×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,804 μέλη και 2,441,254 μηνύματα σε 76,714 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 226 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

excel ή calc: Μπορουν να γινουν αυτά που ζητάω;

iJohnnyCash (Panayotis Yannakas)

Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Επιχειρηματίας . Έχει γράψει 17,207 μηνύματα.

O iJohnnyCash έγραψε: στις 04:01, 08-01-06:

#1
Θελω να κανω 2 πραγματα στο OpenOffice Calc ή στο excel αλλα δεν εχω βρει τον τρόπο
  1. Θελω σε μια στηλη να μπορω να βαλω αυτοματα απο μια συγκεκρίμενη ημερομηνία μέχρι μια επίσης συγκεκριμενη ημερομηνία ολες τις ενδιάμεσες ημερομηνίες διαδοχικα.
  2. Ας υποθεσουμε οτι στο κελι Β1 βαζω =AVERAGE(Α1:Α2)... Αν πιασω το κελι Β1 και το μεταφερω και στο κελι B2 αυτο θα μεταφερθει ως =AVERAGE(A2:A3)... Εγω θελω μεταφερθεί ως =AVERAGE(A1:A3). Πως μπορω να το πετυχω αυτο;
Υ.γ.: θα προτιμουσα τα παραπανω να τα κανω με το openoffice και οχι με το office
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη iJohnnyCash : 09-01-08 στις 03:20.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Founes

Περιβόητο Μέλος

Ο Founes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,073 μηνύματα.

O Founes έγραψε: στις 06:06, 08-01-06:

#2
θα γράψεις τον κώδικα έτσι, δηλώνοντας σταθερό το Α1...
Στο κελί [B1] γράφεις...
=AVERAGE(A$1:A2)
αν το μεταφέρεις τώρα στο κελί [Β2] θα είναι...
=AVERAGE(A$1:A3)
και πάει λέγοντας...

όλα αυτά για Excel...
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

dooo

Επιφανές Μέλος

H dooo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,894 μηνύματα.

H dooo έγραψε: στις 10:11, 08-01-06:

#3
$ πριν το γράμμα, διατηρεί σταθερή όλη τη κολώνα
$ πριν το νούμερο, διατηρεί σταθερή όλη τη γραμμή
και τα δύο μαζί ($Α$1), διατηρούν σταθερό το κελί.
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

iJohnnyCash (Panayotis Yannakas)

Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Επιχειρηματίας . Έχει γράψει 17,207 μηνύματα.

O iJohnnyCash έγραψε: στις 19:52, 08-01-06:

#4
Σας ευχαριστω παρα πολυ ... ηταν τεραστια βοηθεια για εμενα ....

Για το πρωτο δεν υπαρχει λυση;


Υ.γ.: Ακριβως το ιδιο συμβαινει και με το openffice
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

dooo

Επιφανές Μέλος

H dooo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,894 μηνύματα.

H dooo έγραψε: στις 20:54, 08-01-06:

#5
βάζεις την πρώτη ημερομηνία, βάζεις και τη δεύτερη από κάτω (αν δεν πάνε διαδοχικά, θα καταλάβει με αυτό τον τρόπο, το βήμα), τα διαλέγεις, και με πατημενο το ποντίκι, τραβάς από την κάτω δεξιά γωνία και προς τα κάτω για να γεμίσει μέχρι εκεί που θες (θα δεις ότι αλλάζει ο κέρσορας).
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

iJohnnyCash (Panayotis Yannakas)

Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Επιχειρηματίας . Έχει γράψει 17,207 μηνύματα.

O iJohnnyCash έγραψε: στις 21:46, 08-01-06:

#6
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.....

Λοιπον μια τελευταια ερωτηση... Ας υποθεσουμε οτι η στηλη D υπολογιζει καποιο Average αλλα που και που υπαρχει καποιο στο κελι του D θελω να το αφηνω αδειο ... (βασικα ολοκληρη γραμη αφηνω αδεια) ... πως γινεται να κανω ωστε να μην υπολογιζει το Average αυτη την γραμμη;
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

dooo

Επιφανές Μέλος

H dooo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,894 μηνύματα.

H dooo έγραψε: στις 09:28, 09-01-06:

#7
φαντάζομαι ότι θέλεις να βρεις τον μέσο όρο για αριθμούς:

=sumif(D1: D10;">0")/max(1,countif(D1: D10;">0"))

το 10 είναι τυχαίο, βάζεις εσύ μέχρι σε ποιο κελί θελεις να φτάσεις. Επίσης, αναλόγως πως έχεις ρυθμίσει το excel σου, το ";" μπορεί να ειναι ","
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

iJohnnyCash (Panayotis Yannakas)

Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Επιχειρηματίας . Έχει γράψει 17,207 μηνύματα.

O iJohnnyCash έγραψε: στις 14:37, 09-01-06:

#8
Ανεβασα ενα παραδειγμα στο excel που δειχνει τι περιπου θελω να κανω γιατι απο το προηγουμενο μνμ σου δεν καταλαβα τπτ ...

Η Στηλη Α εχει τα δεδομενα που που πληκτρολογω εγώ. Αυτο που θελω ειναι οπου υπαρχει κενο κελι στο Α να μην επιρεαζει το μεσο όρο της στηλης Β. Φαντασου περιπου 1000 κελια στην στηλη Α και καθε 20 Κελια να υπαρχει και ενα κενο ... θα μου περνει πολυ χρονος να προσαρμόσω το κελι Β.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip test.zip (1,9 KB, 91 αναγνώσεις)
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

dooo

Επιφανές Μέλος

H dooo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,894 μηνύματα.

H dooo έγραψε: στις 15:07, 09-01-06:

#9
στο έφτιαξα. Δες την φόρμουλα κάτω από το πρώτο κενό (το average στα κενά είναι το ίδιο με το απο πάνω, γιατί δεν λαμβάνεται υπόψη το κενό).

test.zip
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

iJohnnyCash (Panayotis Yannakas)

Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Επιχειρηματίας . Έχει γράψει 17,207 μηνύματα.

O iJohnnyCash έγραψε: στις 15:33, 09-01-06:

#10
Αποτι ειδα δεν αλλαζει το αποτελεσμα αν τραβηξω το Average μεχρι εκει που θελω .... Αρά είναι σωστό;

Δες τι εννοω στο αρχειο που ακουλουθει

Υ.γ.: Σορρυ που επιμενω στα δικα μου απλως δεν καταλαβα την τυφλα μου απο τον παρακατω κώδικα ...

=SUMIF(A$2:A21;">0")/MAX(1;COUNTIF(A$2:A21;">0"))
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: zip test.zip (2,6 KB, 85 αναγνώσεις)
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

dooo

Επιφανές Μέλος

H dooo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,894 μηνύματα.

H dooo έγραψε: στις 16:34, 09-01-06:

#11
το function average του excel τελικά, ΔΕΝ λαμβάνει υπόψη του τα κενά κελιά. Οπότε είσαι μια χαρά, όσο κάτω και να "τραβήξεις" τον κέρσορα.

Στο όνομα της επιστήμης τώρα, να σου εξηγήσω τι λέει η φόρμουλα:
M.O. = (άθροισμα όλων των κελιών που είναι μεγαλύτερα του 0)/(πλήθος κελιών που είναι μεγαλύτερα του 0.Στην περίπτωση του 0, διαίρεσε με το 1)
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

iJohnnyCash (Panayotis Yannakas)

Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Επιχειρηματίας . Έχει γράψει 17,207 μηνύματα.

O iJohnnyCash έγραψε: στις 21:01, 09-01-06:

#12
Δεν μπορείς να φανταστείς ποσο με βοήθησες και πόσο πιο εύκολη έκανες την ζωή μου ... Thanks
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

iJohnnyCash (Panayotis Yannakas)

Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Επιχειρηματίας . Έχει γράψει 17,207 μηνύματα.

O iJohnnyCash έγραψε: στις 03:19, 09-01-08:

#13
Μετά από δύο χρόνια έχω και άλλη απορία:
Πως μπορώ σε κελί να έχω την τιμή ενός κελιού από άλλο φύλλο εργασίας;
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Γιώργος

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,084 μηνύματα.

O Γιώργος Hunt or be Hunted. έγραψε: στις 03:22, 09-01-08:

#14
Αρχική Δημοσίευση από Exposed_Bone
Μετά από δύο χρόνια έχω και άλλη απορία:
Πως μπορώ σε κελί να έχω την τιμή ενός κελιού από άλλο φύλλο εργασίας;
Πληκτρολογείς "=" κι απλά αμέσως μετά αλλάζεις φύλλο εργασίας και επιλέγεις τα κελιά που θες.




//Ακριβώς έναν χρόνο, whoa.
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

iJohnnyCash (Panayotis Yannakas)

Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Επιχειρηματίας . Έχει γράψει 17,207 μηνύματα.

O iJohnnyCash έγραψε: στις 04:07, 09-01-08:

#15
Θένξ ...

//Δύο είναι ... το υπολόγισα και με query
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Γιώργος

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,084 μηνύματα.

O Γιώργος Hunt or be Hunted. έγραψε: στις 04:24, 09-01-08:

#16
Αρχική Δημοσίευση από Exposed_Bone
Θένξ ...

//Δύο είναι ... το υπολόγισα και με query
Σωστό, 2008 έχουμε όχι '07.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Γιώργος

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,084 μηνύματα.

O Γιώργος Hunt or be Hunted. έγραψε: στις 03:20, 15-01-08:

#17
Σε μία σχέση τύπου ln(y) = f(x) έχω να κάνω γραφική παράσταση (Open Office v2.1) πρέπει να κάνω γραφική παράσταση. Υπάρχει τρόπος να κάνω την κλίμακα των y λογαριθμική;


Εναλλακτικά διαθέτω και Office 2007, αν δεν υπάρχει τρόπος σε Open Office (απλά είναι σε άλλο PC).
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

kalypso (lily allen)

Διακεκριμένο μέλος

H lily allen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών , επαγγέλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει απο Μονακό (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,887 μηνύματα.

H kalypso έγραψε: στις 03:25, 15-01-08:

#18
Δεν είμαι πολύ σχετική με τα του υπολογιστή, αλλά επειδή νομίζω ότι όλα τα προγράμματα έχουν εκθετικές συναρτήσεις (exp), γιατί δε δοκιμάζεις αντί να κάνεις το ψ λογάριθμο, να κάνεις το χ εκθετική; (e^x=ψ ισοδυναμεί με x=lnψ)
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Γιώργος

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Ελβετία (Ευρώπη). Έχει γράψει 12,084 μηνύματα.

O Γιώργος Hunt or be Hunted. έγραψε: στις 09:41, 15-01-08:

#19
Αρχική Δημοσίευση από kalypso
Δεν είμαι πολύ σχετική με τα του υπολογιστή, αλλά επειδή νομίζω ότι όλα τα προγράμματα έχουν εκθετικές συναρτήσεις (exp), γιατί δε δοκιμάζεις αντί να κάνεις το ψ λογάριθμο, να κάνεις το χ εκθετική; (e^x=ψ ισοδυναμεί με x=lnψ)
Θα το κοιτάξω.... αν και δεν έχω βρει κάποια άκρη.



Άλλο... έχω τους αριθμούς:
5.2*20 = 104 (μέτρηση)
0.2*20 = 4 (αντίστοιχο σφάλμα)

Και θέλω να κάνω κατάλληλη μορφοποίηση κελιών (Open Office 2.1) ώστε να τηρούνται οι κανόνες σχετικά με τα σημαντικά ψηφία.
Δηλαδή το πρώτο να γραφτεί ως 100 (και το 2ο ως έχει), χωρίς αν γίνεται να χρησιμοποιήσω συνάρτηση στργγυλοποίησης.

Ή, εναλλακτικά, να γραφεί το πρώτο ως 1E+2 (εύκολο) και το 2ο ως 0.04Ε+2 (πιο δυσκολούτσικο) μιας και πρέπει μέτρηση και σφάλμα να συμφωνούν στο Ε+ΧΧ (αν κατάλαβα καλά).


Ή... πώς μπορώ να κάνω στρογγυλοποίηση πχ 250>>300, χωρίς όμως να γίνει 3Ε+2;



Επίσης όποιος ξέρει καλά τι παίζει με σημαντικά ψηφία και δεν συμμαζεύεται να μου το πει... please.
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Γιώργος : 15-01-08 στις 09:53.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

kalypso (lily allen)

Διακεκριμένο μέλος

H lily allen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών , επαγγέλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει απο Μονακό (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,887 μηνύματα.

H kalypso έγραψε: στις 12:59, 15-01-08:

#20
Πωπω σιχαίνομαι τα σημαντικά ψηφία... Δε ξέρω αν υπάρχει τρόπος να σου βγαίνουν "έτοιμοι" οι αριθμοί μιας και το αποτέλεσμα πρέπει να έχει τόσα σημαντικά ψηφία όσα ο αριθμός που έχει τα λιγότερα, από αυτούς που συμμετέχουν στην αριθμητική πράξη.

Δηλαδή, η μόνη περίπτωση που ένας αριθμός δεν μετράει σαν σημαντικό ψηφίο (απ' ό,τι έχω καταλάβει... ) είναι όταν είναι της μορφής

0000086 (αυτός έχει 2 σημαντικά, γιατί τα μηδενικά που είναι μπροστά δεν τα μετράμε)

Τώρα, αν κάνεις εργαστηριακή φυσική και έχεις το πράσινο βιβλιαράκι, τα λέει σχετικά καλά στην σελ.34
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

  • Παρόμοια Θέματα
    • Microsoft Excel: Απορίες - Από iJohnnyCash
      Το θέμα έχει λάβει 80 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Microsoft.
      Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 10-01-14 στις 21:05.
    • Εντοπισμός εργάσιμων ημερών με το Excel - Από iJohnnyCash
      Το θέμα έχει λάβει 0 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Microsoft.
      Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 01-06-11 στις 11:39.
    • Excel: Διατήρηση σταθερών στηλών - Από DrGeorges
      Το θέμα έχει λάβει 3 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Microsoft.
      Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 09-08-10 στις 16:48.
    • Eκτύπωση από Excel - Από bebis
      Το θέμα έχει λάβει 1 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Microsoft.
      Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 07-04-10 στις 02:19.
    • Περί excel και ανάλογης εφαρμογής. - Από μικρή γοργόνα
      Το θέμα έχει λάβει 9 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Software.
      Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 26-09-08 στις 16:44.
  • Προηγούμενο Θέμα Επόμενο Θέμα