×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,228 μέλη και 2,423,439 μηνύματα σε 75,656 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 417 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Beautiful code

Speedy

Διάσημο Μέλος

Ο Speedy αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Αγρίνιο (Αιτωλο/νία). Έχει γράψει 656 μηνύματα.

O Speedy έγραψε: στις 21:57, 15-12-09:

#1
Κάτι πολύ απλό... θέλω να βρώ ένα προγραμματάκι που να πέρνει τον κώδικα και να τον μορφοποιεί.
Ναι είμαι απο αυτούς που βαριούνται ΑΦΟΡΗΤΑ να δημιουργούν ευανάγνωστο κώδικα. Και να σκέφτεσαι και ευανάγνωστος.. τοο ματσ.. Έψαξα στο google αλλά δυσκολεύομαι να βρώ κάτι. Στανταρ υπάρχει τέτοιο πρόγραμμα... δεν παίζει..

Τα φώτα σας συνφορουμιτες..
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γιώργος

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,956 μηνύματα.

O Γιώργος Hunt or be Hunted. έγραψε: στις 22:20, 15-12-09:

#2
Τι κώδικα; Σε C για παράδειγμα; Και όταν λες "μορφοποίηση"; Φαντάζομαι εννοείς τα tabs και γενικά τη στοίχιση, έτσι;


Τον ευανάγνωστο κώδικα γενικά δεν τον δημιουργείς για άλλους... αλλά για σένα. Όταν πας να κάνεις debugging άμα η στοίχισή σου είναι σαν το έλλειμμα του ελληνικού δημοσίου...... ε, δεν θα κάνεις debugging ποτέ!
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Speedy

Διάσημο Μέλος

Ο Speedy αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Αγρίνιο (Αιτωλο/νία). Έχει γράψει 656 μηνύματα.

O Speedy έγραψε: στις 22:24, 15-12-09:

#3
Αρχική Δημοσίευση από Γιώργος
Τι κώδικα; Σε C για παράδειγμα; Και όταν λες "μορφοποίηση"; Φαντάζομαι εννοείς τα tabs και γενικά τη στοίχιση, έτσι;


Τον ευανάγνωστο κώδικα γενικά δεν τον δημιουργείς για άλλους... αλλά για σένα. Όταν πας να κάνεις debugging άμα η στοίχισή σου είναι σαν το έλλειμμα του ελληνικού δημοσίου...... ε, δεν θα κάνεις debugging ποτέ!
Πες σε C. Βασικά εχω κάνει το ποτέ(δλδ το debugging) και απλά επείδη ο καθηγητής είναι πρίχτης θέλει μορφοποιημένο τον κώδικα. Ε όταν έχεις 300 σειρές κώδικα δν μπορείς να τον στοιχίσεις. Αυτό ακριβώς ψάχνω την σωστή στοίχιση του κώδικα τα απαραίτητα κενά κτλ κτλ. Ξέρεις κανα προγραμματάκι να του δώσω τον κώδικα και να τον μορφοποιήσει?..
Σευχαριστω...!!
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Γιώργος

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8,956 μηνύματα.

O Γιώργος Hunt or be Hunted. έγραψε: στις 22:46, 15-12-09:

#4
Κατ' αρχάς ξεκινάμε από τα βασικά. Γνώμη μου είναι ότι κατ' αρχάς θα αλλάξεις editor. Υπάρχουν editors που μορφοποιούν αυτόματα τον κώδικα, δηλαδή όταν πχ ανοίγεις ένα νέο block σου βάζουν τον κώδικα πιο μέσα και όταν κλείνεις το block επαναφέρουν την στοίχιση πιο "έξω".

Εγώ ποτέ δεν χρειάστηκε να ανησυχήσω για τη στοίχιση, γιατί ο vim που χρησιμοποιώ το κάνει αυτόματα. Πολύ respect γενικά για editor, είναι free / open source προγραμματάκι ("τζάμπα" και "ανοιχτού κώδικα" με απλά λόγια). Νομίζω κυκλοφορεί και σε windoze, αλλά θα σε γελάσω, δεν γράφω ποτέ κώδικα C σε windoze, το linux είναι για τέτοιες σοβαρές δουλειές.

Στο θέμα μας τώρα... τέτοιο προγραμματάκι δεν έχω υπόψην μου, αλλά είναι εύκολο να φτιάξεις ένα τέτοιο, αν θες μόνο τη στοίχιση. Απλά μετράς τα "{" που έχεις ανοιχτά και γράφεις τόσα tabs '\t'. Γενικά πάντως καλά κάνει ο καθηγητής και ζητά μορφοποιημένο κώδικα. Γιατί; Αν σου δώσω εγώ ένα κώδικα να διαβάσεις χωρίς στοίχιση θα με βρίζεις γιατί δεν έχω βάλει tabs.

Καλό είναι να μάθεις μόνος σου να κάνεις αυτή τη δουλειά.
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Bill

Διακεκριμένο μέλος

Ο Bill αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,195 μηνύματα.

O Bill έγραψε: στις 23:21, 15-12-09:

#5
Καλό θα είναι να αρχίσεις να χρησιμοποιείς κάποιο ide που να σε βολεύει.
Τα περισσότερα φτιάχνουν από μόνα τους τη στοίχιση, οπότε με λιγότερο κόπο έχεις πολύ καλύτερα αποτελέσματα.Δεν χρειάζεται ούτε να μετράς ούτε τίποτα.

Μπορείς να κοιτάξεις και το eclipse, και το visual studio ή dev C++ (αναλόγως για τί γλώσσα θες να χρησιμοποιήσεις)
Και για το debug βολεύουν, μιας και εισάγεις breakpoints οπότε σταματάς τη ροή όπου θες χωρίς να χρειάζεται να κάνεις το πρωτόγονο debugging με τις εκτυπώσεις στην οθόνη.Και όσο με τον καιρό μεγαλώνει ο κώδικας σου θα δεις ότι θα σε βολεύει όλο και περισσότερο.

Για λύση editor (σε windows) ρίξε μια ματιά στο notepad++, νομίζω μπορείς να κάνεις αυτό που θέλεις.
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Speedy

Διάσημο Μέλος

Ο Speedy αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Αγρίνιο (Αιτωλο/νία). Έχει γράψει 656 μηνύματα.

O Speedy έγραψε: στις 23:51, 15-12-09:

#6
Αρχική Δημοσίευση από Bill
Καλό θα είναι να αρχίσεις να χρησιμοποιείς κάποιο ide που να σε βολεύει.
Τα περισσότερα φτιάχνουν από μόνα τους τη στοίχιση, οπότε με λιγότερο κόπο έχεις πολύ καλύτερα αποτελέσματα.Δεν χρειάζεται ούτε να μετράς ούτε τίποτα.

Μπορείς να κοιτάξεις και το eclipse, και το visual studio ή dev C++ (αναλόγως για τί γλώσσα θες να χρησιμοποιήσεις)
Και για το debug βολεύουν, μιας και εισάγεις breakpoints οπότε σταματάς τη ροή όπου θες χωρίς να χρειάζεται να κάνεις το πρωτόγονο debugging με τις εκτυπώσεις στην οθόνη.Και όσο με τον καιρό μεγαλώνει ο κώδικας σου θα δεις ότι θα σε βολεύει όλο και περισσότερο.

Για λύση editor (σε windows) ρίξε μια ματιά στο notepad++, νομίζω μπορείς να κάνεις αυτό που θέλεις.
thx a lot.. μάλλον θα αρχίσω να χρησιμοποιώ το netbeans.. εκτός του ότι το κάνει αυτό π ήθελα βλέπω ότι είναι ονειρικό για κάθε προγραμματιστή το περιβαλλον του..
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Subject to change (Λία)

Founder

H Λία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Web developer . Έχει γράψει 9,464 μηνύματα.

H Subject to change έγραψε: στις 00:50, 16-12-09:

#7
Καλά κάνει ο καθηγητής σας και επιμένει στη σωστή μορφοποίηση του κώδικα, είναι θέμα στο οποίο πάσχουν πολύ οι φοιτητές στην Ελλάδα γιατί σε κανένα μάθημα δεν διδάσκονται κάτι σχετικό.
Θα καταλάβεις γιατί χρειάζεται όταν ανοίξεις κώδικα με κακή μορφοποίηση που έγραψε άλλος ή εσύ χρόνια πριν και δεν καταλαβαίνεις τι σου γίνεται, όσα σχόλια και να έχει. Γενικά τείνουμε να υπερεκτιμάμε το πόσο ευνόητος είναι ο κώδικας μας όταν τον γράφουμε.

Επί πιο πρακτικών θεμάτων, συμφωνώ με τους προλαλήσαντες ότι πρέπει να αλλάξεις IDE/Editor. Δεν ξέρω για C (έχω να γράψω C 4 χρόνια) αλλά ψάξε τα Eclipse και Netbeans από IDEs και το Komodo Edit και το Notepad++ από editors.
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Speedy

Διάσημο Μέλος

Ο Speedy αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Αγρίνιο (Αιτωλο/νία). Έχει γράψει 656 μηνύματα.

O Speedy έγραψε: στις 20:33, 17-12-09:

#8
Αρχική Δημοσίευση από Michelle
Καλά κάνει ο καθηγητής σας και επιμένει στη σωστή μορφοποίηση του κώδικα, είναι θέμα στο οποίο πάσχουν πολύ οι φοιτητές στην Ελλάδα γιατί σε κανένα μάθημα δεν διδάσκονται κάτι σχετικό.
Θα καταλάβεις γιατί χρειάζεται όταν ανοίξεις κώδικα με κακή μορφοποίηση που έγραψε άλλος ή εσύ χρόνια πριν και δεν καταλαβαίνεις τι σου γίνεται, όσα σχόλια και να έχει. Γενικά τείνουμε να υπερεκτιμάμε το πόσο ευνόητος είναι ο κώδικας μας όταν τον γράφουμε.

Επί πιο πρακτικών θεμάτων, συμφωνώ με τους προλαλήσαντες ότι πρέπει να αλλάξεις IDE/Editor. Δεν ξέρω για C (έχω να γράψω C 4 χρόνια) αλλά ψάξε τα Eclipse και Netbeans από IDEs και το Komodo Edit και το Notepad++ από editors.
Τπτ... netbeans και παλι netbeans.. κάνεις τα πάντα για τα πάντα...
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kiriazispao4ever

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο kiriazispao4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 508 μηνύματα.

O kiriazispao4ever έγραψε: στις 18:32, 10-11-13:

#9
ρε παιδια στο notepad++ ,όταν φτιάξω κώδικα html και τον ανοίξω στον browser,τα ελληνικά τα βγάζει κινέζικα :O
(απο notepad των windows,δεν παίζει το πρόβλημα...)

Καμιά λύση ?
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kiriazispao4ever

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο kiriazispao4ever αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 508 μηνύματα.

O kiriazispao4ever έγραψε: στις 18:54, 10-11-13:

#10
Αρχική Δημοσίευση από kiriazispao4ever
ρε παιδια στο notepad++ ,όταν φτιάξω κώδικα html και τον ανοίξω στον browser,τα ελληνικά τα βγάζει κινέζικα :O
(απο notepad των windows,δεν παίζει το πρόβλημα...)

Καμιά λύση ?
Problem solved.

Για όποιον έχει το ίδιο πρόβλημα...

notepad++-->ρυθμισεις-->προτιμήσεις-->(απο τις καρτελες)"Νεο εγγραφο/Ανοιγμα Αποθηκευση Καταλογου"-->(στην κωδικοποιηση) κλικ στο utf-8.
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

aergos

Δραστήριο Μέλος

Ο aergos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 383 μηνύματα.

O aergos έγραψε: στις 20:44, 10-11-13:

#11
Αρχική Δημοσίευση από kiriazispao4ever
Problem solved.

Για όποιον έχει το ίδιο πρόβλημα...

notepad++-->ρυθμισεις-->προτιμήσεις-->(απο τις καρτελες)"Νεο εγγραφο/Ανοιγμα Αποθηκευση Καταλογου"-->(στην κωδικοποιηση) κλικ στο utf-8.
Πιθανότατα το notepad++ είχε σαν default επιλογή το iso-8859-7 (κωδικοποίηση ελληνικών χαρακτήρων) ενώ το notepad το utf-8.

Στον html κώδικα μπορείς να δηλώσεις ποια κωδικοποίηση χρησιμοποιείς.
Αν χρησιμοποιείς από notepad++ την iso-8859-7 και προσθέσεις στην αρχή του κώδικα (αμέσως μετά το <html>) τη δήλωση
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-7"/>
τότε η σελίδα θα εμφανιστεί σωστά.
Αν δε δηλώνεις στο κώδικα τι κωδικοποίηση χρησιμοποιείς, τότε νομίζω οι browsers δοκιμάζουν να το διαβάζουν σαν utf-8.

Το utf-8 υποστηρίζει ένα τεράστιο εύρος χαρακτήρων από όλες τις γλώσσες, ενώ το iso-8859-7 υποστηρίζει αγγλικούς και ελληνικούς χαρακτήρες.

Αν δε σε ενδιαφέρει να έχεις χαρακτήρες από άλλες γλώσσες, συμφέρει το iso-8859-7 το οποίο αποθηκεύει κάθε ελληνικό χαρακτήρα χρησιμοποιώντας 1 byte, ενώ το utf-8 χρησιμοποιεί 2 bytes για κάθε ελληνικό χαρακτήρα. Δοκίμασε το ίδιο αρχείο να το αποθηκεύσεις πρώτα με iso-8859-7 και μετά με utf-8 και σύγκρινε το μέγεθος του αρχείου κάθε φορά. Θα δεις ότι στο utf-8 είναι μεγαλύτερο.

Πάντως ακόμα και με iso-8859-7, μπορείς να εμφανίσεις στην ιστοσελίδα χαρακτήρες κι από άλλες γλώσεις εκτός από ελληνικά και αγγλικά, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα html codes : http://www.periodni.com/unicode_utf-8_encoding.html (το καθένα από τα οποία όμως θα καταλαμβάνει 6 bytes).
πχ αν στον editor χρησιμοποιείς iso-8859-7 και δοκιμάσεις να βάλεις με copy-paste τον ισπανικο χαρακτήρα á, όταν πας να αποθηκεύσεις το αρχείο μάλλον θα σου εμφανίσει μήνυμα ότι υπάρχει χαρακτήρας που δεν υποστηρίζεται από το encoding (και μάλλον θα αποθηκεύσει ένα ? στη θέση του). Μπορείς όμως να γράψεις στον editor & # 2 2 5 ; (χωρίς κενά ενδιάμεσα) το οποίο ο browser θα το εμφανίσει ως á.

anyway, για τις σημερινές ταχύτητες του ιντερνετ, όλα αυτά είναι ψιλά γράμματα, ειδικά αν μιλάμε για μικρά site με μικρή επισκεψιμότητα. Τα περισσότερα ελληνικά site (συμπεριλαμβανομένου του e-steki.gr) χρησιμοποιούν utf-8
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Cookie_Monster

Βρείτε παρόμοια