×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,241 μέλη και 2,424,145 μηνύματα σε 75,689 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 379 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Πόσο αντιεξουσιαστές είναι οι «αντιεξουσιαστές»

Πατρεύς (Πέτρος)

Επιφανές Μέλος

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 2,711 μηνύματα.

O Πατρεύς με φόβο και πάθος έγραψε: στις 17:17, 24-02-10:

#1
Διαβάζοντας ένα ενδιαφέρον άρθρο, αποφάσισα να θέσω ένα θέμα προς συζήτησιν. Προσωπικά, οι αντιεξουσιαστές μου φαίνονται απλώς ένα μίσθαρνο όργανο της εξουσίας. Στο παρακάτω άρθρο όμως στοιχειοθετείται περισσότερο αυτή η άποψη...

Ο διαχρονικός έρωτας ΠΑΣΟΚ ###8211; παρακράτους (τι δουλειά έχουν οι αντεξουσιαστές στην εξουσία);

Share
Επική ανάλυση του φαινομένου των χαφιέδων συνεργατών της εξουσίας, που αυτοαποκαλούνται "αντεξουσιαστές", από την olympiada. Τσακίζει κόκκαλα.
Διαβάστε το προσεκτικά, θα μάθετε πολλά!
Για πρώτη φορά έχουμε ###8220;αντεξουσιαστές###8221; να υποστηρίζουν εξουσιαστικό νομοσχέδιο!
Για πρώτη φορά έχουμε ###8220;αντεθνικιστές###8221; να υποστηρίζουν την εξάπλωση της Εθνικής ταυτότητας!
Αντισυγκεντρώσεις ###8220;αντεξουσιαστών###8221; για να ....

υπερασπίσουν τις κρατικές επιταγές!
Μία ενδιαφέρουσα και αποκαλυπτική ιστορική αναδρομή που εξηγεί πολλά από τα σημερινά γεγονότα. (ένθετο, οι λόγοι που εξαρθρώθηκε η ΕΟ 17Ν και ο χάρτης της Ελληνικής τρομοκρατίας)

Από την δυναστεία Σημίτη και μετά, το ΠΑΣΟΚ κατάφερε να περάσει τις πλέον αντιλαϊκές πολιτικές, όταν η αντίθεση του κόσμου άγγιζε εως και το 96%! Γιʼ αυτές τις πλέον αντικοινωνικές μεθοδεύσεις είχε έναν ###8220;ανέλπιστο###8221; παραστάτη###8230; τους αυτοπροσδιοριζόμενους ως ###8220;αντεξουσιαστές###8221; (ΟΧΙ τους αναρχικούς).
###8220;Αντεξουσιαστές###8221; ήταν ο όρος που επικράτησε κατά την διακυβέρνηση Σημίτη και αντικατέστησε τον όρο ###8220;αναρχικοί###8221;, πράγμα αρκετά τίμιο αφού οι δύο κάστες δεν έχουν καμμία ιδεολογική ή επαγγελματική σχέση μεταξύ τους. Ο όρος ###8220;αντεξουσιαστές###8221; ήταν αποτέλεσμα του life ###8211; style της εποχής με αιχμή του δόρατος τον θεό, Πέτρο Κωστόπουλο. Ήταν μία δυναμική διαδικασία που κατάφερε να ανατρέψει όλα τα κατεστημένα της εποχής. Όταν καταφέρνεις και κάνεις τον Τζουμάκα bon viveur και τον κουτοπόνηρο δημοσιουπαλληλίσκο της μίζας ###8220;Status symbol###8221; του κολωνακίου, καταλαβαίνετε ότι μιλάμε για κατόρθωμα.
Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκαν και οι ###8220;αντεξουσιαστές###8221; με την πετυχημένη συνταγή των Democrats από τον Γαλλικό Μάη όπου όλοι οι Ελληναράδες ανεγκέφαλοι που όμως είχαν την ταυτότητα του Τροτσκιστή, άρχισαν να συσπειρώνονται γύρω από την κλαδική των Εξαρχείων και να καταλαμβάνουν θέσεις σε καίρια πόστα της ενημέρωσης (αυτό είναι άλλο θέμα όμως που θα το πιάσουμε με την δέουσα προσοχή).
Ο εκσυγχρονισμός λοιπόν ήθελε να φέρει εις πέρας ορισμένα έργα εξέχουσας σημασίας που ήταν σίγουρο ότι θα έβρισκαν απέναντι όλο το παραδοσιακό ΠΑΣΟΚ (τους ιδεολόγους της 3ης Σεπτεμβρίου δηλαδή). Εκεί λοιπόν, κάποιος Άγιος, προφανώς ακραίος εκσυγχρονιστής, έφερε στους δρόμους των Αθηνών αυτή την περίεργη κάστα που έμελλε να στηρίξει όλες αυτές τις αποφάσεις του Σημίτη και να αποτελέσει υπαίθριο σύμμαχο κάθε εξουσιαστικής ενέργειας που αντίκειται στις επιταγές της πλειοψηφίας. Οι ###8220;αντεξουσιαστές###8221; όμως ανέλαβαν και έναν πρωτότυπο τρόπο προπαγάνδας απέναντι στη μοναδική ιδεολογική απειλή του πλιάτσικου που ετοίμαζαν μεθοδικά οι εκσυγχρονιστές παρέα με τον Γερμανικό νεοιμπεριαλισμό: Τον πατριωτισμό. Όταν ετοιμάζεσαι να καταληστέψεις μία χώρα μοιράζοντας μίζες αφειδώς, έχεις να αντιμετωπίσεις τριών ειδών ανθρώπους:
1. Αυτοί που τα παίρνουν. Εύκολοι πυλώνες σε κάθε μορφή εξουσίας, πουλάνε και τη μανούλα τους.
2. Αυτοί που θέλουν να τα πάρουν. Εκεί το θέμα είναι η τιμή, ανάλογα την αναγκαιότητα εκάστου.
3. Αυτοί που δεν τα παίρνουν. Απλούστατα γιατί βάζουν το συμφέρον της πατρίδας πάνω από το ατομικό τους συμφέρον. Αυτοί ακριβώς έπρεπε να χτυπηθούν σε κάθε δρόμο, σε κάθε κολώνα, σε κάθε τοίχο. Έπρεπε να νιώσουν μειονεκτικά γιατί δεν ήταν λαμόγια. Έπρεπε να νιώσουν κορόιδα γιατί δεν ήταν ανήθικοι. Αυτή λοιπόν την προπαγάνδα ανέλαβαν τα τάγματα των ###8220;αντεξουσιαστών###8221;.
Με την άνοδο λοιπόν του Κώστα Σημίτη, άρχισαν δειλά ###8211; δειλά και γέμιζαν οι τοίχοι με συνθήματα τύπου ###8220;Ξεφτίλες Πατριώτες###8221;. Πρωτόγονη μέθοδος μεν, αλλά εφαρμοσμένη, ιδιαίτερα για τις νέες γενιές.
Ο μηχανισμός αναγραφής συνθημάτων φαίνεται ότι ήταν άρτιος γιατί μπορούσε σε χρόνο ρεκόρ να σβήνει ###8220;πατριωτικά###8221; συνθήματα και να τα αντικαθιστά αμέσως με τα ###8220;αντεξουσιαστικά###8221; συνθήματα ###8211; όνειρο των λαμογιών της εξουσίας. Πως βρέθηκαν τώρα τόσοι εργασιομανείς στην Ελλάδα, όταν καλοπληρώνεις τα πάντα βρίσκεις. Ιδιαίτερα όταν βλέπεις μερσεντικό ή ###8220;Ξαρά###8221; οδηγούμενο από μουστακαλή να σταματάει στον Κηφισό, να κατεβάζει γαβράκια, αλλά και άλλους μουστακαλήδες και να τελειώνουν σε χρόνο μηδέν.
Κάποιοι μπορούν εύλογα να διαφωνήσουν με αυτή την οπτική ή να την θεωρήσουν τραβηγμένη. ###8220;Σιγά μην έγραφαν συνθήματα στους τοίχους, για να τʼ αρπάξουν ο Σημίτης και η παρέα του χωρίς αντίδραση###8221;. Λογική η ένσταση, θα την είχαμε και μεις, απλά μας προβληματίζουν οι μουστακαλήδες. Πάμε τώρα σε πιό πρακτικά θέματα:
Ίμια. Το πρώτο κατόρθωμα του Σημίτη. Κατάφερε με ένα ρεσιτάλ ανικανότητας να φέρει τη χώρα προ τετελεσμένων, να τον βρίζει όλη η Ελλάδα αλλά κυρίως να είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που ευχαριστεί δημόσια τους Αμερικανούς για παρέμβαση στα Εθνικά θέματα! Έβραζε όλη η κοινωνία αλλά κυρίως το ΠΑΣΟΚ. Όλη η κοινωνία; Όχι! Οι ###8220;αντεξουσιαστές###8221; ήταν μαζί του! Με ένα κορυφαίο κρεσέντο δημιουργίας, οι τοίχοι των Αθηνών γέμισαν με συνθήματα σαν αυτό που βλέπετε. Κυρίως όμως, σβηνόντουσαν με μαεστρία όλα τα αντιτουρκικά συνθήματα που γέμισαν εκείνες της ημέρες δρόμους και πλατείες. Με πρωτοφανή σπουδή, ο κόσμος έβλεπε το ###8220;Τούρκοι δολοφόνοι###8221; να γίνεται δημοσκόπηση ιχθύων αλλά και ###8220;Άγκυρα ###8211; Αθήνα, εχθρός μας οι φασίστες###8221;!
Ανέλπιστη βοήθεια λοιπόν, αφού όχι μόνο φαινόταν μία εικονική πραγματικότητα ότι ###8220;εντάξει μωρέ, δεν ήθελε πόλεμο ο κόσμος###8221; αλλά κυρίως, οι ###8220;φονιάδες των λαών###8221;, οι δοσίλογοι, οι προδότες, οι ιμπεριαλιστές ξεχάστηκαν από τον νέο αόρατο και επικίνδυνο εχθρό που φαίνεται να απειλεί τον πλανήτη: Τους ###8220;Φασίστες###8221;!
Υπόθεση Οτσαλάν: Μία υπόθεση που προσέβαλλε βάναυσα το αίσθημα κάθε προοδευτικού πολίτη της χώρας. Κοινωνία εν βρασμώ. Από άκρα δεξιά μέχρι άκρα αριστερά, για πρώτη φορά στη νεοελληνική κοινωνία (83% έριχνε ευθύνες στην τότε κυβέρνηση) έγινε μία ενέργεια που ήταν αδιανόητη για οποιονδήποτε πολιτικό χώρο (εκτός βεβαίως του ναζισμού επί κατοχής). Όλοι; Όχι βέβαια! Οι ###8220;αντεξουσιαστές###8221; ήταν πάλι εκεί!
Με στυλ και φαντασία που ξεπέρασε ακόμα και τον αείμνηστο Ε. Γιαννόπουλο (βάφτιζε τον Σάββα Καλεντερίδη πράκτορα της Mossad!) κατάφεραν και βρήκαν την δίοδο αιτιολόγησης αυτού του εγκλήματος###8230; Καλά κάνανε και πήρανε τον Οτσαλάν αφού τον έφεραν στην Ελλάδα οι ###8230;φασίστες! Αριστοτεχνική και βαθυστόχαστη ανάλυση που φαίνεται ότι την υιοθέτησε τότε και το επίσημο ΠΑΣΟΚ που συνέχιζε να δηλώνει άγνοια για το θέμα! Επειδή μάλιστα οι Κούρδοι στην Ελλάδα δεν πείθονταν από τέτοιες λογοτεχνικές αιτιάσεις, συνέχισαν τις κινητοποιήσεις τους και κάθε φορά Έλληνες από όλο το πολιτικό φάσμα συμμετείχαν. Τότε, οι αντεξουσιαστές (όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος), με μία ###8220;καταδρομική###8221; ενέργεια εισήλθαν στα γραφεία του συντονιστικού των Κούρδων, έσπασαν στο ξύλο όσους βρήκαν μπροστά τους και αφού πήραν τα αρχεία (έγγραφα και δίσκους), κατέστρεψαν ότι άλλο βρήκαν. Μετά από λίγες ημέρες, σταμάτησαν όχι μόνο οι εκδηλώσεις των Κούρδων, αλλά εξαφανίστηκαν μέχρι και οι Κούρδοι των φαναριών που πουλούσαν την θρυλική ###8220;Φωνή του Κουρδιστάν###8221;. Μετά την επέμβαση των ###8220;αντεξουσιαστών###8221;, φαίνεται ότι οι δρόμοι ξανάγιναν ασφαλείς όχι για τον πολίτη αλλά για τον ###8230;Σημίτη!
Το πραγματικό κρεσέντο όμως τον ###8220;Αντεξουσιαστών###8221;, δόθηκε στην δυσκολότερη ίσως μάχη Σημίτη και ΓΑΠ ενάντια στον λαό. Στους βομβαρδισμούς της Σερβίας. 93% των Ελλήνων διαφωνούσε ριζικά με τους βομβαρδισμούς. Σύσσωμη η κοινωνία έβραζε (πάλι, στο τέλος γίναμε σούπα) για την στάση Σημίτη ###8211; Παπανδρέου και τα Νατοϊκά εγκλήματα στο Κοσσυφοπέδιο. Η νεολαία ΠΑΣΟΚ είχε κάνει αντάρτικο ενάντια στην εκσυγχρονιστική σφαγή αθώων πολιτών. Όλη η Ελλάδα, αλληλέγγυα. Όλη; Όχι βέβαια! Οι ###8220;αντεξουσιαστές###8221; ήταν πάλι εκεί, στις δυσκολότερες ίσως εξετάσεις στην καριέρα τους. Εκεί πραγματικά απορούσες πως είναι δυνατόν μουστακαλής με άσπρη κάλτσα και μαύρο σκαρπίνι να είναι ###8220;αντεξουσιαστής###8221; και να κολλάει αφίσες για τον κακό Μιλόσεβιτς!
###8220;Πλανητόμπατσοι βαράνε κάποιους βαλκάνιους φασίστες. Εμείς με ποιόν είμαστε;###8221; Έγραφαν οι αφίσες και η απάντηση ήταν αυτονόητη: Μα φυσικά με τον Σημίτη! Μιλάμε για αφίσες έγχρωμες, ακριβές και πάρα μα πάρα πολλές. Είναι άξιον απορίας, πως βρέθηκαν άνθρωποι από το αμελητέο 2% που συμφωνούσε με την επέμβαση, να τσοντάρουν τόσα χρήματα και εργατοώρες για να κολλούν αφίσες τέτοιου περιεχομένου.
Άντε τώρα εσύ να πιστέψεις ότι λευκό xara που σταματάει στην οδό Σκυλίτση στον Πειραιά, αποβιβάζει ###8220;αντεξουσιαστές###8221; και γράφουν σε τοίχο με κόκκινη μπογιά ###8220;Όχι συμμαχία με την φασιστική Σερβία###8221;!
Επικές στιγμές, αφού οι Γερμανοτσολιάδες των Βαλκανίων είχαν βρει αυτούς τους ανέλπιστους συμμάχους που δεν σταμάτησαν όμως μόνο στις υπαίθριες καλλιτεχνικές αναζητήσεις.
Το ΚΚΕ εκείνη την εποχή αποτελούσε τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο για τον εκσυγχρονισμό. Σε κάθε εκδήλωση, κάθε δράση, στα πανεπιστήμια και παντού, το ΚΚΕ πρωτοστατούσε στις κινητοποιήσεις ενάντια στους βομβαρδισμούς. Τότε, οι ###8220;αντεξουσιαστές###8221; για πρώτη φορά εμφανίστηκαν σε ανοιχτό χώρο απέναντι από την ΚΝΕ. Αξέχαστες στιγμές στον σταθμό της Ομόνοιας όπου ###8220;ομάδα αντεξουσιαστών###8221; έκανε πέσιμο σε ολιγάριθμους Κνίτες που μόλις έβγαιναν από το σταθμό. Δυστυχώς δεν στάθηκε δυνατό να βρούμε αυτό το επικό βίντεο όπου ξαφνικά, μπορούσες να δεις ###8220;αντεξουσιαστές###8221; στα πιο απίθανα σημεία: Κάτω από παγκάκια, πάνω σε σκαλωσιές κλπ.
Εκεί λοιπόν αποφασίστηκε προφανώς μία αλλαγή δράσης, πάντα με στόχο το ΚΚΕ. Άρχισαν οι επιθέσεις στα γραφεία όπου οι αντίπαλοι ήταν βολικότεροι. Ογδοντάχρονοι γέροντες, γυναίκες, μεμονωμένοι άρχισαν να νιώθουν τη μανία των ###8220;αντεξουσιαστών###8221;. Γιʼ αυτό το ΚΚΕ μιλά για δεκανίκι της εξουσίας, εμείς όμως είμαστε σίγουροι ότι όλα αυτά είναι απλές συμπτώσεις.
Ήρθε λοιπόν η περιβόητη επίσκεψη Κλίντον στην Ελλάδα για να ζήσει τον θρίαμβο της Μόνικα, των απόγονων του Χίτλερ και των δοσίλογων τύπου Ωλμπράιτ. Όλη η κοινωνία ετοιμάστηκε για να κάνει τη μεγαλύτερη αντιαμερικανική διαδήλωση που είχε γίνει ποτέ. Ο Σημίτης ίδρωνε και ξεΐδρωνε. Όμως πάλι είχε έναν ανέλπιστο σύμμαχο. Μαντέψτε.
Έτσι, όταν άρχισε η πορεία, τα ΜΑΤ σαν έτοιμα από καιρό περίμεναν. Ήξεραν ότι δεν μπορούσε να σταματήσει η πορεία εφʼ όσον ήταν ειρηνική και δεν είχε έκτροπα. Μάλιστα στην κεφαλή της η περιφρούρηση ήταν τόσο σκληρή που δεν υπήρχε περίπτωση να διεισδύσει κάποιος ###8220;Γκοτζαμάνης###8221;. Η δράση λοιπόν ήρθε από τα μετόπισθεν, για την ακρίβεια σε άσχετο σημείο αφού οι ###8220;αντεξουσιαστές###8221; ήξεραν τι θα τους περίμενε αν προσέγγιζαν την πορεία.
Άρχισαν λοιπόν ρίψεις μολότωφ και σπάσιμο καταστημάτων εκτός πορείας, ώστε να δοθεί το πράσινο φως για επέμβαση. Αμέσως τα ΜΑΤ άρχισαν να ρίχνουν χημικά στην κεφαλή της πορείας (όπου δεν είχε γίνει ούτε σπρώξιμο), αφήνοντας τους ###8220;αντεξουσιαστές###8221; να ρημάζουν ανενόχλητοι.
Τα όσα ακολούθησαν εκείνη τη νύχτα ήταν τραγελαφικά. Διαδηλωτές κυνηγούσαν ###8220;αντεξουσιαστές###8221; και τα ΜΑΤ τους συλλάμβαναν! Η πορεία ανακόπηκε και οι ###8220;Τροτσκιστές###8221; των τηλεοράσεων δήλωναν ότι ###8220;δεν χρειάζονται ακρότητες, έπρεπε να είναι ειρηνική η διαμαρτυρία###8221;!
Υπάρχουν βεβαίως και άλλες, πολλές περιπτώσεις ιδεολογικής συμφωνίας των ###8220;αντεξουσιαστών###8221; με ολοκληρωτικές αντιλαϊκές στρατηγικές του ΠΑΣΟΚ αλλά δε μπορούν να καλυφθούν σε ένα άρθρο. Εστιάσαμε κάποια κύρια για να έρθουμε στο σήμερα:
Το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ ετοιμάζεται να περάσει το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια. Ένα νομοσχέδιο με το οποίο διαφωνεί ως φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις το 85% του Ελληνικού λαού. Οι προσπάθειες χάλκευσης δημοσκοπήσεων αλλά και φίμωσης το ίδιο τον opengov δεν έφεραν αποτέλεσμα. Το ίδιο και οι φιλότιμες προσπάθειες των υπαλλήλων των ΜΜ###8221;Ε###8221; . Ο λαός εξακολουθεί να αντιδρά και για πρώτη φορά φαίνεται ότι θα γίνει αντίσταση με ευρύτατη συμμετοχή.
Εδώ λοιπόν έχουν πέσει τα τσιμέντα! Για πρώτη φορά έχουμε ###8220;αντεξουσιαστές###8221; να υποστηρίζουν εξουσιαστικό νομοσχέδιο!
Για πρώτη φορά έχουμε ###8220;αντεθνικιστές###8221; να υποστηρίζουν την εξάπλωση της Εθνικής ταυτότητας!
Αντισυγκεντρώσεις αντεξουσιαστών για να υπερασπίσουν τις κρατικές επιταγές!
Φαίνεται ότι ο ΓΑΠ έχει σπάσει τα κοντέρ. Άλλωστε το είχε δηλώσει ότι είναι ###8220;Αντεξουσιαστές στην εξουσία###8221;!
Ούτε βεβαίως φημίζεται για την δημοκρατικότητα του: Οι αξέχαστες συνεντεύξεις του Γεωργίου Παπανδρέου (ΓΑΠ)


Διαβάστε περισσότερα: http://catakravgi.blogspot.com/2010/...#ixzz0gTFKgxNN
Under Creative Commons License: Attribution Non-Commercial

Πηγή: http://catakravgi.blogspot.com/2010/...post_7900.html

Σχόλιο: Πολύ περίεργες συμπτώσεις...
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Άγγελος

Επιφανές Μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 34 ετών , επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 9,648 μηνύματα.

O Άγγελος έγραψε: στις 18:57, 24-02-10:

#2
οι αναρχικοι κουκουλοφοροι κλπ δημιουργηθηκαν απο αυτους τους αριστερους κυριως που εμειναν εξω απο το φαγοποτι αυτων που ηταν στο πολυτεχνειο,που εφτιαξαν το κρατος της μεταπολιτευσης..

Αυτοι ειναι οι αριστεροι που εμειναν στην απεξω...
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Audit01 (ΣΚΟΡΠΙΟΣ !!!)

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Ο ΣΚΟΡΠΙΟΣ !!! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 77 μηνύματα.

O Audit01 έγραψε: στις 12:31, 06-03-10:

#3
Οι πραγματικοι επαναστατες για μενα δεν κρυβονται πισω απο κουκουλες και κρανη και ουτε ξεπεφτουν σε τρομοκρατικες μεθοδους...
Οσο για το Indymedia το θεωρω περισσοτερο ως ενα παρακμιακο site για παιδακια που θελουν να βγαλουν τα ψυχολογικα τους προβληματα μεσο της βιας παρα ενα site που εχει σχεση με πραγματικη αναρχια
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Audit01 : 06-03-10 στις 14:53.
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Φιλιον_Τερας

Επιφανές Μέλος

Ο Φιλιον_Τερας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 2,977 μηνύματα.

O Φιλιον_Τερας έγραψε: στις 13:33, 06-03-10:

#4
Οι πραγματικοι επαναστατες για μενα δεν κρυβονται πισω απο κουκουλες και κρανη και ουτε ξεπεφτουν σε τρομοκρατικες μεθοδους...
βασικα το εχω ξανα ακουσει, στις διαδηλωσεις που παω δεν κρυβομαι με κουκουλα, αλλα κρυβω τις αναπνευστικες μου οδους (μυτη, στομα κτλ κτλ).

αλλα, μιλας εκ του ασφαλους για πραγματικους επαναστατες, ενω πολλες φορες μπορει να στοχοποιηθει καποιος μονο και μονο απο την δραση του.
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Audit01 (ΣΚΟΡΠΙΟΣ !!!)

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Ο ΣΚΟΡΠΙΟΣ !!! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 77 μηνύματα.

O Audit01 έγραψε: στις 14:11, 06-03-10:

#5
Αρχική Δημοσίευση από Φιλιον_Τερας
βασικα το εχω ξανα ακουσει, στις διαδηλωσεις που παω δεν κρυβομαι με κουκουλα, αλλα κρυβω τις αναπνευστικες μου οδους (μυτη, στομα κτλ κτλ).
Προφανως και δεν μιλουσα προσωπικα για σενα

Αρχική Δημοσίευση από Φιλιον_Τερας
αλλα, μιλας εκ του ασφαλους για πραγματικους επαναστατες, ενω πολλες φορες μπορει να στοχοποιηθει καποιος μονο και μονο απο την δραση του.
Αμα εννοεις οτι η δραση του ειναι ο βανδαλισμος, οι βομβες και η καταστροφη ναι τοτε μιλαω εκ του ασφαλους γιατι δεν εχω διαπραξει ποτε κατι τετοιο και ουτε σκοπευω
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Πατρεύς (Πέτρος)

Επιφανές Μέλος

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Επαγγέλεται Μεταπτυχιακός Φοιτητής/τρια . Έχει γράψει 2,711 μηνύματα.

O Πατρεύς με φόβο και πάθος έγραψε: στις 14:23, 06-03-10:

#6
Ωραία όλα αυτά, αλλά θα ήταν πιο ενδιαφέρον να σχολιάζαμε λίγο και το άρθρο...
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Άγγελος

Επιφανές Μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 34 ετών , επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 9,648 μηνύματα.

O Άγγελος έγραψε: στις 16:53, 06-03-10:

#7
σκεφτηκα κατι που ειδα σε ενα μπλογκ,
που εξαφανιστηκαν οι ρομπεν των σουπερμαρκετ που επι ακριβειας ΝΔ εκοβαν βολτες?η Δεη που εκανε συνεχεια απεργιες εναντιον της κακιας δεξιας?τωρα που η ακριβεια θα χτυπησει ταβανι θα κινηθουν ξανα ή ο γιωργακης ειναι καλος σοσιαλιστης οτι και να κανει?

η τεμπελα μετραει απο οτι φαινεται,οχι τι κανεις?
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

kluader (Γιώργος)

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Ο Γιώργος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Γαλάτσι (Αττική). Έχει γράψει 112 μηνύματα.

O kluader έγραψε: στις 17:16, 06-03-10:

#8
Πάντως ισχύει ότι όλα είναι υποκινούμενα, Χρυσή Αυγή και χούλιγκανς πλακώνονται μεταξύ τους. Ουσιαστικά και οι δύο για μένα διακατέχονται από πνεύμα για ξύλο. Το σύστημα τους υποκινεί μέσω διεθνών συμφερόντων να πλακώνονται και να ειναι εχθροί ώστε να μην βλέπουν τον πραγματικό εχθρό.. τα διεθνή lobbies
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Great Chaos (Όττο)

Επιφανές Μέλος

Ο Όττο αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 50 ετών , επαγγέλεται Παραγωγός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,520 μηνύματα.

O Great Chaos I took a wrong turn in the Freak Parade έγραψε: στις 19:15, 06-03-10:

#9
Στο εναρκτήριο ποστ του θέματος βλέπουμε κάτι το ιδιαίτερα ενδιαφέρον. Άνθρωποι μέσα από τον αναρχικό χώρο, να καταφέρονται εναντίον των λεγόμενων "αντιεξουσιαστών", κατηγορώντας τους ούτε λίγο ούτε πολύ, ως παρακράτος και πιόνια της εξουσίας.

Ωστόσο, δεν είναι αυτή μια μεμονωμένη περίπτωση. Το κείμενο που παραθέτω, με τίτλο "Αντιεξουσιαστικός χώρος ώρα μηδέν", αποτελεί μια μακροσκελή και λεπτομερή επιχειρηματολογία, με πολιτικούς όρους, εναντίον των κυρίαρχων ιδεολογημάτων, όπως αναφέρονται, τα οποία αποτελούν αξονικά ζητήματα της ιδεολογίας των αντιεξουσιαστών. Πρόκειται για τον αντιρατσισμό, το θέμα των ποινικών κρατουμένων, τον αντιφασισμό και τον αντισεξισμό.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στον πρόλογο του κειμένου, το οποίο αφιερώνει ξεχωριστά κεφάλαια για την αντίκρουση κάθε ιδεολογήματος,

Ιδιαίτερα οι νεότεροι σε ηλικία αναγνώστες-τριες θα εκπλαγούν μαθαίνοντας πόσα από τα ιδεολογήματα που «κάποιοι» τους έμαθαν να τα θεωρούν σαν «αυτονόητα» ή σαν «επαναστατικά» έχουν προ πολλού ενσωματωθεί μαζί με τους φορείς τους στο σύστημα και χρησιμοποιούνται από αυτό για να αποπροσανατολίσουν και να «ξεφουσκώσουν», να αποσυμπιέσουν το ανατρεπτικό μας κίνημα. «Οι μεγάλοι πάντα κάτι κρύβουν» όπως λέει ο λαός κι αυτό που τώρα κρύβουν στο μανίκι τους είναι τα ενσωματωμένα κι αδιέξοδα, συντεχνιακά ιδεολογήματα του αντιρατσισμού, του αντιφασισμού, του αντισεξισμού κ.ό.κ
Παραπάνω μάλιστα, έχει συγκρίνει τα ίδια ιδεολογήματα με...

Το υπνωτικό χαπάκι του Μορφέα που ανεγκέφαλα καταπίαμε μας μάγεψε; κι έτσι εθιστήκαμε να βλέπουμε τα ιδεολογήματα αυτά σαν να ήταν πραγματικά και με κάποιον άλλον τρόπο από το να αποτελούν πρακτικές ψευδαισθήσεις, απλές μόδες αδειασμένες από κάθε άλλο περιεχόμενο, πέρα από αυτό που η αφέντρα τους η παγκοσμιοποίηση τους δίνει.
Στην Εισαγωγή του κειμένου, η οποία ακολουθεί, τα λεγόμενα ιδεολογήματα καταδεικνύονται, ούτε λίγο ούτε πολύ, ως Δομικός Καρκίνος του κινήματος.
Τα λειψά, τα τμηματικά αυτά ιδεολογήματα που ενσωματωμένα στα αντίστοιχα «επαναστατικά» εμπορεύματα,εδώ και δεκαετίες έχοντας μετατραπεί σε ΔΟΜΙΚΟ ΚΑΡΚΙΝΟ του αντιεξουσιαστικού κινήματος τον έχουν ολοφάνερα υποβιβάσει σε ρόλο «Φλόρενς Νάιτινγκέηλ», στον ρόλο μιας ακίνδυνης νοσοκόμας του συστήματος.
Ως ρόλος άλλωστε, που αυτά παίζουν υπέρ των "αφεντικών τους της Παγκοσμιοποίησης", αναφέρεται:

γιατί τα ιδεολογήματα αυτά ανήκουν εδώ και καιρό στο οπλοστάσιο του συστήματος, που χρησιμοποιώντας τα, διαλύει κάθε τοπικό αρχαϊσμό και καθυστέρηση που μπαίνουν εμπόδια στο διάβα του παγκοσμιοποιητικού process.
Όπου ως τοπικοί αρχαϊσμοί εννοούνται έννοιες όπως η φιλοπατρία κλπ...

Παρακάτω, στην ανάλυση περί του ιδεολογήματος του αντιρατσισμού, το κείμενο δίνει λεπτομέρειες, με αυτόπτη μάρτυρα τον γράφοντα το κείμενο, για τις μεθόδους που χρησιμοποιούν στα λεγόμενα "στέκια", για να φανατίσουν νέους προσήλυτους, οι οποίοι αναφέρονται ως
...το οπαδικό ζόμπι που παβλοφικά εθίστηκε να μισεί υπνωτικά και άκριτα οτιδήποτε το ελληνικό μόνο και μόνο επειδή είναι ελληνικό
Μόνο επειδή είναι ελληνικό...Το κείμενο έχει εκδοθεί από κάποια αντιεξουσιαστική ομάδα, την Εικονομία και μπορεί να το βρει κανείς σε πολλά site του αναρχικού χώρου.
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Isiliel (Φεγγάρω)

Επιφανές Μέλος

H Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 9,042 μηνύματα.

H Isiliel Salus populi suprema lex esto έγραψε: στις 16:24, 10-03-10:

#10
Αρχική Δημοσίευση από Άγγελος
σκεφτηκα κατι που ειδα σε ενα μπλογκ,
που εξαφανιστηκαν οι ρομπεν των σουπερμαρκετ που επι ακριβειας ΝΔ εκοβαν βολτες?
Δεν εξαφανίστηκαν:

Ξαναχτύπησαν οι Ρομπέν των Φτωχών
10.03.10
Οι Ρομπέν των Φτωχών επέστρεψαν και ξαναχτύπησαν αυτή τη φορά σε σούπερ μάρκετ της Καισαριανής.

Από τον περασμένο χειμώνα - όπου και πραγματοποίησαν το ντεμπούτο τους ###8211; οι Ρομπέν εμφανίστηκαν πάλι, για να προσφέρουν βασικά είδη διατροφής σε ευπαθείς κατηγορίες ανθρώπων.


Συγκεκριμένα, περίπου στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης, 20 άτομα που φορούσαν κουκούλες εισέβαλαν στο σούπερ μάρκετ, στη συμβολή των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Κλαζομενών, στην Καισαριανή και αφαίρεσαν από τα ράφια κρουασάν, μπισκότα, φρούτα και άλλα τρόφιμα και έφυγαν.

Έξω από το μαγαζί τους περίμεναν ακόμα 20 αναρχικοί-αντεξουσιαστές και όλοι μαζί κατηφόρισαν προς τη λαϊκή αγορά της περιοχής. Εκεί άρχισαν να μοιράζουν τα τρόφιμα σε περαστικούς πολίτες.

Να σημειωθεί ότι η επανεμφάνιση των ακτιβιστών των σούπερ μάρκετ, έρχεται μετά και την ανακοίνωση των επώδυνων μέτρων στην οικονομία.

Ακολουθεί η προκήρυξη που μοιράστηκε σε διερχόμενους κατοίκους.
(Οι φωτογραφίες και η προκήρυξη προέρχονται από το Athens Indymedia)
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

jrot6

Διάσημο Μέλος

Ο jrot6 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 38 ετών , επαγγέλεται Αεροσυνοδός και μας γράφει απο Π.Γ.Δ.Μ. (Ευρώπη). Έχει γράψει 668 μηνύματα.

O jrot6 is far away.. έγραψε: στις 16:50, 10-03-10:

#11
Αρχική Δημοσίευση από Άγγελος
σκεφτηκα κατι που ειδα σε ενα μπλογκ,
που εξαφανιστηκαν οι ρομπεν των σουπερμαρκετ που επι ακριβειας ΝΔ εκοβαν βολτες?η Δεη που εκανε συνεχεια απεργιες εναντιον της κακιας δεξιας?τωρα που η ακριβεια θα χτυπησει ταβανι θα κινηθουν ξανα ή ο γιωργακης ειναι καλος σοσιαλιστης οτι και να κανει?

η τεμπελα μετραει απο οτι φαινεται,οχι τι κανεις?
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=140077
http://www.eleftheria.gr/viewarticle...EF%EB%E9%EA%DE

Και που να δεις τι θα γινει σε λιγο καιρο που ο απλος κοσμος θα μπουκαρει στα σουπερ και θα τρεχει με τα κρεατα αγκαλια..Αλλωστε αυτες ηταν οι εικονες απο την Αργεντινη οταν ανελαβε εκει το αγαπητο Δ.Ν.Τ.
1 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Audit01 (ΣΚΟΡΠΙΟΣ !!!)

Εκκολαπτόμενο Μέλος

Ο ΣΚΟΡΠΙΟΣ !!! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 77 μηνύματα.

O Audit01 έγραψε: στις 17:04, 10-03-10:

#12
Ξαναχτύπησαν οι Ρομπέν των Φτωχών


Οι Ρομπεν της Σαχλαμαρας.
Αυτοδιοριζομενοι σωτηρες με κουκουλες
Πολλες ταινιες θα βλεπανε μικροι
-4 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

Άγγελος

Επιφανές Μέλος

Ο Άγγελος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 34 ετών , επαγγέλεται Ελεύθερος επαγγελματίας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 9,648 μηνύματα.

O Άγγελος έγραψε: στις 17:35, 10-03-10:

#13
καλα..τοτε παραδεχομαι οτι ειναι ειλικρινεις σε αυτο που πιστευουν..βασικα δεν ειμαι εναντιον αυτου που κανουν
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση

sukerakos13

Νεοφερμένος

Ο sukerakos13 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 16 μηνύματα.

O sukerakos13 mpravo ... na dw sto derby ti tha ginei. έγραψε: στις 18:38, 15-03-10:

#14
για μενα αυτοι ειναι μεχρι να σπασουν ενα γερμανο ή ενα πλαισιο και παρουν ενα λαπτοπ ή τιποτα κινητα δεν ειναι για τιποτα αλλο
0 Δεν μπορείτε να αξιολογήσετε αρνητικά το μήνυμα αυτόΔεν μπορείτε να αξιολογήσετε θετικά το μήνυμα αυτό
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια