×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,242 μέλη και 2,424,346 μηνύματα σε 75,699 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 310 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Στο ναδίρ της πολιτικής αποτυχίας;

Στο ναδίρ της πολιτικής αποτυχίας;

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 10)
Η διακυβέρνηση "Εθνικής Ενότητας"( μέχρι 16-11-1974)
1
10,00%
Η διακυβέρνηση Κωνσταντίνου Καραμανλή
0
0%
Η διακυβέρνηση Γεωργίου Ράλλη
0
0%
Η διακυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου
4
40,00%
Η "Οικουμενική" διακυβέρνηση
0
0%
Η διακυβέρνηση Κωνστ. Μητσοτάκη
1
10,00%
Η διακυβέρνηση Κωνστ. Σημίτη
1
10,00%
Η διακυβέρνηση Κώστα Καραμανλή
3
30,00%

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε: στις 19:12, 06-09-09:

#1
Η σχεδόν άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή, από τη διατυμπανιζόμενη "Επανίδρυση του Κράτους" και η προσφυγή στις κάλπες(04.10.2009), μεταξύ άλλων, επιβάλλει ίσως μία γενική απολογιστική αξιολόγηση της πολιτικής διοίκησης της χώρας, από την αρχή της Μεταπολίτευσης( Ιούλιος 1974) και μέχρι σήμερα. Έτσι, ίσως έχει μία μεθολογική σημασία, η κατ' αρχήν γενική αξιολόγηση όλων των μεταπολιτευτικών Κυβερνήσεων της χώρας. Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται, είναι: Ποια διακυβέρνηση υπήρξε, κατά τη γνώμη σας, η πλέον αποτυχημένη εξ αυτών:
- Η διακυβέρνηση "Εθνικής Ενότητας"( μέχρι 16-11-1974);
- Η διακυβέρνηση Κωνσταντίνου Καραμανλή;
- Η διακυβέρνηση Γεωργίου Ράλλη;
- Η διακυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου;
- Η ¨Οικουμενική¨διακυβέρνηση;
- Η διακυβέρνηση Κωνστ. Μητσοτάκη;
- Η διακυβέρνηση Κωνστ. Σημίτη;
- Η διακυβέρνηση Κώστα Καραμανλή;
8 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Mittenwald

Διάσημο Μέλος

Ο Mittenwald αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 52 ετών , επαγγέλεται Καθηγητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 807 μηνύματα.

O Mittenwald Merlinus Sum Qui Me Tangit Turbat Mundum έγραψε: στις 20:42, 06-09-09:

#2
Ας μου επιτραπεί μια πρόβλεψη:
Η πιο αποτυχημένη κυβέρνηση θα είναι του (οριζόμενου ως Μεσσία) Γιωργάκη Παπανδρέου.
3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε: στις 21:16, 06-09-09:

#3
Αρχική Δημοσίευση από Mittenwald
Ας μου επιτραπεί μια πρόβλεψη:
Η πιο αποτυχημένη κυβέρνηση θα είναι του (οριζόμενου ως Μεσσία) Γιωργάκη Παπανδρέου.
Ποιος τον όρισε 'ετσι; Γιατί συνήθως η ιστορία βγάζει στη φόρα τους εν γένει μεσσίες, όταν τα πράγματα φθάνουν στον πάτο. (Πάντως, φίλε μου, ας μη λησμονείται, ότι οι διαψευσμένοι προφήτες( οι κοινώς λεγόμενοι "ψευδοπροφήτες"), κάπου κάποτε, λιθοβολούνταν, μαζί με τους ντεμέκ μεσσίες!
5 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

LongTom

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Ο LongTom αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Άνεργος/η και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 108 μηνύματα.

O LongTom έγραψε: στις 21:31, 06-09-09:

#4
Αρχική Δημοσίευση από Νωεύς
Ποιος τον όρισε 'ετσι; Γιατί συνήθως η ιστορία βγάζει στη φόρα τους εν γένει μεσσίες, όταν τα πράγματα φθάνουν στον πάτο. (Πάντως, φίλε μου, ας μη λησμονείται, ότι οι διαψευσμένοι προφήτες( οι κοινώς λεγόμενοι "ψευδοπροφήτες"), κάπου κάποτε, λιθοβολούνταν, μαζί με τους ντεμέκ μεσσίες!
Τους προφήτες\μεσσίες ανέκαθεν τους όριζαν αυτοί που είχαν συμφέρον να κοιμήσουν/ αλλάξουν γνώμη το λαό. Έτσι και σήμερα ο Γεωργάκης και ο Κωστάκης αμφότεροι ορίστικαν μεσσίες από αυτούς που θέλουν να έχουν τις μαριονέτες στην εξουσία και αυτοί να κρατάν τα νήματα. Πάντα έτσι ήταν στο Ελλάντα και θα είναι για πολύ καιρό. Οι πολιτικοί στην σημερινή ελλάδα είναι απλά οι κράχτες και τα παιδία για τα θελήματα των βιομηχάνων και γενικότερα αυτών που τα 'χουν.
Όσο υπάρχουν τύποι/σες που τρέχουν με τις σημαίες στις προεκλογικές συγκεντρώσεις ενώ παίρνουν τον βασικό της Ελλάδας με τιμές Λουξεμβούργου τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει και περισσότεροι μεσσίες(λιγότερο ή περισσότερο γελοίοι) θα εμφανιστούν.
Βέβαια μετά τον Γεωργάκη έρχεται η κόρη του κόμη Μητσοτάκουλα και το πάρτυ συνεχίζει.

Υ.Γ Σορυ που έκανα highjack το thread σου ,
αλλά με την έδωσε όλη η σημερινή κατάσταση της εκλογολογίας.
7 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Great Chaos (Όττο)

Επιφανές Μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 50 ετών , επαγγέλεται Παραγωγός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,520 μηνύματα.

O Great Chaos I took a wrong turn in the Freak Parade έγραψε: στις 23:15, 06-09-09:

#5
Κατά τη γνώμη μου, η πλέον καταστροφική και αποτυχημένη κυβέρνηση μετά τη μεταπολίτευση, ήταν εκείνη του Ανδρέα Παπανδρέου, από το 1981 μέχρι το 1989.

Είχαμε μόλις μπει στην τότε ΕΟΚ και τα ευρωπαϊκά κεφάλαια εισέρρεαν αφειδώς, με σκοπό βασικά η φτωχή πλην τίμια τότε Ελλαδίτσα να προλάβει το βηματισμό της Ευρώπης. Τα χρήματα κατασπαταλήθηκαν με τον πλέον αντιπαραγωγικό τρόπο, με σκοπό ο Παπανδρεϊσμός να γίνει συμπαθής και ν' αποκτήσει ερίσματα σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα, περίπου με τον ίδιο τρόπο που ο Γεώργιος Παπαδόπουλος έχει ακόμη οπαδούς στη Χαλκιδική, επειδή οι κάτοικοι τον θυμούνται όχι ως ένα δικτάτορα, αλλά ως εκείνον που τους έφτιαξε τον πρώτο δρόμο για να επικοινωνούν με την υπόλοιπη Ελλάδα. "Τσοβόλα δώστα όλα" ήταν το σύνθημα του Παπανδρέου κατά τις εκλογές του 1985 (εάν δεν με απατά η μνήμη μου). Σημειωτέον ότι ο φουκαράς Τσοβόλας που τα έδωσε όλα, ήταν ο μόνος από την παρέα που έκανε και φυλακή, ενώ ίσως να ήταν και ο τιμιότερος εξ αυτών.

Ο λαϊκισμός με τον οποίο μοιράστηκαν ή σωστότερα σκορπίστηκαν τα χρήματα, εκτός από τη δημιουργία των "Νέων Τζακιών", όπως ο ίδιος ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε δηλώσει, τα οποία καταδυναστεύουν σήμερα την πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας (η λεγόμενη οικονομία των μεσαζόντων εγκαθιδρύθηκε εκείνη την περίοδο), είχε και μια άλλη σοβαρή παρενέργεια: Εκμαύλισε τον ελληνικό λαό σε τέτοιο βάθος, έκανε τη ρεμούλα, την κομπίνα και την αρπαχτή τόσο οικεία σε όλους, που έκτοτε δεν υπάρχει πλέον καμμία ελπίδα εξυγείανσης, τόσο του οικονομικού, όσο και του πολιτικού συστήματος, τα οποία άλλωστε είναι αλληλένδετα ή κατά την ορολογία του συρμού "διαπλεκόμενα". Ακόμη μέχρι σήμερα, οι Έλληνες πολίτες (??) ψηφίζουν τα δύο μεγάλα και πολλώς αμαρτωλά κόμματα εξουσίας, παρά το γεγονός ότι δεν τα πιστεύουν ούτε κατά το παραμικρό, ελπίζοντας σε μια επωφελή συναλλαγή (η οποία ακολούθησε την περιβόητη παπανδρεϊκή "Αλλαγή" του 1981). Ακόμη μέχρι σήμερα πληρώνουμε τη νοοτροπία που καλλιέργησε ο παπανδρεϊσμός, για παράδειγμα στους αγρότες, όταν χωρίς διάθεση να επωμιστούν τις δικές τους ευθύνες, κλείνουν ετησίως του δρόμους προκειμένου να εκβιάσουν όλες τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες να πληρώσουν τα δικά τους χρέη.

Η διακυβέρνηση Α. Παπανδρέου άφησε τη χώρα βαθιά διαιρεμένη, εν μέσω ειδικών δικαστηρίων και κυβερνήσεων ανάγκης, ωσάν να είχαμε γυρίσει και πάλι στη μεταπολίτευση και η εποχή κατά την οποία κυβέρνησε έχει χαρακτηριστεί ως η "δεκαετία των χαμένων ευκαιριών". Εάν τα χρήματα της ΕΟΚ είχαν επενδυθεί ορθολογικά, με προγραμματισμό και όραμα, σήμερα θα είμασταν μία από τις πιο πλούσιες χώρες της Ευρώπης κι αυτό έχει αναφερθεί πολλάκις. Στην αρχή της δεκαετίας του '80 οι Έλληνες έφαγαν προς στιγμήν "με χρυσά κουτάλια", για να έρθουν οι διεθνείς χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί στο τέλος αυτής και να του δηλώσουν ότι όσα είχε ωφεληθεί τα χρωστούσε και θα τα χρωστάει για πολλές ακόμη γενεές. Η λιτότητα που επακολούθησε, συνεχίζεται ακάθεκτη μέχρι και τις μέρες μας, πολύ φοβάμαι δε ότι θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμη.

Η κυβέρνηση Σημίτη, απλά επιστέγασε τη νοοτροπία την οποία καλλιέργησαν οι κυβερνήσεις Α. Παπανδρέου. Μάλιστα, μέσω της κομπίνας του χρηματιστηρίου, μάζεψαν στα χέρια των δικών τους τζακιών, τα όσα χρήματα είχε μοιράσει ή σκορπίσει αλόγιστα ο Α. Παπανδρέου κατά την προηγούμενη δεκαετία, δίκην τριτοκοσμικού πολυχρονεμένου ηγέτη, με πρότυπο τον Καντάφι.

Θα συμφωνήσω ωστόσο με τον Μίττενβαλτ, ότι παρ' όλ' αυτά, η διαφαινόμενη κυβέρνηση Γεωργάκη Παπανδρέου, έχει όλα τα εχέγγυα για να γίνει αυτή με τη σειρά της η πλέον αποτυχημένη όλων των εποχών, ακόμη και από τη "Δυστυχώς επτωχεύσαμεν" του Τρικούπη, στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Επιτέλους, θα πρέπει ο υιός να πηγαίνει πιο μακριά από εκεί που σταμάτησε ο πατήρ...

Αρχική Δημοσίευση από LongTom
Βέβαια μετά τον Γεωργάκη έρχεται η κόρη του κόμη Μητσοτάκουλα και το πάρτυ συνεχίζει.


Μεγάλε, έγραψες!!!
5 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γιώργος

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,956 μηνύματα.

O Γιώργος Hunt or be Hunted. έγραψε: στις 23:34, 06-09-09:

#6
Αρχική Δημοσίευση από Great Chaos
Επιτέλους, θα πρέπει ο υιός να πηγαίνει πιο μακριά από εκεί που σταμάτησε ο πατήρ...
Και σε λίγα χρόνια μετά από την επερχόμενη κυβέρνηση θα έχουμε την τιμή να δούμε και την κορούλα να πηγαίνει πιο μακριά από εκεί που σταμάτησε ο έταιρος πατήρ..!!
6 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Mittenwald

Διάσημο Μέλος

Ο Mittenwald αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 52 ετών , επαγγέλεται Καθηγητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 807 μηνύματα.

O Mittenwald Merlinus Sum Qui Me Tangit Turbat Mundum έγραψε: στις 01:20, 07-09-09:

#7
Αρχική Δημοσίευση από Νωεύς
Ποιος τον όρισε 'ετσι;
Τα ΜΜΕ, αγαπητέ.Το δείγμα ΔΕΝ είναι αντιπροσωπευτικό.
Ορίζει όμως μια τάση.
Υπήρξαν και μήνες που η Ν.Δ. απασχολούσε περισσότερο τα κανάλια.
Σε τέτοιο ποσοστό όμως, όχι.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Dark_kronos (Rognan)

Αποκλεισμένος χρήστης

Ο Rognan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 26 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 6,556 μηνύματα.

O Dark_kronos . έγραψε: στις 01:54, 07-09-09:

#8
Λοιπον, λοιπον... Νεος εδω, χωρις ιδιετερες γνωσεις νεοτερης ιστοριας, και δι πολιτικης!
Ουτε καν την κυβερνηση Σημιτη δεν εζησα σε ηλικια που να εχω μια σχετικη πολιτικη κριση! Ωστοσω, θυμαμε απο πολυ μικρος οτι ο κοσμος ητανε δυσαρεστιμενος! "Φετος πια θα βγαλουμε την ΝΔ, δεν παει αλλο με τον Σημιτη" Τιποτα... Με τα τσαρουχια ο Σημιτης κυβερνων! "Δεν παει αλλο, το ΠΑΣΟΚ μας εχει φερει στο χειλος του γκρεμου, ΝΔ επιτελους" οντως βγηκε η ΝΔ! Στην αρχη ενα κυμα αισιοδοξιας σε ολη την Ελλαδα, το παραμικρο φαινοταν σαν ενα τεραστιο βημα προς το καλητερο, οσπου ξαφνικα, πριν κλεισει η τριετια "Σαν τα μουτρα του τα εκανε και αυτος! Αχρηστοι ειναι ολοι τους! Τι να κανεις σε αυτην την δολια χωρα; Απο το κακο στο χοιροτερο!" προωρες εκλογες, μπηκε δυναμικα στο παιχνιδι και το ΛΑΟΣ, αλλα φυσικα παλι ο Καραμανλακος Προθυπουργος! τωρα παλι, 5 χρονια απο την πρωτη του εκλογη, εχουμε προωρες εκλογες....! Ολοι εχουν αγανακτισει συμφωνα με τα λεγομενα τους, μεγαλο ποσοστο των ψηφοφορων εχουν στραφει στην αποχη και στα μικροτερα κομματα, αλλα και παλι το μεγαλο ποσοτο το μοιραζονται ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Το θεμα μου δεν ειναι ο δικοματισμος... Παρατιρω ομως, μεσα στις 4-5 εκλογες που εχω ζησει, πως παντα υπαρχει δυσανασχετιση!
Εζησα και μια εκλογη στην Σουηδια, οπου υπηρχε το ιδιο κλιμα!

Δεν ξερω πια ητανε η πιο καταστροφικη κυβερνηση, ξερω οτι παντα θεωρουμε πιο καταστροφικο το προσφατο, ξεχνωντας το παλιο, και απο εκει που ειχαμε κανει τον Σημιτη να φανταζει ο πιο αχρηστος, οταν ανελαβε ο Καραμανλης, τον καναμε να φανταζει ιδανικος!
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Mittenwald

Διάσημο Μέλος

Ο Mittenwald αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 52 ετών , επαγγέλεται Καθηγητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 807 μηνύματα.

O Mittenwald Merlinus Sum Qui Me Tangit Turbat Mundum έγραψε: στις 02:15, 07-09-09:

#9
Αρχική Δημοσίευση από Great Chaos
Κατά τη γνώμη μου, η πλέον καταστροφική και αποτυχημένη κυβέρνηση μετά τη μεταπολίτευση, ήταν εκείνη του Ανδρέα Παπανδρέου, από το 1981 μέχρι το 1989.
Ας δούμε τι έλεγε ο Γεώργιος Παπανδρέου το 1965:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Πρόεδρος Κυβερνήσεως κα###8054; ###8025;πουργ###8056;ς ###7960;θνικ###8134;ς Παιδείας κα###8054; Θρησκευμάτων

###7944;ριθ. ###7960;μπ. Πρωτ. 1010, ###7960;μπιστευτικόν

###7960;ν ###7944;θήναις τ###8135; 11###8131; Μαρτίου 1965

ΠΡΟΣ: Το###8058;ς Γενικο###8058;ς ###7960;πιθεωρητ###8048;ς Μέσης ###7960;κπαιδεύσεως

Πανταχόθεν καταγγέλεται ###8005;τι ###7969; κομμουνιστικ###8052; Νεολαία Λαμπράκη καταβάλλει μεγάλας προσπαθείας προσεταιρισμο###8166; μαθητ###8182;ν τ###8182;ν Γυμνασίων.
Βεβαίως, ###7952;φ' ###8005;σον διεπιστώθη ποσοστ###8056;ν 12% ###8000;παδ###8182;ν τ###8134;ς ΕΔΑ κατ###8048; τ###8048;ς τελευταίας ###7952;κλογάς, ε###8016;νόητον ε###7990;ναι ###8005;τι θ###8048; ###8017;πάρχουν κα###8054; μαθητα###8054; ###7952;μποτισμένοι ###7936;π###8056; τ###8048;ς ο###7984;κογενείας των μ###8050; ###7936;ριστερ###8048;ν ###7984;δεολογίαν.
Κα###8054; α###8016;τούς, βεβαίως, κατ###8048; πρ###8182;τον λόγον, θ###8048; χρησιμοποι###8135; ###7969; κομμουνιστικ###8052; προπαγάνδα πρ###8056;ς προσηλυτισμ###8056;ν τ###8182;ν νέων.
###7960;φιστ###8182; δι###8048; το###8166;το κα###8054; πάλιν τ###8052;ν προσοχ###8052;ν ###8005;λων τ###8182;ν Καθηγητ###8182;ν τ###8182;ν Γυμνασίων κα###8054; το###8058;ς καθιστ###8182; ###8017;πευθύνους δι###8048; π###8118;σαν δραστηριότητα τ###8134;ς Νεολαίας Λαμπράκη. ###8009; Κομμουνισμ###8056;ς ε###7990;ναι ###7952;χθρ###8056;ς κα###8054; το###8166; ###7964;θνους κα###8054; τ###8134;ς Δημοκρατίας. Κα###8054; το###8166;το πρέπει ν###8048; καταστ###8135; συνείδησις τ###8134;ς Νέας Γενε###8118;ς.
###8009; ###7960;θνικ###8056;ς φρονηματισμός, καθ###8060;ς κα###8054; ###7969; ###7968;θικ###8052; κα###8054; πολιτικ###8052; ###7936;γωγ###8052; τ###8182;ν μαθητ###8182;ν ε###7990;ναι ###7969; πρώτη ###7936;ποστολ###8052; το###8166; Διδασκάλου. Κα###8054; ε###7984;ς α###8016;τ###8052;ν ###8000;φείλουν ν###8048; ###7952;πιδοθο###8166;ν.
Τ###8048; ###7984;δικά μας ###7984;δανικ###8048; ε###7990;ναι τ###8048; ###7984;δανικ###8048; το###8166; ###7961;λληνοχριστιανικο###8166; Πολιτισμο###8166;.
###7960;λευθερία (###7960;θνικ###8052; κα###8054; Πολιτική) κα###8054; Δικαιοσύνη. ###7944;γάπη κα###8054; Θυσία. Α###8016;τ###8048; ε###7990;ναι τ###8048; ###7984;δεώδη μας κα###8054; μ###8050; α###8016;τ###8048; πρέπει ν###8048; ###7952;μποτισθ###8134; ###7969; Νέα Γενεά. ###7961;λλ###8048;ς κα###8054; Δημοκρατία. ###7944;ληθ###8052;ς Δημοκρατία.
Π###8118;σα ###7952;κτροπ###8052; πρέπει ν###8048; κολάζεται α###8016;στηρότατα. Κα###8054; ###7938;ν συμβ###8135; ν###8048; ###8017;πάρξουν διδάσκαλοι, ###8004;χι ###7936;νήκοντες, ###7936;λλ###8048; κα###8054; ###7937;πλ###8182;ς συμπαθο###8166;ντες ###7970; ###7936;νεχόμενοι τ###8052;ν κομμουνιστικ###8052;ν προπαγάνδαν, δ###8050;ν ###7956;χουν θέσιν ε###7984;ς τ###8052;ν ###7960;κπαίδευσιν.
###8013;σοι πιστεύουν ε###7984;ς τ###8048; ###7984;δεώδη των, τ###8048; ###8017;περασπίζουν. Κα###8054; τ###8052;ν ###8017;περάσπισιν τ###8182;ν ###7984;δανικ###8182;ν μας κα###8054; τ###8052;ν ###7956;μπνευσιν, ###7952;πιβάλλεται ν###8048; θέσ###8131; ###7969; ###7961;λληνικ###8052; Δημοκρατία ε###7984;ς τ###8056;ν ###7952;κπαιδευτικ###8056;ν κόσμον.
Γνωρίζω, ###8005;τι ###7956;χουν μέχρι το###8166;δε ###7952;κδοθ###8135; ###8017;π###8056; το###8166; ###8025;πουργείου Παιδείας πολλα###8054; σχετικα###8054; ###7952;γκύκλιοι. ###7944;λλ###8048; ###7952;πεθύμουν, λόγ###8179; μεγάλης σοβαρότητος το###8166; θέματος, ν###8048; ###7952;πικοινωνήσω κα###8054; ###7952;γ###8060; προσωπικ###8182;ς μεθ' ###8017;μ###8182;ν. Παρακαλ###8182;, ###8005;πως ε###7984;ς τ###8056; τέλος ###7953;κάστου μην###8056;ς ###8017;ποβάλλητε (###8025;πουργε###8150;ον Παιδείας, Γραφε###8150;ον ###8025;πουργο###8166; - ###7960;μπιστευτικ###8182;ς) σχετικ###8052;ν ###7956;κθεσιν.
Δεχθ###8134;τε κα###8054; διαβιβάσατε πρ###8056;ς ###7941;παντας, διδάσκοντας κα###8054; διδασκομένους, το###8058;ς ###7952;γκαρδίους χαιρετισμούς μου.

Γεώργιος Παπανδρέου
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Great Chaos (Όττο)

Επιφανές Μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 50 ετών , επαγγέλεται Παραγωγός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,520 μηνύματα.

O Great Chaos I took a wrong turn in the Freak Parade έγραψε: στις 10:23, 07-09-09:

#10
Ναι πράγματι, ο παππούς μου έλεγε μετ' επιτάσεως ότι ουδέποτε υπήρξε μεγαλύτερος αντικομμουνιστής στην Ελλάδα από τον Γεώργιο Παπανδρέου και ότι τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην Ελλάδα τα έχει κάνει το κέντρο κι όχι η δεξιά. Ωραία λοιπόν, ωστόσο πολλοί θα επαινέσουν σήμερα τη στάση αυτήν του Γεωργίου Παπανδρέου. Ποια είναι η σχέση αυτού του αποσπάσματος που παρέθεσες όμως μέσα στο παρόν θέμα; Υποτίθεται ότι μιλάμε για τις μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις...
2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Mittenwald

Διάσημο Μέλος

Ο Mittenwald αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 52 ετών , επαγγέλεται Καθηγητής/τρια και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 807 μηνύματα.

O Mittenwald Merlinus Sum Qui Me Tangit Turbat Mundum έγραψε: στις 14:53, 07-09-09:

#11
Ο Γεώργιος μετά τον εμφύλιο έλεγε ότι ο κομμουνισμός είναι εχθρός της Δημοκρατίας,
ο Ανδρέας έδωσε αντιστασιακές συντάξεις (καλώς έκανε για κάποιους),
ο Γιωργάκης είναι πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.

Το "τζάκι" χαρακτηρίζεται απο αρριβισμό και προσπάθεια χαϊδέματος αυτιών του κόσμου.
Να θυμίσω ότι

"Εκ πεποιθήσεως άθεος!

Σε βιβλίο με συνεντεύξεις της, το οποίο εκδόθηκε σε ανύποπτο χρόνο, η πρώτη σύζυγος του Γιώργου Παπανδρέου, Εύα, σημειώνει για αυτόν ότι είναι ένας «εκ πεποιθήσεως άθεος». (Πηγή: Η Εύα Γεωργίου Παπανδρέου Αποκαλύπτει», σελ. 17)
Παραθέτουμε αυτούσιο το σχετικό απόσπασμα:
«Κάποια μέρα βέβαια έμαθε και το Καστρί ότι ο Γιώργος και η Εύα είχαν κάνει πολιτικό γάμο στο Λονδίνο. Εδώ, όμως, ήταν Ελλάδα και καθώς το νεαρό ζευγάρι άρχιζε σιγά σιγά να αποκτά τον δικό του κύκλο, ανέκυψε εκ των πραγμάτων η ανάγκη να γίνει και θρησκευτικός γάμος... Αυτό δημιουργούσε ψυχολογικό πρόβλημα για την Εύα, πολύ περισσότερο όταν σκεφτόταν ότι θα γινόταν μητέρα... Εθεσε λοιπόν στο Γιώργο θέμα θρησκευτικού γάμου. Και τότε βρέθηκε μπροστά σε μια οδυνηρή έκπληξη. Ο Γιώργος Παπανδρέου της δήλωσε ορθά κοφτά ότι σε καμία περίπτωση δεν είχε σκοπό να κάνει θρησκευτικό γάμο γιατί, όπως της είπε, ήταν εκ πεποιθήσεως άθεος... αμέσως μετά την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία ο πατέρας του θα περνούσε το νόμο για την αναγνώριση του πολιτικού γάμου και θα λυνόταν το πρόβλημα»."

Πόσες φορές τον έχουμε δει με τη λαμπάδα την Ανάσταση;
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Mittenwald : 07-09-09 στις 14:59.
2 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Νωεύς (Ιάσων)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Ιάσων αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μαθητής/τρια . Έχει γράψει 4,820 μηνύματα.

O Νωεύς επιπεδο : Μηδεν έγραψε: στις 15:18, 07-09-09:

#12
Αρχική Δημοσίευση από Mittenwald
...
Πόσες φορές τον έχουμε δει με τη λαμπάδα την Ανάσταση;
Ε, και λοιπόν; Μήπως έγινε "Ανάσταση", επειδή βλέπουμε κάποιους- κάποιους μόνιμα... με λαμπάδα;
3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Μελιώ (-Το Νου Σου Στην- Αμέλεια)

Πολύ δραστήριο μέλος

H -Το Νου Σου Στην- Αμέλεια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 548 μηνύματα.

H Μελιώ το παπί έκανε πιπί στο Μισισιπή και έγραψε: στις 02:12, 08-09-09:

#13
Το ερώτημα λοιπόν που τίθεται, είναι: Ποια διακυβέρνηση υπήρξε, κατά τη γνώμη σας, η πλέον αποτυχημένη εξ αυτών:
- Η διακυβέρνηση "Εθνικής Ενότητας"( μέχρι 16-11-1974);
- Η διακυβέρνηση Κωνσταντίνου Καραμανλή;
- Η διακυβέρνηση Γεωργίου Ράλλη;
- Η διακυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου;
- Η ¨Οικουμενική¨διακυβέρνηση;
- Η διακυβέρνηση Κωνστ. Μητσοτάκη;
- Η διακυβέρνηση Κωνστ. Σημίτη;
- Η διακυβέρνηση Κώστα Καραμανλή;
Εχμμμ !!


Όλες ? Μηδενός εξαιρουμένου ?
Τι να θυμηθεί κανείς τι να ξεχάσει!
Τσουβαλιάστρα σπίκινγκ χίαρ όμως συγχωράτε με αλλά δεν μπορώ να μπω στη λογική
ποιο χάλι ήταν λιγότερο χάλι και ποια λάθη ήταν μικρότερα από τα άλλα ..

Στο κάτω κάτω τι θα κάνει ο ιστορικός του μέλλοντός μας ?

Δεν φτάνει που θα τα φτιάξει με τη γραμματέα του για να περνούν πιο ευχάριστα
οι βαρετές ώρες στο δρύινο γραφείο του ας σκεφτεί και τίποτις όλα εμείς θα του τα λέμε ?


Από την άλλη λυπάμαι αλλά προβλέψεις δεν μπορώ να κάνω βλέπετε δεν έχω επικοινωνήσει
τελευταία με τον .... Κύριο οπότε από πούθε να γνωρίζω τι θα γίνει ?
Άλλωστε μπορούσε να προβλέψει κανείς τα γεγονότα του Δεκέμβρη ?

Χμμμ ! Τώρα που το σκέφτομαι ίσως και να μπορούσε όποιος μύριζε στον αέρα
το μπαρούτι απο τη δυσαρέσκεια και τον κοινωνικό αναβρασμό .... αλλά πάλι αυτοί που
έπρεπε να οσμιστούν πως η κοινωνία βράζει συνήθως δεν έχουν χρόνο διότι τρέχουν να ανάψουν
......... λαμπάδες όταν είναι οι κάμερες ανοιχτές !


Και για να παραμείνω οφσαιντ και οφ εντελώς , προσωπικά επειδή θεωρώ τη
μνήμη ύψιστη υποχρέωση κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου
δεν θέλω και δεν μπορώ να επιτρέψω στον εαυτό μου να ξεχάσει πως αυτή η περίοδος
ήταν και ελπίζω να παραμείνει η χειρότερη και μια από τις πιο άθλιες στην νεότερη ιστορία μας

Και λέω να παρμείνει διότι τώρα με τον Ψινάκη ποτέ δεν ξέρεις ... μπορεί να ξανάρθουν
και η γης θα ...κουνιέται
3 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Dark_kronos (Rognan)

Αποκλεισμένος χρήστης

Ο Rognan αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 26 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 6,556 μηνύματα.

O Dark_kronos . έγραψε: στις 02:48, 08-09-09:

#14
Αρχική Δημοσίευση από Μελιώ
δεν θέλω και δεν μπορώ να επιτρέψω στον εαυτό μου να ξεχάσει πως αυτή η περίοδος
ήταν και ελπίζω να παραμείνει η χειρότερη και μια από τις πιο άθλιες στην νεότερη ιστορία μας
Δεν μπορω να τηην κρινω και ιδιετερα καθως δεν την εζησα απο κοντα... Περα παντως απο το αν ητανε η καλητερη ή η χοιροτερη η οτιδηποτε αλλο, αν αναλογιστουμε τι συνεβενε προτου ερθει αυτη η περιοδος, και πανω σε τι πατησε για να ερθει, καθολου απιθανο πολυ συντομα να ερθει μια παρομοια!
ΠΟλυ πιο δυσκολο, σχεδων απιθανο στης μερες μας, αλλα πιος μας εγκυατε το οτιδηποτε;
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια