×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,787 μέλη και 2,440,481 μηνύματα σε 76,679 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 137 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Έχουμε την fog, έχουμε την f και ψάχνουμε την g

iJohnnyCash (Panayotis Yannakas)

Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Επιχειρηματίας . Έχει γράψει 17,207 μηνύματα.

O iJohnnyCash έγραψε: στις 12:56, 31-10-06:

#1
Ξέρουμε τον τύπο την fog, ξέρουμε τον τύπο της f και ψάχνουμε να βρούμε τον τύπο της g. Υπάρχει καμία σταθερή διαδικασία;

Π.χ.:
Ας υποθέσουμε ότι
f(g(x)) = 4x^2 + 2x + 2
f(x) = x^2 - 2x + 2

Τότε ποίος ο τύπος της g.
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη iJohnnyCash : 31-10-06 στις 15:05. Αιτία: Διόρθωση του παραδείγματος
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Resident Evil

Επιφανές Μέλος

H Resident Evil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,656 μηνύματα.

H Resident Evil (δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλευεται) έγραψε: στις 13:18, 31-10-06:

#2
ουπς! μόλις συνειδητοποίησα ότι έκανα αριθμητικό λάθος...'i'll come back to it
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Resident Evil : 31-10-06 στις 13:57.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Demelene

Διακεκριμένο μέλος

Ο Demelene αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 40 ετών , επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,853 μηνύματα.

O Demelene έγραψε: στις 14:32, 31-10-06:

#3
Πρέπει να βρείς την f-1 (αντίστροφη ) ώστε (f-1)o(fog)=g

Γενικά αν ξέρω καλά δεν υπάρχει στάνδαρ τρόπος στα μαθηματικά μέχρι και του Μαθηματικού εκτός και αν πεις ότι οι συναρτήσεις είναι πολυωνιμικές συνεπώς ψάχνεις για επίλυση εξίσωσης εξισωνοντας τους ισοβάθμιους συντελεστές και αυτό χωρίς να είναι δοκιμασμένο και τεσταρισμένο.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

iJohnnyCash (Panayotis Yannakas)

Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Επιχειρηματίας . Έχει γράψει 17,207 μηνύματα.

O iJohnnyCash έγραψε: στις 14:34, 31-10-06:

#4
Στο παραδειγμα που εδωσα πιο πανω μας δινει οτι οι συναρτησεις ειναι πολυωνιμικες
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

m3nt0r

Δραστήριο Μέλος

Ο m3nt0r αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 34 ετών . Έχει γράψει 199 μηνύματα.

O m3nt0r έγραψε: στις 14:54, 31-10-06:

#5
Αφού είναι πολυωνυμικές, έχουμε απο την πρώτη σχέση:

g^2 - 2*g = x^2 + 2x

Βλέπουμε ότι η g είναι πρώτου βαθμού,καθώς εμφανίζεται διπλασίασμένος ο μεγαλύτερος εκθέτης, ο 1ος παράγωντας της g είναι {-1,1} και η σταθερά c είναι {0,2}
απο την f βλέπουμε ότι ο 1βάθμιος είναι αρνητικός άρα ο πρωτοβάθμιος της g είναι αρνητικός.

άρα η g είναι
-x + 2 ή -x
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

iJohnnyCash (Panayotis Yannakas)

Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Επιχειρηματίας . Έχει γράψει 17,207 μηνύματα.

O iJohnnyCash έγραψε: στις 15:06, 31-10-06:

#6
Χμ σωστα, τα όσα λέτε αλλά έκανα ένα λάθος στον τύπο της fog.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

iJohnnyCash (Panayotis Yannakas)

Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Επιχειρηματίας . Έχει γράψει 17,207 μηνύματα.

O iJohnnyCash έγραψε: στις 15:48, 31-10-06:

#7
Την έλυσα τελικά, πιο εύκολη ... απορώ γιατί με παίδεψε Την ανεβάζω.
Συνημμένα Αρχεία
Τύπος Αρχείου: pdf Μαθηματικά 3λυκείου-Ασκήση στην συνθέση συναρτήσεων.pdf (60,0 KB, 108 αναγνώσεις)
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

m3nt0r

Δραστήριο Μέλος

Ο m3nt0r αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 34 ετών . Έχει γράψει 199 μηνύματα.

O m3nt0r έγραψε: στις 16:37, 31-10-06:

#8
Αρχική Δημοσίευση από Exposed_Bone
Την έλυσα τελικά, πιο εύκολη ... απορώ γιατί με παίδεψε Την ανεβάζω.
Η g δεν θα έπρεπε να είναι πολυώνυμο(όπως λές στο δεύτερο σου μύνημα);
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη m3nt0r : 31-10-06 στις 16:44.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

iJohnnyCash (Panayotis Yannakas)

Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Επιχειρηματίας . Έχει γράψει 17,207 μηνύματα.

O iJohnnyCash έγραψε: στις 17:09, 31-10-06:

#9
η f και fog μας δινει οτι ειναι πολυωνυμο ... για την g δεν μας δινει τπτ
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

m3nt0r

Δραστήριο Μέλος

Ο m3nt0r αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 34 ετών . Έχει γράψει 199 μηνύματα.

O m3nt0r έγραψε: στις 17:31, 31-10-06:

#10
Αρχική Δημοσίευση από Exposed_Bone
η f και fog μας δινει οτι ειναι πολυωνυμο ... για την g δεν μας δινει τπτ
Α οκ γιατί η f και fog φάινονται και είπα μην εννοεί και την g
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Demelene

Διακεκριμένο μέλος

Ο Demelene αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 40 ετών , επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,853 μηνύματα.

O Demelene έγραψε: στις 11:57, 01-11-06:

#11
Παιδιά υπήρχε μεθολογία υπολογισμού του αντιστρόφου μιας συνάρτησης?
Νομίζω υπήρχε μόνο για πολυωνιμικές? Πώπω τα έχω ξεχάσει της δέσμης. Και μαρέσαν πολύ τα άτιμα.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

m3nt0r

Δραστήριο Μέλος

Ο m3nt0r αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 34 ετών . Έχει γράψει 199 μηνύματα.

O m3nt0r έγραψε: στις 12:19, 01-11-06:

#12
Αρχική Δημοσίευση από Demelene
Παιδιά υπήρχε μεθολογία υπολογισμού του αντιστρόφου μιας συνάρτησης?
Νομίζω υπήρχε μόνο για πολυωνιμικές? Πώπω τα έχω ξεχάσει της δέσμης. Και μαρέσαν πολύ τα άτιμα.
Για πολυωνυμικές η μεθοδολογία είναι τα radicals, οι διάφοροι γνωστοί τρόποι δηλαδή για την εύρεση των ριζών(συμπλήρωση τετραγώνου,horner) αλλά μέχρι και 4 βαθμού.
Φυσικά σε μη πολυωνυμικές multivalued συναρτήσεις του τύπου cos,sin κτλ. η αντίστροφη συνάρτηση είναι ορισμένη μόνο σε χωρίο του πεδίου ορισμού, καθώς η "αντίστροφη" καμπύλη(περιστροφή των αξόνων) δεν είναι συνάρτηση.
Ακριβής μεθοδολογία δεν υπάρχει(μόνο με αριθμητική ανάλυση μπορείς να παίξεις με το taylor expansion και να βρείς το αντίστροφο αφού το taylor είναι πολυώνυμο).

Αυτά, ελπίζω να βοήθησα.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Resident Evil

Επιφανές Μέλος

H Resident Evil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,656 μηνύματα.

H Resident Evil (δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλευεται) έγραψε: στις 12:55, 01-11-06:

#13
Αρχική Δημοσίευση από m3nt0r
Ακριβής μεθοδολογία δεν υπάρχει(μόνο με αριθμητική ανάλυση μπορείς να παίξεις με το taylor expansion και να βρείς το αντίστροφο αφού το taylor είναι πολυώνυμο).

Αυτά, ελπίζω να βοήθησα.
Βέβαια ανάπτυγμα Taylor ουδέποτε διδασκόταν στη Δέσμη, αλλά στην Ανάλυση Ι (ή όπως την ονόμαζε κάθε σχολή) στο 1ο εξάμηνο.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

m3nt0r

Δραστήριο Μέλος

Ο m3nt0r αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 34 ετών . Έχει γράψει 199 μηνύματα.

O m3nt0r έγραψε: στις 12:59, 01-11-06:

#14
Αρχική Δημοσίευση από XRZ
Βέβαια ανάπτυγμα Taylor ουδέποτε διδασκόταν στη Δέσμη, αλλά στην Ανάλυση Ι (ή όπως την ονόμαζε κάθε σχολή) στο 1ο εξάμηνο.
Α δεν ξέρω εγώ είμαι παρακατιανός ΤΕΕ είχα πάει
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Demelene

Διακεκριμένο μέλος

Ο Demelene αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 40 ετών , επαγγέλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,853 μηνύματα.

O Demelene έγραψε: στις 13:17, 01-11-06:

#15
Θα σκάσω τα έχω ξεχάσει όλα.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

xmavidis

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Ο xmavidis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 29 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 105 μηνύματα.

O xmavidis έγραψε: στις 17:02, 01-11-06:

#16
Αν δε κάνω λάθος, για να βρούμε την g ενώ γνωρίζουμε τις fog και κάνουμε τα εξής βήματα:

1. Πάμε στην f και όπου χ βάζουμε g(x), δηλ. έχουμε την f(g(x))
2. fοg=f(g(x)) οπότε βρίσκουμε την g.

(πχ) Έστω f(x)=x+1 και fog(x)=x^2+2 και ψάχνουμε την g(x).
1 -> f(g(x)) = g(x)+1
2 -> fog(x)=f(g(x)) => x^2+2=g(x)+1 => g(x)=x^2+1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

iJohnnyCash (Panayotis Yannakas)

Founder

Ο Panayotis Yannakas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Επιχειρηματίας . Έχει γράψει 17,207 μηνύματα.

O iJohnnyCash έγραψε: στις 22:17, 01-11-06:

#17
Την παρασκευη δινώ την άσκηση ... εύχομαι να μην με κράξει και να την εχω σωστη
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια