×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,813 μέλη και 2,441,763 μηνύματα σε 76,735 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 165 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Υπηκοότητα σε μετανάστες 2ης γενιάς

puma1991

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Ο puma1991 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 27 ετών , επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 132 μηνύματα.

O puma1991 έγραψε: στις 19:44, 08-01-10:

#1
«Οι αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στην απόκτηση ιθαγένειας και τη χορήγηση ψήφου στους μετανάστες βρίσκονται σαφώς στον μέσο όρο, αν όχι και λίγο κάτω, των υπόλοιπων ευρωπαϊκών κρατών. Είναι επιφυλακτικές αλλά και δικαιολογημένες».
Αυτά αναφέρονται σε κείμενο συλλογής υπογραφών από πολίτες που παρεμβαίνουν θετικά στη δημόσια συζήτηση για την επερχόμενη μεταρρύθμιση, μετά τον «βομβαρδισμό» με ξενοφοβικά σχόλια που δέχτηκε το νομοσχέδιο από παραπληροφορημένους ή κατευθυνόμενους πολίτες.
«Αξίζει να φανταστούμε μια νέα ελληνική κοινωνία» αναφέρει ο τίτλος του κειμένου, στο οποίο επισημαίνεται πως το μεταναστευτικό και ο κώδικας ιθαγένειας «έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά προβληματικά και παρωχημένα, ακριβώς επειδή καμία κυβέρνηση δεν τα άγγιξε όταν έπρεπε. Αποτέλεσμα είναι σήμερα η Ελλάδα να βρίσκεται κάτω από όλες τις χώρες της Ε.Ε. των 27 στις σχετικές ρυθμίσεις».
Και είναι γεγονός, σύμφωνα και με τα στοιχεία τού δείκτη ενσωμάτωσης που συνέταξε η ευρωπαϊκή οργάνωση ΜΙΡΕΧ, ότι η Ελλάδα κατατάσσεται στην προτελευταία θέση μεταξύ 28 ευρωπαϊκών κυρίως χωρών, σε ζητήματα πρόσβασης στην ιθαγένεια, συγκεντρώνοντας 25 βαθμούς με άριστα το 100 και με μόνη χειρότερη στον ίδιο τομέα, την Αυστρία!
Και στη συμμετοχή
Το ίδιο χαμηλά (τρίτη από το τέλος) μεταξύ των ίδιων χωρών, βρίσκεται η Ελλάδα και στην πολιτική συμμετοχή των μεταναστών, συγκεντρώνοντας μόλις 14 βαθμούς! Κάτω από μάς είναι η Λιθουανία και η Λετονία, ενώ η Αυστρία ανεβαίνει εδώ στη 17η θέση, με 32 βαθμούς.
Σταθερά πρώτη σε επιδόσεις ενσωμάτωσης μεταναστών, παροχής ιθαγένειας, συμμετοχής στην πολιτική, παροχής αδειών μακράς παραμονής και πρόσβασης στην αγορά εργασίας είναι η Σουηδία, ενώ αρκετά υψηλά βρίσκεται, ιδίως μετά τις μεταρρυθμίσεις του 2006 και η Πορτογαλία, χώρα που επίσης δέχεται μεγάλο αριθμό μεταναστών. Ικανοποιητικά αποτελέσματα έχει και η Ισπανία, ενώ η γειτονική Ιταλία αν και τα πάει άσχημα στο θέμα της ιθαγένειας (βαθμολογείται μόνο με 33, μετά τις αλλαγές που έγιναν στη νομοθεσία το 2006), τα καταφέρνει πολύ καλύτερα σε άλλους τομείς, όπως η συμμετοχή των μεταναστών στις τοπικές εκλογές και η πρόσβαση στην αγορά εργασίας.
Οι δείκτες αυτοί αποδεικνύουν πως η χώρα μας διατηρεί τις χειρότερες επιδόσεις στην Ευρώπη όσον αφορά τις πολιτικές ενσωμάτωσης των μεταναστών και της κατοχύρωσης των δικαιωμάτων τους.
«Οταν εφαρμοστεί η πρόσφατη διακήρυξη του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου, δεν πρόκειται να συμβεί κάτι το συνταρακτικό, αλλά απλά η Ελλάδα θα εναρμονίσει τις πολιτικές της ιθαγένειας κάπου κοντά στο μέσο όρο της Ε.Ε.», παρατηρεί το κείμενο της παρέμβασης των πολιτών, υπό τον Μιλτ. Παύλου, διευθυντή του Εθνικού Παρατηρητηρίου του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας, και την Αννα Τριανταφυλλίδου, επίκουρη καθηγήτρια στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, κύρια ερευνήτρια του ΕΛΙΑΜΕΠ.
Οπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στο κείμενό τους, «μετά από χρόνια ξενοφοβικής μεταναστευτικής πολιτικής, η Ελλάδα συγκαταλέγεται ανάμεσα στη μικρή μειοψηφία των χωρών της Ε.Ε. που εμποδίζουν τη συμμετοχή όλων των μεταναστών στη δημόσια ζωή. Στις μισές ευρωπαϊκές χώρες οι μετανάστες ψηφίζουν, ενώ στο 18% από αυτές και ψηφίζουν και εκλέγονται στις τοπικές εκλογές.
Το πρόβλημα της Ελλάδας, όπως το ανέδειξε η έρευνα για την ένταξη των μεταναστών (Migration Policy Index), είναι ότι οι πολιτικές της για τη μετανάστευση δεν περιέχουν την παραμικρή διέξοδο για τη δημοκρατική συμμετοχή και για δικαιώματα στους μετανάστες παρά την πολυετή παραγωγική τους συμβολή στην κοινωνία και την οικονομία».
Στο ίδιο κείμενο, που έχουν συνυπογράψει δεκάδες πολίτες, ζητούνται και ορισμένες αλλαγές:
* Να παίρνει την υπηκοότητα το τέκνο αλλοδαπών που έχει φοιτήσει για έξι τουλάχιστον χρόνια σε ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα (καθώς δεν είναι σαφής η σκοπιμότητα της ρύθμισης για συμμετοχή στις τρεις πρώτες τάξεις υποχρεωτικής παιδείας).
* Να καλυφθούν και οι περιπτώσεις χορήγησης ιθαγένειας όταν ασκείται γονική μέριμνα στους αλλοδαπούς ανηλίκους και να γίνεται η πολιτογράφηση και πριν από τα 18, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις.
* Να προστεθεί μεταβατική διάταξη μόνο για την πρώτη εφαρμογή του νέου νόμου, που να επιτρέπει για ορισμένο χρόνο την πολιτογράφηση και σε εκείνους που έχουν πραγματική (και όχι αναγκαστικά συνεχή) διαμονή και αποδεδειγμένους δεσμούς με τη χώρα. Αυτό θεωρείται αναγκαίο καθώς πολλοί, χωρίς υπαιτιότητά τους, εξέπεσαν από το καθεστώς νόμιμης άδειας.
* Να δοθεί και στους επί μακρόν διαμένοντες μετανάστες το δικαίωμα του εκλέγεσθαι στις τοπικές εκλογές.


Λοιπον παιδια τι γνωμη εχετε εσεις?Θα ηθελα να ανταλλαξουμε ιδεες και αποψεις σχετικα με αυτο,γιατι στην ουσια εμεις ειμαστε οι πρωτοι(απο αποψη ηλικιας) που μας αφορα....απο οποια πλευρα και αν ειμαστε(ελληνας η μεταναστης)!!!
Λοιπον εγω ειμαι ειμαι 13 χρονια στην Ελλαδα,σπουδαζω στα ελληνικα σχολεια απο την 1η δημοτικου και τωρα ειμαι πρωτοετης φοιτητης!!!Με αδεια παραμονης ειμαι στην Ελλαδα 12.5 χρονια και με βαση τα σημερινα δεδομενα ειμαι αναγκασμενος να ανανεωνω την αδεια μου καθε 1-2 χρονια(μεχρι τα 18 ανα 2...μετα τα 18 καθε χρονο)!!!
Δλδ μπορει σε ενα μηνα που μου ληγει η αδεια παραμονης σε περιπτωση που καποιο εγγραφο απο τα υπερβολικα που μας απαιτουν δεν υπαρχει ,εγω απο την επομενη ημερα ειμαι ενας παρανομος μεταναστης,σαν να μην υπηρξα για την ελλαδα ποτε!!!
Για αυτο και βρισκω την σχετικη προταση της κυβερνησης του πασοκ ως λυτρωτικη για ολους εμας!!!
Προσωπικα δεν με ενδιαφερει να παρω ελληνικη υπικοοτητα,ξερω τις ριζες ,ξερω ποια ειναι η πρωτη και ποια η δευτερη πατριδα μου και ειμαι υπερηφανος για αυτες!!!!
Για αυτο θα μου αρεσε η κυβερνηση του πασοκ να εδινε και μια εναλλακτικη λυση,δινοντας αδειας μονιμης διανομης στην ελλαδα με ολα τα σχετικα δικαιωματα που εχουν οι ελληνες πολιτες πλην του να μπορουν να εκλεγουν σε κοινοβουλευτικο επιπεδο!!!Αποψη μου αυτη,απλα επειδη γνωριζω και αλλα ατομα που δεν τους ενδιαφερει η ελληνικη η υπικοοτητα αλλα το να καταφερουν να ξεφυγουν απλα απο αυτο το μαρτυριο της ανανεωσης της αδειας τους!!!
Αλλα μου φαινεται περιεργο πως ,την μια ημερα θα ειμαι ο ''αλβανος'' και την επομενη θα ορκιζομαι μπροστα στην ελληνικη σημαια(στρατο πχ)!!!
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Unkown-User

Περιβόητο Μέλος

Ο Unkown-User αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 1,038 μηνύματα.

O Unkown-User έγραψε: στις 19:51, 08-01-10:

#2
(Εναλλακτικός τίτλος: ΤΟ ΠΑΣΟΚ ψάχνει ψήφους)

Καραγκιόζηδες.
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

din@!! (Κωνσταντίνα)

Δραστήριο Μέλος

H Κωνσταντίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 398 μηνύματα.

H din@!! έγραψε: στις 19:57, 08-01-10:

#3
Αρχική Δημοσίευση από djohn
(Εναλλακτικός τίτλος: ΤΟ ΠΑΣΟΚ ψάχνει ψήφους)

Καραγκιόζηδες.
Τι εννοείς?
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Iliaso

Επιφανές Μέλος

Ο Iliaso αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Αρεόπολη (Λακωνία). Έχει γράψει 5,467 μηνύματα.

O Iliaso έγραψε: στις 20:00, 08-01-10:

#4
Προφανώς εννοεί ότι η κυβέρνηση θέλει να ανταλλάξει τις ιθαγένειες με ψήφους.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

mi3s

Δραστήριο Μέλος

Ο mi3s αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 27 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 342 μηνύματα.

O mi3s έγραψε: στις 20:01, 08-01-10:

#5
Εννοεί ότι επειδή θα μονιμοποιήσει τους μετανάστες το ΠΑΣΟΚ και θα τους δώσει το δικαίωμα ψήφου θα το ψηφίσουν κιόλας.

Βλακείες.Είναι μια κίνηση ανθρωπισμού που θέλει την αφομοίωση των πληθυσμών που κατοικούν σε αυτο τον τόπο.Ξυπνήστε.
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Unkown-User

Περιβόητο Μέλος

Ο Unkown-User αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 1,038 μηνύματα.

O Unkown-User έγραψε: στις 20:09, 08-01-10:

#6
Γενικά το άρθρο είναι για το φούτσο. Από εκεί και πέρα καλό ήταν να δωθεί πηγή:

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=118359

Η οποία προφανώς δεν θα μπορούσε να έχει άλλο χρώμα από πράσινο. Ελευθεροτυπία γαρ. Καραγκιόζηδες.

Το "είμαι το ΠΑΣΟΚ, ανοίγω σύνορα, θα σας κάνω όλους νόμιμους" είναι αρκετά καλό "κίνητρο" για να κερδίσει ψήφους.
(ακόμα κι όταν το παρουσιάζεις έμεσα -σιγά σιγά δίνω όλο και περισσότερα προνόμια και θα....- . Και επίσης το παρουσιάζεις και υπό το "πέπλο" της ανθρωπιάς και δεν σου γκρινιάζει κανένας.)

Καραγκιόζηδες ψηφοθήρες να σας καεί το βίντεο.

(προφανώς και δεν είναι κίνηση ανθρωπισμού. Ξυπνήστε. Αν υπήρχε ανθρωπισμός ίσως επιτέλους να φρόντιζε τους μετανάστες, (και όχι μόνο) με άλλους τρόπους)

(όταν τους στοιβάζεις 20-20 σε σπιτάκι 30 τετραγωνικών με ένα μπάνιο στην ομόνοια και τους έχεις να πεθαίνουν της πείνας και να ζητιανεύουν.. Τότε για ΑΝΘΡΩΠΙΑ τους δίνεις δουλειές, περίθαλψη και όχι "δικαίωμα ψήφου")
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

puma1991

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Ο puma1991 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 27 ετών , επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 132 μηνύματα.

O puma1991 έγραψε: στις 20:12, 08-01-10:

#7
Αρχική Δημοσίευση από djohn
Γενικά το άρθρο είναι για το φούτσο. Από εκεί και πέρα καλό ήταν να δωθεί πηγή:

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=118359

Η οποία προφανώς δεν θα μπορούσε να έχει άλλο χρώμα από πράσινο. Ελευθεροτυπία γαρ. Καραγκιόζηδες.

Το "είμαι το ΠΑΣΟΚ, ανοίγω σύνορα, θα σας κάνω όλους νόμιμους" είναι αρκετά καλό "κίνητρο" για να κερδίσει ψήφους.
(ακόμα κι όταν το παρουσιάζεις έμεσα -σιγά σιγά δίνω όλο και περισσότερα προνόμια και θα....- . Και επίσης το παρουσιάζεις και υπό το "πέπλο" της ανθρωπιάς και δεν σου γκρινιάζει κανένας.)

Καραγκιόζηδες ψηφοθήρες να σας καεί το βίντεο.

Εκτος απο το οτι την κανει το πασοκ αυτην την κινηση μπορεις να μας δωσεις εναν λογο που διαφωνεις με επιχειρημα?
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Rania.

Διακεκριμένο μέλος

H Rania. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 26 ετών και επαγγέλεται Άνεργος/η . Έχει γράψει 1,696 μηνύματα.

H Rania. Και το κεφι μου θα κανω. έγραψε: στις 20:17, 08-01-10:

#8
Βασικα αν προχωρησει η κυβερνηση σε τετοια ενεργεια, ποιος χεστηκε αν το κανει για τους ψηφους;
Σημασια εχει οτι θα το κανει.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Unkown-User

Περιβόητο Μέλος

Ο Unkown-User αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 1,038 μηνύματα.

O Unkown-User έγραψε: στις 20:18, 08-01-10:

#9
Αρχική Δημοσίευση από puma1991
Εκτος απο το οτι την κανει το πασοκ αυτην την κινηση μπορεις να μας δωσεις εναν λογο που διαφωνεις με επιχειρημα?
Η τραγική ψηφοθηρία (υπό το πέπλο ανθρωπιάς) σε συνδιασμό ότι.. το κράτος χέστηκε για τους μετανάστες δεν σου φτάνει? Το εξήγησα και πιο πάνω, να ενδιαφερθεί το κράτος με άλλους τρόπους. Σπίτια? Δουλειές? Περίθαλψη?

Τώρα ξέρεις τι κάνει? Τους δίνει ψήφο και τους λέει "θα με ψηφίζετε" και κάποια στιγμή ίσως σας φτιάξω κάτι. Να ενδιαφερθεί το κράτος κάνοντας ουσιώδεις ενέργειες. Αυτό είναι μόνο για ψήφους.

(και οι μπλε και οι κόκκινοι καραγκιόζηδες να έκαναν αυτή την κίνηση ΥΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ που επικρατούν σήμερα θα τους έβριζα-(ούτε ένα φανάρι ΧΩΡΙΣ μετανάστη/ζητιάνο σε διαδρομή βύρωνας-χαλάνδρι (από μεσογείων όχι από α.ο.)- )

Ωραία λοιπόν ψηφίζουν. Τους έλυσες κάποιο πρόβλημα? Ή τους έδωσες ψεύτικες ελπίδες για το μέλλον?
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

puma1991

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Ο puma1991 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 27 ετών , επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 132 μηνύματα.

O puma1991 έγραψε: στις 20:19, 08-01-10:

#10
Αρχική Δημοσίευση από Rania.
Βασικα αν προχωρησει η κυβερνηση σε τετοια ενεργεια, ποιος χεστηκε αν το κανει για τους ψηφους;
Σημασια εχει οτι θα το κανει.
Και θες να πεις με αυτο οτι..........?
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Iliaso

Επιφανές Μέλος

Ο Iliaso αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Αρεόπολη (Λακωνία). Έχει γράψει 5,467 μηνύματα.

O Iliaso έγραψε: στις 20:23, 08-01-10:

#11
Ότι είναι υπέρ φαντάζομαι.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

puma1991

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Ο puma1991 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 27 ετών , επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 132 μηνύματα.

O puma1991 έγραψε: στις 20:25, 08-01-10:

#12
Αρχική Δημοσίευση από djohn
Η τραγική ψηφοθηρία (υπό το πέπλο ανθρωπιάς) σε συνδιασμό ότι.. το κράτος χέστηκε για τους μετανάστες δεν σου φτάνει? Το εξήγησα και πιο πάνω, να ενδιαφερθεί το κράτος με άλλους τρόπους. Σπίτια? Δουλειές? Περίθαλψη?

Τώρα ξέρεις τι κάνει? Τους δίνει ψήφο και τους λέει "θα με ψηφίζετε" και κάποια στιγμή ίσως σας φτιάξω κάτι. Να ενδιαφερθεί το κράτος κάνοντας ουσιώδεις ενέργειες.

(και οι μπλε και οι κόκκινοι καραγκιόζηδες να έκαναν αυτή την κίνηση ΥΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ που επικρατούν σήμερα θα τους έβριζα)
Απο την στιγμη που θα παρουν την υπικοοτητα δεν θα ειναι πια μεταναστες και οτι θα ταζει σε αυτους αυτοματα θα ισχυει και για τους ελληνες!!!Δεν μπορω να καταλαβω τι θες να πεις?Εγω δεν εχω καταλαβει να ταζει τπτ παραπανω το πασοκ στους μεταναστες απο απλα ισα δικαιωματα με τους ελληνες πολιτες,δλδ ελληνικη υπικοοτητα!!!!
Δεν ζητησε κανενας μεταναστης να του χτισουν τπτ ,ουτε να του δωρισουν τπτ και απο οσο ξερω δεν εταξε και κανενας τπτ τετοιο!!!
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Unkown-User

Περιβόητο Μέλος

Ο Unkown-User αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 1,038 μηνύματα.

O Unkown-User έγραψε: στις 20:32, 08-01-10:

#13
Αρχική Δημοσίευση από puma1991
Απο την στιγμη που θα παρουν την υπικοοτητα δεν θα ειναι πια μεταναστες και οτι θα ταζει σε αυτους αυτοματα θα ισχυει και για τους ελληνες!!!Δεν μπορω να καταλαβω τι θες να πεις?Εγω δεν εχω καταλαβει να ταζει τπτ παραπανω το πασοκ στους μεταναστες απο απλα ισα δικαιωματα με τους ελληνες πολιτες,δλδ ελληνικη υπικοοτητα!!!!
Δεν ζητησε κανενας μεταναστης να του χτισουν τπτ ,ουτε να του δωρισουν τπτ και απο οσο ξερω δεν εταξε και κανενας τπτ τετοιο!!!
Σχετικά με το bold. Μάλλον δεν ζούμε στην ίδια χώρα. Αν δεν θέλουν στέγη, δουλειά, ασφάλιση, περίθαλψη κτλ.. Τότε δεν θα είχαν έρθει εδώ.

Από εκεί και πέρα δίνεις φρούδες ελπίδες με αντάλλαγμα ψήφο. Λες: σε κάνω "νόμιμο" σήμερα, με ψηφίζεις και θα... (όπου θα.. διάφορες υποσχέσεις)

Να φροντίσει το κράτως ουσιοδώς τις ανάγκες των μεταναστών. Αυτό είναι το ποιντ μου.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

puma1991

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Ο puma1991 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 27 ετών , επαγγέλεται Οικονομολόγος και μας γράφει απο Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 132 μηνύματα.

O puma1991 έγραψε: στις 20:43, 08-01-10:

#14
Αρχική Δημοσίευση από djohn
Σχετικά με το bold. Μάλλον δεν ζούμε στην ίδια χώρα. Αν δεν θέλουν στέγη, δουλειά, ασφάλιση, περίθαλψη κτλ.. Τότε δεν θα είχαν έρθει εδώ.

Από εκεί και πέρα δίνεις φρούδες ελπίδες με αντάλλαγμα ψήφο. Λες: σε κάνω "νόμιμο" σήμερα, με ψηφίζεις και θα... (όπου θα.. διάφορες υποσχέσεις)

Να φροντίσει το κράτως ουσιοδώς τις ανάγκες των μεταναστών. Αυτό είναι το ποιντ μου.
Αυτο με τις υποσχεσεις ισχυει παντοτε!!!!!!!!
Δεν θα γινει μονο στους μεταναστες!!!!!
Αλλα δεν συμφωνεις οτι ειναι καλυτερο απο προηγουμενος?
Και απλα λες οτι ειναι μονο για ψηφους και δεν εχει να κανει με πολιτικες ιδεολογιες τοτε γιατι δεν εκανε και η ΝΔ καποια τετοια κινηση?
Με αυτα που λες ειναι σαν να προσπαθεις να καλυψεις το θετικο και να βγαλεις προς τα εξω το μιζερο προσωπο καθε ψηφοφορου παγκοσμιως!!!
Δυστιχως ετσι ειναι η κοινωνια μας , πρεπει να δωσεις για να παρεις!!!
Απλα το θεμα αυτο δεν το δημιουργησα τοσο στο να ασχοληθουμε με τα κομματα αλλα για να δουμε μ τι αποψη εχουμε εμεις,η νεα γενια!!!
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Unkown-User

Περιβόητο Μέλος

Ο Unkown-User αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 1,038 μηνύματα.

O Unkown-User έγραψε: στις 20:49, 08-01-10:

#15
Αρχική Δημοσίευση από puma1991
Αυτο με τις υποσχεσεις ισχυει παντοτε!!!!!!!!
Δεν θα γινει μονο στους μεταναστες!!!!!
Αλλα δεν συμφωνεις οτι ειναι καλυτερο απο προηγουμενος?
Και απλα λες οτι ειναι μονο για ψηφους και δεν εχει να κανει με πολιτικες ιδεολογιες τοτε γιατι δεν εκανε και η ΝΔ καποια τετοια κινηση?
Με αυτα που λες ειναι σαν να προσπαθεις να καλυψεις το θετικο και να βγαλεις προς τα εξω το μιζερο προσωπο καθε ψηφοφορου παγκοσμιως!!!
Δυστιχως ετσι ειναι η κοινωνια μας , πρεπει να δωσεις για να παρεις!!!
Απλα το θεμα αυτο δεν το δημιουργησα τοσο στο να ασχοληθουμε με τα κομματα αλλα για να δουμε μ τι αποψη εχουμε εμεις,η νεα γενια!!!
Καλύτερα από πριν? Μάλλον. Πιθανότατα. (απλά αν δεν σκοπεύει να κάνει κάτι άλλο, καλυτερα θα ήταν να ξεκαθαρίσει την θέση της. Αν σκοπεύει φυσικά και δω και έργα τότε σκάω

Σαφώς περιμένω άλλες κινήσεις για να μου αποδείξουν πόσο γαμάτη κυβέρνηση είναι

Η Ν.Δ. δεν ξέρω γιατί δεν το έκανε, ίσως επειδή γέρνει προς τα δεξιά (?), ίσως γιατί κάποια στελέχη της είναι κωλο-εθνίκια (?), ίσως επειδή πάντα ψιλο-έπαιζε "φιλία" με το ΛΑΟΣ(?), ίσως γιατί τα είχε ήδη κάνει ψιλομπουρδέλο γενικά και είχε άλλα θέματα να σχοληθεί (?). Υποθέσεις. Δεν ξέρω
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

taketrance (taketrance)

Δραστήριο Μέλος

Ο taketrance αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 29 ετών και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 260 μηνύματα.

O taketrance έγραψε: στις 21:03, 08-01-10:

#16
Ρε ανθρωπε για μεταναστες δευτερης γενιας λεει . Δηλαδη για τις οικογενεις που ζουν εδω πανω απο 10 χρονια ,για τα παιδια μεταναστων που γεννηθηκαν εδω , σπουδαζουν, ειναι μαθητες ,δουλευουν κλπ .. Ολοι αυτοι και οικογενεια εχουν συνητηρησει τοσα χρονια εδω ,και τα παιδια τους σπουδασαν και σπιτια εχουν και δουλειες εχουν και απ'ολα . Η μονη διαφορα τους με τον μεσο Ελληνα ειναι η διαφορετικη υπηκοοτητα. Κατι που θα αλλαξει με το ψηφισμα αυτου του νομου .
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Unkown-User

Περιβόητο Μέλος

Ο Unkown-User αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 1,038 μηνύματα.

O Unkown-User έγραψε: στις 21:09, 08-01-10:

#17
Αρχική Δημοσίευση από taketrance
Ρε ανθρωπε για μεταναστες δευτερης γενιας λεει . Δηλαδη για τις οικογενεις που ζουν εδω πανω απο 10 χρονια ,για τα παιδια μεταναστων που γεννηθηκαν εδω , σπουδαζουν, ειναι μαθητες ,δουλευουν κλπ .. Ολοι αυτοι και οικογενεια εχουν συνητηρησει τοσα χρονια εδω ,και τα παιδια τους σπουδασαν και σπιτια εχουν και δουλειες εχουν και απ'ολα . Η μονη διαφορα τους με τον μεσο Ελληνα ειναι η διαφορετικη υπηκοοτητα. Κατι που θα αλλαξει με το ψηφισμα αυτου του νομου .
Εχει γίνει λόγος άπειρες φορές για νομιμοποίηση όλων των μεταναστών από πλευράς ΠΑΣΟΚ, η κίνηση αυτή θυμίζει προ-στάδιο μίας ευρύτερης, γι αυτό και επεκτάθηκα. Επίσης ακόμα και για μετανάστες 2ης γεννιάς ως ψηφοθηρική κίνηση την κρίνω. Γενικά το "δίνω κάτι" για να ελπίζει η "τάδε ομάδα" για "κάτι ακόμα" παιζει πολύ.

Επίσης (χωρίς να λέω ότι δεν υπάρχουν εύπορες οικογένειες μεταναστών), ξεκίνησαν απ το μηδέν πριν 10 χρόνια, σαφώς και οι περισσότερες ντόπιες οικογένειες είχαν "καλύτερες προοπτικές". Επισης με 10 χρόνια όταν ξεκινάς απ το μηδέν ίσα ίσα ΙΣΩΣ να χεις "φτιάξει" τα βασικά, να μένεις άνετα λίγο δύσκολο αν αναλογιστείς τους μισθούς της Ελλάδας.

Να το πω και αλλιώς, ότι με αυτόν τον τρόπο ανοίγουν οι θέσεις στο δημόσιο για τους μετανάστες. Ξέρεις πόοοσο πολύ βολεύει αυτό την ομάδα αυτή?
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

ἅλς

Διακεκριμένο μέλος

Ο ἅλς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 2,074 μηνύματα.

O ἅλς Παυση πλου σε αυτη τη θαλασσα .... έγραψε: στις 22:28, 08-01-10:

#18
Αφού γεννήθηκαν εδώ, μεγάλωσαν ή μεγαλώνουν εδώ, σπούδασαν ή σπουδάζουν εδώ, κάποιοι-ες έκαναν οικογένεια εδώ και θα στείλουν τα παιδιά τους στα σχολεία, που πάμε εμείς και πήγαν κι εκείνοι γιατί να μην πάρουν την ελληνική υπηκοότητα!
Και "μεις" , εννοώ τους Έλληνες , πήγαμε μετανάστες στην Αμερική, στην Ευρώπή, στην Αφρική άρα και στα δικά "μας" παιδιά θα έπρεπε να ισχύει το ίδιο!
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Krou

Επιφανές Μέλος

H Krou αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5,228 μηνύματα.

H Krou έγραψε: στις 22:48, 08-01-10:

#19
Συμφωνω με το μετρο και επιτελους εγινε μια σωστη κινηση σχετικα με το θεμα αυτο. Δεν ειναι δυνατον να εχεις γεννηθει και να μενεις σε μια χωρα πανω απο 10 χρονια και να μη θεωρεισαι πολιτης της...
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Avicii (Υπόλυττος Βρεττός)

Περιβόητο Μέλος

Ο Υπόλυττος Βρεττός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Γιατρός και μας γράφει απο Αιγάλεω (Αττική). Έχει γράψει 1,463 μηνύματα.

O Avicii there's no going back έγραψε: στις 22:50, 08-01-10:

#20
Αρχική Δημοσίευση από Krou
Συμφωνω με το μετρο και επιτελους εγινε μια σωστη κινηση σχετικα με το θεμα αυτο. Δεν ειναι δυνατον να εχεις γεννηθει και να μενεις σε μια χωρα πανω απο 10 χρονια και να μη θεωρεισαι πολιτης της...
+ συμφωνώ απόλυτα :iagree:
-----------------------------------------
Επίσης πιστεύω πως εθνολογικά είσαι ότι είναι και η γλώσσα με την οποία σκέφτεσαι.
(φιλοσοφημένο by mdgr)
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια