×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το e-steki είναι μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές διαδικτυακές κοινότητες με 67,804 μέλη και 2,441,205 μηνύματα σε 76,711 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το e-steki άλλα 327 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο e-steki!

Εγγραφή Βοήθεια

Μπακαλιάρος αλα σπετσιώτα

kleftra (Γεωργία-Γωγούλα-Γωγώ...ακούω σε όλες τις παραλλαγές)

Διακεκριμένο μέλος

H Γεωργία-Γωγούλα-Γωγώ...ακούω σε όλες τις παραλλαγές αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,983 μηνύματα.

H kleftra οι φωνές στο κεφάλι της, της είπαν κι έγραψε: στις 14:15, 02-04-06:

#1
Θα συνεχίσω και εγώ με ψάρι:

Μπακαλιάρος αλα σπετσιώτα
(μην τρομάζετε είναι πιο απλά απο ό,τι ακούγεται )

Σκεύη:ταψάκι

Υλικά:μπακαλιάρος σε φέτες(υπάρχει καταψυγμενος κι επιλεγουμε εμεις την ποσότητα συνήθως μια φέτα=μια μερίδα)
1 ντομάτα
ψιλοκομμένο σκόρδο(μισή χούφτα ή αν πάρουμε πολύ μπακαλιάρο παραπάνω)
1 σακουλακι φρυγανια τριμμένη(θα χρησιμοποιήσουμε πάλι ανάλογα με την ποσότητα)
1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαιντανο
1 πούμαρο
1 χυμο λεμόνι
αλατι και πιπερι
ελαιόλαδο
(όλα τα παραπάνω ακόμη και τα ψιλοκομμένα τα βρίσκεται σε συσκευασίες στα σούπερ μαρκετ)
προαιρετικά αν έχουμε χρησιμοποιούμε και λίγο λευκό κρασί

Λοιπόν φτιάχνουμε ένα μίγμα με την φρυγανιά,τον μαιντανό και το σκόρδο.Αφου τα ανακατέψουμε καλά παίρνουμε μια-μια τις φέτες του μπακαλιάρου και πιέζουμε την μια τους πλευρά πανω στο μίγμα.Διμιουργούμε κατι σαν παχιά κρούστα απο την μια πλευρά μόνο.
Βάζουμε ελαιόλαδο στο ταψάκι (ίσα-ίσα να καλυφθεί ο πατος).Κόβουμε σε όσο μπορούμε πιο ψιλές φέτες την ντομάτα και τις απλώνουμε στο ταψάκι.Ρίχνουμε επάνω το μισό πούμαρο,το μισό χυμό λεμονιού κι αν έχουμε κρασί λευκό ένα ποτήρι.
Επάνω απο αυτά βάζουμε απλωνουμε τις φέτες του μπακαλιάρου (με την μεριά που έχει την κρούστα να κοιτάει προς τα πάνω).Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι κι ελαιόλαδο(όχι πολύ να φτασει το ζουμακι μέχρι τα μισά και λίγο παραπάνω του μπακαλιάρου).
Ψήνουμε στους 180 για 40-45 λεπτά.Αν ο φουρνος μας είναι τα ζώα μου αργά παρατείνουμε για κανένα 10λεπτο.
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Resident Evil

Επιφανές Μέλος

H Resident Evil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3,656 μηνύματα.

H Resident Evil (δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλευεται) έγραψε: στις 13:38, 01-09-10:

#2
το φτιαξα το 'φτιαξα!!!

Η προετοιμασία πήρε κανα 15λεπτο. Έφτιαξα 3 κομμάτια μπακαλιάρο. Το μειγμα το εφτιαξα στο μουλινεξ (έκοψα πρωτα με το χέρι σε κομματάκια τη φρυγανιά). Έβαλα μια μεγάλη φρυγανια από τα καρφουρ (για όσους τις έχετε δει είναι 3 φορές το μέγε8ος της κλασσικής) 4-5 κομματάκια σκόρδο και...όσο μαιντανό έπιασα από το σακουλάκι
Το μόνο που δεν ξέρω αν μου πήγε καλά είναι ότι αυτή η "κρούστα" δεν στεκόταν πολύ καλά και σκέπασα τη φέτα τον μπακαλιάρο χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι [οπότε δεν βγήκε και πολύ ομοιόμορφο]

Ακολούθησα κατα γράμμα τις οδηγίες της κλέφτρας και το αποτέλεσμα ομολογώ με αποζημίωσε

Merci
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
     
  • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
    Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος