. Και με ένα σοβαροφανές ύφος υπεροψίας αρχίζει χωρίς ανάσα : "Θα πάρεις την Fucidin, πρωί και βράδυ για μία εβδομάδα και θα έρθεις κιόλας για δερματοσκόπηση.Αυτό να κάνεις"

Κάτσε. Κααααάτσε κοπελιά. Από πού και ως πού αντιβίωση για ένα κοινό σπυράκι που όυτε ΚΑΝ είδες; Αυτή η κρέμα είναι για σταφυλόκκοκο for God's sake! Αυτό με εκνευρίζει στους γιατρους. Ενώ θα έπρεπε πρώτοι απο όλους να είναι προσεκτικοί στη χορήγηση αντιβιοτικών, εντείνουν την βαβούρα και τη μανία με την άγνοια και τη βαρεμάρα τους. Όποιος (αν έχει μείνει κάποιος) που πιστεύει τυφλά στη γνώμη των γιατρών πλανάται πλάνην οικτράν.

Σιγά μην βάλω και ορό με mix αντιβιοτικών για ένα σπυράκι δίπλα σε μία ελιά που όυτε καν είδες. Βόιδι.
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

kaleidoscope

Επιφανές Μέλος

H kaleidoscope αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 7,692 μηνύματα.

H kaleidoscope Your attitude determines your altitude έγραψε: στις 10:25, 13-04-11:

#16
Πάνω στο θέμα της αντίστασης των μικροβίων στα αντιβιοτικά:

Manuka honey 'could help fight superbugs'

Highlights του άρθρου:
It works by breaking down the defences bacteria use against antibiotics, making it useful in treating superbug infections such as MRSA.
"It could be applied topically to wounds and used in combination with antibiotics to treat resistant infections."
Προσοχή όμως: But she warned people not to try the same at home with honey bought from the supermarket. "Not only is it messy, it wouldn't be advisable. We have been using medical grade honey, not the stuff you buy in shops."

Πηγή bbc.co.uk
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια